אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי זיכרון ddr basic 2100 ushkin ולוח אם asus a7v-266 רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי לכוון את הגדות הזיכרון על המקיסימום מבחינת cas חוצמזה יש לי מעבד אתלון 1.4 ורציתי לדעת עד כמה אני יכול למתוח אותו עם המעבד הסטנדרטי שלו (spire) עכשיו הוא רץ על 1430 והטמפרטורה שלו אותו דבר
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב ברשותי מחשב, שאלה עיקרי המפרט שלו: Q9450 P5K 2x2048 DDR2-800 OCZ ספק איכותי ויציב, קירור - לא סטוק מה הגדרות ה-BIOS להן אני זקוק כדי לייצב את המעבד באופן קבוע במהירות 3.2GHz? תודה
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להגדיר את המעבד והזיכרון שלי בביוס להמהרה בסיסית לא משהו מטורף... יש חי קירור הולם במארז Thermaltake עם מאורר ORB.. בכח מקרה זה מפרט החלקים הרלוונטים: Intel Q6600 + Crosair xms2-8500 1066mhz DDR2 + Gigabyte P35-DS4 F10 Motherboard כמו כן יש לי ספק 650W של thermaltake התיזמונים של הזיכרון הינם: 20 7 7 7 הדגם 8500C7 של חברת Crosair אשמח לקבל קצת עזרה בעניין. בכבוד רב, דניאל
-
- 13 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום חברים, צריך עזרה בהגדרות מומלצות לOC לRyzen 2600X: (אני יודע שהOC למעבד הזה לא יכול להיות רציני מידי, אבל גם הקצת שנשיג הוא טוב, ובחינם ) קירור arctic 34 duo esport נותן טמפ' נמוכות גם בזמן מאמץ מארז מאורר מאוד, ספק 750W לוח אם B450 Aorus pro שהVRAM שלו לא בשמיים ( אך כאמור המארז מאוורר ב7 מאוררים חזקים): מטרת הOC הוא לשפר ביצועים בגיימינג. היות וביצועי ליבה בודדת הוא הפקטור המכריע יותר בגיימינג השאלה היא האם אפשר לעשות OC לליבה אחת יותר מהשאר, ע"מ לקבל תדר גבוה יותר ובוסט בביצועים. אם הדבר בלתי אפשרי אז אשמח לקבל חוו"ד למתח\תדר מומלץ מנסיונכם, במיוחד לבעלי 2600/2600X שעשו OC תודה.
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הבנתי שסדרות מסויימות של מעבדים משתמשים ב - TJMax בתוכנה REAL TEMP איך לכיול אותה בצורה הכי טובה על מנת לדעת את הטמפ המדוייקת שהכי אפשר למעבד i5 2500K ? והאם זה הכי נכונה לבדיקת I5 2500K ? אני שואל כי בהתחלה בדקתי עם גריסא ישנה 3.00 וזה מכוייל ל 90 ונתן טמפ סביב ה 22מעלות (idle) אחרי ראיתי גירסא חדשה 3.60 הורדתי והכיול היה שם על 98 וזה נתן לי טמפ סביב ה 32מעלות (idle) פער של 10 מעלות זה משמעותי , איך אני אדע עם איזה כיול הכי נכון לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
למה אני לא מצליח להגדיר את ההגדרות של המעבד בביוס? (הגדרות כמו ה-FSB והמכפלה) יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.66GHz, לוח אם Asus P5S800-VM וביוס של AMI.
-
- 5 תגובות
- 517 צפיות
-
-
יש לי זיכרונות של OCZ : 4X2GB DDR2 800MHZ CL4 HEATPIPE והמחשב מזהה לי אותם כ CL5 יש לי בעיה עם הלוח אם שמצריכה להגדיר את הזיכרונות ידני לכן הגדרתי DDR2 800MHZ אבל אני לא מוצא דרך להגדיר את מהירות השעון מישהו יודע מה לעשות ? תודה מראש טל.
-
- 9 תגובות
- 603 צפיות
-
-
כרגע הוא מראה לי את הטמפרטורה שבתוך המארז ושל המעבד אבל יש שם עוד המון סנסורים איך אני יודע מה מהם איפה? הלוח שלי זה Gigabyte Pentium 4 Titan series - GA-8ST800 וכפי שכתוב בתוכנה יש עוד 30? אני לא חושב שיש כול כך הרבה זה כנראה רק בתוכנה אבל כמה באמת יש בלוח אם? ואיך אני יודע איזה מהם זה מה? ואיך אני מגדיר אותם? נ.ב הבנתי שאפשר להראות גם טמפ' של ההארדיסק אבל לא מצאתי את האופציה!
-
- 0 תגובות
- 426 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לבצע את OC הראשון שלי על המערכת : CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz CPU Alias P68, Willamette Motherboard Name Asus P4S533-VM DIMM1: Kingston ValueRAM KVR266X64C2/256 DIMM2: 64 MB PC1600 DDR SDRAM North Bridge: SiS 651 South Bridge: SiS 962L בעקרון המטרה היא להגיע למעבד כמה שיותר מהיר... אני פועל ע"פ המדריך באתר... השאלה שלי על איזה טמפ' מקסימלית להגדיר למעבד כי כרגע הטמפ' נעה בין 61-65 מעלות..
-
- 6 תגובות
- 612 צפיות
-
-
איך אני מגדיר מאווררים דרך האוורסט? כשאני נכנס ל-CPUZ אני רואה שמהירות השעון משתנה כל הזמן בין 1600 ל-2400, אבל לא מגיע ל-3000, שלשם בוצע OC. למה זה משתנה? ולמה לא מגיע ל-3000? עכשיו לאלו שמכירים את הקירור ultima 90, המאוורר 120 שאיתו [MINBEA] במארז הנוכחי, לא מחובר אליו ישירות, אלא נמצא באלכסון, פונה אל הכרטיס מסך, והוא מקובע שם. זה בסדר שיהיה ככה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
הגדרתי פרופיל למהירות מאוורר הכרטיס עפ"י טמפ' הכרטיס ולעיתים דיי קרובות אני רואה שהכרטיס מגיע לטמפ' דיי גבוהות בשעת משחקים. כאשר אני נכנס להגדרת המאוורר ב ATI TRAY TOOL אני שם לב שכל מה שהגדרתי חוזר להגדרת ברירת המחדל של התוכנה. ( וזאת למרות שאני שומר כמובן את ההגדרות שהגדרתי ). האם גם לכם זה קורה? ומה אפשר לעשות לגבי זה?
-
- 1 תגובה
- 460 צפיות
-
-
באמצעות התוכנה יש אפשרות להגדיר את המאוור כקבוע על אחוז מסויים,בין 0% -100% כאשר ברירת המחדל בכרטיס הינה 25% יש גם אפשרות להגדיר הגדרות דינמיות,כמו בתמונה המצורפת. קרי,ברגע שהטמפ' עולה ,כך מהירות המאוורר תעלה בהתאם להגדרות. האם זה בריא למאוורר/כרטיס מסך? שמתי לב שלפעמים במשחקים (לדוגמא NFS ),הטמפ' עוברת 70 מעלות בהגדרה קבועה של מאוורר אולם בהגדרה דינמית,הטמפ' היתה על 65 מעלות מאחר והגדרתי שב-70 מעלות המאוורר יעבוד מהר יותר. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת את הגודל של המאורר שלי חיפשתי על המאורר ולא כתוב עליו אותו כתוב power logic model:pl 80s12m מישהו יכול לעזור לי??? דחוץ!! תודה!...
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
הגומי בצורת H או בצורת U לחלון המארז. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה???
-
- 9 תגובות
- 772 צפיות
-
-
מה הגוך קירור מבית רולר מאסטר הכי עדיף לסוקט 462 בתקציב של 160 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
-
-
אני צריך להרכיב מעבד חדש על לוח אם חדש עם גוף קירור מקורי של אינטל. אני רואה על הגוף קירור 3 פסים כסופים, אני מניח שזו המשחה הטרמית שלהם? אני צריך למרוח אותה כמו שמוסבר במדריך על כל המשטח? או פשוט להניח אותו למעבד וזהו? אני מעדיף לא לנסוע ולקנות משחה בשביל זה... קראתי את המדריך שיש באתר על מריחה נכונה של משחה... אשמח להסבר קצת או הפנייה למדריך שזה מוסבר בו? אני מקווה שאני בפורום הנכון... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי מעבד E6750 עם זיכרונות 800 value select של קורסייר... בתצורה 8*450 אני על מתח 1.45 יציב... ומה שמוזר טמפרטורות סבירות ביחס לקירור סטוק: מאמץ-64(!!!) הגיוני?
-
- 8 תגובות
- 771 צפיות
-
-
לא הבנתי את זה, אז לפי איזה טמפ' הולכים? [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תעזרו לי בבקשה חברים הגיוני לשים SMART על הסניק או שעדיף לשים אחד רגיל שיעבוד רצחני קבוע?!?!? אגב תסבירו לי בבקשה על הדרך מה זה SMART אני יודע שהוא עובד לפי הטמפרטורות
-
- 2 תגובות
- 429 צפיות
-
-
אהלן, אז לאחר שמצאתי תוכנה שאיפשרה לי לעלות מהירות ליבה מעל 775 באוברקלוק של הדרייברים, אני מגלה כי הכרטיס לא יציב בשום תדר מעבר ל 775 (המסך קופא אחרי מספר שניות). האם זה המגבלה של הכרטיס או שבכל זאת יש איזושהי הגבלה של התוכנה ?! אני לא מכיר את הכרטיס יותר מידי ואת יכולות האוברקלוק שלו, אבל אם זכרוני אינו בוגד בי אז רק אותו גם ב 900MHZ על אויר . יש השארות ?!
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב בן יומיים, דרייברים מעודכנים, מראה לי 60c-65c במנוחה בATI Overdrive עם הזמנים הברירי מחדל (625/993) מסך T220 (סמסונג)רזולוציה רגילה. המעבד על 35c אם זה משנה. אני מפחד להדליק משחק מחשש לפיצוץ! בבקשה תעזרו.
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי לוח אם : DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D עכשיו הקטע הוא שהקירור שקיבלתי עם הלוח אם התחיל להרעיש אז הורדתי וקניתי את הקירור : ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=200&code=014 באחד מהנקיונות של המחשב חבר שלי "הפיל" אותו ומאז די קשה לחבר אותו בחזרה(ממש אבל ממש קשה לקח לי שעה לחבר..) בקיצר לאחד שנמאס לי החזרתי את הקירור הרגיל בלי מאוורר רק תצלעות והוא על 47 מעלות השאלה פה היא האם ביגלל שהציפסט מתחמר לוקח למחשב להגיע שנייה יותר וכו... ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
-
- 0 תגובות
- 438 צפיות
-
-
כבר כמה שעות שאני מנסה לייצב את ה-2500K הישן שלי על 3.7GHz במקום 3.3GHz המקוריים. אני עובד לפי המדריך הזה: http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guide-sandy-bridge-ivy-bridge-asrock-edition מוצאת חן בעיני העובדה שרוב ההגדרות שם דומות או זהות ללוח האם שלי, הוא מסביר כל אחת מהן וממליץ על מה לשים אותה. בנוסף לכך - ההגדרות שהוא נותן שם לאיך לקנפג את Prime95 לעבוד גורמות למעבד להוציא שגיאות תוך פחות מ-10 דקות אם המערכת לא יציבה. כרגע אני על מתח של 1.38v, על Load line calibration 1, ולפי המדריך מעלה את מתח הטורבו ולא את המתח הראשי כל פעם שהמעבד לא יציב. אחרי שקלטתי שלא הגיוני שכל כך מעט תדר שווה כל כך הרבה מתח (0.18 מעל הסטוק זה קצת מוגזם, זה א…
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הבנתי לפי מה שאומרים שה CPU צריך להיות בהפרש של איזה 10 מעלות מהליבות עצמם שבודקים טמפ'. זה הגיוני שאצלי זה ההפך? צירפתי תמונה. תודה מראש לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
לטווח הזמן הכי ארוך...לא יודע שיחקתי בcoh ונראה לי הגזמתי קצת עם ההגדרות גרפיקה למרות שהמשחק פעל מהר...והופ הוא קפא לי אחרי איזה חצי שעה משחק..הגיוני שזה בגלל הoc? אפילו שהמחשב עבר את הבדיקה הכי ארוכה בs&m? או שזה סתם באג במשחק שגרם לו לקפוא? למרות שזה מוזר כי המשחק מעודכן לגרסא 1.3 הכי חדשה..אולי זה בגלל שהרצתי אותו על הגדרות מאוד גבוהות יחסית למחשב שלי?
-
- 9 תגובות
- 689 צפיות
-