עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. את המערכת שלי תוכלו לראות בצד ימין. הטמפרטורה אצלי היא 35~ במנוחה ו-42 במאמץ, לאחר שעיגלתי חוטים והוספתי SF2 שיוציא אוויר מאיזור המעבד ועוד מאוורר ג'נרי שמכניס אוויר מלמעלה (זה הסידור המוצלח ביותר ממה שבדקתי). קראתי בכמה ת'רדים שעידכון הביוס קורא את הטמפרטורה טוב יותר, ובתוכנות אחרות אכן הטמפרטורה נמוכה יותר אז נראה לי שהביוס לא קורא טוב אותה. הגירסא שלי זה-F2 של award, מה הגירסא שמעדכנים אליה מגירסא זאת? ורציתי לדעת אם עידכון מבטל אחריות, וזה חשוב... ואם כן אחריות על מה?

• 8 תגובות
    • 580 צפיות
  2. Started by david32,

אפשר לראות במפרט את כול הפרטים. הקטע הוא כזה: העלתי באס ל 300 ,ולא שיניתי את המחלק של הזכרונות והמחשב עלה (ועבר 15 דקות ב PRIME95) , ככה שיוצא שהזכרונות היו על 900 MHZ (כשבסטוק הם 800).[ בהתחלה (לפני הבדיקה) ניסיתי לשנות את המחלק ככה שהם יהיו גם על 800 אבל אז הוא קרס לפני POST. זה בטוח ככה? אין מה לדאוג? פשוט תמיד חשבתי שיותר בטוח א הזכרונות ישארו על התדר סטוק שלהם. אבל אם זה לא עובד ככה אז אני מתאר לעצמי שהכול בסדר. אפשר לשפוך ממש טיפה אור על הנושא של הזכרונות? (כי מכול מה שקראתי הבנתי שהתדר אמור להישאר סטוק)

• 8 תגובות
    • 719 צפיות
  3. תסתכלו בתמונה המצורפת, מה לדעתכם אני צריך לעלות וכמה? אני לא מבין כ"כ באוברקלוק לכרטיסי מסך, תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 549 צפיות
  4. אני לא מתכנן איזה OC קטלני, רק משהו בקטנה, אבל חשוב לי נורא שיהיה שקט מאוד, שאלתי במעבדה לגבי הזלמנים, הם אמרו, שלא בטוח שהם מתאימים לכרטיס הזה, איזה קירור הכי מתאים וכדאי, אבל לא מאוורר כבד מדי מארז: Thermaltake Eureka . תודה רבה. ושאלה נוספת: האם כדאי להזמין גם קירור לצ'יפסט, כי במחשב האחרון הצ'יפסט על ה-DFI היה מתחמם בטירוף. לוח אם- ASUS P5K-E WIFI-AP Intel® P35 chipset LGA 775 ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=14459

• 8 תגובות
    • 613 צפיות
  5. Started by shirNoshe,

טוב,במשחקים אני מגיע ל-72 מעלות.אני רוצה להוריד את הטמפ' כי אני מרגיש האטה. מה הקירור הטוב ביותר לכרטיס כולל קירור לזיכרונות שלו. שמעתי על חברת אזטק לקירור מעבדים.למישהו יש לינק.לא מצאתי. תודה

• 8 תגובות
    • 682 צפיות
  6. אבקש עצותיכם בנוגע למחשב שהרכבתי שיתפקד בתור NAS. המארז הוא SFF בגודל 40X30 ס"מ וגובהו 10 ס"מ. לאחר שהוצאתי ממנו את הסידירום ואת הפלופי נשאר די מקום כדי להרכיב פיזית את 4 הדיסקים הקשיחים. אפשר לראות בתמונה את הסידור הנוכחי שהוא פשוט 2 למעלה, 2 למטה, תוך שימוש בברזלים המקוריים. טיפה צפוף- אבל הכל נכנס. מכיוון שהדיסקים שיעבדו שם הם של 1000 ג"ב שהם צרכני הספק ומפיצים לא מעט חום, תהיתי האם הסידור הזה הוא לא מספיק טוב עבורם. האם כדאי לי: (1) לסגור את המארז כמו שהוא ולקוות לטוב? (2) להשאיר את הברזלים ואת הדיסקים איפה שהם, אבל להוסיף איזה מאוורר 80 מ"מ שידחוף/יוציא אוויר מהמארז? (3) לפרק את הקונסטרוקציה הנוכחית ולהרכיב אחרת- כזו שתדחוף אוויר קר מבחוץ ישירות אל הדיסקים + מאוורר ש…

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  7. Started by Kurt,

איך זה ישפיע על מערכת הקירור? יגביל אותי מבחינת גובה של רכיבים שחייבים להיות מאונכים?

8. שלום יש לי מעבד E5200 על לוח של BIOSTAR מפרט בצד יש עליו OC קטן ועוד צריך השלמה הבעיה שלי עכשיו זה המאורר שעל המעבד הוא קטן ומרעיש החינמי הזה שמקבלים שקונים מחשב אז אם אפשר המלצות על קירור למעבד שקט וטוב... תודה

• 8 תגובות
    • 842 צפיות
  9. Started by leahd3,

שלום לכולם מתלבט לגבי הקירור יש לי נכון להיות mugen 3 push pull כמה לדעתכם יהיה שיפור בקירור? לא ממש מצאתי השוואה בין הקירור שלי להידרו

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by EpoXi,

שלום. גרמתי למאוורר האחורי שמחובר ללוח אם לפעול על מהירות מקסימאלית (בגלל שהוא מאד איטי המקסימום הוא 900RPM) בעזרת התוכנה. הבעיה שאם אני לא מדליק את התוכנה המהירות שלו חוזרת להיות בשליטת המחשב. איך אני גורם לכך שתוכנה תמיד תפעיל אותו במהירות מקסימאלית? או שאולי זה בביוס בכלל ואני לא צריך את התוכנה? תודה.

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  11. שלום חברים עשיתי oc לgeforce 4mx 440 agp 8x 64 mb בהתחלה זה היה: ליבה: 275 זיכרון:265 הגעתי ליחס של: ליבה: 392 זיכרון:442 בקיצור זה המקסימום שהגעתי וב3dmark 2001 בoc הזה עברתי 1400 נקודות הגעתי לשיא שאני יכול שזה 4495 ושזה היה 3000 ומשהו איך הoc הזה??????? תנו לי הצעות גם לשיפור

• 8 תגובות
    • 777 צפיות
  12. יש לי שתי זכרונות 512 (400) של ADATA ומעבד AMD 64BIT 3000+ העלתי לו את הבאס מ200 ל240 (מכפלה 10) עכשיו המחשב עובד על 2.4 GHZ... איך אני יכול לדעת מה השתנה בזכרונות? יש לי לוח אם EPOX 9kda3j

13. Started by Krazy-Hawk,

שלום, קודם כל חושב לציין כי אני לא אוברקלוקר, אולי רק בקטנה לכרטיס מסך אבל זהו. הכוונה לקדמת המארז - מאורר שיכניס אוויר... אחד שמוציא יש כבר בסטוק. רציתי לדעת אם יש צורך בהוספת מאורר 120 מ"מ למארז CI-6a21 של קומפוקייס. אז ככה: במידה וכן כדאי להוסיף א. תמליצו לי על אחד הכי שקט שיש, לא רוצה ולא צריך עם אורות ושטויות, אחד עם תוחלת חיים ארוכה. ב. האם המסנני אבק שיש במארז זה ימנעו לגמרי כניס של אבק ? ג. בשביל מה בכלל צריך מאורר מקדימה ?? תודה.

• 8 תגובות
    • 601 צפיות
  14. Started by lazygecko,

יש לי P4 מרעיש. מה הדרך הכי זולה ופשוטה להשקיט אותו ? לא מעניין אותי אובר-קלוק אני רק רוצה שיהיה שקט כמעט לחלוטין. קירור מים יותר שקט מקירור רגיל ? יש לי אפשרות לקנות קיט קירור מים בארה"ב, שווה להתעסק עם זה ? תודה לכולם. שחר.

• 8 תגובות
    • 749 צפיות
  15. הוצאתי את ההיטסינק מהפנטיום 2 שלי, לקחתי אותו , אני רוצה להרכיב אותו על ה GeForce 2 GTS 64MB Pro שלי, ולא מצליח להוציא את ההיטסינק של הכרטיס מסך, זה כאילו הרגליים שלו הם חלק מהכרטיס עזרה?

• 8 תגובות
    • 668 צפיות
  16. קראתי את הכתבה ב- HEXUS לא הבנתי משהו, ואשמח אם מישהו ישפוך אור על הנושא. ואני אסביר: במעבד את'לון "רגיל" אם המכפלה של המעבד נעולה, אזי צריך להעלות את מהירות הזיכרונות, לצורך העניין - את הבאס, עד לכמה שהמעבד\זיכרונות יכולים. כלומר, אם המכפלה שלו נעולה על 10, ואני רוצה להשיג 2500 מגה הרץ אני צריך להעלות את הבאס, ואפקטיבית גם את מהירות הזיכרונות ל 250 מה"צ . ואת זה ניתן להשיג בשתי דרכים: 1. לקחת זיכרון שמראש יצא לשוק כ DDR500 2. לקחת DDR400 עם תיזמונים הדוקים, ולשחרר אותם תוך כדי העלאת המהירות עד ל DDR500 כלומר 250 מגה הרץ. עכשיו, קראתי את הכתבה על ה OC של ליבת הוניס, ולא הבנתי, הנה ציטוט: External clock (HTT link) overclocking was undertaken by dropping the HT frequency t…

• 8 תגובות
    • 751 צפיות
  17. Started by KF,

שלום, מחיפוש קצר על הלוח שלי (gigabyte ds3r) ראיתי שקיימים 2 פינים של (ה clr cmos) ועליהם 2 ג'אמפרים או אחד שבעצם נראה כמו 2. שאלתי היא מה אני עושה במצב שאני רוצה לאפס את הביוס עם האפשרות של הclr cmos ? האם אפשר לעשות זאת דרך הוצאת הסוללה ולהחזירה אחרי מס' דקות ? תודה.

• 8 תגובות
    • 778 צפיות
  18. Started by SomeOneDudOrg,

היי, יש לי שאלה רק כדי להיות בטוח. האם המאווררים הקידמיים אמורים להכניס אוויר וכל השאר (שתיים למעלה ואחד מאחורה) אמורים להוצא אותו? כלומר אני מרגיש רוח קרה מהמאווררים העליוניים ומהאחורי, (כל ה 5 אצלי הם 140) או שכל המאווררים אמורים להכניס והאוויר יוצר מהפתחי איוורור ? והאם לשים כדאי לשים גם מלמטה ? (שתיים של 120)

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. לאחר חמש שנים עם פנטיום 4 פרסקוט רותח שלא איפשר אוברקלוק בטוח רכשתי מחשב חדש DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267 Gigabyte GA-73PVM-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7100-630i DIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR800C42G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-5-5-15 @ 333 MHz) (3-4-4-12 @ 266 MHz) BIOS Type Award Modular (02/13/09 ניסיתי לבצע אוברקלוק לזיכרון בנפרד unlInked ע"י הרמת FSB ל 810והמחשב לא מבצע פשוט נשאר על 800 ניסיתי לבצע אוברקלוק למעבד ולזכרון LINKED ע"י הרמת FSB למעבד ושוב לא מבצע משהו בביוס חוסם את האוברקלוק ואינני יודע מה זה יש לציין ש EC1 U ו…

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  20. Started by danielhasan,

איפה אפשר לימצוא TwinTurbo ?(בישראל)

• 8 תגובות
    • 626 צפיות
  21. Started by a_beilis,

יש לי מארז 6a19 עם מאורר ac12025 שמוציא אוויר מאחורה את המאורר המקורי שהגיע עם המארז שמכניס מקדימה...ויש לי ביגטייפון אני רוצה להחליף את המאורר של הביג טייפון בזה http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6228 הוא יותר טוב מהמקורי של הביגטייפון?גם מבחינת רעש וגם מבחינת ביצועים... ואני רוצה לשים את המאורר של הביג טייפון במקום המקורי שקיבלתי עם המארז...כדאי? יש לי גם מאורר ac9025 פנוי...כדאי לשים אותו בדלת שיכניס אוויר?

• 8 תגובות
    • 500 צפיות
  22. Started by LioR CoHeN,

אני מתנצל מראש על חוסר הידע, אם אני מדבר שטויות תתקנו אותי... : יש לי מעבד פנטיום 3 שכרגע עובד על 133FSB והמכפלה היא 6.5 מה שנותן לי 866MHZ מסכנים אני יודע שהלוח אם שלי תומך עד 1000... אני רוצה לשנות את המכפלה ל 7.5 ובאמת להגיע ל 1000. מישהו יכול להזהיר אותי לפני שאני עושה את זה? להמליץ לי על משהו? ולהסביר לי למה ה CORE (בתמונה) על אדום? זה לא בסדר?

• 8 תגובות
    • 957 צפיות
  23. Started by orrm,

שלום כולם, במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר.... בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)... המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm מדגם ATC-200MX1. במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Steal…

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  24. תאורתית,מה התזמונים הכי נמוכים שאפשר להגיע עם זכרונות DDR2? אחרי שהורדתי תזמונים לזכרונות איך אני בודק שהם יציבים? בCPUZ הוא מראה גם שיש יחס של 3:4 מה זה אומר והאם זה הכי טוב שאפשר להגיע עם זכרונות DDR2? עוד דבר מה עדיף תזמונים או מגה הארץ?

• 8 תגובות
    • 621 צפיות
  25. Started by STi,

שלום,אני מחפש מאוורר 120מ"מ עם נורות לד(עדיפות לצבע כחול/סגול) כל אלו שמצאתי היו חלשים(‎(120‎0 RPM,או שהיו רועשים...יש למישהו המלצה?אני מחליף את שלי כי הוא עובד ממש לאט כי הוא מיועד לשקט...ואי אפשר להגביר אותו

• 8 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.