עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בבקשה רציתי לשתף אתכם בפרויקט חדש שלי. זנחתי את האנטק העצבני שלי לטובת אנרמקס חדש.. בוא אני אנסה לבנות מערכת שקטה וקרה כמה שרק אפשר, כאשק שקט הוא ערך עליון. אז ככה.. כפי שתוכלו לראות במפרט המערכת שלי עשיתי שימוש במאווררים שקטים לחלוטין. כרגע הדבר היחידי שעומד בדרכי הוא הקריסטל אורב.. שהשקטתי ע"י פרויקט חמוד של פוטנציומטר בחזית המארז. כמו כל המארזים הקודמים שלי גם המארז הנ"ל עבר הסתרת חוטים מסורתית. והפעם התוצאות יצאו מושלמות ומקצועיות. והזרימה מושלמת.. והתחלופת אוויר מהירה ביותר. הטמפ' כרגע במנוחה, למארז-25.. למעבד 33. (את המעבד.. וכל שאר החומרה תראו במפרט המערכת). עכשיו.. התוכניות הן להשיג חומר יעיל לבידוד פנימי של המארז.. אני שונא לשבת לראות סרט מתח בIiyama היפה ש…

• 99 תגובות
    • 9.7k צפיות
  2. למה 95%? על הדלת הלכו 4 לדים אדומים בתחתית הפרספקס... :\ עד אז זה 95%!..

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. הוא קרור הכי משתלם בתקציב שלו? הוא יתן ביצועים יותר טובים מסטוק? תודה

• 8 תגובות
    • 523 צפיות
  4. יש לי ג'יפורס 4 MX העלתי CORE מ 250 ל 300 וזכרונות מ 333 זה 400 במשחקים עבד טוב ב3DMARK לופ של שלוש שעות עבד טוב טמפרטורות מקסימום במאמץ, 44 מעבד גראפי, 42 זכרונות (נבדק ע"י סנסור חיצוני מודבק) במנוחה הטמפרטורות מעבד גראפי 35 זכרונות 30 הכל טוב ויפה בוינדוס אבל מידי פעם (קרה לי רק שלוש פעמים מאז שעשיתי אובר, שלשום) המסך נכבה לשניה, ניהיה שחור, וחוזר או! שהוא פתאום כזה מקבל פאקים בתצוגה וניהיה מוזר לכמה שניות ומסתדר..

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  5. בתוכנה EVEREST מסומן לי בליבות 1 ו 2 טמפ' 25 במנוחה ו37 בCPU למה ההבדל כ''כ גדול ?

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  6. שלום, יש לי מעבד Intel Q8200 שעד לא מזמן היה עם קירור סטוק שהגיע עם המחשב. בעקבות טמפרטורה גבוהה יחסית של המעבד קניתי מערכת קירור Scythe Kabuto שהיה במבצע. כרגע הטמפרטורות שלי הן (לפי בדיקה של EVEREST): לא במאמץ: Motherboard - 29 CPU - 16 Core #1 - 43 Core #2 - 40 Core #3 - 42 Core #4 - 40 לאחר 30 דק' מאמץ: Motherboard - 34 CPU - 35 Core #1 - 61 Core #2 - 55 Core #3 - 58 Core #4 - 56 אני חושב שהטמפרטורות סבירות כשלעצמן (אולי הטמפ' Core קצת גבוהות במנוחה) - אבל יש הפרש עצום (בממוצע בערך 20 מעלות) בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורות הליבות. רק לידיעה- אני לא זוכר כמה, אבל היה הפרש טמפ' גם עם מערכת הקירור הקודמת. השאלה שלי היא אם המעבד שלי תקין או לא (או רכיב אחר), שכן לפי מה שקרא…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ronoz,

היי, באחד המחשב שלי יש מעבד AMD A10-7800 כשאני מפעיל HWMONITOR מוצג הפרש עצום בין טמפרטורת Package לטמפרטורת Cores הפרש עצום של כמה עשרות מעלות כפי שרואים בתמונה... ממה זה נובע לדעתכם ומה הטמפרטורה הנכונה? תודה.

8. Started by HeaT-SinK,

אז אמרתם לי שעדיף עוד מאוורר ארובה ומאוורר מהצד + למאווררים שיש לי מאחורה ומקדימה (כולם 120) על פני קירור מים של טרמלטייק . יהיה הפרש טמפ' זניח או ניכר בין הסיטואציה הזאת לבין 2 מכניסים מהצד 2 מוציאים בגג + אחד מקדימה ואחד מאחורה ?

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  9. היי, יש לי e8400 עם קירור סטוק, כל הנתונים שאני כותב נמדדו ע"י realtemp 2.5 בidle ההפרש בין שני הליבות עומד על כ10 מעלות (33/23) בעוד שבעומס של 100% ההבדל עומד על כ 5 מעלות (50/45) האם זה תקין? האם יש דרך לתקן את זה. על העניין נראה לי מאוד מוזר. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 558 צפיות
  10. Started by qpalzm,

המעבד שלי (עם האוברקלוק בחתימה) נח על 38-39 ומריץ פריים על 55-56. למה הפרש הטמפ' כל-כך גדול?

• 13 תגובות
    • 634 צפיות
  11. Started by SEangel,

עפ"י אברסט יש הפרש של 10 מעלות (בערך) בין הליבות. סביר? מריחה לא טובה של המשחה הטרמית (MX2)?

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  12. אני רוצה להחליף קירור ל 4870 שלי, ראיתי שני דגמים שמדוברים כאן באתר, ורציתי לדעת מי מהם עדיף ואם באופן משמעותי... הראשון, Arctic-Cooling Accelero S1 השני , ThermalRight HR-03 GT ההבדל במחיר הוא דיי כפול... השאלה אם הוא עדיף, ואם כן אז אם הוא שווה את ההבדל במחיר... תודה ;D

• 5 תגובות
    • 711 צפיות
  13. Started by Ram23,

אז ככה,יש לי Q9450 עם TUNIQ TOWER בלי OC. החום של הCPU נמוך,29 מעלות כשהטוניק על פול,אבל הליבות בסביבות ה50-60! מה לעשות? [attachment deleted by admin]

14. Started by ras81,

שלום יכול להיות שבמערכת קירור מים אשר גם המעבד וגם הציפסט באותו לופ. יהיו הטמפ' של המעבד 32 בעוד של הציפסט יושב על 40? יכול להיות שנדפק לי הרגש של המעבד? שימו לב גם לגרף של ספידפאן להפרשי טמפ' לפי זמן של המעבד......... מה עושים?- [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 618 צפיות
  15. Started by rk666,

יום אחד אני נכנס לתומי לbios ובודק שם את הטמפרטורה, סתם בשביל הקטע, חשבתי שזו תהיה אותה טמפרטורה כמו בASUS PROBE ובMBM אבל התברר לי שלא, זו היתה טמפרטורה גבוהה ב10 מעלות! כל התוכנות אומרות לי שיש לי 35-45 אבל בביוס זה מגייע ל55! אני לא יודע מה הטמפרוטורה האמיתית של המחשב שלי . נ.ב הפרשי הטמפרטורה הם רק של המעבד ולא של הלוח.

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  16. חיברתי השבוע HARDCANO5 שהיה לי למחשב. את החיישן טמפ שלו חיברתי לבסיס הסינק של הP4 שלי ליד הליבה (הרמתי את הסינק, והדבקתי אותו ליד המקום של הליבה) עכשיו, התחלתי מדידות 1. המחשב מכובה לאחר לילה שהוא לא עבד 2. מצב IDLE בWINDOWS 3. סתם בביוס רבע שעה 4. LOAD על ידי שני PRIME95 רצים (2 בגלל שהמעבד עם HT מופעל) התוצאות מצורפות בגרף. המחשב לא בOC ההפרשים עצומים.... מישהו שיש לו ניסיון עם חיישנים חיצוניים יכול להעריך מה קרוב יותר לאמת? כנ"ל לאנשים עם מעבד דומה לשלי.... (2.6C) אם הטמפ כאן הם ככה עם HT, מעניין מה יהיו התוצאות כשהHT לא יהיה מופעל (מישהו רוצה חביתה?)

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  17. אני מנסה לקבל תשובה על השאלה הזאת כבר הרבה זמן ולא מצליח למה הטמפ' של CPU\CPU DIODE נמוכה מהטמפ' של הליבות ב10-15 מעלות?\ והאם הפרש של 10-15 בין הליבות בזמן מאמץ הוא נורמלי? אני צריך את עזרתכם, אני באמצע תהליכי OC וזה מתחיל להיות די חשוב...

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by KoM,

אמרתי שאני אכין מדריך, והכנתי... הוא מאד שימושי ופשוט, כדאי לכם לנסות את זה... 8)

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. בדיקה מעניינת מעלה כי שילוב של כונן M.2 מהיר עם פלטה ייעודית לפיזור חום אפקטיבי יותר מעניק שדרוג בלתי מבוטל לביצועים כונני SSD הם לא הרכיב הראשון במערכת עליו יחשבו רוב המשתמשים כאשר ידברו איתם על קירור, אך עכשיו מסתבר שגם הם יכולים להרוויח לא מעט תועלת מאמצעי שיסייע להם להתפטר מהחום הנוצר בזריזות. באתר anandtech קיבלו לידיהם גוף קירור פאסיבי מבוסס PCI-Express של חברת Angelbird, המיועד לאכלס כונני M.2 עדכניים. מעבר לכך שגוף הקירור הנ"ל מאפשר להמיר את ממשק ה-M.2 עדיין חדש יחסית ולא קיים בכלל לוחות האם לממשק ה-PCI-Express הסטנדרטי שכן זמין בכל הלוחות בשוק, הוא מאפשר כאמור שיפור של הביצועים המירביים, לפחות בחלק ממבחני הביצועים. גוף קירור קטן –…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. טוב אז קניתי 8800GT של sparkle לפני כשבוע וקראתי שהוא מתחמם, אבל לא יכולתי לתאר לעצמי שעד כדי כך. אני מדבר על 92 מעלות במאמץ של כחצי שעה משחק ויום חם בחוץ, וכמובן גם המאוורר משמיע קולות כמו של הליקופטר לפני התרסקות. בכל מקרה עשיתי מלא פרופילים בריווה טיונר ועדיין הרגשתי שזה לא מספיק, במשחקים עדיין הכרטיס הרעיש ממש ופחדתי על המעלות המטורפות. אז הפתרון שחשבתי עליו היה לקחת גוף קרור ישן של פנטיון 4 ולהצמיד אותו לליבה, וכמה סינקים של לוחות אם שיש לי על הזכרונות. ואז החלטתי לפרק את הכרטיס וגיליתי שהפתרון האמיתי הרבה הרבה יותר קל.. צריך פשוט להוריד את מכסה הפלסטיק השחור שחוסם אויר, ולהצמיד מאוורר נוסף מעל הליבה. שלבים: 1. צריך את הכלים הבאים, אלכוהול, צמר גפן, מברג ממש ממ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם, רציתי לדעת איזה צ'יפ של וינבונד הוא נחשב לטוב ואיזה נחשב לפחות טוב. כמובן מבחינת OC. לי יצא ככה ??? : CH6 CH5 BH5 BH6 למעלה- טוב, למטה- לא טוב. אשמח לתיקונים

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  22. Started by nahum8,

בבקשה זה דחוף לי... לוח 945P-S3 חדש...(במחשב שלי אחי..הייתה פעם הבעיה שהוא מתכבה באמצע משחק כלשהו וחשבתי זה הספק אז קניתי וזה לא עזר...) בקיצור ב-EVEREST הטמפ' של הלוח (צ'יפסט) לא עולה מעל 22 במאמץ! אבל כשאני נוגע בצ'יפסט אני יכול אשכרה לפתוח פה מקדונלדס משלי בבית!! הצ'יפסט פשוט רותח!! ממששש חם! - לדעתי זאת גם הבעיה שבעט משחק המחשב עושה ריסט.. בקיצור.. 1.יש תוכנה אמיתית שתראה ת'טמפ' של הצ'יפסט? טמפ' אמיתית אני מתכוון. 2. האם כדאי להחליף את הלוח ל- ASROCK CONROE XFIRE...? ( משהו כזה ) . ל ASROCK שנה אחריות ולשלי 3.

• 17 תגובות
    • 972 צפיות
  23. לפני כחודש הייתה לי תקלה בלוח אם והחלפתי אותו (עדיין לא נגמרה האחריות אני לא ממש זוכר איך זה היה בלוח הקודם אבל עכשיו כשאני נוגע בהיטסינק של הצי'פסט (אני מקווה שאני לא טועה - זה החלק שנמצא מאחורי הכרטיס הגרפי) הוא ממש חם. האם זה אמור להיות ככה, ואם לא אז מה יכול לפתור את הבעיה..

• 15 תגובות
    • 891 צפיות
  24. קניתי גוף קירור לצ'יפסט של זלמן במקום המרעיש שהיה לי ב Dfi Lanparty הכל עבד בסדר כבר איזה שבועיים, היום התקנתי דמו של Dark messiha heros of M&M זה הדבר היחיד שעשיתי במחשב, אולי המשחק דרש יותר מהמערכת ומהצ'פסט וגרם לבעיות אחרי הדמו כל כמה דקות של עבודה אני מקבל הודעות שגיאה, גם אחרי כיבוי מנוחה והדלקה. פרסמתי אותם פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=197365.0 האינטרנט מפסיק לעבוד עד ריסט, יותר חמור זה נתקע לי שאני בביוס אחרי כמה דקות עבודה שם האם המשחק חימם אותו מדיי, אני נמצא על 61 מעלות אבל ב NF4 שאמור להיות חם?, חוץ מזה אולי שמתי יותר מדיי משחה, (שמתי "הרבה" אבל לא מוגזם אני חושב פחות ממש שהיה שם קודם) ואז המשחק גרם לחימום של הצ'פסט? בקיצור.. תוך כדיי …

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  25. Started by made in zauglom,

שמעו חברה אני צבעתי את המארז שלי בשחור יצא פשוט משהו משהו לא צריך לשייף כלום צריך רק שלוחות האלומינים והפלסטיק יהיה נקי בלי שום ליכלוך עליו ליצבוע שכבה ראשונה בעדינות בלי שום נזילות ואחרי עשר דקות אפשר כבר את השניה אני לא יודע מה בקשר ל מספר השיכבות כי אני שי צבעתי בשחור אז זה כיסה לי ישר את הלבן ומי שרוצה ליצבוע בצבע בהיר יותר יצטרך יותר שיכבות. אבל על הפלסטיק לא יורת מ 3 שיכבות כי אז כבר שיכבת הצבע עבה והצבע מיתפרק או נישרט בקלות!!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים