אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
המעבד שלי חם (וזה בטח לא כל כך חדש עם סדרת הבארטונים), לא יותר מידי בשביל עבודה שותפת, אבל יותר מידי בשביל אוברקלוקינג. אז הייתי רוצה לדעת כמה דברים: 1. במה עדיף לי להשקיע(או מה יקרר לי את המעבד יותר)? לקנות מארז טוב ושתיהיה זרימת אוויר מספק (ולא את החרטה שאיתו קניתי את המחשב), או להשאיר את המארז הקיים ושים קירור בנזו*ה על המעבד, וכך לצפות לOC טוב? 2. את אני בוחר באופציה השניה של קירור למעבד (שכרגע נראת יותר טוב, לא?) איזה קירור יהיה הכי הכי יעיל (אני לא דואג יותר מידי לרעש, על אף שיהיה נחמד לקצת שקט) ראיתי את הת'רד המטורף הזה על הקירור ההוא בטכנולוגיית TEC, ואני לא רוצה להיכנס לאמינות של דובר הת'רד, אבל בהנחה שהוא דובר אמת זה נראה אחלה קירור, וגם ראיתי את ההייפר 6 של קול…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הולך לעשות עוד הרכבה עם מעבדי Q6600 על לוחות ג'יגהבייט ורוצה לוודא תאימות רכיבים לפני שאני מזמין. האם ה-TT MAX Orb מתאים עם המארז כשיש בדופן המארז מאוורר 25 ס"מ? אני יודע שה-Tuniq לא מתאים (משהו שלצערי גיליתי אחרי שקניתי שתי מערכות כאלו). אבל ה-MAX ORB נראה יותר נמוך. כמו כן אני מקווה שלקירור הזה אין בעיה עם גירסת ה-L של הלוח P35? יש אגב קירור אחר שיהיה עדיף עד 250 ש"ח ויתאים 100% עם המארז הזה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב זאתי המערכת שאני מתכנן ואני רוצה לתת OC לא יותר מדי רציני ל3.6GHZ אתם אומרים המערכת הזאת תיתן זאת? (לא לדאוג לגבי הספק מספק 48A על 4 מסילות 12V קיבלתי המלצה ממוחה למפרטים) מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤992 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5N-D ¤754 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31160 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤290 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 Gold ¤485 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2G8004GK כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe ¤818 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28620 צורב ASUS DRW-2014L1T …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אחרי שהתקנתי את הFREEZER PRO, אמנם הוא שקט הרבה יותר מהמאוורר הקודם, אך הטמפ נשארו פחות או יותר אותו דבר. אני עם E8200@3GHZ הטמפ במאמץ היא 50-52(בערך 6-7 מעלות פחות ממקודם) אבל הטמפ במנוחה היא 40, שזה בערך כמו מקודם. המאווררים שלי במארז הם:אחד מאחורה מוציא אוויר(AC pwm) אחד מלמעלה מוציא(ג'נרי), ואחד מקדימה מכניס(ג'נרי) יש למישהו עצה מה יכולה להיות הבעיה? (או שאין בעיה בכלל??). תודה רבה! עריכה: טמפ' נבדקו עם REALTEMP
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, כפי שאתם שמים לב, אני די חדש פה, אבל לא בעולם המחשבים שמעתי כבר מספיק פעמים שה-BT הוא קירור מעולה, ולכן אני שוקל לקנות אותו מהחנות Logicpc. הוא עולה שם 235 שח. הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם הוא יתאים לי ללוח אם הישן מאוד שלי.. יש לי ASUS A7A266, סוקט A. תמונה: http://www.aezay.dk/imgs/asus-a7a266.jpg אז הייתי רוצה לדעת אם הוא יתאים לי? ובנוסף איך המשחה הטרמית AS5? בברכה, Dj-L@g0la5
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה להחליף משחה תרמית לציפסט. הבעייה היא שנשארה שכבה שהתייבשה לגמרי על הציפסט עצמו. האם זה בטוח לקלף אותה עם הציפורניים, כי סתם לנקות עם נייר ואלכוהול לא יעיל מספיק. קחו בחשבון שזה הציפסט ולא נראה לי שיש עליו IHS כמו למעבד. גם אי אפשר להוציא אותו מהמחשב אז אני קצת מוגבל.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
http://img90.imageshack.us/img90/8420/831349248om.jpg
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי כולם הורדתי ati bios flash עכשיו אין readme אין כלום ואני לא מבין מה עושים שם זה פותח חלון דוס עם כול מיני דברים לא מובנים ! איך אני עושה backup לביוס שלי ? ואיך אני צורב ביוס חדש ? האם יש דברים שצריך להכין לפני הצריבה ? האם יש דברים שצריך לעשות אחרי הצריבה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה איזה קירור מים הכי שווה טוב ומשתלם בואו לא נדבר על תקציב אבל לא להסחף
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב קודם כל סליחה אם זה לא קשור לפורום הזה! המאוורר של המעבד שלי כל הזמן על 1600-2000 RPM ואצל חברים שלי במחשב שלהם המאוורר 3500-4000 RPM ובמחשב הישן שלי ביכלללל 4500 RPM גם שהמעבד במאמץ ומגיע ל60 מעלות זה עדיין 2000 RPM אולי קצת יותר באיזה פורום אחד אמרו לי שאפשר לעשות את המאוורר FULL POWER מהביוס או שלחבר ישירות לספק משהו כזה.. קיצור אני לא יודע לעשות את 2 הדברים.. מעבד: אינטל פנטיום 4 - 3.2GHZ , פרסקוט לוח-אם: ASUS P5GD1 מישהו יכול לעזור? (מצטער על החפירה )
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם יש למישהו את הלוח הזה והוא עשה בו OC כל שהו שיגיד אני צריך עזרה בו
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות שני מאוררים: א. לCompucase 6a19, יש הכנה למאורר 120 מול ההארד דיסקים, שמתחממים קצת יותר מדי אחרי שצופפתי אותם והוספתי אחד נוסף. על המאורר להיות שקט ככל האפשר. ב. להיטסינק, שישב עליו עד היום 92ממ כלשהו של ארקטיק קולינג ופשוט... נקרע חלק מהבסיס שלו... (מין גומי מוזר כזה). ההיטסיסנק, עד כמה שזכור לי, הוא XP-90 של טרמלרייט. גם פה עדיף שהוא יהיה שקט ככל האפשר, אבל זה ממש לא שיקול קריטי במקרה הזה. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שהמעבד שלי מתחמם מאוד כשאני מפעיל דברים שמעמיסים על כרטיס המסך (בדקתי עכשיו עם COD6 ו- OCCT) הטמפרטורה של כל ליבה בנפרד (core 0,core 1) לא עולה, מה שעולה זה הטמפרטורה של המעבד (core) והיא בערך (עד כדי מעלה) שווה לטמפרטורה של כרטיס המסך (מה שיכול להגיע לסביבות ה 70) בדקתי את הטמפרטורות עם SpeedFan. המפרט שלי: intel e7400 arctic cooling freezer 7 pro rev 2 gainward 9800gt antec 300 את הקירור למעבד החלפתי לפני בערך שבוע (בגלל רעש בעיקר וההתחממות). לא עשיתי OC לשום רכיב. מה כדאי לי לעשות עם זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלפתי קירור לvandetta.. ונראלי שאני יילך על אוברקלוק ישלי e72000 לוח ג'יגהבייט g31 זיכרון 3 ג'יגה kingston עד כמה אתם ממליצים שאני יעלה את המהירות של המעבד?
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פורום, וחג שמח לאחר כ4 שנים שיש ברשותי את מחשבי היקר, נראה לי שהגיע הזמן לOC המערכת שלי Q6600 2.4GHZ GIGABYTE GA-P35-D53L GEFORSE NIVIDIA 8800GT 4GB DDR2 את השאר אני חצי כוח זוכר, אם זה רלוונטי תשאלו ואני יבדוק, תמונות: קיים ברשותי מערכת קירור למעבד (כי ידעתי שאני יצטרך OC בעתיד ..) של זלמן... משהו יכול להדריך אותי או לחלופין לייעץ לי אם שווה לי בכלל לעשות OC ? הסיבה המרכזית היא שעד היום הייתי מריץ משחקים בכיף על מינימום-גבוה, ועכשיו כל המשחקים החדשים האלו מקס פיין 3, פר קריי 3 assassins creed 3 פשוט מביישים לי את המערכת, אני מריץ אותם על LOW בלי צללים וAA וכלום.. ועדיין עומד על 40~50 PFS .. קיצר מה עלי לעשות?? בתודה רבה .. ואם עברתי על חוק פורום כז…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני כותב את הודעה זו בשם חבר טוב שלי. לא מזמן הוא קנה מחשב חדש שכולל את כרטיס המסך zotac gtx 670 2 gb ומארז thermaltake versa g1 mid tower. כשהוא ביצע באנצ'מארקים שונים ושיחק במשחקים שונים הוא שם לב שהטמפרטורה שאליה מגיע כרטיס המסך היא יחסית מאוד גבוהה - בערך 80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר. חשוב להדגיש שהכרטיס הוא בעל קירור reference והמחשב מיועד רק לגיימינג (משחקים כבדים מאוד). חשבנו על כמה פתרונות: הוספת מאווררים למארז או החלפת הקירור של כרטיס המסך עצמו (לדוגמה לקירור הזה: http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F). בנוסף הוא כרגע משחק עם מזגן ולפעמים עם מאוורר ליד המחשב. מה אתם ממליצים לעשות? והאם טמפרטורה שמעל 80 מעלות (מתחת ל-90) מסוכנת? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, לאחר שסבלתי כמעט יותר משנה עם ה-THERMALTAKE DH101 החלטתי לעשות מעשה ולהחליף את המאווררים (כולל של ה-CPU) רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם המארז הזה, האמת, שראיתי המלצות לגבי מאווררי המארז, ואשמח לעוד המלצות מכם, אך לגבי הקירור CPU עדיין אין לי כיוון (מדובר במעבד Q6600) אשמח להצעות, קחו בחשבון שיש את בעיית הגובה של המארז...אז מומלץ משהו קטן ויעיל, ושקט כמובן תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד i7-2600 3.4gh עם קירור סטוק טמפ' של הליבות של המעבד נעים בין 40-45 בזמן מנוחה וכשאני משחק במשחקים כבדים הוא מגיע קרוב ל60 מעלות, כשאני מפעיל את התוכנה occt זה קופץ ל75 מעלות עכשיו שאלתי האם אני צריך לקנות קירור חדש למעבד או שאני יכול להשאר במצב הנוכחי... חשוב לציין שאני לא מתכנן oc !
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה.. ניקיתי את המחשב (דבר שהוריד את הטמפ' משמעותית), פירקתי את הBT ומרחתי משחה חדשה, כמו גם ניקיון של המאוררים. אחרי הניקיון היסודי, החלטתי לנסות לראות לאן אפשר לקחת את הE4400 שלי שישב במשך קצת יותר משנה על 2.8 (בא ככה מTMS). קראתי את המדריך לOC פה באתר, קבעתי את ההגדרות בלוח אם, הורדתי את המחלק של הזכרונות. כרגע המחשב (מפרט בצד <--) על 3.0GHZ. בבדיקות של S&M יש לו משום מה בעיה עם הHeat Only!, הוא פשוט מפסיק ב72~ מעלות, למרות שהTJUNCTION הוא ב100... למה זה? (בבדיקות הרגילות שם, 100%, הוא על ~65 מעלות ומסיים אותן) בעיקרון לא הוספתי מתח, אבל המתח מוגדר על AUTO. אם אני משנה את זה לMANUAL, אפילו אם אני מוסיף קצת למעבד, המחשב לא מצליח לטעון את WINDOWS בכלל, למה זה? …
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מערכת מבוססת AMD 1800, ומאחר והחדר שלי לא ממוזג אני אהיה חייב קירור טוב למעבד, אחרת הוא ימות מהר מאוד. חשבתי בהתחלה על ה- Volcano 7+, אבל אתמול קראתי עליו ביקורת ב-overclockers.com שאומרת שלפנטיום 4 הוא סבבה, אבל ל-AMD הם היו נזהרים מאוד, מכיוון שהוא שוקל 680 גרם וזה מפחיד לשים אותו על קליפס אחד. עכשיו גם אני מפחד. מה לעשות? האם לקחת אותו בכ"ז? אני מזיז את המחשב מדי פעם... האם לקחת volcano אחר? (אין לי כסף ל-9 והיותר יקרים...) האם לקנות מאוורר של חברה אחרת בכלל? תעזרו לי פה... תודה!
-
פתחתי את המחשב ומולו תקעתי מאוורר חבל על הזמן הוריד לו 10 מעלות (רק על הרמה ה 1) השאלה עם זה יגרום לבעיות תודה למגיבים ???
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
:jump: ??? הרכבתי את הוולקנו 9 קול מוד על המעבד ונראה לי שלא הרכבתי אותו טוב כי הוא הוריד את הטמפרטורה רק ב 10 מעלות בחבילה הגיעה המאוורר מישחה ומדבקה אני שמתי את המישחה על המישטח שניצמד למעבד ואחר כך הצמדתי למעבד לא הישתמשתי במדבקה {שאני לא יודע למה היא בכלל} האם זה בסדר ככה מרכיבים את זה או שעשיתי כאן איזה טעות
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כתוב בBIOS שהמעבד שלי על טמפרטורה של 60 מעלות ?? האם זה גבוה מה אני אמור לעשות ???
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כן, הצפוי מכל קרה: המחשב לא נדלק. יש אור בלד של הבורד, המאווררים נדלקים והמקלדת מנצנצת לי פעם אחת. מעבר לזה זה לא מגיע. המסך לא נדלק. האם עליי לפרוש שמיכה ורודה בתוך המארז ולהפוך את המחשב למיטה עבור הכלבה שלי, או שמא יש מה לעשות? הבנתי שיש דרך פיזית לשחזר את הגדרות היצרן של הלוח... אני מצטער שלא ערכתי חיפוש מקיף וממצה במדריכים השונים לפני הפנייה הנרגשת הזאת, וזה משתי סיבות: ?א: אני על אייבוק g3, והוא איטי ומתסכל עד להחריד. ב: אני בפאניקה. באמת. נ.ב. המחשב לא נדלק לאחר ריסטארט רגיל לחלוטין. עשיתי כבר כמה ריסטארטים עם האו סי הנוכחי, והוא יציב.לא שיניתי כלום לאחרונה. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-