אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
עשיתי לכרטיס שלי OC עם התוכנה ATI Tray Tools הכרטיס הוא ATI Radeon HD4850 512MB עם הקירור Arctic Accelero L2 Pro התדרים: GPU 710MHZ (מקורי 625) זכרון 1020MHZ (מקורי 993) מתח 1.156V (מקורי 1.044) עשיתי OC אוטומאטי ע"י התוכנה, זאת אומרת העלתי את המתח, הפעלתי את ה 3D Renderer ובחרתי ב Find max for GPU וככה שזה בודק אם יש ארטיפקטים שלב שלב. וככה הגעתי ל 710 בGPU, וכנ"ל גם לזכרון.. (אולי זה היה מגיע ליותר אבל אני הפסקתי כי נראה לי מספיק) לאחר מכן הרצתי בדיקה כללית לחיפוש ארטיפקטים במשך 5 דק' ואחרי זה הרצתי בדיקת מאמץ של חצי שעה בOCCT ושם הטפ' הגיעה למקסימום של 72 מעלות! שהנורמה לכרטיס הזה עם קירור סטוק זה 80~ משום מה כשאני משחק בTEST DRIVE (החדש שיצא לא מזמן) אז המשחק קופא כזה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיית טמפרטורות עם המעבד שלי מסוג Q9300 במצב מנוחה הוא על 60 מעלות בממוצע לכל הליבות ובמצב מאמץ על 67 מעלות בממוצע יש לי קירור זלמן עם וסט ואפילו כששמתי על הכי גבוה (רמת קירור הכי חזקה) זה לא עזר זאת תמונה בזמן מאמצון....
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
-
-
לאחר ש B.D.B. ישב לי כמו קוץ בישבן שאני אעלה את סידור החוטים שלי אבל לא היתה לי מצלמה אבל עכשיו יש לכן הנה הן ;D http://photos.walla.co.il/shlapok
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי גוף קירור זלמן 9500 והוא רחוק מלהיות אידיאלי מבחינת מגע ישירה עם המעבד. לכן הייתי רוצה לעשות לו שיוף ידני. אבל נתקלתי בבעיה שאני לא יודע איזו חומרים לשיוף ישנם בארץ ואיפו אפשר לקנות אותם. בחנויות של תמבור לא מבינים כאשר אני מבקש metal abrasive grinding האם מישהו מכיר איזשהו חומר דומה למה ש יש בתמונה? http://i76.photobucket.com/albums/j40/timberl/162716.jpg
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ,ברצוני לבנות מערכת קירור מים. יש לי רדיאטור בגודל 20.5 על 20.5 וסירקולציה של מעבד-משאבה-רדיאטור. את הבלוק למעבד אני יקנה.. (אשמח להצעות- תקציב עד 200 ש"ח, עם קצת חריגה) ומשאבה- חשבתי לקנות משאבה טבולה, מחנות דגים, אבל כמה ליטר לשעה דחיסה צריך להיות לה וכל זה בשביל זרימה טובה?
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
כמה יעיל יהיה פאנפלו 120 מ"מ עם מתאם 120 ל- 80? בעיקרון אני רוצה את זה בשביל איזה אלתור להיטסינק, למאוורר 120 הזה יש 103CFM... כמה הוא יהיה יעיל על מתאם 120 מ"מ ל- 80 מ"מ? יש הצעות למתאמים? בכלל, זה אפשרי להרכיב כזה דבר על היטסינק?
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
יש לי היטסינק של זלמן 6500B והוא צבר מעט אבק. האם כדאי לי להוציא אותו ולשטוף? (אח"כ אני אצטרך למרוח שוב משחה וכל זה..) או להשאיר אותו ככה? *כרגע באיידל הוא על ~34 (קיץ..) ובמאמץ (משחקים בעיקר) הוא מגיע לגג 54. (המעבד הוא 2.8 p4 בבאס 533 , northwood כמובן).
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
הגיע אליי וולקנו 12 לפני יומיים מזיגזג ועוד 4 מאווררים TT120MM 2green/2red leds הרכבתי את הוולקנו 12 רק היום. השתמשתי במשחה הטרמית שבאה איתו ומרחתי אותה על המעבד. המריחה הייתה לא ממש הכי טובה: המשחה שעל ליבת המעבד לא ממש סימטרית (קצת עליות וירידות). אבל זה לא עד כדי כך אמור להשפיע, אולי רק במעלה אחת או שתיים. את הוולקנו 12 הרכבתי בצורה טובה, והוא יושב טוב על המעבד. טמפ' איתו למעבד: 38 במנוחה, 45 במאמץ!!!!! מקודם, עם הגוף הקירור המקורי של AMD: 44 במנוחה, 51/52 במאמץ. אז בעצם הוולקנו 12 הוריד לי רק 6/7 מעלות מטמפ' המעבד?!??!?!?! לא לזה אני ציפיתי. חשבתי שתהיה ירידה של 15/14 מעלות לפחות. הוולקנו 12 נמצא על מהירות מקסימלית עכשיו ד"א. שכחתי לציין: יש לי מעבד- AMD 2500 AXP הוא …
-
- 35 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש סכנה שהרכיבים שלי ישרפו ( זכרונות, מעבד, כרטיס מסך וכו... ) כתוצאה מ OC גם אם אני לא מעלה את המתחים אלה רק את התדר ? אני מבקש לענות רק מי שבאמת יודע, תודה .
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך powercolor radeon hd4770 אם התוכנה MSI Afterburner ועוד לפני שבכלל שיניתי משהו כשאני עושה בדיקת ארטיפקטים בATITOOL אני מקבל את התמונה הבאה: האם אלו ארטיפקטים? ומה זה אומר לגבי הכרטיס המסך שלי? ד"א הטמפ' במנוחה היא 53 מעלות במאמץ (atifact test) לאחר 10 דקות כי 66 מעלות,אבל הארטיפקטים מופיעים כבר על השניות הראשונות. דרייבר catalyst 11.3 Windows XP service pack 3
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! יש לי מעבד athlon 64 3000+venice ואני מעוניין לעשות לו oc, המאוורר הוא tr2 של Tt. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא בערך 30. האם עם המאוור שיש לי oc אפשרי? ואם כן, איך אני עושה oc? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי אנשים , אני עובד פה על 7 ... ואני על OC (מפרט למטה) שמתי לב שהמחשב נתקע (קופא) אחת לכמה זמן ..לא קבוע... אז הלכתי והרצתי INTEL BURN TEST ואכן הוא נתקע כל פעם ...אחרי 4 סיבובים העלתי את ההספק וולט ל CPU אבל עדיין נתקע אני תוהה אם יכול להיות שWINDOWS7 פחות יציב מVISTA (גרסאות 64 ביט) בVISTA המערכת עובדת על אותה תוצרת BIOS לOC בצורה תקינה ויציבה . אם למישהו יש רעיון מה לעשות , אני אשמח להצעות .(תודה) כרגע אני הולך להריץ TEST במצב רגיל בלי OC לראות שזאת באמת הבעיה ...ולא איזה משהו אחר .
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי אפשרות ליקנות E8400 ולוח EP43-UD3L ב850 ש"ח (עם OC 4.6) האם זה שווה יותר מ Q8200 EP43-UD3L במחיר 1175 ש"ח דחוף לעוד יומיים
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום, אני אנצל את המחצית ואשאל כמה שאלות (מקווה שזה הפורום הנכון), לא הצלחתי למצוא את התשובות בעזרת חיפוש... בכל אופן, עבדתי לפי המדריך של קובי חסון בקשר לשימוש במאוורר של ספק ישן. את המאוורר הוצאתי, יש לו שני חוטים: אדום ושחור. במדריך כתוב להוציא גם את חיבור המתח לפלופי ולהשתמש בו. יכול להיות שזה בגלל שהמדריך מ2001, אבל חיבור המתח לפלופי לא נראה כמו בתמונה. אתם בטח מכירים אותו, זה שקע לבן שמחוברים אליו רביעיית חוטים. והנה השאלות: 1: האם אני יכול בכלל להשתמש בחיבור הזה לטובת חיבור המאוורר ללוח האם בכלל ? (הוא לא מטעים בעיקרון לחיבורי מאוור, שייפתי אותו קצת ועכשיו הוא מתחבר לא רע).. 2: במידה ולא, באיזה חיבור אני כן יכול להשתמש ? 3: במידה וכן, כאמור יש לו ארבעה חוטים (אדו…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי- אז המפרט שלי רשום בחתימה. אני מעוניין לעשות OC -בתור התחלה אני רוצה להגיע לרמה שהזכרונות שלי יעבדו בתזמון המקורי שלהם ולא ב400 MHZ, על פי חישוב קליל חישבתי וזה אומר שאני צריך להמהיר את הFSB ל250. אז השאלה שלי היא כללית ולא רק עד 250. מה הסדר פעולות הנכון בביוס? (האפשרויות הקיימות אצלי בביוס- להעלות מתח למעבד/לוח אם/זכרונות,להעלות FSB,לשנות תזמונים לזכרונות,לשנות מכפלה למעבד(כלפי מעלה או מטה),לשנות מתחים/תדרים באפיק PCI/AGP (כרגע אני נועל את זה על 66,לא רוצה כרגע להמהיר גם את הAGP)-אגב מה שמוזר לי הוא שלא ראיתי לשנות יחס זכרון/מעבד בביוס-זה הגיוני? (במיוחד בלוח כזה שנחשב לאשף באפשרויות OC) הבאס שלי כרגע עובד על 201MHZ, המכפלה X10,המתחים: vcore:1.5v vagp:1.4v chipset…
-
- 8 תגובות
- 640 צפיות
-
-
העלתי בעזרת התוכנה Clockgen את מהירות המעבד אבל איתה עלה לי גם הpci-e + pci זה בסדר? ואם לא איך אני עושה שזה לא יזוז?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת פרטים על מעכרת קירור מים של THERMALTEK דגם BIGWATER 735. מה דעתכם על המערכת הזו שעולה היום 530 ש"ח. ואם יש למישהו ביקורת עליה. תודה..
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
מעבד Q6600 Stepping G0. מארז Antec P182 EU SE. (לא מתוכנן OC לזמן הקרוב). אני מחפש קירור עם דגש על השקט. עד 300 ש"ח, אם אפשר מ- skypc.co.il -שמעתי ביקורות טובות על ה- Max Orb, בגלל שהוא מקרר גם כן את הלוח אם והזכרונות, השאלה אם הוא שקט? ולדעתכם המארז מספיק מאוורר? או שכדאי להוסיף עוד קירור כלשהו? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
אני כל הזמן נוגע באוברקלוק ומנסה לעשות כמה שיותר תדר גבוהה..אבל כל הזמן מתפקשש לי..השאלה שלי היא איזה מתחים עוד צריך לעלות למעבד?הגשר צפוני זה קריטי?עכשיו אני על 3.6 מתח בביוס 1.4 הMCH על 1.3 וה TERMINIATION על 1.4..מעל התדר 3.6 פשוט לא יציב גם עם מתח של 1.45..למה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את הסנסור הזה שיש עם המארז שלי Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower מקבלים עם זה את הדבר הזה שמודד טמפ' אבל הסנסור ענקק הוא לא נכנס מתחת למעבד הפינים מפריעים... בתמונות רואים שזה נכנס ב- AMD אבל האינטל הרבה יותר קטן ולא נכנס מה עושים?
-
- 10 תגובות
- 704 צפיות
-
-
בביוס זה מראה לי משהו בסביבות ה-15 מעלות למעבד באוורסט זה מראה לי מעבד 13, ליבות 31 כרטיס מסך 39 ולוח אם 34 הכל במנוחה למחשב שבצד זה נורמאלי? גבוה? נמוך?
-
- 1 תגובה
- 466 צפיות
-
-
-
החלטתי לקנות את הכבלים המעוגלים, לא יקר, וזה יכול רק להועיל, זה לא יזיק. השאלה שלי היא איזה אני צריך, ובאיזה אורך. יש לי כונן תקליטורים, צורב, הארד דיסק, ופלופי. אם אני לא טועה אני צריך כבל אחד לכונן תקליטורים ולצורב (הצורב ישן מאד, כותב4x ולא תומך cdrw, אם זה קשור), שבאמצע שלו יש עוד יציאה, כבל IDE רגיל לHDD, ולפלופי כבל רגיל של פלופי. נכון, או שאני טועה? ובקשר לאורך, יש באורכים של (אינצ'ים) 10, 12, 18, 24. מה המרחק בערך בין הכוננים לחיבור על הלוח-אם? המארז הוא Enermax FS 710B, אם זה משנה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד שלי 3.0 HT NORTHWOOD עם איורור סטוק יש לי במארז מאוור אחד שמוציא אוויר של אנמרקס 120 ואחד שמכניס ליד ההארד דיסקים של 80 .. לא יודע של איזה חברה נראה לי TT או משהו כזה.. בכול מקרה אני אמור לקבל תכרטיס מסך שלי בקרוב או תליטק 6800 אולטרה או ת XFX ואני חושש שהם יעלו לי תטפמ' של המעבד ומלוח אם המעבד במנוחה בערך 40-41 והלוח בין 38-40 מה כדי לפי דעתכם לעשות???
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אני מתלבט בין Thermaltake V1 לבין Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO השאלה שלי היא האם הThermaltake V1 שווה את הכסף שהוא עולה יותר מה FREEZER-7-PRO? והאם המחשב יהיה שקט לגמרי עם הFREEZER-7-PRO? המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤598 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤413 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe ¤1607 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37388 צורב S…
-
- 8 תגובות
- 596 צפיות
-