אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היום פעם ראשונה עשיתי אוברקלוק עכשיו המעבד שלי והאוברקלוק שעשיתי במפרט הטמפ' במנוחה 31-32 ובמאמץ 35-37 זה בסדר כי אני עם קירור סטוק TR2
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש ואיתו את המארז 370- http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6656&category_id=19 במארז יש מיקום ל-7 מאווררים מתוכם אחד אני מקבל עם המארז. אז שאלתי היא כמה מאוורים אני צריך? המערכת- core-i5 760 GIGABYTE P55-USB3 s1156 2x500gb WD 7200 16m צורב LG 6/4 G זיכרון ספק של Chieftec 550/650W כ.מסך- HD5770 נ.ב-אני קונה דרך ksp ויש לי אפשרות לקנות מאוורררים של AC F12 120mm ב-35 שקל. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה... יש לי בצד של המחשב מאורר (בחלון) עכשיו הוא מוציא אויר החוצה.. אפשר לסובב אותו כך שהכיוון של הרוח תיכנס לבפנים? כלומר שמהאורר יכניס רוח לתוך המחשב,האם זה טוב ? כדאי לעשות את זה? תודה לכל העוזרים.... נ.ב יש לי טמפ 57 מעלות שאני משחק...
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, זה המעבד שיש לי... אני מתכוון לשדרג זיכרון: ורציתי גם לעשות למעב דOC - נגיד עד ה2000... אני צריך בשביל זה לקנות קירור או שיספיק מה שיש לי? ובביוס לא ראיתי אפשרות לעשות OC - מה עושים? יש מצב שמהעבד "ישחק" לי בגלל זה? ואז אני אוכל את הלב ואצטרך לקנות חדש? תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לא מזמן פתחתי דיון על המאוורר 80 שלי שלא פועל טוב...בכל מקרה הוא ג'נרי והוא לא מתפקד הכי הכי...הגיע הזמן להחליף באחד חדש מקדימה יש לי את ה-80 הג'נרי(שיש שם מקום לברגים גם ל-90 ול-120 ממ) ומאחורה יש לי 120 גם ג'נרי אבל הוא לא רע...בינתיים אותו אני משאיר ההתלבטות היא אם לקחת את ה-SF2 80mm או מאוורר אחר 120 מ"מ בעל יותר CFM...?(ה-120 פתוח להצעות שלכם כמובן- אם יש כזה בתקציב) הרעש למען האמת לא ממש מעניין אותי..העיקר שיהיה עם הרבה CFM.. עקב התקציב הנמוך יחסית(אחרי שנכנסתי לפה וראיתי את המאווררים המטורפים שעולים 100+ שקל ) אני דיי בטוח שה-SF2 הכי טוב בשבילי אבל לפני הקנייה רק רציתי להיות בטוח תודה מראש לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משתמש בתוכנה EVEREST והוא מציג לי 48 טמפ' של המעבד במנוחה (AMD 64 3200 @ 2400) כי קשה לי להאמין שלמעבדים האלה עדיין יש את הבעיות חום הישנות של AMD... אלא אם כן המאוורר לא משהו אבל עדיין לא הגיוני לי 48 מעלות במנוחה(ולפי מיטב זכרוני המאוורר נקנה בנפרד מהמעבד) יכול להיות שיש קשר למתחים שהוגדרו בביוס? DRAM Voltage 2.70 Chip Voltage 1.60 אגב שכחתי לציין שהלוח אם הוא DFI Ultra Infinity ועוד שאלה בקשר לזכרונות.. הוזכר בפורום דיי הרבה פעמים העניין של ה1:1 (שאגב אין לי מושג מה זה אפילו לאחר שקראתי פה כמה תגובות ומדריכים.. חבל שהם לא מפורטים יותר) אוקי אז קודם כל.. הזיכרון שיש ברשותי הוא GeIL 512MB * 2 400MHz ומהEVEREST עוד קצת מידע: DIMM1: GeIL CL25-3-3DDR 400 512 MB PC3200 …
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני חדש ואני בא מגיימר שממש ירד ברמה :-\ , קיצר: יש לי בעייה במעבד יש לי Intel pentuim 4 1.5 גיגה הרץ והוא מתחמם לי דיי מהר לטמפרטורה של 65 עם או בלי מאמץ יש למישהו המלצות? איך לקרר אותו? חשבתי על לקנות מאוורר vantec(משהו כזה) והוא עולה כמעט 150-200 שקל אז... יש המלצות?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב הקיץ בפתח והגיע הזמן לשדרג את קירור המארז + מעבד יש ברשותי מארז CM690 עם הסט מאווררים הסטנדרטי + על המעבד יש AC FREEZER 7 PRO (במקור לא תכננתי OC בגלל זה לקחתי רק את הפריזר) בינתיים המערכת איתנה ויציבה באוברקלוק על 3.8 גיגה הרץ... כאשר המעלות הן 42-45 במנוחה וגג 64-66 במאמץ עילאי (לא כולל INTEL BURN TEST שם הוא מגיע לי 72+ ככה). בימים האחרונים כשהטמפרטורה הכללית בחוץ עולה ...אני שם לב שגם הטמפרטורה של המעבד עולה - המערכת עברה מ 42-45 במנוחה ל45-52 במנוחה (פיק באחת הליבות ל57 במנוחה!) אומנם במאמץ לא יצא לי לבדוק עדיין . עכשיו חשבתי לשדרג את גוף הקירור של המעבד ל -THERMALRIGHT TRUE BLACK 120 CPU COOLER . ולהוסיף שתי מאוררים למארז לשם שיפור סירקולצית האוויר תוך כדי שמי…
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש לי פה את שניהם עכשיו מותקן לי מאחורה הenermax חשבתי להחליף אולי לANTEC השאלה אם כדאי? מי יותר חזק? מי יותר מקרר?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כרגע: FSB - 360 MHz (+0.1V) CPU X 9.5 (3.42GHz @ 1.35V) DDR2 X 2.4 (864MHz @ 2.0V) MCH + 0.1V תזמוני זכרון נתתי ללוח לבחור (נתן לי 5-6-6-17 הנבלה) והכל דבש. עולים ל-370 (העליתי גם את מתח המעבד ל-1.3625V) והמחשב קורס אחרי כמה דקות (באינטרנט, אפילו לא משחק או טסט). לפני שנמשיך צריך לקחת בחשבון את הזכרון: בסלוטים 1-3 - Super Talent T8UA1G8C5 - 2X1024MB DDR2 800 MHz CL5-5-5-16 עם Heat Sperader מצד אחד בלבד. אלה הזכרונות שקניתי עם המחשב. בסלוטים 2-4 - Patriot PDC22G9200ELK - 2X1024MB DDR2 1150 MHz CL 5-5-5-15 עם Heat Spreader נורמלי מ-2 הצדדים. במחיר שמצאתי אותם לא היה מה לחשוב בכלל (ולא, אני לא הולך לקנות סט נוסף שיתאים לביצועים שלו). מעבר לזה, הספק הוא Enermax Modu82+/425W כ…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה זה?! למה זה משמש?!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
הי, המפרט שלי: מארז סטנדרטי (מאייבורי V_V) מעבד AMD Athlon II X3 450 שפתחתי את הליבה הרביעית שלו לוח אם Gigabyte GAMA 78 LMT US2H אני מתכנן לעשות חור בצד המארז בכדי לשים שם מאוורר 120mm פשוט (ה 80 בדרך כלל לא יעילים במיוחד) שאלו הנתונים שלו: Frame dimension: 120 x 120 x 25mmFan speed: 1200 RPMFan airflow: 38.4 CFMFan air pressure: 1.17 mm H20Fan life expectancy: 20000/hrs 25°CBearing type: Sleeve BearingConnector: 4-pinVoltage rating: 12VCurrent rating: 0.15 ANoise level: 17.5 dB(A) לאחר פתיחת הליבה הרביעית הטמפרטורות עלו לא מעט אז אני שוקל להחליף את הקירור של המעבד. להלן תמונות של הביפנוכו (הקירור של המעבד דיי קטן, מאוורר 70mm שמגיע למשהו כמו 4000 RPM): הטמפר…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אז כמו שכולנו יודעים הרי המחשב לא עובד על דלק (למזלנו) ;D ולכן החלטתי לבדוק איך משפיע אוברקלוק על הצריכה. בעזרת מכשיר מדידה שמתחבר לשקע בקיר ולתקע של "הצרכן" ערכתי מדידות שונות. תמונה של המכשיר (כן הסינים האלו).. ;D המכשיר מסוגל למדוד החל מצריכה של 10W ומעלה, רמת הדיוק נע באזור הסטייה של 1%+- למדידה (שנבדקה מראש). המערכת היא מערכת 1 שמפורטת בצד, ולעצלנים ביניכם: Intel CORE 2 DUO E8600 ASUS MAXIMUS FORMULA OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition BFG NVIDIA 8800GT OC2 western digital 160GB WD160AAJS COOLER MASTER STACKER 831 SILVER Pioneer DVR 212DBK OCZ 600W Stealth X Stream איך נערכו הבדיקות ? * מדידת הצריכה בעת הפעלת המחשב * מדידת הצריכה …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ושוב שלום ושוב הפתעות במחשב החדש.... ה 8800gtx 768 oc 2 עובד לי על 78 מעלות במנוחה מאוורר מכוון על 80% לי זה לא נראה סביר אשמח לדעת אם הטמפ בסדר או רק אצלי זה חורג? בתודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אמורה להיות הטמפ של המעבד עם גוף הקירור הנ"ל + מאורר 120ממ ולוח האם בתוך מארז Atec p182. (שלושה מאווררי 120ממ)
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי שנכנסו הרבה מוצרים חדשים של primecooler לזיגזג, כמו שבטח כולם יודעים המוצרים שלהם כמעט זהים למוצרים של זלמן וחלק אומרים שהם יוצאים לגמרי מאותו מפעל (OEM). למישהו יש מושג על הבדלי הביצועים בינהם ? האם שווה להתפשר על primecooler ? תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם אפשר להחליף רק את המאורר או שצריך להחליף את כל הספק?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב, זמן רב יש לי מעבד 2600K והחלטתי קצת להשתעשע איתו ולעשות OC, התוכנית הייתה 4.5 ג'יגה הרץ. לוח האם הוא של אינטל DP67BG נכנסתי לביוס, כיביתי TURBO BUST, אני בא לשנות את המכפלה שהייתה כמובן על 34 אבל נראה כי זאת המכפלה הכי גבוהה !!! ביוס הכי עדכני דרך אגב
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, אני רוצה לשתף אתכם במשהו ששמת לב אליו.. יש לי את 2 מערכות ההפעלה, ויש לי SUPER_PI ב XP, התוצאה שלי עם המעבד היא 21 שניות לחישוב של 1M.. שמתי לב שהלינוקס רץ לי הרבה יותר מהר, למרות שאני משתמש בשולחן עבודה תלת מימדי ודברים אחרים... ראיתי שיש SUPER_PI גם ללינוקס אז החלטתי לנסות, מה התוצאה שקיבלתי? 1M = 17 SEC... בדיוק, שיפור של 20% , ממש לא הולך ברגל... אם החברות משחקים היום מוציאות NATIVE ללינוקס... ולזה... אני קורא ניצול חומרה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה פשוט מעניין אותי עד כמה המעבד Athlon 64 יכול להתחמם והאם גופי הקירור ה"חייתים" שיש בשוק לא מבוזבזים בשימוש עם מעבד כזה.. אם יש מקרים מעניינים אולי כדאי גם לכתוב קצת פרטים כגון איזה גוף קירור איזה מעבד ובאיזה נתוני OC הטמפרטורה נמדדה, אולי גם באיזה אמצעי נמדדה הטמפרטורה.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כבר די הרבה זמן ששמתי לב שיש לי בעיות טמפ' אבל לא היה לי תקציב בשביל קירור\מאווררים, ועכשיו השגתי טיפה תקציב בשביל זה אז אני רוצה לדעת מה צריך לקנות \ לעשות. צירפתי לאשכול תמונה של הטמפ' של המחשב שלי. אני יודע שהטמפ' בלוח-אם שלי ובכרטיס מסך מאוד גבוהות. המפרט: לוח-אם: Gigabyte GA-P35-DS3R Intel P35 LGA775 Motherboard כרטיס מסך: ASUS 8800GT G92 512MB DDR3 מארז: GIGABYTE - aluminum 3D Aurora 570 - SILVER מעבד: Intel Core 2 Duo 6750 - 2.66 GHz - 4MB cache תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע OC (לא אני הכוונה לטכנאי). המעבד שלי הוא Q6600 . אני רוצה להגיע עם OC ל3GHZ. איזה קירור אני אצרך לזה? יש לי זיכוי באייבורי של 220 ש''ח אז בבקשה תמליצו לי על קירור עד 300ש''ח(כולל הזיכוי). אם צריך עוד נתונים על המפרט שלי תגידו . תודה וסליחה על הבורות,אני ממש לא מבין ב OC וקירור.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. קניתי מחשב חדש- E-8400 gigabite ep43 ds3 4g mushkin hd4870 ובחרתי לעשות OC למעבד. למרות שאין לי מושג בתחום חשבתי שאלמד תוך כדי שימוש.. אבל מה? את הOC עשתה החנות שקניתי ממנה את המחשב וכנראה שמשהו השתבש להם... תראו בעצמכם(קובץ מצורף)- 3DMARKv CPU- 5900 לא נראה שיש שיפור במהירות.. ב- SANDRA LITE קיבלתי אזהרה לגבי הVCORE.. מה לא בסדר?? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-