עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by hagay21,

יש לי מעבד 2.6 בבאס 800 עם ג'יגה זיכרון של סמסונג 1:1 העלתי את הבאס מ200 ל 231 מה שהעלה את תדר המעבד ל 3.0 ג'יגה את הזיכרונות הורדתי ל 5:4 והגל עובד יופי אבל........אני לא רואה שום הבדל בביצועים מישהוא יודע מה קורה פה?

• 18 תגובות
    • 989 צפיות
  2. שלום. אני עומד לקנות בקרוב מחשב חדש. המעבד יהיה Dual Core E6300 עם TDP של 65W. המחשב משמש גם כמחשב אישי וגם כמחשב לעבודה. אני לא מתכוון לשחק על המחשב, ולא מתוכנן OC. מבחינת שימושים, אני מתעסק קצת בוירטואליזציה, בעריכה גרפית קלה, כתיבת קוד, ועוד שימושים לא תובעניים מדי. יחד עם זאת, לא מעט פעמים המעבד עובד למשך פרקי זמן של כמה שעות בעומס של 50-80 אחוז. אני מחפש קירור שקט (די חשוב לי), וכזה שיקרר את המעבד בצורה טובה באותם פרקי זמן בהם הוא עובד בעומס. כדי לעזור לסירקולציה (במארז יהיו גם 3-4 הארד דיסקים) ולפיזור החום באופן כללי אני מתכנן לבנות את המחשב במארז Full Tower, אם כי אני עדיין לא יודע מהו הדגם הספציפי בו אשתמש. אני מניח שיעלו פה המלצות ל-Freezer 7 Pro, ורציתי להקדים ו…

• 10 תגובות
    • 989 צפיות
  3. Started by Dima67,

אוקיי, אז החלטתי לבצע אוברקלוק לפנטיום E6300 שלי. המעבד הוא בסטוק של 2.8GHZ, לוח אם EP43-UD3L, קירור SCYTHE MUGEN 2, זיכרונות רגילים בעלי במהירות 800MHZ. כרגע אני לא מחפש לעשות אוברקלוק רצחני, משהו צנוע לבינתיים. עד עכשיו הגעתי למהירות 3.4GHZ עם המכפלה המקסימלית של המעבד (10.5) ו-FBS של 324. כל זה בינתיים ללא שינוי במתחים. אני מבצע בדיקות מאמץ בינתיים והטמפ' המקסימלית שאליה הגעתי זה 50 מעלות. -את הבדיקות מאמץ אני מבצע בעזרת RPIME95 ו-OCCT. מדידת טמפרטורות מתבצעת בעזרת SPEEDFAN ו-REALTEMP. -כמה עוד אני אוכל להגיע ללא שינוי במתחים? כשאני אצטרך לשנות מתחים, בקפיצות של כמה אני צריך לעשות את זה? -איזה הגדרות ב-BIOS אני צריך לשנות? את הרוב שמתי על DISABLED וכדומה, מאוורר המעבד …

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  4. יש לי לוח אם K7SOM+ של ECS והמאורר של המעבד עושה רעש מחריד. הוא מסתובב ב 5400 סל"ד ועדיין המעבד ב50+ מעלות. יש לציין שיש שם מעבד דורון מובנה ולכן אני לא יודע איזה גוף קירור יתאים לו. יש מה לעשות בעניין הרעש? איזה גופי קירור יותר נורמלים אפשר לשים שם? במידה ואין אפשרות להחליף גוף קירור איזה מאוורר שקט אפשר לשים במקומו?

• 14 תגובות
    • 989 צפיות
  5. Started by izikd,

אז ככה מנהלים אל תעבירו את הנושא זה קשור למקלט אינפרא אדום שלי... :-\ אז ככה בעת בנית המקלט אינפרא אדום שלי בדקתי את הפינים של הCOM... וגיליתי משהו מוזר שאיפה שכתוב שהפין הוא + הוא באמת - ולהיפך, גם הסתכלתי אולי זה סתם שגיעה לא נוראית בכתיבה. אבל לא זה לא מסתדר גם טוב עם הרכיבים. (בקבל איפה שיש מינוס, הולך לשם פלוס)... בדקתי את הבעיה ב-2 מחשבים, שבאחד יש רק פורט אחד כזה ובשני 2, ובשניהם יש את זה... אז זה באמת בעיה? או אולי בעיה בהגדרות כלשהם במערכת/ביוס? אולי זה ככה צריך להיות? אולי בגלל זה המקלט שלי גם לא עובד, לעומת שעכשיו מצאתי סיבה אחרת שחיברתי רגל אחת של דיודה לא לפין המתאים... בתודה, Izikd

• 12 תגובות
    • 988 צפיות
  6. אני מחפש מקסימום עוצמה + שקט , ממש שקט המארז שלי 690 C ואני צריך 2 של 140 למעלה את הקדמי לא מספיק חזק וגם אותו אני צריך להחליף 120, ועוד אחד מהצד אין הגבלה לתקציב דגש על שקט אבל שלא יהיה חלש כמו המאווררים המקוריים של המארז

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  7. קניתי את הלוח gigabyte g41 s2pt כי הלוח אם הקודם עשה לי בעיות ורציתי להחזיר את האוברקלוק אבל לא מצאתי שום דבר ששולט על הfsb מה אני יכול לעשות? יש לי אפשרות לעשות אוברקלוק דרך windows?

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  8. טוב אז כחה: א.מה זה אובר קלוק?? (זה לשפר את ביצועי המחשב בצורה כל שהיא?? אני צודק) ב.מה קשור הביוס לכל זה??? ג.איך מבצעים אורבקלוק ד.בבקשה אל תישלחו אותי לחפש מה רשום תירשמו לי בקצרה שנביא תעיניין ה. הינה המפרט שלי(לדעתי הוא טוב לאוברקלוג-לפי מה ששמעתי) ,תודה רבה אני רואה זה פורום ברמה עולמית! יש פה מבינים לפי הכמה שעות שאני פה! חחחח

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  9. Started by ORrrr,

שלום, כרגע רכשתי לעצמי גוף קירור חדש למעבד ואני רוצה להתקינו. קראתי את המדריך, ובשביל להסיר את המשחה הטרמית הקיימת אני צריך להשתמש ב 70 אחוז אלכוהול. עכשיו אין לי. אבל יש לי מדלל צבע של טמבור. השאלה היא אם זה לא חזק מידי ויכול להרוס את המעבד? תודה מראש..

• 14 תגובות
    • 988 צפיות
  10. Started by NRT,

שלום ותודה על הקריאה. לא מזמן פרסמתי מודעה לגבי הבעיה שלי שאני מקבל הודעות VPU recovery בזמן משחקים. הייתי די סקפטי ולא האמנתי שזאת בעיית חימום עד שניסיתי לשים מאוורר מול המחשב ופתאום ההודעות הפסיקו (אני מדבר על משחקים כבדים). שיקחתי ככה על הגדרות גבוהות ועדיין אני לא מקבל שום הודעות VPU recovery. בשנייה שכיביתי את המאוורר, שיחקתי 30 שניות על הגדרות כבדות וקיבלתי עוד פעם VPU recovery. אז הגעתי למסקנה שאני צריך להוסיף איזושהי מערכת קירור שתעשה את העבודה, ולמען האמת אין לי מושג בזה. אם אפשר לקבל עזרה בנושא אני אשמח. תודה מראש. יש לי כרטיס מסך radeon 1950x pro של sapphire. AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2611 MHz 2 ג'יגה זיכרון פנימי. GA-M56S-S3 F1 לום אם ספק כוח…

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  11. Started by GEVER1,

שלום חברים מדובר בנטבוק MSI WIND U100. החברה הוציאה למחשב עידכון ביוס .שייש שם כפתור אפשרות חדשה לעשות אוברקלוק 8%/15%/24% Recently MSI released the official 1.09 Bios on their website as the only downloadable bios - a big move that shows they endorse overclocking their machines, a feature that was left out of the Wind upon launch. This official bios release has all the features of the beta 1.08 bios (one-button 8%/15%/24% automatic overclocking by pressing Fn+F10 on AC power http://www.electricvagabond.com/2008/10/msi-wind-bios-109-update-overclock-and.html עשיתי את העידכון ועכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק 24% לעשות ? זה לא יהרס את המחשב ?

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  12. Started by LastForOne,

אני עומד לקנות מעבד Q6600 ולהעלות את המהירות שעון שלו מ2.4 ל3.5~4.0 .. אמרו לי שזה יביא שיפור שיהיה אפשר להרגיש רק בבנאצ'מרקים ותוכנות כמו סופר פאיי.. זה יכול להביא לשיפור מורגש במהירות [בשימוש יומיומי, לא בבנצ'מרקינג] ?

• 12 תגובות
    • 988 צפיות
  13. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 988 צפיות
  14. Started by spitzi,

היי, האם שווה לנסות להמהיר את המחשב הנוכחי שלי ? להלן המפרט בקצרה, הועתק מתוך דו"ח של CPU-Z. אני מניח שזה מידע חלקי מדי מכדי לענות בבירור, רציתי תחילה לברר באופן עקרוני. מעבד Intel E8400 Wolfdale עם קירור סטוק. לוח אם MSI MS-7366 Northbridge NVIDIA GeForce 7100 rev. A2 Southbridge NVIDIA nForce 630i rev. A2 זכרון: 1 GB של קינגסטון + 2GB של Mushkin, שניהם DDR2. כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7600 GS. ספק כוח Ever-power 400W. תודה.

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  15. Started by Yaron-Cohen,

אז חשבתי לקנות אותו..! http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm ולהוציא את המאורר הלבן...ולקנות את זה http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a2002.htm ולשים את 2 מאוררי ה90mm...שאלה המפרט שלהם.. Fan Dimension 90x90x25 mm Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current 0.25 A Power Input 3.00 W FAN Speed 1300±200 R.P.M~ 3000±10% R.P.M MAX. Air Pressure 4.3mmH2O Max. Air Flow 64.42CFM Noise 17 dBA at 1300 RPM~ 36.5 dBA at 3000 RPM Bearing Type Sleeve Life Expectation 30,000 Hours Connector 4 Pin אתם אומרים שזה טוב??..או שלא שווה להשקיע ככה בקירור.... שזה יוצא ביחד 350 שח ככה...

• 17 תגובות
    • 988 צפיות
  16. Started by Vissor,

אשמח לקבל המלצה ממבינים לקירור למעבד core i7 860... תקציב עד 200 שח עדיף פחות. חשיבות רעש 10\7 חשיבות ביצועים 10\10 תודה.

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  17. Started by Psychedelic,

שלום יש לי אנטק 200 יש לו מאוורר 140ממ בגג ועוד אחד של 120 מאחור. כדי לקבל סירקולציה מינימלית אני מתכוון לשים מאוורר אחד או שניים מקדימה שיכניסו אוויר,האם כדאי לשים מאוורר גם בצד המארז מול הכרטיס מסך? שהוא יזרוק אוויר על הכרטיס? תודה.

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  18. Started by nik55,

שלום למומחים ..זקוק לעזרתכם.. יש לי מעבד AMD X2 250 3.0 הייתי רוצה לשחרר אותו ממגבלת הזיכרון 1066 ןשיעבוד בתדר 1333 של הזיכרונותהאם זה אפשרי? לוח האם הוא ASUS M4N68-T ויש לי 2MB זיכרון 1333 אפשרי?

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  19. היי, אני מחפש כבר יום שלם אחר מאוורר כזה. מצאתי לא מעט אבל כולם לא זמינים בחנויות בארץ. מישהו יכול לעזור? תודה!

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  20. Started by thebenjamin,

העלו לי בחנות את הmultiplier והמעבד רץ עכשיו על 3.6GHZ.. יש לי את הקירור: XIGMATEK Achilles S1284C האם אפשר וכדאי לסחוט עוד?

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  21. Started by Amit_Alcobi,

יש לי מארז גיגהבייט פוסידון וספק עם מאוורר 12 ס"מ עכשיו תהיתי אם אוכל לשים למעבד קירור נטול מאוורר. אם כן אז הודה לכם את תמליצו לי על אחד כזה.

• 12 תגובות
    • 988 צפיות
  22. אני רוצה לעשות אוברקלוקינג לאתלון 2100 שיש לי אבל משום מה נראה לי שהטמפרטורות שלו גבוהות מדי(למרות שאני יודע שהוא אמור לפעול בטמפרטורות גבוהות) הטמפרטורות עכשיו שאני פה באינטרנט הן: לוח: 43 מעבד: 66 יש לי מארז ENERMAX+3FANS שאמור לקרר די טוב(מה שלא נראה לי שהוא עושה.... אז מה,עם טמפרטורות כאלו אין סיכוי לאוברקלוקינג או שאני סתם מדמיין?

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  23. Started by bigkatan,

מעבד intel core 2 duo e6300 לוח אם gigabyte 945p-s3 זכרון samsung 1 giga ddr2 כרטיס מסך geforce 7600 gs 256mb (דרך אגב המאוור שלו מקולקל חחח) מה אפשר לעשות לדעתכם עם העגלה הזאת...??? בא לי להיכנס קצת לעניין האוברקלוקינג וזה קצת לפני שאני קונה מחשב חדש. ברמת העיקרון רוב השימוש שלי במחשב זה סרטים ואינטרנט כרגע(משחקים באקס בוקס) אני מאמין שאני אצטרך לקנות קירור או אולי אפילו זיכרון, בקיצור אשמח למעט הכוונה... תודה לכולם.

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by yair_gobani,

איך מעלים את המתח למעבד כי בביוס הוא סגור הלוח אם- via ca64-tc

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  25. Started by integral,

תהנו http://www.digit-life.com/articles2/cpu/heatpipe-massive-shootout-dec2k5-part3.html [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 988 צפיות

דיונים חדשים בפורומים