עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by AMD-GUY,

היה לי אחד שהתקלקל (לא נשרף P: ), קיבלתי חדש שגם נפתחו לו כל הצינורות, אבל אני לא יכול לעשות OC! ניסיתי לסגור את הצינורות ולנסות לעשות אבל לא הלך. מה שקורה זה שהמחשב קורס אחרי כמה שניות במשחק אם זה OC ממש קל (20 מגה הרץ), ביותר מזה המסך מתחיל להבהב יותר ויותר מהר עד שאני כבר לא רואה את הווינדוס בכלל... ואז צריך למחוק את הדרייברים ולהתקינם מחדש עצות מישהו? תודה מראש (כמובן שזה לא הספק כי הרי עם הקודם הצלחתי).

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  2. Started by TheReaper,

טוב המחשב לא עושה POST וניסיתי להוציא את הבטריה ל10 דקות כמו שכתוב בחוברת הוראות הבעיה שזה לא מנקה את הCMOS אפילו אחרי 8 שעות... אין ל ג'אמפרים של CLRCMOS רק להוציא את הבטריה... מה אני עושה לא בסדר?

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  3. Started by SimonSays,

מי היבואן של הקירור? במידה ואני צריך להשיג לו ברגים ותושבת איפה אני משיג את זה?

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  4. Started by irbaboon,

ניסיתי להריץ אותו והוא העלה לי בטירוף (יחסית) את הMEMMORY CLOCK וה GPU CLOCK, האם הכיוון שהוא עושה שווה משהו? אפשר להסתמך על זה לדעתכם? תודה.

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  5. Started by Bashash,

קראתי את זה באיזה פורום באנגלית... ידוע לכם משהו על זה? תודה רבה לכל העונים!!

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  6. שלום יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM... אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה.. למישהו יש רעיון ? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 781 צפיות
  7. המפרט שלי בצד, אני הגעתי עכשיו באוברקלוק אוטומטי [ זאת אומרת העלתי באחוזים ], ל-320FSB, מה שאומר 2240 MHZ..... נאמר לי שעם מערכת כמו שלי, אפשר להגיע הרבה יותר רחוק, השאלה שלי היא כזאת, עכשיו עם האובר האוטומטי, הזכרונות שלי על 400 באס, שזה אומר 800MHZ, אם אני את המהירות שלהם לבאס של 200, זה אומר 400MHZ, אני יוכל להגיע יותר רחוק? ומה בדבר המתח? לאן אני צריך להרים את המתח, אני מפחד לשרוף משו...

• 15 תגובות
    • 781 צפיות
  8. Started by WinnerLine,

אז ככה אני רוצה להחליף קירור ואני מתלבט בין ה- ‏Freezer 7 Pro ל- ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ מה בידיוק ההדבל לא הבנתי ... מישהו יוכל לעזור לי פה ? בקיצור מה הכי כדי לי לקחת מבין שתיהם...

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  9. Started by Holy,

http://www.ginun.com/index.php3?page=Mods/huiloboy01.htm

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  10. Started by willyp,

שבוע טוב אנשים! המפרט: i7 930 D0 - BATCH 3001A481 GA-EX58A-UD3R NOCTUA NH-U12P SE2 G.SKILL 6GB 1600MHZ CL8 SAPPHIRE 5850 INTEL X25-M 80GB SEASONIC SS-600HT אני מעוניין לעשות OC למעבד עד 4.0GHZ אם זה אפשרי כמובן. מצורפת תמונה של הטמפ' של המחשב - מדובר במארז LANCOOL K62 עם 4 מאווררים. קראתי דיי הרבה מדריכים ברשת ואף אחד לא באמת הסביר איך לעשות מ-א' עד ת' כמו שצריך (כי מן הסתם שיש המון סוגי לוחות ומעבדים). אשמח אם מישהו כאן מכיר את הפרוצדורה במעבד\לוח הנ"ל ויוכל לכוון אותי. הבעיה מתחילה עם המתחים, אני יודע שלזכרונות הגג הוא 1.65v אבל בכל השאר אין לי מושג, איך אני יודע כמה מתח לתת לכל דבר ומתי להעלות בלי לגרום נזק? הבנתי של-i7 920 אין כמעט בעיה להגיע ל4GHZ ברוב הלוחות, אז אנ…

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  11. Started by zdeamir,

הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  12. Started by Big_White,

זאת פעם שנייה שזה קורה לי בקירור של החברה הזאת וזה מתחיל להכעיס אותי נורא. הקירור בן שנתיים... אחד המאוררים הפסיק לעבוד. המאוררים לא ניתנים לפירוק ככה שנישאר רק לזרוק אותם לזבל... יש הצעות? שיהיה אסטתי בלי שיפצורים ערביים?

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  13. Started by esaly,

האם הBT מתאים למעבדי ה775 PENTIUM D?

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  14. אהלן חברה יש לי מארז עם 5 מאווררים: מאוורר אחד בפאנל הקדמי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בפאנל הצדדי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בכרטיס מסך (EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED) מאוור אחד בספק כוח (LIBERTY 400) מאוורר אחד למעבד (FREEZER 7-PRO) שאר המפרט הוא Q6600 עם לוח אם GIGABYTE P35-DS3L ו-2GB RAM של GSKILL. המארז עצמו חרישי לחלוטין, חוץ מהקירור למעבד FREEZER 7-PRO, שבמהירות 1000RPM לוחש, אבל לפעמים עולה ל-1500 עד 2500 RPM שזה ממש חזק. ניסיתי לפני מספר שבועות לעשות בBIOS PWM אבל זה לא עשה את מה שרציתי. אני רוצה את האפשרות להחליש את המאוורר בלילה כשאני הולך לישון כי הרעש החלש הזה, כן אני יודע שהוא חלש, מפריע לי. התקנתי SPEEDFAN הלכתי לפי המדריכים, הוא מזהה לי 2 מאו…

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  15. Started by hagai,

ד"א, יש כאן מישהו שהזמין מ 2CoolTek ?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  16. Started by nizan33,

שלום אני מקווה שזה המקום הנכון אם לא אני ממש מתנצל! בקיצור, בתוכנה שבדקתי ראיתי שהטמפ' של המעבד היא 48-50 מעלות במנוחה והמהירות של המאוורר שעליו היא 2721 אני חושב שזה ביחידות מידה של RPM חשבתי שזה יותר מדי ואני לא ממש יודע כמה זה במאמץ, אני חושב שהרבה יותר.. אני רוצה להגביר את מהירות המאורר כי ראיתי פה אנשים עם טמפ' ממש נמוכות ומהירות מאורר משהו בסגנון 6000 גם אם אני לא אוכל להגיע כל כך רחוק, מישהו מוכן להסביר לי איך להגביר את המהירות של המאורר? זה המאוורר המקורי של אינטל שבא יחד עם המחשב, לא החלפתי.. מעבד: Inter Pentium 4 Northwood mPGA-478 voltage: 1.4xx-1.5xx תודות רבות!

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  17. היי אנשים אני מנסה לעזור לידידה עם בעיות שהמחשב עושה לה.. הרצתי Memtest והמחשב נכבה לאחר 5 דק'. אני לא בטוח בקשר לסטפינג של המעבד, שכחתי לשים לב לזה. בכל מקרה זה המפרט: לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנה כרטיס מסך פעיל GeForce 7200 כונן קשיח 160GB SATA צורב DVD IDE ספק כח ג'נרי 500W מארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPM בדקתי טמפ' וראיתי שהיא באזור ה-70 מעלות בביוס, שמתי אזהרה על 80 ו-90 מעלות וכמובן שהוא ציפצף. ניסיתי להחליף לקירור סטוק של מעבד AMD אחר שלא השתמשתי בו, ניקיתי ומרחתי AS5, הגוף קירור בקושי מתחמם לפני שהמחשב נסגר. מה שמוביל למסקנה שהגופי קירור לא יושבים טוב על המעבד - מה עושים במקרה כזה?

18. Started by eranbm,

שלום יש לי מאוורר ARTIC COOLING FREEZER PRO והוא ממש מרעיש ואני מעוניין להחליף אותו במאוורר שקט זול וטוב לא מחפש משהוא ל OVER CLOCING אם תוכלו לתת לי הצעה למשהו שקט וטוב אני אשמח תודה

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  19. אהלן חברה אני חדש פה.... שאלה לי אליכם אני גר באמריקה עכשיו ואני רוצה לשלוח למחשב שלי בארץ מתנה ;LOL אז חשבתי לקנות לו מערכת קירור... עכשיו אני רוצה מערכת רצינית וחשבתי מים או גז או הגיל החדש הזה ששמעתי עליו... אם מישהו מכיר מערכת טובה שיכול להמליץ לי מנסיון אישי אנ יאשמח לשמוע ועוד משהו אני צריך מערכת שקטה למה המחשב נמצא בחדר של מישהו שישן...ככה שזה לא יכול להיות גנרטור רעשני... תודה מראש אחים שלי

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  20. יש לי ראדון 9700 פרו של ספייר, עם גוף קירור של וולקנו 9 חתוך(חתיכה קטנה) ומאורר 60 על הליבה. מול הראדון יד SF2 שדוחף 75CFMקצת מעליו. והוא מקרר את אחורי הכרטיס.(כאילו שמסתכלים הוא מקרר מלמעלה את מה שרואים) אבל בכל זאת הזכרונות די חמים. אני לא יודע בדיוק את הטמפ' של הכרטיס. אז מה אתם אומרים? ??? הערכה עצמה עולה 70 שקל ואני גם צריך לחתוך את הצלעות עצמן. תודהההה ;D

• 10 תגובות
    • 780 צפיות
  21. היה לי מאורר שהגיע עם המעבד, המשחה טרמית שלו כנראה היתה ממש חזקה ושניסיתי להוציא את ההיטסינק הוא לא יצא אפילו שניתקתי את החיבורים שלו מהסוקט.. בקיצור אני מנסה מנסה מנסה, לא מצליחחחחח.. מנסה יותר חזק בוםםםםם, התשחרר עפתי קצת אחורה.. חפיף צמוד להיטסינק למטה היה מודבק המעבד.. :-/ בכל מקרה הוצאתי את המעבד הסתכלתי שלא חסרים פימים הנעילה הקטנה שלו על הלוח (המוט ברזל הקטן הזה) נשאר סגור!! אז עם משיכת המעבד לצדדים הוא התנתק מההיטסינק.. ניקיתי אותו מרחתי משחה חדשה פתחתי את נעילת הסוקט על המעבד.. הכנסתי את המעבד והכל והרכבתי את ההיטסינק החדש... איך אפשר לחסוך מקרים כאלה בעתיד והם המקרה הזה לדעתכם יכול להזיק או לפגוע במעבד עצמו (הוא כבר 3 ימים עובד בנתיים טוב, אבל אולי יש דברים שלא …

• 8 תגובות
    • 780 צפיות
  22. Started by Jack_g,

אני מתכוון לקנות מערכת A64 ולעשות לה גם OC כרגע יש לי בארטון 2500 עם OC דיי גבוהה אבל נשבר לי כבר מקירור אוורי כל הזמן רעש והמון מאווררים אז החלטתי לקנות מערכת מים. לפי מיטב ידיעתי ישנן מערכות פנימיות וישנן חיצוניות מבחינתי זה לא ממש משנה איזו מערכת העיקר שהיא תהיה בטוחה ותתן ביצועים טובים יותר מגופי קירור של THERMALRIGHT למשל ה SP למינהם. התקציב לא יותר מ800 שקלים אבל עדיף כמה שיותר פחות. תודה.

• 11 תגובות
    • 780 צפיות
  23. Started by dsane,

שלום במה כרוך OVERCLOCKING של GF4 MX 440 של LEADTEK 64 MB ומה יהיו תוצאותיו?

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  24. היי, אני קונה מחשב חדש והחנות הציעו לי עוד מאוור בחינם, השאלה איפה לבקש מהם לשים אותו, הנה המפרט שלי: מעבד: INTEL 2120 : CORE I3, S1155, 3.3GHz - TRAY לוח אם: ASROCK H61M-HVS זיכרון: TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 זיכרון שני: TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 כרטיס מסך: HIS 6950 "FAN" 2GB GDDR5 (HDMI/2xDVI/2xMini DP) - RETAIL צורב: LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA מארז:COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) ספק כוח: ENERMAX NAXN 550W (לא בטוח אולי אני אקח +80 ENERMAX NAXN 500W) קרור למעבד: COOLERMASTER HYPER 101 דיסק קשיח:HITACHI 1TB SATA3 את הכרטיס מסך אני הולך לפתוח ל6970 המחשב ישומש למשחקים בגרפיקה מקסימלית (כמו סקיירים עם כל המודים של שיפור …

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  25. לכל מי שידע איך לעזור לי אודה לו מאוד

• 7 תגובות
    • 780 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.