אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
שלום חברה יש לי את המאורר סטוק של אינטל של המעבד שהוא כבר לא בשימוש: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1073&products_id=5962 כפי שאתם רואים שם יש שם 3 חוטים חשמל בצבעים:ירוק צהוב ושחור. הוצאתי מספק ישן מאורר ועכשיו אני רוצה לחבר את החוטים של המוארר מהספק לחוט חשמל שאני יוציא מן המאורר סטוק. עכשיו השאלה שלי אם בכלל אפשר? נ.ב במאורר של הספק יש 2 חוטים:אדום ושחור ובמאורר סטוק:ירוק צהוב ושחור (וזה חיבור שמתחבר כמובן ללוח אם). לאן לחבר את החוטים אם אפשר. תודה
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אחרי מספר נסיונות כושלים לברר גם אצל היבואנים קיוותי כאן לקבל תשובה. תודה !
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
מישהו אמר לי היום שהם יחסית מתחממים ולכן הם ייחסמו אותי בOC. האם זה נכון? איני יודע עדיין את הדגם המדוייק אבל מדובר בשתי גי'גה במהירות 800
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
לפני כמה שעות שמעתי רעשים של טרקטור מהמארז שלי. פתחתי את המארז וגילתי שהמאוור של הכרטיס מסך שלי איבד כנף. אני מעוניין לקנות קירור חדש אולם אני לא מבין דבר בעניין. רצוי לציין ש - 1) הכרטיס שברשותי הוא ATI Radeon 9700 - Hercules. 2) אני לא עושה Overclocking או משהו יוצא דופן. מה שכן אני משחק הרבה משחקים. 3) אני מחפש חנויות שנמצאות במרכז. לכן חנויות כמו Panda יהיו בעיה בשבילי. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, התחלתי להתעניין בOC, אבל גיליתי שאין לי בלוח אם חיישני טמפרטורה. יש אפשרות לקנות חישנים בנפרד ולהצמיד אותם ללוח? וכמה זה צריך לעלות?
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
-
מהירות המקסימום של המאוורר של ה - athlon ii x4 630 - שלי נמוכה משמעותית בשבועיים האחרונים. לפני זה אם הייתי משחק באיזה משחק תובעני במיוחד והמעלות היו מגיעות לאיזור ה 55-60 המאוור היה עובד על 4000 + rpm , ואם הייתי משחק הרבה זמן גם ל 5000 ו לפעמים גם 6000 שצריך. עכשיו משום מה אחרי משחק ב bf3 למשל, המאורר נעצר באיזור ה 3500, למרות שהמעבד והלוח אם מגיעים למעלות מדאיגות (68-71). הורדתי את התוכנה 6 easytuner שמתאימה ללוח אם שלי שם אפשר לשלוט על מהירות המאוורר ושאני מנסה לשים את מהירות על מאה אחוז זה מגיע לאיזור ה 3400 rpm. מצד שני שאני שם את זה על כל מהירות אחרת זה גם מגיע ל 3400 rpm, אז אני לא יודע כמה זה שווה. ניקיתי את המאוורר וזה לא עזר. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תו…
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
טוב אז לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי מעבד AMD xp 2500+ Barton כחלק ממערכת מחשב חדשה.. הסטפינג של המעבד שלי הוא AQYFA 0340 SPMW ... כשקניתי אותו קראתי כאן בהרבה תארדים שמעבדים שהשבוע ה-40 של 2003 יהיו נעולים.. די התבאסתי מזה אז אפילו לא ניסיתי לבדוק אם המעבד שלי נעול או לא :-\... היה לי קצת משעמם עכשיו אז סתם שוטטתי לי בביוס ורציתי לראות מה קורה כשאני משנה את המכפלה ל-12... שיניתי הפעלתי את המחשב והפלא ופלא !! בפוסט המחשב מציג לי 2003MHZ~ !! בניגוד ל-1830 שאמור להיות לי... בדקתי את זה עם התוכנה WCPUID וגם שם התוכנה הראתה לי שהמכפלה היא 12, באס 167, תדר 2004!! הוכחה : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/mahpela%2012.jpg עכשיו אני אהיה הרבה הרבה פחות מוגבל באובר קלו…
-
- 14 תגובות
- 853 צפיות
-
-
טוב המעבד שלי רותח וכבר 3 פעמים המחשב נכבה במאמץ. במנוח הוא על איזה 44 ובמאמץ ראיתי שהגיע ל-78!!!! שזה מטורףףף אני חייב קירור טוב דחוף ואני מתלבט בין zalman 7000 שיש במלאי לקירור מים של טרמלטייק ה-bigwater SE או ה-735 החדש כי הזלמן+התקנה כבר יעלה לי 360 שקל והטרמלטייק שזה כבר קירור מים איזה 680. זה אומנם כמעט כפול אבל זה קירור מים עדיין... יותר יפה גם אולי קצת יותר שקט
-
- 12 תגובות
- 853 צפיות
-
-
הנושא עלה במקור פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411505.0 אבל החלטתי לפתוח שרשור חדש פה כי זה כבר לא קשור. זה המצב: הצ'יפסט מתחמם מאד, גם במנוחה, ברמה שאי אפשר להשאיר עליו את האצבע ליותר מרבע שניה בלי להשרף. לפי כל מיני תוכנות שבדקתי הטמפ' היא 48-9 רוב הזמן ולא ממש משתנה במאמץ. על פי הבנתי מקצת חפירה באינטרנט הסנסור של הלוח נמצא בין שני הסלוטים של הכרטיסי מסך ולכן הוא תמיד מראה שהוא חם מדי (מותקן 9800GTX שיושב במנוחה על 60-65 בד"כ). ובכל מקרה, ההיט סינק של הצ'יפסט יותר חם מ-50 מעלות להרגשתי - פשוט חם מדי למגע. הרבה יותר חם מהכרטיס מסך נגיד (כשנוגעים זה מרגיש הרבה יותר חם, תכלס אין לי מושג מה באמת ההבדל בטמפ' שם). בגדול הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח להתק…
-
- 12 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית מחשב AMD Athlon 1.33 שסובל מבעיות חימום, החלטתי לבדוק אם יש משחה טרמית בין המעבד לגוף קירור והאם היא מרוחה טוב, כשפירקתי את המעבד והגוף קירור ראיתי שיש המון משחה טרמית על כל הריבוע של המעבד ושהשכבה בכלל לא אחידה, ניגבתי הכל עם נייר טישו וכעת אני מעוניין למרוח משחה טרמית בצורה האופטימלית ביותר, היכן צריך למרוח? (על כל הריבוע, רק על הצ'יפ הקטן באמצע...?) ואיזה עובי של שכבה צריך בערך למרוח? תודה.
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום . האם הקירור יתאים ללוח Asus P5PQL PRO ? האם מומלצת משחה טרמית אחרת מזאת שמגיעה עם הגוף ? והאם כדאי מאוורר אחד או 2 ? בתודה , מיכאל . נ.ב אני יודע שזה קירור יקר ויש יותר זולים ומשתלמים אבל אני נעול עליו מאז שהוא יצא לשוק. אז בבקשה בלי תגובות של "זה יקר מידי \ תן לי להציע לך משהו ואחר" וכו'
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני עומד להחליף את הסלרי שלי ב ATHLON XP 1700 ושמעתי שיש לגירסאות הפחותות מ 2000 בעיות חימום... יש צורך להחליף את הקירור שמגיע עם המעבד בקירור רצחני יותר או שמא די והותר ? ואם כן מאיפה אני יכול לרכוש צלעות קירור \ מאוור נורמלי?
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש למישהו ביקורת על ה-articsilver 5 והאם אפשר להשתמש בו בקירור לכרטיס מסך? תודה
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
בחירת קירור למעבד מKSP אני צריך קירור למעבד E7200 מKSP עד 200 שקל המעבד יעבור OC מקסמלי. האפשריות שראיתי הן Scythe Mugen Scythe Ninja II Arctic Coolin Freezer Xtreme עכשיו לפי הסקירה הזאת: Scythe Ninja 2 Review » Page 4 - Testing - Overclockers Club הנינג'ה מציג ביצועים יפים מאוד ולפעמים מאוד קרובים לU120E אז מה כדאי לקחת? אני יכול רק בKSP כי לי זיכוי שם
-
- 7 תגובות
- 852 צפיות
-
-
ברשותי מחשב HP DM4-1060us קניתי אותו לפני פחות משנה ועדיין יש לי עליו אחריות. מזה כמה חודשים אני מריץ עליו את המשחק Starcraft 2 ושמתי לב שהמחשב מתחמם מאוד במהלך המשחק. כבר בהתחלה קניתי מאוורר פשוט ב 30 ש"ח.. וזה לא עזר. לא מזמן קניתי את ה coolermaster X2.. וגם הוא לא ממש עוזר- המחשב מתחמם מאוד במיוחד בצד השמאלי-רחוק (היכן שפתחי האיורור נמצאים. הרצתי עליו 2 בדיקות עם HWMONITOR ו SPEEDFAN החלק העליון- בדיקה לאחר שהדלקתי את המחשב- בלי שום דבר שרץ עליו. החלק התחתון- לאחר ששיחקתי שעה ב Starcraft 2 http://imageshack.us/f/855/79291622.jpg/ האם יש בעיה? (שמתי לב שבאחד מהנתונים כתוב 80 מעלות גם כאשר אני מדליק את המחשב.. אבל הנתון הזה נשאר קבוע- 80 מעלות- לא משנה מה אני עושה). מה ל…
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום, התקנתי מסך אלסידי במחשב דרך המדריך שבאתר והכל עובד מעולה עם CystalFontz. רציתי לדעת אם מישהו הכי תוכנה/פקד מויז'ואל בייסיק שיכולה לשלוט בו כי אף תוכנה שניסיתי עד כה לא פעלה... נ.ב, מישהו יודע אולי למה LCDSMARTIE עולה לי ריסט פתאומי אחרי כמה דקות של עבודה? תודה, נדב
-
- 8 תגובות
- 852 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם מעבד של amd. ביקשתי מהספק מאוור שיתאים ל athlon 1800. עכשיו בבדיקה בביוס של הטמפרטורה נמצא כי הטמפרטורה של המעבד היא בין 60 ל 80 מעלות. הטמפרטורה נשארת כך גם כשהמארז פתוח וגם לאחר שהוספתי מאוורר נוסף למארז. המאוור הוא של חברת greenpower או משהו דומה ויחד איתו קיבלתי משחה טרמית בצבע לבן. אודה למי שיוכל לעזור לי לדעת האם הטמפרטורה נורמלית, אם לא האם כדאי להמשיך ולהשתמש בנתיים במחשב וכיצד ניתן להוריד את הטמפרטורה?
-
- 13 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הממ... קצת רקע כללי על הבעיה : היום חשבתי לי להוסיף\להחליף גופי קירור על הV7700 הישן שלי (Geforce 2 GTS) , הדבקתי גופי קרור על הזכרונות , החלפתי את הגרוטאה שASUS קוראים לה מאוורר בCRYSTAL ORB... שמח וטוב לבב הדלקתי את המחשב והפתעה... הכרטיס חם (58מעלות) ומה שהכי הפתיע אותי הוא שהליבה על 2V (במקום 1.5V ,כבר המספר הזה מעלה מספר תהיות לגבי האמינות שהרי הVOLTAGE , עלה ב33% נשמע בלתי הגיוני בעליל, כך לפחות מורה הSMART DOCTOR של ASUS אבל זאת לא נראת טעות כיוון שהליבה רותחת , בדקתי... אין בעייה של כשל בהתקנה של הגופים כיוון שאיך שהוא אפשר לקרוא לעצמי מנוסה בעניינים אלה (אז אפשרות של התקנה כושלת של הCRYSTAL ORB אפשר לשלול)... מספר גורמים שרציתי לציין שיכולים להיות הסיבה לכשל (לא…
-
- 11 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע OC (לא אני הכוונה לטכנאי). המעבד שלי הוא Q6600 . אני רוצה להגיע עם OC ל3GHZ. איזה קירור אני אצרך לזה? יש לי זיכוי באייבורי של 220 ש''ח אז בבקשה תמליצו לי על קירור עד 300ש''ח(כולל הזיכוי). אם צריך עוד נתונים על המפרט שלי תגידו . תודה וסליחה על הבורות,אני ממש לא מבין ב OC וקירור.
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
מערכת המחשב: Intel Core 2 Duo E6300 1.8ghz 1024MB Ram 667mhz Gigabyte GA-965P-S3 Radeon X1950XT קירור סטוק. עשיתי OC למעבד ובינתיים הגעתי לתוצאה של מהירות באס 375mhz מהירות המעבד: 2.7ghz ה OC עובד מצויין.. הרצתי את התוכנה Prime95 ואת S&M והמחשב עבר בלי בעיות. טמפרטורה במאמץ מגיעה לכ 60 ולא עוברת.. במנוחה הטמפרטורה היא 50-55. אבל משום מה יש לי בעיה.. כשאני עושה ריסט למחשב והכל.. אין שום בעיה הכל תקין והמערכת עולה. אבל כשאני מכבה את המחשב למשל לכל הלילה, ובא בבוקר ומדליק אותו, הוא עושה רעש מאוד חזק של מאווררים.. משהו כמו וווווווווווווו....... להרבה מאוד זמן (כמה דקות.. שזה הרבה מאוד) ואז המחשב נכבה, ואז הוא שוב נדלק ועושה את הרעש הזה לעוד איזה דקה-שתיים ואז הוא נדלק ומע…
-
- 13 תגובות
- 852 צפיות
-
-
טמפרטורה יהיו המים במיכל??
-
- 9 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני לא כזה מתעסק באוברקלוק אבל התדר הנמוך של המעבד הזה די מעצבן(2.33GHZ למי שלא יודע) אז אולי אני יעשה איזה OC קטן משאני יודע בOC זה רק לשנות את הFSB ואני לא יודע במה לגעת עוד(נגיד תדר של הזכרונות RAM או הVOLTAGE ודברים כאלה) יש לי לוח אם GB EP43-DS3L וזכרונות של KINGSTON 800MHZ וCL6 נראה לי העלתי את התדר של המעבד ל2.8GHZ בלי לגעת בשום דבר אחר(השארתי את המכפלה על 7) וכשאני מנסה להעלות עוד זה לא נותן לי בעיקרון אני רוצה להגיע ל3 זה אפשרי?
-
- 14 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אהלן לכולם אני די חדש פה ובעניין של אוברקלוק אז ככה אתמול החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד שלי, המערכת שלי היא כזו - מעבד e6600 2.4 קירור זלמן 4 gb זכרון ddr2 800 mhz כרטיס מסך 9800gtx+ 1gb קירור זלמן דיסק קשיח 320gb +120 gb ספק כוח hec לוח אם gigabyte ds4 המטרה שלי היא להאיץ קצת את המעבד הצלחתי להביא אותו ל 2.88 גיגה והרגשתי שיפור משמעותי במשחקים(gta4 ) העליתי את הbus והורדתי את המהירות של הזכרונות כמו שקראתי פה באיזה כתבה רק דבר אחד לא הבנתי - אמרו שם לנעול את ה pci-e על 100 ואת ה agp על 66 ואת ה pci על 33 ...אצלי בביוס כששינתי את הfsb והזכרונות הלוח כתב לי לשים את ה system voltage control על אוטומט האם זה פותר אותי מלכוון את הדברים האלה? האם לשים על אוטומט יכול לגרום לנזק …
-
- 9 תגובות
- 852 צפיות
-