עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by OFIRLEVY66,

בשיבל לפרק את הטוניק צריך גם לפרק את הלוח?

• 1 תגובה
    • 404 צפיות
  2. שלום לכולם, קניתי מאורר למארז מקדימה של THERMALTAKE 120MM LED FAN והוא מרעיש האם יש אפשרות לשלוט בעוצמת איורור שלו? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 588 צפיות
  3. המפרט שלי מופיע בתמונות בנוסף כשאני נכנס לביוס לא מופיעים לי המסכים של ההעלאת תדר וכו'... מישהו יודע למה? טמפ' מעבד בזמן עבודה 100% 62-63 מעלות... שואף לOC צנוע [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 377 צפיות
  4. Started by XMB,

אהלן, הגעתי ל360 BUS עם מעבד E6300 ע"י החלפה לזיכרונות OCZ CL4 , הכל טוב ויפה אך אני מנסה כמובן להגיע ליותר (כיוון ה400). בקיצור אני שם את ה PCI-E על AUTO הכל עובד יפה ב360 , כאשר אני נועל את התדר של ה PCI-E ל 100 או 105 או לא משנה למה המחשב מחזיר את הביוס למצב הרגיל (המסך לא נדלק כמה שניות ובקיצור הביוס עושה RECOVERY). אך כשאני שם את ה PCI-E על AUTO באותו התדר המחשב פועל יפה מאוד מעלות סבירות 55 במאמץ 100% נבדק ועבר את כל הבדיקות. כשאני מנסה לשים תדר לדוגמה 370 ועדיין ה PCI-E על AUTO המחשב עושה את אותו ה RECOVERY כמו מהפעם שעברה , ניסיתי לעלות מתחים ל FSB , DIMM , PCI-E , CPU שום דבר לא עוזר . [אפילו עד המקסימום כשהמעבד בכה 60 מעלות ב idle) זה ממש מוזר שכאשר נועלים את הת…

• 10 תגובות
    • 590 צפיות
  5. Started by motogt,

כמו שכתוב בכותרת. אני אמור לקבל בימים הקרובים את המחשב, ואני רוצה לעשות למעבד(E4500 ) אוברקלוקינג ל3 ג'יגה. לאיזה מתח אני צריך להגדיר את המעבד? הלוח אם שלי יהיה p35c ds3 של ג'יגהבייט. ויהיה לי קירור סטוק(אם זה משנה) מדריך מפורט יעזור בהחלט. תודה

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  6. אני מנסה לקבל תשובה על השאלה הזאת כבר הרבה זמן ולא מצליח למה הטמפ' של CPU\CPU DIODE נמוכה מהטמפ' של הליבות ב10-15 מעלות?\ והאם הפרש של 10-15 בין הליבות בזמן מאמץ הוא נורמלי? אני צריך את עזרתכם, אני באמצע תהליכי OC וזה מתחיל להיות די חשוב...

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום יש לי מעבד 2180 שאני מנסה כרגע להמהיר אותו ולא רוצה לסכן אותו......העלתי לבאס 300 ומן הסתם המחשב לא יציב וקורס התחלתי לעלות מתח בקפיצות המינימום וכרגע אני על 1.3625V ועדיין לא יציב רציתי לדעת מניסיונכם (מי שהגיע לבאס הנ"ל) על איזה מתח זה אמור להיות או בדרך כלל אמור להתייצב (אני יודע שזה קצת שונה בין מעבד למעבד). ויותר חשוב עד לאן אני יכול לעלות בלי לסכן את המעבד (יש לציין שהטמפרטורות בסדר (54 במאמץ)

• 10 תגובות
    • 693 צפיות
  8. Started by mr-elad,

לכל מי שראה בנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302010 שיש לי בעיה שאחרי שאני מפעיל את הOC המחשב לא נדלק בצורה רגילה (צריך לכבות ולחכות משהו כמו 20 שניות) ובנתיים שום דבר לא עזר. עכשיו המחשב עובד עם הOC והוא נדלק כי חיכתי 20 שניות. אז הינה כמה פרטים מאוורסט: Temperatures: Motherboard 42 °C (108 °F) CPU 32 °C (90 °F) CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #2 43 °C (109 °F) CPU #1 / Core #3 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #4 45 °C (113 °F) GPU 49 °C (120 °F) GPU Diode 57 °C (135 °F) GPU Ambient 45 °C (113 °F) WDC WD2500AAKS-00SBA0 34 °C (93 °F) CPU Properties: CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q660…

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  9. Started by nimrodim,

את המידע יש לקחת בערבון מוגבל... המאמר מתאריך October 10, 2007 ונתן מידע לגבי טמ"פ מקסמלית של מעבדי INTEL ו AMD שונים מסודר בטבלאות. לגבי INTEL ניראה כי מדובר ב TJ MAX ולא בטמ"פ ה CORE אך אני לא בטוח למה התכוון באמת המשורר http://www.hardwaresecrets.com/article/143/1

• 1 תגובה
    • 527 צפיות
  10. Started by davidreznic,

שלום. רציתי לשאול מה עדיף, 12ס"מ 56CFM, 23DB,1500RPM או 12ס"מ 37CFM, 20DB, 1000RPM הראשון עולה 50 ושהני עולה 30. מה היחס הכי טוב בין קירור לשקט.? שני המאוררים של ARCTIC COOLING אני מכניס את זה לסגיטה עם מאווררים מקוריים עם 8800GT, E6750 קירור סטוק של המעבד ושל הכרטיס מסך. עוד 3 הארד דיסקים, שני DVD ו FLOPPY. וזה לא יהיה אסון גדול אם אני אקנה אותם בKSP, נכון? את המחשב אני קונה בSKYPC... תודה

11. לילה מצוין לכולם בזמני הפנוי חשבתי לעצמי על שילוב של קירור למעבד S.775 (אני יודע שזה לא דבר חדש קירור של מעבד על כ.מסך!) לחברו בקידוחים שבכרטיס מסך האם מישו ניסה את זה?

12. Started by roni5,

זה המפרט שבנו לי כאן בפורום האם לדעתכם הקירור יספיק או שכדאי להשקיע עוד 100 שקלים בקירור יותר טוב,ואם כן על מה אתם ממליצים Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM Gigabyte GA-P31-DS3L Conroe Support GP31DS3L ANTEC SONATA III 500W SONATA3 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS Leadtek Quadro FX560 PCX LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black תודה

• 2 תגובות
    • 424 צפיות
  13. Started by crazydiamond,

שלום לכולם המעבד שלי שמצוין בכותרת, בעל TDP של 89 ווואט, ומחובר אליו גוף קירור ALPINE 64 של ARCTIC COOLING, ערכת הקירור הזאת בעלת יכולת לקלוט עד 90 וואט: 1. האם זה גבולי ומסוכן וכדאי לשים גוף קירור אחר או שהוא יעשה את העבודה? לא מתוכנן כרגע OC. 2. האם פריזר 64 מתוצרת אותה חברה יעשה את העבודה טוב יותר? אני חושב לקנות אותו אבל שמעתי שהוא גם די רועש, מישהו יודע משהו על זה? 3. ראיתי באיזה ביקורת באינטרנט שגופי הקירור החדשים של AMD הם בעלי 4 צינורות חום ובסיס נחושת. האם ניתן להשיג את הגוף קירור הזה בארץ או שהוא בא רק עם המעבדים החזקים ביותר של AMD?

• 14 תגובות
    • 720 צפיות
  14. קניתי נינג'ה פלוס במחיר זול בגלל שהחיבור לתושבת שלי שבור לו הזמנתי את זה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7590 ולבנתיים הקירור יושב לי פה והנחושת שיושבת על המעבד התחילה לשנות צבע כמו בתמונה: רציתי לדע רק אם זה יוריד מהביצועים של הקירור או שזה לא משנה?! תודה מראש ofeky1

• 5 תגובות
    • 518 צפיות
  15. Started by matvey99,

אני מחפש מאווררים 120MM שידחפו הרבה אוויר , שיהיו שקטים ושלא יעלו הרבה כסף ( אם יש דבר כזה ) אא כן , ושיהיה להם חיבור MOLEX כי פעם אחרונה המליצו לי פה על מאוורר של AC ולא היה לו בכלל חיבור MOLEX תודה.

• 21 תגובות
    • 977 צפיות
  16. לפני חודשיים קניתי מחשב חדש שבא עם אוברקלוק. בחודש הראשון לא היו בעיות. בחודש השני הפסקתי לשמוע בסטיראו והשבוע הכטיס מסך התחיל לשלוח תמונה בשחור לבן לטלוויזיה. יכול להיות שלכל זה יש קשר לאוברקלוק?

• 4 תגובות
    • 496 צפיות
  17. אהלן, אז לאחר אונס כבד של המחשב , הוא התייאש ממני וגם אני ממנו. לצערי נתקעתי עם לוח לא כל כך אוורקלוקר על צ'יפסט 945 (ראו מפרט מצד ימין). בקיצור הצלחתי להגביר במעבד 320 מה שאומר שאת המעבד (E6300) המלחתי להרים ל2.24 (20%) . אז לעניינו , זה ממש עלוב אני מצפה לפחות ל35%. המעבד במאמץ לא עובר את ה55 מעלות , ניסיתי לשחק עם הזיכרונות ולשים גם זיכרונות OCZ CL 4 667MHZ וזה לא עזר , שיחקתי עם המכפלה הורדתי את הזיכרונות לזנות של 300MHZ ועדיין זה לא עובר את הבאס המיוחל. אין לי יותר רעיונות מה לעשות , אולי הלוח באמת מגביל וכולה מגיע ל20%? (ספק רב). מה שקורה כאשר אני מגדיל לדוגמה לבאס 333MHZ המחשב כאילו לא נדלק ואז ההלוח מתאפס וחוזר להגדרות ברירת מחדל.. תודה לעוזרים נ.ב ניסית…

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  18. יש לי עכשיו מארז וספק ג'נרי והוא רועש בטירוף!דבר ראשון המעבד שלי הוא e2160 ככה שיעשה oc . אני מניח שהרעש הוא מהמאוורירים שמגיעים עם המארז,לךכן חשבתי להחליף אותם....אז ככה: קירר למעבד אני לוקח freezer 7 pro [בתקווה שהוא יספיק לoc של e2160 ] אז צריך המלצה לשתי מאוורים למארז גדולים וזולים המלצה למאוור קטן וזול ו...אז יש לי מחשב שקט,נכון? הספק שאני לוקח הוא fsp 450pnr

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  19. Started by manticore,

מאז שהחלפתי את הלוח אם שלי אני רואה דברים מוזרים בEVEREST לפני זה ראיתי את את הטמפ' של המעבד לפי CPU ועכשיו הערך שלו נשאר על 57 קבוע ואני בודק את החום שלו דרך CPU DIODE שגם לא נראה כזה אמין... יש הבדל בינהם? בתוכנה שבאה עם הלוח בשביל זה יש שני ערכים SYSTEM1 ו-2 אחד תמיד על 33-37 (כמו הDIODE פחות או יותר) והשני על 57 (כמו הCPU) דבר דומה קרה לכרטיס מסך שעכשיו נשאר על 75 קבוע, מה שהיא 50 פעם... ועוד שאלה: איך זה שהטמפ' של המעבד היא X והטמפ' של הליבות תמיד יותר גבוהה?

• 4 תגובות
    • 481 צפיות
  20. Started by david32,

האם ניתן לעשות OC לE4400 כך שהFSB שלו יהיה על 1333 ? הבנתי גם שהקירור סטוק שלו מספיק לOC בינוני , האם צריך קירור חזק יותר בשביל OC הנ"ל? (אני יודע שזאת שאלה של נוב אבל זה מעניין אותי)

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. הראשון-TUNIQ השני-INFINITY השלישי-THERMALRIGHT Ultra-120 Extreme רק לפי ביצועים ושקט לא משנה המחיר... תודה לעוזרים..

• 12 תגובות
    • 859 צפיות
  22. אוקי קודם כל מכיוון שהכרטיס מסך מגיע במנוחה ל55 ובמאמץ מלא (קריסיס) לכ95 מעלות, זה לא רק פוגע בכרטיס אלא מחמם את כל שאר המערכת. השאלה איזה קירור מומלץ ביותר לכרטיס מסך: Thermalright HR-03GT Zalman VF1000 Thermaltake Duo Orb ובקשר לקירור שלי למעבד כרגע יש לי Thermaltake V1 עם המעבד Q6600, עשיתי אוברקלוק ל-3.2 עם מתח 1.312 (FSB 400). במנוחה אני מקבל מהמעבד עצמו 40 מעלות ומהליבות 43-47 מעלות, במאמץ המעבד עצמו 42-43 והליבות 60-66 (במאמץ של 100%). בPRIME95 TORTURE TEST אני מקבל 55-60 מעלות בליבות. האם הטמפ' האלה בסדר לקירור? או שאמור להיות פחות חם?

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  23. Started by matvey99,

שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו... 1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה? 2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב? 3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W ) תודה.

• 13 תגובות
    • 734 צפיות
  24. Started by Ran B,

היי חבר'ה מה קורה? טוב, אז אחרי כמה זמן שאני כבר מכיר את המחשב שלי, מכיר את היכולות. יש אמצעים מתאימים, סירקולצית מאווררים, מארז מרווח.. בקיצור, מי שעוד זוכר אותי.. ממזמן לא הגבתי כאן ו..גם חורף. אז המעבד שוכב לו בidle על 30 מעלות בערך בחדר.. ובload הוא לא ממש עובר את ה44 (הרצתי prime95) (מדובר במעבד pentium D) אז החלטתי קצת להתחיל בהמרת שעון! אז כמו שזכור לי שפעם היה לי לוח אם עם AGP וע"מ להתחיל אובר-קלוק תקין, היה צריך לנעול את מהירות הBUS של הAGP, כדי שלא תשתנה בהתאם לBUS של המעבד וככה הכ.מסך יזייף ובקיצור המחשב לא יעלה. אז עכשיו יש לי pci-e, כמו בטח לרובכם. אז בביוס אני יכול לבחור מהירות BUS אוטומטית (מה שאני לא רוצה) או לנעול את מהירות הBUS על תדר כלשהו.…

• 5 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים