אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
I'll buy a new motherboard soon and i want to OC my E8400 to the max 24/7 what is the min/max best temp for 24/7? btw how far can i reach with E8400 Asrock P45XE and a good memory with 1066mhz ( probably g.skill/ocz/mushkin/crucial ) tnx and what is the max temp if i want to Extreme OC to check SPI / 3DMARK/ VANTAGE etc... tnx
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
יש לי מארז גיגהבייט פוסידון וספק עם מאוורר 12 ס"מ עכשיו תהיתי אם אוכל לשים למעבד קירור נטול מאוורר. אם כן אז הודה לכם את תמליצו לי על אחד כזה.
-
- 12 תגובות
- 927 צפיות
-
-
ולאיזה מהמעבדים הבאים יש את הסטפינג הכי טוב לOC 1700 2400 2100
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום לחבר שלי יש מעבד פרסקוט 3.0, עם מאוורר מקורי לאחרונה המאוורר החל להשמיע רעש חזק כאשר חם בחדר אז המלצתי לו להחליף מאוורר והוא קנה את Artic-Cooling Alpine 7 בכל אופן אחרי מאבק קשה הצלחתנו להתקין את המאוורר. עכשיו בעת הדלקת המחשב, נכנסנו לביוס והטמפ של היא 60-63 ורמת אזהרה (באיזה טמפ יצפצף) היא 70 מע' בכל אופן, בעת הפעלת Windows המחשב נותן ציפצוף אזהרה על טמפ ומפסיק לאחר 2 שנ' הורדנו Everest בכדי לבדוק טמפ בWINDOWS, והטמפ' שם היא בין 49-54.... חשוב לציין שאם העלנו את רמת האזהרה ל 80 מעלות הכל עבד טוב השאלה שלי היא האם זה תקין ? אני ממש לא מבין בשטויות האלו :-( אה ועוד משו, הייתה למארז תעלה כזאת מכוונת למעבד, היא לא נכנסת כרגע, הורדנו אותה
-
- 11 תגובות
- 927 צפיות
-
-
יש לי radeon 1950x pro והמאוור שלו ממש ממש רועש. האם יש דרך להחליף אותו ?
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
טוב חבר'ה.. אז אהלן.. אני חדש פה. המליץ לי על הפורום הזה חבר טוב נכנסתי וראיתי שהכל פה ממש מקצועי וחבר'ה ברמה........ אני מתכוון להכנס לפה חזק אפילו שאני חייל ואין לי זמן לנשום מרוב שאני בבסיס חחחח..... חוץ מזה יש לי בעיה רצינית וחשבתי שתוכלו לעזור לי בה.. אז ככה: טוב זאת אחת הבעיות הגדולות שהיו לי אי פעם ומי שיצליח לעזור לי לפתור אותה באמת מלך..... אז ככה לפני שנה החלפתי ל-GEFORCE 9800GT.. איתו הבאתי גם ספק של 500W של HEC.. הכל היה טוב ויפה כמה חודשים עד שמשחקים החלו לקרוס אחרי 5 דק' משחק.. טוב בדקתי ראיתי שהטמפרטורה במעבד עולה עד 100 מעלות אז אחרי כמה זמן שמתי חומר תרמי חדש וואלה זה עבד! עבד חודש ואז עוד פעם אותה בעיה.. חשבתי שהחומר תרמי מתייבש בגלל שההמאוורר חרא אז …
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן נתקעתי ב OC ל A64 3000+)S-754), לא הצלחתי לעבור את ה 2400 גם אחרי העלאת מתח, לכן חשבתי שהזכרון שלי לא סוחב יותר כי גם במכפלה שונה זה לא עבר, יש לי לוח של gigabyte GA-K8NS והוא לא מאפשר לי לנות תזמונים בביוס, יש לי זכרונות DDR-SDRAM , אני לא יודע של איזה חברה, ראיתי שאנשים הגיעו עם זכרונות DDR-SDRAM לתוצאות יותר גבוהות. בכל מקרה, אני זקוק לתוכנה שתיתן לי לשנות תזמונים בווינדוס, תודה.
-
- 9 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אוקי אז המפרט שלי הוא: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP כרטיס גרפי SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 512MB PCIe יש לי שני מאוורירים של brushless DC 12v/0.60A JK 1202512 2 ball BEARING יש לי 2 אבל אני שם רק אחד משום שהם חזקים וגם האחד הזה שפועל אני לא יכול איתו!! המשפחה שלי שומעת אותו הוא מגיע עד לסלון וגם לכל החדרים ויש לי בית יחסית גדול... אני לא יכול יותר בבקשה אם משהו יודע ומבין שיעזור לי!
-
- 13 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לבצע OC למעבד שלי (Q6600). הבעיה: לפי הת'רד הבא (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490103.0), לוח האם שלי דורש תיקון. תיקן הלוח (אם אפשרי) יעלה לי 45 דולר. במחיר הזה (או במעט יותר), אפשר לרכוש כבר לוח אם חדש - אבל אני מניח שלוח אם עם פחות "פיצ'רים" (או פחות טוב, לא?). למשל (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131629R) אם כן - השאלה שלי היא - מה עדיף? האם לתקן את הלוח אם הקיים (DFI LANPARTY DK P35), או לרכוש חדש? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
בממוצע, כמה זרם זורם בלדים? גם רגילים וגם דו צבעיים. לצערי שכחתי לשאול...
-
- 9 תגובות
- 926 צפיות
-
-
היי, במקרה,שזה נעשה ע"י טכנאי המעבדה ברשת המחשבים,שבה קניתי את המחשב - האם זה כרוך בתשלום (בכמה ש"ח מדובר בערך) והאם זה מבטל את האחריות על חלקי המחשב;במקרה של תקלה? תודה רבה מאוד מראש...
-
- 10 תגובות
- 926 צפיות
-
-
DS3 עבד בסדר גמור בבאס 420 ושמר על טמפרטורה אחידה. המעבד התחמם ב-10 מעלות מהסטוק, אבל עדיין עבד כמו שצריך. רציתי להגיע ל-450 אבל הWINDOWS קרס. עכשיו ניסיתי לתת לו 440, והעליתי את המתח ב-0.1. ועכשיו המחשב בכלל לא עולה. אפילו לא הביוס (שאני צריך כדי לשנות חזרה!!!). מה עושים?!
-
- 16 תגובות
- 926 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0037Volcano4005/cl-w0037.htm נראה כמו עוד ניסיון לשלב בין קירור מיים ואוויר במכה אחת אני מנבא שזה לא יהיה משהו
-
- 11 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הכרטיס הוא Sapphire HD4870 512MB הכרטיס הגיע (הרכיבו לי אותו בחנות) על 67 במנוחה (70 במשחקים) שיניתי את המהירות מאוור ל55 אחוז (זה רועש ) ועכשיו זה 50 במאמץ (46 במנוחה) השאלה שלי אם המאוור יהרס ככה (על 55 אחוז)? נ.ב. יש סיכוי גבוה אני קונה קירור לכ. מסך אני מחפש קירור עד 200 שקל מKSP (לא משנה איזו עיר) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום ברשותי מעבד ניוקסל 3500 בתושבת 939. הקירור שהתקנתי עליו הוא קירור הסטוק של AMD שבא עם הקופסא.. וכאמור עם המדבקה הטרמית.. המעבד עומד בעונה זאת של השנה (קיץ) בטמפרטורת IDLE של כ-42 מעלות +- בעבודה אתם יכולים לעשות את החשבון.. זה מגיע ל- 49-50 ככה... אני מעוניין לצמצם באופן מקסימאלי שרק אוכל את הטמפרטורה ולכן אני צריך עזרה מסוסי הקירור או איך שקוראים להם האוברקלוקרים "דר קול" אני לא ספץ בתחום הקולינג ואני צריך שתתנו לי לינקים למספר מאוורים איכותיים לא יקרים מדיי (אין לי תקציב ענק עד 250 שח כולל משחה טרמית) מה שאני צריך זה הסבר למה דווקא המאוור הנל שתציעו לי יהיה הכי טוב לעבודה, כמה טמפרטורה הוא יוריד לי, ואיזה משחה טרמית יש לקנות ? הבנתי שיש את הארקטיק סילבר 5 שזה אמור…
-
- 23 תגובות
- 926 צפיות
-
-
קירור עם מאוורר או צלעות קירור ?
-
- 16 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... אני צריך בבקשה עזרה ב-OC למעבד כיוון שלא נגעתי בנושא ה-OC כבר 7 שנים לפחות. הביוס קצת עמוס לי עם כל ההגדרות שם. המעבד i5 3570k, לוח אם Z77X-D3H, זכרונות 4X4GB XMS3, קירור מים H80. הגעתי למסך של המכפלה ואני פשוט צריך הדרכה קטנה, מכפלות מתחים ותדרים. יש לי את התוכנותהבאות מותקנות: cpu-z, hwmonitor,occt,speedfan. אין לי בעיה לקבוע גם ערכים של מישהו שכבר עשה ולהתחיל לשחק משם. מצאתי משהו פה: http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=168395 יש יותר מדי משתנים ... יש הבדל אם בקישור שהבאתי לבחור יש 8GB ולי יש 16GB, אולי תדרים אחרים? ניסיתי לשים אותם ערכים כמו בתמונות של הבחור אבל נתקלתי בבעיה עם התזמונים של הזכרונות והמחשב נתקע.
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
יש לי שלושה מאוררים, 2 של 80 : אחד גנרי והשני של TT שעושה רעש של טרקטור, כששניהם נמצאים על הצד של המארז אחד מכניס ואחד מוציא. המאורר השלישי הוא של 120 ג'נרי , שגם הוא שם את ה gforceFX בכיס הקטן מבחינת רעש, והוא נמצא על החלק העליון פחות או יותר מעל המעבד ומכניס אויר. איך אפשר להשתיק אותם? (בלי הוצאה כספית גדולה) הוספתי גם תמונות לעודד את ההשראה... http://photos.walla.co.il/adam_2002 יאללה חברה רעיונות תודה
-
- 13 תגובות
- 926 צפיות
-
-
לאחרונה שידרגתי את הקירור של המעבד מ Bigtyphoon למשהו שחשבתי שיהיה יותר אפקטיבי והוא Thermalright IFX-14 המוצר נקנה במיטב כספי כ 420 ש"ח, לאחר התקנה לא מסובכת ע"פ הוראות היצרן מסתבר כי הלוח אינו נדלק(משהו שגרם לי להיות בלי מחשב למשך שבוע וקצת) בהתחלה חשבתי כי הלוח ככל הנראה נדפק(כמובן לאחר כל הבדיקות הסטנדריות) , רק לאחר שחיברתי את הגוף קירור המקורי הלוח עלה כאילו לא קרה כלום ניסיתי שוב להתקין ושוב המערכת לא עלתה התחלתי להבין כי משהו בקירור לא מורכב כמו שצריך ושיש קצר איפהשהו. בסופו של דבר ההתקנה הצליחה לאחר בידוד מקור הקצר שהיה כאשר הברזל של הגוף נגע במייצבים וגם ללוח כמעט להישרף!!!(לוח שעולה 1400 ש"ח). מסקנה: חברה שימו לב למה שאתם קונים ואת התאימות ללוח הצפציפי ש…
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני שככתי את השם שלה... מישהו יכול להמליץ לי בבקשה?
-
- 23 תגובות
- 926 צפיות
-
-
היי חברה ממה שהבנתי די דפקו אותי עם המארז והספק הבנתי שהם גינרים או משהו כזה ושכדאי להחליף אותם בשיא המהירות המפרט שלי: E6300 geil 512*2 X1950 pro P5B DLX אני רוצה לעשות OC וממה שהבנתי אני צריך לקנות עכשיו מארז+מאוורר +ספק תמליצו לי בבקשה על ערכה טובה ואיכותית במחיר סביר שאלה: האם אפשר לוותר על המארז או שהו ממש חיוני
-
- 10 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום. אני כרגע נמצא עם מארז CM690 הישן. אני מעוניין לקנות קירור H100 של Corsair. בנוסף, אני מעוניין במארז שקט יותר וסגור יותר לאבק, האם המארז H2 יכול להכיל את הקירור הזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
העתקה מגלריית הקירורים + שאלה: הקירור שלי אני די רגיש לרעש, ולכן: 1. המאוור של ספק הכח הוחלף במאוור 8" של arctic cooling 2. המאוור האחורי לא מחובר - הוא עושה הרבה יותר מדי רעש. 3. הטמפרטורות (לפי speedfan) לא משהו - 40c במנוחה, 60c בעומס מלא. 4. אני לגמרי לא בטוח לגבי המיקום של המאוורר של המעבד - ככה שם אותו הטכנאי. האם אפשר לשפר סירקולציה / רמת רעש? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה, והייתי רוצה לדעת אולי במקרה מישהו ראה את אותה הבעיה, במקום כלשהו. הזיכרון עצמו: OCZ REAPER 1600MHZ DDR3 מבחינה טכנית, הזיכרון אמור להיות תקין. הוא רץ מצוין על 1333, וגם מעט יותר, בוא נגיד 1400~1500 כמעט... כשאני מרים את הBIOS ל400, אני חייב לתקוע את הזיכרון ב1333... כאשר אני שם אותו על 1600, יש לי 2 בעיות, או שמערכת ההפעלה בחלק הטעינה המוקדם קורסת, או שהיא רושמת שחסר לה קובץ כלשהו, או שהיא מתחילה טיפה להיטען ואז היא קורסת לחלוטין. המערכת עצמה: DFI LP UT X48-T3RS Q9550 4870X2 2x OCZ REAPER 1600MHZ 2GB ו ויסטה ULTIMATE 64X מעודכנת, כולל סרוויס פאק. אני די בטוח שזה לא במערכת ההפעלה כי זה עשה את אותם הבעיות בערך גם כשסתם רציתי להתקין את הווינדוס, XP או VISTA…
-
- 11 תגובות
- 925 צפיות
-