עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני עומד לרכוש את ה-SCYTHE MUGEN 2 ומשום שלא יצא לי להתעסק בגופי קרור בלי משחה טרמית מרוחה מראש רציתי לבקש את עזרתכם. האם יש צורך בספקות לגבי המשחה הטרמית שבאה יחד עם הMUGEN 2? מה השיטה הכי טובה למריחת המשחה כשמדובר בE5200? שיטת ה"פס הוורטיקאלי" כמו באתר של ARCTIC COOLING? שיטת "גרגיר אורז" ללא מריחת המשחה באופן שווה על כל שטח הHEATSPREADER של המעבד? שיטת מריחת השכבה הדקה על כל שטחו של הHEATSPREADER + "גרגיר אורז" של משחה במרכז כל העסק? אני קצת מבולבול לגבי העניין, וכידוע לי לא מדובר בהינדוס טילים, אבל בגלל שאני רוצה להוציא את המקס' ביצועים אני רוצה לדעת בלב שקט שעשיתי הכול כהלכה... :

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  2. ידוע לכם האם המאוורר הצבעוני של זיגזג עושה רעש? פשוט אני מתכוון לקדוח במארז ולשים אותו כאילו שהוא יהיה קצת בחוץ ואני משאיר את המחשב דלוק בלילה ורציתי לדעת האם הוא עושה הרבה רעש? ומישהו יודע מהי כמות ה-דציבלים שהוא עושה ומהירות הסיבוב שלו בערך?

• 14 תגובות
    • 883 צפיות
  3. היום (יותר נכון אתמול - שישי), עשיתי REHOBUS לשליטה במהירות המאווררים. נשבר לי מהרעש של המאווררים, למרות שהוא לא היה כזה רציני פשוט אמרתי די... יצא דווקא פיצוץ. לא היה לי מקום ¼5 פנוי אז נאלצתי להצטמצם ל ½3. בגלל אילוצי מקום שמתי רק 4 פוטנציומטרים לשליטה ב -4 מאווררים. גם כך, המאוורים הגדולים אצלי הם רק 4 (אחד של 100 ושלושה של 80, יש גם 80 של הספק אבל אין לי כוח לפרק אותו ולהוציא חוטים מהספק). בכל אופן יצא ממש טוב ומשתיק את המאווררים, ונראה גם לא רע. (אין תמונות כי אין לי כרגע דיגיטלית, אבל תדמיינו 4 כפתורי סיבוב על פנל של ½3...) עוד דבר שרציתי לשתף אותכם זה משהו שגם יצא לי להתעסק איתו היום וזה מסך 14" ישן משנת 1997. אז ככה, אח שלי הביא מחבר שלו בגלל שהיה דפוק וחב…

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  4. Started by shayone,

יש לי תקציב של עד 200 שקל ואני רוצה לקנות בלוק קירור טוב יש לי מעבד AMD 3000+ ולוח אם של גיגבייט K8triton אני בונה קירור נוזלי ויש לי כבר משאבה של איזה אקווריום ואני מתכוון לשים מיכל של מי עדן (האלה של ה19 ליטר) זה אומר שאני לא צריך רדיאטור נכון?

• 10 תגובות
    • 883 צפיות
  5. סוף סוף אחרי חודש שלם סימתי: עשיתי חלון למעלה במארז צבעתי אותו למעלה בניתי מערכת שליטה למאוררים + LEDים LEDים בתוך המארז אני מאמין שעד הבוקר אני יסיים את הפינישים האחרונים לילה טוב לכולם!!!!!!!!!

• 10 תגובות
    • 883 צפיות
  6. Started by X - DreaM,

לפני איזה 3 חודשים קניתי לוח למחשב סלרון 433mhz קניתי לוח baby at/x של pcpartner.. הלוח אמור להיות מתאים לp2 333mhz מקסימום אבל עשו לו שיפוץ ומעבד 433mhz עובד בו כשאני מפעיל את המחשב זה כותב שהמעבד 432mhz אבל בוינדוס בכל תוכנה - sandra, wcpuid, בלוח בקרה ובכל מקום זה כותב שהמעבד עובד ב-450MHZ. עשיתי למעבד בדיקת ביצועים בסנדרה ואפשר להשוות אותו למעבד פנטיום 2 450MHZ -הבדל של כמה נקודות... כתוצאה מהאוברקלוק הייתי צריך לקנות קירור חדש, והמעבד עדיין חם מאוד... אני רוצה לבטל את האוברקלוק אבל על הלוח אין גאמפרים שאפשר להעלות בהם את מהירות הבאס ובביוס יש אפשרות של אוברקלוק עד 333MHZ ולי יש יותר - 433... אפשר להוריד את המכפלה עם תוכנה? אם לא, מה עושים?

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  7. Started by bneli,

קניתי את הscythe grand-kama-cross והמאוורר שמקבלים איתו משעמם ודיי פשוט..אז חיפשתי מאוורר ברחבי הרשת והיה קשה מאוד למצוא משהו יפה במידה הזאת עד שלבסוף מצאתי את ה Xigmatek 140mm XAF 140mm PWM Orange LED Case Fan : XAF-F1453 איך הוא נחשב? מאוורר טוב? אני לא מכיר את החברה..לא ראיתי שבארץ מוכרים אותם בכלל(הזמנתי מאייבי מאנגליה) זה לפני וזה אחרי

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  8. קניתי את המחשב החדש עם המעבד QX9650 שקיבלתי ונדהמתי לגלות שהמהירות שלו היא 2GHZ. כניראה בגלל המכפלה שמוגדרת על 6, הFSB בסדר. וגם רשום שתדר הDRAM הוא 400, זה בסדר נכון? כי צריך להכפיל בשתיים? [הזיכרנות הם 4GBPQ 800MHZ ak G.skill] אשמח לתוכנות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך, משום מה בBIOS אני לא מוצא את הגדרות האוברקלוק [לוח P5K-E]. טמפרטורת מעבד: ליבה 1+2 35 ליבה 3+4 16

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  9. Started by Big O,

הי, קניתי לפני כשבוע מחשב מחברת ZIGZAG , המחשב מבוסס על מעבד של AMD 1700 XP ועשיתי סתם ככה ניסויים של OC. זה מדהים, הצלחתי להריץ את המערכת ב- 2300 אבל המערכת היתה הכי יציבה ב- 2200. תראו את המחשב שקניתי **** אני לא יודע איך משלבים מספר תמונות בהודעה, אז תסתכלו בתגובות.

• 10 תגובות
    • 882 צפיות
  10. Started by havlin,

שלום ליפני שבועיים קניתי מאורר למארז ‏ Scythe S-Flex Quiet 120mm Case Fan 1600 RPMשהיה אמור להיות מאורר שקט אבל לטעמי הוא רועש מדי אים מישהו יוכל להמליץ לי על מאורר שמכניס הרבה אויר למארז וגם שקט אני אודה לו מאד. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  11. Started by moshel7,

האים כדאי לעבוד אים מארז פתוח? לאחר הרכבת גוף קרור חדש המעבד עדיין חם האים כדאי לעבוד אים מארז פתוח?

• 12 תגובות
    • 882 צפיות
  12. Started by ihugtrees,

אפשר בבקשה המלצות לקירור למעבד הנה המפרט: מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX מארז: [..] COOLERMASTER HAF 932 ספק כוח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 זיכרון: G Skill F3 4 GB DDR3-1333 DDR3 CL7 SDRAM כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5850 אני עומד לעשות OC אז אני צריך קירור חזק ושקט עד 250 ש"ח המליצו לי על שני קירורים בנתיים אבל אפשר חוות דעת והמלצות שונות קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 ₪200

• 6 תגובות
    • 882 צפיות
  13. Started by idanrm,

שלום, לאחרונה פתחתי כאן אשכול בקשר להתחממות יתר של כל רכיבי המחשב שלי. טמפ' המעבד הגיעה לסביבות 73-76, כ. המסך על 70-71 והדיסק הקשיח בד"כ על 50-55. יש לציין שיש לי מאוורר אחד 12 ס"מ אחורי, ובהמלצת כמה מחברי הפורום אני קונה אחד חדש מקדימה, Scythe GT 12cm 1450rpm. עד עכשיו בדקתי את הטמפרטורה עם HWMonitor. כעת כשאני בודק עם התוכנה SpeedFan כל המעלות יורדות בדיוק ב 10, ועכשיו המצב ניראה יותר הגיוני ולפי התוצאות האלו אין כאן עניין של התחממות יתר. הנה התמונות (יש לציין שהטמפ' נמוכות עכשיו בשתי התוכנות מכיוון שאני עם מזגן בחדר וגם שמתי מאוורר גדול ליד המחשב כשהוא פתוח, כי המעלות האלו באמת הבהילו אותי, ולכן עכשיו זה על מעלות נמוכות יחסית למה שאני רגיל): לאיזו תוכנה אני צריך…

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  14. Started by fatsrir,

שלום, רציתי לדעת האם קיימים אמצעי קירור למחשב נייד שהם לא מאווררים אלא ממש מקררים ואיפה אפשר למצוא את זה? ואילו אמצעי קירור יש למחשב שולחני ביתי ולא שרתים וכדומה שהם לא מאוורר ואיך זה פועל? אשמח לקישורים באינטרנט וכמה זה עולה בד"כ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  15. Started by R L,

נההההההההההה!!! אז סיימתי את המחשב (יצא בסדר) מוד סטנדרטי ראינו כל-כך הרבה כאלה שאני אחסוך במקום לשרת ואני לא אעלה תמונות אגב המוד היה קייס שקוף לא ביג דיל לעיקר אני מ ש ת ג ע מהרעש ואני מתכוון משתגע אז "הלכתי" סליחה גלשתי לג'אב טכ וראיתי משתיקי מאווררים אז תגידו לי השיט הזה עובד? איזו חברה יותר טובה?

• 10 תגובות
    • 882 צפיות
  16. קראתי את זה: http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=5 כתוב שם ש "As previously mentioned, it's best to avoid oxidizing "white-grease" type TIM's, since they can tarnish the copper surface and bleed out." עכשיו MX - 3 אמרו לי שהיא בצבע לבן... (בגלל זה היא לא מוליכה...) האם יש סיכון בשימוש במשחה הזאת עם קירור שיש בו נחושת? בגלל חימצון או WHATEVER? דיי דחוף כי הזמנתי כבר ת'משחה ואם זה לא בטוח אז צריך לבטל מהר...

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  17. Started by inrock,

שלום לכולם 1 אני עם מעבד i5 3450 והטמפרטורה של המעבד במנוחה סביב 43+ אני עם קירור סטוק. נראה לי שהטמפרטורה גבוהה מדי. האם תוכלו להמליץ על מערכת קירור טובה יותר? האם יהיה הבדל בטמפרטורה? האם אפשר להמשיך עם הקירור הקיים? תודה !

• 6 תגובות
    • 882 צפיות
  18. שלום!! אני רוצה לעשות OC בגלל המשחק הכבד הזה יש לי מעבד אינטל E6420 2.13 לוח אם של ג'יגבייט 965PDS3 REV 3.3 זכרון 2 ג'יגה כרטיס מסך 4850 ג'יגה זכרון למעבד החלפתי כבר קרור קניתי ארטיק קולינג פרו 7 הייתי רוצה להגיע ל2.6 במעבד יש לי ספק כוח אנרמקס ליברטי 400 עוד לא עשיתי OC אף פעם תודה רבה ליאור

• 5 תגובות
    • 882 צפיות
  19. Started by Bug2000,

מי שזוכר רציתי לעשות מודינג לספק היתי צריך לאריך את הקבל של הספק, אשר מתחבר אל לוח האם ולהוסיף עוד יציאה אחת ליציאות של הספק של ה12 וואלט, אחרי 4 ימים !!! (עד שקניתי הכל) סימתי הכל וכשאני מדליק את המחשב המחשב פועל אבל, המסך לא נדלק, לאחר שלקחתי את הספק של אח שלי הכל התחיל לפעול אז רציתי לשאול למה הספק שעבר מודינג לא עובד ??? וזה עוד ספק של 600 וואט !!! :-[ אני ממש עצוב... למישהו יש רעיון מה עשיתי לו ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 882 צפיות
  20. Started by iib,

1.85V חמים ונעים ב 60~ זה התדר היציב ואני פותח מסכים (וכמעט עולה לוינדוס) בתדרים גבוהה יותר כמו 166. אני מקווה להגיע ל 166 אם אני יתן לו עוד ולטאז הלוח מסוגל לתת עד 2.05 (ASUS A7V8X). אני מקווה שבקרוב אני יפתח אותו ויבדוק מה Crosair PC3200C2 האלו שווים. כמו כן אני ישים עליו Volcano 6Cu במקום מה ששמו עליו. אחר כך... נלך לפתרון קירור יעיל יותר.

• 8 תגובות
    • 882 צפיות
  21. עשיתי OC לרדאון 9500 פרו שלי לפע המדריך באתר: http://www.hardfind.com/reviews.asp?id=3 שפוסם לראשונה בחדשות האתר www.pc-spot.co.il אז ככה: קודם כל המדריך מעולה מהירות ליבה 352Mhz במקום 270Mhz מהירות זיכרון 325 במקום 270Mhz תוצאת 3DMARK2001SE לפני אוברקולק: 12245 אחרי אוברקלוק: 14792 אני ממליץ לכל בעלי הרדאון 9500 פרו לנסות

• 11 תגובות
    • 882 צפיות
  22. הטלן שוב לכולם! אני מתכנן לקנות מעבד 2.26 ומתכנן עליו גם OC! אך השאלה שלי שאם כדאי לי להשקיע באיזה VOLCANO 7+ או להישאר פשוט עם ההיטסיק המקורי + מאוורר SMARTFAN שיש לי?? פשוט לא בא לי להשקיע די הרבה כסף על ההיטסינק כשיש לי היטסינק מקורי בחינם ומאוורר TT SMARTFAN! בכל זאת האם ההבדל יהיה משמעותי, והאם כדאי לי לחסוך קצת בכספי? תודה,

• 7 תגובות
    • 882 צפיות
  23. Started by matan007,

הזמנתי מאווררים מ EBAY למארז שלי. אחד המאווררים יותקן בפנל הצידי מול הכרטיס מסך ועוד שניים מול הכוננים הקשיחים מקדימה. אלו מקדימה יהיו מאחורי מסנן אבק של המארז. בצד אין מסנן אבק כלל ואני רוצה להוסיף מסנן אבק ייעודי לשם. מה מאלו טוב יותר? וקל יותר לניקיון? http://www.dealextreme.com/p/aluminum-computer-case-fan-dust-guard-grill-protector-12cm-38233 http://cgi.ebay.com/Dustproof-120mm-Case-Fan-Dust-Filter-PC-Computer-/300418625420?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f2586f8c#ht_3463wt_905 מה זה מסנן אלומיניום? והאם צריך להזמין כמה או שניתן לעשות בהם שימוש חוזר גם אחרי הרבה שטיפות?

• 8 תגובות
    • 882 צפיות
  24. הודעה ראשונה שלי, אז דבר ראשון שלום. רציתי להתחיל להתעסק באוברקלוקינג, קראתי את המדריכים באתר, אבל שמתי לב שהם די ישנים ולא כ"כ רלוונטיים. הרצתי חיפוש ומצאתי את הקישור הבא: http://www.pcarena.org/ib/index.php?showtopic=2329 אני חושב שהמדריך עזר לי, את האמת הייתי בשוונג ובטוח שאני הולך לבצע אוברקלוק רצחני עד שנכנסתי לביוס. נתחיל מכמה דברים בסיסיים. אני רץ על P4 2.6 עם לוח אינטל D865PERL. שיכלול של הטמפ' שראיתי בביוס וב speedfan (שהורדתי מהמאגר פה) מראה שהטמפ' הממוצעת(לא במאמץ) היא משהו כמו 50 מעלות +- 3 מעלות. חזרה למאמר, אני לא ממש יודע מה הכופל ומה הFSB אצלי. ב CPU-Z יש ערך Multiplier של x13, אז כנראה שזו המכפלה. ה FSB נושק ל 200, אבל לא נוגע בו. אני מאמין שאלו באמת הער…

• 17 תגובות
    • 882 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.