עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כותרתתת המאורר זה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1061 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=110 שמתי אותו מאחורה שיוציא אוויר אבל הוא קבוע עובד על 2300 + שככתי לציין יש לו 3 חיבורים.. אחד הוא מחובר ללוח אמ חיבור של 4 פינים.. ויש עוד שנים אחד של 3 פינים ועוד אחד של 4 אבל שונא מהראשון

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  2. Started by Ben N,

כמו שאמרתי בכותרת. המעבד שלי פשוט רותח וזה מציק לי מידי בעין.. לא יכול כבר. במאמץ הוא מגיע כרגע ל: Cpu - 47 Core 1/2 - 56/57 זה גבוה.. גבוה מידי לטעמי.. בעיקרון אני מעוניין בקירור יעיל כמה שאפשר ולא רועש מידי. אין לי בעיה עם רעש בעיקרון, אבל עדיין אני לא מחפש טרקטור לישון איתו בחדר... חח. התקציב שלי הוא עד מקסימום 250 שקל, אלא אם יש משהו משמעותית יותר טוב בחריגה קלה.. עוד פרט חשוב - מארז - Thermaltake Soprano VB1000. חשוב מן הסתם השקירור ייכנס למארז.. תודה לעוזרים!!

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by MadGhost,

מצאתי שימוש לאחד המחשבים הישנים שלי - בעיקר לאינטרנט - והבעיה שהוא עושה רעש של טרקטור... לפני כמה חודשים כבר החלפתי לו את הספק הג'נרי שהגיע איתו למשהו יותר נורמלי ודי שקט , והחלפתי גם את הקרור לכרטיס מסך... לאחר בדיקה היה קל לראות שאת הרעש עושה המאוורר של המעבד (פנטיום4). אז המטרה שלי עכשיו היא להפוך אותו לכמה שיותר חרישי -בתקציב של כ600~700 ש''ח. ומה שחשבתי לעשות בינתים זה להחליף למארז נורמלי כגון centurion 532 , ולשים למעבד איוורור פסיבי - נראה לי sonic tower . זהו... אשמח לשמוע תגובות או הצעות.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by stingeR-,

אני מחפש מאורר 120MM בתקציב כמה שיותר זול(עדיף שלא יעבור את ה80 שקל) בעל הביצועים הטובים ביותר(אם אפשר לד כחול יוסיף כאן המון..)

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  5. -------------------------------------------------------------------------------- אז ככה ישלי כרטיס מסך של BFG 8800GT+OC 20% ככה. והוא מגיע לי ל63-2 מעלות שהמאורר שלו מסתובב על חצי מהירות, ושאני מכוון תמאורר שיסתובב על מקסימום הוא יורד לי ל56-8 מעלות. במשחקים המקסימום שהגעתי היה 67-8 ככה לא יותר. המעלות שלו בסדר??!?! וישלי תמעבד Q6600 שהוא מסתובב על 2700-2800 המעלות הם 30-35 והוא עושה הרבה רעש אז אני מוריד אותו ל1400 והמעללות שלו במאמץ משו כמו 40-3 לא יותר. המעלות בסדר??

• 11 תגובות
    • 696 צפיות
  6. אז אחרי דיי הרבה זמן שחיכיתי, הנה המערכת החדשה שלי : Q9450 Asus maximus formula corsair xm2 2gb 800 cl 5 evga 9800gtx @ 815\1221\2035 corsair hx620w seagate barracuda 500gb liteon X20 lg 20n X20 antec p182 @ 4X12 fans 1XZalman f3 + 3XAntec stock fans Thermalright Ultra 120 Extreme @ Zalman f3 בקרוב יהיו עוד שינויים בחומרה, אבל ככה רק לגרות אותכם =] בזמן הקרוב כנראה מחר, אני יתחיל ב OC, אחרי הרכבה דיי ארוכה, של המערכת, אני נח כרגע. אחרי ליפינג או איך שלא קוראים לזה של כל המערכת, הורדתי את הטמפ' של המעבד בכ3-4 מעלות, ממה שהיה בהתחלה לפני סידור יעיל יותר של קאבלים. מצורפות 2 תמונות לגירוי אז לא לברוח, עניין של זמן עד שהאשכול יהפוך מאשכול תמונות של מחשב, לאשכו…

• 13 תגובות
    • 905 צפיות
  7. Started by motorishta,

אהלן... רציתי לדעת מה ההבדל בקירור מעבד infinity ל-mugen? או שזה אותו קירור בכלל?

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  8. שלום, יש לי AC FreezerPro 7 ואני מרוצה מהקירור שלו, אבל הרעש שהוא עושה די מציק (יש לי סתם מארז ג'נרי) האם מישהו החליף אי פעם או חושב שאפשר להחליף לו את המאוורר במאוורר 120 שקט ?

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  9. Started by Faith132,

אני מנסה להגיד ל3.4ghz והמערכת נופלת בשנייה בprime95.. כבר הגעתי ל1.4615 בVcore (זה גבוה מדי?).. 1:1 בזכרונות - FBS 380 - 14615V.. עוד מידע צריך לתת?.. בבקשה תעזרו לי.. הטמפ' במנוחה 46-50 ובמאמץ של Heat מגיע עד 73. תודה רבה לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by slrr,

לוח-אם dfi-lanparty של חבר .... נסיתי להוציא את המאורר של הצי'פ כדי להחליף משחה והצי'פ יצא איתו מה זה אומר?????? (למי שלא הבין זה אומר שכל הפינים שלו חצויים ל-2 עכשיו ....איך זה היה דבוק כל-כך חזק)!!!!!!!!!!!

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  11. Started by parlux,

יש לי לוח אם של ASUS P5GC-MX/1333 ומעבד P4 3200GHz עכשיו אני ניכנס לאיפה שעושים אוברקלוק למעבד ואין אפשרות לעלות את המתח של המעבד תיראו כמה אפשרויות יש לי ב bios אה ואמורים לי לילחוץ Ctrl F1 זה לא עושה כלוםם!!! התמונות גדולות אז הבאתי את הלינקים לתמונות. תמונה מספר 1 http://img413.imageshack.us/img413/4209/26323607sk4.jpg תמונה מספר 2 http://img261.imageshack.us/img261/3010/97717941mu9.jpg תמונה מספר 3 http://img261.imageshack.us/img261/1439/51831752eh1.jpg תמונה מספר 4 זאת תמונה אחרי אוברקלוק למעבד אם אני מעלה יותר מ 220 המחשב קורס יש לי ספק כוח של 400W EZCOOL אבל זה לא קשור. אני צריך לעלות את המתח של המעבד ואין לי את האפשרות הזאת ב bios והכרטיס מסך שלי לא מחובר למתח הוא…

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  12. יש לי מעבד Q6600 מסוג G0, מהירות סטוק 2.4 ועשיתי OC ל-3.0. הטמפ' נעות במנוחה בין 41 ל-46, ובמאמץ בין 65 ל-71-2. רציתי לדעת אם אלה טמפ' אופטימליות כדי לא לפגוע במעבד לטווח הארוך. (אגב, במשחקים הטמפ' לא עוברת את ה-65, אבל למשל בבדיקה עם תוכנה כמו פריים 95 הטמפ' נושקת ל-72. לגבי הקירור של המעבד, אני שוקל להחליף אותו לזה - http://www.viperlair.com/reviews/cooling/air/thermaltake/v1/ למישהו יש ניסיון איתו? יכול לתת חוות דעת...? *הוספתי תמונה של מיקום המאווררים, אם זה לא בסדר תציעו איך למקם אותם לאיוורור יותר טוב של המארז. תודה . הוספתי מאוורר בצד, סידרתי כבלים תמונות בהמשך העמוד. [attachment deleted by admin]

• 30 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. יש לי מאוור שמחובר ישירות ללוח אם והיתי רוצה להוריד לו את המהירות. התוכנה speedfan מזהה אותו אבל, איך אפשר לשלוט על המהירות שלו דרך התוכנה אם בכלל ? יש למטה את הקטה של האחוזים , אני מוריד אותם אבל לא קורה כלום... עזרה.. (אולי אני צריך תכונה אחרת?)

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  14. ברשותי 2 מאווררים מדגם ARCTIC FAN 12PWM. לכל אחד מהם יש שלושה חיבורים: חיבור 4 פינים ללוח האם זכר, חיבור 4 פינים נקבה וחיבור 3 פינים ללוח האם. אין חיבור ישיר לספק הכח. חיברתי מאוורר אחד ללוח האם בחיבור 4 פינים, מאוורר שני חיברתי לנקבה במאוורר הראשון, הגדרתי בלוח האם את הSMART FAN על PWM, והמאווררים פשוט לא עובדים. ניסיתי לחבר רק מאוורר אחד, להשתמש בחיבור של ה3 פינים, לנסות את כל אפשרויות הSMART FAN בביוס, ובכל זאת לא הצלחתי לגרום למאווררים לפעול. מה יכולה להיות הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני עומד בפני קניית מחשב המעבד יהיה E8400 הלוח ASUS P5Q PRO הכרטיס מסך 9800GTX ומעלה אני רוצה לעשות OC אבל אמרו לי פה בפורום מעבדים שאם אני עושה OC למעבד ממילא זה יהיה גם לזיכרונות ויכול להגיע גם לPCI-E אני רוצה להבין מה הסיכונים {אם אפשר גם ב-%} עד כמה זה מסובך ועד כמה זה כדאי

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  16. Started by oren99,

שיחקתי GRID איזה שעה פתאום היה טיק כזה והמחשב איתחל את עצמו. אני מניח שזה יכול להיות הכרטיס מסך או המעבד שהתחממו? מה אפשר לבדוק? באיזה טמפרטורות הכרטיס גורם לאיתחול ובאיזה המעבד? (מפרט מימין) הכרטיס על 612/918 המעבד על 2.5GHZ

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  17. אהלן , הבנתי שהקומבינציה הבאה מומלצת : Thermalright ULTRA 120 Extreme +Zalman ZM F3 כמה שאלות : 1. כמה רועש הוא יהיה במקסימום פעילות (של המאורר כמובן) ? [ז"א אם זה משהו נסבל , רועש מאוד , יותר מהסטוק ברגיל שלו וכו' , קנה מידה זה מה שאני צריך) 2. אם אין ניסיון עבר בהתקנת מאוררים האם אני אסתבך עם ההתקנה ? (צריך לפרק את הלוח ד"א ?) 3. בהקשר ל2 יש איזשהוא סירטון / הדרכה ? 4. האם הקירור נכנס למארז HEC 6A19B עם 8800GT בפנים? 5. איך מחברים את המאורר 120mm על הקירור עצמו ? (ברגים רגיל כמו על מארז?) 6. אם יש הצעות לקומבינציות נוספות בטווח המחירים אשמח תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  18. Started by Eluha,

לא תעמינו אבל לאחר החלפת מעבד מPENTIUM D820 לE8300 אני מבין מזה OC תמונה אם תוצאה לא רעה SPI לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: E8300 2.83 זיכרון: CORSAIR XMS2 800MHZ DDR2 וכמה שאלות: 1. זיכרונות 1:1 BUS:430 זה אומר שאני בOC על זכרונות 860MHZ (וזיכרונות שלי 800MHZ CORSAIR) מה אני צריך לעשות בשביל שזיכרונות לא יכנסו לOC? 2. כשה ניסיתי בהתחלה לשנות את PCI ל100MHZ המע' עשתה שיחזור מוזר לא? התפלתי מהטמפ' נמוכות : מנוחה 35-41 מאמץ 50-56 [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by dan9,

היי לפני הכל זה המפרט שיש לי (בצד).. הצלחתי כבר כמה פעמים לעשות OC ל8800 אבל זה לא יצא הכי יציב שבעולם והיו משחקים שנתנו תוצאות טובות והיו חלק שפשוט נתקעו. ומפה אני מסיק כל פעם מחדש שהOC לא ממש יציב.. אז ככה יש לי RivaTuner v2.09 ו 3DMark06 וכמובן את הדריבר האחרון של NVIDIA! רשמתי את התוצאות בהגדרות המקוריות והחלתי לצאת לדרך עם הרבה ציפיות לעזרה ותמיכה ממכם עם המעבד והזכרונות ממש עזרתם לי וזה המקום גם להודות שוב.. (ממש היתי מופתע מהנחישות שבלעזור מהקהילה הזו) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=338021.msg2916663#msg2916663 אשמח גם לקבל הגדרות דומות לבעלי פלטפורמה דומה כולל הנתונים כמו טמפ\תוצאות\ומתח.. בביוס הPCIE נעול ב100 לצורך דיוק זה הכרטיס והקירור:…

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  20. אני יודע שזאת שאלה די דבילית אבל איך אני יכול לדעת אם המאורר שלי נדפק? המחשב שלי התחיל להתקע נגעתי בו הוא היה בחום מטורף מזל שכבתי אותו ישר אחרת הוא היה פשוט נשרף, פתחתי את המארז נגעתי בלוח אם בדיסק קשיח בזכרון פנימי הכול היה רותח, עכשיו המחשב דולק בלי המכסה של המארז הייתה לי תחושה שהמאורר של המארז לא פועל כי המעבד לא היה חם כמו האחרים חוץ מזה שאני רואה שעכשיו הוא מסתובב, בניגוד למאורר של המארז שלא זז (הוא אמור לא לזוז?! כאילו זה למקרי חירום או משהו או שזה כמו המאורר של המעבד שפועל כל הזמן), נתתי למאורר דחיפה קלה והוא כזה עושה סימנים של אין כח כאילו מסתובב יותר ממה שהוא היה אמור להסתובב אבל מפסיק מהר מאוד. אז ככה אני רוצה לדעת אם המאורר שלי נדפק אם שווה בכלל לתקן את זה או…

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  21. Started by carman6,

הסתכלתי על האתר ההוא שאומר לכל מעבד איזה טמפרטורה מקסימלי יש לו? למה הכוונה מקסימלית? ומה זה אומר שלמעבד שלי יש שמה בין הטמפרטורות הנמוכות? e6420- 60.1 מעלות?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Roy.T,

יש דרך להעלות את מהירות המאוורר? סובבתי את גלגל השליטה למקס", והוא עדיין מסתובב באדישות על 700 RPM..

• 12 תגובות
    • 683 צפיות
  23. מערכת: cpu : AMD Athlon 64 X2 6000+ mb : INF. NF ULTRAII-M2 ram : Twimons DDR2 667.2048mb video: Asus GeForce 8800GTS 320mb power: Enermax Liberty elt500awt HD : WDC WD2500KS : Gigabyte Triton במצב מנוחה: לוח: 61 מעבד: 44 כ.מסך: 45 HD: 38 המארז מאוורר מצוין למה הלוח כ"כ חם? הוספתי עוד מאוור AC 8025 בדלת שמכניס אויר אבל הוא רק הוריד בכמה מעלות את הכרטיס מסך והלוח נשאר לוהט.. המאורר מסתובב הכל בסדר הגוף קירור יושב טוב אין טיפת אבק במארז. [br]פורסם בתאריך: 5.06.2008 בשעה 21:56:43 אני חושב שאקדח בעבודה חור עגול בדלת, אמקם אותו הכי טוב מול המאוורר המסכן של הלוח שממוקם במקום בעייתי עם ה 8880אתפנק באיזה גריל נחמד, ואעביר את ה AF8025 של AC לשם..

• 13 תגובות
    • 876 צפיות
  24. שלום. כרגע ניקיתי את כרטיס המסך 8800GT עם אלכוהול ו... משם והלאה אין לי ממש מושג מה לעשות ואני דיי מפחד לגעת בעוד דברים :[ יש מדריך או תמונות להרכבת הקירור? תודה מראש

• 43 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by KF,

שלום.. יש לי E8400 על 4050mhz הכל טוב ויפה.. אבל אחרי כיבוי ממושך כשאני מפעיל את המחשב הכל חוזר לקדמותו. מה הבעיה? המתח של המעבד 1.375,לזכרונות שמתי +0.1V 5-5-5-15 ולאחר כיבוי ממושך הOC חוזר לקדמותו. כנ"ל עם מתח למעבד 1.40V ביחד עם הנתונים הנ"ל ואותה הבעיה. בנוסף ניסיתי את האופציה של1.375 עם הוספת מתח לזכרונות 0.1V + MCH +FSB . מישהו יודע מה הבעיה? כביכול הכל יציב ואין לי בעיות של אי יציבות כשמחשב בעומס או משהו אחר.. תודה.

• 34 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים