אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
נמאס לי לחכות - מה גם שיש לי מה לעשות עם המעבד ברגע שמחיר ה Q9450 יהיה נורמלי אז קניתי את האלמנטים הבאים : Q6600 G0 2x2gb Mushkin ddr2-1000 gigabyte EX38-DQ6 Radeon 3870 512 - gigabyte psu : zalman 600watt cooler : zalman 9700 led OS : VISTA ultimate 64 איך הייתם ממליצים לי להמריץ , ולכמה כמובן , ולמצות את המערכת החדשה שלי , שאני יודע שלהריץ אותה בסטוק זה פשוט ביזבוז ... אני לא מעוניין לשבור שיאי עולם ... רק למתוח לאזור ה 3.0 פחות או יותר ככה כדי להרגיש טוב עם עצמי ... מעולם לא עשיתי אוברקלוקינג והייתי שמח לקצת המלצות וכיוונונים - אני מדגיש ... אני לא מחפש לעשות אוברקלוקינג קיצוני לשם האוברקלוקינג ... רק למתוח את היכולת בשביל הכיף שלי ...
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום אני לא מבין ממש בכל העניין אבל מישהו די עזר לי להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד אתם יכולים לראות את המפרט שלי במפרט שלי יש לי את הטווינמוס המעאפנים שמוכרים ב KSP אז אמרו לי להוריד את המהירות ל 333 כדי שהזכרונות לא יגבילו את המעבד קיצר הורדתי ל 333 ושמתי את התזמונים על 3-3-3-8 שמתי גם את ה HTT FREQUENCY על 5X והעלתי את המתח על המעבד 1.4->1.5 הצלחתי להגיע ל 235 כלומר ל 2588 שזה יהיה יציב ויבור בדיקת SUPER PI אבל כשאני מנסה להעלות ל 240 זה פשוט לא מצליח לעבור את הבדיקה ונתקע בהתחלה הנה תמונות מ CPU -Z מהאוברקלוק המקסימלי אליו הצלחתי להדיע לפי מה שהבנתי אני אמור להמשיך עם האוברקלוק בלי בעיות עד שהזכרונות לא מגיעים ל 200 מגה הרץ אבל זה פשוט לא הולך יש לכם עצות…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אז ככה : זה הדבר העובד : התוכנה היחידה שעובדת עם גודל תצוגה כזה היא הjaLCD , ואני הפכתי אותה ולא מוצא איך להפעיל את השורה השנייה , והיא לא שומרת לי הגדרות ואיבדתי את הצפון בתוכנה הזאת . צריך קצת עזרה בשימוש בתוכנה . מישהו עובד איתה באופן שוטף ?
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, אני עובד על מערכת מעט מיושנת המשמשת אותי בעיקר לאינטרנט, תכנות דרך eclipse/visual studio, ומידי פעם גם משחקים (על low-medium settings). ספציפיקציות : core2duo e4600 Gigabyte GA-p31-s3g 2x 1gb kingston valueram DDR2 800 nvidia 8500gt ספק 500W גנרי ומארז שקר כלשהו של KSP עם מאוורר צד ענק (140ממ?), מאוורר קטן מקדימה ואחד של הספק מאחורה. לרוב יש לי את סביבת התכנות ו FIREFOX או שניים פתוחים עם איזה מלאאא טאבים, מן הסתם שזה מכביד על המחשב. החלטתי לקרוא פה קצת על OC ולסחוט מהמחשב את המיץ בזמן שאני חוסך למערכת הבאה. ניסיתי מספר קונפיגורציות של מהירות באס, מכפיל CPU, יחס באס-זיכרון במטרה להגיע לבערך 3GHZ. השאלה שלי היא מה עדיף ,לצרכים שלי, מבין הקונפיגורציות? קונפיגורציה של…
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
-
-
גוף הקירור http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0200/cl-p0200.asp שמיועד במקור ל939 יוכל להתאים לאינטל 478?
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו... 1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה? 2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב? 3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W ) תודה.
-
- 13 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני יודע שזה עוד רחוק מאיתנו אבל בכל זאת... עכשיו חשבתי על זה שברגע ששמים מעבד 166 בלוח KT 333 צריך לשים את הFSB ל "קבע לפי חומרה " (תרגום ישיר... ) מה שאומר אי יכולת לבצע OC כי אם המהירות תשתנה היא יכולה להשתנות רק לאזור שביו 133-162. אולי החברות יוציעו עידכוני ביוס...
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
עשיתי הכל לפי ההוראות במדריכים. המחשב שלי כולל:E6600,965P-DS3, זכרונות 800MHZ. אני בMultiplier X8,ו400 FSB. המתח של המעבד הוא 1.4 הבעיה היא שהמחשב מאבד יציבות אם אני מנסה להעלות את הFSB או את הmultiplier ל9. האם צריך להוסיף עוד מתח לMCH בלוח DS3? כרגע אני ב0.1+ האם לשנות את התזמונים של הזכרונות? כרגע הם על 4.4.4.15(התזמונים המקוריים שלהם). עוד שאלה. הספק שלי הוא 400 של termaltake. האם הוא יכול להוות סיבה לבעיה? האם הוא טוב כמו הHEC-TRT 400? תודה מראש..
-
- 13 תגובות
- 751 צפיות
-
-
תשמעו אני רוצה להוסיף עוד 4 מאווררים למחשב על הגג של המארז יש לי את הכל את המאווררים מקדח הכל! עכשיו מה הבעיה אין לי מוסג איך לתת להם מתח , חשמל... מישהו יודע איך אני יכול לתת ל4 מאווררים את המתח שהם צריכים תודה רבה רבה
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
יש לי במארז 3 מאווררים 12X2 + 8 CM , אחד מקדימה בפאנל הקדמי ( באיזור שמדליקים את המחשב ) מכניס אויר 12 , אחד מוציא אויר 12 בחלק האחורי של המארז איפה החיבורים מקלדת , USB וכו' ואחד בצד שמכניס אויר 8CM . 1. האם הסדר נכון ? 2. איך אפשר לדעת באמת שאני לא טועה ? " מוציא / מכניס " אויר , יש דרך לדעת בוודאות את זה ? אני חושש שהתבלבלתי קצת ... למישהו יש תמונה להמחיש? 3. מה ההבדל בין מאוורר מיוחד " אחור " בלבד ( מכניס אויר ) לבין מאוורר רגיל שהופכים אותו ? קניתי 2 FAN של זלמן מ KSP זה עלה לי 47 ש"ח ZM-F3 120mm Silent Case Fan הכיוון של המאוורר בתמונה מוציא אויר או מכניס ? http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva היה לי מאוורר ARX DC BRUSHLESS שהרעיש כמו מטורף אבל ה…
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
-
4053 נ"ק ב 3DMark05. בסטוק קיבלתי כ3800. אני עכשיו על 560 לGPU ו1215 לזכרונות.. יש לאן לעלות? האם יש סיכוי שהכרטיס יישרף ללא התראה מוקדמת? כרגע מכוונים עליו 2 מאווררי 80MM מוחזקים בסלוט PCI... מה אתם אומרים? אגב, אחרי ששמתי מאוורר גם על הזכרונות, הא"ק הוחזר ל445MHZ 2-2-2-5 1T. נדב.
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
יש לו חיבור על הלוח הקטן שלו שנראה בדיוק כמו חיבור של FLOPPY קיבלתי איתו כבל קצר קצר שמתחבר לשם, וממחיר לחיבור מולקס נעלם לי הכבל הזה, יקח לי שנה למצוא אותו אפשר לחבר לשם את החיבור של הFLOPPY ?! (הרי גם הוא 12V רואים שהוא מתחבר לכל ארבעת הכבלים מהמולקס..
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
יש לימחשב 1500MHZ P4 ולוח אם של INTEL רציתי לדעת איך אני עושה OC דרך התוכנה RIVA TUNER אם אפשר לפרט את המהלכים שאני צריך לעשות... אם זה אפשרי בכלל.
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
I have Oc'ed my X2 4200+ yesterday and reached 2700MHZ (11*246) on 1.55v and it's stable... but now comes the part I don't know about: does the HTT effect my OC? my friend told me that when I go above 250 fsb I should put the HTT on X3 instead of X4. Is it true? *In addition, I would like to know what does the HTT multiplier really mean. Thanks.
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אחרי שסיימתי עם המחשב החדש, פרקתי את המחשב הישן וגיליתי מה הרכיב המרעיש ביותר: המאוורר שבדופן. אבל אני לא מוצא מאוורר שקט שיחליף אותו: הגלסיאלטק 120 מ"מ שקניתי לחדש עושה יופי של עבודה, חשבתי לקחת אחד כזה 80 מ"מ אבל אני לא מוצא - את ה- 120 קניתי בלוג'יק, ואני בכלל לא מצליח למצוא אצלם את הקטגוריה של מאווררים ללא לדים עכשיו. כבר הכנסתי מאווררי וונטק Stealth למארז הזה, וגם הם לא רעים, אבל אותם אני כבר מזמן לא מוצא (אחרת הייתי מחליף את המאוורר לפני שנה). אז על מה אתם ממליצים? ה- CFM לא קריטי, זה מאוורר עזר בלבד. אם אפשר, עדיף מאוורר שאפשר למצוא בזיגזג, הם נמצאים ממש ליד הבית שלי, כך שאני לא צריך לנסוע רחוק ולא צריך לשלם הרבה על המשלוח. תודה.
