אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ככה אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי על מנתלהגיע פחות או יותר לרמה של 850XTPE. אני קצת חדש בעניין אז הייתי רוצה כמה הסברים - אני בעיקרון משתמש בתוכנת ה ATI TOOL עכשיו שאני עושה את הOC איך אני שומר על ההגדרות שישארו כהגדרות DEFAULT? בנוסף קיבלתי עם הכרטיס תוכנת OC בשם TRIXX- כדאי להשתמש בה? תודה לכולם
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי קירור עצבני ביותר על המעבד שלי. לבנתיים אני ב- OC ל- 4.1G על מתח 1.5V וטמפרטורה של גג 70 מעלות במאמץ. כל ניסיון לעלות את המכפלה מעבר (ל- 4.2G) מובילה לקריסה. הבנתי שאפשר לשחק גם עם תדר בסיס או משו כזה...אז אני מעלה עכשיו תמונה של תוכנת OC ואשמח אם תסבירו לי מה הדברים הרלוונטים שסימנתי ומה הלאה כדי להתקדם ב- OC..
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. יש לי כרטיס מסך HD4850 של GIGABYTE שבעבר היה מחובר אליו מאוורר ZALMAN שהגיע ביחד עם הכרטיס. לאחר שהמאוורר הרעיש תקופה ארוכה (אבל שמר על טמפ' מאוד נמוכות) נשברה למאוורר כנף והחלטתי כבר להחליף אותו, שמתי ברוב טיפשותי COOLERMASTER G1 שעצוב כמה שהוא עלוב... במנוחה הכרטיס על 60 במקרה הטוב 90 במקרה הרע, במאמץ עובר את ה 110 ולא מעט פעמים המחשב נופל (אני מניח שזה בגלל טמפרטורה גבוהה שהכרטיס מסך מגיע אליה). ועכשיו לענייננו: האם ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO PRO שעולה 160 ש"ח ב KSP יעשה את העבודה? גם מבחינת שקט גם מבחינת קירור? האם החיבור שלו הוא לכרטיס מסך עם 2 פינים ולא 3 (כי זה החיבור שיש לכרטיס)? והאם KSP גם יתקינו לי את הקירור על הכרטיס מסך או שצריך להוסיף על זה עוד…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי השבוע קירור חדש לכרטיס החלפתי ואני שיש על הקירור המקורי מדבקה טרמית אבל יש עליה בד ורוד יש מצב שלא הורידו את המגן מדבקה מהקירור של הזיכרונות????? תמונות לא יודע למה אני לא מצליח להציג תמונות http://img848.imageshack.us/i/img0047e.jpg/ http://img847.imageshack.us/i/img0048y.jpg/ http://img26.imageshack.us/i/img0049il.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/img0050r.jpg/ הקירור הראשי של המעבד הוצא עכשיו זה צריך להיות עם הורוד הזה או שזה צריך לשבת על הלבן??
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלוווום לכולם . דבר ראשון והכי חשוב זה שאני חדש (מהיום ) ואתם עושים עבודת קודש פה והאתר הזה חבל על הזמן, אבל בגלל שחנופה לא עוזרת אני יגש לבעיה שלי. אז ככה כולם מדברים פה על התחממויות של 65 מעלות ומטה , מה שיש לי זה ככה: amd 1800 +, לוח epox 8k3a כשרק קניתי את המחשב הטמפרטורה של המעבד הגיע "רק" ל73 מעלות והטכנאי במעבדה אמר לי שזה תקין כל עוד זה לא עובר את ה75 מעלות והמחשב באמת עבד כמו בובהלה רק שכעבור שנה וחצי הגעתי לטמפרטורה מטורפת של 83 מעלות והמחשב מתחיל לעשות לי ריסטארטים , מסכים כחולים ותקיעות אם אני משתמש אפילו ב2 תוכנות ביחד ככה שהעבודה בלתי אפשרית והמצב חייב בתיקון. המצב ככה כבר חודש בערך ואי אפשר להשתמש במחשב איך שהוא עכשיו אלה לגלישה בלבד ( ולהשארת הודעות בפורומ…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מארז חדש ומשונה ביותר התפרסם בCCS והרגשתי צורך לפרסם תמונות.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יצאתי קצת מהלופ בשנה וחצי האחרונה ואני קורא במרץ על קרור שיתאים ל2600K בהמהרה לתדר של 4.6 עד 4.8 (אם יהיה מזל). אני לא מחפש להוציא יותר מידי כסף וחשבתי על תקציב של עד 250 ש"ח. קראתי פה בפורום ועוד ברחבי האינטרנט והגעתי למסקנה שהYASYA h יספק תמורה מאוד טובה ביחס למחיר, אך השאלה אם הוא יהיה מספק לתדרים שאני רוצה להגיע אליהם (שלא כ"כ בעייתיים עם הSB). אגב, השוואה מעולה בין הNINJA 3 והYASYA: http://www.silentpcreview.com/scythe-ninja3-yasya תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חייבים להתקין עליו מאורר כדי שהוא יקרר כמו שצריך? כי לא הגיע איתו אחד.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי שנקנה מלפני כשנה וחצי מחפש עזרה, אבל נואשת. אני אספר לכם, יש לי ספק ג'נרי, נראה לי 200 או מקסימום 300W, שזה ממש אבל ממש לא טוב. אין לי מאווררים חוץ מאחד שעל הכרטיס מסך (כמה שאני שונא את הטכנאי, הוא הביא לי מחשב שעד היום אני מצטער על הכסף). הרכיבים הם E6300 1.86GHz 1GB RAM 7600GS with 512MB לוח אם כמובן של אינטל, וזהו, אם תרצו עוד פרטים אני אוסיף. הייתי רוצה לעשות אוברקלוק, איני יודע איך ואני מחפש את עזרתכם, המחשב שלי צולע ולא מריץ משחקים בכלל כמו שצריך! BF2 על מדיום מקרטע, האף לייף 2 קורס לי בטעינה, MOH:A מכבה לי את המחשב בעת ההתקנה וכו'. איך להתחיל, מה להוסיף, והאם לקנות רכיבים חדשים (הקציבו לי 600 עד 700 שקל!). תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת אם נוזל הקירור במערכת הקירור מים (Ethylene glycol) מוליך חשמל? חפשתי באינטרנט אבל אני לא מצליח למצוא תשובה כל מה שאני מוצא זה מבנה מלקולרי ומסה אטומית וכל החרטא הזה (שבטח יביא לי סיוטים בלילה משיעור כימיה ) אני רוצה לדעת מה יקרה במקרה הכי גרוע ותהיה נזילה במערכת קירור המים וחלק ינזול על הרכיבים.... יהיה קצר? אם לא יקצר אז סבבה אבל אם יהיה קצר אז למה לא משתמשים בנוזל שלא מוליך חשמל כמו מים מזוקקים (היחיד שעולה לי בראש אבל בטח יש עוד)? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היה לי ביוס F10 ועדכנתי אותו ל-F11, עשיתי OC והגעתי ל-330X9 עם 1.35 CPU VCORE ה-F11 כלל לא עבד אצלי כמו שצריך, המחשב כל הזמן נכבה. החלטתי לעדכן ל-F12, אחרי העדכון הגעתי לתוצאה זהה, אבל כרגע יש לי בעיות לעלות בFSB אם אני מנסה לעלות מעל 335X9 המחשב נכבה ולא עולה וזה לא משנה כמה אני נותן לו ב-CPU VCORE. המחשב פשוט נכבה ואז מתקשה לעלות עד שהביוס מתאפס באופן אוטומטי. ניסיתי לרדת במכפלה ל-8, הגעתי ל-370X8 אבל הבעיה חוזרת ונשנה. הדבר החיובי כרגע שב335X9 הטמפרטורה במאמץ היא 55 מעלות ב-TAT. (ראוי לציין שב-F10 יכולתי להגיע ל-380X9 יציב) מישהו יודע ממה נובעת הבעיה? או שפשוט להחזיר ל-F10
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יכול להגיד בוודאות שהשחה הטרמית שמגיע עם ה TUNIQ TOWER לא ממש איכותית לדעתי לפחות(צמיגית וקשה מאוד למריחה אפקטיבית ). תתנו המלצות .
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
או שזה גופי קירור מזהב, או שאני באמת לא יודע... טוניק טאוור - 380 ש"ח : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 אינפיניטי 420 ש"ח : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6137
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יצא והקירור הקודם נהרס (באשמתי) ואני צריך אחד חדש, בסביבות המאה שקל. מעבד amd phenom x6. אני מצרף כאן תמונה כי לא ברור לי אם אני צריך להשאיר את החיבורים מהקירור הקודם (אלה שבצידי המעבד). זאת הפעם הראשונה שאני מתקין אחד לבד. הקירור מגיע עם משחה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיחי., אני יודע שהכרטיס שלי - הוא הכרטיס הכי גרוע שאפשר להשיג בשוק.., אבל לא חשבתי בכלל שהוא ישפיע לי על האוברקלוק.., אי אפשר להגיד שהוא גורם למחשב שלי לא לעלות, אבל הוא גורם למחשב שלי לעלות במצב של 4 צבעים עם רזולוציה של 600*800, רק להתסכל על כזה דבר זה הורס ת'עיינים.. בקיצור בו נסביר את עצמי.., התחלתי עם האוברקלוק, העלתי ל140 הכל היה יציב עשיתי טסטים עם פרים, הכל מצויין, העלתי את עצמי ל145 עשיתי טסטים עם פריים הכל מצויין.., העלתי ל150, מפה הכל התחיל, המסך עלה לי על 600*800 עם 4 צבעים, אחרי ששברתי את הראש מה לעשות, העלתי מתח לכרטיס מסך שלי דרך הביוס - מ1.5 וולט ל1.6 וולט, ואז זה פעל נפלא.., אחר כך עשיתי בדיקות והכל פיקס..בפרים.., העלתי ל155 ושוב קרה המקרה הנו…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אני הולך לחבר אותו אם החישן טמפרטורה. איפה אפשר לחבר אותו?בין המעבד לגוף קירור? זה לא יפריע להעברת חום? אפשר תשובה כבר ממישהוא?
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כל היום הזה הייתי עסוק ב-OC העלתי את הבאס מ266 ל-400 בקפיצות של 10 וכל קפיצה בדקתי באורטוס. כשסופסוף הגעתי ל400 באס אורטוס הוציא שגיאה מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לדעת כמה דברים בעניין צריבת ביוס לכרטיס מסך: *האם חייבים לצרוב לביוס מאותו יצרן? (למשל, אני חייב לצרוב לביוס של Sapphire בלבד?) *האם חייבים לצרוב לביוס עם אותו זכרון (למשל,לי יש Samsung 2.0 אז אני חייב לאחד עם Samsung 2.0?) *כיצד עושים מודים לכרטיס מסך,איזה מודים יש ובמה הם עוזרים? תודה לכולם, עמית
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B Noctua NH-C12P SE14 CPU Cooler אני מחפש בגדול מאוורר שקט שאני לא ישמע אותו ושיתן לי קרור טוב תחת OC בינוני
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם איך ששמתי את המאווררים זה טוב ועם לא אז מה לשנות... אחד 120 מקדימה מכניס אוויר אחד 120 מאחורה מוציא אוויר אחד 120 על צידו של המארז למטה צד שמאל מכניס אוויר אחד 60 מוציא אוויר מתחת למאוורר 120 מאחורה שמוציא אחד 30 מקדימה על פאנל של 3.5 מכניס אוויר (סמתי אותו סתם כי זה יצא יפה) ואחד כזה (לינק) מתחת לכרטיס מסך מוציא אוויר http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4630 האם סידור המאווררים טוב?<
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, לאור השאלות בנושא, החלטתי לפרסם תוצאות עם המחשב שלי: PD805@4GHZ Asus P5LD2 @ Vdroop mod PQI Turbo 512MBX2 533MHZ\667MHZ eVGA 7600GT CO 580MHZ\750MHZ HEC TRTF 400W 533MHZ: אני רק רוצה לציין שהשיא שלי זה 89K 667MHZ: פה השיא שלי הוא 4600 תכננתי להשתמש ב3Dmark05 ואז גיליתי שיש לי רק 06 אז זה מה יש. מסקנות ומחשבות אחרונות: בין 533MHZ ל667MHZ יש הבדל זניח ביותר בביצועים במשחקים! באקוומארק ה667MHZ קיבל ציון נמוך יותר מב533MHZ, אבל אקוומארק זו תוכנה משוגעת אז.. ב3Dmark הבדל של 0.5% בביצועים לטובת ה667MHZ.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב הנמצא במארז CoolerMaster 590 המכיל 2 מאווררי 120MM מקוריים. הבעיה? הוא מחמם. לא את עצמו, אלא את החדר. ישנו הבדל טמ' ברור מאוד בחדר כאשר המחשב דלוק וכאשר הוא כבוי - הדבר מפריע במיוחד בלילה(בטח עכשיו בקיץ...) ובעצם מונע ממני להשאיר את המחשב דלוק במהלך הלילה גם אם יש לי בכך צורך. השאלה היא - כיצד אני יכול לצמצם את השפעתו של המחשב על הטמ' בחדרי, מבלי להעלות את הטמ' במארז עצמו? תודה מראש לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. כמו שכולנו יודעים, הצוואר בקבוק הכי גדול (כמעט) במחשב הוא הדיסקים. ...אז יש לי במחשב אופציה לעשות אובר-וולטז' ל SATA. יעזור במשהו? ועוד שאלה על הדרך: כמו שאני מכבה את ה EIST וה C1E, יש לי גם אופציה לכבות את No-Execute Memory Protect ואת CPU thermal Monitor. מה הם אומרים, והאם צריך לכבות? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-