עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by killer2004,

שלום לכולם.. יש לי בעיה די מרגיזה ואיני יודע מה לעשות יש לי פליטת חום מהמחשב די רצינית מפני שהמחשב די קרוב לקיר ואין כ"כ אוויר מסביב אני יושב די קרוב אליו ואני מרגיש אני ניצלה מחום! יש לי מחשב חזק וזהו המפרט: מארז :Antec P182 SE Advanced Super Mid Tower לוח: ASUS STRIKER EXTREME (LGA775) NFORCE 680I SLI GBLX2 1394X2 מעבד:INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX דיסק קשיח:Western Digital WD5000KS קרור למעבד:SUNBEAM TUNIQ ספק כוח:ENERMAX ELT500AWT LIBERTY 500W ACTIVE PFC SATA זיכרון:transcend ddr2 kit 2*1024 800MHZ כרטיס מסך: leadteak 8800 GT 512mb השאלה שלי האם קירור מים יעזור לי להפחית את פליטת רמת החום במחשב? באם לא, אילו פיטרונות אפשריים ניתן לבצע כדי ל…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by summer69,

http://img524.imageshack.us/img524/4216/untitled3cp1.jpg נראה לכם הגיוני? אולי הביוס לא מוגדר טוב.... תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני מנסה לקבל תשובה על השאלה הזאת כבר הרבה זמן ולא מצליח למה הטמפ' של CPU\CPU DIODE נמוכה מהטמפ' של הליבות ב10-15 מעלות?\ והאם הפרש של 10-15 בין הליבות בזמן מאמץ הוא נורמלי? אני צריך את עזרתכם, אני באמצע תהליכי OC וזה מתחיל להיות די חשוב...

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by yair_gobani,

שלום, קניתי מאוורר חדש ואני לא יודע איך לשים אותו כלומר ליוציא אוויר מהמארז או שיכניס

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by huber,

יש למישהו לינק להורדת MBR החדשה? אני חייב לבדוק את החום של המעבד שלי...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by The Grey Matter,

אבל קודם כל סיפור מוזר - אתמול בערב עשיתי אוברקלוק קטן מ 133 ל 140 (זה בערך מה שפלומינו בשילוב של זכרונות חרא ולוח אם עוד פחות טוב מאפשרים. לקראת הערב החזרתי את המעבד למצב הנוכחי, והמחשב עבד כל הלילה. היום בבוקר ,באופן פתאומי, החלו לעלות הטמפרטורות של המעבד, עד אשר בערך ב 57 מעלות הוא נתקע, ולא עשה ריסט עוד. :'( אבל מכיוון שזו הזדמנות מצויינת להחליף לבארטון - Who Cares! בכל מקרה, כיצד אתם ממליצים לי להוריד את שיירי משחת הקירור מעל הוולקנו 11? מים זה כנראה לא בא בחשבון, ובטח שלא לגרד את זה... לעזרתם אודה... (ואם כבר - האם זה אפשרי שהמחשב ישרף באופן בלתי מוסבר?)

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by SOLIDUS SNAKE,

בעבר ראינו תמונות של מעבדים שהוסר להם ה Heatspreder אבל למעבד החדש לא עשו את זה עד עכשיו, הנה תמונות ראשונות שלו : http://www.tbreak.com/forums/showthread.php?threadid=19640 אני לא יודע אם הדבר נקרא Modding אך לפי מבצעים אחרים להורדת ה Heatspreder ממעבדים ראינו עליה ביכולת הקירור ו OC גבוה יותר. ;D

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Phobus,

שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שאני מבקר בפורומים והתרשמתי מאוד לטובה, מקווה שאוכל להשתלב אצלכם ולתרום את חלקי. המפרט הרלוונטי שלי לבעיה: amd a64 3000+ venice E6 stepping s939 dfi lanparty ut ultra-d hynix ddr400 ocz modstream 520watt האוברקלוק: cpu @ 1800/2400mhz 200/267mhz fsb 2000/2080mhz htt 1.4/1.67v vcore ddram @ 240mhz 10:9 timing @ 3-3-3-8 2.5/2.7v במצב הזה המערכת יציבה ועוברת superpi ו-3dmark עם טמפרטורות מצויינות למרות שיש לי קירור ג'נרי של thermaltake. לכן אני משוכנע שאין בעיות טמפרטורה למערכת, הבעיה נוצרת כשאני משנה את יחס הזיכרון למעבד ל-1:1 ואז אין יציבות. האם זאת מגבלה טכנית של הזיכרון הג'נרי? או שיש מה לעשות בקשר לזה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אז ככה, ברשותי מכשיר מיו 336 עם מעבד 300 MHZ ו 32 ROM החלטתי לעשות לו קצת אוברקלוקינג. עם התוכנה XCPUSCALR. ולמי שמכיר את תוכנת הבנצ'מרק לפוקט GXMARK. ליפני האוברקלוקינג, התוצאה הייתה 1205, אחרי אוברקלוקינג 400 NHz מהירות מעבד ו 300 מהירות באס, התוצאה הייתה 1607. מה אתם אומרים כדאי לנסות יותר? מה הסיכויים שישרף? אפשר להעלות דבר כזה לDB של האוברקלוקינג באתר ?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום יש לי 2 מאווררים אחוריים ורציתי לשאול לאיזה צד כדאי לשים? ואיך יודעים אם המאורר שואב או מוציא אוויר? לפי החוט של המאורר? בצד שנמצא החוט של המאורר זה שואב אוויר או שאיבת אוויר זה בצד השני (לא הצד של התחלת החוט)

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום חברים אני צריך ספק כוח חדש שיהיה קטלני לOC וגם שיהיה טוב לעתיד!!! אגב אני לא רוצה לקנות ספק באיזה אלף שקל אני רוצה מחיר סביר תודה לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מה זה?! למה זה משמש?!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by joni69,

מחשב בן כשנה מפרט : מעבד : intel core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 s1156 לוח אם : Gigabyte GA-p55a-ud3 זיכרון: G.skill 2x2GB DDR3 1600Mhz כ.מסך: Sapphire radeon HD 5670 1GB Hyper Memory GDDR5 DX11 ספק : Enermax tomahwk 405W active PFC 12cm fan psu מארז: CoolerMaster CM 690 II black ATX No PSU כ.קשיח : wd caviar blue 500GB 16mb 7200 המחשב ממש רועש ומציק בלי לעשות משהו הוא על 65- 60 בשימוש בינני מגיע ל90 ובשימוש כבד מגיע לפעמים 100 + וקורס היתי צריך לשנות הגדרות צריכת חשמל לחיסכון שלא יקרוס הטמפרטורה המארז יחסית איכותי מגיע עם מאוורר קידמי גדול מאורר אחורי ואחד עליון (שנותק בגלל קול זמזום) ויש מאורר בסיסי של אינטל שמגיע עם המעבד מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להפתר מהרעש והתחממות..…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by tendo,

שלום, אני מחפש קירור אוויר למעבד הנ"ל בתחום ה 300 ש"ח מקסימום ועם המהרה ל 4.3 בערך. רצוי כמה שיותר שקט. תודה מראש לעוזרים. נ.ב אני ממש מצטער אם זה לא המקום הנכון לבקשה...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by spider272,

הסירקולצייה הזאת טובה? מאורר קידמי מכניס מאורר על הדלת של המארז מכניס מארז אחורי מוציא האם זה טוב?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אהלן, המעבד נרכש לפני כחצי שנה בערך עם קירור סטוק של המעבד. בזמן האחרון הרעש שהמאוורר עושה הוא נוראי ואני שוקל לשים קירור אחר. בעיה ראשונה שיש לי היא שאני לא מבין בזה כל כך ולא יודע טווחי מחירים של משהו נורמלי. בנוסף, האם ההחלפה זה משהו שאני יכול לבצע בעצמי או עדיף לתת למישהו מוסמך (יש לי ידע טכני בסיסי). המארז שיש לי הוא Antec gx202 ובמפרט שלו רשום "גובה מקסימלי קירור למעבד (ממ)160" דבר אחרון, אשמח על המלצה לתוכנה בכדי למדוד טמפרטורות בזמן שימוש (משחק בעיקר WARZONE) וככה לעשות השוואה אם אחליט לקנות קירור חדש. תודה.

17. Started by arkadur,

אני מעוניין לרכוש את הקירור הזה, עבור תושבת 939. אין לי את הBRACKET עבור התושבת מהפלסטיק (קירור מים לפני כן), האם הקירור מצריך את קיומה של התושבת בכדי להתקין אותה? או שהקירור יושב על צמד החורים? אני מניח שבעלי שאר תושבות AMD יכולים לעזור לי אף הם. קירורים מומלצים אחרים, ללא תלות בתושבת יתקבלו אף הם בברכה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Yaron1,

מעבד : Intel core 2 duo E6750 סוקט של המעבד : 775 שימושים : המעבד מתחמם אבל אני גם רוצה לעשות OverClock רעש : מפריע לי אבל יש לי מארז Antec Sonata III שאמור להיות שקט תקציב : 300 ש"ח מקסימום 400

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by ori24,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש דנדש בן שבועיים סה"כ. רציתי לבדוק את הטמפ' של רכיבי המחשב והורדתי מספר תוכנות כאשר בכולם אני מקבל מספרים סבירים עבור המעבד,כונן קשיח וכרטיס המסך אך את הטמפרטורה של לוח האם אני לא מצליח לראות באף תוכנה משום מה. הורדתי את ASUS PC PROBE ואני רואה ששם הטפמרטורה של הלוח היא 142 מעלות!! היכול להיות דבר כזה??? עבור ה8400 אני מקבל 18 מעלות,עבור הGTX 285 אני מקבל 40 מעלות ועבור הכונן קשיח 28 מעלות. אני חייב לציין שהמחשב עובד מצוין.

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Ev,

מתקין Scythe Yasya במארז ANTEC 300, 1155 SOCKET איך לשים את המאורר? שינתב את האויר לצד האחורי של המארז או למלה? בנוסף, יש חשיבות למיקום הפינים של המאורר (הרי הבסיס מתחבר אם 2 זוגות) - אני יכול לשים אותם בצדדים או למלה ולמטהץ

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Absinther,

שלום לכולם, ברצוני להאיץ את המעבד הE2200 (2.2GHZ). ראיתי באינטרנט הרבה אנשים שהצליחו להגיע עד 3.0GHZ אבל ברצוני לנסות עד 2.8-2.9GHZ בנתיים. אני לגמרי חדש בזה ואחרי שראיתי כל כך הרבה תוכנות ומדריכים לאוברקלוקינג הבנתי שאני צריך להתחיל הכל מ-0....אפשר איזשהו מדריך למתחילים על אוברקלוקינג למעבדים? (בבקשה לא להציע לי פתרונות כמו "זרוק את המעבד הזה לפח ותקנה משהו חדש, כי כמובן המטרה היא להאיץ את הביצועים אבל המטרה העיקרית היא להבין את תהליך ההאצת מעבדים, ונראה לי עדיף להבין את זה על מעבד די מיושן מאשר לקנות מעבד חדש ולשרוף אותו ) מפרט מחשב: מעבד intel dual core e2200 2.2ghz עם קירור (שאותו אני אקנה מחר) Arctic Freezer 7 Pro Rev.2. לוח …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by SubX,

זה הצעצוע החדש שלי לשימושי 24/7 : לוח: E35M1-I DELUXE זכרונות בשוטף : G.Skill Ripjaws 2x2GB 1600MHz זכרונות באוברקלוק (עקב נוחות במעברי מצבי ה-OC) : קינגסטון 1333MHz. דיסק קשיח : Seagate 2.5" 500GB 7200RPM http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1792595 קצת תמונות של המערכת (מהרכבה, לביצוע האוברקלוקינג וסגירתה לשימושה השוטף).

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. שלום. הנה הפתעה. רכשתי את הקירור לעיל. כאשר סיימתי להתקין, שמתי לב שכל המערך רועד. ניתקתי את המאווררים, עשיתי את כל הבדיקות. התוצאה: מאוורר אחד רועד! אפילו כאשר הוא לא יושב על הקולר. קרי, הוא רועד כשלעצמו! כנראה עניינים של איזון, וכדומה. כאשר מליבשים אותו על הקולר, מייד כל המערך רועד (וזה לא דבר בריא - מי יודע מה זה יגרום בשמך שנה?!) מישהו נתקל בבעיה הזאת? במידה ולא - הנה, שתדעו

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אהלן חברים אני מחפש מאורר למטרה אחרת (לא למחשב) שיהיה כמה שיותר שקט, אפשר על חשבון סל"ד, אין בעיה. גודל 10-12 משהו כזה, אפשר גם פחות. תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by 00Amir,

האם במערכת קירור מים יש יתרון ברעש למחשב? פעם חשבתי שמערכות מים הם ללא רעש אבל אני רואה שיש מאווררים.. כמה יתרון יש למערכת מים בעוצמת הרעש?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים