עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by House M.D.,

אני מעוניין לקנות משחה טרמית חדשה, מצאתי משחה GELID GC-2 שנראית ממש טובה וקראתי עליה ביקורות טובות. האם היא משחה טובה או שכדאי לקנות משהו אחר? בארץ לא מצאתי אותה אבל מצאתי ב EBAY. היא עולה 6$ + 5$ משלוח לישראל שזה בערך 42 ש"ח. שווה?

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  2. Started by shy30h,

הי אנשים איזה heat sink כדאי לי לקנות בשביל לוח אם gigabyte ga-p35-ds4 (תושבת 775) ומעבד אינטל q6600 GO למטרת overclocking בתקציב של עד 350 ש"ח גג?

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  3. שלום לכולם. שבוע שעבר החלפתי את המעבד שהיה לי (Pentium Dual Core E5700) במעבד C2D E8400. המפרט שלי כתוב בחתימה. בנוסף, על ה- E5700 היה לי קירור של גיגהבייט מדגם VOLAR, שלא מוגדר כמוצלח כל כך אב עשה את העבודה, המעבד היה ב- OC קבוע על 3600MHz. על המעבד הנוכחי הרכבתי Freezer 7 Pro. כרגע עם המעבד הנוכחי, הטמפרטורה שלו במצב מנוחה - IDLE היא 39 מעלות, כשאין שום דבר שמעיק על המעבד. למיטב הבנתי זוהי טמפרטורה של המעבד במצב העמסה - LOAD, זה נראה לי די מוזר, וגם כשאני מנסה לבצע OC למהירות 3600MHz, דבר אשר לא אמור להיות בעיה עם הלוח שלי והמעבד הנ"ל, הביוס מאפס את ה- OC וחוזר למצב סטנדרטי. חשוב לציין שאת מדידת הטמפ' אני מבצע עם תוכנת CoreTemp, ל- 64 ביט. האם יש היגיון בטמפרטורות האל…

4. Started by swisaman,

היי, אני זקוק להמלצה לשני מאווררים שיהיו מחוברים למוגן 2 שלי,תקציב של 50 ש"ח לכל אחד בערך,רצוי שיהיו כמה שיותר שקטים. מKSP אם אפשר. על הדרך יש לי שאלה,לא אמורה להיות בעיה לחבר את הכול בלי להוציא את המוגן והלוח מהמארז,נכון?+איפה אני יכול למצוא אזיקונים למוגן 2? נגמרו לי היציאות של המאווררים בלוח,איך אני אמור לחבר את המאוורר לספק?אני אקבל קבל שמתחבר למולקס או משהוא ?

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  5. Started by taotao,

שלום לכולם, אז אחרי שהחלפתי מעבד מQ6600, שהגיע למקסימום של 4.2GHz במתח לא הגיוני של 1.56V+-.. עברתי לE8600 ;D המעבד עצמו... תמונת מצב כרגע... ] כרגע מבחינת עבודה 24/7 אני נמצע על 4.5GHz...שכן עם הקירור וכו הטמפ' כבר מגיעה לאזור ה65+-..ולכן אני לא רוצה להגזים.. ;D עכשיו נשאר רק לראות לאן הוא מגיע רק מבחינת תדר מקסימלי.. ;D אני אעדכן בהמשך.. עדכון קטן..4.8GHz.. ואני עם קירור מים..המפרט בצד כולל הקירור..

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  6. שלום לכולם, אז ככה אני מבצע אוברקלוקינג - כרגע יציב ביותר על 3.8Ghz עם Q9550 על GA-EP45-UD3P (שמתגלה כלוח יציב ואיכותי ביותר) , כאשר על המעבד יש גוף קירור AC FREEZER 7 PRO ... במאמץ הטמפרטורות שלי סביב ה60-62 עם פיקים ל 64 מעלות (צלזיוס) היות ואני שואף להביא אותו ל4GHZ ושם לקבע אותו כתדר עבודה שלי... תהיתי עד כמה משתלם לי להשקיע בקירור יותר מסיבי...של Thermalright או OCZ... בכל אופן עד כמה אם בכלל צפוי להיות קיצוץ במעלות במאמץ ? אני מדבר סדר גודל... לא משהו ספציפי... תודה מראש לעוזרים

• 12 תגובות
    • 736 צפיות
  7. Started by liviur,

שלום, אני מחפש קירור כי אני שוקל לעשות OC באופן יותר קבוע. המפרט <- מופיע בצד והקירור שמותקן כרגע - EVERCOOL SHARKS. הדרישות: מחיר עד 200-250 ש"ח , אפשר להזמין מחנות בארץ. הרכבה באמצעות קליפ ללא פירוק לוח האם (קירור שדורש פירוק לוח אם לא בא בחשבון) השאלה , האם אני ארוויח באמת בקירור? והאם בגלל ההתאמה לתושבת זה יתאים גם למעבדי פנום אם אני אחליט לעבור אליהם? בינתיים שמתי עין על הSCHYTE INFINITY בתור המתמודד המוביל. כרגע הקירור הנוכחי במארז הוא 120מ"מ קדמי של SILVERSTONE 80 מ"מ של סילברסטון בתוך המארז שמאוויר אוויר על הCPU COOLER 120 מ"מ של EVERCOOL EVERGREEN ביציאה מהמארז. הטמפ' כרגע בIDLE הם סביבות ה40 , אבל כל שימוש קליל במחשב מעלה לסביבות ה50. במאמץ הטמפ' סביבות ה65 …

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  8. Started by Konst1988,

שלום לכולם. נתקעתי ב OC של המעבד שלי. מסיבה כלשהיא היה לי ממש קשה לייצב אותו, הוא כל הזמן נכשל ב PRIME, רק כאשר העליתי את המתח שלו ל 1.475 הוא עבר את זה ללא שגיאות. כרגע הטמפרטורה שלו במאמץ מגיעה ל 60 מעלות, ואני כבר לא רוצה לעלות יותר מזה. אני יודע שהמעבד לא ממש אוברקלוקר, אבל ראיתי באתר שאנשים הגיעו לתדרים גבוהים במעט מזה עם קירור סטוק ועם פחות מתח. לוח אם M55S-S3 של גיגהבייט, ספק .HEC 400TRT זה בטוח לא הזכרונות, הורדתי אותם ליחס 1:1 ככה שהיה להם מרחב גדול מספיק. בתמונה החזרתי אותם ליחס הרגיל שלהם, אחרי ביצוע ה OC, כי הם עובדים בתדר הזה סבבה. תודה לעונים. נ.ב. כאשר הורדתי את המכפלה של המעבד והעליתי את הבאס ל 240 המחשב לא ביצע POST. האם זה ההגבלה הסופית של הלוח אם? [atta…

9. אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו

• 11 תגובות
    • 736 צפיות
  10. היי חבר'ס, ממצב? התחלתי לשחק עכשיו ב Command & Conquer 3 Tiberium Wars והייתי ממש שמח לשחק בו בהגדרות גראפיקה שהן לא ה DEFAULTS בלי שהוא יהיה איטי(כשמתי הכל על מקסימום הוא ניהיה איטי מאוד...) הנה המפרט של המחשב שלי, אשמח לעזרה AMD ATHLON 2800+ RADEON 9800 PRO 1 GIGA RAM אני לא יודע איך לברר מה הלוח אם שלי אבל אני יודע שהוא של EPOX, אני גם לא יודע איך לברר דגם יותר מדוייק של המעבד, הזיכרון, והכ.מסך, אז אם יש איזה תוכנה כזאת או מקום להסתכל במחשב שהוא לא המנהל התקנים אז תגידו שאני אוכל לתת מידע יותר מדוייק. תודה מראש, עופר

