עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. האם ה9500 הוא OC יותר טוב מ9600 והם ניתן לעקוף אותו<?

• 1 תגובה
    • 458 צפיות
  2. שלום , צריך לעקוב אחר הטמפ' של הליבה בעת אוברקלוק , אבל הזכרונות לא מתחממים? לא יהיה מצב שהליבה תעבור בסדר ,אבל הזכרונות לא? הבנתי ממספר טקסטים , חלקם באתר , שזכרונות הינם חלק משפיע מאוד באוברקלוק , אז איך בכל זאת ניתן לקרר אותם ולפקח עליהם? תודה, אבי

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  3. Started by ORrrr,

שלום, כרטיס הג'יפורס 8600GT של ג'יגהבייט בא כברירת מחדל על GPU: 600MHz Memory: 720MHz ומכאן ניתן להסיק שהוא מומהר מהמפעל. עכשיו ברצוני להמהיר אותו עוד טיפה לראות מה גבול היכולת שלו אבל ניתקלתי בבעיה. גם ב nTune וגם ב RivaTuner 2.06 אני לא מצליח להעלות את התדרים. איך שאני עושה Apply זה חוזר בחזרה ל לברירת מחדל ולא משנה עם אני מקטין או מעלה ב מגה הרץ 1. יש מצב שהוא נעול מבחינת אובר קלוק?

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  4. בביוס כתוב שטמפרטורת המעבד 24 מעלות, בתוכנה של הלוח אם כתוב גם כן 24 מעלות (תראו בתמונה) ובשני התוכנות שהמליצו לי לבדיקת הטמפרטורות כתוב משהו אחר בכלל :-\ לאיזו תוכנה להאמין? האם הטמפרטורה שכתובה בביוס היא אמינה? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  5. Started by nimrod99,

שלום לכולם.. במקרה הגעתי לאתר הזה , אז אמרתי למה לא, נבדוק את הטמפ' של המעבד הורדתי EVEREST הטמפ' הראתה 81 מעלות..זה היה בערב אחרי שהמחשב היה דלוק כל היום. למחרת קמתי בבוקר ,פתחתי את המחשב לנקות אבק,ובאמת היה אבק אז ניקיתי טוב טוב,הוצאתי את המאוורר גם וניקיתי מתחתיו עם השואב ואת המאוורר עצמו ניקיתי גם עם מטלית לחה עד שלא נשארה טיפת אבק. בקיצור הבאתי ניקוי טוב למחשב. חיברתי את המחשב ובעת שאני רושם הודעה זו הEVEREST מראה לי 77 מעלות ובכלל הוא כל הזמן קופץ, מ73 ל75 ל78...לא נראה לי אמין הטמפ' משתנה מהר מדי. אבל באופן כללי הטמפ' גבוהה...מה אתם ממליצים? סה"כ המחשב פועל טוב,לא נכבה, לא עובד לאט (טפו טפו טפו...) אבל אני רוצה למנוע שחיקה של המעבד. צירפתי לכם תמונה למטה, מה אתם ממ…

• 4 תגובות
    • 482 צפיות
  6. Started by Ido.G,

שלום ברשותי המחשב הבא: AMD Turion 64 ML-28 1.6ghz Abit NV-8 2X1GB DDR400 3-3-3-8 OCZ ספק Topower 450W המתח התקני של המעבד הזה הוא 1.35V. מאחר שהלוח שלי לא באמת נועד לעבוד עם טיוריונים, אני מפעיל אותו על 1.3V (אני יכול לבחור בין מתחים נמוכים, 1.3 ו 1.45). על המתח הזה (undervolt, בעקרון) הוא עובד לי על 2.2GHZ. הבעיה היא שברגע שאני מנסה לעבור ל 1.45V (כולה תוספת של 1V) המחשב פשוט כבה אחרי שניה.... ניסיתי להפעיל סמפרון על הלוח הזה בכזה מתח- ועבד. ניסיתי להפעיל את המעבד על כזה מתח אפילו ב underclock עצבני- ולא עבד. האם מישהו יכול להסביר למה זה קורה? ואולי אפילו...איך לפתור את זה? תודה!

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  7. היי , יש לי את המאוורר הנ"ל במחשב, ושמתי לב שהוא מתחמם בצורה מוגזמת. (בסביבות ה 80 מעלות בעבודה רגילה בוינדוס... לא משחקים או משהו כזה) ניקיתי את המחשב בצורה יסודית, החלפתי משחה טרמית אך לשווא... המחשב נשאר חם. אם אני זוכר נכון, קראתי פעם שלמעבדים הספציפים האלו יש בעיות של התחממות (אני צודק?) בקיצור, אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד (יכול להיות שהמעבד האורגינלי חלש מידי למעבד הזה?) אחד שיקרר את המעבד לטמפרטורה נורמלית ורצוי שגם לא ירעיש יותר מידי... התקציב הוא בסביבות 100 שקל.. (אפשר לחרוג... אבל לא בצורה היסטרית) תודה רבה

• 0 תגובות
    • 399 צפיות
  8. Started by rani,

אז ככה יש לי מעבד P4 3 Ghz תושבת 478 וקירור Big Typhoon המארז שלי מאורר ב5 מאוורים מארז (צבוענים ) ומאווררים על הספק. אז בעיקרון יש פוטנציאל. עשיתי כבר בעבר אוברקלוק ל3.6 אבל כשעשיתי את האוברקלוק ירדה לי מהירות הזיכרון בדרך. ובואו נגיד כזה דבר ני חובבן כי הדבר היחידי שאני עושה זה מעלה את המיהרות בכול מכפלה טיפה ומעלה את הזרם בדרגות לפי מה שנירא לי...כול הקטע של הבדיקות אני ממש לא מבין. כמובן שקראתי את המדריך לאוברקלוק אבל הוא לא ממש עזר לי. בקיצור, כשאני עושה אוברקלוק אני צריך להשנות אותו ל1על1 ולא להשאיר אותו על אוטומטי כדי שמהירות הזיכרון לא תרד? ובואו נגיד שאני רוצה להגיע ל3.8 כמה זרם אני צריך להוסיף למעבד? ומה אני בדיוק צריך לראות בתוכנות לבדיקת יציבות (וכמובן ש…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by dani419,

עשיתי אוברקלוק ראשון דרך הביוס למעבד שלי AMD 3000+ 1.81GHZ 64bit 939pin הלוח אם הוא ASUS A8N-SLI Deluxe, 1GB זיכרון וכרטיס גרפי Gigabyte Geforce 6600gt העלאתי אחד אחד מ200 ל221, כל פעם או פעמיים נכנסתי לXP כדי לראות אם הוא עדיין יציב עד שהגעתי ל1.98 או 99 Ghz למעבד. הלכתי לביוס והעלתי בעוד 1 ל222 אני נכנס לXP ואני רואה שהGHZ של המעבד הוא 1.55.. יש הסבר לתופעה? למה זה ירד לי ולא העלה עוד בGHZ של המעבד? תודה רבה רבה עומר

• 2 תגובות
    • 399 צפיות
  10. החלטתי ללכת על משהו יותר גדול מאשר לדחוף מאוורר מסכן בצד. המארז: מארז ג'נרי פשוט שאייבורי מציעים... ><" המאוורר של המעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro. מאוורר קדמי: 12 ס"מ, מכניס אוויר, מתחת לסידירום. מאוורר קדמי: 8 ס"מ, מכניס אוויר, מוסתר מאחורי הפאנל הקדמי. [אני לא יודע אם כדאי לי להוסיף את המאוורר הזה] מאוורר אחורי: 8 ס"מ, מוציא אוויר. מאוורר אחורי: 6 ס"מ, מוציא אוויר. שרטוט: מה אתם אומרים? אני צריך שתתקנו אותי והצעות לשיפורים! וגם תמליצו לי על מאווררים טובים במחירים נורמליים בבקשה... תודה :]

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. השאלה בכותרת. הכרטיס מסך מובנה מתחמם וזה גורם לקריסה ותוקע אותי באוברקלוק כרגע ואני מעוניין לקרר אותו לראות אולי זה יעזור.

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  12. Started by tal_be,

שלום לכולם, קניתי את המחשב החדש שלי לפני כחודשיים והיום הורדתי את התוכנה EVEREST כדי לבדוק את התדרים (לא עשיתי OC אבל זה הפורום שנראה לי הכי מתאים לשאלה). אני צריך שתגידו לי אם הכל תקין כמו שצריך להיות... יש בתמונה למטה את הטמפ'... זה המפרט: מעבד: E6750 כ.מסך: GIGABYTE 8800GTS 640MB לוח אם: GIGABYTE P35-S3L זכרון: CORSAIR VS2GBKIT667D2 DDR2 2GB (1GBX2) 667MHZ CL5 VALUE ד.קשיח: W.D WD2500KS 250GB 7200RPM 16MB BUFFER SATA2 תמונה 1: תמונה 2: הכל תקין?? תודה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  13. שלום כולם, אני רוצה לעשות OC ראשון למחשב החדש שלי. ב-BIOS לא מצאתי את כל האפשרויות. מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHZ לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרגע יש לי קירור סטוק למעבד והייתי רוצה לקנות קירור יותר רציני בהמשך שלא דורש את פירוק לוח האם. חשבתי על Thermaltake V1. תודה לכל העונים, עומר חצ'ק. נ.ב: אם יש לכם מדריך טוב ל-OC באנגלית אז בבקשה תכתבו את הקישור.

14. עדכנתי את הביוס של הלוח אם ליתר בטחון, וחיפשתי שוב את האפשרות EIST .. כי אני רוצה לרדת למכפלה 8.. אז אמרו שצריך לבטל EIST ועוד אפשרות שיש לי כבר זה משו עם 1 c1e נראלי לא זוכר אז תודה לעוזרים אולי זה מופיע בתור משואחר ..

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  15. nVidia GeForce MX440 with 64MB עשיתי אוברקלוק בינוני לכרטיס זה, ובדקתי את המעלות באוורסט ( Everest ) כעת הוא ב43 מעלות, אני צריך לדעת עד איזה גבול החום אני צריך לעצור את הOC. אז אם יש למישהו מושג כמה מעלות צריך להיות כדי שיישרף? בתודה! ממני raniAA

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  16. Started by taiber,

המחשב שלי התחיל לעשות לי בעיות בזמן אז פתחתי אותו וגיליתי שהקירור של העמבד שלי שבור. הנחתי שהקירור הוא הגורם לבעיות אז הסרתי אותו מהמחשב. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול לנסות להפעיל את המחשב מחדש כשהקירור חסר והמשחה התרמית עדיין נמצאת על המעבד. תודה רבה לכל העוזרים מראש.

• 0 תגובות
    • 425 צפיות
  17. Started by SloOmPer,

אני צריך תוכנה טובה ואמינה לבדיקת טמפ' המחשב: מעבד INTEL כרטיס מסך NVIDIA לוח אם MSI

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  18. Started by LastForOne,

שלום, היום ניסיתי להעלות עוד טיפה את האוברקלוק הקטן שעשיתי... האוברקלוק הקודם היה מ200 FSB ל210 FSB ... המכפלה היא 15... המעבד הוא Intel Pentium 4 3.0 Ghz 530 Prescott ניסיתי להעלות אותו עוד טיפה... אבל כשהגעתי ל215 FSB [שזה ממש מעט] ושמרתי... עשיתי ריסטרט ובמקום שמערכת הפעלה תעלה היה כתוב לי על המסך שאי אפשר להריץ את המחשב עם הגדרות האוברקלוק האלה ושהBIOS יאפס את ההגדרות האחרונות שעשיתי ואז מכניס אותו שוב לBIOS... בלית ברירה הורדתי שוב ל210 FSB אבל אני רוצה להגיע ליותר... מה לעשות? הנה תמונה מהBIOS שתסביר הכל: [attachment deleted by admin]

• 36 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by Jimboy,

אתמול המחשב שלי התחיל לקרטע ולהשמיע רעשים חזקים (במיוחד מהמאוורר העליון שלו) והטמפרטורות שלו עלו ל60 ואפילו 70 מעלות.. דבר שממש לא אופייני לו בהתחשב שהטמפרטורות שלו מעולם לא עלו על 35. לפני שאני שולח אותו לבדיקה רציתי לבדוק אם יש משהו שאני יכול לעשות?? אם למישהו יש רעיון אני ישמח לשמוע... (פרטים על המפרט שלי יש בפרופיל). תודה רבה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 408 צפיות
  20. שלום בדרייברים של ATI יש ATI Overdrive שמאפשר לעשות OC ובו הוא מראה בסקלה רק עד 750(50 MHZ יותר מהמהירות המקורית של הכרטיס) יש אפשרות להרכיב את זה? ל800 או יותר? תודה מראש עריכה: עם תוכנות אחרות לOC כמו ATITOOL אך שאני מעלה בקצת אפילו 1MHZ הוא ישר מקפיץ לי את הטמפרטורה ל50 מעלות בלי שום סיבה....

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  21. Started by carock,

אם נגיד אני עושה OC לכרטיס מסך דרך RIVATUNER או ATI TOOL.. אז כל פעם שאני יוצא מהתוכנה הOC מתבטל..?

22. שלום סתם אחרי קריאת המדריך וכמה דרבונים של משחקים החלטתי לשחק עם ההגדרות בביוס קצת ולעשות OC קטן למעבד שלי הלו הוא ה E2140, עשיתי בדיקה של הלופ בS&M Stress Test לפני הOC ובמאמץ הטמפ' הייתה בסביבות ה-20 מעלות צלזיוס, אחרי הOC שהפך לי את המעבד מ1.6GHz ל-2.0GHz ואני מרוצה ממנו הטמפ' במאמץ הגיעה גג ל-34.8 באותה בדיקה (של הלופ). האם עשיתי את הOC טוב? האם זה נחשב יציב? האם יש הצעות לשיפורים שאני יכול לעשות? בקיצור תנו חוות דעת מה אתם הייתם עושים וכו', למרות שאני לא כל כך רוצה למשוך את המעבד לעוד תוצאות, 2000Mhz זה מספיק בשבילי לזמן זה. ד"א הבדיקה של המעבד בS&M בשני המקרים הייתה בעומס של 100%. אה כן, והכל עם קירור סטוק... מצורפת תמונה מEVEREST על השינוי... שאר המפרט עוד …

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by chenrp,

תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  24. Started by arkadur,

אני עומד לפני הזמנה של חלקים למע' החדשה שלי, ואני זקוק לעזרתכם החלקים שיש לי מעבד Q6600 לוח P35-DS3R כרטיס מסך (בקרוב) 8800GT אשמח לקבל המלצות לבלוקים לכ.מסך, מעבד ולצ'יפסטים (שניהם) - רק שלא יהיו לי בעיה עם התאימות ללוח \ התנגשות עם הכ.מסך לגבי הכ.מסך - אני אעדיף בלוק ייעודי שיכסה גם את הליבה וגם את הזכרונות, מאשר בלוק בסיסי שיכסה רק את הליבה משאבה - יש לי D5 (שהיא מקבילה ל655 שיש לי במערכת הישנה) רדיאטורים - 2 רדיאטורים של 2X120 מתוצרת סוויפטק (השקט חשוב לי מאוד) בנוסף - האם הבלוקים לHDD יעילים ושווים את העלות שלהם? בתודה מראש למגיבים

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by XMB,

אהלן, אז מצאתי את הקטע עם ה PCI-E , זה פשוט מצחיק. על AUTO ה OC פורח עולה יפה והכל. עכשיו ברגע שאני נועל את ה PCI-E ל 100MHZ הוא לא עובר את ה FSB 297MHZ בדיוק בדקתי על האחד. כשאני שם על AUTO אני מגיע ל360. כשאני מעלה ידנית את ה PCI-E נגיד ל105 , אני יכול לזוז לכיוון ה FSB 300MHZ וכן האלה כל עוד אני מגדיל את ה PCI-E רק כך אני יכול להתקדם עם ה FSB. יש דרך למנוע את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 476 צפיות

דיונים חדשים בפורומים