עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by (G),

עלה לי רעיון לבצע שינויים במארז. יש לי מארז של CHIEFTEC עם 5 מאווררים: 2 מאווררים של זלמן 120מ"מ, SCYTHE מאוורר 120 מ"מ ו-2 90מ"מ זלמן. הזלמנים וה-SCYTHE עובדים על מהירות מקסימלית בזלמן 1850RPM וה-SCYTHE 1400 RPM ו-2 הזלמנים 90 מ"מ עובדים בחצי טרוטל(ככה לא שומעים אותם) בעזרת חשיבה נכונה ויצירתיות הצלחתי להוריד 6 מעלות במארז!!! (בלי מזגן) ובנוסף זה לא בא על חשבון הרעש. הוא שקט כביום היוולדו. הנה המוד:

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by mtn9,

אז עוד מעט אני רוצה לקנות מחשב חדש עם Zotac 8800GT (בKSP) ושמעתי שהקירור סטוק שלו לא משהו אז אני רוצה להחליף לS1.. (מוכרים אותו בKSP ב109 ש"ח זה בדיוק איפה שאני קונה את המחשב) אבל אני רוצה לשים את הקירור הזה בלי אזיקונים ומאוורר 120MM אין לי כוח להסתבך עם זה אתם אומרים עדיין יהיה לי טמפרטורה סבירה? (שלא יעבור את ה50 מקס' 55 מעלות..) אני רוצה גם שיהיה שקט מאוד לכן אני לוקח את הקירור הפאסיבי ולא רוצה לשים מאוורר לא עושה כמובן OC נ.ב. הודעה ראשונה שלי פה =] תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני מחפש מאוורר 120/120 mm עם 100CFM (פלוס מינוס כך באיזור הזה) החיבור לא ממש משנה.... אני לא יודע מהיכן ניתן לרכוש מאוורר שכזה.. אם משהו יודע אני אשמח מאוד לדעת יש לי יחידת קרור למעבד Thermalright XP120 עם מאוור של "סקייט נינג'ה" רק 36 CFM זה עובד לא רע אבל זה לא זה.....

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by nuctornal wisdom,

שלום כולם ראיתי במומלצים פה את sunbeam tuniq tower למעבדי C2D, קראתי שהביג טיפון עלול לעקם את הלוח אם כי אין לו חיזוק אחורי ללוח האם לsunbeam יש חיזוק כזה? המארז שאני עומד לקנות הוא ANTEC P150, הקירור יכנס ללוח בלי בעיות? ואיזה משחה טרמית מומלצת? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by sashakrik,

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by SagroN,

שלום לכולם. מודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, ואשמח אם מי שיכנס יגיב ויעזור לי. אוקיי אז ככה, ברשותי המעבד Q6600 G0, ולוח אם Intel DP35DP, יש לי קירור למעבד Artic Cooling Freezer 7 Pro. המחשב אצלי כבר שנה וכמעט ארבעה חודשים(מאז דצמבר 2008) עכשיו אני שומר על המחשב שלי מבחינת וירוסים וכל זה, ולעיתים לא תכופות כ"כ, אני מנקה אותו עם פן, בפעם האחרונה שניקיתי אותו זה היה לפני חצי שנה+, עכשיו לפי חצי שנה ככה, שהיה חורף הטמפ' במחשב שלי היו סבירות ובסדר גמור, במנוחה היה לי על 45-52 לא יותר מזה.. במאמץ כאשר שיחקתי שעה+ Crysis בזמנו, המחשב הגיע לי לטמפ' כמו 72 שזה אז היה -מטורף- כאילו, וזה גם לא היה קורה תמיד.. לפעמים שהייתי משחק זה היה מגיע ל69-70. עכשיו בזמן שאני מדבר איתכם.. …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by X,

נאמר שאני קונה מחשב שיש בו מאוורר אחד/שניים, ואני רוצה כמובן לקרר עוד יותר. 1. מה ההבדל בין היטסינק למאוורר? (אני יודע שזה שאלה דפוקה, אבל בכל זאת) 2. איזה היטסינק ו/או מאוורר הכי טוב (למשל קריסטל אורב - נראה לי...?)?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. איך מדליקים ספק כוח ATX מבלי לחבר אותו ללוח לפי מה שאני יודע צריך לגשר בין איזה שני חוטים בכניסת החשמל המרכזית שניכנסת ללוח אם ואני מזכיר מבלי לחבר למחשב!!! אני לא מצאתי לאיזה נושא זה מתאים אבל אני חושב שזה מודינג

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by lamborghini,

אני צריך דבק תרמי(לא משחה) להדביק צלעות קרור לזכרונות של הכ מסך .. האם מה שכתוב בכותרת יהיה לי טוב ? זב בא 5 גרם ב60 שקל

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Mortar,

זה דיי ברור שהספק חשמלי שעומד על כמעט 300 WATT חייב להפוך לאנרגייה כלשהי, אז כן מחשבים פולטים חום אבל כמה לעזאזל ?! מארז הP3 הישן שלי היה מברזל או משהו כזה... אולי פח עבה? לא יודע אבל הוא היה דיי קר ושנגעתי בו לא הרגשתי שום דבר מיוחד, היה תמיד דיי נעים, וזה לא שהייתה בו איזה מערכת קירור מים, היו בו רק שני מאוורים חלשים מאוד, אחד לספק ואחד למעבד... והוא גם ממש היה שקט. עכשיו עם ה (ראה מפרט) הוא כמו תנור ועוד עם 7 מאווררים בפנים (כולל ספק והכל) !!! יכול להיות שזה בגלל אלומיניום ? או אולי בגלל האוברקלוק ? אם אני שם את הפנים שלי על מארז זה בערך כמו לשים את הפנים על כביש במדבר באמצע בקיץ, ממש ממש ממש חם וזה מחמם לי פה את כל החדר ואני ממש לא אומר את זה בצחוק. אני חושב שזה בגלל…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by waizman,

היה פעם אתר שלפי צבע הלד אמר את המתח והזרם שהוא צורך. למישהו יש את הכתובת?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Mortar,

טוב אז ככה, אני מנסה לגייס את כל המידע האפשרי על המהרה ואפשרויות קירור מה שבדרך כלל הולך ביחד ועד עכשיו מה שלא הצלחתי להבין זה מזה הגריז הטרמי הזה, איפה מורחים אותו ולמה ? ואיך הוא מקרר בדיוק ? אני מדבר על משחות מסוג Arctic Silver 3. בבקשה ממכם שפכו פה את כל המידע האפשרי... תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ofer_mat,

יש לי P4 1.7 ובעומס הוא קופץ ל 60 מעלות דרך אגב התמפרטורה של הלוח די יציבה 43-46 אה...זה בלי OC

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. כבר יומיים שאני מבקש תשובה לשאלה דיי פשוטה ואף אחד לא עונה! אני די הרבה זמן נעזר בשירותי האתר הזה ובפורומים האחרים באתר די עוזרים לי. ופשוט אין לי ברירה אלה לרעות בשדות זרים... אם לא אקבל תשובות כאן על כל מקרה הנה השאלה שלי שוב : אני רוצה לעשות oc קטן ל GA-945P-S3-Rh ול 7600gt לידטק שלי. (מעבד 6300) איך ובאיזו תוכנה? אם אפשר שם ספציפי....צריך להיות משהו בדיסקי התקנה אבל לא מצאתי... אין לי בעיה של קרור כי זה רק משהו קטן ונסיוני. תודה!!!

15. אלו הנתונים שקיבלתי מ riva tuner : $ffffffffff Display adapter information $ffffffffff ---------------------------------------------------------------- $0000000000 Description : NVIDIA GeForce FX 5600XT $0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA) $0000000002 Device ID : 0314 $0000000003 Location : bus 1, device 0, function 0 $0000000004 Bus type : AGP revision 3.0 (AGP 2.0 mode) $0000000005 AGP status : enabled $0000000006 AGP rate : 1x 2x 4x supported, 4x selected $0000000007 AGP SBA : supported, enabled $0000000008 AGP FW : supported, enabled $0000000009 Base address 0 : de000000 (memory range) $0000…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש ברשותי Celeron 1.7GHz עם לוח אם של ASUS מדגם P4S533-VM עם מאוורר של Intel למעבד ועוד אחד למארז.... מה האפשרויות שלי וכמה רחוק אני יכול להגיע ?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by scylla,

אני הולך כנראה לקנות בקרוב את הקירור לכרטיס מסך של ארקטיק קולינג (VGA Silancer) ומקבלים איתו משחה תרמית. השאלה שלי, האם כדאי להשקיע בAS5 או שהמשחה שמקבלים מספיק טובה? ועוד שאלה קטנה, שמעתי כמה דברים לגבי שיוף הבסיס כי הוא לא טוב כל כך או משהו כזה, מישהו מוכן להסביר לי על זה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אנשים היום שמתי לב למשהו מפחיד רצח במעבד לשי.. הפעלתי את ה cpu-z סתם כזה לסבבה חח והשארתי אותו פתוח בוכל מקרה פתאום אני רואה שיש קטעים (במיוחד במאמץ יענו משחקים וכאלה.פשוט יש לי שני מסכים אז אני יכול לראות מה קורא בתוכנה בזמן המשחק במסך השני) ואז אני רואה שהמהירות מעבד שלי קופצת מדיי פעם ל4500 מגהרץ ואפילו 4800 מגהרץץ מה הולך פהההה וכמובן כמו שידוע הוולט למעבד משחק לו חופשי בין 1.423 ל1.600 וולד למעבד ממש משחק הולך פה מה קורה עם זה?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Yaron-Cohen,

אז ככה עשיתי OC לכרטיס מסך (GeForce 4 MX 440 - SE מתוצרת Innovosion...ל279/378...מ250/333...)..ולמעבד (P4 1.7 Willamette...ל2.0).... עכשיו איך אני נועל את הAGP?...ואיך אני יודע אם עשיתי הכל טוב??..(בעיקרון אין נפילות של המערכת...ואין דברים מוזרים...) דרך אגב...לכרטיס מסך שלי יש קירור לא מקורי..!!...(הוצאתי את המאורר הקטן...ושמתי צלעות קירור בPCI שמתי 2 מאוררים ג'נרי של 80mm ו92mm...) כל החוטים במארז מסודרים ביותר...ואני עובד עם מארז פתוח..(2 הצדדים..!!..)... אין אפילו טיפה של אבק..ניקיתי היום עם לחץ אוויר..!! צריכים עוד פרטים?? עריכה: הטמפרטורה של המחעד שלי טובה מאוד...בLOAD הוא משהו כמו 55-54 בIDLE הוא משהו כמו 25-27....כמו שאתם יודעים לכרטיסי מסך מתוצרת MX אין חיישן טמפ…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. היום הקירור נפל לי על כרטיס מסך!!! מזל שיש לי עוד מאוורר על הצלע השניה שמנע נזק. אין לי מושג איך הוא נפל, המחשב התחיל לצפצף, פתחתי אותו ופתאום אני רואה שהקירור שוכב לי על הכרטיס מסך. ישר הכנסתי את המחשב ל-טיפול נמרץ. פירקתי את כל הלוח והוצאתי אותו החוצה ושוב החזרתי אותו חזרה. הרכבתי חיזוק נוסף כדי למנוע את הבעיה שנית(מקווה שזה יעבוד) לא מזמן קראתי שאחת התכונות השליליות בקירור הזה שהוא החיבור ללוח אם מאוד עדין ולא חזק כלל לכן רצוי לא לטלטל את המארז ממקום למקום. לעומת זאת החיבורים של הנינג'ה ללוח אם באים עם ברגים ואין מצב שזה יפול.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום מבקש המלצה המלצה לקירור למעבד I7 6800K מ-TMS בלבד. מתוכנן OC יפה, אך אין רדיפה אחר המקסימום. מעבד I7 6800K מתוכנן OC הלוח יהיה ASUS X99-A המארז עדיין לא סגור. פתחתי דיון בנושא. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. דגם Noctua NH-U9S רשום שמתאים לתושבת 1151 אבל דגם NH- U12S לא כל האתרים מציינים שזה 1151 כמו KSP ומצד שני אתר היצרן כן מציין, אז היצרן זה מה שקובע בוודאות? לגבי הדגם NH-C12P SE14 אין אותו כבר בשום מקום. לא מייצרים אותו והוא לא נמכר כבר? (ידוע לי שיש דגם שדומה לו Noctua NH- C14S , ואני לא מעוניינת בו) ובמידה והוא מיוצר עדיין או שלא , התושבת שלו היתה 1151?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by avid,

שלום, בצעתי חיפוש בפורום ומצאתי הרבה תשובות אבל לא ברור לי מה יתאים לי. יש לי מעבד 3770K ללא over clock על לוח 1155. כרגע בקשתי בחנות שיתקינו לי קירור סטוק שהגיע עם המעבד אבל מכיוון שאני עובד הרבה מאוד שעות עם המחשב חשוב לי שיהיה שקט ככל האפשר. במחשב הנוכחי יש לי nocuta d14. מה המעבד המועדף מבין אלא או אחרים שב-TMS: arctic cooler 13 arctic cooler 11 b Scythe MUGEN 3 REV B תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. שלום, יש לי התלבטות קטנה לגבי סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר אופטימלית בתוך המארז. תמונות: כפי שאתם רואים, מצב קלאסי עם מאוורר מכניס מקדימה ומאוורר מוציא מאחורה, AC ALPINE 7 PRO קלאסי על המעבד, דוחף אוויר למטה על צלעות הקירור מאוורר LED בדלת הצדדית של המארז, ועליו ההתלבטות הפשוטה, כרגע הוא מוציא אוויר מתוך המארז, אבל בהיגיון הפשוט משום שהוא נמצא בדיוק מול הALPINE 7 זה נראה כאילו הוא מפריע לפעילותו. האם כדאי להפוך את כיוון המאוורר עם הLED, או שאולי להבריג אותו ביציאה הצדדית התחתונה (השנייה) במארז כך שהוא בעצם יכניס אוויר קר לאיזור התחתון של המארז? תודה מראש לעונים!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by pichu7,

שלום לכולם - המליצו לי להעביר את הדיון מפורום תקלות חומרה לכאן. מפרט המחשב הראשי מצוין בקישור ליד. יש לי תופעה חוזרת של פגיעה במידע המאוחסן על הכוננים הקשיחים שלי. שני הכוננים הם חדשים של( WD (Black+Blue לאחר בדיקות רבות ונסיון עם מספר כוננים קשיחים אני משתכנע שישנה בעיה בהעברת המידע במחשב ולא בכוננים עצמם. יש לציין כי זה חזר על עצמו גם ב XP וגם ב RC של WIN7. זו הודעת השגיאה במציג האירועים של חלונות7. (The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume). לאחר הרצת CHKDSK חלק מהמידע לא ניתן לשחזור, כולל קבצי מערכת וREGISTRY. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד ניתן לגלות את מקור הבעיה? 2. האם תוספת מתח בגשר הצפוני \ הדרומי תעז…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים