עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, לפני יומיים קיבלתי ת'מחשב וראיתי שבתוכנה CPU-Z הוא לא עובר ת1600Mhz והוא אמור להיות 2400mhz ממה יכולה לנבוע הבעיה? תמונה: http://www.siz.co.il/my.php?file=e5hmznmtd2yh.bmp עם הרצת Prime95 הוא עולה ל2100mhz ויורד מידי פעם ל1600Mhz אבל למה זה לא יושב על המהירות שהוא אמור להיות?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Erez44,

שלום חברים, יש לי כרטיס מסך 8800GTS 320mb. רציתי לדעת אם שווה לעשות OC לכרטיס מסך הזה?.... ובכל אופן אני רוצה לדעת בבקשה איך אני עושה OC לכרטיס?...עם איזה תוכנה ואיך בדיוק?... תודה רבה לעוזרים!! זה חשוב לי מאוד!

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Socrates,

טוב, כל מי שיש לו צ'פיטק/אנרמקס/אנטק לא משנה איזה גודל בטח יש לו שניים/שלושה מאוורררים קדמים שמכניסים אויר. הגודל שלהם הוא בערך בגובה של בקבוק 1.5 ליטר. כשמהחשב שלי היום התחיל לפלוט חום כמו איזה טבון אפיה החוצה החלטתי לנסות משהו מקורי, אבל הוא הוריד את הטמפ' רק בשתי מעלות: לשים בקבוק מים קפואים של 1.5 ליטר מול המאוררים הקדמים(לא להצמיד) - זה כבר יעשה את העבודה, ולא אין הצטברות של לחות על החלקים החמים בעקבות שקע ברומטרי כי האוויר לא עד כדי כך כשהוא מגיע כבר לחלקים. אבל מה? זה עובד!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yuval_cohen,

חוץ מהקיטים היקרים האלה מפנדה? הת החיתוך זה לא בעיה.. אבל כל קיט עולה שם 200 שקל.. מה זה החרטה הזה!??. יש דרך לקמבן או משהו אבל שיהיה יפה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by moonbone,

בזמן הקרוב אני קונה מחשב חדש ואני דיי סגור על זה שאני קונה את המעבד AMD athlon xp 2100+ באתר שלהם כתוב שחיבים אמצעי קירור אז אני רוצה לדעת שמות של חברות טובות שמיצרות אמצעי קירור למעבדים ובכלל בנוסף לזה הבנתי שהכרטיס מסך החדש geforce4 ti 4600 לא מיוצר ע"י nvidia אז רציתי לדעת איזה חברה משתמשת בשבב ליצור כרטיס מסך הכי טוב. ודבר אחרון אבל הכי חשוב: איזה לוח אם ואיזה זיכרון לקנות שמתאים למעבד שלי?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. טוב אחרי שהייתי עם לוח של GG החלטתי לנסות את ASUS , אבל הבעיה שלי שיש כל כך הרבה אפשרויות שמה שאני לא מבין כלום , אני לא מוצא איפה אני מבטל את כל הדברים [ דוג': C1E ] אני פשוט מסתבך.. אני עם מעבד Q8400 ועם זיכרונות KINGSTON 800MHZ 4GB ואני רוצה להגיע ל OC נחמד [ באזור ה 3.20-3.40 ] אני עם קירור noctua nh-u12p אז שמישהו יתן לי פה עזרה בבקשה..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני מעונין לקנות קירור למעבד E6300 ואני לא רוצה סתם "להתפשר" על נינג'ה כשתהיה אפשרות לקירור חזק יותר בזמן הקרוב.. למישהו יש מידע כל שהוא על זמינות של הקירורים האלה? לפי מה שקראתי בXS אין זמינות שלהם אפילו בארה"ב אז זה אומר שכדאי לוותר? תודה מראש!

9. Started by AvlK,

הייתי חייב לפרסם לא יאומן לאיזה טמפרטורה הוא מגיע

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ras81,

שלום יש לי מערכת קירור מים פסיבית וחשבתי לשדרג אותה קצת ע"י הוספת רדיאטור ומאוורר ללופ. האם כדאי? \במידה וכן איזה אתם ממליצים? ומאיפה אני משיג כזה (ראיתי שיש רק בפנדה למרות שאם יש חנות מומלצת בחול - גם אפשר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום ברשותי מחשב Intel P-4 2800 64bit 1MegaCach לוח אם ?P4S800-MX SE s478, SiS 661FX, VGA, SATA? של Asus זיכרון 512 DDR, כונן 80GB וכ'ו... מארז פשוט.. קניתי את המחשב במעבדת מחשבים.. הביא את המארז הכי פשוט שלו, שאותו גם שם לכל מי שהוא מרכיב מחשב... בכל מקרה.. הרעש מאד מפריע לי .. כי אני צריך הרבה שקט למחשבה וריכוז שאני על המחשב... אני פשוט חייב להפוך אותו ללא נשמע.. כמו מחשבתי הHTPC למינהם שלא שומעים כלום.. מוכן להשקיע כסף עבור זה.. אבל בכמה שפחות לא מעבר ל500 שקל..(וגם 500 שקל זה הגזמה.. אני רוצה בכמה שפחות..) אשמח לקבל ממכם חוות דעת מה אני צריך לעשות.. איזה מאוורים לקנות, איזה להחליף וכ'ו... תודה!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by adig,

יש לי מעבד AMD64 במארז (box) ואני מעוניין להרכיב אותו ראיתי שבתחתית גוף הקירור כבר קיים איזשהו חומר צמיג. האם זוהי משחה טרמית והאם ניתן להסתפק בה ואין צורך למרוח עצמאית משחה טרמית בין המעבד לגוף הקירור?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, ככל הנראה אזדקק לקירור מינימאלי (בתקציב) למעבד i3. ראיתי את הקירור ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler I3 I5 I7. השאלה, האם הוא באמת אפקטיבי? הוא נראה כמו חיקוי של קירור סטוק מבית אינטל... :s05: הייעוד של המעבד הוא להריץ סרטי HD ומשחקים, כלומר יעבוד במאמץ רגיל עד מכובד. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. יש לי מעבד amd64 3000 הוא נורא רועש מהתחלה אמרו לי שזה בגלל שככה זה המאוורים למעבדים של 64 (המאוור מקורי של AMD) הציאו לי קירור פאסיבי אמרו לי שזה לא עושה רעש אבל לא הסבירו לי בידוק מה זה ומה זה עושה ועם זה טוב וכל זה....מישהו יכול בבקשה להסביר לי על העניין הזה של הקירור פאסיבי והעם זה דבר טוב.........וגם לתת לי הצעות לקירור פאסיבי טוב.....תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. האם יש קרור שקט , נוזלי שנותן שקט יותר טוב מ- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Liquid האם הקרור הזה יכול להיכנס למעלה במארז Obsidian Series™ 750D Airflow Edition בתמונה רואים שיש למעלה 3 כוננים לדיסקים זה מונע התקנה קולר 360 מ"מ ?

16. Started by MaxZ,

אז ככה, שקניתי את המערכת לא חשבתי שאני יעשה OC כי הייתי ממש בור במחשבים. אחרי חצי שנה (היום) אני מומחה בכל מה שקשור לזה חח. אז החלטתי לעשות OC למעבד שלי, ששמעתי שהוא דיי טוב לאוברקלוק. אבל מה? צ'יפסט מגביל - P43. הגעתי לשיא הFSB בלוח אם שזה 419. איך הOC לדעתכם? האם הוא טוב? אז הנה התוצאות שהגעתי אליהן: בדיקה של שעה בOCCT ומעלות:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. איפה אפשר למצוא דבר כזה? מוסכים? מגרשי גרוטאות? מישהו יודע?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by אוריוס,

אתמול קניתי שואב אבק תעשייתי, משהו מטורף! קניתי אותו מכמה סיבות, יש לי מארז ענק של CMS - Cooler Master, עם 10 מאווררים וכולל קירור מים למעבד, הבעיה במארז הזה למרות שהוא בטמפ' נמוכות והמחשב קר מאוד, אך הוא שואב אבק בפני עצמו, מתוצאה זו תמיד מצטברים המון אבק במאווררים בחלקים פנימיים. לא יכלתי לסבול את זה, ולבזבז כסף על תרסיס דחיסת אוויר, אז קניתי את שואב אבק תעשייתי, לשימושים רבים: לניקוי רכב, מחשבי נייח יש לי 4 מחשבים בבית + מחשב נייד, מה דעתכם על שואב אבק הזה? איך אתם מנקים את המחשב מאבק בד"כ? נ.ב - אם אתם הולכים לקנות אחד כזה, תיזהרו שהוא לא ישאב לכם את השבבים מלוח אם חח נ.ב.2 - בעקבות דיון אחר שפתחתי בפורום חומרה אחר - שילבתי כמה מרכיבים: שואב אבק תעשייתי, מברשת…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by חובב,

האם כדאי לשתמש בתוכנה? ולאחר מכן להשאיר את ההגדרות בביוס? והאם כדאי לעשות למערכת זו OC האם יהיה שיפור מורגש(בעיקר משחקים)? מפרט מעבד E7400 לוח אם ep43-s3l gigabyte זיכרון 4 GB של KINGSTONE 2X2GB כרטיס מסך GTX260 ספק:huntkey model:lw-6400h 400W

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Walter Samuel,

שלום לכולם, יש לי את הeVGA 7800GT 256MB עם קירור סטוק ומהירויות סטוק והוא יושב על 80 מעלות בערך במאמץ של 10 דקות בATI Tool artifact scan. הדברים שניסיתי לעשות ע"מ לשפר את המצב, ולא עבדו: *דרייברים שונים - כולל הבטא האחרון. *ניסיון לניקוי הכרטיס מאבק ע"י רוח (אחרי הוצאתו מהמארז) + ניקוי המארז והמאווררים של המארז מאבק. *הפעלת המאווררים של המארז על MAX. *המאוורר של הכרטיס מסך עובד כמו שצריך, אין עליו אבק והוא מסתובב. יש לי מארז Thermaltake Soprano שבו יש מאוורר 120MM מקדימה שמכניס, מאוורר 120MM מאחורה שמוציא, ומאוורר 92MM בדלת שמכניס. הכבלים במארז מסודרים בצורה טוב ואין הפרעה למעבר של האוויר. אשמח לעזרה ותודה רבה לעוזרים :-*

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מישהו יודע מה זה אומר בבקשה זה דחוף תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by arikam,

אני עם e4600 באוברקלוק ל 12X 250mhz , עם מתח 1.3625v הרצתי 5 לופים, על בדיקה מלאה, וזה עבר לי רק 1 מתוך 5 מה אני אמור לעשות, להעלות מתח למעבד?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by lmlm,

יש ברשותי כרטיס X1800GTO של ספיר עם קירור סטוק. חוץ מזה שהוא רועש(הקירור) הליבה מאוד חמה,ואני מפחד לעשות OC. לפעמים זה גם יוצא לי בפיתאומיות מ BF2, יש מצב לחימום יתר? תמונה: מדובר פה על מצב מנוחה

• 29 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני רוצה להתקין קירור i110 קורסייר במארז קוסמוס S המתקין אומר שהרווח מתאים רק לקרור 120 ולא 140 האם יש מתאם למארז שניתן להתקין i110 קורסייר https://www.google.co.il/search?q=Cooler+Master+COSMOS+S&es_sm=93&tbm=isch&imgil=_7AzdPFKySL1rM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRs_R6MmlR-v5pVYOlv5fgKAJXwNp25CrJNTzBVK-7rTPvfhNHj%253B590%253B442%253BvMyU2ZOwoeUbQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.overclock.net%25252Ft%25252F313254%25252Fthe-coolermaster-cosmos-club&source=iu&usg=__tNKMTnIkRVVaQc_jcTczv4XVgtQ%3D&sa=X&ei=oRKjU5mMKoWd0AW7yICQDA&ved=0CCEQ9QEwAA&biw=1280&bih=635#facrc=_&…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ofer_mat,

משהוא יודע כמה זה עולה ואם יש את זה בארץ? או בכלל מוצרים של Thermaltake

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.