• 11 תגובות
    • 736 צפיות
  11. שלום ברשותי כרטיס מסך X1900XT עם קירור של ZALMAN עכשיו תמיד הייתי האוברקלוק לא הכי גדול סך הכול בתדרים של X1900XTX... עכשיו במנוחה הוא 45 מעלות....בלחץ הוא משהו כמו 75-80 עכשיו פתאום לפני שבוע הוא התחיל להראות לי ארטיפקטים כשהוא רק ב 60 מעלות?!?!?! WTF? אף פעם זה לא היה ככה!! לפני שבוע ניקיתי אותו מרחתי משחה AS-5 ממש מוזר וממש לא יתכן שב60 מעולת הוא עושה לי ארטיפקטים....טמפ מעבד בלחץ 55 לוח בלחץ 40 מה יכול להיות? יש סיכוי שמדובר בדרייברים?

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  12. תראו יש לי פנטיום 3 450 מגה הרץ כרטיס מסך ג'יפורס 4 440 MX 64 MB ו- 256 מגה רם !! רציני לדעת כמה טמפ' המחשב שלי צריך להיות ואיך אני בודק !?

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  13. Started by Mafteah,

לינק http://mafteah.redirectme.net/gallery/ קצת איטי אני מחפש שרת לאכסן עריכה: לצבוע את כל הקדימה בכחול? לעשות סידירומים נסתרים? ממש נסתרים או לסמן משהו?

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  14. עם איזו תוכנה כדאי לי לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי , מסוג GEFORCE 3 TI 200 של CREATIVE אני מקודם פתחתי אשכול וכתבתי שיש לי שם בעייה , והיא עד עכשיו לא הסתדרה שאני עושה OC אפילו חלש נתקעים המשחקים, ניסיתי את GTU, NVMAX יש למישהו פתרון ?

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  15. Started by NEO...,

אני עשיתי אוברקלוק לג'יפה שלי דרך הדרייברים ואני רוצה לצרוב את זה לביוס איך אני עושה את זה ועם איזה תוכנה תוה לעונים

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  16. יש לי PII 667MHZ בדקתי בביוס והטמפ' של המעבד היא: 43C-45C ושל המערכת 33C פלוס מינוס. הטמפ' גבוהות מידי ? מה כדאי לעשות בנידון ?, שמתי לב שעל המאורר שעל ההיטסניק יש הרבה אבק, האם ניקיון שלו יעזור במשהו ? והאם טמפ' גבוהות יכולות לגרום למחשב לעבוד באיטיות ?

• 5 תגובות
    • 736 צפיות
  17. Started by xs_106,

שלום אני חדש בקהילה שלכם, כך שעם הנושא לא במקום - תעבירו. יש לי מס' שאלות לגביי מעבד AMD המחשב שלי עובד תקופות ארוכות ברציפות (שבועיים, שלוש) כרגע המעבד שלי עובד ב 75.9 C, העם זה נזק לטווח ארוך בשבילו? העם זה בכלל מזיק למחשב לעבוד כל כך הרבה? יש לי כרגע מאוורר של SPIRE שקניתי ורק צריך להתקין. העם זאת בעיה להחליף מעבד לבד? על מה להקפיד לבדוק שלא יישרף לאחר החלפה? תודה.

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  18. Started by roeiw,

יש לי את הלוח בחתימה בגרסת ביוס אחרונה וכשאני מנסה לשנות תיזמונים מ- 3-3-3-8 ל- 2-3-3-7 זה קולט רק את ה 2 וזה הופך ל- 2-3-3-8 קיצר כשאני משנה את התיזמונים דרך תוכנה בווינדוס אז זה עובד הבעיה היא שזה לא נשמר אחרי ריסט. האם יש תוכנה שמאפשרת לשנות לתמיד?

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  19. Started by Smgr,

מחפש מאורר למעבד 3200+ ATHLON XP (מיותר לציין SOCKET A נכון ? ) אגב אם אפשר להשיג קירור טו יותר ושקט יותר בשביל עוד 20-30 שקל אז אפשר להתגמש קצת. שיהיה לכולם יום נפלא

• 13 תגובות
    • 736 צפיות
  20. Started by sh_idan,

במאמץ אומנם אבל בלי אוברקלוק בכלל (ואני מתכנן אוברקלוק) זה לא הרבה יותר מדי ?? למה זה ככה? יש מצב שהחיישן מזייף?

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  21. Started by AMD-GUY,

היה לי אחד שהתקלקל (לא נשרף P: ), קיבלתי חדש שגם נפתחו לו כל הצינורות, אבל אני לא יכול לעשות OC! ניסיתי לסגור את הצינורות ולנסות לעשות אבל לא הלך. מה שקורה זה שהמחשב קורס אחרי כמה שניות במשחק אם זה OC ממש קל (20 מגה הרץ), ביותר מזה המסך מתחיל להבהב יותר ויותר מהר עד שאני כבר לא רואה את הווינדוס בכלל... ואז צריך למחוק את הדרייברים ולהתקינם מחדש עצות מישהו? תודה מראש (כמובן שזה לא הספק כי הרי עם הקודם הצלחתי).

• 7 תגובות
    • 736 צפיות
  22. Started by shimmi1982,

אוקיי זה שזו תוכנה שמאמצת את המעבד אני יודע זה שהמעבד מתחמם אחושילינג עם התוכנה אני יודע זה שחובה אם עושים OC לבדוק יציבות של המעבד עם התוכנה אני יודע אבל איך- זה אני לא יודע האם מה שאני אמור לקבל מהתוכנה זה פשוט להפעיל אותה ולראות מה החום של המעבד? או שאני צריך לקבל תוצאות כלשהן? יש זמן לבדיקה? או שצריך לקחת סטופר ל12 שעות ואז לסגור אותה? כאילו הבדיקה מסתיימת עם תוצאות? או שאני צריך לסגור אותה? וזה בודק יציבות של מעבד איך- זה מרית אותה ואם המערכת לא קורסת אז הכל בסדר? או שזה נותן לי תוצאות שהמערכת לא יציבה? בנתיים כל פעם שהפעלתי זה פשוט חימם לי את המעבד אבל מעבר לזה לא ראיתי תוצאות או צשהו כזה- בקיצר-מהי הדרך הנכונה לעבוד עם PRIME 95 ?

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  23. מישהו מכיר ויכול לתת לי המלצה למאוורר לקירור כרטיס מסך של ASUS? כל הפרטים נמצאים באשכול הקודם בכתובת : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=231780.msg2037539#msg2037539

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  24. בהמשך לנושא הזה. הגעתי ל-2.5GHz והצ'יפסט אכן מתחמם מאד ובבדיקה האחרונה הוא הגיע לכ-52 מעלות. החלטתי לקנות כמה אמצעי קירור זולים ושקטים לכל המחשב. לכרטיס המסך אני כבר נעול על Accelero וכל מה שנשאר הם המעבד והצ'יפסט של לוח האם. אשמח אם תוכלו להרכיב לי רכיבים עד 500 ש"ח(מובן שכמה שפחות, יותר טוב) ללא חריגות. הדרישות שלי הן קירור אקטיבי לצ'יפסט, משהו למעבד ואולי גם מאוורר 9 מ"מ לצד המארז ו-Arctic Silver 5 אם יכנס לתקציב. כרגע יש לי מאוורר 8 מ"מ שהוצאתי מתוך ספק ישן המודבק על הדלת בעזרת נייר דבק - לא בצורה חובבנית, אבל 9 מ"מ יספק ביצועים טובים יותר בכל מקרה.

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  25. Started by esaly,

שלום! אתמול עברתי קצת על הספר של הלוח אם שלי וראיתי שיש אפשרות BUILDIN לעשות OC לזיכרון ולמעבד ע"י פריסטים קבועים מראש כאשר התוצאות מובטחות ומובאות תוך כדי יציבות המערכת..(כל זה ע"י MIB וCIA) מישהו התנסה עם זה בעבר? האם מומלץ? אשמח להסברים ותגובות...

• 6 תגובות
    • 736 צפיות

דיונים חדשים בפורומים