עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by snaek212,

שלום לכולם! לפני הרבה זמן קניתי X800 מNEWEGG הכרטיס לא היה חדש אלא OPEN BOX כאשר בדקתי אותו בפעם הראשונה התאכזבתי לגלות שהכרטים שלי סובל מחום גבוה והמון לאגים לא ידעתי מה לעשות (עוד לא התמצאתי ב oc) החזרתי אותו לקופסא והשארתי אותו בארון. לאחרונה בדקתי אותו שוב עם תוכנות ל oc וגיליתי שהטמפרטורה שלו בלי שום התאמצות 70 מעלות צלזיוס לאחר שהורדתי את הטמפרטורה למינימום כמה הפעלות חדשות של המחשב והבעיה נעלמה גם בתדר אורגינלי מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הייתה הבעיה? או שהיא עדיין קיימת? עוד שאלה חשובה, ראיתי שאפשר לעשות את הכרטיס ברמה של x850 xt האם האפשרות הזאת קיימת גם לגבי הכרטיס שלי? ושוב, x800gto agp תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי וודו 4 4500 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק לא רצחני אבל לא קטן. אז אני רוצה לדעת אם אפשר לשים היטסינק ומאוורר של המעבד על כרטיס מסך רגיל...? ואם כן איך אני מוריד את ההיטסינק של הכרטיס מסך והמאוורר ושם אותו אחרי זה על הציפ'סט של הלוח? מישהו יודע?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by gafirmo,

ציא עולם יצראלי http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1377273#post1377273

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  4. היי ;D יש לי פנטיום 3 866 מגה הרץ זיכרון 256 SDRAM של קינגסטון ולוח אם של גיגה בייט אני רוצה להמהיר את המעבד קצת... וראיתי שההיטסינק הכי נורמלי לפנטיום 3 סוקט 370 זה הגולדן אורב.... בכמה זה יוריד לי את חום המעבד ? הוא עכשיו במאמץ שיא על 53 מעלות מקסימום וגם אין לי בכלל משחה טרמית על המעבד! אז אני שואל אם זה גולדן אורב טוב : אם הוא מקרר טוב , אם הוא מוציא הרבה רעש (לפי טרמלטייק רק 26 דציבלים זה ממש ממש מעט...) וכו' וכו'... כמו כן אני אשמח לדעת על עוד היטסינקים לסוקט 370 וגם הסברים למה הם טובים.... הגולדן אורב גם לא עולה הרבה ככה שזה עוד סיבה טובה... וגם תגידו לי לכמה אני יגיע עם הOC הזה... עריכה עזבו את הגולדן אורב תענו לי על הוולקנו 7 ששאלתי עליו בתגובה ה…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by iyehuda,

מה עדיף XP 1700 ב 350 ש"ח או XP2000 ב 450 ש"ח ללא OC ברור לי שעדיף את ה XP 2000 ב OC עם מי ניתן להגיע לתדר יותר גבוה ? תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by dandin,

אהלן קניתי מחשב חדש לפני כשבועיים עם מעבד AMD 64 3200X2 ואני מבסוט ממנו לגמרי חוץ מהעניין של הרעש יש לי עליו כרגע מאוורר TR2 M6 SE (K8) ATHLON64 ThermalTake - 21 , שהרעש שלו עומד על 21dba הייתי רוצה להחליף אותו במשהו יותר שקט , אבל משהו שיקרר אותו תחת תנאים קשים של רינדור אינטנסיבי בתלת מימד חשבתי על כמה אופציות Thermalright XP-120 for P4 and K8 + ( איזה מאוור של 120 ? ) Thermaltake Big Typhoon (16db) 4 in 1 heatpipe tec ZALAMAN CNPS7000B-Cu אם יש לכם משהו אחר להציע אני אשמח התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח תודה

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by DJPOWER,

רציתי לשאול מה זה וולט מוד ואיך מבצעים אותו ומה זה עיפרון B2 ? תודה לעונים... יונתן 8)

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. בוקר טוב.. יש לי את הלוח הנל GA-P35C-DS3R בשילוב עם Q6600 ו 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1066Mhz ואני מאד מרוצה.. (מפרט 1 בצד ימין) אך לאחרונה הזכרונות נדפקו לי ובעל החנות הציאה לי אם אני רוצה לקחת DDR3 (כי יש לי בלוח) ולהוסיף את ההפרש או לקבל חדשים מסוג DDR2. אני יודע שאין הרבה הבדל בין DDR2 ל DDR3.. אבל השאלה שלי היא כזו אם אני יחליט על נגיד DDR3 1600 הלוח יוכל להגיע למהירות כזו עם OC? כי לפי מה שרשום באתר זה מקסימום עד ל 1333... לינק: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2749 תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. במסך FREQUNCY VOLTAGE חסרים לי שם מלא אפשרויות כמו CPU Clock Ratioו Performance Enhance וגרוע מזה אני לא יכול לשנות מתחים ידנית System Voltage Control מה אפשר לעשות? המעבד שלי הוא E2140 1.6 עם קירור סטוק . בתמונה התחתונה הצילום מסך ללא האופציות בתמונה העליונה יש את כל האופציות שחסרות לי ואף יותר.נלקחה תמונה ממחשב של חבר. לוח אם GA-EP45DS3 GIGABYTE [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by arkadur,

אז ככה האוורסט אומר שלי שהמעבד שלי הוא מסוג DH E6 האם זה אומר שהמעבד עצמו מסטפינג E6, או שמא זה רק קוד של הסדרה או משהו כזה? איך אני יכול לזהות מאיזה סטפינג הוא? (דרך תוכנה, או רק על המעבד עצמו - ואם כן איך "לפענח" את הקוד)

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by amilo,

כמובן בשביל "לסחוט את המיץ מהחומרה" , אבל השאלה שלי היא כזו - שאלה רצינית בלי להתחכם... למה חברות כמו Amd ו Intel, או כל חברה שמייצרת שבבים שניתנים להמהרה - מאפשרות המהרה בכלל? הרי אם קניתי מעבד והמהרתי אותו ב 200 מגה הרץ חסכתי בערך 200 שקל , וכווולם יודעים שזה פשוט מאוד... עכשיו , כולנו אוברקלוקרים ברמה זו או אחרת אז חישבו כמה הרווחנו או אולי כמה החברות הפסידו. אז למה לא נועלים לנו את האפשרות הזו?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by ha,

במארז ה HTPC שלי ישנם שני מאווררים מאחורה בגודל של 60*60*30 מ"מ (רוחב, גובה, עובי) המוזנים ישירות מספק הכוח. לפני זמן מה אחד מהם החל להרעיש במו טרקטור וניתקתי אותו מהספק ועתה גם השני מתחיל להראות סימנים מדאיגים של התפגרות. חיפשתי בזאפ ולא מצאתי שום דבר במידות אלה, בחנות מחשבים אשר פניתי אליה נאמר לי כי גודל כזה כבר לא מיוצר. מישהו יודע אם בארץ אפשר להשיג מאווררים כאלה? ומה שחשוב לי (לפי סדר החשיבות) הוא קודם כל שקט, (זהו מארז ה HTPC מרובה מאווררים) והייתי שמח לשליטה מלוח האם על המהירות שלהם.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אי מדבר על ה HardCano 5 Hard Disk Drive Cooler ALUMINUM האם היא גם נישלפת כמו כל מגירה רגילה להרדיסק? האם היא עושה רעש? והאם יש דגם יותר חדיש ומשופר מזה?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  14. כרטיס מסך(מתוך אוורסט, מקווה של א הגזמתי):

• 24 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by AmitDanan,

אני יספר מה עשיתי בינתיים: 1. נעלתי את הPCI-E על 100. 2. CPU HOST שונה מ 300Mhz ל 400Mhz. (אם אני לא טועה מדובר בבאס) 3.SPD שונה ל 2.00B כדי לשמור על 800 בדואל צאנאל. בעבר עשיתי אוברקלוק ל3.2Ghz אני לא זוכר כיצד לשחזר לכן אני שואל שוב, כרגע המחשב עובד עדיין לא עשיתי בדיקת מאמץ, אני רוצה לדעת שמה שעשיתי נכון. מספר שאלות קודם כל האם הדרך נכונה? כיצד זה משפיע ה PCI-E על כרטיס המסך כאשר הוא נעול על 100? האם יש דרך אחרת לנעול את הזיכרון על 800Mhz? השמח לעזרה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Zeev86,

היי. יש לי מעבד בן שלוש שנים AMD 5600, אני רוצה לעשות לו OC. הטמפ' בשיא מגיעות לקרוב לשישים מעלות, כשהמקסימום זה שבעים. לכן אני רוצה להחליף לו קירור יותר טוב. אשמח להצעות, מומלץ שיהיה קירור שקט, לא משנה מה התקציב. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by yambtz,

אבא שלי קנה לפני 5-7 שנים דרמל מולטי באירופה, ולאחרונה כשגיליתי את נפלאות המודינג הוצאתי אותו מהארון במרפסת. יש לי כמה שאלות: 1)זה מסוכן? שכן שלי מאוד מתמצא בעבודת יד, חשמל, קירור, ובקיצר תחזוקה. אם היה לו אכפת הוא היה יכול לעשות מודינג ברמה עולמית. הוא ראה את הדרמל הזה והוא אמר (וצעק קצת) שזה כלי מאוד מסוכן, שהוא טוב רק לשיוף, שהוא לא יעיל, ושאפילו בן-אדם מאוד מיומן עלול להיפגע, ממנו. מה אתם אומרים? 2)בהנחה שהשכן שלי לא ישרוף אותו ואמא שלי תרשה לי, אני צריך ראשים לדבר הזה. איפה קונים? אני גר בנס-ציונה, יש פה באזור? וכמה זה עולה? 3)הדבר הזה בכלל שווה משהו? השכן שלי דאג להבהיר לי שזה צעצוע. 4)איזה ראשים טובים לחריטה עדינה בפרספקס 5)איזה ראשים טובים לחיתוך המארז?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני לפני קניית מחשב חדש ועד עכשיו הייתי נעול על ה AC Freezer 7/64 Pro התפנה קצת תקציב אז התחלתי לחפש קירורים יותר רציניים, וראיתי ב IQPC את הונדטה 2 ב 160 ש"ח התחלתי לחפש קצת ביקורות באינטרנט ולא האמנתי.. הוא ברמה (אם לא יותר טוב..) מהרבה קירורים שעולים 200-300 ש"ח: CM Hyper 212 ב 230 ש"ח CM V8 ב 297 ש"ח THERMALRIGHT ULTRA 120 ב 304 ש"ח!! Xigmatek S1283 ב 215 ש"ח Thermaltake Big Typhon ב 205 ש"ח (מחירים מ IQPC ו TMS) תסתכלו כאן: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/19383-cooler-master-hyper-212-plus-cpu-cooler-review-9.html וגם בדף אחריו שיש ביצועים על ה i7 720 מה אתם אומרים? הקירור הכי כדאי לא? (מיותר לציין שזה קירור ל OC) המפרט יהיה: AMD Phenom …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by shaharo,

שלום רציתי לדעת על איזה קירור אתם ממליצים ל AXP ומה עדיף zalman7000 cu או Volcano 12

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by n00kie,

קראתי את המדריך וניסיתי לעשות כמו שאומרים, אבל בBIOS שלי אין בכלל אפשרויות. אין PCIE FREQUENCE/CLOCK SYNC, אין SPREAD SPECTRUM ואין אפילו מתחים עד כמה שראיתי הדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את הBUS (שמתי על MANUAL). מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Gil80,

היי התחדשתי בקירור Swiftech H220. המשאבה שלו מאד מאד רועשת ונאמר לי שייתכן ושיש שם אוויר כלוא. רציתי לדעת אם בתהליך של הוצאת בועות האוויר ומילוי מחדש, אם אני יכול להשתמש בנוזל קירור הירוק שמוכרים בתחנות דלק בשביל הרדיאטור של האוטו? למיטב הבנתי, הנוזל קירור הזה מכיל מים מזוקקים עם 10% חומר שמונע קורוזיה... אשמח לדעתכם

22. Started by ofir123,

של הGREEN POWER עם מאורר 9800 סל"ד שקט מאד (למרות שהרעש לא מפריע) לבין המקורי של AMD המעבד הוא AMD.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by ToMeRv32,

שוב שלום.. יש לי את המארז Thermaltake Soprano VG7000BWS שפאנל הצד שלו נראה בדיוק כך: http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/SopranoRS101/images/ttsrs22.jpg יש ברשותי כמה מאווררי 80mm ישנים שאני מעוניין להוסיף 2 מהם למארז (השאר יהפכו לUSB ^^) אז ככה: 1. עליון מוציא/מכניס אוויר? אני מניח שמכניס כי זה קרוב למאוורר המעבד אז זה דיי יעיל.. 2. תחתון מכניס/מוציא אוויר? זה ממוקם בדיוק מול צלעות הקירור של כרטיס המסך, ונשמע לי טוב שהאוויר החם שיוציא מהן (יש מאוורר גדול עליהן) יצא ישר החוצה במקום לעלות. 3. כדאי לי להחליף את המאוורר הקדמי (100mm) במאוורר 80mm ולשם את ה100mm מול המעבד? אני לא בטוח שהקדמי מאוד יעיל ונראה לי שה100mm יהיה יותר יעיל למאוור המעבד מבחינת ד…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Kleppy,

אהלן. בזמן האחרון החלטתי להתעסק קצת באוברקלוקינג, וכרגע הבעיה העיקרית שלי היא הכרטיס מסך. הוא עם קירור סטוק, מה שאומר שהוא חם בטירוף (85 מעלות תחת עומס) ועושה רעש של שואב אבק בכל משחק אחרי שנת 2002. מה שאני מחפש כרגע זה קירור טוב, שקט כמה שיותר, שגם יתן לי אפשרות לדחוף את הכרטיס קצת מעבר לרגיל. ממה שראיתי ה- Accelero S1 נראה לא רע, אבל השאלה היא האם באמת מספיק קירור פסיבי או שצריך להוסיף עוד איזה מאוורר? או שיש אופיציות יותר טובות בכלליות? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by drbrain,

שלום רב יש לי דיסק קשיח של חברת WD גודל 320 GB דגם AAKS על פי תוכנת SPEEDFAN הוא היה בטמפ של 64 מעלות ולידו סימן אש עבד יפה אבל נראה לי שבגלל הטמפ הגבוה יש מידע שנעלם לאחרונה הורדתי את הטמפ על פי התוכנה ל-56 מעלות ועדיין יש סימן של אש לידו מה הטמפ הנכון שדיסק קשיח צריך לעבוד ? האם כדי להחליף לדיסק קשיח ירוק ש"קר" ובטוח יותר ? תודה שרון

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים