עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המחשב החדש שלי כבר הגיע וכעת המחשב הישן הולך לאחייני, לפני שאני מתקין לו מערכת נקייה אני רוצה להגיש לו את המחשב שיהיה כמה שיותר מהיר, פשוט להוציא ממנו את המיץ כמו שאומרים.. מדובר ב: - לוח אם אסוס דגם P3V4X (עדכנתי לו את הביוס), יש לו ביוס של Award (מצורף תמונה להמחשה) - מעבד סלרון שהוחלף לאחר שהפנטיום 3 733 נשרף (כתוצאה מקצר חשמלי). המעבד הוא מעבד סלרון 1033 מגהרץ אך בפועל אני מצליח להגיע איתו עד 850 מגהרץ (יש 3 דרגות מהירות למכבד בביוס, 566, 850, 1033). - זיכרון 512 RAM . - דיסק קשיח 80 גיגה. אני מצליח להפעיל את מהירות השעון בדרגת ה-850mhz אך באוברקלוקינג אני מצליח להגיע גג עד 980 מגהרץ וזה ע"י שינוי של CPU/PCI Frequency בלבד ל-115 ! המכפלה שלי נעולה על 8.5, ה-Vcore נמצא…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. ככה זה הולך: יש לי במארז,סכ"ה, 3 מאווררים,אחד שיושב על המעבד,אחד בספק,ואחד קטן על הכרטיס מסך. בזמנו היו לי עוד מאווררים אך הטכנאי הוציא אותם ואמר שזה לא הכרחי( :o,בתקופתו לא הייתי מבין גדול ונתתי לו לעשות מעשה נבזי שכזה.). היום אני מבין שבלי מאווררים במארז יש סיכון גדול לכל החלקים שבו,עקב כך ובגלל שאני רוצה להתחיל עם אוברקלוקינג לאט לאט,החלטתי שיש צורך עז בקירור המערכת. השאלה שלי היא : -איפה הכי כדאי להוסיף מאווררים? -כמה מאווררים כדאי להוסיף? -מה התוכנה הטובה ביותר לבדיקת טמפרטורה? -האם כדאי להשקיע במקום במערכת קירור מים(כמה זה יעלה)? *לפרוטוקול-קראתי את המדריך באתר אך אני מעדיף לקבל חוות דעת ישירה ועדכנית. הנה קישור למארז המרתיע והמצמרר שלי: http://img408.imag…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. היי לכולם, אשמח לסיוע טכני בבקשה כי אני מעט חלוד בנושא. יש ברשותי מחשב מאוד ישן ששימש אותי בעבר ללימודי MCSE והסבתי אותו למחשב משחקים פשוט לזמן הפנאי... נתונים יבשים: מעבד i5 4670k לוח h87 hd3 ג'יגהבייט מארז ישן של ג'יגהבייט גם כן מאוד בסיסי יש בו אפשרות למאוורר 120 מקדימה, מאוורר 120 אחורי, ועוד 2 על הדלת של המארז, ספק יושב למטה מעולם לא היה מאוורר מקדמת המארז, היה רק אחד פולט אוויר החוצה ועל הדלת כלום - לאחרונה דרך מעבדה ביקשתי להוסיף קירור החליפו לי את המאוורר האחורי והוסיפו 2 על הדלת של 120. לפי מה שאני מבין על הדלת כרגע 2 מכניסים אוויר ובגב המארז פולט אוויר... האם זה מצב תקין? האם זה לא יותר מדי? הכרטיס מסך במחשב זה g…

4. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי SOKET 775 משום מה יש לי בעיה ואני לי מצליח להרכיב את ה AC7 FREEZER PRO רציתי לדעת האם יש מאורר באותו מחיר (140 שקל) שיוכל לתת לי את אותו שקט וביצועים של הפרייזר אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה אמיר...

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Absinther,

שלום לכולם, ברצוני להאיץ את המעבד הE2200 (2.2GHZ). ראיתי באינטרנט הרבה אנשים שהצליחו להגיע עד 3.0GHZ אבל ברצוני לנסות עד 2.8-2.9GHZ בנתיים. אני לגמרי חדש בזה ואחרי שראיתי כל כך הרבה תוכנות ומדריכים לאוברקלוקינג הבנתי שאני צריך להתחיל הכל מ-0....אפשר איזשהו מדריך למתחילים על אוברקלוקינג למעבדים? (בבקשה לא להציע לי פתרונות כמו "זרוק את המעבד הזה לפח ותקנה משהו חדש, כי כמובן המטרה היא להאיץ את הביצועים אבל המטרה העיקרית היא להבין את תהליך ההאצת מעבדים, ונראה לי עדיף להבין את זה על מעבד די מיושן מאשר לקנות מעבד חדש ולשרוף אותו ) מפרט מחשב: מעבד intel dual core e2200 2.2ghz עם קירור (שאותו אני אקנה מחר) Arctic Freezer 7 Pro Rev.2. לוח …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. שלום. הנה הפתעה. רכשתי את הקירור לעיל. כאשר סיימתי להתקין, שמתי לב שכל המערך רועד. ניתקתי את המאווררים, עשיתי את כל הבדיקות. התוצאה: מאוורר אחד רועד! אפילו כאשר הוא לא יושב על הקולר. קרי, הוא רועד כשלעצמו! כנראה עניינים של איזון, וכדומה. כאשר מליבשים אותו על הקולר, מייד כל המערך רועד (וזה לא דבר בריא - מי יודע מה זה יגרום בשמך שנה?!) מישהו נתקל בבעיה הזאת? במידה ולא - הנה, שתדעו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. hr 05 sli/ifx המדדים של הטמפ' השתגעו! ב EVERST הטמפ' של ה CPU ושל ה HD תמיד מתעדכנת לאותו דבר... 37/35 מעלות המהירות של המאוורר של ה CPU - מתעדכן פתאומית 3516/5273 הטמפ' של ה AUX כמעט ולא מוצגת, ואם היא מוצגת - הטמפ' שם 1-5 מעלות... לא יכול להיות... גם המתחים השתגעו.... הם לא עומדים כמו שצריך להיות בכלל... עכשיו יכול להיות שזה קשור לאיזה עניין אחר מהספק כח יוצאת צמה שרשום עליה בפתקית קטנה for cpu only ומהכבל הזה יוצאים 2 חיבורים - אחד רשום עליו 12V והשני עם ציור של חץ ומהצמה של הכח הראשי (מה שמתחבר ללוח) יש פיצול ל 2 כבלים - אחד גדול שתופס את רוב החיבורים של הכח הראשי (חוץ מארבע), ועוד כבל שרשום עליו M1 שמשלים כביכול את כל החיבור של הכח הראשי צירפתי תמונה מ EVER…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים! המאוורר המקורי של האינטל שלי עושה רעש ברמות מטורפות. אני מעוניין להחליף אותו במאוורר שקט בהרבה. המעבד שלי הוא פנטיום 4 2.67GHZ, איך אני בודק איזה SOCKET? בכל מקרה, יש לכם להמליץ לי על מאוורר שקט עד 150 ש"ח? המחשב שלי סטנדרטי לחלוטין בלי שום OC או דברים בסגנון. תודה מראש, תומר

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ברשותי שני מחשבים: נייח - dual core E6700 4GB-RAM 3.2ghz נייד - core i3 6GB-RAM 2.4ghz עקרונית, ממה שאני מבין, הנייד אמור להיות יותר מהיר (מעבד יותר חזק, יותר זכרון פנימי) ועדיין הוא מרגיש יותר איטי מהנייח. בניצול המשאבים הנייח מנצל בסביבות 1500 מגה מתוך ה4000 מגה בראם שלו, לעומת ניצול של כ-2000 מגה מתוך ה6000 מגה בנייד. איך זה קורה? האם ניתן להפוך את הנייד למהיר יותר? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by OvD,

טוב הצלחתי להגיע עד לכאן אם מתח סטוק וכול שאר הפריטים אתם רואים... הבעיה היא שמתי שאני מגיע ל 3.6 או שהמחשב מתרסק אחרי 5 דקות או שהואלא עולה ביכלל מוזר אמרו לי פה לעשות על מחלקים 1:1 לא ידעתי מה זה ולא ענו לי אז פשוט בביוס היה משהו 1.4 אז שיניתי ל 1.1 נעלתי AGP/PCI ל 66/33 אם יש עוד דברים לעשות תיעצו לי בבקשה אני תקוע הלוח שלי הוא Asus P4P800-Se (מה שיש לידו סימן אדום זה המעלות של המעבד) http://img395.imageshack.us/my.php?image=150015001488151315016ee.jpg תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אז ככה יש לי מעבד E8500 שהתדר שלו הוא 3.16 ג'יגה הרץ. המכפלה שלו היא 9.5 והתדר הוא 333 עכשיו השאלה שלי היא אם אני ישנה את המכפלה ל6 ואת התדר ל527 (כך שגם יוצא 3.16 ג'יגה הרץ +-) אז הביצועים ישארו אותו דבר הוא שירדו\יעלו??????? ומה יותר טוב מכפלה גבוהה או תדר גבוהה???? עריכה: יש לי זכרונות של OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Reaper HPC 4-4-4-15 נראה כמובן שהם יכולים לעמוד בתדר של 527 FSB.... הלוח שלי הוא EP45-DS3R והמעבד E8500 והלוח: תודה לעוזרים!!!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by giloman,

שלום לכולם היום הגיע אליי מP-SEE מעבד Athlon II X3 425 חדש מבוסס DENEB ולא PROPUS המעבד נפתח בהצלחה ל Phenom II X4 B25 ויציב 100% תחת ההגדרות החדשות http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=756331 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=756343 [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by n00b_OCer,

בהתחלה שאלתי בגיימר... אבל אהאנשים שם לא רציניים.. רציתי לעשות OC למעבד שלי מ-2040Mhz ל-2200Mhz אבל מסתבר שהזכרונות שלי לא מספיק חזקים, ורק קניתי את המחשב אז אני לא מוכן להוציא כ-600 שקל על זכרונות טובים יותר. (אכן כן, עשיתי טעות מרה..) בכל מקרה, ניסיתי לשנות את התזמונים של הזכרונות ולאחר מכן שעשיתי OC המחשב נכבה אחרי כמה שניות. יכול להיות שהסיבה לכך היא המתח ולא התזמונים של הזכרונות או הזכרונות עצמם? (בדקתי את הטמפרטורה והיא הייתה בסדר גמור, דרך אגב..) תודה (רק שתדעו שאני חדש בכל הקטע עם OC... אז אל תצפו ממני ליותר מדיי)

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by liran89,

יש לי מחשב ישן אשר משמש אותי לצרכים שלא מכריחים אותי לקנות מחשב חדש גם מסיבה כלכלית כמובן רציתי לעשות למעבד אובר עד כמה אפשר אם בכלל מומלץ ראיתי שאפשר עד 3200+ משו כזה מה אתם אומרים? חשוב לציין המעבד מהדור הישן שמתחמם רצח

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by TNTx2,

יש לי מעבד P4 2.0 ו512X2 DDR400 של KINGSTON PC3200 לוחאם של ASUS P4P800-X . עשיתי OC והגתי למהירות שעון של 2.3 אבל כשאני עושה בדיקה עם PRIME 95 אחרי 5 דקות הוא עושה ארור ולא ממשיך את הבדיקה ומה אתם מצעים לעשות?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני רוצה לדעת האם המחשב שלי מתממם יותר מדי איך אני יכול לעשות את זה שמתי כבר יד על צד המארז זה לא עובד הצד תמיד קר מאוד שלא כמו המחשב שלי איזה דרכים פשוטות יש לדעת אם המחשב מתחממם יותר מדי? ותיגידו באיזה עוצמה האויר מהמאוורים שלי צריך לצאת זה והאם הקצב משתנה בהתאם לחום במארז שלי? תודה ידידי שלום וביי

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. יש לי התלבטות דיי רצינית אני מוכן להשקיע עד ל 300 ש"ח עשיתי סקירה באתר ובעוד כמה אתרים וכמו שהבתני : Tuniq Tower Arctic Cooling Freezer64 PRO Ninja נעים באותו טווח מחירים, והביצועים לפי מה שהבנתי דומים.. מה אתם ממליצים לי? יש לי AMD Athlon X2 4200+ AM2 מטרה: לעשות אוברקלוק לא כל כך רציני משהו בסביבות הלהוסיף עוד כ 800-900MHZ אפשר לקפוץ לטווח ה 330 שח... תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. תמונות מצב מאווררים שיש לי שניתן להשתמש בהם http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=3830 יש לי גם את המאוורר הזה (האמת גם את ההיטסינק אבל אין בו צורך) הוא 90מ"מ http://www.cpusolutions.com/8004744CPU/itemdesc.asp?ic=FANCPUAM2-CL-P0&eq=&Tp= אוקיי אז הכי חשוב שקט. לא אכפת לי מהמחיר. ואם יש לכם רעיונות לגבי מיקומים של המאוררים, מוציא מכניס אויר... מה שלא יהיה, אשמח לשמוע. (יש תמונה) אז ככה שני מאווררים בקדמת המארז ליד הכוננים הקשיחים מכניסים אויר, אני רוצה שיהיה שם אחד גדול במקום שניהם כדי שיהיה יותר דחיפת אויר וגם יותר שקט. יכלתי להשתמש ב130מ"מ אבל זה מאוורר רק לכיוון אחד. אני יכול לשים אותו הפוך עם אומים וברגים א…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם יש לי מחשב נייד של acer דגם g5738 מעבד t6600 אחרי שימוש מעט מאומץ במחשב הטמפ' של המעבדים מגיעה ל 73--75 מעלות..(נבדק ב speedfan הטמפ' הזה נורמאלי למחשבים ניידים או ללכת לחברה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. חוץ מהלד, הנתונים של המאוורר עם הלד ממש מרשישים 77CFM ב17DB .... זה ככה גם לגבי ה ‏Golden Orb II ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. איך הלוח למטרות אובר קלוקינג ומה ההבדל בינו לבין ה- EPOX EP-8K9A2 KT 400?! האם כרטיסי מסך של גיגה בייט (ראדאון 9000 פרו) עומדים במתחים של מעל 37 מגה הרץ?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אוקיי אז ככה.. במחשבים אני מבין הרבה מאוד אך למעשה באוברקלוק למעבד מעט.. לכרטיסי מסך עשיתי המון פעמים וגם קצת למעבד אך לא ברמה של לשנות מתחים וכו.... אז ככה המעבד שלי הוא CPU Type Intel Pentium 4 530, 3000 MHz ) 775 והגיע שעתו נראה לי חחחח אז אני רוצה לראות מה עוד אפשר לסחוט מימנו והזיכרונות שלי הם של samsung ולא ידוע לי התיזמונים שלהם הלוח אם שלי הוא Motherboard Name Asus P5S800-VM אתם אומרים אפשר לסחוט מהמעבד עוד? אם אפשר בבקשה המלצה על קירור למעבד או משהו גם יעזור המחשב שלי קר מאודד.. יעני הוא עצמו קר אפילו המעבד עד שנוגעים בoc במעבד במנוחה על 35 מעלות ובמאמץ גג 40 אם אפשר עזרה בבקשה אני אודה לכם

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by roei88,

אם עושים לAMD XP 1700+ אוברקלוק נגיד ל-2000, אז הוא יעבור בביצועים את ה-BARTON 2500+? ומה עם ה-2100 וה-2200 הם גם טובים לoc? ולכמה אפשר להגיע איתם? עשיתי חיפוש ולא מצאתי.. תודה רבה מראש! 8)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מאוורר לקירור פאסיבי מסוג- Thermalright ultra 120 extreme החנות מציעה את גוף הקירור הזה עם מאוורר מסוג Enermax UCTB12P המאוורר הזה ניתן לשליטה במהירות 500-1500rpm עושה רושם שהוא שקט למדיי גם במהירות הגבוהה. מולו אני בודק את Scythe s flex 1600 שלפי הנתונים על הנייר פחות עדיף- הן בספיקת אוויר והן ברעש, אבל מצד שני הרבה ביקורות טובות ברשת. או אופציה שלישית- Scythe s flex 1900, שהוא כמובן רועש יותר (השאלה כמה? 35db זה רועש?) ומקרר יותר וכמובן שגם הוא ביקורות טובות. לגבי האנרמקס הדעות ברשת גם חיוביות אבל טיפה פחות. 2 שאלות כלליות- ה-Scythe ניתנים לשליטה ע"י תוכנה? כי אני לא מתכנן לקנות בקר. ושאלה אחרונה, ה-Scythe יתחברו לקירור מעבד שעל הלוח …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by RoyShefy,

יש לי תכנונים להגיע 3.7 עם המעבד 2.6C שלי ויש לי גם נתונים טובים למשל 38 מעלות בערך בOC ל 3.4 עם מתח של 1.6 ועדיין לא קיבלתי את ה-TORNADO שלי ( (- אבללללל!! יש לי בעיה... שאני מעלה את המעבד שלי מעל 3.1 הכרטיס קול המובנה שלי לא עובד בדרך כלל והמעבד יוצא לי ממישחקים ומכל מני יישמוים... למשל אני מפעיל את 3DMARK2001 אחרי 10 שניות שהג'יפ האדום המעצבן הזה נוסע התוכנה פשוט יוצאת בלי שום התארה ולא אומרת כלום אחר כך..! אני ממש רוצה לעשות OC ואני צריך עזרה!! זה לא קשור אבל המהירות ליבה שלי היא: 410 והזיכרונות: 350 הכרטיס ממש לא חם וזהו..... טוב תודה למי שיעזור

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים