עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amisha,

פירוט: 2*512MB במהירות של 466(לא מנוצלים במלואם עדיין) golden dragon במתח של 2.75V תזמונים 2.5/7-3-3@1T מתח למעבד - 1.525V כול השאר <----סתכלו כאן

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Gilo2005,

שלום לכולם היום פעם ראשונה עשיתי OC למעבד הדי ישן שלי ATHLON XP 1.7 POLOMONIO אז רציתי לדעת מה יכול מושפע מה OC חוץ מהמעבד הזיכרונות הלוח אם כרטיס מסך אהרד דיסק?? אני רואה גם שהמהירות של הזיכרונות עולה אחרי OC בנתיםם העליתי מי 133 FSB ל140 FSB מ1466MHZ ל-1540MHZ אה ורציתי לדעת עד כמה אני יכול להגיע ב OC הזה זה תלוי בהתחממות רק?? או שיש גורם נוסף?

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  3. Started by shlomo_l,

המחשב יציב כמו בלוק! הפעלתי גם Prime 95+SuperPi ו ICQ ו WINAMP הכל בו זמנית זמן רב המחשב יציב בבאס של 260 המחשב פעל הכל טוב ויפה אך בבדיקות של יציבות לא הלך... אז ככה: מעבד Amd 2500+ NF7-SL Samsung pc3200 256MB התזמונים עומדים כרגע על 3,4,4,9 אני לא האמנתי שהזיכרון הגיע למצב כזה של באס 258 המתח ללוח הוא 1.6 המקורי של הלוח! למעבד על 1.75 ולזיכרון 2.7 הטמפ': מעבד: idle : 38 use : 43 שזה כשהפעלתי את הכל בו זמנית לוח: idle : 19 use : 22 אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 51 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by ShowstoppeR,

זה המצב שלי נכון לעכשיו. המפרט נמצא בחתימה. CPU: 245x11 @ 1.6v RAM: 1:1 @ 3.3v @ 2-2-2-5 Temps: 34C idle / 46C load הפסקתי בנתיים כי הזכרונות דיי חמים בנקודה הזאת ואני לא רוצה להמשיך עד שאני לא מוצא קירור טוב. או שאולי אני יבנה משהו בעצמי. אני חושב שאני יכול להגיע ל 2.8ghz בלי בעיות מיותרות.

• 11 תגובות
    • 703 צפיות
  5. Started by HaEsrimVeArba,

המאוורר האחורי של המארז שלי מסרב לפעול.... ממה זה יכול לנבוע איך לתקן את זה והאם מותר בכלל להשאיר את המחשב דולק במצב כזה?

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  6. Started by naord,

היי, יש לי לוח intel h67-cl מעבד i5-2500 עם קירור סטוק, ללוח מחוברים 2 מאוררים. אחד בחזית ואחד בפנל האחורי. המאוררים נשארים בצורה סטטית גם שהמחשב קר/חם באותו RPM CPU- 1050 RPM FRONT - 750 RPM REAR- 1000 RPM כשאני מביא את המחשב למאמץ המאוררים לא עולים בהתאמה. במאמץ המעבד מגיע ל 69-70 מעלות. במנוחה הוא 38-35 הם נשארים באותו קצב. ביצעתי עדכון ביוס הכי עדכני. התקנתי את התוכנה של אינטל. יש לי שליטה על המאוררים. אני יכול להגיע איתם עד ל 2000 RPM אבל זה קורה כשאני משנה את המהירות באמצעות התוכנה SPEED FAN יש אפשרות בתוכנה לבחור כמה מצבים של איורור. אני מצליח להגיע למצב שהמאורר עולה ומגיע ל 2200 RPM. אבל אחרי שאני מפסיק את המאמץ ה RPM לא יורד חזרה. נשאר באותו קצב שאליו הגיע. יש ר…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by kobibo,

אני מדבר בכלליות ובפרט על 120 מ"מ איזה "טכנולוגיה" עדיפה במאווררים ? לפי מה שבדקתי כאן הדעות דיי חלוקות. יש כאלו שטוענים שה 2BALL עדיפים הגלל הקירור הטוב שלהם במהירויות גבוהות וישנם שטוענים שה Sleeve יותר שקטים...אז מה לגבי ה Thunderblade ? גם מקרר מעולה וגם מפיק רעש לא מבוטל והוא בטכנולוגיית ה Sleeve ( רק דוגמא ) אז מה יותר מומלץ ? ואיזה דגם ? אני אחלפתי את ה thunderblade שלי שהיה רועש בצורה בלתי רגילה וגם מקרר מעולה ב 120 ULTRA UV שאומנם קצת פחות מקרר אבל שקט מאוד ( Sleeve ).

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  8. תביא לי את כל הטייפים!! כי לאחר שעה של שמחק GTA3 המערז שלי חם כמו סעונה!

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני יודע שבאתר שלהם הם אומרים שכן השאלה איך זה במציאות

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  10. Started by Tommy,

שמתי לב שעם הקירור סטוק של INTEL הקירור של הצ'יפסט ממש קרוב אליו אז חשבתי שאם אני יקנה TUNIQ בכלל לא יתאים? הלוח הוא 965P-S3

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  11. Started by the duck,

שלום, אז כמו בכותרת ה tuniq tower לא ניכנס לי למארז ( uber chakra ) בגלל המאוור הענק שיש לו בצד.. אז עכשיו אני מחפש תחלופה אחרת ולא יודע איזה, חשבתי על ה zalman cnps 9700 האם ללכת עליו או שיש המלצות יותר טובות? (התקציב הוא מקסימום 400 ש"ח) ועדיף גם שיתלבש על סוקט AM2 המקורי תודה מראש. (וגם נקודה לנחשבה לכל מי שחושב לקנות את ה uber chakra בעתיד...)

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  12. הוודו שלי הגיע ללא גופי קירור והיה במהירות ברירת מחדל של: 100Mhz לשני ליבות (הכי חמות) 68Mhz לליבה השלישית (חמה/פושרת) (רשום עליה MX) 72Mhz לזכרונות (לא מתחממים) הוספתי לשני הליבות החמות קירור שאני הכנתי ועיצבתי עם מאוורר 40מ"מ חזק (במהירות 6626RPM) "בשיטת הקירור של הGeForceFX" לליבה השלישית הפושרת הוספתי גוף קירור שגם אני עיצבתי עם מאוורר 60מ"מ (במהירות 5818RPM) לאחר כל גופי הקירור והמאווררים להלן תוצאות האובר-קלוק: 320Mhz לשני הליבות 200Mhz לליבה השלישית 150Mhz לזכרונות תוצאות 3DMARK לפני הOC 403 נקודות אחרי הOC 778 נקודות מפרט המחשב השני שלי: Intel Pentium 133Mhz @ 300Mhz 56MB EDODRAM Aztech Sound Card Voodoo Rush MX86251 @ 320Mhz/200Mhz/150Mhz 56K RockWell Quantum Fir…

• 8 תגובות
    • 737 צפיות
  13. Started by buzz man,

כבר הרבה זמן יש לי הרגשה שה- XP-120 שלי מזייף, כאילו הוא יכול לתת יותר ממה שהוא נותן. זה הגיע למצב שחשבתי על החלפת מארז למארז גדול יותר מאלומיניום דבר שיוריד את הטמפ' של המעבד שלי. אז על ה XP שמתי במקום ה TT SMART FAN2 את המאורר שהגיע עם המארז של האנטק:איזה שינוי כאילו מישהו נתן בעיטה לקירור והוא התעורר לחיים,הטמפ' השתפרו מיד. מסקנה : הביצועים של המאווררים של TT די מאכזבים.... אני אתן לתמונות לדבר לגבי השיפור שחל.... אחד ב O.C צנוע של 2400 והשני ב O.C מקסימלי של המערכת 2700 ,על המערכת הרצתי את תוכנת S$M שהיא תוכנה שמביאה את המעבד למקסימום מאמץ ומחממת אותו. בקיצור למרות הביקורות הטובות והמלחמה המתנהלת בין ה BT לזלמן החדש אני נשאר עם ה XP120 שלי... [attachm…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  14. אז ככה, כבר הורדתי ת OC, מרוב חום, ניקיתי אותו היום ושמתי לו משחה תרמית חדשה, הצמדתי תגוף קירור הכי טוב, והוא ב IDLE 52 מעלות, זה לא יאומן!!! הוא אף פעם לא היה ככה, הוא מתחיל מ 44, ועולה לאט לאט ל 52!!! אין לי שמץ מה קורה, חשבתי שזה המשחה התרמית, אני רואה שלא, יש לי EVERCOOL נחושת, לפינ חצי שנה החום ב IDLE היה 38 מעלות, וב FULL LOAD 46, המארז נוקה ע"י אוויר דחוס ושואב, עדיין, החום לא יורד, יש למישהו פיתרון? כי זה ממש מתחיל להעיק....

• 2 תגובות
    • 499 צפיות
  15. Started by sub_man,

1. מה זה fun bus או איך שלא כותבים 2. איך עושים את זה 3. מאיפה קונים שבלונות למארז 4. מאיפה קונים ספריי זוהר באולטרה 5. מהי המנורה כמו קטודה ולד וכאלה שמפיץ הכי הרבה אור 6. איך מכברים לד נגיד בעכבר אופטי המקום הרגיל האדום בבקשה תענו לי ???

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם לפני כשבועיים קיבלתי את המחשב החדש שלי ובו יש מעבד Athlon XP 2500+ Barton. סה"כ הביצועים מצוינים והכל טוב, אבל מהרגע שקיבלתי אותו הטמפ' ממש גבוהות... אני חושב חריגות... במנוחה הוא מגיע ל- 50 מעלות, ואם אני משאיר את המחשב דלוק יותר מיום אחד הוא מגיע ל-54 מעלות במנוחה!!! אני רק מדליק את המחשב והוא מתחיל מ-45... פשוט מדהים! לא קרו לי היתקעויות או משהו כזה, אבל הבחנתי תמיד בטמפ' החריגות. היום, לאחר שהמחשב דלוק יומיים רצוף, שיחקתי לי להנאתי ב- NFSHP2. לאחר שעה של משחק בערך, המחשב נכבה אוטומטית ונשמעו קולות אזעקה מה-Bios..!! רק ניתוק הספק מהחשמל עזר להפסיק את האזעקה המעצבנת :-\ חיברתי את המחשב מחדש והפעלתי אותו. ישר הטמפ' היו 45 בערך, ככה שזה לא נראה משה…

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. טוב אתמול התקנתי במחשב שלי את הביג טייפון ללא ספק שיפר לי את המעלות במונחה המעבד נע בין 31-35 ובמאמץ בין 40-43 כשהוא דיי יציב על 41 פה ושם קפיצות למטה ולמעלה . תמונות של הגוף קירור ;D http://img203.imageshack.us/my.php?image=pict00018nb.jpg http://img236.imageshack.us/my.php?image=pict00026wy.jpg http://img345.imageshack.us/my.php?image=pict00036do.jpg [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Started by guy1235,

לפני שבועיים שברתי את השיא של עצמי והגעתי ל- 4200 MHZ על קירור סטוק!! (אוויר). אם אני עולה מעל זה יש קריסת מערכת. לדעתי הספק כוח עוצר אותי. הטמפ' נימצא ב- 68-72 צעלות במאמץ מלא שזה גם גבולי. תנו תגובות ועצות.

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by guy1235,

יש לי את הכרטיס מסך Leadtek 7600GS EXTREME ועשיתי לו OC עד המקסימום. מהירויות סטוק של 520 לליבה ו- 450 לזיכרון: מהירויות אחרי OC ל- 620 לליבה ו- 510 לזיכרון. חח הפרש מרשים מאוד. חשוב לי לציין שעד שאני יצרוב ביוס חדש שיתן יותר מתח אין לי לאן להמשיך. תנו בתגובות! תודה..

• 52 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by lalnage,

מפרט: AMD 64 4800+ AM2 etc. Gigabyte GA-M55S-S3 GF8800GTS 320MB 2GB Kingston 800 Mhz Liberty 400W עד עכשיו הצלחתי להעלות אותו ל2.8GHZ מ2.5GHZ והייתי צריך להעלות מ1.325 מתח בסטוק של המעבד ל1.375 מתח של המעבד כדי שזה יהיה יציב. קניתי קירור למעבד ביג טייפון VX ו2 מאווררים של 120MM למארז (ג'נרי) והשתמשתי במשחה תרמית ארקטיק סילבר 5 כדי להוריד מעלות. לא מצליח להתקדם מעבר ל2.8GHZ ועדיין שהמערכת תהיה יציבה, ואני רוצה אם אפשר להגיע לפחות ל2.9-3.0 GHZ. מה לעשות? לפי EVEREST, הטמפ' במאמץ של המעבד ב2.8GHZ (השתמשתי בORTHOS) היא בערך 50 מעלות, ו30 מעלות במנוחה. פרטים מהביוס (לא עשיתי שום שינוי, זה מה שהיה מההתחלה) בנושא של TIMINGS: cas latency: 5T 1T/2T command timing: 2T TwTr comman…

• 4 תגובות
    • 514 צפיות
  21. Started by eglon1,

קצת תמונות בקרוב אעלה .. אני רק מתקין את החיה הזאת על המעבד ואדווח על השינויים כרגע עם אילתור של מאוורר (שצורך 30 W חיברתי לשקע של החשמל באמצעות שנאי ) אני נמצא על OC של 600 MHZ למעבד AMD Athlon 3800 +64 X2 סטוק - 2000 --- > C@ 2600 במנוחה 60 =/ כך גם במאמץ .. ( איך זה הגיוני אין לי מושג סוף סוף לעשות OC מכובד יותר ) אוקיי התמונות ייתעכבו ככל הנראה אך אני עובד כרגע בתדר של 2800 MHZ (עדיין מכפלה 10 למעבד) לזיכרונות הייתי צריך להוריד תיזמונים ל- 5-5-5-15 . ) במנוחה המעבד עובד על 44-45 ( גם אתם יודעים זה דינאמי .. 45,41,43 ) טמפרטורה במאמץ עפ"י S&M 53 לליבה אחת ו- 55 לליבה שנייה + - 1 מעלה עד 2 מעלות . שמתי לב לדבר די יפה (אך מבאס ואשמח לעזרה ..) הטמפרטורה…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. ה-"asus ti 4600" הגיע אליי חדש באריזה עם "היטסינק" שהתנתק בזמן ההובלה מהכרטיס. האם יש לשים חומר טרמי חדש בין הצ'יפ להיטסינק ? או שאני יכול פשוט לחבר חזרה את ההיטסינק לכרטיס על החומר הטרמי הישן? אודה לכם מאד על עזרתכם.

23. ראיתי שהוא בא עם משחה מרוחה כדאי לנקות אותה ולשים חדשה (יש לי MX-2 ) ? אפשר להוסיף מאווררים (2 של 80 ) ? זה לא יכביד עליו או משהו ?

• 8 תגובות
    • 589 צפיות
  24. Started by dorratz,

כולכם בוודאי מכירים את ה-Aero 7 של COOLERMASTER נכון?היטסינק מעולה בשביל מעבדי AMD, שעושה את העבודה שלו כראוי. COOLERMASTER החליטו להוציא עכשיו גרסא חדשה ל-Aero 7, והיא נקראת Aero 7 Lite. היא נבדלת מאחיה הגדול בגודל ובמשקל, היא עשויה מאלומיניום וה-+ מנחושת, אבל השאלה היא מה הביצועים שלה ביחס לאחיה הגדול? את זה תגלו פה: http://www.cooltechzone.com/reviews/cooling/coolermaster_aero_7_lite_1.html כפי שאפשר לראות בביקורת, התוצאות הם ממש אירוניה אחת גדולה! ה-Lite פשוט מנצח את ה-+! כנראה ש-Coolermaster יצרה היטסינק ממש מעולה וזול בטירוף! מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  25. Started by dudu26,

ב- Speedfan יש לי 127 מעלות ב- AUX, מה זה??? עדכון, הנה התמונה מה- Speedfan: והנה תמונה של Everest: אני עם E6400, freezer 7. דעתכם?

• 12 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים