עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by מאור247,

ניקיתי את המחשב שלי....וכשהוצאתי את המאוורר של המעבד ראתי שהסיליקון שנמצא שם ממש יבש....עכשיו..זה יכול לגרום משו מלעבד???..ומה אני צריך לעשות??...לשים חדש??

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  2. Started by Ran B,

אוקי תראו..יש לי מעבד p4 2.6GHZ FSB 4X133 (536MHZ) עכשיו יש לי קירור שבא עם המעבד..המאוורר של אינטל המקורי הרגיל.. רשום על המדבקה שלו A57855-001..בלה בלה ומלא מספרים ושטויות.. עכשיו אתמול עשיתי אוברקלוק קטן בתור התחלה לראות איך המערכת תעבוד.. העלתי את מהירות הבאס מ 133 ל140. ככה שזה עכשיו 4x140 (560MHZ) -- 2.8GHZ.. והרצתי תוכנית בפסקל (כי לא הבנתי איך עובדים עם הprime95 הזה..).. הרצתי תוכנית שעושה שלושים אלף פעמים חישוב מתמטי גדול... והרצתי את זה כמה פעמים טובות..והרגשתי שהסינק מתחמם לאט לאט.. אחרי הרבה מאמץ (אני לא בטוח ש 100% די הרבה פחות..).. עשיתי ריסט למחשב נכנסתי לביוס ובדקתי את הטמפרטורה היא עמדה על 43~45 מעלות.. שבדרך כלל שהמחשב לא במאמץ והוא על מהירות רגילה(בלי …

3. Started by Wolf-Net,

שלום לכולם , זוכרים אותי רציתי להגיד שסוף סוף קניתי מחשב, ורציתי שתגידו לי מה דעתכם :saint: אבל בנחמדות. פירוט המחשב: מעבד: P4 1.8GHZ 512KB CACHE לוח אם: GIGABYTE 8ITXE (478) RAMBUS זיכרון: RAMBUS RDRAM 128MB SAMSUNG x 2 דרייבר: MAXTOR 40GB 7200 (ATA 133) כרטיס מסך: GEFORCE 2 MX400 64MB + TV מארז: מפואר P4 (400W) האתר של הלוח אם: GA-8ITXE קניתי מספר דברים נוספים כי בסוף קניתי מחשב עם מסך ועם כל התוספות שצריך (סידי,מודם,עכבר, וכולי...) רציתי לדעת בנוסף לדעת מה הכי טוב לעשות בקשר OC ואיך לשפר את המחשב שיעבוד בביצועים יותר גבוהים (שאני ממש לא מבין בנושאים אלה). אני יודע שהלוח לא משהו ,ואין הרבה ביקרות\המלצות, אבל בחנות אמרו והמליצו לי לקחת אותו ואמרו לי שאף …

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  4. ועוד שאלה: יש לי את ה- FX5200 של ASUS. נגיד ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק ב- RivaTuner כמה אני צריך להעלות שם בהגדרות של האוברקלוק? עריכה: בכרטיס הזה לא צריך לפתוח צינורות או משהו, נכון? אם כן, איך עושים את זה? והאם הקירור הסטוק שלו יחזיק ב-OC קטן?

• 11 תגובות
    • 953 צפיות
  5. Started by miaoo673,

היי, ברשותי מעבד AMD 4800X2 עם גוף קירור Arctic Freezer 64 LP. הוא פשוט רותח...הטמפ' מגיעה ל68 מעלות עוד בשלב הביוס ולאחר כמה דקות המחשב מכבה את עצמו. ניסיתי לסדר כבלים, לנקות אבק, לעדכן משחה, אפילו מיקמתי מאוורר תעשייתי מול המארז הפתוח - ללא תוצאות. האם עוד נותר מה לעשות או שעליי לרכוש גוף קירור יותר טוב? ובמידה וכן, על איזה קירור אתם ממליצים עד 250 ש"ח? (הלוח הוא Asus M2N-VM HDMI, לא מתוכנן OC, רצוי קירור שקט אבל זה לא קריטי). תודה!

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  6. Started by CyberSpider,

שלום חברים! חשבתי לשים צלעות קירור קטנות על זכרונות של כ.מסך (x700) בנוסף לגוף קירור מים. ראיתי הרבה מוצרים בנושא, אבל רק אחד נראה לי טוב מכולם: Swiftech MC14 BGA http://www.swiftnets.com/products/mc14.asp מה דעתכם על זה? אולי יש המלצות אחרות? מישהו יודע אם אני בכלל יכול למצוא כזה בארץ? תודה

• 9 תגובות
    • 953 צפיות
  7. ברצוני לקנות בקר למהירות המאווררים שיהיה איכותי יפה ועים חיישני חום? מה אתם ממליצים? ואיזה חברה טובה בתחום זה? מה עלי לבדוק לפני שאני קונה בקר? שאלה נוספת...ממה שהבנתי חלק מהבקרים לא תומכים במאווררים שהם 10 וואט ומעלה מה זאת אומרת? ואיזה בקרים תומכים ב10 וואט ומעלה? בתודה. ??? ???

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  8. אני הולך לקנות את המארז הזה: ?ATX MIDI 400W usb,p.stab.? 6042L http://www.ksp.co.il/allimg/sm333.jpg אני הולך לקנות אותו מהחנות KSP. התקשרתי לחנות והם אמרו לי שיש בו מקום רק למאוורר אחד: 80 MM מאחורה. אז אני אצטרך לעשות חורים כמובן במארז למאווררים נוסיפ אבל זה לא בעיה. הבעיה היא שאני לא יודע איפה הכי טוב לעשות את החורים למאווררים? אחד על הגג בטוח, איפה עוד? ועוד משהו: אני בשום פנים ואופן לא מתכוון לעשות חור למאוורר מקדימה, כי אז אני אצטרך להוציא את הכפתורים של הפעלת המחשב (שנמצאים בדיוק איפה שהמאוורר מקדימה אמור להיות) ואז למקם אותם במקום אחר במארז ולא רוצה לעשות את זה כי זה קשה מדי בשבילי. אני מוכן בכל מקום אחר לעשות חורים, חוץ מקדימה. אם זה קשור אז הנה המפרט שלי: ?Athlo…

• 12 תגובות
    • 953 צפיות
  9. Started by 1nstall,

אני מחפש ומחפש ולא מוצא איפה אפשר לקנות את smartfan 2 thermaltake ראיתי את זה אצל מודינג בגלרייה

10. למקרה שארצה לקנות את ה - TUNIQ TOWER 120 והוא לא יהיה במלאי ויהיו לי עוד איזה 250 ש"ח להוסיף הייתי רוצה לדעת מי ממערכות קירור המים הבאות הכי טובה: 1) GIGABYTE 3D GALAXY LCS GH-WIU01 ב - 516 ש"ח. לינק - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14142 2) COOLERMASTER AQUAGATE Mini R120 LCS ב - 512 ש"ח. לינק - http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=RL-MUA-EBU1&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=271&aff=Zap 3) THERMALTAKE BIGWATER 735 LCS CL-W0075 ב - 568 ש"ח. לינק - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2560&Pname=קירורמים 4) EverCool Silver Knight LCS WC-601 ב - 445 ש"ח. לינק - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14508 5) THERMALTAKE TRIBE EXTER…

• 10 תגובות
    • 953 צפיות
  11. תקציב: 200 שקל לשני מאווררים ביחד[עד 100 שקל לכל מאוורר]. *גודל: 120 מ''מ (12 ס''מ). *עם או בלי לדים (צבעים/מנורות): אממ.. לא ממש אכפת לי, אבל אם יש לד, אז שהיה אדום. *ישנה עדיפות לשקט? כמה הרעש מפריע לכם מ1-10?: כן, מעדיף כמה שיותר שקט. *איזור מגורים ו/או חנות מועדפת: KSP בלבד! הערות נוספות: אני צריך שני מאווררים לשים בצד של המארז Cooler Master Storm Trooper, אז תתאימו בבקשה. =]

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  12. אני בודק בביוס, הטמפ' היא 38-39 מעלות, כאשר אני חוזר לווינדוס מוצגת לי בדיוק את אותה טמפ' שהייתה בביוס בתוכנה של הלוח אם, ולאט לאט הטמפ' צונחת ל-32-34, ואני רואה את הצניחה בהדרגה, יכול להיות שבווינדוס המאוורר של המעבד מתאמץ יותר בגלל אופציית הSMART FAN? קצת מוזר לי הקטע הזה כי בביוס המעבד אמור להיות בפחות עומס... אגב, מה שאמרתי נכון גם לגבי הטמפ' של הNB, בביוס היא 53, שאני מגיע לווינדוס היא צונחת לאט לאט ל-43-44... יכול להיות שהחיישן מזייף? הגיוני שקירור סטוק יגיע לטמפ' של 32-34 מעלות במנוחה?

• 19 תגובות
    • 953 צפיות
  13. Started by itaysk,

ב +3.3V יש לי 2.62 והוא מזהיר אותי המחשב חדש! יש לי אותו שבוע! מה זה?

• 13 תגובות
    • 953 צפיות
  14. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  15. Started by yanivos,

ראיתי שבחלק מהמקרים יש תוספת כמו VX או תוספות אחרות וזה מתבטא גם בהפרש מחירים... מה בפועל שונה בין bigtyp רגיל לאחד מהסוגים האחרים? ביצועים? שקט? מראה? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  16. Started by Psychedelic,

שלום יש לי אנטק 200 יש לו מאוורר 140ממ בגג ועוד אחד של 120 מאחור. כדי לקבל סירקולציה מינימלית אני מתכוון לשים מאוורר אחד או שניים מקדימה שיכניסו אוויר,האם כדאי לשים מאוורר גם בצד המארז מול הכרטיס מסך? שהוא יזרוק אוויר על הכרטיס? תודה.

• 9 תגובות
    • 953 צפיות
  17. הטמפרטורות מופיעות גם בAIDA64, Eeverest Ultimate וגם ב CoreTemp זמן מנוחה. המערכת: מעבד I5 3470 מארז CoolerMaster StormStryker קירור מעבד: Antec Kuhler H2O 620 האם זה הגיוני למערכת קירור כזו?

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  18. Started by Grim Reaper,

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי (9500PRO) והגעתי למהירות ליבה 1MHZ מתחת ל 9700 פרו ומהירות זיכרון 15 מעל. אחרי זה עשיתי OC למעבד P3 700 ל 784. הוספתי מ 1.65 ל 1.7. הכל טוב ויפה, האצתי את המעבד, הוספתי עוד 600 נקודות ב 3DMARK. יש לציין שעשיתי את זה בלי היטסינק מסויים ובלי מאווררים נוספים (האצתי את המערכתכמו שהיא). עכשיו, לאור התוצאות האם יש איזה שהיא סכנה למעבד, זיכרונות או כרטיס מסך (האצתי אותו ממש הרבה כי 2 MHZ מעל הוא מתחיל "לבלוע" טסקסטורות)? האם כדאי לי להמשיך עם זה או להחזיר למצב הקודם? האם כדאי להאיץ את המעבד עוד קצת? תעזרו לי כי אני ממש לא רוצה לשרוף משהו! (וסליחה אם ראיתם את ההודעה הזאת בפורומים אחרים כי אני ממש מפחד על המחשב שלי- מה לעשות שאני CC)

• 11 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by xXx Lid,

שלום הזמנתי משחה טרמית ארטיק סילבר 5 ורציתי לדעת איך בדיוק למרוח אותה על המעבד אחרי שאני מפרק את המעבד איך לנקות את המשחה הטרמית שקיימת על המעבד ועל ההיטסנק שלו? כי זה ניראה ממש קשה להוציא את זה הכל שם נדבק ובאיזה צורה הכי טובה למרוח את המשחה הטרמית על המעבד ? צריך למרוח את המשחה גם על ההיטסנק נכון? דרך אגב אם זה משנה המעבד שלי הוא פרסקוט 3.0 בסוקט 478 תודה מראש

• 15 תגובות
    • 953 צפיות
  20. Started by NIR36,

ולאיזה מהמעבדים הבאים יש את הסטפינג הכי טוב לOC 1700 2400 2100

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  21. Started by sh780,

היי אנשים, יש לי את המארז 3D Aurora עכשיו יצא לי לראות שהמאוררים האוחרים שלו מסתובבים במהירות של 800-900 RPM ורציתי לדעת האם זה תקין. ועוד משהו, יש לי רשת בצד המארז ואני הבנתי שהיא מאוד מועילה כשיש לחץ טוב במארז, אבל אני לא בטוח שיש לחץ במארז שלי. (הכוונה שאוורי יוצא החוצה במהירות ונשאב קדימה דרך הרשת) מישהו יכול עזור לי? האם להחליף מאוררים? תודה מראש,

• 13 תגובות
    • 953 צפיות
  22. שלום לכולם. יש לי את המפרט שבחתימה: כשאני מפעיל את המחשב ונכנס לביוס אז הוא מדווח לי על טמפ' של בערך 54-55 מעלות לעומת זאת כאשר חלונות XP עולה תוכנת EVEREST מדווחת לי על 46 מעלות בערך, למי להאמין, יש לי פנטיום 4 פרסקוט סטפינג E0.

• 13 תגובות
    • 952 צפיות
  23. מפרט: amd2000 xp 7vrxp 1.1 xtreme ddr 256 333 pc2700 asus ge force ti 200 64 mga העלת מתח ראוי לציין ב10 אחוז העלתי את הליבה של הכרטיס מסך מ175 ל210 ואת הזיכרון מ400 ל490 קיבלתי ב3dmark לפני האובר קלוק 7200 ולאחר אובר קלוק לכרטיס מסך ולמעבד יחדיו ללא תקיעות קיבלתי 8764 רציתי לשאול ולדעת האם זה הפרש ששוה בכלל את כל האובר קלוק הזה אני עובד עם וולקנו 7+ על מהירות הכי נמוכה מעבד ב54 מעלות במאמץ וללא מאמץ 49 והשאלה השניה שלי היא מדוע אני יכול להגיע רק ל210 ליבה ולא לעבור את זה מעבר לזה ישנן נקודות על המסך אומנם אין לי קרור נוסף אבל עדיין זה הפרש של כולה 35 מגה הרץ..

• 10 תגובות
    • 952 צפיות
  24. כל פעם שאני עושה OC יש לי מסך שחור אחרי זה ואני חייב לאפס את הביוס למה?? ממה זה יכול ליגרם?? המעבד שיש לי: Amd 3500+ והלוח אם שלי: GigaByte K8N Ultra-9 ממה זה יכול ליגרם??

• 11 תגובות
    • 952 צפיות
  25. Started by Nitro Viper,

הוא יתאים לי למערכת? AXP 2500 EPOX 8RDA RADEON 9600 PRO

• 12 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים