אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני אפתח בזה שההזמנה שלי מחו"ל (EPoX 8K3A, AMD Athlon XP 1900+ AGOGA Stepping, ועוד כל מיני פיצ'עפקס)הגיעה, ואיתה הכרטיס ששמו בכותרת שחיכיתי לו כ"כ. בחנות ממנה קניתי נגמרה גרסת הRetail של הכרטיס, ונשארה רק הBULK, אותה הזמנתי. ידעתי מראש שאני לא אקבל יחד עם הכרטיס את השני משחקים האלה, וגם לא את הדיסק של התוכנות, אבל מה שלא שיערתי זה שאני לא יקבל איתו את הגוף-קירור המדובר :-/ ... קיבלתי את הגוף קירור הרגיל של nVIDIA... התגברתי, והגיע הזמן להמשיך הלאה . עלה בראשי הרעיון לקחת את הגוף קירור של הפנטיום הישן שלי, אתם יודעים, SLOT1 והכל... הגוף קירור הזה ממש גדול (מכסה את כל הכרטיס), וחשתי שאולי אני אוכל לשים אותו על הזיכרונות של הלידטק... מה אתם אומרים? יהיה שינוי? ואיך…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי QX9650 Extreme שאני לא ממש מחפש לעשות עליו אוברקלוקינג. רק רוצה שיפעל לעוד שנים ארוכות, אני כבר זקן בשביל כל ההתעסקויות יש לי Freezer 7 Pro של ארקטיק קולינג שמת לו המאוורר לא מזמן. איזה גוף קירור זול, יעיל ושקט יקרר כמו שצריך את המעבד הזה? הוא 130W לדעתי במקסימום. הכי חשוב לי זה שיהיה שקט וזול ושיעשה את העבודה. לא צריך משהו מטורף. רק שישמור על המעבד נורמלי גם כשאין מזגן למשל. יש לי סירקולציה יחסית טובה במארז. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום לנסות לעשות OC למחשב החדש שלי. אני לא חדש בתחום ה OC בכללי רק שעד עכשיו עבדתי על AMD 3800X2 939 ושם יש הרבה פחות הגדרות להתעסק איתן.. קראתי קצת ברשת על מה אני אמור להגדיר ובדקתי טמפ' ומתחים לפני ה OC.. הכל בסדר בתאוריה.. נגשתי למעשי.. הגדרתי את כל התזמונים והמתחים לMANUAL , בטלתי את ה C1E , PCI-E+CPU SPREAD SPECTRUM - DISABLED ,את הזכרונות קבעתי על 1.8V ידני ושמתי אותם על תזמונים סטנדרטים של 5-5-5-15 , מתח מעבד קבעתי על 1.22V ויש עוד הגדרות: fsb strap to north bridge - AUTO , CPU GTL - AUTO , CPU PLL VOLTAGE - AUTO , CPU CLOCK SKEW - AUTO , NB CLOCK SKEW - AUTO וכמו כן גם מתח ה NB על AUTO.. והתחלתי להרים קצת FSB - הרמתי קצת ל 366 - רק כדי לראות שהכ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה פתחתי את המארז כדי להתקין זכרון נוסף (שגרם לי הרבה בעיות ו- BSOD אבל זה לפתיל אחר) וגיליתי שהמאוורר האחורי במארז שלי לא פועל. אני לא יודע מתי הוא הפסיק לפעול. זהו מאוורר 12 ס"מ ומחובר ללוח האם (DS3 של ג'יגהבייט) אי-שם ליד המעבד. במבט ראשון לא נראה שהכבל התנתק, ונסיון ידני מראה שהמאוורר לא תקוע. הצעות\עצות יתקבלו בברכה (רצוי לא לקנות מאוורר חדש, אם אפשר). תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב בן כשנה מפרט : מעבד : intel core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 s1156 לוח אם : Gigabyte GA-p55a-ud3 זיכרון: G.skill 2x2GB DDR3 1600Mhz כ.מסך: Sapphire radeon HD 5670 1GB Hyper Memory GDDR5 DX11 ספק : Enermax tomahwk 405W active PFC 12cm fan psu מארז: CoolerMaster CM 690 II black ATX No PSU כ.קשיח : wd caviar blue 500GB 16mb 7200 המחשב ממש רועש ומציק בלי לעשות משהו הוא על 65- 60 בשימוש בינני מגיע ל90 ובשימוש כבד מגיע לפעמים 100 + וקורס היתי צריך לשנות הגדרות צריכת חשמל לחיסכון שלא יקרוס הטמפרטורה המארז יחסית איכותי מגיע עם מאוורר קידמי גדול מאורר אחורי ואחד עליון (שנותק בגלל קול זמזום) ויש מאורר בסיסי של אינטל שמגיע עם המעבד מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להפתר מהרעש והתחממות..…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח אם תביאו לי קירור טוב ולא יקר בשביל i5 3470, רצוי מחברה מוכרת תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות אותו ורציתי לדעת כמה דברים חשובים עליו. 1) רציתי לדעת אם הטוניק לא שוקל יותר מידי וכתוצאה מכך לגרום לסדק בלוח אם או אפילו לשבירתו. 2) באתר של INTEL רשום שלא מומלץ לשים יותר משקל מ-480 גרם על socket 775 אבל הטוניק שוקל כ-900 גרם, האם יש פתרון כדי לתמוך בלוח אם? 3) כמה CFM ו-DBA יש למאורר של הטוניק והאם כדי להחליף אותו באחד יותר חזק ממנו, והאם ניתן להחליף את המאורר בכלל? 4) האם ניתן לאלתר משהו ולעשות מודינג לטוניק לדוגמא הוספת מאוררים או משהו בסגנון שאתם מכירים? תודה מראש ותגובות בבקשה אני חייב יעוץ.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
motherboard 44c CPU 65c ברשותי athlon 1Ghz, asus A7V 133 בזמן האחרון הווינדוס (xp) עושה ריסט לבד לעיתים קרובות, חשבתי אולי זה קשור להתחממות...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי Thermaltake V1 CL-P0401 לאחרונה המאוורר נהיה רופף ונוקש על הצדדים. יש דרך לחזק את המאוורר במקום שלו? פתחתי אבל לא ראיתי בורג או משהו בסגנון בלי קשר, לקירור יש 4 פלסטיקים שמצמידים ללוח אם אבל שניים מהם נשברו וכבר אי אפשר להצמיד לתושבת. יש דרך להשיג חדשים או להחליף לברגים או שאני צריך לקנות חדש? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה לקבל תשובה על השאלה הזאת כבר הרבה זמן ולא מצליח למה הטמפ' של CPU\CPU DIODE נמוכה מהטמפ' של הליבות ב10-15 מעלות?\ והאם הפרש של 10-15 בין הליבות בזמן מאמץ הוא נורמלי? אני צריך את עזרתכם, אני באמצע תהליכי OC וזה מתחיל להיות די חשוב...
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה קצת מטומטמת,אבל מה זה רדיאטור? זה לא מין תנור כזה לחדר? מה הוא עושה? וגם רשום בעמוד הרביעי בזוג התמונות האחרון שרואים שהוא משתמש בנוזל קירור לרדיאטור,איפה רואים את זה? אני לא רואה כלום
-
סתכלו בEVEREST הוא מבלבל את המאווררים .. ב SPEEDFAN .. זה אושם נכון .. עוד משו מוזר, כשאני לא מפעכיל את ה EVEREST אז ה SPEEDFAN מזהה רק מאוורר אחד ותסתכלו הוא רושם AUX 127 מעלות .. WTF? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפס מאורר 120mm עם 4 פינים לקירור מעבד כל הדגמים שמוצעים בעלי 3 פינים מה שלא יאפשר שינוי מהירות ע"י הלוח אם יש המלצות למשהו שקט ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי ספריי אויר דחוס מאופיס דיפו... הוא מגיע עם מן קשית שכזו שצריך לחבר לפיה. זה חובה? או שאפשר להשתמש בלעדיה? דבר נוסף, למה רשום להשתמש רק שהמיכל ניצב וישר? אסור להשתמש בו שהוא מוטה הצידה? ודבר אחרון.. על איזו מברשת אתם ממליצים לניקוי האבק מהחלקים? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ראיתי ב eBay את scythe kabuto לסוקט 1156. מה דעתכם עליו בהשוואה לשאר הקירורים ל 1156?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מרחתי משחה טרמית על המעבד וגם על המאורר הסטוק של אינטל (השתמשתי בשל זלמן, לכן לא היה בעיה ויש שיכבה דקה) (ניקיתי את הקודמת עם אציטון) בדקתי שהמאורר יציב ,עכשיו אני פותח את המחשב הטמפ' היא 60 מעלות עכשיו שהתייצבה ל50 מעלות ונשארת בה. זה צריך להיות 35 במנוחה לפחות, מה הבעיה? יש דבר שלא עשיתי נכון? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
על איזה תוכנה אתם ממליצים לצריבת ביוס של כ.מסך דרך וינדוס?? הכרטיס הוא של נוידיה FX5200
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד PENTIUM 4 המאוורר שיושב עליו הוא STOCK והוא ממש מרעיש הסתכלתי באוורסט והוא מגיע ל50 מעלות והמאוור מסתובב על 4600 סיבובים לדקה! חשוב להדגיש- החלפתי לפני שבועיים משחה טרמית וניקיתי את המחשב מאבק. מה אפשר לעשות כדי להשתיק קצת את המאוורר? כי הרעש ממש בלתי ניסבל.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אין לי בעיה להגיע ל4.4ghz, אבל ברגע שאני מעלה את המכפלה ל45 המחשב נתקע בstarting windows, גם אם אני מוסיף 0.3V מעל המתח ששמתי בשביל 4.4ghz קראתי שבשביל תדרים יותר גבוהים צריך להפעיל את pll overvoltage וזה באמת עובד, הווינדוס עולה והמערכת עוברת מבחני יציבות הבעיה היא שהמחשב לא נדלק על הפעם הראשונה. אני לוחץ על כפתור ההפעלה במארז ואני רואה את המאווררים והנורות על הלוח אם נדלקים, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה (המאווררים והנורות נכבים). אחרי כמה שניות הוא מדליק את עצמו מחדש ואז שוב קורה מה שכתבתי למעלה. ככה זה מספר פעמים עד שבסוף הוא מצליח להידלק. מישהו נתקל בבעיה הזאת?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי 2 מאווררים חדשים , אחד 80 ואחד 120. קראתי את המדריך של קום בנוגע מיקום המאווררים , אבל לצערי אני לא יכול לשים אחד מהם בגג של המארז שיוציא אוויר. לכן השאלה שלי היא , איפה לשים את המאווררים? האם לשים את שניהם בדלת , שה120 למטה ומכניס אוויר וה80 למעלה ומוציא אוויר? או שבכלל לשים את ה120 באמצע שיהדוף אוויר על הכרטיס מסך החם שלי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חייב קירור לכרטיס מסך ATI HD 4870x2 הכרטיס מאוד מתחמם ומגיע למעלות של 60 בלי מאמץ מפרט: hd4870x2 c2q q9300 4gb ram 800mhz Gigabyte ep45ds3r
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש למישהו לינק להורדת MBR החדשה? אני חייב לבדוק את החום של המעבד שלי...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה עושים, אני עושה אובר דרך הביוס (עיין פרטי מערכת) :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כל מי שעוזר לבנות מפרטי מחשב (תבורכו BTW ;D) שם במפרט קירור למעבד. עד כמה זה נחוץ? הקירור Stock כ"כ גרוע? זה נועד לשמור על המעבד שקט? (=נוחות) קר? (=ביצועים) אין לי שום כוונה לעשות OC'ing. יהיה מעניין לשמוע מה אתם חושבים...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
48 מעלות במנוחה, 55 מעלות במאמץ. הסינק הוא אינטל מקורי (שפועל על 800 RPM) , מארז מאוורר. אני יודע שהRPM נמוך, אבל הוא לא היה עובר פעם את ה43 במנוחה על אותה מהירות. המאוורר שעל הסינק לא מחובר לשום פוטנציומטר אלא ישירות ללוח האם. אז 2 שאלות: טמפ' נוראית שמצריכה סינק חדש? למה הRPM נמוך כלכך?? תודה מראש =)
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-