עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Kirma,

היי התחלתי לעשות OC למעבד ושמתי לב שהמתח סטוק שמופיע בביוס מאוד גבוה מתח סטוק: 1.28 השאיפה כרגע זה OC לכיוון ה 4.3-4.5 הבנתי שהמתח PLL יחסית גבוה באופן כללי למעבד ה Ivy bridge והורדה שלו תעזור מעט בטמפ ועכשיו כמה שאלות: 1. איזה הגדרות מומלץ לשנות כדי ליעל את ה OC וליצב אותו 2. האם צריך לכבות את ה C1E \ C3\C6 \ CPU EIST ומדוע? 3. למה המתח בחירת מחדל של המעבד מאוד גבוה ? 4.הורדת ה CPU PLL ל 1.7 יכולה לפגוע במעבד ? 5.האם צריך לשנות את הערכים ב VCORE LLC ומדוע? 6. שמתי לב שישנה אפשרות חדשה בביוס שהיא "Internal CPU PLL Overvolatge", יש צורך לשנות אותה? 7. במידה VCORE מוגדר על offset של מינוס 0.030 יש מצב שהמעבד ישתמש ביותר מתח ממתח סטוק ? זה מה שהתחלתי ל4.3 CP…

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by 54321,

ניסיתי לפתוח ל6200 צינורות וזה מה שיצא לי http://img374.imageshack.us/my.php?image=621rh.jpg זה אומר שהצינורות פגומים?

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  3. שלום חברה, אני ממש ממש נוב בנושא ומקווה לעזרה רבה ממכם. *** זה יהיה האובר קלוק הראשון שלי אז אם תוכלו ללמד אותי איך עושים נכון וכו' אודה לכם מאוד. אז יש לי כרטיס מסך Gigabyte nVidia GeForce4 MX 440 הנה המפרט שלו: *** Device Type Graphics adapter Enclosure Type Plug-in card Interface Type AGP 8x Compatibility PC Top of PageProcessor / Memory Graphics Processor / Vendor NVIDIA GeForce4 MX 440 Video Memory Installed 64 MB / 64 MB (max) Memory Clock Speed 500 MHz Top of PageVideo Output Max Resolution (external) 2048 x 1536 / 60 Hz Colours Max Resolution (external) 32-bit colour Supported Display Graphics API Supported OpenGL, DirectX TV I…

• 13 תגובות
    • 743 צפיות
  4. יש לי כרגע מאוורר 120MM מול המעבד. אני עומד להחליף את הדלת הרגילה של המארז בדלת מפרספקס, ואני לא רוצה לשים בה מאוורר 120MM (בגלל שאין לי דרמל לעשות חור גדול למאוורר). אבל יש לי מקדח כוס שמתאים למאווררים 80 ו92 MM. אז אני בעצם צריך עכשיו מאוורר, שיהיה מאוד חזק (יותר חזק מהמאוורר הג'נרי 120MM שיש לי מול המעבד עכשיו). רעש לא מפריע לי, והמחיר: 80 ש"ח בערך. עריכה:: שכחתי לציין, שהמאוורר שתמליצו לי עליו חייב להיות מהחנות הזאת: http://www.noacomp.co.il כי להם יש את מחיר המשלוח הכי נמוך שיש: 35 ש"ח, לעומת חנויות אחרות שמחיר המשלוח שלהם הוא 60 ש"ח.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. איך המוצר הזה? שווה משהו? או שעדיף את ה-SP97? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2266

• 9 תגובות
    • 822 צפיות
  6. Started by dorish,

שלום אז ככה אני קונה הרד דיסק במהירוד 10000 סל"ד אני רוצה קירור טוב בשבילו הוא אלה הרבה כסף אז צריך לשמור אליו זה למערכת HTPC תודה כסף זה לא ממש הבעיה אבל לא להגזים

7. Started by menacex,

קודם כל אני מתנצל מראש עם הנושא הזה רמוס , אני חדש פה וניסיתי למצוא תשובות חד-משמעיות אך לא צלחתי . אני מבקש בבקשה בלי תגובות זועמות או משהו בסגנון! אנני מבין דבר כמעט באוור קלוק חוץ מניסיון יחיד על מעבד שלא מתאים .. (AMD XP 2200) שכנראה לי עבד יפה ולכן גרם לחוסר יציבות במעבד. מאחר ואני רוצה לשדרג מעבד , עומדות לפני כמה אופציות... או לקנות מעבד חדש ... AMD XP 2800\2600 או לקנות AMD XP 2500 BARTON ולעשות לו אוור קלוק.. עכשיו לשאלה ... מממ האם OVERCLOCK ל2500 הוא "בטוח" בטווחים של עד 2800 \ 3000 או שפשוט כדאי לי לקנות אחד מהמעבדים האלה וזהו.. פשוט יש הבדל משמעותי במחיר של 300-400 שקל.. וחבל סתם לזרוק כסף... האם מעבד 2500 יאריך חיים כמו מעבד AMD 3000\2800 באוורקלוק ?…

• 16 תגובות
    • 989 צפיות
  8. יש לי מעבד AMD ATHALON XP 2500 אני עכשיו מתלבט אם לקנות קטודה וכמה מאווררים חזקים יותר ממה שיש לי או לקנות וולקנו 12 ולעשות OC למעבד. עכשיו, רציתי לדעת אם אני ארגיש בשיפור גדול בביצועי המחשב במשחקים וכו' אם אני אעשה OC ואגיע למהירות של 2200GHZ? כי אם אני לא ממש ארגיש בשיפור בביצועים, אז חבל לי לבזבז כסף על גוף הקירור. ד"א: מעבד במהירות 2200GHZ זה ?AMD 3200 ??? זה המפרט שלי אם זה עוזר: abit nf7 2*kingstone 256mb 400ddr wd 80gb 7200rpm 8mb buffer

• 8 תגובות
    • 608 צפיות
  9. Started by X-Style,

אני מחפש קירור ל8800GT עד 200 ש"ח מקסימום, ושאלה קטנה - איך אני אוכל להיות בטוח שזה יכנס למארז? כי ראיתי שמישהו בפורום קנה את הקירור ACCELERO והוא נראה ענקי אגב יש הבדל בין http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1056 עם הטורבו מודל לבין: http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-TWINTURBO ?

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  10. Started by rafi_d,

הנה התלבטות בין שני מפרטים תקציביים, למחשב ל HTPC + שימוש כללי, שנובעת מהרצון לחסוך בעלות כרטיס מסך. בפורום שכן היו חילוקי דעות על האם המעבד + chipset מסוגלים לתמוך בHD ללא "סיוע" של כרטיס מסך חזק יותר. בהקשר לזה , כאחד שלא מומחה לOC, רציתי לדעת את דעתכם על יכולה ההמהרה של המעבד הזול הזה על כל אחד משני הלוחות. הזכרונות 2G - OCZ Platinum 800 - -4-4-4-15 1. לוח GA-P35C-S3/DS3/L/R (יתווסף כנראה כרטיס מסך מבוסס HD 2600 PRO) 2. לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H ללא כרטיס מסך (בשלב ראשון) מה דעתכם ? בקירור סטוק אפשרי להגיע ל3G ? גם על השני ?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by EAD,

שמתי לב למשהו מוזר יש לי מעבד I7 4770K. SLI עושה בעיות שיש OC, לדוגמא ב Heaven Benchmark 4.0 אין SLI כמו שצריך ומקבל FPS ממש נמוכים!!! לעומת זאת שאין OC למעבד, SLI נכנס לפעולה והכל זז ופועל מהר ויפה. אז? יש לזה הסבר או שעושה משהו לא טוב או מה?? (דרך אגב, אני מדבר על SLI של שני טיטאן)

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by JezpeRR,

אוקיי שלום לכולם ושבת שלום! עכשיו השאלה שלי היא ככה... לפני כמה זמן (הרבה זמן בעיקרון) התחלתי להתעניין באוברקלוק וכמו בכל דבר אם לא מנסים לא יודעים אז ניסיתי...לא ציפיתי להיות שיאן עם קירור לא ידוע (חברה לא ידועה) אבל בכל מקרה לו בשביל המעט (ובשביל הניסיון) ניסיתי לעשות ניסיתי להעלות את הבאס במעט (133 בסטוק) ל145 אני יודע זה קפיצה לפי מה שאני מבין אבל מה לעשות אני מתחיל גבוהה אוקיי לא הלך אמרתי לעצמי זה בטח המחשב הוא לא בנוי לאוברקלוק...עכשיו אפילו אם אני עושה למעבד והופך אותו כאילו ל-1900+ הוא לא עולה...(פשוט לא מגיע לווינדווס) עכשיו חשבתי למה זה?! הרי זה ל חום כי הטמפ לא בשמים!!! אפילו בסדר הייתי אומר...אז אולי בגללש המכפלה של נעולה 1:1 ?? יכול להיות? המחשב שלי הוא: Amd…

• 10 תגובות
    • 878 צפיות
  13. Started by B-E-A-utiful,

האפשרות הראשונה והזולה היא TT XP480. ספק 400W שאפילו לא מופיע באתר שלהם, כי הוא בא בדר"כ בתוך המארזים שלהם (ראו סדרת צונאמי)ץ האפשרות השנייה היא HEC 400LDT, שיקרה ב-75 שקל מהספק של TT. עכשיו, אני בטוח לחלוטין ששני הספקים יחזיקו לי את המערכת בצורה יציבה ושקטה, שזה הכי חשוב לי. אבל מכיוון שאני מתכוון לעשות OC קצת, רציתי את דעתכם על שני הספקים. מפרט: AXP 2500+ זיכרון DDR400 Twinmos CL2.5 LEADTEK 6800NU AGP את המעבד אני רוצה להעלות ל-3200, מה שלא הצלחתי לעשות עד עכשיו כי היה לי זיכרון של ADATA וספק ג'נרי... בכרטיס מסך אני אנסה לפתוח צינורות אם זה יצליח, אבל נראה לי שאני סתם אעלה מהיריויות. בקיצור, האם אני יכול להסתפק בספק של TT? אני לא רוצה להוציא יותר מ-300 על ספק, 310 זה כב…

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  14. יש לי את המעבד E5200 INTEL עם גוף הקירור שבא איתו. שמתי לב שהמאוורר שלו רץ רק על 2000RPM לפי SPEEDFAN. השאלה היא אם המהירות נורמלית או נמוכה מדי? אם נמוכה מדי וצריכה להיות יותר, איך מסדרים? אולי יש הגדרה בביוס?

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  15. Started by theone89,

היום אני מתחיל את פרויקט הOC שלי למעבד Q9550S, נקווה לטוב הרכיבים: מעבד - Q9550S S775 12MB 2.83GHZ לוח אם - GIGABYTE P45 UDLR F7 זיכרונות - G-SKILL 2GB 1000MHZ CL5 ספק כוח - HEC WIN+ 700W קירור למעבד - OCZ VINDICATOR עוד שבועיים NH-D14 ומבחן OC חדש ---------------------------------------------------------------------------------------------------- בהמשך כמובן יהיו תמונות, אבל בינתיים ניגש לבאיוס ונבדוק מה המצב שהם תמונה ראשונה "מערכת הבדיקה" שימו לב מחובר פאן של 1400W לקירור נוסף בעת OC כבד טוב אז ככה הגעתי ל3.6GHZ בקלות רבה. והגעתי ל4.2GHZ גם כן דיי בקלות. כרגע אני קצת תקוע ב4.4GHZ, המערכת לא עולה ומסכים כחולים, מקווה לטוב בודק תעניין. כמו כן המערכ…

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  16. היי שידרגתי את הביוס לגרסת GHZ עם קובץ הפעלה פשוט EXE שלפי האתר הזה: http://en.expreview.com/2012/07/15/new-bios-turns-reference-hd-7970-into-ghz-model/24148.html עכשיו בבדיקת GPU Z זה מראה לי 1050 לליבה ו1500 לזיכרונות , זה פשוט מדהים הקובץ הזה.

• 17 תגובות
    • 5k צפיות
  17. Started by Bashash,

ברור ש-533X6 יהיה יותר מהיר.... אבל מה יותר חם? והאם ל-Q6600 B3 יהיה קשה להגיע לBUS של 533? הוא מסוגל!?...... תודה רבה לכולם!! נ.ב-הקירור הוא OCZ VENDATTA 2.... (קירור מצויין!) הזיכרונות שלי יהיו REAPER 1066.... כך שהזיכרונות גם כן לא מגבילים... עריכה: קיבלתי את התשובה של מה יותר חם (533X6...) עכשיו נשאל לי לקבל את התשובה על השאלה השנייה.... לכמה BUS (בערך) יכול Q6600 B3 להגיע? (יש לי DFI LANParty DK P45-T2RS PLUS אז הוא יסתדר עם BUS כזה...) תודה רבה לכל העונים!!!!!

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  18. Started by Hitman_47,

האם הטמ"פ האלה נורמליות על המעבד הזה ?Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE? במנוחה הוא עומד על 63 מעלות במעמץ כימעט 70 הקירור שלו זה ?Thermaltake Volcano Silent Bost? מעפן מה אומרים צריך ליקנות ? ?Thermaltake BIG Typhoon ומה עם הטמפ ? גבוהות מידי למעבד כזה?

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  19. Started by llivny,

הלך לי המאוורר של המעבד הוא פשוט לא פועל. אני רוצה לקנות איזה מע' קירור של זלמן ב200 ש"ח בערך אבל אבא שלי לא מבין במה מאוור של 200 ש"ח יתרום יותר ממאוורר של 120 ש"ח. השאלה היא לא במה הוא יותר טוב אלא במה הוא יתרום יותר למחשב?? אני מדבר באופן כללי לא על משהו ספציפי. intel core 2 quad q9550 asus p5kpl-cm המחשב משמש למשחקים כמו gta IV, crysis ועוד כאלה כבדים (אם זה חשוב אני משחק אותם בFHD). תודה.

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  20. Started by Haflo,

מה הציון שאמור לצאת לי ב 3D Mark על כרטיס ASUS V7700 GeForce 2 GTS 64MB? פעם ראשונה שאתמול הרצתי את המבחן(ללא עידכון Drivers/BIOS, ללא OC) ורציתי לדעת כמה אמור לצאת לי... (אל תשאלו כמה יצא לי לפני שאתם עונים לי! ;D )

• 13 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. Started by rafi-s-,

שלום יש לי מעבד amd 3500+ winchester עכשיו המעבד באובר קטן של 2200@2422 והוא עומד על 48 מעלות במנוחה ובמאמץ של prime 95 על 57-59 אני רוצה קירור שיוריד לי את הטמפ' מאוד בשביל לעשות לו אובר יותר רציני תודה

• 8 תגובות
    • 871 צפיות
  22. זה לא הסוף של הOC רק תגידו לי מה זה אומר http://img73.imageshack.us/my.php?image=30007960fn0.jpg

• 2 תגובות
    • 690 צפיות
  23. Started by ras81,

שלום יש לי AMD 64 3000 לוח + EPOX 8KDA ומאורר Thermaltake POLO 735 המארז שלי הוא HEC 6A19 עם שני מאווררי 120 (אחד מקדימה ואחד מאחור) ואחד של 80 בצד שמכניס אוויר עכשיו הטמפ' כאשר אני ב3800RPM היא 44 וכאשר אני על 5600 היא רק 43 האם היא צריכה להיות ככה, או יותר נמוכה?

• 7 תגובות
    • 543 צפיות
  24. Started by Runny,

שלום, לאחרונה בניתי HTPC עם מעבד X2 4800 על לוח Gigabyte GA-MA69GM-S2H. כפי שניתן להבין מהנושא הקירור הנבחר הינו Freezer 64 LP הבעיה הינה התחממות נוראית שבמשחקים (NBA 2K9) גורמת לסגירת המחשב, לפעמים אפילו אחרי מספר דקות מועט. בIdle המעבד יושב על כמעט 50 מעלות והChipset על 40 (המארז טיפה חם, מארז ממש קטן). במאמץ ,ניתן להסיק מסגירתו, שהוא מגיע אף ל90 מעלות. בנגיעה בHeatSink הוא אכן רותח וחלקו העליון הוא בטמפרטורה של 50 מעלות, חלקו התחתון (עד כמה שהצלחתי להגיע) מגיע ל 65+- מעלות - נמדד עם מד ליזר. אין לי נסיון בנושא אך מתקבל הרושם שהHeatSink יושב טוב ואולי הבעיה במאווררים שלו. לא מצאתי תיעוד על כך בגוגל. האם למישהו יש נסיון עם הקירור הזה ובהתקנה שלו ? איזושהי עצה מה ניתן לבד…

• 7 תגובות
    • 948 צפיות
  25. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=496398.0 הקישור השני תקול

• 1 תגובה
    • 656 צפיות

דיונים חדשים בפורומים