אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי, ברשותי מארז 550D של קורסאייר עם שלושה מאווררים. שניים מקדימה שמכניסים אוויר ואחד מאחורה שמוציא. אחד המאווררים הקדמיים פועל במהירות נמוכה (430 RPM) ולא מעלה אותה כאשר המחשב מתאמץ, איך אני יכול לדאוג שהוא יתאים את המהירות לטמפ', או לחלופין להעלות את המהירות באופן קבוע? **לוח האם הוא Gigabyte GA-B75-D3V כאשר יש לו רק שני חיבורים כביכול שמאפשרים שליטה על מהירות המאווררים (4 פינים) ואליהם חיברתי את הקירור של המעבד ואחד מהמאווררים הקדמיים. ונראה שספידפפ גם כן לא מאפשר לי לשלוט במהירות שלו...אם כי אני לא בטוח שאני יודע להשתמש בתוכנה כמו שצריך בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע OC למעבד שלי. ניסיתי כמה פעמים לבצע זאת בעזרת מדריכים שונים (ללא הצלחה, כי לא מצאתי התאמה ללוח אם שלי) וגם בעזרת תוכנה נלוות ללוח אם. אני מדגיש שהלוח אם שלי ישן והיו כמה פעמים ששיניתי הגדרות ב-BIOS והמחשב לא עלה. הייתי צריך לאפס את ה-CMOS. אז בבקשה לדייק בערכים ולעבוד לפי ה- BIOS של הלוח אם שלי, כי הוא שונה מאוד מהלוחות החדשים. תודה. מעבד: Intel Core 2 Quad - Q9400 לוח אם: ASUS P5B (לא Deluxe) זכרונות: Corsair 2GB DDR2 - 800Mhz - CL5/6 Kingston 2GB DDR2 - 800 ספק כוח: FSP 700W קירור המעבד: Vantec AeroFlow FX120 שיא מעלות במאמץ: 47~48 מעלות. תודה, דור.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד Intel Q8200 שעד לא מזמן היה עם קירור סטוק שהגיע עם המחשב. בעקבות טמפרטורה גבוהה יחסית של המעבד קניתי מערכת קירור Scythe Kabuto שהיה במבצע. כרגע הטמפרטורות שלי הן (לפי בדיקה של EVEREST): לא במאמץ: Motherboard - 29 CPU - 16 Core #1 - 43 Core #2 - 40 Core #3 - 42 Core #4 - 40 לאחר 30 דק' מאמץ: Motherboard - 34 CPU - 35 Core #1 - 61 Core #2 - 55 Core #3 - 58 Core #4 - 56 אני חושב שהטמפרטורות סבירות כשלעצמן (אולי הטמפ' Core קצת גבוהות במנוחה) - אבל יש הפרש עצום (בממוצע בערך 20 מעלות) בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורות הליבות. רק לידיעה- אני לא זוכר כמה, אבל היה הפרש טמפ' גם עם מערכת הקירור הקודמת. השאלה שלי היא אם המעבד שלי תקין או לא (או רכיב אחר), שכן לפי מה שקרא…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כבר די הרבה זמן ששמתי לב שיש לי בעיות טמפ' אבל לא היה לי תקציב בשביל קירור\מאווררים, ועכשיו השגתי טיפה תקציב בשביל זה אז אני רוצה לדעת מה צריך לקנות \ לעשות. צירפתי לאשכול תמונה של הטמפ' של המחשב שלי. אני יודע שהטמפ' בלוח-אם שלי ובכרטיס מסך מאוד גבוהות. המפרט: לוח-אם: Gigabyte GA-P35-DS3R Intel P35 LGA775 Motherboard כרטיס מסך: ASUS 8800GT G92 512MB DDR3 מארז: GIGABYTE - aluminum 3D Aurora 570 - SILVER מעבד: Intel Core 2 Duo 6750 - 2.66 GHz - 4MB cache תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי PENTIUM III 500MHZ והאם אני יצליח לעשות לו אוברקלוק ואם כן אז עד כמה? והאם אפשר לעשות OVERCLOCK ל RIVA TNT2? כי שמעתי שזה מאיץ ישן מדיי תודה מראש בכל אופן אני קונה מחשב חדש בקרוב אז לבינתיים שאני לא יסבולל אני רוצה לעשות OC
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
ככה. יש לי את הזלמן (שימו לב חתימה לפרטים) על המעבד. הטמפ' שלו ב OC של 15% היא 33 בממוצע. (סביר) יש לי את הספק שיש לו מאורר. היה לי גם מאורר קטן על ה Nvidia Gf Fx5200 שלי - הוא חדל לעבוד :\ (שימנתי בדקתי חשמל וכו'. כלום) עכשיו הלוח אם שלי די חם (יחסית למעבד) ממוצע של 39-41 מעלות (לא במאמץ כן?!) עכשיו. הכ.מסך שלי די חם בלי המאורר (לדעתי כ 43 מעלות בד"כ) הבנתי שכדי שהמחשב בכללי יהיה קר אני צריך 2 מוציאים ו 2 מכניסים. אני לא יודע ממה שיש לי מה מוציא ומה מכניס. בנוסף יש לי מארז סטנדרטי. איפה אני יכול להסיף עוד מאווריים
