עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קראתי את המדריכים בפורום במסגרת לימוד ראשוני של הנושא. הסכימה מראה מאווררים שמוציאים אויר וכאלה שמכניסים אויר. שאלה: כאשר אני קונה מאוורר, האם צריך לבדוק את כוון האויר שלו - או כל מאוורר יכול לנשוב לכל כוון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום. יש לי מאוורר 120 מ"מ למארז של zalman f3 כניסה שלו - 3 פינים. יש לי לוח אם gigabyte ga-z87-hd3 שכל יציאות המאוווררים שלו הם של 4 פינים. איך אני יכול לחבר אותם? האם אני צריך מתאם מיוחד? אם כן, איזה? תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by TheReaper,

טוב השתמשתי בRIVA TUNER כדי לפתוח צינורות והוזכר בכתבה שצריך לצרוב ביוס ערוך איך אני צורב את הביוס הערוך ומאיפה אני משיג אחד ערוך בכלל?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by matanyaniv,

לפני כמה זמן ההורים שלי באו לחדר שלי לראות את המחשב, יש לי בו חלון וקטודת UV... כשהם הסתכלו פנימה הם התלוננו שהקטודה עושה כאב בעיניים. לי אישית זה לא מפריע אבל האם באמת הקטודה גורמת נזק כלשהו?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by shaifbisss,

היום לקחתי אומץ ויניקיתי את המחשב ואת המאוררים. הברקתי אותו אפשר לומר אחרי כמה שנים טובות הדלקתי את המחשב היה שקט קצט התרשמתי מהקטע שניקיתי אותו טוב ואז בדקתי מאורר אחד אחד כולם פועלים חוץ מאחד שמוציא טיפה אויר האם אני צריך לסדר אותו זה מסוכן ?תעזרו לי בתודה בראש.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ezx,

שלום לכולם חג שמח ושנה טובה יש לי מערכת קירור מים ביגווטר אתמול התחילו בעייות של עליית חום עד ל 65 מעלות לפני יומיים הכול היה בסדר היה לי 30 מעלות ללא בעיות החלפתי נוזל וחיברתי מחדש אבל ללא הצלחה הטמפרטורה לא יורדת למישהו יש מושג מה הבעייה תודה לכול העונים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי. יש לי מעבד AMD 3800X2 ולוח אם ASUS A8N-E. עם הלוח הגיעה תוכנה בשם AI BOOSTER שהתפקיד שלה זה האפשרות לעשות אוברלוק למערכת בזמן שהווינדוס עובד. התחלתי בעזרת התוכנה להעלות חלק מהרכיבים. העלתי את הזיכרון ל 3.0 וולט והכל היה בסדר. העלתי את המגהרץ של המעבד מ 2000Mhz ל 2220Mhz והכל היה בסדר. ואז התחלתי לאט לאט להעלות את הוולט של המעבד. הגעתי עד 1.6 אם אני לא טועה (המקורי היה 1.3) והמחשב נתקע. הפעלתי מחדש וניסיתי להכיס לביוס אבל אי אשפר. המחשב תקוע על המסך הראשוני שבו צריך ללחוץ של DEL בשביל להיכנס ללוח וכשלוחצים כלום לא קורה. ניסיתי להוציא את הסוללה של הביוס לכמה דקות ולהחזיר אבל גם כשהחזרתי הבעיה נשארה. להתחיל לחסוך כסף למעבד חדש? :'( עוד דבר מוזר שקורה. כרגע נגיד ואני מכב…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by J S Bach,

היי, אשמח להמלצה לקירור עבור כ.מסך HD4870 עד 180 ש"ח. בעיקרון חשבתי על Accelero TWIN TURBO Pro של ARCTIC COOLING. השאלה היא האן הקירור הזה באמת יהיה טוב יותר משמעותית מהקירור סטוק [הקירור של הכ.מסך הנ"ל הינו הקירור הרגיל]? בתודה מראש! נ.ב. הטפ' של הכ.מסך כרגע עומדות על 79 במנוחה ו-93/2 במאמץ. עריכה: שמתי לב שהקירור הזה די ענקי - הוא יכנס במארז שלי? [THERMALTAKE SOPRANO DX]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by SuB,

Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory w/Ultra Coated Copper Heat Spreader אני רוצה להחליף את ה-Twinmos הרגילים שקניתי (Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory) לזיכרון הנ"ל, כי כמו שהבנתי הטווינמוס הנוכחיים גרועים ל-OC ועובדה, לא הצלחתי לעבור איתם את באס 202... רציתי לדעת האם הטווינמוס הראשונים שציינתי טובים ל-OC, והאם אני ישיג איתם באס גבוה יותר? אם לא, תציעו במחיר זהה זיכרונות שיתנו שיפור דיי טוב בבאס (המעבד-AMD 1700 JIUCB) תודה רבה. ואני מבקש לא להתייחס לסטפינג, רק לזיכרון החדש בהשוואה לנוכחי.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by aquarius,

מישהו יכול להסביר לי איך לבנות מערכת קירור גז עם פלטייה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Quickly,

אפשר בבקשה מדרך לאוברקלוק לכרטיס מסך כולל הסבר על עשיית תוכנת ביוס וכו' או עזרה ממישהו באופן פרטי תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by moonbone,

בזמן הקרוב אני קונה מחשב חדש ואני דיי סגור על זה שאני קונה את המעבד AMD athlon xp 2100+ באתר שלהם כתוב שחיבים אמצעי קירור אז אני רוצה לדעת שמות של חברות טובות שמיצרות אמצעי קירור למעבדים ובכלל בנוסף לזה הבנתי שהכרטיס מסך החדש geforce4 ti 4600 לא מיוצר ע"י nvidia אז רציתי לדעת איזה חברה משתמשת בשבב ליצור כרטיס מסך הכי טוב. ודבר אחרון אבל הכי חשוב: איזה לוח אם ואיזה זיכרון לקנות שמתאים למעבד שלי?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם אני נורא חדש פה זה השאלה הראשונה שלי שמעתי שאם משייפים היטסניק(צלע קירור) מלמטה היא תוליך חום יותר טוב האם זה נכון???

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. טוב הגיע הקיץ ואפילו בערב הכרטיס שלי כבר מגיע ל 68 מעלות שב 65 כבר מתחילים לי הארטיפקטים חבל לי עליו :-\ מה הכי מומלץ לקירור ? אז ...שקניתי את הכרטיס תחננתי לקנות את זה ייחד עם הכרטיס http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=3089 אבל הבנתי שהקירור של הכרטיס מספיק , זה היה בחורף.... היום קיץ ! ועוד 30 מעלות אני כבר יכול להרתיח איתו מים לקפה שחור : אז כנראה שהקירור סטוק לא הכי טוב בקיצור ולעניין ....זה עדיין הקירור המומלץ ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=3089 או שיצא איזה משהו חדש במחיר דומה ? אני זוכר עוד איזה קירור אני חושב שזה זה : http://www.zigzag2000.co.i…

• 27 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by jambo7,

שאלה כללית לגבי האצת הכרטיס האים ניתן להאיץ רק את הזיכרונות או את הליבה בניפרד או שצריך להאיץ אותם במקביל [ הכוונה האים ניתן להאיץ את הזיכרונות ב 30% ואת הליבה ב 20% ] אני חושב שriva tuner אינה מאפשרת לעשות זאת

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by G@L,

יש לי מעבד ולוח אם כמו שמפורט בתחתית ההודעה ואני רוצה לעשות לו OC. הוא כרגע עובד על 45-51 מעלות. כיוון שהמכפלת נעולה העליתי את מהירות הבאס מ 133 לאט לאט - אחד אחד עד ש... בום!!! סתם... מה שקרה זה, כשהגעתי לבאס 136 (מהירות מעבד 1156) המחשב פשוט לא עלה! אולי זה בגלל שיש רכיבים אחרים ש"לא עומדים בקצב" או שאין מספיק מתח או שאני לא יודע! אם אני באמת צריך להעלות את המתח - מה המתח ההתחלתי שהמעבד עובד עליו? נראה לי ש 1.75V אז לכמה להעלות את זה. ואם אני אפתח את המכפלת וישנה אותה מ- 8.5 ל- 9 או 10 כמה המעבד יתחמם וכמה וולט צריך להוסיף לו? והאם תהיה את אותה בעיה שרכיבים אחרים לא מצליחים לעמוד בקצב או שבגלל שאני מאיץ את המעבד בלבד ולא את הלוח זה לא יקרה... בכל מקרה, תודה רבה...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, ככל הנראה אזדקק לקירור מינימאלי (בתקציב) למעבד i3. ראיתי את הקירור ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler I3 I5 I7. השאלה, האם הוא באמת אפקטיבי? הוא נראה כמו חיקוי של קירור סטוק מבית אינטל... :s05: הייעוד של המעבד הוא להריץ סרטי HD ומשחקים, כלומר יעבוד במאמץ רגיל עד מכובד. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היום נדבר עם GYGABYTE 3D ROCKET PRO ז ככה ליפני כשבועיים באתי לחבר ו בדיוק הוא עשה סדר בארון ומצאתי אצלו את הקירור הנ''ל הקירור היה זרוק אצלו בארון כבר בערך שנה הוא היה זרוק ביחד עם כל הברזלים והכלים שיש לו שם אז מן הסתם כל התחתית שלו נשרטה, על הקליפסות אני בכלל לא מדבר הם פשוט היו חסרות הבאתי אותו הביתה ניקיתי אותו מאבק ושמתי בארון נסעתי לצבא וחזרתי לשבוע החלטתי לשים אותו ב"שרת" שלי לקחתי נייר שיוף גס( מכיבן שהיו שם שריטות די עמוקות) לאחר מכן עברתי עם נייר בינוני ואז עברתי עם נייר מים קיבלתי שיוף ברמה די גבוה כימעט מראה... לא צילמתי תמונה אבל אם מישהו רוצה אני יצלם לו. מצאתי ברגים מתאימים ( ככה חשבתי אז) קפיצים אומים ושייבות והתחלתי להכין את המתאם עליתי ל…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by stanly123,

אהלן , יש ברשותי את הלוח הזה GIGABYTE P55-UD3 ואיך שהבנתי הלוח לא מומלץ לאוברקלוק , ובכל זאת אם אני רוצה לבצע אוברקלוק ללא שינוי מתחים, עד איזה תדר תאורתית אפשר יהיה להגיע ללא כל סכנה? ואם ישנו צורך בקירור אז אני מוכן להשקיע כ 200-300 ש"ח על הקירור לא חובה שיהיה שקט עד מאוד אבל יש העדפה שיהיה עם LED תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by shmekel,

הסתובבתי קצת באתר של טרמלטייק וגיליתי את המוצר המעניין והמוזר הבא: http://www.thermaltake.com/accessories/a2324O3/a2324.htm הבנתי שהוא מנקה את האוויר-אבל בשביל מה זה טוב? כתוב גם שזה עוזר בקירור המחשב... מישהו התנסה בזה? זה שווה את ה180 שח? תודה

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by חובב,

האם כדאי לשתמש בתוכנה? ולאחר מכן להשאיר את ההגדרות בביוס? והאם כדאי לעשות למערכת זו OC האם יהיה שיפור מורגש(בעיקר משחקים)? מפרט מעבד E7400 לוח אם ep43-s3l gigabyte זיכרון 4 GB של KINGSTONE 2X2GB כרטיס מסך GTX260 ספק:huntkey model:lw-6400h 400W

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. מישהו יודע מה זה אומר בבקשה זה דחוף תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מליבה 250 ל304 וזיכרון מ 332 ל 443 .....זה טוב??......ואת זה המחשב עשה לי אוטומטי .....והקירור שלי פסיבי ואני מתכוון לשים מאוור ולהפוף אותו לאקטיבי... האם זה ישפר משמעותי את הביצועים במשחקים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ofer_mat,

משהוא יודע כמה זה עולה ואם יש את זה בארץ? או בכלל מוצרים של Thermaltake

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים