אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
לכל חברי הפורום הנכם מוזמנים להשתתף בתחרות קיץ OC אשר אנו עורכים בין התאריכים 11.8.08-27.8.08 . אתם מזומנים להראות את שיפורי הביצועים במחשב שלכם ולזכות בפרסים יקרי ערך בשווי 10000 ש"ח. בתודה צוות סקאי פי סי [attachment deleted by admin]
-
- 54 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
[glow=yellow,2,300]****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****[/glow] אז ככה קניתי את המחשב לפני בערך שבועיים שלוש, ישר עשיתי אובר קלוק . מפרט: Dual Core E2180 65nm 65W 2Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinum 800Mhz CL4 DDR2 1024MB X 2 Shapphire Radeon HD 3870 DDR4 512MB Hec ComputerCase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer pro 7 Seagate 32MB 500GB SATA Samsung 80GB IDE אז ככה. לפני שבועיים בערך עשיתי את האובר קלוק ניסיתי כמה שיותר להגיע אבל לא הצלחתי לעבור את ה 3GHZ ושהמחשב ישאר יציב... הוא התכבה לי בפתאומיות, התוכנה שהמליצו עליה לא הצלחתי להוריד... ויש לי תוכנה מוזרה.. OCCT. עכשיו המחשב גם …
-
- 12 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום כולם; יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שמתחם במנוחה, לא עשיתי עליו OC, כשמפעילים את המחשב הכ.מ על 50 והסביבה (ambient) על 37 אבל אחרי כמה דקות ה כ.מ עולה ל 62 והסביבה ל51 כשהמארז פתוח והמערכת בidle ועל הטמפ האלה הוא מתייצב המאוור של הכ.מ ב100% כול הזמן. המארז מפנים ניראה ככה: (מתנצל מראש על האיכות ) בתמונה לא רואים מאוור בחלק האחורי מתחת לכרטיס מסך שמוציא ועוד אחד שמכניס אוויר המאוור בצד זורק אוויר על הכרטיס מסך (כשאני מוציא אותו הטמפ עולה ל65 לכרטיס) אגב, סתם להשוואה הטמפ של הלוח אם ב36 החדר ב29. מה אפשר לעשות?! תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 861 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק די עלוב בלי ידע קודם בכלל. המערכת כמו שהיא כרגע נמצאת בצד, אם אפשר קישור למאמר\ים לאוברקלוק פשוט של המעבד. בעקרון את הדברים הפשוטים עשיתי, אבל אין לי מושג אילו מתחים לתת, איזה תדר לקבוע ל PCIE(ומה זה בכלל) ושאר ICH ובלה ובלה כמו-כן הזכרון שלי פועל ב 5CL - 6tRCD - 6tRP - 18tRAS - 21tRC ביחס של 3:5 FSB:DRAM כשבעיקרון הזכרון הוא 4-4-4-12 בקיצור, אשמח מאוד להסבר,או לקישור למאמר. נ.ב חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו שעונה על כל השאלות שלי.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
להלן הסבר (על קצה המזלג) על תדר, טמפרטורה ומתח בתעשיית ה-Semiconductor. רקע: מה זה בעצם שבב (צ'יפ) סיליקון ======================= באופן עקרוני, שבבי סיליקון יכולים להכיל 3 סוגים עיקריים של רכיבים: 1. חלק דיגיטלי: מעבדים, בקרים, מנועים ומאיצים ייעודיים (למשל: עיבוד תמונה, עיבוד קול, טיפול בפרוטוקולי תקשורת, הצפנה), מערכי רגיסטרים ועוד. 2. חלק אנלוגי: PLL (נעילת שעון, מכפלי שעון), מקלטי/משדרי RF, מגברי אות, אספקות, דיודות, פיוזים אלקרוניים ועוד. 3. זכרונות. למה צריך את זה? =========== למה בכלל לפתח חומרה? למה לא להסתפק במעבד גנרי, לכתוב עבורו קושחה (Firmware) ודרייבר, ולהריץ הכול דרכו? הסיבה פשוטה: יעילות ומהירות! מנועים ומאיצים יעודיים בחומרה מתוכננים מראש לבצע מגוון מצומ…
-
- 11 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב עוד כמה ימים.....מ tms אבל אני לא קונה מעבד...אני מביא אותו ממקום אחר בזול יותר.... עכשיו רציתי לדעת עם ה v1 דורש פירוק של הלוח? והאם tt bt vx דורש פירוק של הלוח. והם יש הפרש ביצועים גדול הין ה bt ל v1 אני לא מתכוון לעשות oc תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום המאוורר של המעבד שלי נדפק כנראה. הוא על 5000 סל"ד ומרעיש נורא. אז חשבתי לקנות קירור חדש למעבדץ אבל חשוב שהוא יהיה מתאים גם לסוקט 478 וגם ל775. מה הקירור הכי טוב שיש והכי מומלץ שיוריד לי את הטמפרטורה הכי הרבה (אני גם רוצה אוברקלוק קטן)? תודה המעבד שלי זה P4 2.8GHZ PRESCOTT
-
- 5 תגובות
- 597 צפיות
-
-
הכותרת דיי מתקצרת את מה שיש לי לומר כאן. מפרט בצד. לא, אין קירור מיוחד למעבד, אני על סטוק. הטמפ' לא עוברות 61 במאמץ [גם עם OC לא יציב] החלפתי ספק כדי להחליף כרטיס מסך וגם כדי לעשות OC, זה לא ממש עוזר. תדרים על סטוק כרגע, וגם כשעשיתי OC. ברגע שהגעתי ל2400 המחשב קפא, חזרתי ל2300 והוא לא היה יציב במשחק, ירדתי עד שחזרתי לסטוק, הוא לא יציב בשום אוברקלוק, אבל בשום אוברקלוק. פיתרונות?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז כמו שאמרו לי בנושא הישן שפתחתי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346813.new#new אני מצאתי את מכפלת הHTT והיא הייתה לי על 3 והעלתי אותה ל4 ועכשיו יכולתי לעלות את הבאס ל270 במקום 260! עכשיו אמרו לי להוריד מכפלה ולעלות את הבאס וככה אני יגיע לאוברקלוק יותר מוצלח.. עכשיו אני רוצה כמה דברים לדעת בבקשה. 1.מה זה עוזר לי שהעלתי את מכפלת הHTT מ3 ל4? זה מביא לי יותר fps? 2.בשביל לסחוט יותר fps מה אני צריך לעשות?דוגמא:לעלות באס,לעלות מכפלה..? תודה לכל מי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לבצע את OC הראשון שלי על המערכת : CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz CPU Alias P68, Willamette Motherboard Name Asus P4S533-VM DIMM1: Kingston ValueRAM KVR266X64C2/256 DIMM2: 64 MB PC1600 DDR SDRAM North Bridge: SiS 651 South Bridge: SiS 962L בעקרון המטרה היא להגיע למעבד כמה שיותר מהיר... אני פועל ע"פ המדריך באתר... השאלה שלי על איזה טמפ' מקסימלית להגדיר למעבד כי כרגע הטמפ' נעה בין 61-65 מעלות..
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם; כאמור בכותרת החלפתי את המאוורר שבא עם הפריזר 7 שלי במאוורר 120 מ"מ של ארקטיק קולינג, חיברתי את הקירור עם אזיקונים. ההתלבטות שלי הייתה לאן לחבר את חיבור החשמל של המאוורר, מכיוון שהחיבור נראה דיי דומה לחיבור של המאורר למעבד, אך בעל מקום ל3 פינים ולא ל4. האם ניתן לחבר אותו ליציאה של הקירור למעבד ובכך לגרום לו להסתובב במהירות משתנה, או להשאירו במקום המתאים לו (נכון לעכשיו מחובר לSYS FAN)? קישור לאתר של AC: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=101 תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה ימים התחלתי ב OC ל 8800GT שלי. אני משתמש בתוכנה RIVATUNER. ה STOCK של הכרטיס הוא 600/1500/900. כרגע אני נמצא ב OC יציב על 700/1750/1000 לאחר כמה לופים ב 3DMARK 06. 700 - CORE CLOCK 1750 - SHADER CLOCK שזז בהתאם ל CORE CLOCK 1000 - MEMORY CLOCK כשאני מנסה להעלות את ה CORE CLOCK או את ה MEMORY CLOCK בממש טיפה (5 לכל אחד, גם בניפרד וגם ביחד) אני מקבל תקיעות בדמואים(בעיקר בסוף כל בנצ'מארק) ב 3DMARK. אני משתמש בקירור סטוק של הכרטיס. הטמפ' במנוחה על 38% מאוורר: 60C ובמאמץ (ללא העלאת המאוורר): 75~, אבל כשאני מאמץ אותו המאוורר עולה אוטומטית עם פרופילים בתוכנה כך שהטמפ' נשארת באזור ה 65~. אשמח לקבל עזרה תודה.
-
- 11 תגובות
- 911 צפיות
-
-
הטמפ' של המעבד שלי שהוא לא בOC היא גבווה מידי הינה הטמפ' בדיקה עם realtemp\everest הטמפ' הכללית לא רק של המעבד היא בסדר??
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי כרטיס מסך של גיינוורד ג'י פורס 6600. המאורר שעל הכרטיס הפסיק לפעול ואני צריך להחליף אותו. איך אני יודע איזה מאורר מתאים ? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 630 צפיות
-
-
י1. ש לי AMD 3700+, שעובד בקיץ ב 40 מעלות במנוחה ומגיע ל 52 במאמץ, אני מעוניין במאוור שיהיה שקט שיוריד את הטמפ ב5 מעלות לפחות 2. יש לי לוח אם ga-k8n-sli עם nvidia4 במגיע ל 62 מעלות ב CORE במאמץ. האם יש דרך לפרק את צלעות הקירור של הלוח אם, למרוח משחה תרמית ואז להחזיר אותם?ואם כן איך עושים זאת? האם יש דרכים אחרות לקרר את ה chipset ביעילות?. 3.קניתי כרטיס מסך של לאחרונה 86000GT EXTREME של LEADTEK מגיעה דווקא עם קירור די טוב, הבעיה ש הסירקולציה אצלי במחשב לא משהו את זה אני יודע, בקיץ ללא מזגן הוא עומד על 55 מעלות ובמאמץ הוא מגיע אפילו ל 75 . השאלה אם יש תועלת לכרטיס חדש יחסית(כלומר קניתי אותו רק לפני כ חודשיים) לפרק את הצלעות ונמאוור הנתונים ולמרוח משחה תרמית או שעלי לעשות מא…
-
- 2 תגובות
- 527 צפיות
-
-
במחשב שלי המאוורר עובד ב"גלים" כלומר כאשר אני מפעיל משהו פשוט שצורך משאבים (אפילו סתם פתיחה של אקספלורר) פתאום אני שומע רעש חזק מהמאוורר. שמתי תוכנה שתעקוב אחר הסיבובים שלו וגיליתי שכשהוא עושה את הרעש הוא מגיע ל3800 RPM בעוד שבמצב הרגיל שלו הוא ב2000 RPM חשבתי שהמאוורר תקול ופרקתי אותו על מנת לקנות חדש. המאוורר עצמו (לאחר הפירוק מהלוח אם) כולל צלעות הקירור נראה במצב טוב (בקטנה אבק פה ושם). אציין כי התוכנה מראה לי שטמפרטורת הCPU שלי היא בין 60-70 מעלות! האם הבעיה היא באמת במאוורר? או במשהו אחר ואני הולך סתם להחליף מאוורר תקין? זה מאוורר שיושב על הCPU. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
אוקיי פירמטתי את המחשב והתקנתי VISTA, אמרתי יאללה בוא נעשה OC דרך הביוס כמו איזה דביל התחלתי לעלות דברים שמה ודברים יצאו מכלל פרופורציות.. הנה תמונה: לא מצאתי מדריך המספק אותי, אני יודע שהמתח של הזכרונות צריך להיות 2 אבל רשום בביוס רק בכמה אני רוצה להעלות אותו למשל -להרגעת הרוחות, הטמפ' סבירות נראה לי (בסביבות ה 45) -גוף הקירור הוא V1 -זכרונות 2X2GBPI שלGSKILL. משהו לא מסתדר לי עם התוצאות... עדכון: הצלחתי לעשות משהו, שיניתי את המכפלה ל9 והעליתי בתור התחלה ל300, עשיתי בדיקת מאמץ ולמרבה הפתעתי הטמפ' לא ממש עולות בהרבה. הפתעה נוספת על אף שעשיתי קצת OC, הטמפ' בIDLE נותרו זהות לטמפ' שלפני הOC... מעניין.. עכשיו זה 2.70 אחרי שאני אהפוך את הגוף קירור ואתקין קירור נור…
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לדעת על מאווררים מומלצים לקירור הנ"ל Thelmelright True 120 ? הצרכים הם : מאוורר חזק וטוב עדיף אחד כזה שגם יהיה שקט. אין הגבלת תקציב...
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישה של מע' קירור מים אז ככה: אני הולך לקרר מעבד, כרטיס מסך, צ'פסט. שאלה שלי אם כדי לעשות מע' אם לופ אחד לדוגמה: ממשאבה לרדיאטור עליון משם למעבד ולצ'פסט מצ'פסט ילך לרדיאטור אחורי וממנו לכרטיס מסך ולמיכל וחוזר למשאבה? או לעשות שתי לופים , אחד של מעבד וצ'פסט ושני של כרטיס מסך? אם יהיה לופ אחד אז אני אצתרך משאבה חזקה.....
-
- 11 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אהלן, ל-C2D שלי אני מודד טמפ' בעזרת REALTEMP, האם זה מתאים למדידה גם לPRESCOTT או שEVEREST יתן גם תוצאה מדויקת? תודה
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
היי, המאורר של המעבד שלי עובד קבוע על איזור ה 2600 RPM, אמנם הטמפ' נמוכות אבל כשאני ישן או שהוא לא בשימוש הייתי שמח אם הסיבובים היו יורדים והיה קצת שקט. בדקתי בביוס והשליטה אוט' על המאורר על ON אבל עדיין המאורר עובד באוצה עוצמה ולא משתנה, ניסית עם SPEED FAN לשנות ידנית אבל גם שם דבר לא קורה, הלוח אם והמאורר רשומים בחתימה.... מה אני עושה אנשים ?
-
- 34 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
דיסק קשיח wd2500ks מה אפשר לעשות? יש מאוורר שמכניס עליו אויר והסירקוצליה במארז מצויינת, כל שאר הטמפרטורות מצויינות...
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
עשיתי oc לכרטיס מסך שלי ועכשיו הוא על 63-64מעלות בלי לחץ האם הטמפרטורה הזו נורמאלית או שזה גבוהה מידי לי זה נראה גבוהה. פשוט מה שקרה שליפני זה (אחרי הoc) היה לי פחות בערך 55 ואז אני שיחקתי עם המאורר שלו וזה נהיה יותר גבוהה אז החלפתי קרור( קניתי חדש ושמתי משחה והכל)וזה עדיון נישאר גבוהה , החזרתי למהירת הרגילה וזה נישאר אותה טמפרטורה אני משתמש בתוכנה gpu-z לבדיקת הטמ'פ לסיכום : האם 63-64 בלי לחץ זה טוב
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-