אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
1. יוצא לי לקרוא בפורום ואני רואה שהרבה מציינים שמהירות המאוורים שלהם עומדת על כ 1200RPM ,מה זה אומר שהמהירות אצלי מופרזת ? דרך אגב יש המחשב שלי מוציא רעש של מאוורים יחסית חזק ,דבר שלא הייתי רגיל אליו אם אכן המהירות אצלי גבוהה מדי כיצד אני מוריד אותה? 2. יש לי במחשב 6 מאוורים (אחד מהם כרגע לא פועל בגלל בעיה של מגעים ) ,מדוע התוכנות מזהות רק 2 ? (הבנתי שהתוכנה מזהה רק את המאוורים שמחוברים ללוח אם אבל אני כמעט בטוח שמתוך ה 6 לפחות 3 מחוברים ללוח האם) הערה:לוח קירור והמאוורר שעל המעבד הוא של cooler master,ועוד 2 מאווררים שמוציאם אוויר גם הם של cooler master -120mm שאר המאוורים (3) הם באו יחד עם המארז (2 מכניסים אוויר ואחד מוציא). נ.ב: הדגם שיושב על המעבד הוא c.m hyper 212 ת…
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
ע"י איזו תוכנה ניתן למדוד את הטמפ' של הכרטיס מסך?? יש לי everest pro אבל אין שם אופציה כזו... וחיישן או משו בכזה אין לי... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 444 צפיות
-
-
-
-
קניתי לא מזמן כרטיס עריכת וידאו למחשב. וכעת הוא כל כמה זמן (נראה לי לאחר מאמץ) הוא עושה לעצמו אתחול מחדש. האם זה משום שהוא מתחמם? האם יש תוכנה שמראה לי את ההתחממות של החלקים במחשב? איך אני יכול לקרר את האזור החם? תודה
-
- 11 תגובות
- 720 צפיות
-
-
טוב לא מזמן הורדתי מאורר כי הוא נדפק לי סתם עושה רעשים ושהוא פועל הוא לא זז... עשיתי פורמט ועכשיו כשאני משחק בבאטלפילד המשחק נתקע לי באמצע אותו דבר כשאני רואה בכרטיס טלוויזיה אחרי כמה זמן הוא נתקע.. איך אני יכול לדעת מה טמפ.. בזמן שאני משחק איך קוראים לתוכנה הזו ומה אני יכול לעשות בשביל לשפר את המצב אם זה בכלל הטמפ..
-
- 5 תגובות
- 604 צפיות
-
-
יש לי בעיה המחשב שלי מאז שהחלפתי גריז טרמי במצב של מנוחה הוא על 60 64 מעלות וברגע שאני מדליק משחק הוא ישק קופץ לי ל 74 למה זה יכול להיות הכול תקין אצלי מאוור מסתובב 4700 סלד אבק מנוקה הכול מחובר טוב גריז טרמי מוחלף ???????????????????????????????????.
-
- 3 תגובות
- 485 צפיות
-
-
מישהו יודע מה לעשות ? ???
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, המפרט: Q9300 TX650W Corsair HD4870 OCZ 4GB 1066MHZ GA-X48-DS4 ניסיתי לבצע Overclock למעבד ולרוע המזל לא שמתי לב העלתי את המתח ל-2.8. לאחר שמירה ב-CMOS,ריסטרט ואחרי 3 שניות שאני לא מספיק להגיע אפילו ל-BIOS המחשב קורס\נכבה. כך זה מתמשך לאורך כל הדלקה. ניסיתי לנקות CMOS ולצערי זה לא עזר.(הוצאת הסוללה מהלוח אם לא עזרה) האם הבעיה היא בלוח אם או המעבד ? וכמובן פתרונות :-X תודה.
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום ברשותי המחשב הבא: AMD Turion 64 ML-28 1.6ghz Abit NV-8 2X1GB DDR400 3-3-3-8 OCZ ספק Topower 450W המתח התקני של המעבד הזה הוא 1.35V. מאחר שהלוח שלי לא באמת נועד לעבוד עם טיוריונים, אני מפעיל אותו על 1.3V (אני יכול לבחור בין מתחים נמוכים, 1.3 ו 1.45). על המתח הזה (undervolt, בעקרון) הוא עובד לי על 2.2GHZ. הבעיה היא שברגע שאני מנסה לעבור ל 1.45V (כולה תוספת של 1V) המחשב פשוט כבה אחרי שניה.... ניסיתי להפעיל סמפרון על הלוח הזה בכזה מתח- ועבד. ניסיתי להפעיל את המעבד על כזה מתח אפילו ב underclock עצבני- ולא עבד. האם מישהו יכול להסביר למה זה קורה? ואולי אפילו...איך לפתור את זה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מעבד Core i7 920, לאחר אובר קלוק הוא הומר מ-2.6GHZ ל- 3.6GHZ. יש לי מארז של Antec DF-85, עם 7 מאוררים, קירור של Nuctua, אפשר לראות במפרט של המחשב את הדגם המדוייק. השתמשתי במשחה טרמית שהגיעה עם הקירור. (אם חסרים פרטים, אוסיף) הבעיה שלי זה טמפרטורות מאוד גבוהות של המעבד. בהתלחה הטמפרטורות היו 51 מקסימום עם אובר קלוק, ולאחר מכן זה זינק ל-60. מדובר פה במעלות בלי מאמץ בכלל, אולי דפדפן אינטרנט. וגם כאשר אין כלום הטמפרטורות נשארות בין 50~60. המליצו לי לעשות בדיקת מאמץ למעבד לראות מה הטמפרטורות המקסימליות, השתמשתי בתוכנה OCCT, וכאשר הפעלתי את התוכנה, כש85 זה הטמפרטורה המקסימלית, שנייה אחרי שהוא התחיל את המבחן האמיתי הטמפרטורה זינקה ל-95 והמבחן נפסק מיד. אשמח לעזרה…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעיה מוזרה. רציתי לעשות עכשיו OC קטן ל3GHZ וגם לזכרונות. אני עושה הכל כמו שצריך, מפעיל את המחשב מחדש ואז בודק בCPU-Z והכל על סטוק. לא מבין מה זה ??? כשאני חוזר לביוס הFSB חזר לסטוק אבל התיזמונים של הזכרונות נשארו על מה ששיניתי וגם אותם לא רואים בCPU-Z. יש למישהו הסבר? אני עם לוח אם Asus Striker Formula II עם מערכת ווינ7אולטי64ביט. (זה לא פעם ראשונה שאני עושה OC עם הביוס הנוכחי שלי כך שאני לא מבין את הבעיה) תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחרונה יש למאוורר שלי בעיה (מאוורר מארז) כשמאוורר מסתובב הוא מרעיש, איך אני יכול לטפל בבעיה הזאת? ניקיתי אותו מבחוץ וכל זה מאבק אבל לא הוצאתי את המדבקה הזאת או משהוא, צריך לשמן אותו או לקנות חדש?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בדיוק סיימתי להרכיב את המחשב החדש שלי, העמדתי אותי והמאוורר (Thermaltake Silent 1156) פשוט נפל (למזלי הכרטיס הגרפי בלם את הנפילה....) ניסיתי לחזק את החיבורים כמה פעמים אבל הוא פשוט לא מחזיק מעמד. יש למישהו מושג מה הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
יש לי מארז של Raidmax Sagitta II וניתקתי לא מזמן את המאוור בצד (ה-80 מ"מ) בגלל שהאור שהוא עושה הפריע לי קצת. מספיק לי המקדימה והמאחורה של ה-120מ"מ. בכל מקרה שמתי לב שהמאוורר מקדימה כבר לא עובד בכלל.. והזה מאחורה לפעמים גם לא עובד אבל עם דחיפה קטנה הוא מתחיל להסתובב.. אני רק לא בטוח שבמהירות שהוא אמור להסתובב ... אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שקצת יותר איטי.... אני הייתי רוצה שני המאווררים האלה יחזרו לפעול לפני שיקרה משהו למחשב.. כי אני משחק לעיתים קרובות במשחקים כבדים ואני פשוט פותח את המחשב בשביל שיהיה איורור...
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
תקשיבו, עשיתי אתמול OC קטן מאוד לכרטיס מסך 8800GTS 320MB ולא הייתה לי בעיה. לא כיביתי את המחשב מאז אבל עכשיו כיבתי והמחשב לא נדלק! הוא מתחיל לפעול לכמה שניות ופתאום מתכבה ומנסה שוב להידלק. אני לא בטוח שזה בגלל הOC כי ניסתי להחליף כבל לצורב שלי למרות שלא ניראה לי שזה בגלל זה כי הוצאתי אותו לגמרי וזה עדיין לא עובד. אני פותח את הנושא הזה גם בפורום תמיכה. אני מתחנן תעזרו לי זה מחשב חדש! אני מדבר ממחשב אחר!
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
לפני כשבועיים רשמתי פה על בעיה שהמחשב נכבה לי בעבודה פשוטה אמרו לי כאן בפורום שהבעיה בהתחממות המעבד - וזאת באמת הייתה הבעיה. הלכתי לממש אחריות ובדקו את המעבד וראו שיש שם הרבה יותר מדי משחה טרמית. ניקו את המשחה הקיימת ומרחו חדשה, הרבה פחות ממה שהיה. המחשב עבד מצויין ב4 ימים הראשונים, והיום המעבד התחיל להוציא רעשים מוזרים - אבל הוא לא מכבה את המחשב. בדקתי בתוכנה HWMONITOR ובאמת גיליתי שבזמן משחקים המעבד מגיע לטמפרטורות של 80+ המחשב לא כבה אבל אי אפשר לעבוד כשיש רעש כזה מהמעבד והטמפרטורה כל כך גבוהה.. אין לי מושג מה לעשות=/ המפרט: amd athlon 4800x2 GIGABYTE GA-MA78GM S2H GIGABYTE 9600GT 512MB
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לוח ASUS P4S800. מעבד - NORTHWOOD 2.6 זיכרונות NYANA :-[ יש לי טמפרטורות מעולות (26 - 28 במנוחה ) אולי זה הספק הג'נרי??
-
- 4 תגובות
- 462 צפיות
-
-
טוב ככה- להלן המפרט שלי e6700 tuniq tower 120 gigabyte aurora3D 2007 design OCZ- reaper pc8500 - 1066 stock 2* 1gb 4.4.4.12 asus p5ne-sli 650i chipset + קירור שקניתי ב150 שח במקום הקירור הפסיבי שבא עם הלוח 9800 gtx ocx seagate 320 gb 8 mb buffer sata 2 thermaltec 550 W 30A psu לא מצליח לעשות אוברקלוק!! לא יודע מה יש לזה, אני יכול לעשות אוברקלוק אוטומתי (של איזה 20%) אבל גם ככה הזכרון שלי על 800MHZ ואני פשוט בקושי מנצל את הטוניק טאוור שלי.המחשב לא יציב כמעט בכל מצב שניסיתי. בבבבקשששה, עזרה! כל דבר! מה לעשות? נ.ב הזכרון שלי חדש, החליפו לי אותו לפני פחות מחודש.
-
- 1 תגובה
- 404 צפיות
-
-
היי. היום קיבלתי מחשב חדש, בחלקים והרכבתי אותו. דיי הסתבכתי עם הקירור של AMD. פעם ראשונה שמתי את הקירור על המעבד, ולא הצלחתי לחבר את שני תפסני המתכת בצידי הקירור לקליפסים בלוח אם. כאשר אחד מאותם תפסני מתכת היה מחובר, לא הצלחתי להגיע עם השני לקליפס. החלטתי להוציא את הקירור ולנסות שוב. רק מה- הוא לא יצא. בהתחלה חשבתי שאחד מהקליפסים לא השתחרר, אבל לא, הוא פשוט היה מונח על המעבד. קצת כוח והצלחתי להוציא את הקירור, עם המעבד ביחד! המעבד היה מודבק אליו כל כך חזק שהוא פשוט יצא מהסוקט (שהיה סגור עם הידית). בקושי הצלחתי לנתק את המעבד מתחתית הקירור, כנראה הבעיה במשחה הטרמית ה "איכותית" שהיתה שם... הכנסתי את המעבד בחזרה לסוקט, חיברתי את הקירור ובקושי רב הצלחתי לחבר את שני התופסנים לק…
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
-
-
לאחרונה אני מקבל מסכים כחולים אבל רק במשך הלילה כשהמחשב נשאר דלוק... בבוקר כשאני מדליק את המסך אני רואה מסך כחול , נותן לחיצה על מקש כלשהו ואז הוא רושם Restarting עובר לתמונה של ה Windows loading (כאילו המחשב עולה) לא זז אז אני נותן עוד לחיצה על מקש כלשהו וחוזר בחזרה לדסקטופ וכל מה שפעל בלילה פועל כרגיל ??? חוץ מזה שאני לא מצליח לגלוש בדפדפן ... צריך ריסטרט. יש למישהו מושג מה הבעיה ? אופס טעיתי בפורום סליחה ...
-
- 0 תגובות
- 440 צפיות
-
-
המתח מופיע כ1.616 אך משתנה כל הזמן ל1.600 למתח הנ"ל ....יכול להיות שזה מה שגורם לחוסר היציבות במערכת והאם זו בעיית לוח או ספק ?
-
- 4 תגובות
- 561 צפיות
-
-
SiSoftware Sandra Processor(s) Model : Intel® Celeron Co-Processor (FPU) : Not installed Speed : 501MHz Performance Rating : PR601 (estimated) Type : Standard Packaging : FC-PPGA Socket370 Rated Speed/FSB : 503MHz / 1x 67MHz Multiplier : 7.5x Generation : 6th (6x86) Model Information : P6C (Mendocino) Celeron 300-533 2V Revision/Stepping : 6 / 5 (0) Stepping Mask : mB0 Microcode : MU066503 Caches Internal Data Cache : 16kB synchronous write-back (4-way, 32 byte line size) Internal Code Cache : 16kB synchronous write-back (4-way, 32 byte line size) L2 On-board Cache : 128kB ECC synchronous write-back (4-way, 32 byte line size) L2 Cache Multiplier : 1/1x …
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום.. לאחרונה שמתי לב לכמה דברים מוזרים שקורים לי במחשב.. שהמחשב פתוח בעבודה רגילה הטמפ' שלו היא 45 מעלות בממוצע לארבע הליבות כשה-TT שלי ב-75% (1400RPM)... אבל בעצם זה לא משנה כי פעם כיבתי אותו ופעם שמתי אותו ב-100% והיה שינוי של מעלה אחת.. די מוזר.. די גבוה אבל לא נורא.. שאני משחק (CRYSIS.. COD4 וכו') הטמפ' עולה ל-63 בממוצע לארבע ליבות כשה-TT שלי ב-100% (1900RPM).. לפני כמה ימים שחכתי להעלות את מהירות המאוורר לפני המשחק.. והטמפ' הגיעה ל-63 מעלות בממוצע גם.. זה נראה לי די מוזר שהטמפ' במשחקים לא משתנה בין שני מצבי המאוורר.. יש בעיה או שככה זה אמור להיות ? תודה..
-
- 11 תגובות
- 968 צפיות
-
-
כשאני עושה אובק קלוק לכרטיס מסך שלי עם ATI TOOL אני משתמש באופציה הזאת שמראה לי לכמה כדאי לי להעלות את הזכרונות ואת הcore... אבל הבעיה היא שתמיד אחרי שאני שומר את המהירויות שאני רוצה הם נשמרים, אבל כשאני מעלה משחק או משהו כמו 3DMARK05 המהירות חוזרת תמיד לdefault שלה... למה לעזאזל?!
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-