אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כרטיס מסך מסוג HD4850 ואני רוצה להוסיף לו קירור. בSKYPC המליצו לי בחום על הקירורים הבאים: ARCTIC COOLING TWIN TURBO-קירור ידוע בעליונותו. THERMALRIGHT HR-03 GT- לא ממש מכיר אותו. הם המליצו לי בחום על הטרמלרייט ואמרו שהוא טוב יותר. כמו כן צירפו לי גם לטרמלרטייט מאוורר של ARCTIC COOLING 80MM AF8025L אמרו לי שבמקרה הגרוע יכול להתקלקל המאורר על הגוף קירור ומחליפים אותו בשניות, בעוד שהטווין טורבו מתקלקל או נדפק המאורר או משהו כזה הלך גוף הקירור.. מה אתם ממליצים? עלולה להיווצר בעיה כי אני אעשה CF עוד מעט ואז הקירור יפריע לכרטיס השני, נראה כבר. מבחינת ביצועים ושקט מה כדאי לקחת? אני מאוד מבקש שתסבירו את עצמכם. המון תודות.
-
- 8 תגובות
- 790 צפיות
-
-
את כול המפרט אתם יכולים לראות בצד. יש לי מעבד פנטיום 4 2.0 ואני רוצה לעשות לו OC קטן שלא יצריך ממני קנייה של מאוורים וכול מיני דברים בלי שהוא ישרף מחום, לא משהו רציני. הרבה פעמים פתחתי תראד כזה ואמרו לי כנס למדריך תקרא. קראתי את כול המדריכים אבל אין שם הדגמה על אמת ורק מסבירים. הדבר היחידי שהצלחתי לעשות בביוס זה שניכנסתי שם לאיזה משהו והיה לי משהו CPU 100MHZ אם אני לא טועה.. ויש אפשרות לעלות את זה ל-133MHZ אין לי מושג מה זה עושה אז לא נגעתי והחזרתי למצב הקודם.. אני לא יודע איך ליכנס לכול הפונקציות של מתח והעלאת ה-MHz . בבקשה תעזרו לי אם אתם צריכים תמונות תגידו לי.
-
- 11 תגובות
- 739 צפיות
-
-
האם העלאה של הוולטים לזכרון ב0.1-0.2 תעלה את צריכת החשמל כמו העלאה ב0.2 למעבד? או שהעלאת וולטים לזכרונות לא תעמיס יותר מדי על הספק? כמו כן אשמח לשמוע האם הזכרונות שלי יכולים להגיע עקרונית ל900 (1:1.2 עם FSB 375 (סוג הזכרונות במפרט) תודה!
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
יש לי כרטיס GeForce 6600GT והתקנתי דרייבר חדש יותר nVidia ForceWare 77.72 (הגרסא הקודמת הייתה 71.89) התוצאה הייתה שיפרו של כ - 2.5% ב -3dMark 2005 (מממוצע של 3740 נקודות ל- 3830 בהרצה של 3 מבחני המשחקים). לא רע, נכון? דרייברים חשדים משפרים כך בד"כ?
-
- 10 תגובות
- 837 צפיות
-
-
פירוט amd 2000 גיפורס 4 400 אם אקס 64 מגה לוח אם אביט וזיכרון של 512 די די אר יש לי אובר קלוק של 145 ומתח של 1.70 ויש לי 7 מאווררים בתוך המחשב האם יש לי אפשרות להרים את זה מבלי שילך לי המעבד? כמה אפשר? ומה האובר קלוק שאני יכול לעשות לכרטיס מסך שלי? תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 463 צפיות
-
-
שלום אני חדש בקהילה ואני רוצה לעשות OC למעבד המפרט שלי כזה: מעבד: AMD Phenom ii x4 920 2800Mhz קירור מעבד: Mugen 2 +מאוורר 1600RPM לוח אם:Gigabyte GA-MA790GP-DS4H זיכרון: 4GB ספק 550W אני צריך מישהו שיעזור לי לעשות OC למחשב שלי נייח ואני יהיה עם המחשב נייד וידבר איתו בסקייפ והוא ידריך אותי.. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס מתוצרת ג'יגה בייט ורציתי לדעת אם זה אפשרי או יש פתרון דומה שיכול לתת בעיטה טובה לביצועים?
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע שבועיים ורציתי לדעת כמה מאווררים לקנות ואיפה למקם אותם במארז. אז מצאתי מדריך באתר הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool.php עכשיו מה שלא הבנתי נמצא בדף השני בתמונה הזאת: תסתכלו בבקשה על מצב "4" שבתמונה. אני כבר הבנתי מהתמונה הזאת שצריכים לשים מאוורר עליון, מעל המארז (כמובן גם לקדוח חורים), וגם צריכים לשים מאוורר מתחת לכוננים הקשיחים, אבל שהמאוורר יהיה על דלת המארז. עכשיו מה שלא הבנתי זה איך אני אמור למקם את המאוורר שנמצא מתחת לספק? (הרבה מתחת לספק). אני אמור לקדוח שם חור? יש שם את כרטיסי ה-PCI, אז יהיה בכלל מקום בשביל זה? ואם יש באתר הזה מודינג שמישהו עשה, והשתמש באותו מצב איוורור כפי שמתואר במצב 4 בתמונה אז תביאו לי …
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לצערי אין סטיקי בנושא (אבל אני מקווה שהתראד הזה יהפוף בסופו של דבר לסטיקי) אני די חדש בקטע של הOC עצמו יש לי רקע אבל אני צריך עוד הבהרות על חלק מהנושאים נתחיל מהתחלה טמפ' יש 2 טמפ' חשובות IDLE - שלפי הבנתי אפשר להתיחס לזה כאל הטמפ' שהמחשב מגיע אחרי COLD BOOT ובערך חצי שעה ללא פעילות LOAD - טמפ' של המעבד בתנאים קיצוניים בעזרת תוכנות מיוחדות לנושא, אילו תוכנות יש ובמה כדאי להשתמש? באנץ תוכנות באנצים יש המון יחסית אני רוצה לדעת במה כדאי להשתמש תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
יש לחבר שלי מעבד אינטל GHZ 2.8 (פרסקוט, עם הייפר ט'רדינג)... אני זוכר שהוא אמר שלי המעלות שלו ממש גבוהות אני לא זוכר בדיוק כמה(אם אני לא טועה 77C). על כמה בערך זה צריך להיות?(לא עשינו לו אוברקלוקינג ולא כלום... ככה איך שהוא דנדש מהאריזה...).
-
- 11 תגובות
- 834 צפיות
-
-
קונים לי מחשב חדש והוא: מעבד: (Intel Pentium D 820 64-bit (2.8 socket LGA775 800mhz 2x 1MB Cache לוח-אם: intel Sorento Chipset Intel 945g, Dual-Channel DDR2 SATA 2 300 PCI-E זיכרון: Dual-Channel DDR2 667mhz 1GB 2x512mb מארז ATX Midi Server דגם 6A19 ספק כוח: True Power 400w כרטיס מסך: Nvidia GeForce 6 6600 GT 256mb DDR PCI-EX יכול להיות 6800 או 7XXX ועכשיו לשאלות: האם זה "יחזיק" לאובר קלוק למעבד 2.8@3.2 (ויותר אם אני ירגיש שצריך)? מה הקירור למעבד? איך נראה המארז? (תמונות, לינקים) וכל מיניי טיפים מניסייון ושיפורים... תודה מראש נ.ב: הכל עלה בסביבות ה7500+-
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ראיתי שניתן להעלות מתח לליבה דרך שינוי בביוס הכרטיס. בכמה להעלות את המתח בביטחה? ישנם מדריכים נוספים לV-MOD?
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום עשיתי בדיקת מאמץ (TURTURE) ואחרי דקה הוא נתן לי את השגיאה הבאה.. מה פשרה ומה אני יכול לעשות? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 605 צפיות
-
-
נתונים של הOC: Clock Ratio: x15 Nb Freq:x8 FSB:255 HT Freq:2040MHz Mem Clock: 1333@1359 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v מפרט מערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2@3.8 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 אז ככה,אתם אומרים אפשר עוד למשוך ל4 ככה? ומה אתם אומרים על הOC הזה בכללי 8)
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, רציתי לקבל עצות לקירור המחשב שלי . נכון לכרגע, מאוורר גדול במארז + מאוורר לכונן קשיח + מאוורר לכרטיס מסך + למעבד - משחה תרמית + 3D ROCKET - PRO COOLER. (נבדקו, כולם עובדים, מנקה את המחשב כל שבועיים באמצעות ספרי לחץ אוויר, אין בהם אבק). כרגע עם המזגן שבבית ובלי לשחק ולהפעיל תוכנות כבדות על המחשב (כרגע מנוצל רק 315 מגה ראם ו1% CPU) הטמפ' הם כאלו: שימו לב, ברגע שאין מזגן בבית (16 מעלות) המחשב מגיע לטמפ' של 70 מעלות בCPU ו65 בכרטיס מסך. במהלך משחק, הטמפ' היא 74 מעלות CPU ו75 מעלות כרטיס מסך (אגב, radeon 9800 pro). יש המלצות לתוספים? (תקציב עד 650 ש"ח). תודה!.
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
יש לי מאורר stock של intel ומעבד core I5 2500. המעבד על 35 מעלות מקסימום והמאורר על 2000 סיבובים לדקה איך אני מוריד את הסיבובים ל-1000 (זה חיבור 4 פינים ללוח אם)
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אז ככה הגדרתי אותו (אני מקווה שנכון) ואז אני בא להפעיל אותו הוא כותב שהוא מתחבר לשרת ואז הוא כותב "ERROR 2250: server unavailable" אנשים בבקשה תגידו לי איך מסדרים את זה בתודה עידו
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
שבת שלום, לפני כחודש וחצי נהרס לי המאוורר של הכרטיס מסך(קטנצ'יק כזה) באותה הזדמנות החלפתי ספק ואת המאוורר שהיה שבור. להלן המפרט של המחשב שלי : Intel Pentium D CPU 2.80GHz 64BIT 1.00 GB RAM (מחולק ל-2 של 512) לוח אם : Asus P5vd2-MX GREEN945 כרטיס מסך : GeForce 7300 GS 512 MB אשמח להוסיף פרטים במידה ויש צורך. להלן הטמפרטורות : חשוב לציין : שאני "מעמיס" על המחשב ולו במעט,המאוורר משמיע רעשים ופולט המון המון חום. לדוגמא - כשאני נכנס לאתר כמו וואלה(שמעמיס על רוחב הפס,אבל לא חושב שהוא אמור להעמיס על המחשב עצמו) יוצא רעש ממש מציק(ביחד עם המון חום). התכנון הוא להשקיע לא יותר מדיי(עד 150 ש"ח נניח) אבל שהרעש לא יישאר כמו שהוא. ואם זה רלוונטי אז בקרוב ארצה להוס…
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
יש לי כיום מאווררים טובים אבל לחלקם הלך המיסב ויש רעש המחשב בסלון לכן חשוב שקט מאוד ומעיף אויר חם 120 מ"מ קולר Thermalright ULTRA 120
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
סלחו לי על הבורות... הסנסור שיושב בין גוף הקירור למעבד לא מחובר כיום לשום מקום. זה חיבור מלבני שאליו מחוברים שני חוטים שחורים. לאן אני אמור לחבר אותו על מנת שאוכל לבצע ניטור טמפ'? אני יודע שבלוח האם יש מקומות אליהם מחברים מאווררים אבל אין לי מושג האם הם משמשים גם לסנסורים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
מחפש גוף קירור חדש שיתאים לו כי הבנתי שאין הרבה שמתאימים ורציתי לדעת איפה אפשר לקנות אחד... Ati Sapphire HD 5770
-
- 26 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
הסטפינג של המעבד הוא AQXDA 0313 בכל מקרה לפי תמונות של ברטונים אחרים מהאינטרנט הוא נראה שונה(מיקום תוויות שונה וכו). לא בדקתי אם הוא פתוח או נעול. כרגע המעבד מתקשה לתפקד בתור 3200 והוא לא מחזיק פריימ יותר מ6 דקות. גוף הקירור הוא Volcano 12 לוח אם NF7-S REV 2.0 הטמפרטורות הם 37 במנוחה ו 44 במאמץ כאשר המחשב מתרסק כעבור מספק דקות עם מסך כחול וזאת בין אם מריצים פריימ או שמריצים תוכנה אחרת כגון אימיול. הזיכרונות פועלים סיכרונית (400mhz)בתיזמונים לפי ה SPD והם כמו הזיכרונות במפרט שלי (PC3200). אני הולך לבצע בדיקה בעזרת Memtest בקרוב, רציתי רק לברר מה דעתכם האם תאריך היצור המוקדם מעיד על מעבד פחות איכותי?
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
טוענים כי הוא קירור חזק במיוחד מה דעתכם? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm
-
- 9 תגובות
- 700 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים שברתי בטעות את אחד הקליפסים של ההיטסינק (הזה שמסומן באדום). בשביל להחזיק את ההיטסינק טוב על המעבד נאלצתי לאלתר עם אזיקונים, החיבור היה טוב, אך כל פעם שרציתי להוציא את ההיטסינק בשביל לנקות אותו היתי צריך לחתוך את האזיקונים ולשים חדשים. יום אחד (אתמול) נמאס לי וביקשתי מאבא שלי להכין חיבור חדש להיטסינק (אבא מהנדס) לאחר מספר מדידות אבא שלי לקח את ההיטסינק לעבודה והיום הביא אותו עם החיבור החדש, החיבור מאוד פשוט ומאוד טוב. לאחר שחיברתי את ההיטסינק רציתי ליראות אם יש שיפור בטמפ'. בטמפ' ה IDLE לא חל שיפור כלל אך בטמפ' ה LOAD חל שיפור עצום של 10 מעלות (מ55 ל 45). (אני עדיין מריץ פריים ולא מאמין למספרים !!) לדעתי השיפור נבע כתוצאה מהורדת החיבור השחור הזה של אי…
-
- 39 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-