עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כבר יומיים שאני מבקש תשובה לשאלה דיי פשוטה ואף אחד לא עונה! אני די הרבה זמן נעזר בשירותי האתר הזה ובפורומים האחרים באתר די עוזרים לי. ופשוט אין לי ברירה אלה לרעות בשדות זרים... אם לא אקבל תשובות כאן על כל מקרה הנה השאלה שלי שוב : אני רוצה לעשות oc קטן ל GA-945P-S3-Rh ול 7600gt לידטק שלי. (מעבד 6300) איך ובאיזו תוכנה? אם אפשר שם ספציפי....צריך להיות משהו בדיסקי התקנה אבל לא מצאתי... אין לי בעיה של קרור כי זה רק משהו קטן ונסיוני. תודה!!!

2. Started by nuctornal wisdom,

שלום כולם ראיתי במומלצים פה את sunbeam tuniq tower למעבדי C2D, קראתי שהביג טיפון עלול לעקם את הלוח אם כי אין לו חיזוק אחורי ללוח האם לsunbeam יש חיזוק כזה? המארז שאני עומד לקנות הוא ANTEC P150, הקירור יכנס ללוח בלי בעיות? ואיזה משחה טרמית מומלצת? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by smootskin,

כשאני משחק במשחקים כבדים כמו FALLOUT 3, אחרי כמה דקות המחשב מאתחל את עצמו בגלל חימום יתר. הכרטיס מסך מגיע ל- 75 מעלות. בשימוש רגיל במחשב זה נע בין 70 - 75 מעלות. המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 4G 1333MHZ לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3 זיכרון פנימי: 4GB DDR2 800 KINGSTON כרטיס מסך: GIGABYTE 8800GTS 512MB DDR3 יש לי מאוורר שמוציא אוויר מתחת לספק (ועכשיו שמתי לב שהוא לא עובד....) והמאוורר ניקיתי את המחשב מאבק אתמול אבל זה לא עזר כל כך, האם יש ערכות ניקוי למחשב? (לא מצאתי בחיפוש) ואם אין או יש מה הדרך הכי טובה לנקות את המחשב? (אין לי שואב אבק) ואיזה קירור עדיף לי לקנות? אבל אני צריך משהו באמת טוב! כל הקירורים שמצאתי הם בשביל 8800GT ואני לא יודע אם זה מתאים גם לזה. …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by t-macc,

האלן טוב בתקווה שתעזרו לי עם הכבדות של המחשב... ככה : אני לא מצליח לבצע המהרה אפילו של 10 MHZ. שיניתי את כל ההגדרות המשפיעות (עד כמה שאני יודע )אם זה C1E EIST קבעתי את ה PCI EXPRES על מאה. אבל אחרי שינוי תדר המחשב פשוט או מאתחל אבל לא עולה לווינדוס. חשוב לציין שהמחשב הנ"ל הגעתי איתו ל 4 GHZ והשארתי אותו על 3.6 לעבודה שוטפת. היו לי בעיות במחשב,אם זה מסכים כחולים וכו,לכן פירמטתי.אחרי הפירמוט הופיע לי שוב מסך כחול.מה שעשיתי זה החלפתי בין הסלוטים של הזכרונות. מאז המחשב תקין אך ה OC בהחלט לא.אני לא יודע אם יש קשר אבל אני מאמין שזה פרט ראוי לציון. מערכת E7200 EP-43-DS3L ספק 400 של FSP זכרונות 800 עובדים בדואל. אשמח לעזרה. תודה

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by cinemashai,

שלום לכולם עשיתי OC לכרטיס מסך דרך RIVA TUNER. כרגע הוא עומד על 251MHZ GPU ו GPU MEMORY CLOCK על 234MHZ. הכרטיס מסך הוא G FORCE 5700LE בEVERLAST אני לא יכול לראות את הטמפרטורה שלו, מישהו מכיר תוכנה שבעזרתה אפשר למדוד? (אני לא רוצה לשרוף אותו בעודו חי) תודה רבה לעוזרים!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. איך מדליקים ספק כוח ATX מבלי לחבר אותו ללוח לפי מה שאני יודע צריך לגשר בין איזה שני חוטים בכניסת החשמל המרכזית שניכנסת ללוח אם ואני מזכיר מבלי לחבר למחשב!!! אני לא מצאתי לאיזה נושא זה מתאים אבל אני חושב שזה מודינג

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Erez44,

שלום חברים, יש לי כרטיס מסך 8800GTS 320mb. רציתי לדעת אם שווה לעשות OC לכרטיס מסך הזה?.... ובכל אופן אני רוצה לדעת בבקשה איך אני עושה OC לכרטיס?...עם איזה תוכנה ואיך בדיוק?... תודה רבה לעוזרים!! זה חשוב לי מאוד!

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ranyr,

שיחקתי קצת עם הnvidia system utility וניסיתי להעלות fsb כל פעם שהגעתי ל300 mhz ddr המסך נכבה ולפעמים כל המחשב איזה רכיב במחשב יכול להגביל אותי?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. בדרך כלל זה לא ממש מזיז לי, אבל ניסיתי לעשות OC קטן דרך הCCC, ובגלל שהמאוורר פועל על RPM מאוד נמוך במנוחה ברגע שאני מאמץ את הכרטיס המעלות עולות מהר מידי והוא קורס.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by MDK,

הכרטיס הוא geforce 4 Ti4200 128mb זכרונות עובדים על 444 MHZ והליבה על 250 MHZ.. המטרה שלי היא להרגיש בשינוי בביצועים במשחקים... ... לאחר פרק זמן ... הורדתי COOLBITS...עכשיו מה עושים? פשוט מעלים את המהירות עד שהמחשב נשרף? עריכה: העלתי את הליבה והזכרונות למהירויות הבאות: 300\500 (אחרי פעם שהעלתי ב25 לכל אחת..) איך אני יכול להיות בטוח שזה באמת משפיע במשהו? אני לא מרגיש יותר מדי שינוי חוץ מקצת יותר קרטועים בFARCRY

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Lumber_Jack Jim,

מארז חדש ומשונה ביותר התפרסם בCCS והרגשתי צורך לפרסם תמונות.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אוקיי המערכת שלי: AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX הקירור למעבד: TT BigTyphoon כרטיס מסך sapphire X800GTO2 256MB קרור לכרטיס מסך - איזה כדאי לקנות? הלוח אם : lanparty nF4 DFI ultra-D הספק:Thermaltake 430W XP550 NP זכורונת: המחשב שלי לא סוחב כבר כמעט כלום, נהייה איטי, אני רוצה לשדרג אבל אין תקציב, בנתיפ אני מוסיף מאוורר שהלך. אני בעניין של HDTV ומשחקים\ לא גיימר רציני\ אני אוהב איכות . בחיים לי עשיתי OC\, וידוע לי שלמחשב שלי יש פונטיציאל אדיר. מה עליי לעשות האם כדאי? מה זה ייתן לי מבחינת ביצועים? במה זה יתבטא ? תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היה לי ביוס F10 ועדכנתי אותו ל-F11, עשיתי OC והגעתי ל-330X9 עם 1.35 CPU VCORE ה-F11 כלל לא עבד אצלי כמו שצריך, המחשב כל הזמן נכבה. החלטתי לעדכן ל-F12, אחרי העדכון הגעתי לתוצאה זהה, אבל כרגע יש לי בעיות לעלות בFSB אם אני מנסה לעלות מעל 335X9 המחשב נכבה ולא עולה וזה לא משנה כמה אני נותן לו ב-CPU VCORE. המחשב פשוט נכבה ואז מתקשה לעלות עד שהביוס מתאפס באופן אוטומטי. ניסיתי לרדת במכפלה ל-8, הגעתי ל-370X8 אבל הבעיה חוזרת ונשנה. הדבר החיובי כרגע שב335X9 הטמפרטורה במאמץ היא 55 מעלות ב-TAT. (ראוי לציין שב-F10 יכולתי להגיע ל-380X9 יציב) מישהו יודע ממה נובעת הבעיה? או שפשוט להחזיר ל-F10

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by DDgeva,

אני הולך לקנות מחר \ מחרתיים מאוורר \ מאווררים \ ערכה של מאווררים למארז שלי ואני צריך המלצה על מאוורר טוב (מהיר, יעיל, שקט) שעולה כמה שפחות, וכמה ממנו לקנות + באיזה גדלים. יש לי ספק כח חזק יחסית, לדתעי הוא יחזיק לפחות שלושה מאווררים, בהנחה שכרגע אין לי בכלל. ממש לא משנה לי עם או בלי לד\לדים.. אם יש אפשרות גם עם וגם בלי ויש הבל במחיר, אני מעדיף בלי. אני מוכן להשקיע עד 150 ש"ח. תודה רבה על העזרה, זה דיי דחוף.

• 24 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חברת ASRock עושה זאת שנית, ומציעה למשתמשים האצה של מעבדי סקיילייק ללא מכפלה פתוחה בזוג לוחות אם חדשים אותה היא משיקה לפני כחודש וחצי הביאה חברת ASRock בשורה משמחתלבעלי מעבדי סקיילייק עם מכפלה סגורה: ניתן להאיץ את המעבדים שלכם בעזרת לוחות האם שלנו, זאת בשל מה שנראה כבאג בלתי מכוון במעבדיה של אינטל. יחד אליה הצטרפו שאר החברות ואפשרו גם הן אוברקלוקינג שכזה על גבי לוחות האם שלהן. לרוע המזל, החגיגה הסתיימה מהר יחסית, כשחברת אינטל שלא חיבבה כל כך את העניין מיהרה להורות לחברות הנ"ל להוציא עדכוני BIOS המבטלים את האפשרות הנ"ל, מה שהחזיר אותן ואת חברת ASRock במיוחד עם הזנב בין הרגליים. ASRock משלבת אמצעים עקיפים בכדי לאפשר אוברקלוקינג למעבדי סקיילייק נעולים …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. כול פעם שאני מפעיל את המחשב או עושה ריסט המחשב נידלק לשניה ואחרי זה מיתכבה ל2 שניות ואחרי זה נדלק שוב. יכול להיות בגלל OC ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by pichu7,

שלום לכולם - המליצו לי להעביר את הדיון מפורום תקלות חומרה לכאן. מפרט המחשב הראשי מצוין בקישור ליד. יש לי תופעה חוזרת של פגיעה במידע המאוחסן על הכוננים הקשיחים שלי. שני הכוננים הם חדשים של( WD (Black+Blue לאחר בדיקות רבות ונסיון עם מספר כוננים קשיחים אני משתכנע שישנה בעיה בהעברת המידע במחשב ולא בכוננים עצמם. יש לציין כי זה חזר על עצמו גם ב XP וגם ב RC של WIN7. זו הודעת השגיאה במציג האירועים של חלונות7. (The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume). לאחר הרצת CHKDSK חלק מהמידע לא ניתן לשחזור, כולל קבצי מערכת וREGISTRY. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד ניתן לגלות את מקור הבעיה? 2. האם תוספת מתח בגשר הצפוני \ הדרומי תעז…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by mrsph666,

שלום, בעיה שמטרידה אותי - הטמפ' במחשב שלי מאד גובות מסיבה לא ברורה! רק היום ניקיתי את המחשב ביסודיות מאבק, פתחתי כמובן את המארז, ניקיתי את כל האבק מהלוח, מהסלוטים, הוצאתי את הכרטיסים, פירקתי אותם לכל הגורמים, ניקיתי שם, ניקיתי את המעבד, צלעות קירור, הארד דיסק - הכל! אפילו סידרתי סירקולציה נורמלית, יותר זרימה... כל המאוורירים עובדים, אחד ג'נרי של אינט על המעבד, אחד כמובן על הכרטיס, ואחד 80מ"מ שמוציא אוויר מאחור... אך עדיין, אחרי מאמץ קטנטן, של ICQ + אחרי ( CS:CZ (Counter-Strike Condition Zero, שלא נחשב למשחק כבד בכלל... אפילו לפני זה, כשרק הפעלתי את המחשב, זה לא היה הכי קריר... חשוב לציין שפעם זה לא היה כך... הנה לינק לסקרינשוט: http://img19.imageshack.us/img19/7843…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Satlan,

הבנתי שה-OC הזה אפשרי בלי הרבה בעיות, אם כן, איזה קירור יהיה מתאים ובאיזו שיטה לעשות את ה-OC בתודה מראש לעוזרים 8D

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. כמה מעלות יוריד לי יותר הMX-3 מהMX-2 ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני קיבלתי את הקול מאסטר אירו 7+ התקנתי אותו אבלללל הדלקתי את המחשב ופתאום אני רואה שהטמפ' של המעבד היא 73!!!!!!! ישר ניתקתי את המחשב מהחשמל! אאחרי זה פירקתי את המסינק והתקנתי אותו מחדש ואז הדלקתי את המחשב מחדש אבללל המחשב נדלק צפצף כזה ואז נכבה חשבתי ישר שהלך המעבד!!! מזה נבהלתי וכמעט בכיתי (רציני) אז למה שהחלפתי מאוורר זה לא עזר???? אלא הטמפ' רק עלתה?????.. תכתוב לי בבקשה למה זה קרה לי בערך.. ואיך??? אתם יכולים לכתוב לי באופן מפורט איך אני מתקין סינק חדש למעבד?: איך אני שם אותו לאיזה כיוון המדרגה וכל זה תודה רבה רבה בבקשה תגיבו כי זה מאוד מאוד חשוב לי... תודה עריכה: הינה תמונה אחרי שמרחתי את המישחה על הסינק היה כתוב במדריך למרוח את המשחה על הסינק וא…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. האם ניתן להשתמש במשחה הטרמית שהגיעה עם המעבד (במקרה שלנו BARTON 2500) בשביל להדביק את צלעות קירור לזכרונות של כרטיס מסך ? ואם זה אפשרי זה לא גורם נזק , נכון ? 2. אמממ...על איזה צד מדביקים את הצלעות קירור על הזכרונות ? בצד שיש בו את הסינק של הליבה , לא ? ועוד שאלה קטנה : האם כדאי לשייף את הצד החלק של צלעות קירור ? ואם כן , עם מה ? נייר זכוכית ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אוקי המיפרט- EPOX 8RDA3PLUS AMD 2500 BARTON בירצוני לישאול לאיזה אוברקולק אני יכול להגיע אם המכפלה סגורה ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים