עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Friedman,

שלום ברשותי המעבד AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 ולוח האם DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 נמצאים במארז מידי נקי ומתוחזק אוויר נכנס מקדימה ע"י מאוורר של 120 אוויר יוצא מאחור ע"י מאוורר נוסף של 120 כמו כן יש לי Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler עבור המעבד. הטמפרטורה של המעבד סביב ה 40 הטמפרטורה של לוח האם סביב ה 46 מה שניראה לי קצת גבוה. אשמח לקבל את דעתכם תודה

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  2. Started by Omri643,

ככרגע אני על 3.248 ג'יגה, ובא לי לעלות עוד... הטמפ' במנוחה בערך 38-42 ומאמץ 63-67~ אני רוצה לשפר את האובר... יש הצעות איך? הזכרונות שלי (קורסייר CL5-5-5-15 ) בגיעו מסטוק של 667 לבערך 920 !!! מה אתם מציעים לי לעשות כדי לשפר את ה OC? אני די נתקעתי במהירות הזו בגלל הזכרונות, אני על +0.2 עד כמה להעלות את המתח שלהם בלי לפגוע בהם? אגב- אני עם EVERCOOL BUFFALO ויש לי ZALMAN 7700 שהשגתי שיושב בצד... השאלה, אם אני ישים אותו במקום זה יעזור? הוא נחשב שקט? כי השקט של בפאלו ב OC לא מספיק לי... והוא קריר יותר? שווה להסיר את הלוח אם כדי להרכיב אותו? כי אין לי כוח לזה ומחר גם ככה אני מנקה את המחשב מאבק ומסדר כבלים- אז חשבתי כבר ביחד, אם כבר אני עושה את זה.. אז שווה או לא…

• 2 תגובות
    • 461 צפיות
  3. Started by gonenb,

היי הכרטיס מאוד מרעיש עם המאוורר שהוא בא איתו, אני צריך משהו הרבה יותר שקט, בלי צורך ב overclock. יש הצעות?

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  4. שלום. אני מחפש קירור לNB לו צ'פסט של NV דגם 650I ULTRA תודה.

• 7 תגובות
    • 545 צפיות
  5. שלום, אני מחפש קירור למחשב שמפרטו: AMD Athlon64X2 3800+ @ 2.00Ghz MSI K9N Neo V1.5 Kingston Value 667 Mhz CL5 2X1024Mb Inno3D 7600GT 256Mb DDR3 - לא GDDR WD2500KS במארז פשוט מאוד (אין לי מושג איזה) עם מאוורר 12 ס"מ ומאוורר 8 ס"מ כבר כלולים אני מחפש הכי הרבה קירור במינימום הוצאות, אם מארז חדש עוזר אז אחד במחיר נמוך יש לי כ500 ש"ח לקירור להכל ביחד. אולי קירור שאפשר לעשות אתו OC קליל? (אני מתכוון 2.15Ghz-2.25Ghz) כרגע טמפ' במאמץ בינוני+: 50C~ וטמפ' בלי: 40C~ בבקשה עזרו לי למצוא קירור ב500 ש'

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  6. ניסיתי דרך התוכנה Speedfan ולא הבנתי כלום בתוכנה הזאת ניסיתי דרך ה bios לא מצאתי איך אפשר לשנות מצאתי רק על כמה הוא נימצא יש לי לוח אם של ASUS אין ב bios שלו אפשרויות לשינוי המטח למעבד כלום טוב אם יש איזה תוכנה או אולי משו אחר שיעזור לי לעשות את המאוור של המעבד יותר מהיר ואז הוא יקרר לי אותו למה הוא חם! אה עוד משו אין מדריכים לתוכנה speedfan איך לעלות את המהירות של המאוורר של המעבד.. טוב תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. מפרט חומרה: מעבד : E8400 ק.מעבד: TT V1 לוח-אם: DFI DK X38-T2R זכרונות: CORSAIR XMS2 6400 2G 4-4-4-12 כ.מסך: GIGABYTE 8800GTS 512 מארז: COOLER MASTER CM-690 ספק: ENERMAX LIBERTY 620W אוקיי אז ככה הOC שלי הוא E8400@4G ,CORSAIR 800@890 (איני יכול לצרף את תמונת המסך של CPUZ מפני שמשום מה אינו מציג אצלי תוצאות אמת מדובר על CPUZ 1.45 , מ"ה VISTA ULTIMATE32 SP1). את ההוכחה ל4G אפשר לראות בפרטים של תמונת 3dvantage , ולזכרון ב-CPUZ (חשוב לציין שתזמוני הזיכרון היו חופשיים ולא מוגבלים ל- 4-4-4-12) [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 704 צפיות
  8. Started by OutRaGe,

שאלה בכותרת למעבד A64 4200+ תודה מראש

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  9. טוב כפי שאתם ודאי יודעים אנחנו פה רודפי בצע ולרוב כשקונים מעבד לא מספיק לנו המהירות (למרות שדוגרי זה כן מספיק) ואנחנו מוסיפים לו מהירות ע"י OC.. בחינם(!!) -- הבעיה המרכזית עם OC זו כמות החום הגדלה, לכן צריך קירור יותר טוב וקירור יותר טוב הרבה פעמים משמעותו יותר רעש.. (חוץ ממים שזה יקר משמעותית...) אבל רעש אנחנו לא אוהבים(החלק השפוי מאתנו לפחות) וכאן אנחנו בבעיה.. אני התחלתי פרוייקט לפני כמה זמן שהמטרה שלו הייתה להמהיר את הQ6600 שלי עד ל3GHZ או יותר ובתנאי שהקירור יהיה יעיל ושקט מאוד. אני דיי רגיש לרעשים ובנוסף המחשב נמצא בתוך החדר שלי ככה שאני מעדיף שהוא כמה שיותר שקט.. ואז התחלתי את הפרוייקט-- נקודת הזינוק לא הייתה כל כך טובה מכיוון שהמארז שברשותי , sonate 3, מקו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by grove,

שאלה קטנה למביני עניין לגבי מחשב של חבר צריך את דעתכם כונן קשיח 160 גיגה סאטא של WD 42-44 מעלות נורמאלי? E4600 מאוורר של טרמאלתייק 39-41 מעלות? וכרטיס מסך 8500GT ללא מאוורר 72-75 מעלות? האם אלו טמפרטורות סבירות תקינות?

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  11. Started by biodome,

היי חבר'ס אני יכול להחליף למעבד E6600 כנראה וחשבתי אם אני כבר מפרק את הלוח, כדאי על הדרך להתאים קירור שאולי יחזיק את הבובל'ה הזה באוברקלוק (מכפלה 9, באס 333 עם מתח 1.4v, או אולי באס 378 עם קצת יותר מתח) עם קירור פאסיבי. האם ה-Thermalright Ultra 120 Extreme יעמוד במשימה שכזו? או אולי קירור אחר שיש בשוק (אפשר גם להזמין מחו"ל) - אני לא כזה מעודכן במלאי העכשווי.. אבל אני רוצה לנסות לארגן פאסיבי, נמאס לי מהרעש.

• 5 תגובות
    • 577 צפיות
  12. Started by isroz,

אז ככה יש לי שתי סטיקים של667 כול אחד 1G מאבד דואל קור 3G אני מעוניין לעשות OC לזכרונות יש לי לוח אם של ASROCK דגם : 4CORE DUAL-VSTA אני יודע שזה איפה שהוא בביוס בבקשה עודה לכם מעוד

• 2 תגובות
    • 390 צפיות
  13. Started by nirmarcu,

קניתי לפני כשבוע מחשב חדש: AMD 5200, AC Freezer 64 Pro, GigaByte GA-MA78GM-S2H, COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT התקנתי את EasyTune5 שהגיע עם הלוח. הפעלתי אותו ב- idle והופיע ליד ה- RPM של המאוורר אזהרה - הערך היה 1057. אח"כ התקנתי COD4 ואחרי כמה דקות המחשב נכבה... ניסיתי שוב ושוב הוא נכבה... אח"כ גם בזמן גלישה באינטרנט הוא נכבה. הספקתי לבדוק בזמן המשחק את ה- EasyTune5 והאזהרה הייתה ליד ה- CPU ולא ליד המאוורר - הערכים היו CPU - 73c RPM - 2280 מספר שאלות: אילו ערכים נחשבים תקינים (טמפרטורת מעבד + RPM) ב- idle ובזמן מאמץ - כמובן עבור המפרט הנ"ל ?? האם 1057 RPM ב- idle זה גבוה או נמוך ? האם המעבד אמור להגיע לטמפרטורה של 73 מעלות ? האם EasyTune5 נחשבת תוכנה אמינה לבדיקת הערכים ? …

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  14. טוב לאחר שעשיתי קצת Lapping לליבה ולהיטסינק להלן כמה תוצאות של אוברקלוק וזו רק ההתחלה. להלן פירוט הקונפיגורציה: FSB: 400 X 8 DRAM Timing: 5-5-5-18(כרגע) DRAM Frequency: DDR2-1003MHZ(501.5MHZ) DRAM Static Read Control: Disabled Transaction Booster - Disabled Relax level [3] Cpu Spread Spectrum- Diabled PCIE Spread Spectrum - Diabled Cpu Voltage: 1.375v Loadline Calibration - Diabled Fsb Termination Voltage - 1.4v NB Voltage: 1.59v Dram Voltage: 2.2v PLL Voltage: 1.6v רק Excecutr Disable Bit ו PECI - Enable [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by dddd01,

שלום, יש לי - מעבד : Q6600 stepping g0 קירור למעבד : V1 . כרטיס מסך : Geforce 8800GT . קירור לכרטיס מסך : S1+turbo module . (לוח אם : ga-p35c-ds3r.) (זכרונות : g.skill 4GB ddr2 800MHZ CL4 dual channel ) לאיזו מהירות אתם ממליצים להגיע בOC בכל אחד מהם? (המעבד והכרטיס מסך) ומהי הטמפ' המומלצת במנוחה ובמאמץ לכל אחד מהם? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  16. Started by Lavelle,

האם הטמפ' לא גבוהות מידי, ושווה כבר לרדת קצת באוברקלוק (שמתי לב שהמחשב מתחמם יותר ממה שהיה לפני חודשיים שלושה) [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 950 צפיות
  17. Started by slrr,

האם זה טוב?? עשיתי למעבד(E8400) אובר מ-3 ל-3.68 בלי לגעת במתח בכלל לוח-אם DS3R האם זה מסמל טובות או שזה רגיל לחלוטין?

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  18. הקירור סטוק במחשב השני (P4 2.8 Northwood) לא מספיק, המחשב נכבה מידי פעם מהחום, איזה קירור כדאי לקנות? משהו מינימלי, אין שם OC.

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  19. שלום. קניתי לא מזמן מאוורר של thermaltake הthunderblade ואני לא מרוצה ממנו בכלל. יש לו חיבור 4 פין למתח מהספק וחיבור 4 פין ללוח אם, אבל תכלס יש שם רק חוט אחד ששולח נתונים ללוח. המאוורר עצמו הוא די רועש בגלל שהוא עובד על 2000RPM. ואין אפשרות לשלוט על מהירות הסיבוב שלו דרך הלוח אם (Smartfan) הוא רק מעביר ללוח את מהירות הסיבוב שלו. אני מחפש מאוורר שקט מאוד שיש לו את האופציה לשינוי הRPM ע"י הBIOS בלוח אם. תודה.

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  20. תקופה ארוכה שאני מתכנן על מחשב חדש והחלטתי שבמחשב שלי ארכיב מערכת קירור מבוססת מים. ובכן התקופה הארוכה נגמרה וכעת כאשר רוב החלקים הגיעו אפשר להתחיל להרכיב הכל ביחד. למי שלא יודע הסטאקר של CM לא מתאים במיוחד לקירור מים, הגג של המארז לא שטוח ובגדול יש צורך בהרבה שינוים פיזיים בשביל להתקין את הכל. בקיצור היה צריך לקדוח כמה חורים(יש יגידו שאני משוגע שקדחתי במארז של 1500 ש"ח ). מפרט: Q9450 Striker II Formula 8gb OCZ Reaper 2X9800GTX 2X1tb WD HDD's Auzentech X-fi Prelude 7.1 Cooler Master Stacker 830 Nvidia Edition ובכן בו נעבור לתמונות: בתור התחלה היה צריך לקדוח בפלטה של הלוח אם בכדי להעביר את החוטים באופן מסודר, סידור החוטים הטוב ביותר הוא ללא חוטים . את החורי…

• 49 תגובות
    • 4.4k צפיות
  21. האם קיים פיתרון קירור עם heat sink גדול מאוד , למעבד , שמבטל לחלוטין את הצורך במאוורר או לפחות מצמצם את השימוש בו למינימום ההכרחי לאותם מקרים שבהם המערכת נמצאת בעומס מלא. הערה : אני מדבר על פיתרון אוטונומי לחלוטין שאינו מתבסס על החיישנים בלוח האם עצמו, אלא על כזה שיש לו סנסורים משולבים ב-heat sink ומיקרו מעבד משלו ששולט בצורה ישירה במאוורר ,כך שהמאוורר מופעל אך ורק כאשר טמפרטורת המעבד עוברת את טמפרטורת הסף , המקסימאלית המותרת (70 מעלות ,אם אני זוכר נכון ). הקירור מיועד למעבד q6700 \q9450

• 7 תגובות
    • 729 צפיות
  22. Started by RenTex,

טוב אז מרוב שאני ממהר פה להקשיע וכו' .. שחכתי לציין את ה OC שלי לכרטיס מסך שלי ה9800GTX שלי מספיק דיבורים הנה תמונות : אמ זה כרטיס מסך EVGA, גרסא רגילה, קירור סטוק .. והנה התוצאות אני לא ממשיך כי אז יש זיופים, אחרי איזה 50 מגה הרץ שאין לי כוח להעלות ^^ אבל כשיהייה לי פתרון לקירור של הגשר הדרומי, אני יוכל להמשיך =]

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  23. עזרה בבחירת מארז עם הקירור הכי טוב למחיר של מקסימום 550 ש"ח. הכי חשוב לי הקירור... תודה רבה לעונים!!!

• 4 תגובות
    • 484 צפיות
  24. אם אני קונה בקר, וגם מוסיף מאוורר או שניים, אז את המאוורר שאני קונה, אם זה מאוורר שיש לו כמה גרסאות של RPM, אז לקחת את ההכי גבוה, נכון ? כי עם הבקר אני אוכל לקבוע אותו על מהירות מסוימת שהוא יהיה שקט, אבל כשאני אצתרך את כל הכוח שלו אני אוכל להגביר אותו עד הסוף, כן ?

• 3 תגובות
    • 544 צפיות

דיונים חדשים בפורומים