עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by GGuyZ,

עדיין לא מציאות, אך נחמד לראות. מה שמפתיע אותי זה שהזכרונות עברו POST. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=148633

• 13 תגובות
    • 816 צפיות
  2. Started by ticls,

מהירות המקסימום של המאוורר של ה - athlon ii x4 630 - שלי נמוכה משמעותית בשבועיים האחרונים. לפני זה אם הייתי משחק באיזה משחק תובעני במיוחד והמעלות היו מגיעות לאיזור ה 55-60 המאוור היה עובד על 4000 + rpm , ואם הייתי משחק הרבה זמן גם ל 5000 ו לפעמים גם 6000 שצריך. עכשיו משום מה אחרי משחק ב bf3 למשל, המאורר נעצר באיזור ה 3500, למרות שהמעבד והלוח אם מגיעים למעלות מדאיגות (68-71). הורדתי את התוכנה 6 easytuner שמתאימה ללוח אם שלי שם אפשר לשלוט על מהירות המאוורר ושאני מנסה לשים את מהירות על מאה אחוז זה מגיע לאיזור ה 3400 rpm. מצד שני שאני שם את זה על כל מהירות אחרת זה גם מגיע ל 3400 rpm, אז אני לא יודע כמה זה שווה. ניקיתי את המאוורר וזה לא עזר. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תו…

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  3. Started by dorosen,

טוב, יש לי P4 2.4 סטפינג Northwood-B0 SL66T, (באס 400), אני לא מצליח לעבור את ה 126 בבאס... המעבד על 31 מעלות כשאני בבאס 125 (3006 מעבד), הלוח על 27. שאר המפרט רשום במפרט. עצות? הנה הדסקטופ

• 8 תגובות
    • 816 צפיות
  4. Started by m1s2,

קניתי מוגן 2, אחרי שהרכבתי אותו איפסתי את ה OC שהיה לי והתחלתי מהתחלה. עכשיו אחרי שסידרתי את כל הפונקציות אז שאני מעלה את תדר ה FSB ב 10, ואני רואה שתדר המעבד עלה אני לוחץ על F10 כדי לשמור את ההגדרות. אחרי שמערכת ההפעלה עלתה לי הפעלתי את התוכנות cpu-z ו HWmonitor ובשניהם אני רואה שכאילו לא עשיתי OC. איך אני פותר את הבעיה הזאת? ניסיתי גם לצאת למסך הראשי ואז לשמור וזה גם לא עוזר.

5. שלום לכולם, אני די חדש בנושא הOC, ורציתי לדעת איזו תוכנה יותר טובה/אמינה בבדיקת יציבות בOC? ORTHOS , PRIME95 או OCCT, ואיזה סוג בדיקה צריך לבחור לבדיקת יציבות המערכת אחרי הOC ? 1. SMALL FFT 2.LARGE FFT 3. BLEND 4. STRESS CPU ? כי עשיתי OC ל E6750 ל- 3GHZ והרצתי את ORTHOS במשך 4 וחצי שעות בבדיקה של BLEND וזה לא מצא שום שגיעות, האם זה אומר שהOC שלי בסדר? 0:Torture Test ran 4 hours, 36 minutes 38 seconds - 0 errors, 0 warnings. 0:Torture Test ran 4 hours, 36 minutes 38 seconds - 0 errors, 0 warnings.

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  6. Started by waizman,

שניהם מליבת נחושת וצלעות מאלומיניום, שניהם עולים אותו הדבר, שניהם נראים טוב. ה AX7 הוכיח את עצמו, הארוקול לא הכי מוכר. הארוקול בא עם מאוורר סופר שקט ואמור לקרר עד מעבד 3000+ (ומי יודע עד כמה עם מאוורר קצת יותר רציני), ה AX7 בא בלי מאוורר אבל כל מאוורר ג'נרי יעשה את העבודה... בקיצור, המון שיקולים ואני מבולבל לגמרי. מה לדעתכם כדאי ולמה? :s05: יש איזה ביקורת איפשהו על הארוקול כדי שאני יראה למה הוא מסוגל? תודה עריכה: אופס כמעט שכחתי. הנה לינק לארוקול (את ה AX7 אתם כבר מכירים ): לינק

• 10 תגובות
    • 815 צפיות
  7. יש לי מחשב AMD 1600 פלוס עם כרטיס מסך GEFORCE3 TI 200 של CREATIVE רציתי לדעת מה היכולות של CREATIVE בתחום האוברקלוקינג, על הכרטיס שלהם יש נראה לי את הצלעות קירור הכי גדולות שיש מכל הכרטיסים האחרים, זה ריבוע גדול שמכסה גם את הזכרונות אם אינני טועה ועל זה יש מאוורר קטן. רציתי לדעת אם יהיה לי צורך גם בקירור נוסף ואיך אני יכול לבדוק מהי הטמפ' העכשווית של הכרטיס, ובכלל אם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג ? תודה מראש אחים .

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  8. Started by BassMan,

שלום כולם.... אז כך... הזמנתי את המפרט הנ"ל: ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory יש גם מארז טוב.. קירור.. כל מה שצריך.. אבל לא קשור לשאלות שלי..... היום דיברתי עם החנות והם אמרו לי שאת המעבד יהיה רק עוד שבועיים.... את הזכרונות רק עוד 3 שבועות (עם הצ'פ שאני רוצה כי במלאי יש של MTEC ואתם יודעים....) המוכר הציע לי להחליף מעבד ל 2000+ או 2200+ עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי? או שלחכות.... כמו כן את הזכרונות החלפתי ל DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory (BH-5) האם יהיו הבדלים משמעותיים ב OC? תודה מראש לכל העונים....

• 14 תגובות
    • 815 צפיות
  9. לקחת כרטיס PCI ישן, לחורר בו חור עגול ולהכניס מאורר.. לתקוע אותו בדיוק מתחת לכרטיס המסך כך שהמאורר יוציא עליו אוויר.. נראת לי דרך לא רעה

• 7 תגובות
    • 815 צפיות
  10. Started by Ruya,

שלום יש לי מחשב נייח עם כרטיס מסך club 3d hd4870 512mb. בזמן האחרון המחשב שלי קופא אקראית וככל הנראה זה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם ותוקע את המחשב. השאלה שלי אם משתלם לקנות קירור לכרטיס הזה או כבר לקנות כרטיס מסך חדש? תודה על העזרה,רועי

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  11. Started by nadavy11,

היי אני עושה אוברקלוק למעבד E2180 , שהיה בשימוש יום יומי יציב 24/7 על FSB 320 , מתח לזכרונות 1.9V , מתח למעבד 1.375 בטמפרטורה של בסביבות 57-55 במאמץ (23 שעות על blend ב orthos ) , יחס מעבד לזכרונות 1:1 . עכשיו ניסיתי להמשיך והעלתי את ה FSB ל 330 מה שהצריך גם העלת מתח למעבד ל 1.395 וכאן בעצם נמצאת הבעיה שלי , המחשב הריץ את orthos על blend במשך 4 שעות ואז עשה ריסט , אבל אני חושש מהטמפרטורה שהגיע לי כבר עד בערך 66 (שזה כבר לא מומלץ למעבד כמו שהבנתי מכאן) . עכשיו העלתי מתח לזכרונות ל 1.95 ומריץ שוב blend לראות אם יש שינוי , אבל אני חושב שאני מגיע כבר למצב בעייתי עם הטמפרטורה (ואני יודע שאפשר עוד הרבה עם המעבד והקירור שיש לי כרגע) . *חשבתי לשאול אם העלת מתח לגשר הצפוני יוכל לע…

• 11 תגובות
    • 815 צפיות
  12. Started by shishos,

יש לחבר שלי מעבד אינטל GHZ 2.8 (פרסקוט, עם הייפר ט'רדינג)... אני זוכר שהוא אמר שלי המעלות שלו ממש גבוהות אני לא זוכר בדיוק כמה(אם אני לא טועה 77C). על כמה בערך זה צריך להיות?(לא עשינו לו אוברקלוקינג ולא כלום... ככה איך שהוא דנדש מהאריזה...).

• 11 תגובות
    • 815 צפיות
  13. Started by CocainHore,

אהלן חבר'ה, רכשתי את המארז Stacker 830 SE שיהיה פה מוכן ויחכה עד נובמבר שאני ירכיב מחשב חדש. אני מעוניין כנראה ללכת על תושבת 1366 ואני יקנה כנראה את ה i7 920 אלא אם כן Amd תוציא משהו חדש ומשתלם יותר בחודשיים הקרובים למרות שלא נראה לי. לא משנה לעניין הנושא - הסטקר שלי קצת מגביל אותי בגלל החלון צד של המאווררים בבחירת קירור למעבד בגודל רגיל, הגדולים בכלל לא יכנסו ללא הוצאתו ורציתי לדעת אם יש איזשהו קירור טוב מאוד עד מצוין [ אוויר כמובן ] במחיר שפוי שנחשב קטן יחסית לגדלים הסטנדרטים. אם אפשר להיות ממש ממש ספציפי אז שלא יעלה על 14 סנטימטר בגובהו על מנת שלא יפריע לחלון צד שלי. אשמח לשמוע אם יש דבר כזה בשוק, וכמובן בחנויות בישראל.. במקרה הכי גרוע אני פשוט מוריד את הפלסטיק בצד של …

• 7 תגובות
    • 815 צפיות
  14. Started by gal.w,

יש לי את הקרביים של מצלמת רשת ששבקה חיים (אני חושב שהבעיה הייתה במחבר הUSB אבל לא בטוח) חשבתי על בניית אינטרקום וידאו לחדר. יש לי כמה שאלות: 1. איך אני יכול לבדוק אם הלוח תקין 2. איך אני יכול לחבר את זה למוניטור? אני יודע איזה פינים מוציאים פלט אבל אני לא יודע באיזה פורמט ומה נחוץ כדי לחבר את הccd למוניטור כלשהו יש למישהו רעיון יותר טוב לשימושים? חבר שלי הציע להשיג לוח strong ARM (כמו של Palmים שונים) ולבנות פקס צבעוני

15. Started by predator_008,

שלום כולם אחריי זמן רב שלא הייתי בפרום ולא יצא לי להתעסק עם המחשב חזרתי והצתרף אליי כ.מסך חדש העלתי לו את מהירות הליבה ל690 שהיה בהתחלה 540 ואת מהירות הזיכרון ל900 (אפקטיבי 1800) לעומת 700 ב3DMARK06 ציון כללי 5208. מעניינת אותי דעתכם בנושא ואם אפשר הצעות לשיפור ולהגעת לתדרים גבוהים יותר גם הן ייתקבלו בברכה אגב הכרטיס הוא מתוצרת INNO3D עם זכרון 256MB GDDR-III עם בקר ברוחב פס 128 ביט.

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  16. Started by deth213,

המחשב שלי נמצא בחדר שהמזגן לא מגיע אליו כלכך, לפני כמה שבועות, שהתחיל להיות מאוד חם, הטמפ' עלו במעבד ובמארז... היום שמתי את המחשב בשביל הבדיקה בחדר ממוזג טוב, והטמפ' ירדו ב5-6 מעלות. כשהטמפ' של המעבד עולה אז הלוח שלי מתחמם, הצי'פסט, הספק והצלעות קירור שעל המעבד גם חמות והמאוורר (סטוק) מרעיש בטירוף. המעבד הוא PentiumD-2.66 עם קירור סטוק, האם קירור רציני יותר יעזור במקרה הזה למרות שטמפ' הסביבה גבוהה. או אם יש למישהו הצעות אחרות לפיתרון ? :s05:

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  17. אוקיי אז המערכת החדשה שלי היא: P-4 2.4b 533 mhz Abit IS7-E 865PE Kingston HyperX PC3200 cas 2 2 2 5 512mb x 2 Geforce 4 TI 4200 128mb VIVO 250 core 513 mem @ 315 core 645 mem WD 80GB 7200 RPM 8 mb cach בעיקרון מה שחדש זה רק הלוח פלוס הזכרונות ולפני זה היה לי לוח של אינטל עם זכרונות SDRAM. לא משנה, לבעיה: אז ככה הרכבתי את המחשב, שמתי משחה טרמית של ארקטיק סילוור שלוש, הדלקתי את המחשב התקנתי הכל, ואני רואה שהטמפ' במנוחה היא 42 מעלות, זה קצת גבוה כי בלוח הקודם שלי הייתי ב 32 מעלות במנוחה כשהמעבד שלי עבד ב 1.8 GHZ עם מתח של 1.85 וולט. אז אחרי כמה בירורים הבנתי ש ABIT מודדים את החום של המעבד מהחלק החם שלו וזה מוסיף בערך 10 מעלות מאשר הלוחות האחרים. אוקיי, אז לא ממש התייחסתי למע…

• 10 תגובות
    • 815 צפיות
  18. Started by tavor21,

אני רציתי לקנות לדים חזקים אבל כשבאתי לחנות אמרו לי שזה עולה כ5 ש"ח חיפשתי באינטרנט ומצאתי חברה שמוכרת בזול יותר אך רק בכמויות אז מי שרוצה לדים שיכתוב פה את ההזמנה או שיפנה אלי באי סי קיו 166688046 מחירי הלדים : לדים חזקים בצבעים (אדום,ירוק,צהוב,.......) ו לדים דו צבעוניים עולים 0.3$ שזה בערך 1.35 ש"ח

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  19. Started by makron1,

לכל המומחים הנכבדים... אני שוקל לרכוש את הכרטיס הנדון (הגירסה הישנה לא Ti 500) ולהמהיר אותו עד כמה שניתן מהירות הGPU היא כידוע 200mhz... מישהו יודע האם ניתן להמהיר ל+240 כמו בti 500? השאלה העקרונית היא בעצם מה ההבדל הטכנולוגי בין שתי הליבות? הייתכן שבti 500 קיימת בדיוק אותה הליבה כמו בgf3 הישנים רק מומהרת (כמו שב radeon 8500le יש את אותה הליבה של ה8500 הרגיל רק downclock) או שבג'יפורסים קיים גם הבדל במתחים Voltage שאיננו מאפשר להמהיר... מה בנוגע לשידרוג הביוס לכזה של Ti 500... תשובות אנשים תשובות :

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  20. http://www.clarre.com/htpc.htm

• 10 תגובות
    • 815 צפיות
  21. Started by threeme2189,

אני עושה סקר שוק כדי לדעת מה הכרטיס הזה שווה... איזה כרטיס קניתם? מה מהירויות האוברקלוק שסגרתם איתו? וכמה נקודות עשיתם בתרידימארק?(01 03) אני אישות קניתי מאסוס. כרטיס ענק!!! סגרתי איתו 585 במעבד ו-360 בזכרונות יציב בלי מודים בכלל (זה כולל גם וולטמודים). התוצאה הגבוהה ביותר שלי בתרידימארק 03 היא 4580!!!!

• 14 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by yoav9,

אני רוצה לקנות בעוד כמה חודשים קצרים איזה pentium 4 2.0a OWnz וכבר עכשיו התחלתי במסע חיפושי ברשת אחר מערכת טובה לשימוש. כרגע המערכת עומדת על INTEL P4 2A GHZ - 478PIN 0.13 512k Cache Corsair CMX256A-3200C2 ABIT IT7 MAX Enermax 350W EG 365P VE אבל זו לא הנקודה. לאחר מכן חיפשי hs/f טוב, לעמן האמת הכי טוב שאני יכול למצוא. בדקתי בחנויות בארץ וראיתי מבחר קטן בצורה משמעותית לעומת הhsfים של amd, ואז בדקתי ב2cooltek והיו להם שם רק 4 hsfים לפנטיום 4.... עכשיו שני הhs/fים הנבחרים אשר הם גם זמינים בארץ הם הax-478 והvulcano 7 פלוס... עכשיו שני שאלות: 1)איך זה שלסוג המעבדים בעלי היכולת oc הגבוהה ביותר יש כזה מבחר מגעיל של hsfים 2)האם הבעיות של הa…

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  23. יש ל-IS7 והתקנתי מהדיסק את הדבר הזה שמראה את הטמפ' במחשב. עכשיו יש שם PWM שהאמפ' שלו במנוחה אצלי 36 ובמאמץ לא עובר את ה-47 (PRIME95) שאלתי היא: מזה ה-PWM הזה?...והאם הטמפרטורה שלו טובה אצלי?

• 6 תגובות
    • 815 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.