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים קניתי לא מזמן מחשב חדש להלן המפרט: DFI UT LP Ultra-D nF4 AMD Athlon 64 3500 Geil One 2x512mb DDR400 W BH Leadtek 6600GT Extreme Thermaltake 430W אני מתכנן לעשות לו אוברקלוק, לא משהו מפלצתי, משהו שקירור אוויר טוב יספיק לו. כאן מתעוררת הבעיה. אני מחפש קירור אוויר טוב למעבד, תקציב לא חשוב אבל רק בשביל הפרוטוקול אני יגיד עד 400 ש"ח. לתשומת ליבכם: המחשב הזה הולך לעבור הרבה ממקום למקום (מסיבות רשת) אז זה מגביל אותי במובנים מסויימים כגון משקל ה- HSF, ו יחס משקל/גובה. אז מצד אחד אני רוצה את הקירור הטוב ביותר שיתן לי קירור חזק לאחר האוברקלוק, מצד שני יתכן ועצם העובדה שהמחשב הולך לזוז מפה לשם ובחזרה זה יפסול כמה מאפשאויות. בנתיים האופציות שעליהן חשבתי זה: -The…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני כמעט בטוח ששאלו את זה מתישהוא אבל לא מוצא. ואם זה בכלל יעזור (אם המאוורר יסתובב יותר מהר) תודה רבה
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, השאלה הקודמת הייתה סתם בשביל שאני ידע... טוב אז ככה, אני מקבל השבוע אטלון XP 1700 ואני רוצה לדעת אם היה לי שווה לקחת את זה במקום אינטל פנטיום 1600 וגם מה היכולת (יחסית) של האטלון אקס פי 1700
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני מעלה את הFSB ל 201MHZ הוא מצליח, אך אם אני עובר, הוא מאפס את הגדרות הOC בביוס לאחר שמירה וריסט, כנראה הוא הצליח לעשות 201MHZ כי זו סטיה שעוד אפשר לעבוד איתה, אני חושב שמשהו אחר מגביל בתחום הBIOS. [glow=red,2,300]יש לציין כי ניסתי לעשות OC עם התוכנה EASYTUNE5 והצלחתי להגיע ל350MHZ.[/glow] זכרון הוגדר לעשות במכפלה 2 (יחס מסונכרן) , מתחים הועלו, מהירות PCI-E הוגדרה ל100MHZ וכלום לא מצליח להביא את הלוח למהירות גבוה מ201MHZ. מעבד E2180 זכרון G.SKILL 1066MHZ כרטיס מסך GEFORCE 7300GT עזרתכם בבקשה, תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
motherboard 44c CPU 65c ברשותי athlon 1Ghz, asus A7V 133 בזמן האחרון הווינדוס (xp) עושה ריסט לבד לעיתים קרובות, חשבתי אולי זה קשור להתחממות...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 קירורים לכרטיסי מסך 1. ZALMAN ZM80D-HP 2. או אחד מה Silencer איזה מהם יתן לי ביצועים יותר טובים? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. המפרט שלי: P3 866 ASUS CUSL2-C MB 256 MB SDRAM החיישן מראה בביוס על טמפ' מעבד של 70 מעלות במנוחה!!!! ומספר הסיבובים לדקה של המאורר עומד על 2900 בממוצע נראה לי מעט לא תקין! אני מבקש המלצה לגוף קירור שמתאים לסוקט 370 .... חבר המליץ לי על טכנולוגיית ה-PIPE או משהו כזה שאמורה לפזר חום טוב ומהר יותר. אנא המליצו לי בנושא.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ושוב שלום ושוב הפתעות במחשב החדש.... ה 8800gtx 768 oc 2 עובד לי על 78 מעלות במנוחה מאוורר מכוון על 80% לי זה לא נראה סביר אשמח לדעת אם הטמפ בסדר או רק אצלי זה חורג? בתודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני במהלך בניה כרגע ואני לא סגור על הסוג של הקריסטל לינק שאמור להתאים לי , אני מצרף תמונה הכרטיסים יושבים בשדני חריצי ה pci העליונים ביותר תודה על העזרה (הקטנתי את התמונה)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות שאני מקווה שהם מתאימות לפורום הזה. קניתי מאורר של 120מ"מ והתקנתי אותו אבל גיליתי שיש לי במארז רק שתי חורים כדי להחזיק אותו ויש מקום לקדוח עוד שתים נוספים. האם זה בסדר להחזיק אותו רק עם 2 ? זה יגרום לו לאבד איזון ולהתחיל להרעיש ? ובנוסף קניתי ספק חדש שיש לו המון כבלים וזה נראה ממש מבולגן בפנים, אני מפחד שזה מפריע לזרימת אוויר או יגע בחלקים... יש איזה דרך לעשות סדר בעניין הזה ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, אני רוצה לשתף אתכם במשהו ששמת לב אליו.. יש לי את 2 מערכות ההפעלה, ויש לי SUPER_PI ב XP, התוצאה שלי עם המעבד היא 21 שניות לחישוב של 1M.. שמתי לב שהלינוקס רץ לי הרבה יותר מהר, למרות שאני משתמש בשולחן עבודה תלת מימדי ודברים אחרים... ראיתי שיש SUPER_PI גם ללינוקס אז החלטתי לנסות, מה התוצאה שקיבלתי? 1M = 17 SEC... בדיוק, שיפור של 20% , ממש לא הולך ברגל... אם החברות משחקים היום מוציאות NATIVE ללינוקס... ולזה... אני קורא ניצול חומרה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב מעוניין במאורר למעבד שיתאים לי ל: מעבד : Intel Core i5 3570 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1155 לוח אם: MSI MS-98A9 ובמידה ויש מעבד I5 אחר מומלץ עבור לוח זה אשמח לקבל המלצות
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הcfm של המאורר כאשר רוצים להוריד את הטמפרטורה של המעבד לטמפרטורה מסוימת בהתחשב בטמפרטורה של האוויר שבו אנחנו משתמשים. למשל, יש לנו את מעבד שמגיע לחום של 50 מעלות ואני מעוניין לקרר אותו ל45 מעלות כאשר טמפרטורת החדר היא 30,איך זה אני מחשב את הcfm של המאורר. או שבכלל מסתכלים על זה מבחינת אנרגיה... אם ההספק של הcpu הוא 40w ששקולים נניח ל50 מעלות אז רק מאורר של 40w יצליח להיפטר מהחום... ובשביל למצוא כמה w מאורר צריך בשביל לקרר את המעבד ל45 מעלות פשוט נפתור משוואת יחסים פשוטה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי באתר שכרטיסים עם קירור פסיבי לא יכולים ובעיה לעשות להם CO מה זה קירור פסיבי? ולי יש NVIDIA FX5700LE יש מצב לעשות OC
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המארז מתקדם אט אט, ועכשיו שמתי במקום הלדים הרגילים שבמארז שני לדים אולטרה ברייט לבנים,יש קצת בעייה של מתח שם ובגלל זה הם לא בשיא עוצמתם, בל עדיין בחושך זה בהחלט מרשים... השלב הבא זה השפן ;D
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עושה OC ראשון למחשב והייתי רוצה לקבל קצת עזרה עם זה. הנה המפרט של המחשב נראה לי מפרט מתאים ביותר ל-OC: אני חושב שצריך להתחיל בהגדרות ה-BIOS ומתחים אבל אני קצת חושש להרוס משהו =X תודה מראש!
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או קיי המחשב שלי (לפחות מבחוץ) ממש רותח. אני חושב שזה בגלל שהוא נמצא במקום סגור כזה וכל האויר החם שיוצא מהפתח איוורור מחמם את המחשב מבחוץ (חוץ מזה שממש חם בחוץ ואין לי מזגן). בקיצור - אמרו לי פעם להוריד תוכנה שמפקחת על הלוח אם (כולל טמפרטורות) כדי שאני אדע אם מבפנים זה גם חם. הורדתי את MBM 5 ואני לא בדיוק מבין איך אני יכול לדעת את הטמפרטורה. מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בתוכנה הזאת? (איך מגיעים בדיוק לתצוגה של הטמפרטורה) אם הוא לא עושה ALARM כשההגדרה היא לעשות ALARM ב - 70 מעלות זה אומר במאה אחוז שזה בסדר??? בכלל - מהם בערך הטמפרטורות שזה אמור להיות בהם (במצב 100% תקין)?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים... קניתי היום מעבד E8500 נוסף בשביל להתעסק איתו קצת ב OC... לראות אם יש הבדלים בינו לבין ה E8500 הקודם שלי... עד עכשיו מה שגיליתי שהחדש משמעותית יותר חם מהקודם ! לפחות ב 8 מעלות תחת מאמץ... שזה חיסרון... ( שניהם E0 ) אבל יש יתרון 1 ברור לבנתיים... המעבד הקודם היה צריך 1.5V מינימום כדי להחזיק שעה וחצי OCCT בתדר של 4.55GHZ, המעבד החדש עושה את זה ב 1.35V !!! אבל הטמפרטורה רק במעט נמוכה יותר מהמעבד הקודם ב 1.52... חשבתי לעצמי שאוליי המגע בן הליבה לבן הכיסוי HEAT SPREADER ?! זה השם ? לא מספיק טוב... במידה ואני יסיר את הכיסוי... ( בידיע שמין הסתם זה יבטל את האחריות ) לדעתכם הטמפרטורה תהיה טובה יותר ? מישהו שעשה אוליי ? תודה מראש, ברק. ;D עריכה, בנתיים המעבד יציב כבר…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-