עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Andrey22,

אז ככה אני תמיד מכין ב-ATITOOL פרופיל עם מהירויות נמוכות כדי שהטמפ ב2D תהיה נמוכה יותר בכל כרטיס אבל בכרטיס הזה זה פשוט נתקע כאשר אני מנסה להוריד,האם אפשר לסדר את זה? הוא גם לא נותן לעלות קלוקים בזכרון,בליבה הוא מגיע ל620 יציב(מתוך 500).

• 3 תגובות
    • 431 צפיות
  2. Started by The-Q,

אז ככה, בקרוב אני יוסיף תמונות של הבעיה אבל זה הולך ככה: יש לפלייסטיישן (2) שלט רחוק (ולא הכחולים האלו, אלה השחורים הגדולים). לקחתי את הרסיבר של השלט, חיברתי אותו לכבל מאריך של פלייסטיישן, ובצד השני של הכבל, הורדתי את הפלסטיק, וחיברתי למתאם COM. התוצאה היא שהפין ה-1,5,7 של המאריך של הפליסטיישן (משמאל לימין) מחובר למחבר של ה-COM. חיברתי את המתאם של ה-COM למחשב דרך COM1, הפעלתי WINLIRC ולא הצליח לזהות. חשבתי בהתחלה שזה היה בעיה השלט, שהיה מקורי של סוני, אז החלפתי לשל אחר (שניהם עובדים - בדוק!) וגם לא עבד. יש לי תחושה מוזרה שהבעיה היא ברסיבר.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. היי כולם אני די חדש בנושא אבל קניתי לי את הלוח הזה ככה שאני לאט לאט אכנס חזק לכל הקטע של OC אז אני משתמש בOCZ 1600MZ 4GB על לוח של ASUS RAMPAGE EXTREME וויסטה 64 ביט קודם כל נתחיל בבעיה קטנה בביוס רשום שתדר על AUTO אבל בPOST אני רואה שהתדר תקוע על 1333 למרות שהזכרונות עצמם הם 1600 כשניסיתי לשנות את התדר ל1600 הכל היה בסדר עד שהוא טען את החלונות ושם קיבלתי חלון כחול... מישהו יודע מה עושים חבל לי על 300MHZ שכבר שילמתי עליהם =\ תודה לעונים

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Buffer,

המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E6300 Box ABIT AW9D-MAX OCZ DDR2 PC2-5400 667MHZ Gold 2GB Dual Channel WD SATA2 250GB 7200 16MB 250KS Seagate 80GB 7200\8MB SATA 80JD NEC 5170A DVDRW ATI SAPPHIRE PCI-E X1950pro 256M GDDR3 Enermax Liberty 400W TT Soprano VB1000BWS אוקי אז ככה תסתכלו שניה בתמונה ותבינו מה הבעיה: איך מסדרים את התזמונים? אם אפשר כמה מדריכים מסודרים להיכנס לנושא. אפילו באנגלית.

• 2 תגובות
    • 457 צפיות
  5. Started by רוסון,

הלוח שלי זה Asus P4P800-E Deluxe, מעבד 2.8 פרסקוט. הייתי צריך להוציא את המעבד כדי למרוח עליו את המשחה הטרמית ועכשיו כשאני מפעיל את המחשב זה אומר לי New CPU installed! Enter setup to configure it ואומר לי גם CPU Fan error כי המאורר של הנינג'ה מסתובב ב 1200RPM וזה כנראה נמוך בשביל הביוס. בכל מקרה הבעיה היא שכשאני נכנס לביוס ושומר, זה עדיין אומר לי אותו דבר, וזה לא נותן לי להמשיך ב BOOT אלא אם כן אני צריך לשחזר את ההגדרות של הביוס להגדרות ברירת מחדל (וזה עדיין חוזר על עצמו גם עם הגדרות ברירת מחדל). כמובן שזה שומר את ההגדרות ששיניתי (זה אומר שהסוללה בסדר והכל). הפתרון הזמני שמצאתי זה שכשאני נכנס לביוס ואומר לו לצאת בלי לשמור שינויים זה ממשיך ב BOOT, אבל זה עדיין לא בסדר. אני …

• 4 תגובות
    • 472 צפיות
  6. Started by Master_K,

קבלתי המלצה להעביר את הג'אמפר על הלוח אם ל133 (עכשיו הוא עומד על 100) AMD 1200... אני העברתי אותו ל133 וזה לא עבד... יש לכם איך לעזאזל אני מעביר אותו ל133? עריכה: אתה מודע לכללי הפורום, אז אני מבקש ממך בפעם הבאה לא להוסיף תוספות מיותרות כגון.. בחייאת עזרו לי. זה גורע מרמת הדיון ורק מוציא את החשק מלהכנס להודעה.

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  7. Started by Born2Kill,

שלום, יש לי את הלוח האם הזה: Gigabyte GA-G1975X עשיתי אוברקלוקינג עם ה-Stock למעבד והכי גבוה שאני מגיע זה 3.6Ghz כשאני רוצה 4Ghz זה לא נותן לוינדוס לעלות ונשאר ככה אחרי כמה פעמים זה מאפס אותו אוטומטית... מה העיה יכולה להיות?

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום, יש לי לוח אם ASUS P4P800-E Deluxe ומעבד פרסקוט 2.8 סוקט 478. בגלל החום הכבד שיש כאן בקיץ האחרון ובכלל בגלל שהמאורר המקורי עושה הרבה רעש בעיקר כשהוא עובד חזק (ובגלל החום הוא עובד כזק כל הזמן) החלטתי לקנות קירור חדש, הבעיה היא שאני לא מצליח להוציא את המאוורר וכל הגוף קירור הישן. מה צריך לעשות אחרי שפותחים את 2 הדברים הלבנים האלה (לא יודע איך קוראים להם), כי אחרי שאני פותח זה מרגיש יותר משוחרר אבל זה עדיין לא זז מהמקום, ואני מפחד לנסות בכוח להוציא. בבקשה תעזרו לי תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 667 צפיות
  9. Started by JezpeRR,

יש לי Athlon xp 1800+ עכשיו הוא מגיע בIDLE ל-כמעט 60 ובLOAD הוא פשוט נתקע...עכשיו אני יודע שזה בגלל שקירור לא יושב טוב איך אני מסדר את זה? בדקתי את זה על ידי דחיפה של הקירור לכיוון הלוח כאילו לקרב בין הליבה למעבד והטמפ "צנחה" ב-4-5 מעלות!!!!! עכשיו מה אני צריך לעשות? להחליף משחה? שאגב היא ג'נרית כזאת שבאה עם גוף קירור ג'נרי שקניתי ב-איזה 40 שקל עם מאוור לדים שהיה עליו... עוד שאלה הגוף קירור אמור להיות רופף במקצת? כאילו בעדינות נגעתי בו והוא טיפטיפה רופף...אם זה לא אמור להיות ככה איך אני מתקן?!? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 532 צפיות
  10. Started by YarYar,

טוב... בא לי לעשות קצת OC למעבד שלי... עכשיו איך אני נועל את התדרים של ה PCI וה - AGP בלוח הזה? חרשתי על הביוס ולא מצאתי איך... הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה.

11. לפני הפסקת החשמל המעבד היה מוגדר בביוס (כבר לא זוכר איך)שערך התדר היה 3.4G ובמצב טורבו 3.7G ,כלומר כמעט כל פעולה שעשיתה בווינדוס התדר היה קופץ ל 3.7G ... לאחר הפסקת החשמל הייתי צריך לאפס הגדרות לביוס ועכשיו זה מוגדר כ 3.3G והטורבו 3.4G איך אני חוזר למצב הקודם? -מבלי להתעסק במכפלות של התדר( OC רגיל אני יודע לעשות) ,אני זוכר שצריך להגדיר משהו בהגרות של הביוס אבל לא זוכר איך

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אוקי היום ניסיתי לעשות את האוברקלוק הראשון שלי. היה לי 133x18 כלומר מכפלה של 18 וFSB אחד הוא 133 היחס הוא 1:1 אז סתם רציתי לנסות לעשות אובר קלוק יש לי 35 מעלות חום על המחשב כרגע וגם זה מה שהיה לפני שעשיתי אוברקלוק אז העלתי את הFSB ל 138 ואחר כך ראיתי שעדיין יש 35 מעלות העלתי שוב ל 143 FSB ועדיין היה על 35 מעלות עכשיו הבעיה שלי היא שלאחר שסיימתי לעשות אוברקלוק ניסיתי להיכנס לשיר (כי רציתי לשמוע שירים) ופתאום השיר כזה קטוע.=/ הוא נעצר וממשיך נעצר וממשיך.. =/. הוא גם לא פעל בסירטונים שהפעלתי באינטרנט וכו' וכו'.. לאחר מכן החזרתי בBIOS את ההגדרות הקודמות ועכשיו הכל פועל מצוין אבל אני רוצה לעשות אוברקלוק מישהו יכול לעזור לי? תודה לעוזרים..

• 1 תגובה
    • 416 צפיות
  13. Started by BlackDiablo,

אני בOC ל3.0 מ2.66 וזה לא נותן לי לעלות יותר לא יודע למה המעלות דיי נורמליות ואין לי מושג אם זה אולי הזכרונות או שאני עושה משהו לא בסדר.... המעבד נמצא על 1.6V הזכרונות על 2.65 בתזמונים של 2.5-3-3-7 שזה הסטוק.... אולי התמונה הזאת תעזור: http://planet.nana.co.il/bdz/oc.JPG

• 11 תגובות
    • 676 צפיות
  14. Started by PT,

קיבלתי מאוורר 120 של שרתים כדי לשים בקומפיוקייס אבל החיבור שלו לא סטנדרטי במיוחד זה דומה לחיבור החום הקטן של המאוורר של המעבד אבל במקום 3 פינים יש לו רק 2 אז הוא לא מתחבר ללוח אם. ועכשיו לשאלה: יש לו שני "סנפירים" כמו בחיבור הרגיל של ה3 רק בגלל שזה 2 זה יותר צר ובגלל זה זה לא מתחבר אז אם אני ישטח אותם אני יוכל לחבר אותו ללוח פשוט בלי הפין השלישי, נכון? אם כך אני גם צריך לעד לאיזה זוג פינים לחבר אותו, השמאלי או הימיני כשהחיבור במצב כזה __ . . . אני מקווה שיצאתי מובן :-X

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  15. מראה לי 22 מעלות שבעצם זה צריך להיות 33 מעלות כאילו היא מפגרת ב 10 מעלות אחרי שאני עושה הפעלה מחדש זה מסתדר למה זה קורה רק שאני מדליק את המחשב בפעם הראשונה ?<

• 5 תגובות
    • 582 צפיות
  16. יש לי מעבד 3000+64BIT AMD ולוח אם של ASUS A8NSLI DELUX 2GB RAM של קינגסטון 400 MHZ בקיצור עשיתי עובר קלוק למעבד שהיה על 1.8 GHZ העליתי ל2GHZ שניסיתי לעלות עוד זה הראה לי 1.5 GHZ שהורדתי שוב תמהירות זה הראה לי 2.0GHZ אבל תמיד שאני מעלה זה מרא לי 1.5GHZ אם מישהו יודע איך פותרים את אשמח לדעת תודה!!!! החום של המעבד לפני העובר במהירות 1.8 היה 30 במנוחה 35 במאמץ 100 ואחרי העובר הוא 31 במנוחה ו37 במאמץ שיא של100% הלוח אם נשאר רגיל 30 עד 34 מעלות אז ככה לא נראה לי שיש לי בעיה בקירור ! :s05: הינה דוגמא....! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 568 צפיות
  17. Started by yuyudodo,

טוב אז רכשתי לא מכבר אטלון 1700 טי-בריד גיגה בייט 7vax זירכרונות 333 ספינקס משהו.. עכשיו אפילו שאני מעלה תאפאסבי ל145 והטמפ 42 הווינדוס עושה בעיות קטונות כמו לא למצאו כל מיני קבצים וכאלו.. ד"א לא פרימטתי אחרי השידרוג למישהו יש פתירון?

• 4 תגובות
    • 489 צפיות
  18. היה לי מאורר מהקופסא של אינטל, החלפתי אותו לאיזה מאוררון חמוד, (רובוט משו) הבעיה היא שהוא לא יושב עם התעלה הזאת במארז ומוציא את האוויר מאחורה, ככה שחלק מהאוויר נכנס לבפנים ויושב לי על הכרטיס מסך שעלה באיזה 4-5 מעלות שלא בא לי עליהן, בטח לא כשהכרטיס מסך לא מתאמץ בכלל. כשאני מפריד ביניהם אפילו עם היד המעלות יורדות בערך ב2, יש איזה פתרון קליל וביתי ליצור מחיצה ביניהם? לא עולה לי כלום :\

• 7 תגובות
    • 736 צפיות
  19. Started by m_rtl,

שלום, כבר כמעט שנתיים וחצי יש לי כרטיס מסך 8800GTS, שעושה אחלה עבודה.. יש לציין שמעולם לא עבר אוברקלוק מה שאני תמיד זוכר זה שהוא עשה הרבה רעש במשחקים כבדים לאחרונה שמתי לב שהוא עשה יותר רעש מבד"כ, נשמע כמו פרארי על טורים גבוהים ואני מגזים רק קצת, באמת שהוא עשה המון רעש הורדתי את SpeedFan כדי לבדוק טמפרטורה וחשכו עיני, 95 מעלות צלזיוס עם ציור של להבה ליד הטמפרטורה במצב מנוחה (!!) 82 צלזיוס (!!!!!) לפי מה שהבנתי, זה הרבה יותר גבוה ממה שאמורה להיות הטמפ' בכרטיסי מסך גם תחת עומס כבד. פתחתי את המחשב, ריססתי את האמא שלו עם ספריי אויר דחוס, אבל לא היה כ"כ הרבה אבק. גם עכשיו כשניקיתי הכל מאבק, הוא עדיין מתחמם לרמה כזאת - ועושה רעש מפחיד. אני כבר מפחד לשחק, אז בינתיים אני לא נוגע …

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  20. Started by roi503,

יש לי בעיה חמורה בטמפרטורת המחשב ואפשר להגיד "בעיה קריטית" הCPU כרגע על 70 מעלות ואתמול היה אפילו על 80 לפי מה שאני יודע מצב תקין אמור להגיע גג 55 מעלות ולי ניראה לי מצב ממש קריחטי שעומד ליקרוס המעבד להישרף או ליגרום לנזק בלתי הפיך לפי דעתכם המצב דיי גרוע נכון? המעבד והכרטיס מסך וכל החלקים חוץ מהאר דיסק מליפני 5 שנים והאר דיסק כמו שאמרתי מליפני שנה וחצי טיפה מידע מיתוך התוכנה: EVEREST Home Edition Field Value Sensor Properties Sensor Type Analog Devices ADM1025 (SMBus 2Dh) Motherboard Name Intel D850GB / D850MD / D850MV Temperatures Motherboard 48 °C (118 °F) CPU 72 °C (162 °F) WDC WD800JB-00JJC0 46 °C (115 °F) Voltage Values CPU Core 1.72 V +2.5 V 2.50 V +3.3 V 3.30…

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  21. שלום... אני קניתי את הקירור HR-03GT בתקווה שהוא יקרר לי סוף סוף את ה 8800GT הלוהט והלא כך כל שקט! אז עלה לי לא מעט אבל כל עוד זה יקרר לי את הכרטיס, זה שווה את זה. בכל מקרה, היום בערב התקנתי את הקירור, והכל הלך לי חלק ובלי בעיות. לאחר ההתקנה ולאחר שהווינדוס עלה בדקתי את הטמפ' והיא הייתה 50 מעלות, ואז נכנסתי ל Crysis/Cod4 ואחרי 10 דקות הטמפ' הייתה על 100 מעלות! שטמפ' כזו אפילו עם ה Stock לא היה מגיע לי! לאחר כמה דקות רגיעה הטמפ' ירדה ל בערך 80 מעלות ואחרי ריסטארט זה עדיין עומד על 80 מעלות! אין לי מושג מה הבעיה ואני משתגע וכל כך חבל לי, כי זה כל כך הרבה כסף. בינתיים לא שמתי גם מאוורר שיוציא אוויר, אבל זו בטוח לא הסיבה, כי מאוורר יכול להוריד עד 5 מעלות פלוס, אבל לא משהו שבלי …

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ygemrl,

שלום יש לי כרטיס מסך EVGA 7900GTX שקניתי עם קירור סטוק עצום הכרטיס לא עשה יותר מדי בעיות. אבל מרגע שהחלפתי לו את הקירור סטוק למערכת קירור מים של SWIFTECH והיטסינקים קטנים של PRIMECOOL (חברה שאני לא מכיר הוא התחיל לעשות בעיות. הטמפרטורה שלו ב EVEREST : IDLE - ברגוע ללא מאמץ: GPU: 27 GPU DIODE: 32 GPU AMBIENT: 32 GPU MEMORY: 27 במאמץ: GPU: 30 GPU DIODE: 36 GPU AMIENT: 35 GPU MEMORY: 30 דבר ראשון איזה חלק בכרטיס מסך מציין ה(GPU // GPU DIODE // GPU AMBIENT // GPU MEMORY) איך אני יכול לקרר את ה GPU DIODE או את ה GPU AMBIENT מה הם בכלל ואיפה הם נמצאים על הכרטיס מסך? דרך אגב אילו הבעיות שנוצרות לי על המסך: [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  23. קניתי T20 של COOLERMASTER האמת ? עובד מצויין טמפרטורה מעולה אבל שהסרתי את הגוף קירור כמו תמיד כדי לנקות ראיתי שיש שבר בגוף קירור זה לא שבר ששבור לגמרי פשוט נפתח באמצע איפה שלוחצים את הגוף קירור ורואים כמו דבק באמצע משהו הזוי כאילו זה הודבק לפני במפעל , נכנסתי לגוגל וכתבתי את הבעיה וראיתי מלא שמתלוננים על התושבות של קולר מאסטר T20 הפלסטיקים האלה של התושבות נשברים ממש איכות ירודה , מעניין אם אפשר לממש את האחריות על זה

24. Started by navk2,

שמעו שלשום קיבלתי תכרטיס עכשיו ניסיתי להפעיל את TDU על MAX עם HDR + 4 AA וזה לא רץ הכי הכי חלק, אז הלכתי ל ATI TOOL, גרסה 0.26, וניסיתי להרים קצת את התדרים,בזיכרון הגעתי עד ל 963 זאת אומרת 1926 אפקטיבי, ומעל זה המסך כזה ניהיה שחור לכמה שניות, חוזר, ואז אם אני מנסה להפעיל את 3DMARK 06 אחרי כמה שניות המחשב נתקע... אחרי זה ניסיתי להרים קצת את התדר לליבה שאני מרים אותו מעל 680, המחשב נתקע אבל אחרי שתי שניות הוא חוזר כזה אחרי זה המסך עובד לסטנד ביי ואז חוזר לרגיל אבל אז ה3D VIEW שך ATI TOOL נעלמת... מישהו יודע מה אני צריך לעשות כדי להרים עוד ? כי זה ניראה לי ממש ממש מעט.. כרגע אני על 680 לליבה ו 963 לזיכרונות. הכרטיס הוא גרסת ICE Q3 ובא עם קירור מיוחד, הטמפ' לא עולות על 70, גם…

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  25. יש לי מארז MID-TOWER עם שתי מאווררים מכניסים מקדימה (תחתון) ואחד מוציא מלמעלה (עליון). לא יודע אם זה חשוב - אבל המאוורר שמוציא נמצא ממש ממש קרוב (2-3 ס"מ) מהמעבד. בכל מקרה - הכבלים מסודרים די טוב ואני לא מצליח להבין למה זה רותח כל כך! אגב - הולקנו על LOW וכשהוא על HIGH זה יורד ל 47 (בלחץ). הטמפ' שאני מדבר הן על IDLE!

• 4 תגובות
    • 691 צפיות

דיונים חדשים בפורומים