עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ori24,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש דנדש בן שבועיים סה"כ. רציתי לבדוק את הטמפ' של רכיבי המחשב והורדתי מספר תוכנות כאשר בכולם אני מקבל מספרים סבירים עבור המעבד,כונן קשיח וכרטיס המסך אך את הטמפרטורה של לוח האם אני לא מצליח לראות באף תוכנה משום מה. הורדתי את ASUS PC PROBE ואני רואה ששם הטפמרטורה של הלוח היא 142 מעלות!! היכול להיות דבר כזה??? עבור ה8400 אני מקבל 18 מעלות,עבור הGTX 285 אני מקבל 40 מעלות ועבור הכונן קשיח 28 מעלות. אני חייב לציין שהמחשב עובד מצוין.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי בעיה עם המתח לא ממש הבנתי בביוס אז או לא כותב לי כמה מתח לתת אלה כמה להוסיף + 0.01 וכו אחרי שהוספתי 0.4 אז בביוס כתוב שהמתח 1.35 נגיד ושאני פותח CPUZ אז כתוב במתח כמו בתמונה אשמח לעזרה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. קראתי הרגע את הביקורת, חוץ מהמוצר המצוין, אני חייב לציין שסיימתי לקרוא אותה עם עיקול קל בגבה השמאלית. הביקורת מלאה משפטים מהוררי תהיה ופרטים שנוגדים למדי את חוקי הפיזיקה...... לדוגמה: http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/ וגם- http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/13/ .....הופתעתי מאוד לשמוע שאם שמים מאווררים על רדיאטור, הם פתאום נהיים שקטים יותר מאם שמים אותם במארז במארזים שמכבדים את עצמם, יש ספייסר מסוים בין הגריל של המארז לבין המאוורר עצמו שמונע יצירת איוושת אוויר (שמהווה בד"כ את רוב הרעש שהמאוורר יוצר....) אז נכון שמעבר האוויר בצלעות הרדיאטור קל יותר ולכן אין איוושה, אבל הרעש שמיסב המאוורר ואיוושת האויר של חיכוך הסנפירים עם האוויר עצמו- זהים. לא יהיה ה…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. .

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. כותרת

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by BigDragoon,

שלום, רציתי לדעת אם המאוורר של המעבד אמור להפסיק להסתובב? (האם זה קשור לחום של המעבד) (אצלי הוא מתחיל להסתובב ומפסיק וככה חוזר על עצמו, כל כמה שניות בודדות) המחשב שלי חדש, מעבד ולוח אם: E6300, GIGABYE DS3 ??

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by vner@,

Hi all ! just took one zm2hc1, and the first thing I thought is about these copper heatpipes I had many 8-10 copper tubes here, so i decided t do something !! I know some of you will say it is not useful, and it is maybe true, but at these hot days, when it gets hotter than 35*c during the day, it can helps... anyways, if it wont cool the HDD, it will work as a RAD for cooling the water while i was heating these pipes to higher than 400*c, I thought of these heatpipes, and remembered that they are full with a liquid.... I dont know exactly what there is inside of these ones, but anyway it had not blown up into my face... also heating it was very long and …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Checker,

שלום, לאח שלי יש מחשב, במחשב יש 2 מאווררים אחד בספק(מאחורה) ועוד אחד ממש מתחת לספק. מהמחשב מגיע רעש מכיוון המעבד, כבר ניקיתי את המאוורר של המעבד אך לא נגרם שינוי. לאחר מעקב גיליתי שהמאוורר שנמצא מאחורה מתחת לספק לא מוציא חום, ז"א לא באמת עוזר לקרר את המערכת, לכן החלטתי לנסות אופציה שחשבתי עליה: להעביר אותו לסלוט שממש מול המעבד בצד המארז, ההעברה נראית קלילה, אך חשבתי והבנתי שאחרי שאני אעביר אותו המאוורר עדיין יסתובב לאותו כיוון(הכיוון שהוא היה בו כשהוא שימש כמאוורר אחורי) ואז המצב יהיה שהוא מוציא אוורי שממול המעבד במקום "להזריק" אוויר קריר לכיוון מע' הקירור של המעבד. חשבתי בהתחלה להחליף את הכבל השחור שיוצא מהמאוורר באדום(ידוע לי שכשמשנים כיוון זרם גם משנים כיוון תזוזה של…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. האם זה תכנית אפשרי ? אגב אני מדבר על ה640 MB

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שאלה קצת מטומטמת,אבל מה זה רדיאטור? זה לא מין תנור כזה לחדר? מה הוא עושה? וגם רשום בעמוד הרביעי בזוג התמונות האחרון שרואים שהוא משתמש בנוזל קירור לרדיאטור,איפה רואים את זה? אני לא רואה כלום

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. ATHLON XP 1700+ - TBRED B EPOX 8K9A 256MB TwinMos DDR333 מה דעתכם? עריכה: כמעט שכחתי - VOLCANO 7 HSF ... וד"א, מה ההבדל בין 8K9A ל 8K9AI ?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by israelnba,

ברשותי פנטיום 1.7 וב-SpeedFan מופיע שהמאוור עושה 4500 RPM האם זה מצב תקין?!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by stingeR-,

שימו לב לצריבת הביוס שנעשתה(מביוס מקורי של FORCE3D/ATI לביוס של MSI על מנת לקבל שליטה למהירויות שעון גבוהות יותר מהמקורי) שימו לב למהירויות בAfterBurner מכיוון שהכרטיס עוד לא נתמך במלואו על ידי GPUZ ככה שהמהירויות בAfterBurner הם המהירויות הנכונות(1020/1185) מתח יחסית נמוך, כרטיס מדהים! בסטוק/אוברקלוק בינוני הוא מאוד שקט וכמעט ולא שומעים אותו. 5850 - 3dmark06 1020/1185 1.237vgpu 5850 - 3dmark Vantage 1020/1185 1.237vgpu וקצת תמונות לשטוף את העיניים :

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by SendaRider,

אני רוצה להוסיף למארז שלי 2 מאווררים, אחד מקדימה 80 מ'מ ומאחורה 120 מ'מ. אם לדים והכי שקטים שאפשר בתקציב 120 על 2 המאווררים... חשבתי על Thermaltake ועל Sunbeam ... אז תמליצו לי מה יותר טוב ! (המאווררים בשביל חבר שלי) תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. מישהו ניסה לעשות קומבינה לאחר שנשרף לו משהו לאחר אוברקלוק וקיבל אחריות? כמו למשל אם נשרף מעבד מאוברקלוק להחזיר את כל ההגדרות בביוס לקדמותן ולהגיד שזה נשרף מברק או כל מיני דברים כאלה כמו להחזיר קירור מקורי של כרטיס מסך וכו'... תודה על התשובות.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by ariel-ro,

שלום הגיע זמן לעשות קצת OC למעבד המתיישן שלי. קראתי את המדריך באתר, ועשיתי מה שצריך רק יש לי בעיה אחת עם התדר HT הזה, הוא תוקע אותי בOC הוא מגיע ל1100MHZ ולפי המדריך זה מה שתוקע אותי המפרט מופיע בצד, אשמח לעזרה איך אני מוריד את המכפלה שלו. תודה אריאל ***אני לא מבין כלום בOC אז מצטער אם יהיו שאלות מפגרות ***

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by eladbu,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות את הפאן של גיגה בייט למעבד GH-PCU22-VG http://www.giga-byte.com/Peripherals/Products/Products_GH-PCU22-VG(3D%20Rocket%20Cooler-Pro).htm כיום המעבד עובד על 42 43 מעלות במצב מנוחה עם קירור מקורי של אינטל על מעבד פנטיום 4 3ג 512 שאלתי היא לכמה מעלות פחות הפאן הזה יביא את המעבד שלי? והאם המאוורר הזה מומלץ!הוא יעלה לי 130 שח והאם הוא בכלל מתאים לסוקט 478 3ג 512?

18. שלום קניתי את המארז הנ''ל קודם כל תגידו אם כיוונתי נכון המאוורר האחורי מוציא אוויר המאוורר העליון מוציא אוויר ושנים בצד מכניסים זה בסדר? 2) המאווררים שמכניסים אוויר רועשים מאוד, האם ניתן להחליפם לפחות מרעישים עם שיהיו גם עם אור כחול שניתן לכבות אותו? 3) האם כדאי להוסיף מאוורר מקדימה? או שזה לא רלוונטי כי זה על הארדדיסק 4) אני מעוניןן להוסיף פאן באס שיעזור לי עם כל ה:לכבות את האורות שבמארז כשאני לא רוצה אותם, ולהגביר ולהנמיך את מהירות המאוווררים. המלצות , חוות דעת והסברים יתקבלו בשמחה תודה מראש compman112

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. החלטתי לשדרג את הקירור סטוק ב-HTPC מאחר והוא לא עושה את העבודה כמו שצריך ואני רוצה להתחיל ב-OC קליל, המעבד עובד כרגע במנוחה על 50 מעלות בערך, במאמץ באיזור ה-60+, מאוורר של המעבד על 2500 RPM, המארז אחרי ניקוי מסיבי והמעבד אחרי החלפת משחה וניקוי הגוף קירור, כמו כן בדקתי והקירור יושב טוב והדוק למעבד, סידור החוטים והסירקולציה מעולה. המארז הוא 1200 וכול שמונת המאווררים שלו עובדים כראוי. סה"כ כל הרכיבים בטמפ" מעולה וקרירים מאוד חוץ מהמעבד, צריך המלצה לקירור עד 150 שקלים, שהקירור יבוא בעדיפות מוחלטת על השקט שכן גם ככה כולם פה יהיו שקטים מהסטוק ואין לי בעיה עם קצת רעש. חשבתי על אחד מאלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6204 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by arikg,

איך לפי דעתכם רצוי להתקין את הקירור ? מצורף צילום - לפי דעתי לא מותקן נכון בגלל מגבלות המארז והספק שמפריע... מה דעתכם ? לי אין מגבלה של מקום במארז , למי שלא מכיר את הקירור - המאוורר נמצא במרכז הגוף וניתן לשליפה מלמעלה . [ אומרים שזה אחד הקירורים השקטים ביותר בתצורה של TWIN TOWER ] [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by bv_beaver,

איפה אני יכול לקנות נורות LED באיזור המרכז??? מישהו יודע? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. קניתי את זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=2026.. האם זה טוב ? או שהיה עדיף לי לקחת את ה Iceberg ..האם ההבדלים בין השתיים משמעותיים ? קניתי כי אני יודע שאומריםש ThermalTake מצוינים..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני מתכנן לרכוש מערכת מבוססת I5 עם OC לצורך הפעלת תוכנות כבדות, לא למשחקים. הבעיה היא שאני גר באזור חם ,ללא מזגן והמאוורר שיש לא ממש עוזר. אני מתלבט איזה לוח יספיק לי לOC טוב ויציב 24/7 כולל להשאירו פועל בלילה. הלוחות הנ"ל: http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1121 קונה משם... GIGABYTE GA-P55M-UD2 GIGABYTE GA-P55-US3L GIGABYTE GA-P55-UD3 GIGABYTE GA-P55M-UD4 הראשון והאחרון בעלי כ.מ מובנה ,ישפיע על פליטת חום ,ביצועים וכו'? יגזול זכרון מהמערכת? מה שאני רוצה לדעת זה איך כל המערכות ויסות המתח ,היט סינק ,קבלים וכו' שלהם ישפיעו ועד כמה כי נראה שיש שוני רב ביניהם ,במיוחד האחרון שנראה הכי טוב ל OC אבל יקר (התקציב שלי מוגבל...) פליטת החום והיציבות חשובים. …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by The UnKnown,

שלום רב, (ברוך שובו של הפורום )! אז אוקיי הזמנתי את השילוב המצויין בכותרת, אני רוצה לדעת אם עשיתי בחירה טובה בלקיחת מאוורר 92 מ"מ בגלל שאומרים שיש לו שטח DZ גדול יותר משל מאוורר 80 מ"מ, האם זה נכון? שאלה נוספת, האם האנרמקס הוא בחירה טובה או שעדיף איזה מאוורר אחר? אגב, מישהו יודע כמה CFMs האנרמקס דוחף? בעיקרון ראיתי בחלק מהאתרים 40 ובחלק 65 ככה, מי מהם הוא הנכון? המון תודה! 8)

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by sub_man,

אם מישהו יודע אני רוצה מודינג שיהיה: 1. ברמה בסיסית עד קלה 2. שאפשר להכין אותו מחומרים ביתיים לא כאלו מיוחדים שלך עכשיו תמצא את הדבר הזה 3. כלים שיש בכל בית מקסימום כלי שיהיה קל להשיג אבל עדיף כלים שיש בכל בית רגיל שעוד לא קנה את הכלים המיוחדים 4. שיהיה יפה 5. עדיף שיהיה מדריך בעברית 6. אני יעשה את זה למחשב ישן משנות הפתח קמץ ככה שלהתחשב בזה 7. דבר שלרוב לא הורס כלום בבקשה תעזרו לי כי ככה יהיה לי פרוייקט לחופש משהו שאני יתיד בו תודה על ההקשבה ומקווה שתעזרו

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.