אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה רכשתי את הכרטיס הנ"ל (יד 2) במחיר של 450 שקל. כמובן שיש עליו עוד אחריות של שנתיים! בכל מקרה שמעתי הרבה ביקורות טובות על יכולות הOC של כרטיסים שמבוססים על הצ'יפסט 7900GS. אז צפיתי לאיזה OC נחמד. בכל מקרה הצלחתי להגיע עם הכרטיס לתדרים של 600 לליבה ו1800 לזיכרון, לדעתי זה OC מדהים בהתחשב בעובדה שהמהירויות שלו בסטוק הם 430 על 1300, וכמובן שכל זה על קירור סטוק. יש לי שאלה בנוגע לנזקי OC לטווח הארוך, אני יודע שכרטיסי מסך בניגוד לזיכרונות/מעבדים אלו רכיבים שיכולים להיהרס! ולמרות שיש לי אחריות, לא ממש בא לי להתחיל את התהליך המייגע של לבכות לחנות. השאלה היא, בהנחה שיש לי ספק טוב, ושהטמפ' במאמץ לא עוברות את ה70 מעלות, אין שום סכנה בביצוע OC כזה לכרטיס מסך?
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום . האם הקירור יתאים ללוח Asus P5PQL PRO ? האם מומלצת משחה טרמית אחרת מזאת שמגיעה עם הגוף ? והאם כדאי מאוורר אחד או 2 ? בתודה , מיכאל . נ.ב אני יודע שזה קירור יקר ויש יותר זולים ומשתלמים אבל אני נעול עליו מאז שהוא יצא לשוק. אז בבקשה בלי תגובות של "זה יקר מידי \ תן לי להציע לך משהו ואחר" וכו'
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מפרט בחתימה... אני רוצה לנסות לדחוף עוד תמעבד ולהוריד מכפלה ולהעלות FSB... איך אני עושה את זה?
-
- 11 תגובות
- 839 צפיות
-
-
הסתכלתי לאחרונה בקבלי חום של thermalright, רוב הביקורות משבחות אותם (יותר מהזלמן 7000 שאני מזמין בקרוב, שמנסיון אחד מהטובים שקיימים בשוק אני עדיין יכול לשנות את ההזמנה , ולהוסיף מאה עד מאתיים שקל זה לא בעיה בשבילי, אבל יש כמה בעיות בזמינות : 2. בדקתי באתר היצרן, והקבלי חום האלה מתאימים ללוח שם שלי (asrock dualsata) רק אם אני מחליף את הפלטה שמסביב למעבד, האם דבר כזה זמין בארץ בכלל ? תקראו מה כתוב למטה - http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp90.htm 1. הקבלי חום האלה כידוע, לא באים עם מאווררים, איזה מאווררים שקטים הייתם ממליצים לקנות להם, שכמובן זמינים בארץ (שקט נמדד גם עם החלקות של הרעש)
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 3.2 עם 1 מגה Cache הוא מגיע ל-70 מעלות . וגם אלבטרון 6800GT כאשר הליבה מגיע ל-77 (!!) מעלות ... המעבד והכרטיס עם הקירור סטוק שלהם ללא שום שינוי . האם זה טמפרטורות הגיוניות ?? גם אם התשובה היא כן האם כדאי לי להשקיע בקירור יותר טוב , ואיזה ?? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי עם המחשב את התוכנה EasyTune 6 כדאי לעשות איתה אובקלוק עם אחד מהאפשרויות האוטומטיות ?
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שניהם מליבת נחושת וצלעות מאלומיניום, שניהם עולים אותו הדבר, שניהם נראים טוב. ה AX7 הוכיח את עצמו, הארוקול לא הכי מוכר. הארוקול בא עם מאוורר סופר שקט ואמור לקרר עד מעבד 3000+ (ומי יודע עד כמה עם מאוורר קצת יותר רציני), ה AX7 בא בלי מאוורר אבל כל מאוורר ג'נרי יעשה את העבודה... בקיצור, המון שיקולים ואני מבולבל לגמרי. מה לדעתכם כדאי ולמה? :s05: יש איזה ביקורת איפשהו על הארוקול כדי שאני יראה למה הוא מסוגל? תודה עריכה: אופס כמעט שכחתי. הנה לינק לארוקול (את ה AX7 אתם כבר מכירים ): לינק
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי מחשב די ענתיקה (בלשון המעטה) ולאחורנה המאוורר של המעבד התחיל לעשות רעשים מטרידים ניסיתי להסירו ולנקות אותו מאבק אבל זה לא עזר הרבה ואני מפחד שהמאוור עשה את תפקידו בעולם הזה והגיע הזמן להחליף אותו הבעיה היא שאין לי מושג בכל הקשור למאווררים ואני זקוק בדחיפות לעזרה- איזה מאוורר אני צריך? אגב מאוד חשוב לי מאוורר שקט פרטים על המחשב- מעבד: פנטיום 4 2.4MH לוח אם: ASUS P4SPMXSE תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
ראיתי אצל הרבה אנשים מקלדת צבועה רציתי לדעת איפה יש מדריך אם יש בכלל יש?
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם מעבד של amd. ביקשתי מהספק מאוור שיתאים ל athlon 1800. עכשיו בבדיקה בביוס של הטמפרטורה נמצא כי הטמפרטורה של המעבד היא בין 60 ל 80 מעלות. הטמפרטורה נשארת כך גם כשהמארז פתוח וגם לאחר שהוספתי מאוורר נוסף למארז. המאוור הוא של חברת greenpower או משהו דומה ויחד איתו קיבלתי משחה טרמית בצבע לבן. אודה למי שיוכל לעזור לי לדעת האם הטמפרטורה נורמלית, אם לא האם כדאי להמשיך ולהשתמש בנתיים במחשב וכיצד ניתן להוריד את הטמפרטורה?
-
- 13 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי. ישלי מחשב חדש והכל, והמאוורר הראשי לא זז בכלל, כולם זזים חוץ ממנו... תמונה: http://up352.s i z.co.il/ u p 2/zzeyqdweoy3n.jpg להוריד רווחים
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה זה רשום ? ויש לי עוד שאלה, איזה יחס עדיף, 2:1 או למשל 6:5, אני יודע ש 2:1 עדיף אני פשוט לא מבין למה, כי בעצם ביחס 2:1 הוא יעשה מחזור ויחכה אחד יעשה מחזור ויחכה אחד, וביחס 6:5 הוא יעשה חמש ויחכה אחד יעשה חמש ויחכה אחד, אז מההגיון שלי 6:5 עדיף לא ? מישהו מוכן להסביר למה 2:1 עדיף ?
-
- 11 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום כולם.... אז כך... הזמנתי את המפרט הנ"ל: ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory יש גם מארז טוב.. קירור.. כל מה שצריך.. אבל לא קשור לשאלות שלי..... היום דיברתי עם החנות והם אמרו לי שאת המעבד יהיה רק עוד שבועיים.... את הזכרונות רק עוד 3 שבועות (עם הצ'פ שאני רוצה כי במלאי יש של MTEC ואתם יודעים....) המוכר הציע לי להחליף מעבד ל 2000+ או 2200+ עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי? או שלחכות.... כמו כן את הזכרונות החלפתי ל DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory (BH-5) האם יהיו הבדלים משמעותיים ב OC? תודה מראש לכל העונים....
-
- 14 תגובות
- 838 צפיות
-
-
נאמר שאני עושה OC ומגיע ל-FSB 400 במחלק 1:1 אז הזיכרונות יעבדו ב-800 למרות שהלוח מוגבל רשמית ל-677? (הזכרונות תומכים ב-800 אז הם לא אמורים להגביל,נכון?) האם יש טעם לשים זכרונות 800 בלוח תומך 667 לצורכי OC?
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
צהריים טובים (: אני עכשיו לפני קנייה של קירור למעבד+לכ.מסך.. ויש לי קצת לבטים בנוגע למשחה הטרמית שעליי להשתמש בה.. הקירור למעבד הוא zalman cnps7000B alcu, והקירור לכ.מסך הוא Arctic-Cooling NV Silencer 5 - rev.2 (יש לי 6800GT). קיצור עד עכשיו הייתי בטוח ש-AS5 היא המשחה הטובה ביותר.. חוץ מכמה מקומות שבהם קראתי שהיא עושה קצת בעיות כי היא מוליכה חשמל.. (זה באמת יכול לגרום לקצר או בלאגנים אחרים? או שצריך להיות ממש מוכשר בשביל להרוס משהו איתה?) ולפני כמה ימים מצאתי כמה מקומות ששם היה כתוב ש-MX1 היא המשחה הטובה ביותר כיום ובנוסף לא מוליכה חשמל.. קיצור אני כבר מבולבל.. על מה כדאי לי ללכת? אולי בכלל להשתמש לכ.מסך במשחה שאני מקבל עם ה-silencer? קיצור אם מישהו יודע איזו משחה עדיפה…
-
- 14 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מעבד 3770K לוח אם Asus P8Z77-V DELUXE זיכרון Kingston beast 2400mhz קירור - h100i in a push-pull config כרגע אני מיוצב על 1.29v במאמץ בטמפרטורה לא גבוהה מ-70c תמונה של הבדיקה האחרונה : האם זה בסדר in the long run ? תודה על תשובתכם.
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
לאיזה מהירות ניתן להגיע עם המעבד הנ"ל (בערך) עם קירור סטוק ולכמה אפשר עם e4400? תודה!
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
כשהמחשב של חבר שלי עלה לחצתי על DELETE. נכנסתי שם לאיזה תפריט נראה לי PNP משהו. שיניתי את השעון ל-149 מ-133.34 MHZ והמהירות של המחשב שלו עלתה מ-1800.06 ל2011.48 MHZ. לפי מה שהבנתי שיניתי את ה SYSTEM CLOCK. יש אפשרות לשנות את ה Multiplier? (רשום לי 13.5) זה יעזור בכלל? זה נחשב OVERCLOCKING??? ואם כן יש עוד דרך להאיץ את המחשב??? השינוי הקטן הזה יחמם את המחשב??
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מהם ההבדלים הכי גדולים שראיתם בין משחות בטמפ ? האם הגיוני שמשחה גנרית עלובה תפיק 5-10 מעלות יותר ממשחה מוכרת כמו MX2 או AS5 ? או שמדובר בחצי מעלה בין המשחה הכי גרועה למשחה הכי HIGH TECH ?
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, לפני זמן מה קניתי מחשב חדש, לגימינג, והבאתי את הE8500 בשביל לעשות OC בעתיד, רציתי לשמוע דעות על המעבד הזה בOC, אני שמעתי שהוא מעבד מעולה לOC. אך רציתי לשמוע זאת מאנשים שנסו ויותר מנוסים, נכון לעכשיו ביצוע OC הוא לא יעיל ולא יעזור עם מחשב כמו שלי, ובטח כשיש לי את ה4870X2 שנוטע להתחמם, אך אני מדבר באופן כללי על המעבד ולא על המפרט. משהו ששחכתי להזכיר הוא שיש על המעבד גוף קירור של ZEROtherm מדגם Nirvana 120. ובנופף השמח לשמוע דעות על גוף קירור זה. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
חבריה אני מחפש בנרות מאוורר 80 מ בעובי סמ עידכון: או סמ וחצי כן הם קיימים כל מי שיש לו מעבד XP 1600-1900 וקיבל בזמנו את הלוח קירור של ספייר איתו בייחד אז על הלוח קירור יש את המאוורר הזה. תעזרו לי אני מוכן לתת תמורתו את המאוורר שבא עם הלוח קירור של זלמן ה 6000U בא איתו מאוורר של 90 או 92 ממ או מה שזה אפילו מי שיש לו ומוכן להחליף ורוצה לעשות חור במארז יש לי בבית מקדח כוס וגומיות ואני מוכן לעשות לו כמה חורים שהוא רוצה בגודל 80 ממ ולתת לו גומייות מתנה על חשבוני! או אם אתם יודעים שמוכרים אותו איפשהו צרו קשר אם אתם יכולים לעזור פה בפלא או באיי סי קיו 053910337 67402537 עודד עידכון שמעו גם 2 סמ יוכל לעזור אבל אז אני יצטרך שני מאווררים של 70 ממ על (פחות כולל) סמ וחצי
-
- 12 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שניהם עולים אותו מחיר - 250. מי מיהם מקרר יותר טוב את המעבד? לא מצאתי השוואות של השניים.
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
למישהו יש טבלה כזאת ויכול להגיד לי כמה CFM הוא עושה ב- RPMים שונים?
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מחפש שני מאווררי 120MM למארז ENERMAX CHAKRA, חשוב מאוד השקט והיעילות. תודה.
-
- 13 תגובות
- 838 צפיות
-