אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני קניתי גוף קירור לכרטיס מסך כרטיס מסך זה : ATI RADEON 9600 XT גוף קירור זה : ATI SILENCER 1 של ARTIC COOLING אני צריך עזרה בהתקנה תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
האם בהתקנה של ה-BT צריך למרוח משחה טרמית גם על ההיטסינק (ל- LGA 775 )? תודה רבה מראש לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
האם כדאי להתקין CDROM וצורב אחד מעל השני במארז? כי שמעתי שהתקנים כאלו פולטים כמות אדירה של חום, מה שעלול לפגוע במדיות הצרובות, ויותר גרוע - בהתקנים עצמם. כדאי?
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני היום/מחר מתקים את ה HR על ה4870 שלי... המארז הוא אנטק 300 מה אתם חושבים, להתקין אותו בצורה הזו: או לחלופין, בצורה הזו: מה אתם חושבים?
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם ! אתמול (שישי) קיבלתי את תצוגת ה LCD שהזמנתי (אריהב) בגודל 20*4, ואת הכבלים והחיבורים שבקשתי - בנפרד. התחלתי בהלחמות, וחיבורי הכבלים, ובדיקתו. הכל פעל מצויין, כולל התאורה האחורית. המסך מחובר ליציאה המקבילית דרך 13 גידים המזינים את המסך בין היתר באותות, 5+, והאדמה. על התצוגה מולחמים 13 הפינים, ומהחיבור המקבילי מגיעים 13 גידים שבקצהם חיבור נקבה תואם לפינים המולחמים על התצוגה, כך שאני יכול בקלות להפריד את המסך מכל הכבלים. להכנת המעמד, נדרשתי לכופף משטח ברספקס של 150X150X5 מ"מ בחלקו התחתון לזוית של בערך 75-80 מעלות. קצת עם המבער, ואז לכופף את המשטח.... כאן מתחיל החלק מורט העצבים - החישובים, המדידות והסימונים לחורי הקיבוע. לאחר חישובים רבים ומדידות, הגע…
-
- 30 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
באיזה משחה כדאי להשתמש ? האם במשחה שמגיעה עם הגוף קירור או משחה אחרת.. תודה מראש עידן..
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
שלום. לא ברור לי להיכן המאוורר אמור לפנות (מאוד חדש בתחום). ההוראות של ההתקנה איומות! האם המאורר אמור להיות כאשר......... טוב חבל על המילים - הנה תמונה: הכוונה שלי כאן הייתה שהמאוור ינשוף אל תוך גוף הקירור (הרי זה מה שאמור להיות, לא?) האם התקנתי כראוי (אם קשה לראות דרך התמונה, קידמת המאוורר פונה כלפי, ואחורי המאוורר פונה כלפי גוף הקירור)?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , קניתי היום אקסלרו twin turbo אני אשמח לקבל מספר כללי זהירות לגבי הרכבת הקירור וכמו כן יש לי מספר שאלות : * רשום לי בהוראות לנקות את הram והvoltage regulator , עם "blade of a cutter " נשמע לי קצת אגרסיבי ייתכן והבנתי לא נכון ? או שבכלל אפשר להעביר נייר טישו על כל השבבים וזהו? * אם המשחה טרמית שעל הgpu עוד טריה צריך לנקות בכל אופן ולהשתמש בחדשה ? * בגדול אני רוצה לדעת את הכללים לגבי הניקוי של השבבים , ועוד כללי זהירות, יש משהו שנוגע לחשמל סטטי ? סיימתי להתקין את הקירור אני מחבר אותו והכל...מדליק את המחשב המחשב מצפצף כמה זמן ומתכבה , ייתכן וזה קשור לעומס על הספק ? יש לי 430 watt E8400 + FREEZER PRO 7 +120 MM +80 MM HD4850 וזהו בגדול.. סיימתי להתקין הכל עובד טוב ו…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי ביג טייפון שמתאים לתושבת 939 של AMD ואני רוצה להתקין אותו על לוח AM2 שיש לי. האם הדבר אפשרי? יש לי את ה"קליפ" שמגיע עם ה ביג טייפון VX בשביל AM2. אני אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, מערכת הקירור שלי דלפה, הוחלפה, אך המשאבה בחדשה לא עובדת (תודה סי.די.לוג על השירות ה"איכותי"). לאחר קומדיית הטעויות הנ"ל, קניתי היום ביג-טייפון ב-250 ש"ח, והשתמשתי בשני הברגים של הביג-ווטר, וזה נראה שהכל יושב טוב, המעבד באיזור ה-32 מעלות כרגע. האם עדיף להשתמש ב-4 הברגים שניתנו לי עם הביג טייפון או שכל עוד זה יושב שם אז הכל טוב? הידקתי כהוגן את ההיטסינק למעבד, כדאי להיזהר ולא להדק מדי (מדי זה עד שאי אפשר לסובב עוד...)?
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי, אני נמצא פה אצל חבר עם מחשב חדש, לוח של GIGABYTE ומעבד E6300. מישהו יכול להסביר בבקשה איך מרכיבים את הגוף קירור הזה? (מקורי של אינטל). אני מכניס את הקליפסים לחורים, מנסה לדחוף אותם כדי שיהיה קליק וזה פשוט לא נתפס... תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
-
-
איך זה הולך ? זה מסובך ? עריכה-שכחתי לציין שזה BOX ולא TRAY אם אפשר גם מדריך תודה וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש את ה-SCYTHE MUGEN 2 ומשום שלא יצא לי להתעסק בגופי קרור בלי משחה טרמית מרוחה מראש רציתי לבקש את עזרתכם. האם יש צורך בספקות לגבי המשחה הטרמית שבאה יחד עם הMUGEN 2? מה השיטה הכי טובה למריחת המשחה כשמדובר בE5200? שיטת ה"פס הוורטיקאלי" כמו באתר של ARCTIC COOLING? שיטת "גרגיר אורז" ללא מריחת המשחה באופן שווה על כל שטח הHEATSPREADER של המעבד? שיטת מריחת השכבה הדקה על כל שטחו של הHEATSPREADER + "גרגיר אורז" של משחה במרכז כל העסק? אני קצת מבולבול לגבי העניין, וכידוע לי לא מדובר בהינדוס טילים, אבל בגלל שאני רוצה להוציא את המקס' ביצועים אני רוצה לדעת בלב שקט שעשיתי הכול כהלכה... :
-
- 3 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אני יודע שדובר כאן קצת על ההתקנה וראיתי את התמונות ( מה שלא עזר לי כלכך). אודה לעזרה במיוחד מאלו שהתקינו אותו לבד לפרט קצת לפי שלבים איך ניתן להתקינו בצורה הכי קלה ומובנת. מיועד לקרר AMD 3000 64bit לוח של DFI Ultra socket 939 מארז של Antec 3700BQE תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 434 צפיות
-
-
דבר ראשון, אני מקווה שזה בפורום הנכון, התלבטתי אם לשים את זה במודינג. אז ככה, לקחתי היט סינק של פנטיום 4 ששכב לי כאן מאז שהחלפתי את הסינק למחשב שלי וחיברתי אותו לרדאון 9800 פרו שלי. מי שחשב על זה פעם (וכל מי שהחליף את ההיט סינק של המעבד שלו חשב על זה) הבין שהבעייה היא שזה לא בדיוק מתאים - מתנגש עם קבלים - וגם שצריך לעשות משהו בנושא ההברגה. אין לי כלים בבית להתמודד עם אף אחד מהדברים האלה אז ביקשתי עזרה מסבא שלי שיש לו בית מלאכה עצבני (חלומו הרטוב של כל מודר). השתמשנו במקדחה מקצועית - ממש לא אחת שמחזיקים ביד, האובייקט מוחזק ע"י מלקחיים ומזיזים את כל השולחן שהוא עליו ע"י ידיות, חוץ מזה יש צג דיגיטלי שמראה את המיקום שלך. אומרים לי שקוראים לזה "פרייז?ר", אבל אין לי מושג. הק…
-
- 81 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לפני חודש בערך הרכבתי מחשב חדש לגמרי במהלך הבנייה שלו, בשלב בו שמתי את ההיטסינק על הלוח אם, נזקקתי לשימוש בכוח פיזי רב וכשאני אומר רב, אני מתכוון להרבה!! ואני מתכוון לשלב שבו צריך שהתופסנים יתפסו ללוח אם. האם הדבר נורמלי??? כי כמעט השתנתי במכנסיים.. הייתי בטוח שאני גומר על המעבד
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
איך אני יכול להתקין חלון במארז? (חיבור הזכוכית וכו'). האם למישהו יש תמונות של חלון שהוא עשה?
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, אני לא בטוח אם זה המקום הנכון לשאול את השאלה (אולי בפורום כרטיסי המסך?) ואשמח אם Admin כולשהו יעביר את ההודעה לפורום המתאים אם טעיתי. אז בפעם השניה בכמה שנים נשבר לי המאוור על הכרטיס מסך (Radeon 9700 Pro). לפני כשלוש שנים החלפתי את המאוור השבור עם מאוור גנרי, שנראה פחות או יותר ככה - http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9661 אני מניח שאני יכול לקחת שוב את אותו מאורר, אבל אני מחפש משהו שיחזיק קצת יותר, ויהיה שקט יותר. בגלל המבנה של הכרטיס אני צריך מאוור עם Heatsink עגול כזה שמתחבר עם קליפסים בצדדים. האם תוכלו להמליץ לי על מאורר? או לפחות על חברה מסוימת שכדאי לרכוש את המאורר ממנה? תודה.
-
- 14 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני חדש בתחום..........ואני צריך שמישהו יעזור לי.............. איך אני מתקין מאוורר נוסף..... בבקשה תעזרו לי...
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
שלום,קניתי מאוורר חדש למארז מדגם AC הוא מגיע עם 2 חיבורים ללוח אם: 1)3 פינים 2)4 פינים + מפצל למאוורר של המעבד (אם אין חיבור פנוי בלוח אם) העניין הוא כזה. יש לי מקום פנוי לחבר את המאוורר בלוח אבל קצת מסובך להגיע אליו,ניתן אך כרטיס המסך קצת מפריע ואני לא רוצה שהכבל יהיה על הכרטיס ויתחמם לו. האם אפשר לסמוך על המפצל הזה ? לא יהיה עומס כלשהו ? אני יודע שבתאחלס הזרם ששניהם מקבלים ממש לא גדול אך בכל זאת. לצורך העניין שני המאווררים הינם מתצרת AC. עד עכשיו זה עובד מעולה,השאלה אם אני יכול להמשיל כך לאורך זמן אני אנסה להסביר איך הוא מחובר מהמאוורר הגדול יוצא חוט המחובר ללוח אם,ממנו מסתעפים שני חטים,3 פינים ומתאם נקבה עם 4 חורים. את החוט עם 3 הפינים השארתי בצד ואילו למתאם חיברתי את…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רכשתי לאחרונה מזנון לבית שבו אני אשים את כל האלקטרוניקה. רסיבר, ראוטר וכו'. אני מתכנן לשים מאוורר בכל תא במזון ורציתי להתייעץ לגבי אופן ההרכבה של המאוורר. כל תא יהיה סגור והמאוורר יהיה arctic p9. האם אני צריך לכוון את זרימת האוויר פנימה כך שהמאוורר יכניס אוויר קר או לכוון את זרימת האוויר החוצה כדי שיצא אוויר חם?
-
- 0 תגובות
- 185 צפיות
- 1 follower
-
-
האם אני צריך להוריד את החומר הטרמי(הדליל מאד...) שיש על המעבד שלי לפני שאני מרכיב את המאוורר? על ההיטסינק יש מדבקה טרמית.
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
איך אני מתקין את המאוורר הזה ??? http://www.gruntville.com/reviews/fans/smartfan2/page3.html מה אני בדיוק צריך לחבר???????? אני לא צריך שום דבר ממנו, רק שיאוורר ושכל האורות ידלקו(אין צורך כשההארד דיסק פועל אלא רק שיאוורר וידלק כל הזמן)! צריך לחבר איזה חוטים של הלדים??? או יש רק חיבור 1 שצריך לחבר לספק???
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, לפני יומיים שדרגתי את המחשב - ספק liberty 400, הוספתי HD נוסף וכרטיס x1900xt (מהבנדל של נעה עם קירור זלמן). אני משתמש במארז HEC CI-6A19-2F המוכר והטוב - בחזית מאוורר 120 שמכניס אוויר, מאחור 120 שמוציא, ובצד תעלת אוויר. בחזית שלו הוא קריר להפליא אך מאחור הוא מאוד מאוד חם בעת מאמץ. אני יודע שהמאוורר האחורי לא מקבל מספיק עוצמה (חיברתי אותו למתח 5v ולא 12v - דבר שיתוקן בהקדם, פשוט אין לי כבל מפצל מתאים כרגע), אבל חשבתי שבכל מקרה כדאי אולי להוסיף מאוורר נוסף במקום התעלה בצד, או אולי לשדרג את מאווררי ה-120 מ"מ. אין מגבלת תקציב כלל, אבל חשוב לשמור על שקט - כיום המארז שקט מאוד. למרות שהנושא נטחן רבות בפורום, מחיפושים שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלתי, ולכן אשמח לעזר…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-