אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
הורדתי את התוכנה עכשיו רשום שהCPU 23 מעלות הCASE 25 מעלות אבל הSENSOR 3 הוא 70 מעלות. איזה חלק הוא 70 מעלות?? למה הכוונה?? ומה הכוונה לITE8712F-3 שהוא בכלל ב-25-???
-
- 10 תגובות
- 711 צפיות
-
-
הלוח שלי הוא EPOX8KDA3J זכרונות ADATA ויטסטא 500 MHZ 512X2 מעבד amd 64 3200+ 754 אני לא מצליח לעבור את ה 2340 עם המעבד (2200 סטוק) אפילו 250 על מכפלה של 8 לא הצלחתי משומה(הצלחתי 242) ומצד שני לא הצלחתי גם 220 כשהזיכרון על 100 MHZ (1:2) לא ניסיתי העלאת מתחים כי בכזה או"ק קטן לא נראה לי שצריך.. הסטפינג שלי הוא DH7-CG מה שכן, ניסיתי עם חבר שלי (יש לו לוח DFI UT 250+ ) לשים אצלו את המעבד שלי והזכון, אותה בעיה, הורדתי את המעבד ושמתי את המעבד שלו (בלוח אם שלו) והצלחנו להגיע בכיף ל250 (זכרון על 500 ומעבד על 2400 בערך, יש לו מעבד 3000+) האם המעבד שלי הוא הבעיה או הלוח אם ? (הייתי צריך לבדוק עם החומרה שלו [יש לו כמו שלי רק מעבד 3000+ במקום 3200+ ז"א אותו זכרון] על הלוח שלי, ופ…
-
- 10 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום, אני בעל מעבד Intel CORE2DUO E7500 שאמור לעבוד בתדר של 2.93GHZ, רשום 2.4GHZ. בכל מקרה הלוח אם שלי זה Gigabyte G31M-S2L וזיכרון DDR2 שני סטיקים של 2GB נראה לי. וכרטיס מסך AMD RADEON 6750. אני מעוניין אולי להעלות את המהירות של המעבד בכמה מאות MHZ ואפילו את הכרטיס מסך. לפני כמה ימים התקנתי את הקירור של Arctic Freezer Pro 7 Rev 2. האם אני יכול לעשות OC או לפחות להעלות את המעבד לתדר של 3 GHZ ואם כן אז איך כי אני לא מבין בזה ובחיים לא עשיתי OC. תודה מראש, עודד
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש הרגע מבצע ב IVORY קירור מיים ב 195ש"ח Thermaltake BigWater A80 הנה קישור: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6251 אני לא ממש חובבת של אינטגרציה בין מיים ואלקטרוניקה, אבל בימים אלו שבחוץ מגיע ל 41 מעלות אני הייתי רוצה לקרר יותר את המעבד. כרגע יש לי את ה ZALMAN SZ CC92HS זה הפשוט שנראה כך: אז מה דעתכם על ה Thermaltake BigWater A80 ----------------------------------------------------------------------------- אז לאחר נבירה מעטה הבנתי שהקירור מיים הוא לא....ALL THAT. אז אולי מישהו יכול להמליץ לי על קירור ל 2500K שיהיה יעיל ושקט עד 250ש"ח?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה עם הטמפרטורה של המעבד (ואני מקווה האחרונה). לפני כשבוע, כאשר התקנתי את MBM5 בשביל להציג מידע ל-LCD, הייתי צריך להגדיר שם את החיישנים. ניסיתי את כולם (חלקם הראו 110 מעלות וחלקם 21) עד שמצאתי את החיישן שהכי נראה לי (שקרוב מאוד לביוס - 35 מעלות). באחד הפעמים שהסתכלתי על ה-LCD שמתי לב שהוא מציג לי טמפרטורה מפחידה שלא ראיתי כמוה לפניה בשום בדיקה (כולל Tosat ו-Prime) - לא פחות מ-52 מעלות! קפיצה של 17 מעלות בבת אחת. כשאני אומר בבת אחת אני מתכוון שאני מתסכל על הצג וכל עשירית שניה עולה מעלה! היום (ואפילו כרגע זה קורה) החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק במו ידי את ההיטסינק של המעבד, ואכן, הרגשתי חום לא מועט לעומת פעמים קודמות. מה שמפתיע זה שברגע …
-
- 10 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לפורום HWzone, אני חדש בפורום ומקווה להשתלב יפה, אני רוצה להכנס לכל הנושא של המודינג וכדומה כי זה מגניב אותי, אז אני ישמח למי שיעזור ויביא לי אתרים טובים בנושא מודינג (Fan Case etc..) שכוללים מדריכים בתוכם משלבי הבסיס כגון חלון בדופן המארז וצביעת המארז עד שלבים מורכבים יותר - תודות לעוזרים! עכשיו רציתי לנצל את הפורום הזה לכמה שאלות קטנות בנושא חומרה כדי לא לפתוח טרד חדש, רציתי לדעת מה זה היטנסינק, ומה בדיוק הקטע של ה Mhz כלומר נגיד יש לי מעבד amd atlhon900 אז כמה Mhz ולמה זה שונה מהמספר שמצורף למעבד כלומר מה זה :-[, ברכות לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 811 צפיות
-
-
קניתי היום TT Extreme Spirit II, בגלל שהצ'יפסט היה חם מידי. שמח וטוב לבב חזרתי הביתה וחיברתי אותו (הוצאתי את הלוח והכול, השתמשתי במשחה הטרמית שבאה עם הES2) הפעלתי את המחשב, מיד נכנסתי לאוורסט לראות טמפרטורות, וחשכו עיני, אין שינוי בטמפרטורה. היתה 49 ונשארה 49. בדקתי שהמאורר עובד ולא סתם מאיר, הוא עובד. חשבתי ששחכתי לחבר את שאר המאוררים, אבל הם עובדים.
-
- 10 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בנתיים הורדתי קצת את האוברקלוק בתקופת הקיץ,וגם כי אני לא רוצה להוריד מהחיים של המעבד,אבל רק עכשיו שמתי לב שבמקום שהזכרון יעלה מ200 ומעלה (הוא 400MHZ) הוא יורד,ללא האוברקלוק הוא עובד ב150 MHZ,למה? הנה תמונה שקצת תסביר יותר למה אני מתכוון: עוד משהו,הזיכרונות המצויינים של הPDP שלי,הצלחתי להגיע איתם מ2.5-3-3-8 ל2.5-3-3-5 באובר קלוק! ועברתי איתם בדיקה של הMEMTEST והם עובדים מעולה,יכול להיות שזה מה שקשור לעובדה שהם עובדים בפחות MHZ? ודבר קטנטן אחרון,הPAT הזה שמופעל,איך מכבים אותו? תודה רבה לעונים :-*
-
- 10 תגובות
- 769 צפיות
-
-
יש לי: ABIT NF7 AMD ATHALON XP 2500 512MB PC3200 (2X256MB) MIDIATX JNC H7650 BOND בהתחלה היה לי רק מאוורר 80MM על הגג, 80MM מאחורה מוציא וזהו. עכשיו אתמול אבא שלי ואני עשינו קצת מודינג במארז: מיקמנו מאוורר 120MM על הגג (הוספנו חורים בשבילו וכו') מאוורר 80MM מקדימה מכניס מאוורר 80MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM על הדלת בערך מול המעבד מכניס עכשיו, לפני כל זה טמפ' המעבד הייתה בערך 42 במנוחה, אבל אחרי שהוספתי את המאווררים הטמפ' נשארה אותו הדבר ואפילו עלתה במעלה אחת או שתיים. עכשיו, בקשר לחוטים במארז אז עיגלתי אותם והכנסתי את כבלי הספק כוח ב-"SLEEVING" (לא ממש SLEEVING, פשוט צינורות מפלסטיק שמאוד דומים ל-SLEEVING, קצת רחבים יותר). בכל זאת החוטים קצת מבולגנים, אבל רק קצת (לא משהו …
-
- 10 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אתמול קניתי כרטיס מסך 7600gs של asus וספק כוח 550w של chieftec (עם מאוורר די גדול עליו) והמחשב אחרי קצת מאמץ מתחיל לקרטע ועשות תקיעות במשחקים.. המאוורר שבא עם הספק כוח מכניס אוויר שמגיע בדיוק אל המאוורר של המעבד. אלה הטמפרטורות מהאוורסט אחרי מאמץ http://img212.imageshack.us/img212/6466/64056328to3.png יש לי פנטיום 4 2.6 וההבדלי טמפרטורות של המעבד הכי שונים בין מאמץ למנוחה מישהו יכול להגיד לי אם זה בעיה בטמפרטורות או אולי במשהו אחר ? תודה
-
- 10 תגובות
- 675 צפיות
-
-
קניתי את המאורר למעבד thermaltke silent tower והוא פשוט מ-ד-ה-י-ם! הטמפרטורה במעבד שלי לפני ששמתי אותו הייתה בין 49 לבין 58 מעלות! התקנתי את המאורר הזה והכל ועכשיו הטמפרטורה היא..... למטה.... למטה... 36 מעלות!!!! 18-19מעלות זה הוריד. לא יאומן! איזה מערכת טובה! שווה כל שקל בקניה!
-
- 10 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היי לכלום , אני חדש פה בפורם ובאתר בכלל. ברצוני לשאול: בביוס וב- EVEREST הטמפרטורה של המעבד היא 54 מעלות (מעבד AMD בארטון 3200+) העניין הוא כזה מתיי שאני נוגע בהיטסניק של המעבד הוא קריר ביותר ואיאפשר להגיד שהוא באמת 54 מעלות. יש מצב שיש לי בעיה בסנסור? או שיש סיבות אחרות לעניין ? גריז תרמי ישן שלא מוביל חום קראוי?(החלפתי לפניי שנה). אני בטוח שזה לא הבעיית סרקולצית אוויר בגלל שיש לי שתיי מאוררים מקדימה , אחד מלמעלה , שתיים בדלת , ושלוש מאחורה , אני יודע שזה מוגזם :. אשמח עם תעזרו לי חבר'ה.
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שקיבלתי את הSX1040 החדש שלי הגיע הזמן להשתיק אותו קצת אז ככה לפי מה שהבנתי יש שני אופציות להחליף את המאווררים במאווררים חכמים או לקנות פאן באס אז רציתי לשאול מה מומלץ וגם איזה מאווררים נחשבים טובים? ראיתי שהמאווררים של zalman לא מאוד יקרים ומוצרים אחרים שלהם נחשבים מעולים אבל אני לא יודע איך המאווררים הפשוטים שלהם
-
- 10 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום כולם אני צריך עצות לערכות מוכנות של קירור מים עד 1200 ש"ח, או עצות להרכבה מחלקים, אבל חשוב מאוד- הכל חייב להיות בארץ! בבקשה לא לתת לי לינקים לאתרים בחו"ל.... המערכת צריכה לכלול בלוק למעבד ולכרטיס מסך אשמח אם תוכלו לעזור, ולתת קישורים לחלקים הרלוונטיים תודה
-
- 10 תגובות
- 723 צפיות
-
-
יש מצב אני הולך להיתפרע על המעבד בדרכים יצירתיות ,מישהוא יכול לתת מטרה ?
-
- 10 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, בשבוע האחרון ניסיתי לעשות OC למעבד, כיוונתי ל- 4.3 Ghz. התחלתי עם שינוי של המכפלה ל-43, ביטול Turbo, מתח vCore של 1.2 ולאט עליתי ל- 1.23 (אחרי בדיקות יציבות). בדקתי כמה שעות עם OCCT, כמה הרצות של IBT והכל היה בסדר, הבעיה היא שתמיד ב-PRIME אני מקבל שגיאה אחרי 3-5 שעות של הרצה, ואני לא רוצה להעלות את המתח מכיוון שהטמפרטורות כבר מגיעות ל-90c. קראתי קצת באינטרנט (ביקורות שונות ופורומים) לפני שניגשתי לפתוח את הדיון פה, על הלוח אם שלי, על הקירור, על המעבד, על הכל בערך, ולא היתה ביקורת אחת שמתקרבת לרמה הירודה של יכולת ה-OC הזאת, לא במתח ולא בטמפרטורות. הטמפרטורות האלה גבוהות, בדרך כלל אופייניות ל-OC של 4.5 ומתחים 1.25-1.3 במערכות דומות לשלי, וגם המתח שנדרש גבוה, בדרך כ…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
במחשב הראשון במפרט בצד התקנתי EVEREST וראיתי שיש לי 3 סוגי טמפ' למעבד עצמו (שלפי הבנתי הוא יחידה אחת... אז... מוזר): CPU 30 °C (86 °F) CPU #1 / Core #1 45 °C (113 °F) CPU #1 / Core #2 45 °C (113 °F) מה ההבדל בין טמפרטורת ליבת מעבד לטמפ' המעבד? מדוע הן שונות? וכשאני עושה OC לאיזו טמפ' עלי להתייחס?
-
- 10 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אני צריך את הנסיון שלכם כדי לדעת.. פשוט זה ה-OC הראשון שלי. יש לי מחשב חלש: STOCK COOLING: P4 2.8 PRESSCOT GA-8S655FX זכרונות ג'נריים עלובים אין לי מושג איך קוראים להם (512 MB) ספק כוח ג'נרי שגם אין לי מושג כמה W הוא מספק כי לא כתוב עליו רק כתוב 230 V 80 MM שנלחם להמשיך לסתובב חחח.. (מארז ג'נרי עם מאוורר אחד מאחורה) בנוחה המעבד בערך 47-52 מעלות. (זה כל שניה משתנה) 1.3 V כדי בכלל לגעת בו? או שאפשר לסחוט איזה 100MHZ? (אולי.. להגיע ל-3 :) בטח תגידו שלא כדי לגעת בו, אבל בכל זאת אני רוצה לנסות להעלות קצת.. (אגב כדי בביוס או עם ET4?) צירפתי כמה תמונות להוספת מידע על המעבד והזכרונות: http://img355.imageshack.us/img355/7407/untitleddy8.jpg http://img355.imageshack.u…
-
- 10 תגובות
- 661 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 3200GHz והוא מגיע לי לטמפרטורה של 60 58 שאני לא משחק לא כלום.. יש לי עליו מאורר חדש ומזגן דולק ומאורר של לוח חשמל שיושב לי על המגירה הזאת של המארז עובד על 220V זה הגיוני? למה אני משחק משחק ופיתאום יורד לי במשחק ה FPS ואז חוזר לעצמו אני רוצה לדעת מה זה או כרטיס מסך או מעבד עשיתי OC לכרטיס מסך ניראה לי דפקתי אותו
-
- 10 תגובות
- 788 צפיות
-
-
המאוורר של המארז לא מסתובב. נתתי לו מספר "דחיפות" והוא התחיל לעבוד. הבעייה היא ששמתי את היד ולא הרגשתי שהוא מכניס אוויר. שמתי יד מבחוץ - ולא הרגשתי שהוא שואב אוויר מהמארז החוצה. שמתי חתיכת צמר גפן (ממש כמה שערות) על "הגריל" של המאוור - הצמר גפן לא זז - היינו לא עף לתוך המארז, ולא נשאב לתוך המאוור, וזאת כשהמאוור מסתובב במלא עוצמתו. אז איזה מן מאוור זה?
-
- 10 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום ברשותי כרטיס מסך X1900XT עם קירור של ZALMAN עכשיו תמיד הייתי האוברקלוק לא הכי גדול סך הכול בתדרים של X1900XTX... עכשיו במנוחה הוא 45 מעלות....בלחץ הוא משהו כמו 75-80 עכשיו פתאום לפני שבוע הוא התחיל להראות לי ארטיפקטים כשהוא רק ב 60 מעלות?!?!?! WTF? אף פעם זה לא היה ככה!! לפני שבוע ניקיתי אותו מרחתי משחה AS-5 ממש מוזר וממש לא יתכן שב60 מעולת הוא עושה לי ארטיפקטים....טמפ מעבד בלחץ 55 לוח בלחץ 40 מה יכול להיות? יש סיכוי שמדובר בדרייברים?
-
- 10 תגובות
- 741 צפיות
-
-
היום בערב אזמין מפרט שכולל: hd5870,i5 2500 ואת המארז p182. חשבתי להחליף לו את המאווררים כי הבנתי שמאווררי ה-tricool שבאים איתו לא מספיק שקטים. עכשיו השאלה היא כזו מה עדיף לקנות 3 מאווררי SCYTHE S-FLEX במהירות 800 או 1200? חשוב לי השקט אבל אני לא מוכן להסתכן שישרף לי המחשב. אה ועוד דבר, לגבי הכרטיס מסך sapphire hd5870 כדאי לקנות אליו קירור בנפרד? או שאין צורך והוא מספיק שקט גם ככה? ב-rsm(שזו החנות בה אני קונה) יש רק את הקירור artic cooling accelero s1 rev 2 ב-111 שווה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום.. הזמנתי מעבד ATHLON XP 1800 האם זה בא עם משחה? או שאני צריך לקנות.. ואם בכלל צריך את זה? ואם צריך אז איזה כדאי.. הבנתי שה-Arctic Silver II זה מה שהולך..
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אסוס K8N-VM בתוכנה EVREST יש לי בסנסור טמפ' אתה שהיא AUX ובאחת התוכנות של אסוס של הלוח אם זה מראה לי את אותה טמפ' אבל עם השם PWR!! משהו יודע מה זה ה PWR הזה??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 684 צפיות
-
-
בואו נגיד ככה,יש לי GEFORCE ואני רוצה לשים לו HEATSINK חדש,עכשיו כשאני מוריד את הHEATSINK הישן יש שם חומר לבן שנמרח כמו בוץ(לא יורד מהמכנסיים ) ,לא יודע מה זה,אבל זה בטוח משהו טרמי להעברת החום. עכשיו,איך אני מוציא את זה כדי לשים HEATSINK חדש? דרך אגב,למי שמתעניין אני שם ZALMAN VGA Heatpipe Cooler ZM80-HP ,ההיטסינק הענק הזה,שלא צריך מאוורר, ככה שאני לא אצתרך לסבול עוד את המאוורר הרועש שלי
-
- 10 תגובות
- 699 צפיות
-