אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אוקיי OVERCLOCKERS, לי ולמישהו יש מן וויכוח קטן, אז בואו תשמעו את הטענה של כל אחד ותגידו בסוף מי צודק: הטענה שלי: כשעושים אוברקלוק, המתח של המעבד עולה, המעבד צורך יותר וואטים (הריי ככל שמעבד מהיר יותר, כך הוא צורך יותר וואטים) הטענה שלו: ההפך ממש שאני אמרתי, לא קורה כלום למתח של המעבד. מי משנינו צודק?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה גיליתי למה אני לא יכול לישון בלילות מאוורר הוונטק משגע אותי לפני חודש כשה קניתי אותו שמתי אותו על סינק של המעבד לא שינה כלום כיום אני זקוק לסינק חדש הינה החוקים ביצועים טובים,שקט מאוד,בתקציב של 180 שקל,לא זקוק לחורים,פועל היטב במארז מאוורר חלקית
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וצהורים טובים, אני מעוניין לעשות OC למעבד E5200 שליי שעכשיו עומד על 4GHz ולשבור כמה שיאים ב Super PI 1M אז אני מעוניין להגיע לתדר כמה שיותר גבוה עם המעבד. דרך ביוס יש ליי קצת בעייה לעבור את ה 4.1GHz (לא עולה לי הווינדוס מעל התדר הזה כנראה זה בגלל שהלוח אם שלי לא מעודכן וקצת בעייה לעדכן אותו) אז נראליי עם התוכנה הזאת אני יצליח להגיע יותר רחוק. בנתיים היצלחתי להגיע ל 4.1Ghz במקסימום והשיא הכי גבוה שהיה לי ב Super pi 1M זה היה בתדר 4.05GHz כאשר הזיכרונות היו על תדר 960MHz ועל יחס של 2:3 הנה כמה תמונות. ובקיצור יש לי לוח אם Abit IP35 Pro ובתוכנה הזאת אני צריך להשתמש במחולל השעון שצוין, מישהו בבקשה יכול לבדוק לי איזה אני צריך. תודה ! עריכה: עכשיו מצאתי…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר'ה אולי זאת בעיה לי אבל אני לא מצליח להבין איך עושים OC במחשב החדש שלי.. קראתי ת'מדבריכים אבל נראה שהם מסובכים מדי בשבילי ולא ממש בא לי לשרוף משהו בטעות אשמח אם מישהו יוכל להביר לי בקצרה אני לא מחפש OC רציני.. משהו ממש פשוט שלא יתחמם יותר מדי יש לי מעבד Q9400 לוח GA-EP43-D3S זכונות G.SKILL CL4-4-4-12 900 HZ ספק SEASONIC 400W תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן, המעבד נרכש לפני כחצי שנה בערך עם קירור סטוק של המעבד. בזמן האחרון הרעש שהמאוורר עושה הוא נוראי ואני שוקל לשים קירור אחר. בעיה ראשונה שיש לי היא שאני לא מבין בזה כל כך ולא יודע טווחי מחירים של משהו נורמלי. בנוסף, האם ההחלפה זה משהו שאני יכול לבצע בעצמי או עדיף לתת למישהו מוסמך (יש לי ידע טכני בסיסי). המארז שיש לי הוא Antec gx202 ובמפרט שלו רשום "גובה מקסימלי קירור למעבד (ממ)160" דבר אחרון, אשמח על המלצה לתוכנה בכדי למדוד טמפרטורות בזמן שימוש (משחק בעיקר WARZONE) וככה לעשות השוואה אם אחליט לקנות קירור חדש. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לדעת אם נוזל הקירור במערכת הקירור מים (Ethylene glycol) מוליך חשמל? חפשתי באינטרנט אבל אני לא מצליח למצוא תשובה כל מה שאני מוצא זה מבנה מלקולרי ומסה אטומית וכל החרטא הזה (שבטח יביא לי סיוטים בלילה משיעור כימיה ) אני רוצה לדעת מה יקרה במקרה הכי גרוע ותהיה נזילה במערכת קירור המים וחלק ינזול על הרכיבים.... יהיה קצר? אם לא יקצר אז סבבה אבל אם יהיה קצר אז למה לא משתמשים בנוזל שלא מוליך חשמל כמו מים מזוקקים (היחיד שעולה לי בראש אבל בטח יש עוד)? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הטמפרטורה בזמן IDLE היא בסביבות ה 60 מעלות, ובזמן BUSY ב 70 מעלות, בתחום הזה מהירות המאורר שסופק עם המעבד היא 2500 סל"ד פחות או יותר. איזה פיתרון קירור אתם מציעים לי לעשות, אם בכלל.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני תמיד פחדתי לפגוע במארז ולחורר אותו כי בסך הכל אין לי כסף אחרי זה לקנות מארז חדש ואין לי מארזי ניסויים אבל החלטתי שאני רוצה לעשות חור בגג והבנתי שהכי אפקטיבי זה הוצאת אוויר (אפילו שההוצאת אוויר שלי לדעתי מספיקה מאחורה ליד המעבד, ודווקא הכנסת האוויר אצלי לא טובה כי יש רק מאורר אחד שהפאנל הקדמי נורא עוצר את זרימת האוויר יש לי 2 שאלות הראשונה איך עושים במדויייייקקקקקק את החור והחורים לברגים כי אני לא רוצה פאשלות ושתיים, לפי השרטוט של המארז שאני יצרף עוד מעט, עדיף להכניס אוויר או להוציא אם אני מכניס אוויר אז כמו שאתם רואים האוויר יכנס מבחוץ (אוויר קר) ויגיע ישר למאורר 70ממ שיזרוק אותו לכיוון המעבד אם זה מוציא אוויר, אז כמובן שזה יוציא אוויר קר מלמלה כמו שתמיד…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנשים איך עושים OC למעבד יש איזו תוכנה או משהו כמו RivaTuner לכרטיסי מסך יש תוכנה כזאת גם לOC למעבדים? ואם כן איך קוראים לה ואם תביאו לי קישור אני ישמח
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב ברשותי מערכת חדשה עם MUGEN 3 וגם מאוורר SYTCHE GT 3450 שניהם במארז COOLERMASTER CM2 BASIC עכשיו שאלתי היא לפני שאני מרכיב האם כדאי להחליף את המאורר המקורי שמגיע עם המוגן לGT? ובנוסף איפה כדאי למקם מאוורר שלישי במארז ,יש לי אחד מקדימה אחד מאחורה .
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... יש לי נסיון באוברקלוק וקראתי מדריכים ופה ושם אבל עדיין יש לי איזו בעיה קטנה לא סגור על מעלות תקינות ואיך להעלות ופה ושם (בלי מתחים...) אז ככה המעבד שלי זה core i 5 -750 קירור mugen 2 לוח אם DFI LanParty DK P55-T3eH9 זיכרונות 2X2 gskill 1600 בקיצור יש לי כל מה שצריך בישביל אוברקלוק חוץ מהאוברקלוק עצמו חחח המעלות שלי הן כאלה זה במאמץ עצבני ולידו במנוחה של ה cores http://img259.imageshack.us/img259/9673/32471231.jpg וזה של הcpu עצמו (שדרך אגב עדיין לא הבנתי מה ההבדלים יעני זה הליבות וזה המעבד אבל תאכלס איזה מעלות קובעות...) http://img153.imageshack.us/img153/1638/16049629.jpg נראה לי מעלות סבבה.. אבל לא בטוח אשמח לתגובות ועזרה והנה גם תמונות מדוייקותתת של הביוס שלי…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דגם Noctua NH-U9S רשום שמתאים לתושבת 1151 אבל דגם NH- U12S לא כל האתרים מציינים שזה 1151 כמו KSP ומצד שני אתר היצרן כן מציין, אז היצרן זה מה שקובע בוודאות? לגבי הדגם NH-C12P SE14 אין אותו כבר בשום מקום. לא מייצרים אותו והוא לא נמכר כבר? (ידוע לי שיש דגם שדומה לו Noctua NH- C14S , ואני לא מעוניינת בו) ובמידה והוא מיוצר עדיין או שלא , התושבת שלו היתה 1151?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כשהתקנתי את הכרטיס מסך מאוד התאכזבתי מהantec, הוא היה ממש קטן יחסית למה שציפיתי, לא כיסה שטח גדול ולא היה מרשים כלל וכלל, ותאמת גם לא הוציא הרבה רוח... ואז חשבתי לעצמי "בשביל זה להוציא 127 שקל!!! :-/ ) כעבור יום או יומיים המחשב שלי התחיל להיתקע, כאשר אין לי overclocking לכרטיס, לא הבנתי מה קורה, לא יכול להיות שזה בגלל חום!!!!הרי יש לי מאוורר למעלה שהייתי חייב להתקין כי כבר קודם המחשב שלי היה מאוד חם והיה חייב אותו נתקע, נתקע, מסכים כחולים, ואז המחשב מתחיל לכתוב שטויות, נכנסים לmedal of honor אז הוא אומר שאין עכבר... נכנסים לexplorer אז הנורטון כותב שהאקספלורר נגוע בוירוס וחייבים לסגור אותו. : בשלב זה כבר הבנתי שזאת בעיה של חום! התעצבנתי והעברתי את היד מעל המאוורר ש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים. הייתי רוצה לדעת האם אני יכול לנתק מקירור הסטוק את המתאם לסוקט 1366 ולחבר אותו לקירור ייעודי לסוקט 775, כדי לחסוך את תוספת התשלום (שמגיע ל-150 ש"ח..) על קירור שמגיע כמתאים לסוקט 1366. תודה רבה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא משנה לי איזה מאוורר, 60, 70, 80 מ"מ. העיקר שיהיה שקט (ב 7 וולט זה יותר חשוב) וחזק (ב 12 וולט בעיקר). אני לא רוצה SF2, אין לי כסף לזה והוא מרעיש יותר מדי. גם אני לא צריך ת'בקרת סיבוב שלו כי יש לי בייסאס. רצוי מעל 40 CFM. רצוי מתחת ל 35 דציבלים. מה יש לכם להציע? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם במערכת קירור מים יש יתרון ברעש למחשב? פעם חשבתי שמערכות מים הם ללא רעש אבל אני רואה שיש מאווררים.. כמה יתרון יש למערכת מים בעוצמת הרעש?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מה הכמות הנכונה? עשיתי חיפוש בפורום ובכולם רשום "לא הרבה מדיי לא מעט מדיי", איך אני יודע מה זה הרבה ומה זה מעט?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תערוכת 2008 CES לא פסחה על עולם האוברקלוקינג!!! קולרים חדשים מבית Arctic Cooling ו- Cooler Master Cooler Master V10 Cooler Master V8 ומונסטר נוסף http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=349 Arctic Cooling : Accelero Xtreme 2900 ו- Accelero Xtreme 8800 107 צלעות מקוררות ע"י 3 מאווררים 80ס"מ סדרת Freezer מוסיפה דגם לקולקציה - Freezer Extreme בעל 8 Heatpipes ומאוורר 120ס"מ, משקל 650 גרם http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ Thermaltake: BigTyp VP מאוורר 14ס"מ
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי פה איך אני עושה OC למעבד שלי???? כרגע יש לי לוח אם:GIGABYTE GA-945GCM-S2C אם זיכרון 1GB 667MHZ של KINGSTON וכרטיס מסך 8600GT 256MB GDDR3 GIGABYTE
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האלן אז ככה עשיתי oc ל7600gt של גיגה בייט,שמתי לב לאחרונה לתקיעות פעם ב 20 דקות בערך,תקיעות של מספר שניות.אני משחק במשחק רשת וכל פעם בערך בעשרים דקות יש תקיעה.ב 3dmark05 לפעמיים יש תוצאה נורמלית ,ולפעמיים נמוכה הרבה יחסית מהרגיל. לפני שבועים בערך שהרצתי ati tool במשך שעתיים לא ראיתי eroes אבל עכשיו שהרצתי אחרי 5 דקות ,הבדיקה נתקעה לכמה שניות כמו במשחק אבל בתוכנה לא היה eeror.שאני ביטלתי את ה oc לא ראיתי סוג של תקיעה או משהוא בסגנון.יכול להיות שלוח אם או זכרונות מגבילים אותי? כי הלוח ממש מעפן וזכרונות של ddr 400.טמפרטורה לא מגבילה אותי כי השיא הגיע ל68.אני לא יודע עם להוריד את הקלוקים יפתור כי במילא הקלוקים שהגעתי פחות או יותר מאוד נמוכים.760 זכרון ו600 ליבה.הסטוק זה ליבה …
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני די חדש בכל העיניין של קירור מים אבל יש לי שאלה או שתיים... רציתי לדעת האם יעזור קירור מים לשפר את ביצועי המערכת שלי? והאם בכלל הככטיס מסך שלי תומך בקירור מים? הקירורים שיש לי עכשיו זה 2 מאוררים במארז + 2 בכרטיס מסך אחד על הספק כח ואחד על המעבד זה המערכת שלי: מעבד: I5 B2400 לוח אם: Gigabyte H67M-D2-B3 RMA : 6GB DDR3 1333Mh ספק כח: HEC COMPUCASE 600W כרטיס מסך:HD7870XT תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתם בשביל הכיף בא לי לשחק קצת באוברקלוק על המחשב הישן. אם מישהו רוצה לעזור, אשמח. נתוני פתיחה: לוח P4P800-E מעבד Northwood 3.0GHz זכרונות DDR400 על הפנים של Elixir שלא יעשו אוברקלוק גם לא ל-401MHz בלי להתרסק (אולי יוחלפו אם נגלה שיש טעם). קירור סטוק של אינטל (לא יוחלף) מטרה: לראות כמה OC אפשר לעשות למעבד. ידוע לי שחלק מהדגמים האלה ידועים ביכולות OC מצוינות (3.5-3.6GHz על אוויר), בעוד שחלק נתקעים עוד לפני 3.2. מעניין איזה שלי. הלוח אמור להיות טוב ל-OC. הזכרונות - לא יסחבו, אבל אם הם מסוגלים לעבוד בתדרים נמוכים יותר מהנומינלי, אפשר להפעיל אותם במחלק 5:4, ואז כן יהיה מרווח OC מסוים למעבד. הנסיונות הראשונים שלי לא צלחו כ"כ, וכבר ב-3.15-3.2 (עם זכרונות ב-5:4) היו בעיות לעלות ל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על המפרט שכתוב אצלי כאן בצד.. פשוט יפרקתי את המחשב לגמרי לנקות אותו ושחיברתי חזרה ברח לי מהראש עם להוציא אוויר או להכניס..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי זה דחוף לארטיק סילבר 2 יש כבר 3? איפה ניתן לקנות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-