אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני על 5900x לוח GIGABYTE B550 Aorus Pro v2 (יש לו VRM וטופולוגיה חזקה מאוד לפי Buildzoid) וזכרונות https://www.gskill.com/product/165/326/1562839473/F4-3600C16D-32GTZN-Overview כרגע על 3600 16-16-16-36 1.35v עם 1800 FCLK (שזה פשוט להפעיל XMP) זה Bdies אז אמור להיות פוטנציאל גדול לOC אני רוצה לנסות להריץ על 3800 14-16-16-36 1.5v עם 1900 FCLK (ראיתי שזה עשוי לשפר 1% Lows באחוזים יפים על 1080p עם הגדרות נמוכות ברוב המקרים) בעצם לחקות את הנתונים של הערכה הזו (שעולה בערך 250 דולר יותר ולכן קניתי את שלי): https://gskill.com/product/165/326/1605159977/F4-3800C14D-32GTZN-Overview זה מוגזם מידי? אני לא יודע כל כך מאיפה להתחיל (מתחיל …
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
בחירת קירור למעבד מKSP אני צריך קירור למעבד E7200 מKSP עד 200 שקל המעבד יעבור OC מקסמלי. האפשריות שראיתי הן Scythe Mugen Scythe Ninja II Arctic Coolin Freezer Xtreme עכשיו לפי הסקירה הזאת: Scythe Ninja 2 Review » Page 4 - Testing - Overclockers Club הנינג'ה מציג ביצועים יפים מאוד ולפעמים מאוד קרובים לU120E אז מה כדאי לקחת? אני יכול רק בKSP כי לי זיכוי שם
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני חשבתי על הקירור של THERMALRIGHT IFX + שלושה מאווררים של 1600/900 RPM המערכת שתעבור OC היא כזאת : מעבד E8400 לוח אם Asus rampage formula זיכרון G.Skill 1066 MHz 2X2048MB PI ספק Thermaltake Thoughpower 750W כרטיס מסך Gigabyte HD4870 512MB 2 דיסקים קשיחים של 500GB ובעתיד גם CF ל4870 עכשיו האם מוגזם לקנות IFX אם שלושה מאווררים? אין שום בעיה אם כסף , אבל אני לא רוצה לקנות סתם , המחיר של IFX ועוד שלושה מאווררים הוא כ600 שקל , האם קירור מים במחיר כזה יהיה יותר טוב? תודה רבה לכולם מראש , ושוב הOC שמתוכנן למעבד הוא לסחוט את המיץ ממנו ( בגדר היציבות כמובן )
-
- 12 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום החלפתי לאחרונה את המאוורר של הכרטיס מסך למאוור מאותו סוג מכיוון שהוא היה רועש. 1)הטמפ' שהיו בכרטיס שלי אז היו בין 33-37 במנוחה(ac cooling one fan) ועכשיו אחרי שהחליפו לי כרטיס הטמפ' במנוחה הם:40-42 ואני לא מבין למה כי זה אותו כרטיס.. האם זה משפיע על חיי הכרטיס או ששינוי כזה בטמפ' לא משמועתי? 2)יש לי בעיה שלפעמים שאני מכבה את המחשב ומדליק אחרי כמה זמן הכרטיס נתקע בדקתי את זה בכך שפתחתי את המארז שהמחשב פעל ועצרתי לשנייה אתה המאוור,הייתם מצפים שהכרטיס יחזור להסתובב אחרי זה אבל לא הוא נתקע וזז בתנועות קטנות במקום הלוך חזור(כמו פרכוס). כשזה קורה הכרטיס מגיע למטמפ' של 100 ומשהו מעלות ואז הוא נכבה וזה כבר בעיה יותר מטרידה למרות שהיא קורת בתידרות של פעם בשבועיים ואז אני צריך…
-
- 13 תגובות
- 811 צפיות
-
-
האם ATI למדו או שה HD4830 יסבול גם הוא מבעיית חום במצב סטוק כמו אחיו הגדולים?
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
היי יש לי כבר מחשב קיים (מפרט 4 ) שכולל OC עם E4500 ל 3GHZ במקום 2.2GHZ ויש לי הזדמנות למכור אותו ולקנות E6300 חדש השאלה היא עד כמה אני יוכל להגיעה עם OC? אני יודעה שזה מאד אינדיבידואלי וזה לא מדויק ושהכי טוב לנסות... ועוד אבל בערך? יש מצב לעבור את מחסום ה4HGZ או פחות? תודה לעונים..
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום הזמנתי מפרט מחשב [מפורט בהמשך] מחנות שלא ננקוב בשמה כרגע (הניחוש לא קשה מדי) שמבטיחה לבצע אוברקלוקינג של 30-40% אצלם ולספק אחריות מלאה על המחשב למרות זאת. התקשרתי לוודא את הפרטים כאשר הדגשתי שהאובר קלוקינג חשוב לי ואם צריך לשפר בשבילו חלק או שניים אני אשמח, לכן קניתי קרור יקר וזכרונות 1600MHZ רציתי קלוק יותר נמוך אבל הכניסו לי לראש שאסור לעבור את ה 1.5V ואלה הזכרונות שהתאימו להגדרה הכי טוב. התלהבתי וקניתי מהם... לאחר 10 ימים התקשרו אלי היום להודיע שהמחשב מוכן, שאלתי מיד על האובר קלוקינג ואמרו שלא הצליחו לבצע: "המחשב נפל". שאלתי למה ונפנפו אותי בזה שזה לא תמיד עובד , התעקשתי (אני אולי לא מבין באובר קלוקינג אבל לא דביל גמור) ואמרתי שיש רק שתי אפשרויות : 1. שהרכיבים ש…
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום :] הספק היה עושה רעש ולכן ניקיתי אותו מאבק עם פן ועכשיו בקושי שומעים אותו.. הסתכלתי ב AIDA64 והוא מראה לי שהמאוור של הספק עובד על 1000RPM, זה הגיוני ? או שהרסתי את המאוורר או משהו עם הפן ?
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני רוצה להגיע ל3.5 ghz בלי לעבור למעבד את מתח בסביבות ה1.22 וגם יצרתי מחלק של 1:1 ועכשיו אני עם הזכרונות על 800 והם בלי קירור שאני ממשיך תאוברקלוק אני יעבוד ת800 זה עלול להזיק להם ? טמרטורה במאמץ לא עובד את ה68
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אצלי הוא עובד במנוחה על 50% מאוורר באופן חירשי, ומגיע לטמפרטורת ליבה של 52 מעלות, בזמן משחקים קבעתי לו פרופילים והוא מגיע ל-80% מאוורר עם 64-65 מעלות, ובעומס ממש כבד דוגמת CRYSIS על VH ברזולוציית 1680x1050 עם AAx2 הוא אף מגיע ל-100% מאוורר עם 69 מעלות. האם הטמפרטורות נורמליות? ראיתי אצל חבר 9600GT שעובד על 32 מעלות על AUTO... ??? יש לציין כי אצלו היה את מארז ה-TAGAN עם מאוורר ה-28 ס"מ וקירור סטוק, ואצלי מארז Gigabyte Triton וקירור סטוק גם כן.
-
- 14 תגובות
- 811 צפיות
-
-
ראיתי שסקאי פיסי הביאו כמה מאוררים שלהם. אני בדיוק צריך לקנות איזה 2 מאוררים האם המאוררים שלהם טובים ? תודה חן !
-
- 11 תגובות
- 811 צפיות
-
-
-
את המפרט קניתי ללא חשיבה ל-OC אבל האם ניתן לעשות איזה OC קטן מאוד? (ללא תוספת חלקים וללא סיכון או פגיעה באורך החיים) מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 מארז: COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 ספק כוח: COOLERMASTER EXTREME POWER 430W : RS-430-PCAR קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - DUAL BALL BEARING 19dBA - BLACK - GT12252BDL
-
- 10 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אוקי אז אני עומד על 3.1 והטמפ' במנוחה שהמאורר מסתובב על מקסימום ז"א 2700 היא 37 ככה אבל הוא עושה רעש אז אני מוריד אותו ל1900 אז הטמפ' 40 במאמץ עם הסופר פאי הוא על 45-47 הטמפ' בסדר? אני ימשיך לעלות אחרי שאני יסיים עם היציבות שלו אחרי זה אני יבדוק עם אורטוס במשך שעה ככה ויראה אם אני יכול להמשיך. אז הכול תקין עד עכשיו?
-
- 12 תגובות
- 811 צפיות
-
-
עקב קניית מארז חדש בשביל להוריד את רמת הרעש ולעלות את רמת הקירור של המחשב, אני צריך לקנות שני מאוררי 120 ממ. עכשיו אחד מהם אני צריך שיהיה שקט או ניתן לשליטה על המהירות והשני שיהיה שקט או ניתן לשליטה אבל גם שיהיה בעל לדים ומסנן אבק מובנה! עכשיו ברצוני לדעת לגבי השני, האם יש חיה כזאת? ואם כן איפה אני משיג? תודה מראש, אור (שכחתי לציין ששניהם להכנסת אויר לא להוצאת) אוי סורי לא שמתי לב שפרסמתי את זה בלא נכון... מתנצל
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש, מעבד E8400 מארז Tagan EL DIABLO עם Crossfire 4850 בהתחלה לא הבנתי למה המחשב מרעיש, עד שעצרתי עם האצבע את המאוורר של Freezer pro 7 ונדהמתי מהשקט שנהיה פתאום. מישהוא יכול אולי להגיד לי למה הוא מרעיש ועם איזו תוכנה אני יכול לעשות לו בדיקות ? כלומר לכבות לו את המאוורר ולאט לאט לעלות וכו' וכו' והטמפ' של המעבד שלי איתו בערל 45-50 לשתי הליבות.
-
- 11 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני מחפש קירור חדש וטוב למחשב בתקציב של 250+- אני מחפש משהוא עם צינורות כמו BT שי לוח על המעבד וצינורות שעולים לגוף עצמו ואני מעדיף שתהיה גישה מלאה ללוחית שעל המעבד כדי שאני יוכל לנקות שם!! חשבתי על BT אבל אני לא יודע אם הוא יכנס ואני מתלבט הרבה זמן!! אין אני יכול לבדוק אם BT יכנס למארז שלי??
-
- 23 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אז ככה הכרטיס מסך באובר כמו שרואים במפרט שלי (מה לעשות בשביל שהזקן הזה יסחוב משחקים חדשים בצורה סבירה אני חייב את האובר הזה,שיפר לי 500 נקודות ב3dmark למי שהולך להגיד שהכרטיס שלי ישן מדיי וגם אובר לא יעזור)..בכל אופן בכל המשחקים הוא פועל סבבה..רק בnfsc אחרי זמן מסויים של משחק המסך מתחיל להתמאלות בקשקושים ולאט לאט המסך 'נבלע' בהם ורק כיבוי המחשב עוזר..(זה קורה לי גם ב3dmark05 אבל רק כשאני מעלה את המהירויות שעון יותר מדיי וגם אחרי חצי דקה ולא אחרי איזה שעה כמו בnfsc)...הכרטיס פועל טוב מאוד במהירויות שבמפרט בכל המשחקים חוץ מnfsc אז בגלל זה אני מוריד בהדרגה מיהוריות שעון עד שהוא יתייצב ולא יבלגן את המסך יותר..השאלה אם זה הורס אותו לאט לאט (וגם את המחשב בגלל שאני מכבה ומדליק א…
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
עלתה בראשי מחשבה שכזאת... אולי במקום למצוא דרכים להשתיק את המחשב (העלתי נושא לא מזמן בפורום זה) אוציא את המחשב מהחדר... החלון של החדר שלי משקיף על מרפסת קטנה שלנו, חשבתי לקדוח בקיר להעביר כבלים רלוונתים לעמדת העבודה ואת המחשב אצמו להציב במרפסת. ברור שחשבתי על תיבה שבתוכה אני אשים את המחשב כדי שלא יירטב, אבל השאלה שלי באצם היא האם אין בעיה אחרת חוץ מגשם שיכולה לפגוע במחשב....
-
- 15 תגובות
- 811 צפיות
-
-
איזה קרור מתאים וטוב ללוח הזה למרות שאמור להיות לו קרור טוב לפי הנתונים צינור קירור מיוחד גם לגשר הדרומי וגם לצפוני הוא נמצא על 43 במנוחה ומגיע גם ל 57 במאמץ אשמח לשמוע את המלצותיכם לקירור טוב לציפסט ללוח הזה יש לי מעבד E6300 1.86GHZ 2GB RAM GF 7600 GT EXTREME מארז THERMAL TAKE SOPRANO+חלון ומאוורר צד
-
- 10 תגובות
- 811 צפיות
-
-
קבלו: עשיתי OC ישבתי שעתיים ובתודה ענקית למישל ולארקדי (ולחציל !) הצלחתי לשבור את ה 2.8GHZ!!! בדיקות של שעתיים יציב!!!! ב S&M!! הזכרונות גם יציבים גם ב S&M תזמונים של 3-4-4-8 200@255 400@510 ללא העלאת מתח!! על מתח סטוק של 2.65 הצ'יפ הזה UCCC 549 של SAMSUNG פשוט בן זונה!!! ה OC נעשה על ידי הלוח המדהים DFI מאקסימום טמפרטורה CPU שהגעתי זה 44 !! מעבד במתח סטוק!!!! קירור סטוק! http://img71.imageshack.us/img71/9741/screenhunter53hm.jpg
-
יש לי מעבד של אינטל 2.8 שבמנוחה הוא מגיעה 53-58 ובמאמץ מגיעה ל58-62 מה הטמפרטורה הסבירה ומה כדי לעשות אם היא גבוהה כל כך??
-
- 10 תגובות
- 811 צפיות
-
-
האם יש הבדל בין הצד עם החלק הכסוף לבין זה עם השחור??? ועם כן אז בבקשה לפרט :asthanos: יש לי גם בעיה בחיבור של הfan bus אם מישהו בנה אותו בבקשה עזרה אני לא מבין איזה נגד בידיוק צריכים בחלק שבו מורידים את הואלט מ12 ל 9 אז בבקשה חברה עזרה! אני לא יודע מאיפה הוא מקבל ומאיפה מוציא בבקשה תסבירו מהו כל צד.....
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
טוב שאלתי כבר בהרבא פורומים ולא ענו לי אז אני שואל אותכם: האים אני יכול לעשות אוברקלוקינג רק למעבד? הבעיה שלי שיש לי לוח אם של INTEL והבנתי שקשה מאוד אם בכלל אפשרי לעשות לו אוברקולקינג ויש לי מעבד P4 1300MHZ שעובד בעומס ב 45מעלות!! אז אני יכול לעשות??? ואיך?
-
- 13 תגובות
- 811 צפיות
-
-