עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by AMD-GUY,

יש לי 6800LE שהוחלף פעמיים. הראשון נהרס בגלל הספק הג'נרי שהיה לי (עכשיו יש לי של HEC), השני היה דפוק כי הוא היה גורם למחשב לקרוס במשחקים, והנה השלישי עובד מעולה, חוץ מהעובדה שב- IDLE הוא 70 מעלות! על הראשון הרכבתי Giant3 והיה לי 45 ב- IDLE ומקסימום 63 במשחקים כבדים, בשני לא בדקתי ועכשיו הרכבתי אותו על השלישי. נחשו מה... 75 מעלות ב- IDLE! למה?! יש מצב שהחיישן דפוק? אני עם קירור מעולה ומשחה טרמית מעולה (arctic silver 5). תודה מראש עריכה: עשיתי OC של 100 מעלות לליבה והטמפרטורה צנחה ל- 56 מעלות למה זה?? WTF

• 10 תגובות
    • 865 צפיות
  2. Started by Danix60,

אז ככה איזה מכל אלה הכי שווה ? 1:http://tms.co.il/product/6675 2:http://tms.co.il/product/6677 3:http://tms.co.il/product/5106 לכמה זמן יספיק לי המשחה אם אני מורח על הליבה של הכרטיס מסך + מעבד פעם בחודשיים ואני שם ממש טיפה

• 11 תגובות
    • 865 צפיות
  3. שלום לכולם, קניתי מחשב חדש, מעבד AMD אתלון 3800+dual 64X2 לוח: m2vmx למעבד יש תכונה cnc - שמפחיתה את מהירות השעון של המעבד והמתח שלו בזמן מנוחה וככה שולטת על ההתחחממות שלו. למרות מאמצים ונסיונות לא הצלחתי להפעיל את התכונה הנ"ל - כאשר אני עבר "ניהול צריכת חשמל מינמלית" המחשב נתקע, ועל המסך יש קשקוש של צבעים. אגב, כחלק מתהליך פתרון הבעיה התקנתי פאץ לווינדוס xp והגדרת ברגיסטרי רישום Throttle שם הוכנסה הפקודה PerfEnablePackageIdle עם ערך 1 (לא לגמרי מבין מה בדיוק נתבקשתי לעשות). הבנתי שהיו לאנשים אחרים בעייה כזאת והם לא הצליחו לפתור אותה (ייתכן שהפתרון היחיד הוא עדכון הביוס - אבל אני לא רוצה לקחת את הסיכון כי לא בטוח שהדבר יפתור את הבעייה). שורה תחתונה: אין לי cnc והמעבד שלי …

• 8 תגובות
    • 865 צפיות
  4. Started by Kirma,

שלום :] הספק היה עושה רעש ולכן ניקיתי אותו מאבק עם פן ועכשיו בקושי שומעים אותו.. הסתכלתי ב AIDA64 והוא מראה לי שהמאוור של הספק עובד על 1000RPM, זה הגיוני ? או שהרסתי את המאוורר או משהו עם הפן ?

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  5. Started by kibub,

היי בהמשך למפרט שאני בונה חשבתי על קירור ביג טיפון VX או TOWER 120 ההבדל בניהם 3$ . ההתלבטות שלי היא שכדי להרכיב את הטייפון לא צריך לפרק לוח אם (ASUS PW5 DH DELUXE) ובשביל הTOWER כן צריך לפרק מה גם שהTOWER נראה לי מאוד כבד זה לא מסוכן ללוח אם? והאם כל מארז שהוא FULL (לא MID) יתאם לTOEWR 120 ? מה אתם מציעים מה עדיף מהשניים? מה ההבדל בביצועים?(אני יודע שהTOWER אמור להיות יותר טוב אבל זה משמעותי או הבדל של מעלה שתיים?) תודה

• 11 תגובות
    • 864 צפיות
  6. [כמה שאלות +בעיה] בקשר ל OC למעבד Q6600 G0 על לוח P35C-DS3 1) אפשר לעשות OC על Q6600 G0 בלי קירור? ואם כן עד כמה ככה? 2) מה הטמפרטורה המומצעת של המעבד Q6600 במנוחה , ו Q6600 במאמץ... הטמפרטורה שלי כרגע על 40 במנוחה ועל 55 במאמץ... כאשר אני עושה OC לא משנה מה פתאום זה הופך ל-50 במנוחה ואיזה 65-68 במאמץ וזה נראה לי לא הגיוני כי זה שינוי מ 2.4 ל 2.6 הלוח אם שלי תומך ב DDR 2 עד 1.8 VOLTAGE אז עשו לו +0.2 ב BIOS ורציתי לדעת אם זה ישפיע על המעבד... ושאלה אחרונה והכי הכי חשובה: איזה הגדרות אני צריך לשים ב BIOS שיהיו טובות ל OC ושלא יעלו ב-10 מעלות את המעבד במנוחה כי זה ממש מוזר ואני רוצה לפתור את הבעיה ובקרוב יהיה לי קירור TUNIQ בעזרת ה' תודה ויום טוב מפרט: מעבד: Q6600 G0 לוח אם…

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  7. Started by Ac-Boy,

E6300 P5LD2-SE TWINMOS 667 - CL 5 512X2 ספק שהגיע עם המארז שלי Soprano - TR2 420W קירור סטוק למעבד לכרטיס מסך יש לי גם כן שאלה, זה הכרטיס מסך של ג'יגה בייט עם קירור פאסיבי (או אקטיבי [מה שהוא לא עם המאווררים]) עד איפה אוכל להגיע עם המערכת הזאת? ועם הכרטיס מסך?

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  8. Started by b127,

אני מקבל לאחרונה די הרבה קריסות וBSOD, עם קוד השגיאה 0x0000007f שלפי שהבנתי מגוגל וממיקרוסופט יכול בהחלט להיגרם מOC. הענין הוא שאני כבר חצי שנה עם הOC הספיציפי, (D930 מ200 באס ל280) ולא היו לי קריסות בכלל. ובשבועיים האחרונים זה קורה בערך אחת ליומיים. האם יכול להיות קשר? אציין שהוספתי בקר סקאזי, שאינו בשימוש, דהיינו שלא מחוברים אליו כוננים כרגע. וכן החלפתי את הHD שלי, והעתקתי עם תוכנת אקרוניס את ה"C" מהHD הישן לחדש. איך אני יכול לדעת מה גורם לי את הבעיות? נ.ב. אציין גם שזה לא מעליית טמפרטורה בכלל, המעבד בד"כ על 45 עם קפיצות לכיון ה54 במאמץ וזהו. כשהוא יכול לעבוד בלי בעיות אפילו ב63.

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  9. Started by royr,

יש לי משהו שאני חייב להגיד: באמת שהיצירות של חלקכם מאוד מעניינות ויפות ( על פי התמונות ) אבל אני לא יכול שלא לחשוב שחלקכם עושים זאת ממניעים לא נכונים. אני רוצה לעשות אנלוגיה קטנה ולעבור מעולם המחשבים לעולם הרכב...בטח כולם מכירים את התופעה של הארס המצוי שהוציא רישיון לפני 30 שניות אבל הוא כבר במוסך עם הפיאט אונו המסכנה שלו שמבקשת שינתקו אותה מהמכשירים אבל הוא החליט לשים לה אגזוז פתוח כדי שהיא תהפוך למכונית מירוץ ( ככה לפחות הוא חושב ) והוא יוצא לכביש ונותן גז והמכונית לא זזה אבל היא נוהמת כמו אריה והוא תופס פוזה של שומכר. לי יש מחשב מסכן בן שלוש שנים והשינוי היחיד שיש לו במארז הוא שהוא פתוח לחלוטין ןתאמינו לי שזה יוצר זרימת אויר לא רעה והמחשב לא נתקע לי אפילו פעם אחת בגלל …

• 11 תגובות
    • 864 צפיות
  10. קניתי אתמול מחשב חדש ומרוב טיפשותי שכחתי לגמר מנושא הקירור וכרגע יש לי רק מאוורר אחד 80MM מאחורה מוציא ומאוורר מקורי על המעבד (המאוורר+היטסינק שבאים עם המעבד). אחרי שהרכבתי את המחשב בדקתי את הטמפ' של המעבד וגיליתי שהיא 50 מעלות במנוחה ונדמה לי 59 במאמץ. אני מתכנן לקנות וולקנו 12 (כפי שהציעו לי בפורום לוחות אם, זיכרונות ומעבדים), אבל אני אקנה אותו רק בעוד שבוע. ועד אז הטמפ' של המעבד והמארז תהיה גבוהה מדי. אז רציתי לדעת אם אני אשים מאוורר גדול (המאווררים הרגילים שבבית אני מתכוון, לא מאוורר שמיועד למחשב או משהו כזה) מול המחשב יקרה משהו למחשב? כמובן שאני ג אפתח את דלת המארז כדי שהאוויר יכנס פנימה. זה פיתרון זמני ואני רוצה לדעת אם הוא יגרום לבעיות?

• 9 תגובות
    • 864 צפיות
  11. Started by innoVision,

עשיתי oc והעלתי את מהירות המעבד .. אבל כשהמחשב נדלק זה כותב את אותה מהירות שהייתה בהתחלה ואני לא מרגיש שינוי בביצועים.. מה לדעתכם הבעיה? יש לי מעבד פנטיום 2 350 מגה הרץ

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  12. שלום, כבר זמן מה אני עובד על תוכניות למארז שקוף, את המארז עצמו אני מתכוון לבנות בפסח. יש לי כמה שאלות (1) הבנתי שאת המארזים האלה בונים מחומר הקרוי פרספקס, איפה אפשר להשיג אותו ומה מחירו? (2) האם אפשר לבנות את המארז מחומר אחר שקל יותר להשיג? (3) איך חותכים את הפרספקס? האם עם מסור דיסקית או שמסור חשמלי יספיק? בתודה מראש, עומר.

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  13. Started by THE FOX,

http://www.vr-zone.com/?i=4409&s=16 אין ממש תוצאות באתר של AMD לאחר חיפוש קצר... אז מאיפה משיגים את התוכנה הזו? לינק?

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  14. Started by THE FOX,

מישהו התנסה עם התוכנה הזו? כמה מתח להעלות? NV42 מהם הטמפרטורות הבטוחות?

• 12 תגובות
    • 864 צפיות
  15. אני מחפש את האיזון בין שקט ליעילות, עם קצת יותר דגש על שקט. יש כאן למישהו ניסיון עם מערכות קירור כמו H60 של Corsair או H2O 620 של Antec? איך הם בהשוואה לMugen2 של Scythe או NH-D14 של Noctua, מבחינת שקט ויעילות תחת כזה אוברקלוק?

16. Started by fantom134,

קראתי באתר אחד שהמעבד הנ"ל הוא טוב בשביל המהרה, אני לא הכי מבין עדיין בתחום של המחשב חוץ מידע בסיסי ולכן אני גם עומד לבקש מאבא שלי שילווה אותי בתהליך אך לפני אני בכללי רוצה לדעת יותר ממכם בנושא. לוח אם: asrock 939nf4g-sata2 מעבד (שוב): amd anthlon 64 3500+ (2.2ghz) socket 939 אבא שלי ציין שהמעבד הוא לא באמת 2.2ghz, הלוח אם רק תומך ב 1ghz אז... לא יודע זכרון: 2GB RAM אם חסרים נתונים, תגידו לי בקשה ואני אוסיף. תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  17. Started by Kenny,

היי אנשים , לפני חצי שנה קניתי את הכרטיס של Saphire x850 xt היום , פעם ראשונה שהתקנתי מאז את ה CCC של הקטליסט , זה הוציא אותי באמצע משחק (Battle Field2) וכתב לי שהכרטיס חם מידי , והוא יוריד את ההרצים שלו , כדי שלא יגרם נזק. בדקתי בתוכנה את המעלות , ונדהמתי.. 100 מעלות (אחרי 10 דקות של משחק בבטל פילד עשיתי alt+tab ובדקתי ישר) קישור לתמונה , כאן : http://img331.imageshack.us/my.php?image=untitled7ab.jpg יש למישהו מושג? יש למישהו כרטיס דומה והוא יוכל להגיד לי כמה הממוצע שלו במאמץ ולא במאמץ? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  18. Started by zam,

היי. אני מתכוון להחליף את המאווררים במחשב. לאור ההמלצות כאן בפורום אני אקנה Scythe. אם יש למישהו טיפ / המלצה / ניסיון אישי או כל רעיון אחר אני אשמח לשמוע. לגוף הקירור שעל המעבד: 2 מאוררים 2000rpm Slim מסוג זה: http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..113..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=12005&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 למארז: 2 מאווררים רגילים מסוג זה: http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..113..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=18393&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 הקו המנחה הוא שקט אבל גם ביצועים טובים מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 864 צפיות
  19. יש לי כמה לוחות ל C2D שאני מעוניין בהם, והצלחתי לצמצם את הרשימה לשניים הבעיה שאחד הוא ציפסט 975, והשני 965 היות ואין לי מושג מה הטמפ' של כל אחד מהם, אולי אתם תוכלו לעזור... וככה אני אחליט

• 14 תגובות
    • 864 צפיות
  20. או קיי קיבלתי את המשלוח מניויורק (הכל בייחד יצא לי רק 1100 ש"ח ) http://img233.imageshack.us/img233/7680/006jx8.jpg GSKILL 4GB 1000 PC2 8000 E8400 RETAIL COOLING XIGMATEK HDT מחר אקנה לוח (מעדיף לוח לקנות בארץ ...רכיב רגיש מדיי , צריך אחריות פה בארץ) ...חשבתי על הגיגבייט DSL3 כי לרובם יש אותו ולכן אוכל להיעזר איתכם ובכלל איך לעשות לו אובר קלוק אז : יש למישהו לינק או מדריכון קצר עם תמונות מהביוס מהיכן להתחיל OC ל E8400 על DSL3 עם זכרונות של 1000 MHZ ? 10X ;D נ.ב התוכנות הללו מספיקות לבדיקת יציבות ? (ממש אין לי כוח לכל הפריימים האילה שלוקח שעות על גבי שעות....) לא מספיק להריץ SUPER PI על 32 למשך 25 דקות וגמרנו ? יש לי : -SUPER PI CPU Z S&M MEMTEST…

• 12 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by Cha0stAlker,

שלום רב, לפני מספר ימים רכשתי את הקירור למעבד Prolimatech Megahalems, ואני צריך עזרה בהסרת הקירור הנוכחי (Thermalright Ultime-90), הורדת המשחה הטרמית, והתקנת הקירור החדש. אשמח אם תסבירו לי צעד אחר צעד, בגלל שמעולם לא ניסיתי לעשות משהו כזה. ד"א האם המשחה הטרמית שמגיעה עם הקירור טובה מספיק, או שאני אצטרך לרכוש משחה איכותית אותר? תודה.

• 12 תגובות
    • 864 צפיות
  22. Started by MAOR,

מארז Dragon DA-01BLD Full Tower: האובר קלוק שלי הוא מפנטיום 3 733 אם באס 133 ל 825 אם באס 150 המעלות (בשעה 10 בלילה בירושלים הקרירה) IDLE - 23 Full Load - 29 תמונות (החוטים כולם מאחורי הלוח ולא רואים אותם ! מחר אני יביא תמונות כי המצלמה שלי לא אצלי) http://forums.ort.org.il/files/30/1599056/9509702.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1599058/9212384.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1599061/1239057.jpg מה אתם אומרים ?

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  23. Started by galCool,

שלום שמעתי שהקירור שבא עם האינטל 820 הוא רועש.. למישהו יש הצעה טובה לאחר?? תודה

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  24. אוקיי, הבעיה שלי מתחילה בזה שאני לא יודע לעשות אוברקלוק - ובחיים שלי לא עשיתי את זה ואני מתכוון להתחיל עכשיו - יש לי AMD ATHLON 1800 XP ואני רוצה ל"אברקלק" אותו - אבל אני לא יודע עד כמה אני יכול. ממה שקראתי עד עכשיו במדריכים - אני יודע שכנראה זה קשור לכמה אני יוכל לקרר את המארז שלי. אז ככה - במארז יש אופציות למאוררים. מאחור של 80 מ"מ, מלמעלה ובצד של המארז עוד שניים של 80 מ"מ ומקדימה יש עוד אחד של 120 מ"מ. ד"א הלוח אם הוא: +ECS K7SOM עכשיו , כל המאווררים הם אופציות חוץ מזה שבצד. אז - השאלה היא עד כמה אוברקלוקינק אני יכול לעשות, וכמה מאווררים להוסיף, ואיפה? ??? תודה רבה רבה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 864 צפיות
  25. Started by stingeR-,

שישו ושימחו מה שהלך כאן אתמול בלילה... והנה התוצאה

• 11 תגובות
    • 864 צפיות

דיונים חדשים בפורומים