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
-
איך אני בודק את הטמפ של כרטיס המסך שלי?? יש לי g fx 5200 תודה לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
כרגע אני "מחפש" קירור למעבד כאילו אני די סגור אבל אחרי בירור נוסף (כרגיל) קצת נכנסתי לבלבול ולא מבין את הנתונים שהAC מביא לנו. המעבד שאני רוצה לקרר זה Intel® Pentium® 4 Processors 511 CPU Speed: 2800 GHz Bus/Core Ratio: 21.0 Bus Speed: 533 MHz L2 Cache Size: 1 MB Manufacturing Technology:90 nm Package Type: LGA 775 Thermal Design Power: 84W Thermal Specification: 67.7°C כנראה שגם אחרי החלפה לא יהיה OC לפחות ממש לא רציני. הטמפ' המקסימלית שמגיע המעבד כרגע זה 63C והבעיה שהוא רועש אז אני רוצה להרגיע אותו :-). לתכלס חשבתי ללכת על הALPHINE 7 או על הALPHINE 7 PRO לא ממש מבין איך הPRO יכול להיות יותר קטן ממנו כל משקל ב200G ולהביא ביצועים יותר טובים. אבל זה התמונות …
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
עכשיו אלו ימים חמים, ומרוב שהמחשב שלי חם החלטתי לבדוק מה קורה בפנים וגיליתי ששני מאווררים לא עובדים אז יאללה בוא נתייעץ! תחילה, אציין שהמארז שלי הוא CM690, מכיוון שאין לא חורים לחלק האחורי (מלבד של הספק כוח) לא הצלחתי להסתיר את כל החוטים מאחורה. אז הוא קצת מבולגן בפנים. למארז הוספתי כמה מאווררים, שלושה מכניסים (3 מאווררים 120 מ"מ של Noctua) אחד מקדימה ושנים על דלת המארז, אחד על גג המארז 120 מ"מ של Scythe ואחד אחרון חביב שנמצא על גב המארז שמוברג לרדיאטור של CoolIT. הרדיאטור והמאוורר מוברגים ככה שיש קודם את הרדיאטור והמאוורר מושך אוויר לחוץ המארז דרך הרדיאטור. גם כן אציין שהברגתי מאוורר 120 מ"מ גם לצד השני של הרדיאטור, אבל הוא התנגש עם המשאבה שנחה על המעבד, אז נאלצתי …
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אהלן לכולם. לאחרונה המחשב שלי חווה תופעה לא נעימה שכל כמה זמן הוא נתקע, המסך נכבה, והמחשב נשמע כאילו הוא נכנס למצב Standby. אחרי כמה שניות שומעים את המאווררים מסתובבים מהר מאוד והמסך נדלק חזרה, ושוב אחרי כמה זמן הוא נתקע וחוזר חלילה. לאחר בדיקות פיזיות של המחשב , לא הצלחתי למצוא שום מאוורר שהייתה איתו בעיה או משהו בסגנון. אז החלטתי להוריד את התוכנה Everest ולבדוק אם בכלל יש לי בעיה של התחממות או שההשערה שלי בכלל שגוייה. לפי מה שהתוכנה מורה, אני חושב שהכרטיס מסך שלי מתחמם עקב בעיה אלקטרונית (לא בעיה במאוורר), אבל אני לא בטוח כי אני לא מבין בזה מספיק. אולי המומחים יוכלו לעזור לי. התוכנה מורה ככה: Motherboard: 29c CPU: 25c CPU #1 / Core #1: 35c GPU Ambient: 38c GP…
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אז ככה ! ניסיתי לקרוא איך לעשות OC למחשב כלשהו, הבנתי בערך שמדובר בVOLT 'ים ובמהירות לוח או משהו כזה, הורדתי תסיסופטסנדרה הזאת, שתגיד לי מה המעבד שלי - אבל מה עושים??? ואיך אני יודע לכמה לשנות תמתח או מה זה ה FSB??? ואל תגידו שיש איזה מדריך, כי אין פה כלום! הכל כללי מידי... תעזרו בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd. MP Support : 1 CPU(s) MPS Version : 1.10 Model : 6VTXE Version : 1.x Chipset 1 Model : Giga-Byte Technology VT82C694X Apollo Pro 133A System Controller Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus Front Side Bus Speed : 1x 100MHz (100MHz data rate) Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 1x 133MHz / 1x 133MHz תגידו, זה אומר שאני יכול לעשות לצ'יפסט OC עד 133? Memory Module(s) Memory Module 1 : M18E64S48HIG6 64MB 16x(4Mx8) SDRAM PC100-322-622 (CL3 up to 100MHz) גם לזה אני יכול לעשות OC? כדי לישר קו עם שאר הזכרונות? ולעשות אותו 133? Memory Module 2 : Transcend Information 256MB 16x(16Mx8) SDRAM PC133U-333-5…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
האם XP-90 של Thermalright מתאים לסוקט 775 ? יש לי אותו כרגע על סוקט 939 ורציתי לדעת אם הוא יתאים אם אני מחליף מעבד לאינטל סוקט 775.
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-