עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by massinvallus,

אני קונה מחשב חדש, ולפי מה שאני יודע הרכיבים די טובים לOC: AMD ATHLON 64 3000+ 939 box ABIT AV8 A-DATA 256X2 DDR500 ספק 350W של אנרמאקס (מגיע עם המארז) השאלה המרכזית היא אם הקירור מספיק. לקחתי מארז ENERMAX CS-3088TA BLACK ולפי סיקור ישן מפיסי-ספוט שראיתי אחד מהדגמים שדומים לו CS-3181 הוא עם "פוטנציאל קירור מעולה" אז האם זה יספיק? צריך להוסיף מאווררים\היטסינק?

2. THERMALTAKE V3 Black Edition VL80001W2Z http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001577&id=C_00001579&name=V3+Black+Edition+&ovid= בתוספת של 4 מאווררים: SCYTHE "SLIP STREAM" 120mm Case Fan 1600rpm http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html כמה זה יעיל ל i5 750 + HD 5850 + OCZ LV 1333MHz ? האם זה מספיק? יותר מדי? ניתן להשיג משהו טוב יותר באותה רמת מחיר (עד 500 ש"ח)? תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by sub_man,

שלום אחים שלי!!!!!!!!!1 איך סוכות מי בונה סוכה?(לא שזה מעניין) סתם... תקשיבו עוד כמה ימים אני הולך לדוד שלי והוא עוזר לי לעשות מודינג יפה למארז(רציתי שאנחנו נבנה מפרספקט שהכל יענו חוץ מהמאחורה יהיה שקוף ובפנים לדים מחבר שלו(בזול חחח) אבל רציתי לבדוק לעומק האם במוחכם יש רעיונות טובים יותר אז... תלכו עד הסוף בראיונות תביאו תמונות אפילו אם יש אני מחפש לעשות צביעה לדים ומשחקים של דברים זוהרים מדבקות כל רעיון טוב שעולה לכם בראש תכתבו אבל דברים יפים!!!!1 תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 567 צפיות
  4. Started by 1nstall,

.

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  5. Started by מאפיונר,

תמונה:http://i15.tinypic.com/2m7it1y.jpg איך אני יודע של איזה חלק זה כול טמפרטורה? (מעבד לוח אם כרטיס מסך וכו') ואיך אני יודע של איזה מאוורר זה כול מהירות?

• 6 תגובות
    • 603 צפיות
  6. Started by ras81,

שלום רכשתי מאורר 92 ממ בשביל שלים על המארז בצד, יש לי עוד שני 120 ממ המאורר הוא של VANTEC ויש לו מד טמפ', עכשיו אין לי בעיה לחבר אותו לספק כוח, אך יש לו עוד חוט שאני מעריך כמובן שהוא של השליטה והמד טמפ' אשר בטח אמור להתחבר ללוח אם, הבעיה היא שכבר מחוברים ללוח אם שני המאוררים השניים מה לעשות? האם הוא יכול לפעול במוד אוטו' גם בלי שאני מחבר אותו ללוח אם? או שיש איזה שיטה או משהו? דרך אגב יש לי לוח אם של EPOX 8KDA3+ תודה

• 6 תגובות
    • 555 צפיות
  7. Started by yam_sh,

הי מקורה? מזמן לא הגבתי פה... אז אני רוצה לצבוע תמארז שלי.... אתם יכולים להביא לי שבלונות יפות??? ועוד דבר אחד... איך אני מחבר לדים למארז?

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  8. Started by ChampTheDog,

מה כדאי לי יותר בשביל oc? ?512MB A-DATA? DDR 500 ?512Mb 400MHz Corsair (XMS) CL2? DDR 400 יש בינייהם רק 40 שקל הבדל ורציתי לדעת מה כדאי לי לקחת בשביל oc והלוח אם ?K8NS-Ultra (s939) של GIGABYTE תומך בddr 500? עריכה: אני יוכל לשים על הזכרונות שהזכרתי פה קירור כן?

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  9. המפרט בקצרה: q8400 P5B Vanilla - vcore modded 4GB Mushkin redline xp2-8000 460gtx לאחרונה קניתי את ה460GTX - בשילוב עם ה-e6600@3.5 שהיה לי - להפתעתי(או לא להפתעתי) נתקלתי בbottleneck לא קטן. עמדו בפני שתי אופציות - הראשונה : לשדרג בערך ב2000 שקל לcorei5 לוח וזיכרונות חדשים. השניה: לנסות ולקחת q8400 ולראות כמה אני מצליח לשאוב ממנו (שעלה 600 שקל). בחרתי באופציה השניה (מתוך הנחה שאין זו בהכרח הנכונה) ויצאתי לדרך. להלן הOC הנוכחי(בלא מעט הקזות דם יש לציין): http://imageshack.us/photo/my-images/225/ocq8400.png/ שאלותי הן כאלה: האם יש טעם להמשיך? כמה תוספת ביצועים בפועל ייתןלי המשך הOC? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Tik-Tak,

יש לי 6200 דרעק. עשיתי OC קטנטן של 5 לליבה ו10 לזכרונות. בדקתי אין ארטיפקטים עכשיו הטמ' של הכרטיס עלתה לעד 50 במנוחה, שזה הרבה יותר ממה שהיה קודם. החזרתי למצב הרגיל, אבל הטמ' לא יורדת מ48

• 6 תגובות
    • 616 צפיות
  11. היי, בעקבות העובדה שסוף סוף השתקתי את הכ. מסך שלי, הדברים היחידים שנותרו לי הם: 1. מאווררי מארז ( כולם של ANTEC ) - כנראה יוחלפו ל-SCYTHE 1200 RPM. 2. ספק - GAMEXSTREAM 600 של OCZ שדיי מרעיש - שוקל להחליף לו מאורר גם. 3. המאורר שמגיע עם ה-TUNIQ. הבנתי שלא מומלץ להחליף למאורר אחר מכיוון שמקורי מתאים לשימוש עם SMALL FINS. הבעיה שלי איתו, זה שאני רוצה שהשליטה עליו תהיה מהלוח אם ( כמו כל מאורר נורמלי?! ). המאורר מגיע עם כבל 3 PIN שמחובר ללוח אם לחשמל וחיבור לריאוסטט חיצוני לשליטה על המהירות. אם לא מחברים את הריאוסטט אי אפשר לשלוט על המהירות ( תמיד על 100% ). מישהו מכיר פתרון? לא אכפת לי לשחק קצת עם חוטים, אם יהרס המאורר מקסימום אני אקנה חדש (גם ככה כבר חשבתי על זה). תודה, אשמ…

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  12. Started by silky,

יש בידי מחשב מבוסס פנטיום III 600 MHZ ועם לוח מיושן מסוג CC820(CAPECODE( התקנתי לי את הביוס המתקדם ביותר ללוח שחברת אינטל הוציאה, הסתכלתי לי שם וראיתי שיש לי שם ADVANCED OPTIONS אשר מסומנות ב- DISABLED. למה לעזעזל??? ככה אני לא יכול לגעת במהירויות שעון של הלוח ושל המעבד(וגם ג'מפרים), איך אני יכול בצורה הפשוטה ביותר להוסיף למחשבי מעט MHZ נוספים בברכה

• 6 תגובות
    • 667 צפיות
  13. Started by kfirusa,

שלום! ראשית אני מתנצל מראש אם זה לא המקום שהייתי אמור לכתוב הודעה זו.. שנית, אני מצרף לפה לינק של החומרה שיש לי במחשב כולל טמפרטורה (עפי EVEREST ), אני די מפחד לא מכיר את הנושא, יתרה מכך אף פעם גם לא ניסיתי, יש לי 4 מאוורים במחשב. אשמח אם אוכל לקבל ליווי אישי והדרכה. תודה מראש כפיר.

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  14. Started by sentinel,

שאלת n00b (מצטער, פשוט לא מצאתי תשובה בגוגל): מה כיוון זרימת האוויר במאוורר סטוק שבא עם q9300? האם הוא זורק אוויר על צלעות גוף הקירור, או האם הוא יונק את האוויר החם מצלעות הקירור? אני שואל כי מארז המחשב שלי (http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=11&min_id_search=22&pro_id_search=212) מגיע עם תעלת איוורור שניתן לשנות את אורכה, שאמורה לשבת מעל קירור המעבד. המחשב הגיע כשתעלת האיוורור קצרה ובכלל לא מתקרבת לקירור המעבד. פתחתי את המארז וכיוונתי את התעלה ככה שהיא תהיה בדיוק מעל המאוורר סטוק, במחשבה שככה אוויר שנזרק מהמעבד יעבור התעלה ויצא החוצה מן המארז, במקום להשאר בפנים ולחמם אותו. הבעיה שמיד הבחנתי בעליה של כמה מעלות (במקום 47-48 ב-idle, עכשי…

• 6 תגובות
    • 825 צפיות
  15. זה המפרט שלי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488659.10 (בהודעה ציינתי מטעמי נוחות רק זיכרון, לוח אם ומעבד) ניתן לראות הדרישות המלאות שלי מהמפרט, אך השילוש הוא החלק הכי חשוב לי במקסימום אני יוריד מהדברים האחרים (SSD). אז ככה שניתן לשנות ולהעלות את הדרישה הכספית (אבל לא ביותר מ-200~300 ש"ח). אבקש חוות דעת: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1 ₪701 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪223 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 האם אחד המרכבים …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by uzana2004,

השאלה שלי היא איך מעבירים את הזכרונות למצב דואל? האם אני יכול בכלל? כמו כן 2 הזכרונות צמודים זה לזה בסלוט 1 וסלוט 2... הנה תמונה: הזכרונות שלי הם 512 ADATA X2

• 6 תגובות
    • 610 צפיות
  17. Started by Assaf,

יש לי PII 333MHZ עם לוח אם msi 6119 (Intel BX2 Chipset)t וניסיתי לעשות לו אבורקלוק קטן. את ה FSB אני לא ממש יודע איך לשנות כאן ואני לא בטוח בכלל שאפשר, אז ניסיתי להעלות את המכפלה של המעבד שזה די פשות בלוח הזה. ברגע שהעלתי את המכפלה ולא משנה בכמה הכרטיס מסך לא עבד. ניסיתי גם כרטיס AGP וגם PCI ושניהם לא עבדו. אבל שאר הכרטיסים עבדו כרגיל ולא היתה לי בעיה להכנס למחשב ממחשב אחר דרך רשת. אם למשהו יש מושג למה זה קורה אז אני אשמח לקבל קצת עזרה, ממש לא יזיק לי לסחוט עוד קצת מהענתיקה הזאת

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by idanmal,

יש לי לוח מדגם ga-k8n-sli עכשיו ככה אני רוצה לקרר את הצ'יפסט שלי שכרגע מקורר עלידי צלעות קירור שהגיעו עם הלוח, הבעיה שלי שכמה מילימטרים מעל יושב הכרטיס מסך שלי x850xt מה עושים איך אפשר לדחוף שם איזה מאוורר או שיש אחד שמתאים....פעם ראשונה ואחרונה שאני קונה לוח של gigabyte אוברקלוקרים על הפנים......

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  19. Started by Ancient1,

Crucial Anniversary PC5300 2.2V 3-3-3-12 667Mhz default 3-3-3-12-20 800Mhz 2.3V [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 554 צפיות
  20. Started by Ghosthunter,

הלך המאוורר של הGEFORCE של חבר שלי(כך הוא טוען). האם יש דרך להחליף את המאוורר או לקנות חדש, ואם כן איזה מומלץ לקנות? אני לא מתכוון לעשות לו OC, רק להפעיל אותו בחזרה(כי עכשיו הוא מושבת). תודה רבה.

21. פתחתי את המחשב במטרה לנקות אותו מאבק, הרמתי את המוטות של הקירור של המעבד (אחד מהשניים הלבנים האלה), ולפתע הוא נשבר, אין לי מושג למה (ייצור גרוע כנראה, לא השתמשתי בכוח, וזאתי לה הפעם הראשונה שאני פותח אותו). בהתחלה חשבתי לא נורא, זה מחזיק, אבל אז ראיתי שהטמפ' עומדות על 60+ ! מה שעשיתי היה לשים חלק קטן של עץ, במקום החלק שנשבר מהמוט שיחזיק את הסגירה למרבה הפלא זה עבד , והטמפ' חזרו ל 40-45 במנוחה זהו הסיפור המדהים שלי : האם משהו יכול להיהרס ממה שעשיתי? יש רעיונות אחרים למשהו יותר "בריא"?

• 6 תגובות
    • 581 צפיות
  22. אהלן אנשים, קניתי לא מזמן מעבד Q6600 בטענה שזה G0 . לאחר התקנה במחשב התוכנה CORETEMP מזהה אותו כ B3 .... האם זה אומר שאכן המדובר בגרסה של ה 130W ?! או שהתוכנה לא אמינה ... ? תודה. תמונה : [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  23. היי לכולם, יש כ.מסך GF 4 440MX, כעקרון, הוא בא בתדיריות של 270\405 . התקנתי לו מאוורר ממש טוב שמסתובב כל הזמן ב6400RPM מאחר ואין לי חיישן טמפרטורה עליו..... עשיתי אובר למעבד עד ל310 שם הוא נעשה לא יציב ולעומת זאת לזכרונות לא הרגשתי צורך לעשות אובר מאחר וזה קונטרולר אחד ל64 מגה שזה אומר שכל ה64 מגה מקבל 405 מגה הרץ שזאת מהירות מאוד גבוהה יחסית שאפילו מתקרבת לFX. המעבד במהיריות ששמתי אותו עליו דיי קריר מה שמביא אותי לחשוב שבעיית חוסר היצובות אינה נובעת מחום אלא פשוט ממגבלות הPCB עצמו להעביר כל כך הרבה מידע. שאלתי היא: איך אני עולה באובר?? , לא יתכן שאפר לעלות רק ב40 מגה הרץ.... האים אני צריך להוסיף עוד מהירות לזכרונות? תודה רבה!!!, יאיר.

• 6 תגובות
    • 595 צפיות
  24. E6400 על DS3 הגעתי לבאס 420 על סטוק. הטמפרטורות שלו, אמנם, בקיץ, כשהמזגן מכובה, מגיעות ל-65 ואולי יותר. הוא אמנם יציב אבל זה לא לעניין. לפי מה שהבנתי הלוח יכול לקחת אותי ל-450 בלי קושי, אבל הוא לא. לפי התוכנה של הלוח זה לא בגלל הטמפרטורות של הצ'יפסט - הן לא עולות מעל 38, למרות שכשנגעתי בקירור הוא היה חם יותר מ-38, להערכתי. אני לא יודע מה מעכב אותי. אני מפחד להוציא 250 ש"ח על קירור למעבד כשהבעיה היא בעצם הלוח. אני מוכן להשקיע גם בקירור לצ'יפסט אבל משהו בסביבות ה-100 שקל, ומשהו שקל להתקין, אם למישהו יש המלצה. הסתבכתי קצת עם המתחים. העליתי למעבד אבל לא היה לי מושג בכמה, והעלתי ללוח... בכל מקרה לא הצלחתי להגיע מעל 420. אשמח אם תעזרו לי לברר היכן הבעיה, איך אני פותר אותה..…

• 6 תגובות
    • 529 צפיות
  25. Started by Sickp,

הבאתי מחבר שלי לוח אם Asus P5B שכן תומך בE5700.. בגלל שעם הAbit IP35-E היו לי בעיות יציבות (קריסות, ריסטים וכאלה) אני יודע יודע שהוא יותר ישן, וצ'יפסט יותר ישן.. אבל לפחות פה זה עובד כמו שצריך.. בקיצור הלוח אחלה, עובד סבבה בינתיים אבל עברתי על המספרים בHWmonitor ונראה שהוא מזייף. יש משהו שם בשם AUXTIN (מה זה בכלל?) שבמנוחה הטמפרטורה שלו קופצת בין 75 ל127 מעלות... ובמאמץ זה מתייצב על 45~ משו נוסף שמטריד אותי זה ההבדלים בטפ' של המעבד בקיצור תראו - תמונה אחת שווה 1000 מילים: ההבדל בין CPUTIN לטמפרטורות של הליבות.. יש לי FREEZER13, והוא מחובר טוב! אני בדקתי 20 פעם לפני שהדלקתי. מישו ראה פעם HD4850 עם 34 מעלות במנוחה? D: קירור איכותי עושה פלאים נ"ב התמונה זה טמפרט…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים