אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
יש לי על הלוח אם 2 חיבורי מאווררים תפוסים ואחד של ה cpu fan שתפוס גם הוא , הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחבר מאוררים נוספים למחשב ?
-
- 8 תגובות
- 829 צפיות
-
-
למישהו יש ביקורת ? חיפשתי בגוגל קצת ולא מצאתי..מישהו יודע משהו על המערכת הזאת ?
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
כל מה שאני עושה יש לי בעיות איתו , כל דבר שרק ניסיתי... 12X175 11X180 10X200 = המחשב לא עלה.. ניסיתי עם מתח של 1.95 עד למתח של 1.75.. הזכרונות שלי במצב Turbo = 7 3 2 cl - 2.5 מתח 2.7.. לפני זה , הם גם היו על : 5-3-2 cl - 2.0 ואפילו מתח 2.9 מסכים כחולים \ הודעות שגיאה \ יש לי כרגע רק את סימ סיטי 4 על המחשב , והוא פועל דיי לאט.. מה לעשות? כמה לשנות? agp - 66mhz Udma - disabled memory - 100% שהורדתי את הזכרון ל83 אחוז.. המחשב לא עשה לי פוסט. מפרט : epox8rdaplus amd 1700 0.13 jiubh 0203 winbond 400\3200 256 X2 (daul channel) Radeon9700 pro מארז מאוורר מאוד... בקשר לטמפרטורות.. שהיתי כמה זמן על 2250 מגה הרץ , המעבד במאמץ לא עבר את ה 45.. ועל 2000 מגה הרץ 41 מקסימום תודה...
-
- 9 תגובות
- 614 צפיות
-
-
האם יש מארז שיש בו מקום מובנה למאורר בחלקו העליון? כלומר שהאויר יצא מלמעלה? איזה מארזים כאלה יש?
-
- 4 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אני רואה לא מעט ת'רדים דומים לזה אבל אף אחד לא ממש נוגע בבעיה שלי... אני מצטער אם אני חוזר על שאלות שכבר נשאלו, אבל לא מצאתי פתרונות עדיין... כמו שאפשר לראות במפרט שלי: AMD 1800 Volcano 7+ (ע"ג שכבת nanotherm) - כרגע עובד על מהירות מקסימלית! מארז Enermax fs-710b עם שני מאווררים (80מ"מ) שמכניסים אוויר מקדימה למטה ושניים (80 מ"מ) שמוציאים אוויר מאחור מתחת לספק. לזכרון שלי אין קירור מיוחד. שלושה דיסקים קשיחים (שניים מהם 7200) דואגים לחמם את האווירה. שלושה כבלי ATA מקופלים ודחוסים כמה שאפשר הצידה. בימים חמים (כמו היום) טמפרטורת המעבד שלי עומדת על 56-57 והלוח על 40-41 - ב- IDLE! בבדיקה בת 10 דקות שעשיתי סתם (עם התוכנה החביבה לחישוב הפאי), הטמפרטורות עלו ל- 62/44. החדר שלי לא מ…
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב, רציתי לשאול היכן ממוקמים הסנסורים של המעבד והלוח אם שאותם ניתן לקרוא בתוכנות מעקב (כמו speedfan) והאם ניתן להחליף אותם או לבטל אותם דרך הביוס? האם המאוורר של המעבד משתמש בסנסור של המעבד או שיש לו סנסור משל עצמו? אני שואל את השאלות האלה היות ואני חושד שיש לי סנסורים לא תקינים שגורמים לניתוקים ותקיעות. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 428 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הקירור הזה שכבר נמצא אצלי לא מעט זמן. בקרוב אני עומד לשדרג את הלוח אם ואת המעבד לסוקט AM2 ואני רוצה להשאר עם קירור זה. בחוברת התקנה של הקירור מופיע הדרכה לסוקט 940, 939 754, 478, וLGA775. לא כתוב שום דבר על סוקט AM2, אבל בפירוט על המוצר [באתר של SCYTHE] רשום שהוא תומך מעבדי AMD 64 X2 ואת כל שאר הסדרה שתומכת בסוקט AM2. אז האם אני אוכל להשאר עם הNINJA PLUS? ד"א אני מתכוון לקנות AMD X2 4600+ אם זה משנה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הולך לשפר במשמעותית את המעלות של הרכיבים במחשב שלי,ואני צריך שתיעצו לי כמה רכיבים שיקררו. אני צריך: 2 מאווררים 80mm קירור לצ'יפ קירור לכרטיס מסך - Geforce 7600GS וזהו, תקציב... שהכל ביחד לא יעבור את ה-700. ד''א אני לא מתכנן לבצע OC. בתודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
הרכבתי את המערכת באה: מעבד - Core i5 750 תדר סטוק של 2.67GHz לוח אם - ASUS P7P55D קירור - Scythe MUGEN 2 זיכרונות - A-Data Series G 1600MHz CL9 כרטיס מסך - NVIDA GeForce 9600 GT מארז - Antec Performance One P180 ספק - Corsair hx520 מערכת הפעלה WIN xp32 לאחר הרכבת המערכת השתמשתי באחת מהתוכנות הנמצאות בביוס (לא זוכר איזה אבל היא כיבתה והדליקה את המחשב שוב) כדי להגיע ל OC מקסימלי בצורה אוטומטית. לאחר מכן ראיתי כי תדר השעון עלה ל 3.7 ג'יגה וטמפרטורת המעבד בחדר נטול מיזוג (נמדדה באמצעות CoreTemp כי לא הצלחתי למצוא מדידה כזו בחבילה של אסוס...) היא כ 60 מעלות לאחר מכן גיליתי את הבעיות הבאות. אשמח לקבל עזרה ועיצות מיכוון שהניסיון האחרון שלי בהמהרה היה לפני כ 3 שנים עם Q6600 ולו…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המעבד במנוחה עובד על 50-52 מעלות זה בסדר? במאמץ הוא מגיע ל75 מעלות בדקתי אותו בOCCT אחרי 2 דק' הוא מגיע ל90..... על קירור סטוק? zalman cnps 9900 חשבתי על הקירור הזה איך הוא? או COOL MASTER V8 מה אומר נתון שעות העבודה שלהם? אצל הראשון 50000 הקול מסטר 40000 ?? עד כמה הטמפ' של המעבד תירד? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
אני מפחד לעשות למעבד שלי אוברקלוק כי אני לא כל כך יודע איך לעשות OC ולהגיע לרמה גבוהה כי שאני מגיע ל 3.2 המחשב מתחיל לקרטע והייתי שמח עם הייתם יכולים להביא לי מדריך טוב ודי חדיש למעבד פרסקוט 630 775 ואם ברצונכם לדעת את המפרט המלא שלי תלחצו במפרט מחשב
-
- 2 תגובות
- 493 צפיות
-
-
קודם כל הלוח שלי הוא IC-7 של אביט, ערכתי חיפוש בפורום ובין היתר מצאתי את זה: האם זה נכון שהוא אמור להיות יותר חם מהמעבד כי אצלי זה ממש לא ככה, זה הפרש כמעט קבוע של 7 מעלות כך שהמעבד הוא הגבוה מבין השניים, דבר נוסף, האם אני יכול לקבל אינדיקציה מהטמפ' של PWM על הCPU שלי ? כאמור יש לי IC-7 וזה מאוד עקרוני לי כי יש שמועות רבות שהלוח הזה מזייף ביג טיים! תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב, התקנתי גרסא חדשה של פריים והחלטתי להתחיל את כל התהליך מהתחלה. בכל אפן שמתי על 220*7 ! VCORE - 1.7 VDIMM- 2.9 VDD-1.6 תזמונים- 8-4-4-2.5 PRIME נפל אחרי 5 דקות לפעמים הוא נופל שניות ספורות אחרי שאני מפעיל את ה-Torture test (לעיתים קרובות אפילו) חוץ מזה גם הוינדואס איטי לעיתים תכופות ויש מן תקיעוות מעצבנות,זה פשוט בלתי נסבל ! הוינדואס עולה, אני לוחץ על ההתקשרות שלי לאינטרנט טצריך לחכות דקה וחצי שזה יעלה ! לאלו שטועים המעלות הן לא הבעיה (בדקתי את האפשרות הזאת) מה לעזאזל הולך פה ?! Just too weird for me !
-
- 79 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
פעם ראשונה שאני עושה אוברקלוק,עשיתי דרך התוכנה smart6 שעושה זאת אוטומטית במקום,כרגע המהרתי את המעבד מ2.8 ל3.8 דרך התוכנה הנ"ל ,לקח בדיוק שניה אחת עם כיבוי המחשב האם זה בסדר?הפעלתי occt כמו שכתוב במדריך והטמפ' לא עבר במאמץ אפילו את ה70 . השאלה שלי היא גם על התוכנה s&w שכרגע הפעלתי אותה,האם במקרה של חוסר יציבות התוכנה תפסיק לעבוד ותתן לי התראה? מה היא אמורה לרשום?,כמה זמן אצטרך להפעיל אותה כדי להיות בטוח שהכל תקין?
-
- 24 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
עשיתי ממש קצת לכרטיס מסך שלי Ge-Force 2 Mx 200
-
- 8 תגובות
- 680 צפיות
-
-
-
היום קניתי תמארז הזה מ-ksp איך הוא קניתי אותו ב-390 שח רציתי לדעת איך הוא מקרר ואיך הוא בכללי?!!?! והעם הוא מארז טוב!?יותר מ-CM 690 Black
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
טוב אני מתכוון לעשות איזה מודינג נחמד במארז ואני צריך מעט את עזרתכם.... המודינג שאני מתכוון לעשות הוא: *חלון בצד המארז והתקנת קתודה קרה. *התקנת מאווררים: מאוורר אחד 80 מ"מ בחזית המארז למטה מכניס אוויר מאוורר נוסף 120 מ"מ בצד המארז מכניס אוויר לכיוון המעבד ולוח האם ועוד מאוורר אחד 80 מ"מ למעלה מוציא אוויר שתי דברים נוספים שבסימן שאלה: * צביעת המארז * מערכת שליטה במאווררים השאלות שלי אליכם הם: - איפה ניתן להשיג גרילים למאווררים? (רצוי באזור הצפון - חיפה) - איפה ניתן להשיג קתודה קרה? וכמה בערך היא עולה? (כנ"ל: רצוי באזור הצפון - חיפה) עצות יתקבלו בשמחה!
-
- 6 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מנסה לעשות אוברקלוק לחבר שלי , מעבד pentium 630 @3000 לוח אם של MSI NEO2 זיכרונות 1.5 GB 400MHZ OCZ קירור נחמד מקורי של אינטל. המחשב פשוט לא נותן לי, המכפלה זה 200X15 כשאני מעלה 3 ואז עוד אחד ועוד אחד ,אפילו רק עד 5 - 6 המחשב נתקע בפוסט. והטמפ' בסדר גמור ,מנוחה 38-40 מזה יכול להיות?
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הקירור של הכרטיס מסך ל THERMALRIGHT HR-03 אבל הבעיה שהקירור בא בלי HEAT SINK לזכרונות. אני נורא אשמח אים מישהו יביא המלצה לגבי HEAT SINK מתאים(עד400 ש"ח) תודה מראש לכל העונים
-
- 12 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה יש לי לוח A7N8X DELUXE של אסוס ויש חיישן (SENSOR 3) והוא מגיע ל127 מעלום צלסיוס בדוק!! בשני תוכנות האם זה טעות?? דרך אגב קראתי באינטרנט שעשו צילום טרמי ויש קצת בעיות של הפיזור החום אבל הגירסה עם הצילום הטרמי היא גירסה יותר ישנה של הלוח אם ודרך אגב בגירסה עם הצילום הטרמי יש היטסינק על הגשר הדרומי ולי אין אז אני עכשיו הוצאתי היט סינק מכרטיס גרפי ישן ואני אדביק את לגשר הדרומי אבל ביגלל שלא מצאתי משהו בגודל קטן מספיק אני חותך את זה עם מסור דק(דרך אגב אני גר באוסטרליה אז אי אפשר להמליץ לי על חנויות בישראל) אבל בכל מיקרה קניתי מישחה טרמית של COOLER MASTER אבל עכשיו גיליתי שאני צריך גם דבק טרמי ביגלל שלגשר הדרומי אין חריצים כאלה לכליפסים וצאיך לבדביק אז עוד שאלה…
-
- 9 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אני מחפש המלצות למאווררים בגדלים 120, 90, 80 שיהיו כמה שיותר שקטים! עדיף המלצות מכאלו אנשים שיש להם את המאורר \ שמעו אותו בפעולה תודה :-*
-
- 28 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כמעט בכל מפרט באתר אני רואה שקירור המעבד המקורי מוסב לאחד איכותי יותר, נאמר הMUGEN II. במידה ואיני מתכוון לבצע OC למחשב שלי, האם עדיין מומלץ בצורה כ"כ קריטית להחליף את קירור המעבד המקורי שלי? המעבד המדובר במקרה הזה הינו I5 760 BOX וכרטיס המסך עתיד להיות GTX 460 (אם זה רלוונטי לעניין). תודה
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-