עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני רוצה לדעת האם הגעתם עם קירור טוב לתוצאות טובות הסתכלתי במאגר ההמהרה וראיתי רק אחד שם עם מעבד כמו שלי אז בטוח שלא כולם שמו שם את התוצאות שלהם תודה

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  2. Started by taotao,

אז ככה..(זה הולך להיות ארוך).... עשיתי OC ל3.5..(באס של 235)..בגלל שלא היה לי מאוורר שמחובר לחיבור 3 פינים של המעבד.. הלוח לא נתן לי לעלות מתח יותר מ1.45V... הוספתי מאוורר..(SILENT WHEEL)... אבל עדיין שאני מדליק את המחשב הוא אומר לי שהבדיקה של המאוורר של המעבד נכשלה..(כנראה בגלל שהוא מסתובב על 1200/1300RPM)...זה מציג את הRPM באדום בביוס..(כנראה זה לא מספיק לו או משהו..). יש למישהו מושג אולי אם אפשר לבטל את זה.. מצאתי בביוס אופציה שנקראת CPU INTERNAL THERMAL CONTROL יש אולי קשר לעניין?? בעיה שנייה.. עדכנתי את הביוס ל1009..(האחרון שיצא).. הצלחתי להגיע ל4GHZ..(באס של 270).. אבל אז שהדלקתי מחדש את המחשב הופיע לי משהו עם של הביוס BAD CHECKSUM ואז הוא מתחיל לחפש לחדש את הביוס …

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  3. הכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מדי ואני רוצה לדאוג לאקסטרה קירור למארז.. אני לא בטוח שזה מה שיעזור לי אז אני הולך לשמור על האריזות המקוריות טוב מאוד כדי שאני אוכל להחזיר. לא יודע כמה זה צריך לעלות.. אני מוכן למתוח את זה עד 400 ש"ח לשניהם ביחד. תוכלו להמליץ לי על מאווררים טובים למארזים ולכרטיסי מסך ולתת לי קישור למקום שמוכרים אותם (עדיף בזול, מן הסתם)?

• 10 תגובות
    • 795 צפיות
  4. הצלע קירור הגדולה שלי לכרטיס מסך זה צלע קירור ממערכת סטריו שפירקתי. מחשב הוא פנטיום 3 800 ללא OC בגלל שיש לי לוח של אינטל :-[ יש תאורה של לדים בתוך המארז רק שגלל הפלאש לא רואים את זה!

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  5. Started by Hatori_Hanzo,

היי, רכשתי שילוש חדש: מעבד-AMD FX 8350 לוח-GIGABYTE GA990XA-UD3 זכרון-G.SKILL 1866MHZ בהדלקה ראשונית הכל בסדר,אח"כ..חוויתי קריסות כל כמה דקות,אמרתי אולי משהו בהרכבה,עברתי על הכל,בקיצור אחרי כמה וכמה בדיקות גיליתי שסטיק אחד של הזכרונות דפוק,נשארתי עם סטיק אחד של 4GB(אין בעיה בסלוטים של הזכרונות בדקתי,הסטיק השני דפוק) ,לבינתיים הכל תקין כולל אתמול בבוקר שהיה יום חם(הבית היה סגור חום איימים בלי מזגן טמפרטורות בשמיים),התחלתי להריץ בדיקה של פריים95,יצאתי לעבודה(ללא אוברקלוק כמובן הכל במהירות סטוק) עד לחמש בערב כשחזרתי,אמרתי לעצמי אם המחשב שורד את זה הכל תקין פלוס פלוס בשאר המערכת.חזרתי הביתה היה לוהט ישר הדלקתי מזגן..אני בא למחשב וואלה שרד הפריים95 עדיין רץ ברקע.שמחתי מא…

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  6. Started by igt,

קיבלתי היום את המאוורר הזה - כולו נחושת עם צינורות להעברת חום [כמו בלפטופים] אני חייב להגיד שהוא עושה את העבודה די טוב - אני לא עולה על 40 בשום מצב , אבל הרעש שלו נורא [אלא מה ציפיתי מדלתא] וחוץ מהבואינג הרגיל יש גם קולות חריטה מעצבנים... זה הגיע למצב שאני לא מרגיש כשאני מכבה את 5 המאווררים של המארז , פשוט לא שומעים את זה מרוב הרעש שהוא עושה ...

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  7. Started by Pollik,

לוח אם EP35C-DS3R ה-FSB כתוב על הקופסא שהוא מקסימום 1600 By OC. האם כשאני חורג מזה יכולות להיות בעיות?

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  8. האם צריך קירור לזיכרונות כשלדוגמא מאיצים 667 ל-750 ? מה הסיכוי שהזיכרון ישרף? איזה פתרונות זולים יש לקירור של הזיכרונות?

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  9. Started by Dimka,

ברשותי כאמור גוף קירור Zalman 7700cu עם המפרט בצד. לאחרונה יש לי בעיית התחממות של המעבד עד ל-50c במנוחה יחסית ויש 2 בעיות שאני חושד בהן: 1. משחה טרמית לא טובה שמרחתי (ג'נרית). 2. המשטח שבא במגע עם המעבד לא מבריק וזה יכול להיות עקב התיישנות של החומר (נחושת), סוג של חלודה או משהו. בקשר למשחה אז אקנה Arctic silver או משהו בסגנון. אבל המשטח מגע קצת מדאיג אותי - רציתי לשאול איזה עוד אפשרויות יש לי מלבד Lapping כי מעולם לא עשיתי את זה ונראה לי סתם אהרוס אותו, אולי יש משהו בבית שאפשר להשתמש? אלכוהול? ספריי מגעים? חומצת לימון? (עובד על קומקום חשמלי )

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  10. Started by SimonSays,

מי היבואן של הקירור? במידה ואני צריך להשיג לו ברגים ותושבת איפה אני משיג את זה?

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  11. Started by Modan2,

יש לי gigabyte 7vaxp-a ו AMD 2200+ תודה :-*

• 9 תגובות
    • 795 צפיות
  12. שלום יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM... אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה.. למישהו יש רעיון ? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  13. Started by arnoNz,

תנו שמות של רדיאטורים לקירור מים משהו איכותי אבל או לפחות איך יודעים אם ראדיטור הוא טוב (נגיד אם קונים ממוסך או משהוא) תודה... ותגידו מישהו פה פעם הכין בעצמו בלוק יש טיפים צורת שטויות וכאלה (משתמש ב cnc של אבא של atomix)

14. Started by rosesr,

ואם לא למישהו יש הצעה טובה יותר

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  15. היי. אחרי ששדרגתי מאוורר למארז (noctua) וקירור חדש למעבד (Vandetta), וביצעתי Q Smart fan בביוס, כל שנשאר הוא להוריד את כמות הרעש מההארדיסק. הוא מגיע ל42 מעלות וקצת מרעיש לי. האם קיימת אפשרות לווסת את הטמפ' שלו איכשהו או שעדיף לי לחשוב על דיסק חדש ? ??? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  16. Started by Milk-Inc,

תגידו אני מחפש חנות שמוכרת קתודות או לדים , תגידו לי הכל חוץ מפנדה תודה.

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  17. Started by Holy,

http://www.ginun.com/index.php3?page=Mods/huiloboy01.htm

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  18. Started by 360er,

מה נשמע? אני חדש פה אז דבר ראשון נעים לי מאוד להיות פה, חיטטתי קצת בפורום ונראה כאילו יש פה אנשים רציניים ואני מבסוט עכשיו, עשיתי חיפוש, אני לא מאתמול בפורומים... אבל לא מצאתי מה שחיפשתי.. יש לי בוקס שסובל מה 3RLOD לפני שנה בערך שלחתי את הבוקס שלי לתיקון בגיים סטיישן ברמת השרון ( ) והחזירו לי אותו מתוקן, אבל אחרי יומיים הבעיה חזרה.. התעצבנתי, שלחתי את המכשיר בבעיטה למחסן, לא עניין אותי ששילמתי 500 שקל סתם, והדחקתי. ביום שישי, ביקרתי בבית של אמא שלי, ומצאתי את המכשיר. אמרתי לעצמי שדי, ואני מתקן אותו, כי לא יכול להיות שיש לי משהו כל כך יקר (כולל משחקים וכו') ששוכב ככה סתם. לקחתי אותו אלי הביתה, והתחלתי לנבור. רציתי לעשות את השיטה של הX CLAMP, בה מוציאים את המתכות ב…

• 13 תגובות
    • 795 צפיות
  19. Started by zdeamir,

הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  20. Started by KoDkOd,

שלום, בזמן האחרון שמתי לב לזה הכרטיס מסך הפוך והמאוור מוציא את האוויר כלפי מטה ואוייר חם עולה למעלה אז השאלה אם האוויר החם לא חוזר לכיוון הכרטיס זה לא משפיע?

• 6 תגובות
    • 795 צפיות
  21. יש לי מעבד אינטל 2500K עם קירור מוגן 2 בחנות הרכיבו לי את המאוורר של גוף הקירור בחלק התחתון שלו, ככה שיוצא שהוא שואב את האוויר החם של הכרטיס מסך כדאי להזיז את המאוורר לצד של קדמת המארז? ואם כן, איך עושים את זה?

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  22. Started by bigshow,

המאורר הקטן שנמצא על הלוח אם שלי מתחיל לעשות רעש חזק אפשרי לשמן אותו כמו במדריך או שכדאי כבר להחליף אותו ? :-\

• 8 תגובות
    • 794 צפיות
  23. שלום המערכת מעבד E2180 לוח גיגה בייט P35-DS3L קירור פריזר 7 זיכרונות gskill 800mhz 2gb PK ספק 400W TRT של HEC בקיצור שמתי את תדר ה PCI על 100 העליתי באס ל 300 (שהבנתי שממש לא גבוה ליכולות של הלוח והמעבד) מכפיל זיכרון על 2.5 כלומר תדר 750 טמפרטורות אני באמת לא יודע כי לא יודע איך בודקים גם מאמץ וגם טמפרטורות יחד אבל מאמין שלא גבוהות יש קירור טוב (מארז P182 עם עוד מאוורר לכיוון הכרטיס מסך) ה ORTHOS קורס אחרי שעה וכמה דקות ואלו השורות האחרונות של הלוג 1:FATAL ERROR: Rounding was 0.48828125, expected less than 0.4 1:Hardware failure detected, consult stress.txt file יכול להיות שצריך לעלות מתח למעבד כל כך מוקדם? ואם כן כמה לעלות ואם לא מה עוד יכול להיות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  24. אוברקלוקינג למחשב די ישן(מפרט בתמונה) עם ספק כוח 400W ו3 מאווררים די סבירים. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  25. Started by יניב51,

שלום לכולם... לאחר שנתיים של עבודה המאוררים במארז עשו את שלהם. יש שניים שממש צורמים באוזן, השלישי האמת יכול לתת עוד קצת אבל אם אני כבר קונה אני אחליף את כולם. אני מוכן להוציא עד 80 למאורר בשביל לקבל שקט ( וזה מה שדרוש בעיקר ). אז כאמור המחשב לא מתאמץ יותר מדיי, המפרט בצד, אשמח להמלצות. בעדיפות על חנות באיזור ראשל"צ ( KSP מבחינתי זה אידיאלי לדברים כאלו ). תודה! --- בדקתי עכשיו באתר המארז: http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=135&cl_index=1&sc_index=26&ss_index=65&g=spec המאורר העליון ( והכי מרעיש ) הוא 140 מ"מ. אם צריך בשביל משהו טוב לחרוג טיפה מהתקציב, אפשרי...

• 3 תגובות
    • 794 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.