אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אהלן! אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל - אני קונה מחר מחשב ואני צריך עזרה בבחירת קירור. בהתחלה הלכתי על ה-Tuniq Tower 120, אבל הוא אינו במלאי (קונה מנעה) אז המוכר הציע לי את נינג'ה (שתכלס לא כל כך נראה לי) והוונדטה 2. עכשיו אני חופר כבר חודשים לקראת המחשב הזה, וחפרתי גם הרבה על קירורים, והייתי נעול די הרבה זמן על הביג טייפון, ולאר מכן זה התחלף לטוניק. לא ממש בדקתי על הוונדטה. הוא באמת ברמה שלהם? q9550 ואולי בעתיד אוברקלוק (בגלל זה חשוב לי קירור איכותי ביותר). יש משהו אחר שאתם ממליצים עליו? אודה לתגובות מהירות. עריכה: מה שהיה לי טוב גם בטוניק זה פאנל חיצוני שדרכו היה אפשר לשלוט במהירות המאוורר. יש משהו בסגנון בוונדטה?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
EVGA 8800GTS 512 G92. המאורר שלו עובד על 100% בתוכנה EVGA Persecution זה לא עוזר. 80 מעלות במאמץ. חייב להוריד את המעלות. אני לא מתכוון להשקיע בקירור.
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אני הולך על מעבד מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel שמעתי שהקירור של אינטל לא כ"כ טוב ושכדאי לשים קירור אחר במקום. באמת שווה להחליף ולשים קירור אחר ? אולי שווה לתת זמן לקירור של אינטל ואחרי כמה זמן אם יעשה רעש ובעיות אז להחליף ? הבנתי שאם שמים אז זה במקום ולא בנוסף, נכון? האם הקירור של אינטל רועש יחסית ? אני רוצה שיהיה טוב ושקט המליצו לי על Arctic Cooling שמעתי על הדגמים הבאים: 1. Arctic-Cooling Alpine 7 Pro 2. Arctic-Cooling Freezer 7 LP 3. Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 4. Arctic-Cooling Freezer XTREME מה ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים ומבחינת שקט ? מה יותר מומלץ ? האם יש דגמים אחרים או חברות אחרות שמומלצים יותר ?
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
לאיזה קרור מהבאים יש תוצאות הכי טובות http://www.skypc.co.il/pl_product~21404~18~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~30402~18~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~Ultra-120eXtreme-775~18~0.htm (עם מאוורר) לא חשוב הרעש או המחיר, רק תוצאות
-
- 1 תגובה
- 433 צפיות
-
-
ואין לי גם אפשרות בביוס, חרשתי את כולו ואת כל האופציות בו. P35 DS3
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אתמול החלפתי את קירור הסטוק של אינטל בקירור של ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עשיתי הכול כמו שצריך ניקיתי את המשחה התרמית מהמעבד חיברתי כמו שצריך אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה מאוד 73 מעלות במנוחה לגמרי. יש לציין שמקודם שהיה לי קירור סטוק אז הטמפרטורה עמדה על ממוצע של 63 במנוחה. עוד משהו מוזר זה שעכשיו שהפריזר מחובר אז בSPEED FAN וEVEREST הRPM של המעבד הוא על 12025 ובתדירות גבוהה המהירות משתנה. משהו פה מוזר לגמרי ואין לי מושג מה. למישהו יש רעיונות?
-
- 10 תגובות
- 817 צפיות
-
-
היי, כשרות לקהילה (ולעצמי) החלטתי לבנות את הקומבינצייה הנ''ל, גם כדי להראות לארים את האפשרות, או סתם לעניין. שיפור HD4850 ב120 שקלים: לא מזמן רכשתי את גרסת העיצוב הייחודית של SAPPHIRE לHD4850 בעלת קירור שונה: כאחד לכבר ראה את נפלאות ה S1 ב8600GT שלו החלטתי לנסות ב HD4850, למרות שאין שום מקור רשמי לכך שהS1 מתאים לHD4850 כבר ראיתי ברחבי הרשת את השילוב. אני מבהיר: לכל מי שרוצה להתקין את הקירור על הכרטיס או לבצע כל פעולה שקשורה למודינג, במקרים רבים האחריות על הכרטיס תוסר, ונדרש ידע בסיסי בביצוע הפעולות! הכרטיס שלי ללא גוף הקירור: לאחר מכן, התקנתי את ההיטסינקים כולל גוף הקירור של הליבה, היטסינק אחד הייתי צריך למקמם בקצה הצ'יפ כדי לתת להיטסינק הראשי לשבת בצורה מלאה,…
-
- 5 תגובות
- 858 צפיות
-
-
המאוורר של המעבד מרעיש מאוד וחייבים להחליף אותו, מה יהיה המאוורר המומלץ לסוס הגוסס הזה, מבחינת עלות-תועלת? חשבתי על katana 2 שעולה 140 שקל או שאולי כדי לקחת קירור מקורי ב60?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, קניתי ארבעה מאווררים בחיבור של 3 פינים, ולפי תגובות שקראתי הבנתי שניתן לחבר את הכבלים ללוח אם, או לספק כח. רציתי לדעת אם אני אוכל לחבר את כל ארבעתם ללוח האם, ואם לא.. אז לחלק אותם בלוח אם ובספק? כמה חיבורים בכלל אפשר לחבר בלוח האם? הלוח אם שלי הוא: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ספק כח: Cooler Master 500W Extreme Power plus יש מצב שאני לא אוכל לחבר בכלל את כל המאווררים שקניתי בגלל הסוג חיבור שלהם ? ד"א, יש לי את המארז CM590. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם .. הכנתי לי מפרט למחשב חדש שאני עומד לקנות בשבועות הקרובים .. והייתי רוצה חוות דעת על חלקי הקירור ששמתי ועם המחשב יהיה מקורר ומאוורר מספיק וגם אני מתכנן למפרט הזה OC אז קחו את זה בחשבון אם צריך להוסיף איזה חלק קירור לשפר משהו מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1503 כמות:1 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤668 כמות:1 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE ¤515 כמות:1 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870X2 2048MB PCIe ¤2620 כמות:1 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤141 כמות:1 ספק כח Enermax Pro82+ 625W ¤680 כמות:1 קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme ¤249 כמות:1 קירור לכ…
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
יש לי קירור סטוק והוא די עלוב (50 מעלות במנוחה!)
-
- 5 תגובות
- 592 צפיות
-
-
ברשותי המעבד הנ''ל והייתי מעוניין לדעת האם שווה לי להגיע איתו ל-3GHZ והאם זה ייתן לי הבדל בביצועים שיהיו מורגשים בכלל?? כרגע המעבד בסטוק והוא עובד במחינתי כמו טיל השאלה היא האם הרוח והצילצולים של כל מי שועשה אוברקלוק באמת שווים את ההקרבה ואת הסיכוי להרוס תמעבד ולקצר את חייו?? בכל אופן לאחר קריאת המדריך באתר אני עדיין מתקשה להבין איך להתחיל בביצוע האוברקלוק ואיך למצוא את כל הפונקציות בביוס בכדי לשנות את האפשרויות הרצויות שצריך לשנות. בעבר פתחתי פה נושא על אותו עזרה בביצוע האוברקלוק אבל לא היה לי זמן לעשות את מה שאמרו לי לפי מה שכתוב לי כדי להגיע ל-3GHZ אני צריך לעשות את הפעולה הבאה בביוס: CPU Host Clock Control - Enable CPU Host Frequency - 333Mhz PCI Express Frequency - …
-
- 13 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום. נעזרתי במדריך של האתר שמראה איך שולטים על המאווררים באמצעות speed fan ונתקלתי בכמה בעיות: 1.אני לא רואה בתוכנה את המהירות של המאוורר של הספק או אפשרות לשנות אותה. 2. יש לי שלושה מאווררים של 120MM במארז ובתוכנה אין לי אפשרות לשלוט על כל אחד בנפרד אלא רק על שלושתם ביחד , וזאת בעיה כיוון שכל אחד מהם מוגבל למהירות מסוימת ( מאוורר אחד המקסימום שלו זה 900 RPM והשני 2000 RPM). 3.לגבי השליטה של המהירות של המאוורר של המעבד - כאשר אני משנה את מהירות המאוורר של המעבד היחס בין האחוזים שאני מוריד והאחוזים שהוא מוריד בפועל שונים, לדוג: 30% בתוכנה = 1930RPM בפועל | 0% בתוכנה = 1130RPM. בקיצור לא הגיוני. אשמח לעזרה, תודה. הערה: כל הסיפור הזה בשביל שאוכל לישון בלילה כשהמחשב דלוק כי …
-
- 8 תגובות
- 603 צפיות
-
-
איזה קירור סטוק יהיה יעל יותר על E4300, הסטוק של 65NM (העבה יותר) או של ה 45NM (השטוח יותר)? תודה
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לוח של גי'גה בייט 945 ומעבד E2140 1.6 ליבה כפולה. עכשיו שאני מסתכל באוורסט, אני רואה את המהירות של המעבד שלי רשום 1200 ובסוגריים אורגינל 1600 ולפעמים המתח למעבד משתנה, והליבה חוזרת ל1600 אבל הרוב 1200 האם זה צריך להיות ככה? צירפתי תמונה למטה מישהו יודע למה ואיך מסדרים את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
יש לי מעבד Q6600 G0 עשיתי לו OC ל3.2 בלי לגעת במתחים והשארתי אותם על AUTO ברשותי לוח GIGABYTE DS4 וזיכרונות CORSAIR 4G 2X2G 800MHZ הזכרונות עובדים ב-356MHZ וטמפרטורת המעבד במנוחה היא 38-42/43 מעלות כמו כן פונקציית החסיכה באנרגיה והורדת המכפלה ל-6 עובדת כך שבמנוחה תדר המעבד הוא 2136MHZ המתח המקסימלי של המעבד על פי CPU-Z הוא 1.392 איך הטמפרטורת והמתח? האם אני צריך לקבע את המתח או להשאיר אותו על AUTO ? תמונה מצורפת. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
-
-
בהמשך לנושא שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=358468.20 אתמול הדלקתי את המחשב כרגיל, ופתאום אחרי 10 שניות מתחילות חריקות... לא רעש רגיל של מאורר - אלא המאורר עצמו פשוט חורק! אני עושה משהו לא טוב? זה שאני משאיר את המארז פתוח אמור לפגוע במאורר? אני לא מבין מה הסיפור עם זה? לא עבר חודש מאז שקניתי את הקירור ורק בעיות! רק לי זה ככה?!!?!? זה המאורר השלישי שלהם שנדפק - עכשיו זה בדוק - אני לחברה הזאת לא מתקרב עוד פעם בחיים!!! השבוע אני אלך לחנות שקניתי ממנה את המאורר וישאל לגבי החלפה לדגם אחר בתוספת תשלום, זה כבר מתחיל לעצבן אותי יותר מדי.
-
- 1 תגובה
- 461 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך 8600GT 2 מאווררים כבר החלפתי לו במשך שנה + עכשו אני רוצה איזה קירור שיתאים לכרטיס מסך ושלא יהיה סוג ב' יש לי תקציב של כ 50-200 ש"ח תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול כמה שאלות. 1. קודם כל יש לי מעבד E2140 1.6 ליבה כפולה. היום החלפתי את הסידירום וחיברתי את הכול אני מדליק את המחשב שומע רעשים של סיבוב ועצירה אחריי דקה שהווינדוס עלה שמתי לב שהחוט נגע במאורר של המעבד והוא לא הסתובב האם יכל להיגרם נזק במשך דקה וחצי שתיים שלא עבד המאורר, המחשב היה חם זה לא היה הפעלה ראשונית?, ואיזה טמפרטורות זה חם מדיי בשביל המעבד הזה? השאלה השניה יש לי כרטיס מסך רדאון X1950 PRO 512MB של חברת ספיר ובמאמץ הכרטיס הזה מגיע ל69 מעלות האם זה נורמאלי? תודה לכולם.
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב פשוט פנטיום 4 מעבד 3 מגה הרץ לא משחק משחקים כבדים וכאלה אני מחפש קירור שקט למעבד בסביבות 130-160 שקל וגם ספק כוח עד 200 שקל יש כמה שאני חושב שהם טובים Thermaltake CL-P0257 Blue Orb II http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva או Ruby Orb Silent CL-P0391 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva לגבי ספק http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva (אני כרגע עם ספק של 300W) תודה אני קצת מבולבל לגבי המאווררים יש הרבה סוגים
-
- 35 תגובות
- 7k צפיות
-
-
כרגע יש לי Arctic Cooling Freezer 7 Pro על המעבד AMD 4200 939 שלי וני כנראה עובר לQ9400 .. אני מבין שהקירור הזה לא יתאים לי כבר נכון? האם שווה להשקיע בקניית קירור חדש או להסתפק במקורי שיגיע עם המעבד? לא מתבצע OC ..
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום אפשר חוות דעת על הספק הזה של COOLMASTER http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=4196 האם הוא יעבוד טוב ב CF עם 4870 מעבד Q9550 4 ג'יגה זיכרון לוח ג'יגה בייט DS5 X48 האם הוא בכללי מוצר טוב ואיך הוא מול הספק כח Thermaltake Toughpower 650 qfan תודה ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 445 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הביג טייפון שלי בכל מקרה שמעתי שלוונדטה יש בעיה שהוא מכסה תזיכרון או , לא הצלחתי להבין מה הכוונה האם יש בעיה להתקין אותו עם לוח שיש בו זכרונות PI כי זה זכרון עם קירור גדול? כמו כן האם למשהוא יש מושג האם הנינג'ה 2 עדיף? ממה שהבנתי שניהם לא מצריכים פירוק לוח מה כדאי לקחת?
-
- 48 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום, אני לא מומחה גדול ל-OC אך הצלחתי להגיע עם המעבד שלי Q9550 (ראו מפרט) ל-3.4 בלי להעלות מתח למעבד אלא רק ע"י הגדלת ה-FSB. כאשר אני מעלה את תדר הבאס בכדי לעבור את התדר הנ"ל, המחשב נדלק אך אינו מגיב (מסך שחור) וכתוצאה אני מוכרח לבצע איפוס לביוס לכן הגעתי למסקנה שאני אמור להעלות את המתח למעבד ואיני מוכן לעשות זאת ללא ייעוץ. ב-REALTEMP נכון לעכשיו המעבד על חום של בערך 38 מעלות במנוחה ובמאמץ (OCCT) מגיע ל-65 בערך. שעתיים בדיקת OCCT מצביעה על יציבות ותקינות המערכת. אשמח לכול עזרה והדרכה בכדי להעלות את התדר למקסימום.
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
מה המתח המקסימלי שאפשר לתת למעבד E8500 ? הקירור הוא קירור מים והמעבד לא עובר את ה 55 מעלות במאמץ מלא, כרגע אני ב 4600MHZ ב 1.520V... השאלה אם מותר לתת לו עוד קצת מתח, או שזה גבולי ? או אוליי כבר יותר מידיי ??
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-