עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shemiraz,

התחדשתי אתמול בלוח אם מעבד וזכרונות חדשים... המעבד הוא 2500k המדהים ללא שום מאמץ וללא קירור מיוחד הגעתי אתמול לתדר 4700mhz ול 8 שניות ב super pi 1mb מעבד פשוט מדהים... גם הלוחות החדשים של אסוס פשוט עולם אחר,כל כך קל להשתמש בביוס גם מי שלא מבין הרבה יכול לבצע אובר קלוק מעולה עם התוכנה שמגיעה איתו מבלי להתעסק בשום מתחים ושטויות הכל אוטומטי...בקיצור ללא ספק המעבד המושלם ביותר שיש כרגע בשוק.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אהלן. כרגע יש לי Corsair H100i שעבר 7 פעמים RMA ונמאס לי ממנו למרות שירות לקוחות מצויין. הבעיה האחרונה היא שנשרפו לו הלדים ואני לא מתכוון להחליף פעם שמינית. לדים שרופים זו לא הדאגה שלי אבל בשביל העלות של הקירור הזה הייתי מצפה לאיכות טובה יותר של חומרים או בדיקת איכות וכמו שציינתי אחרי 7 החלפות זה מתחיל להמאס. ההחלפות נבעו בעיקר בגלל משאבה רועשת. חשבתי ללכת על Swiftech 220 אבל המשאבה שלו גם מאד רועשת ובביקורות הוא די משתווה ל-H100i (וקצת יותר מכוער ממנו ) אז אם משווים בין השתים, אני אשאר עם קורסאייר. אשמח לעצתכם על סוגי קירור מים שונים שנחשבים לטובים מאד. תודה!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by giladoX,

אהלן אני מעוניין לבצע OC למעבד שיש לי. קראתי את המדריכים באתר איך מבצעים את זה אך נראה לי שהם לא מפורטים כ"כ. אשמח לקבל הכוונה על איזשהו מדריך או כיצד ניתן לבצע OC למעבד. פעם אחרונה שניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות והמכפלות השתנה באופן ישיר גם תדר הזכרונות (הגיע מהמפעל 1600Mhz), למה זה קשור אחד בשני? אודה על כל הכוונה. שבת שלום, גלעד.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by fenix5545,

אני רוצה לקנות קירור למעבד I5 2500K בכוונה לעשות OC יש לי 250 ש"ח בשביל זה בדקתי כבר באתר ולא מצאתי משו רלוונטי לגבי זה או משו מובן השקט לא הכי חשוב לי אבל רצוי שיהיה שקט ואני רוצה לקנות את הקירור באייבורי מיכיוון שיש לי סניף של אייבורי 2 מטר מהבית שלי ואני מכיר מישו שעובד שם אז זה יותר נוח לי אין לי כוונה לרוץ לכפר סבא או מקום אחר בשביל זה חשבתי על זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7399&CatCode=553 או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7050&CatCode=553 או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7704&CatCode=553 עריכה: אני מעדיף לחסוך ולא להוציא את הכל אבל אם יש הבדלים די גדולים אז סבבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by kyyle,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה ---->http://www.pchardware.co.il/docs/pi1439370655.htm כי אני רואה את זה בגלריה של המודינג כל הזמן. האמת היא שגם אני רוצה לעשות משהו דומה אז אם אפשר לקבל הסבר קצר אני אשמח.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by e-r-a-n,

אם יש מישהו פה עם הקריסטל אורב הוא יותר מרעיש מול המאוורר הרגיל שיש באנרמקס? כי אני רוכש אחד ביום ראשון לכ. מסך ורציתי לדעת עד כמה הוא מרעיש.. :saint: ועוד משהו קטנטן... על הכ. מסך שלי אני אוכל להגיע לאוברקלוק חזק אם הקריסטל אורב וצלעות קירור של אלפה על הזכרונות?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by yotamoo,

מאחר ואני מתכוון לקנות כנראה 1.6A, יש לי שאלות. אז ככה: 1)אם אני מעלה את ה-fsb גם מהירות האפיק של המעבד תעלה מעל ל-400? 2)האם להעלאה של ה-fsb יש השפעה על מהירות הזכרונות (ddr), ואם לא אז איך ממהירים אותם? ד"א אני בונה על לוח GIGABYTE GA-8IRXP מה אתם אומרים? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אז ככה אני יודע שהוא לא טוב לאוברקלוק אבל עדיין אין דבר העומד בפני הרצון (חוץ מכוסית בלונדינית בחוטיני...) אז ניסיתי לעשות לו אוברקלוק בהתחלה העליתי לו ת'באס ל135 או 138 נדמה לי והוא פעל על 1025 מגה הרץ. היה יציב, אבל לא הספיק לי... העלתי ת'באס ל140 אני חושב והוא פעל לי על 1050 גם דיי יציב אבל היו קפיצות פתאומיות כאלה וריסטים.... שוב לא הספיק אז החלטתי להעלות עוד העלתי ת'באס ל150 ואז שהפעלתי מחדש הוא היה על 1125 וזה לא עשה ספירת זכרונות, אז ניסיתי לשים אותו שוב על 150 אבל את המהירות של הזכרונות לשים על host clock -33 יעני 117 מגה הרץ... אז בפעם הראשונה אחרי ההפעלה מחדש הוא עשה ספירת זכרונות והמשיך עד לטעינה של הווינדוס 2000 שלי שם הוא נתקע בטעינה.... אני מיואש, אין מה לעש…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. תגידו לי מה דעתכם.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Pure-Gold,

מישהו יודע איך אפשר להדליק ספק ATX ללא לוח ? איפה לעשות קצר ?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  11. ממש רגע לפני הפרסום של הפרויקט שלי , גמור הפעם החלטתי לתת בדיקה סופית למערכת מים... הנה כמה תמונות של המערכת ממש לפני הרכבתה במארז...

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. כשקונים מעבד/ לוח אם, מקבלים גם משחה תרמית או שצריך לקנות לבד ? נ.ב. זה נראה לי המקום הכי מתאים לפרסם, אם זה לא אז תגידו לי.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by THE FOX,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=119747

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  14. תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי! אני מעוניין לבצע OC נכבד, וכרגע מיציתי את הSP94 התותח עים ה-SF. יש למישהו המלצות לקירור אקטיבי, כזה שלא סתם מפזר את החום אלא גם "יוצר" קור? שישמור על הטמפרטורה נמוכה מאוד כל הזמן? חשובים לי מספר דברים: שלא יהיה רועש במיוחד. תקציב 400 ~ 600 ש"ח (+-). אים יש משהו יותר יקר אבל שווה את הכסף אני גם אשמח לשמוע. שיקררררררר את המעבד בצורה טובה וחזקה. נ.ב. שמעתי על ה- ActiveCool AC4G-D http://www.activecool.com/products/ac4g001.html שהוא עושה נפלאות. האים הוא באמת יוצר קור? והאים אני אוכל להמשיך איתו מעבר למה שה- SP94 נתן לי?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  16. קיבלתי מחשב חדש ורשום שם יחס 4:5 עם אני אשנה ל1:1 זאת אומרת שהFSB והDRAM יהיו שווים? מישהו מוכן לעשות לי סדר בבלאגן קראתי את המדריך ולא הבנתי את הקטע הזה....

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני מתחיל בתחום האוברקלוק, הסיבה ל-OC בעיקר לעבודה כבדה עם AUDIO , אשמח לטיפים והמלצות ואם בכלל כדאי. המטרה היא לשפר ביצועי זכרון ומעבד, תודה. מפרט קיים: Gigabyte EP-45 UD3R (775 C2Q 1600Mhz, intel p45, DDR2 1066, PCI-E,GBL,1394a Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHZ 12MB Cache s775 1333Mhz Freezer Extreme Rev.2 CPU Fan For s1366,s1156,s775,s939,AM2,AM2+,AM3 Mushkin 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 kit 996599r Kingston HyperX 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 KHX8500D2K2/4G CoolerMaster Extreme power plus 600W 12CM fan pSU Sapphire ATI radeon HD 4870 512MB GDDR3 PCI-E

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שיספיק ליותר מפעם אחת. בנוגע למאוררים(120) הבנתי שהמומלצים והיחסית שקטים הם Scythe..רק כמה RPM לקחת? אני צריך שהם יהיו שקטים כי המחשב בחדר שינה והוא פועל רוב היום. אני רוצה להוסיף לANTEC 300, מאורר אחד/שתיים מכניס אוויר מקדימה ואחד בצד מוציא. שאלה נוספת.. האם כדאי להוסיף פילטר למאוררים שבמארז שיחסמו את כניסת האבק למחשב.. אני מתכוון לזה: http://www.aerocooler.com/products/cp_cp_FANECSF8_m.jpg

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by רועי אלגרבלי,

שלום רב! מחר אני מתכנן להרכיב את המחשב ורק חסר לי קירור למעבד(מעבד גרסת אריזה tray) אני רוצה לקנות קירור למעבד intel core i3 3220 ואם אני לא טועה זה תושבת 1155 סוקט התקציב שלי הוא 250 שקל מקסימום ומחנות ksp עדיפות לקירור טוב ושקט ואמין ומומלץ וכמובן שיש עליו ביקורות המלצות וחוות דעת חיוביות ההתלבטות שלי היא בין הקירורים האלו: Noctua NH-U12P SE2 Noctua NH-C12P SE14 Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler Zalman CNPS7X LED Scythe Grand Kama Cross Rev.B CPU Cooler Arctic Freezer Xtreme Rev.2 מה הכי מומלץ מהחברה כאן ברשימה? אם יש קירור אחר שיותר מומלץ ובתקציב הזה ומופיע באתר ksp אשמח לשמוע.... תודה מראש ושבוע טוב...

20. Started by gad57,

יש לי 2 מאווררים שקיבלתי עם המארז, אין לי צורך בקירור חזק במיוחד וניתן לחתוך את המהירות בחצי בכיף. השאלה היא מה הדרך הכי זולה לבצע זאת? הבנתי שחיבור מתאם ל3 פין וחיבור ללוח האם לא ייתן לי שליטה, ורוב הבקרים שראיתי בEBAY הם עם חיבור 3 פין. מישהו מכיר בקר בעל חיבור MOLEX? או דרך אחרת לשלוט בהם? (במקרה הגרוע אני אחבר נגד בשביל לחתוך את המהירות בחצי).

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by charge,

קניתי את NZXT Respire T20 CPU Cooler אחרי שהיה לי את הShagon ARC-118 SV Ball Bearing fan אבל הוא הרעיש לי מאוד גם אחרי שניקיתי אותו(בהתחלה הוא היה מאוד שקט אחרי כמה חודשים נדפק) אז קניתי חדש ואחרי שהתקנתי אותו הוא יותר רועש מהקודם אפילו למרות שהטמפ של הCPU הם בין 30 ל40 זה המפרט שלי מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחנ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. מפרט: * Core 2 Duo E7200 2.53 Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 PRO * Asus P5Q P45 *G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ PC2-8000 -1000Mhz *Gigabyte HD4850 Zalman Fan *Hec 400-TRT 400w זהו OC הראשון שעשיתי ורציתי לדעת איך אני יכול להוריד את ה CORE VOLTAGE ושהמערכת עדיין תהיה יציבה ואיפלו אולי לעלות עוד קצת את התדר למעבד. כרגע אני עם מכפלה של 8 וFSB 400 והגעתי ליציבות רק ב- 1.320v (בדיקה 1h בOCCT) שהבנתי שזה יחסית גבוה למעבדי 45nm. *אילו הגדרות לשנות בביוס את מה להשאיר על AUTO? *הספק כח HEC 400-TRT מגביל את OC למערכת? E7200 2.53 ghz @ 3.21 ghz VID: 1.1500 @ 1.320v תודה מראש לעוזרים =]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום לכולם! במארז שלי מותקנים שני מאווררים 120 מ"מ שמתחברים ליציאות ה-12v של הספק, כיוון שמשום מה לא הצלחתי למצוא כאלה עם חיבורי 3-פינים רגילים שמגיעים ללוח אם. מצד שני, חיבור המאווררים ישירות לספק מונע מלוח האם לשלוט על המהירות שלהם בהתאם לטמפרטורה. תהיתי אם קיים מתאם מחיבור 12v לחיבור 3-פינים שניתן לחבר ללוח האם, כך שגם על המאווררים האלה יוכל לוח האם לשלוט? מחשבה מוזרה, אבל היא מציקה לי... אודה על עזרתכם.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by AvIAToR,

שלום, מחפש תוכנה לשליטה על עוצמת המאווררים במחשב.. עכשיו שאלה, לגבי המערכת שבחתימה, עד כמה אוכל להנמיך את אותו מאוורר ועדיין לשמור על מארז קריר? * אגב הטמפ' של המערכת במנוחה (לפי ET6 של גיגהבית): CPU - 39 , SYSYEM - 35 תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by david2k,

בפעם המי יודע כמה מחפש קירור לכרטיס GTX570 בדיון הקודם אגב שלא מצאתי אותו בשביל להקפיץ מישהו הביא לי קירור אבל שאין אותו בארץ עם אפשר קירור טוב עד 300 שקל ושיהיה אותו בארץ ושיתאים לכרטיס מסף שלי ועם אפשר בלי שאלות בשביל מה עם אני מתכנן OC או משהו כזה פשוט רוצה קירור תודה מראש! :xyxthumbs:

• 7 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים