אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ברשותי מחשב עם המפרט הבא: Celeron 300 MHz, 128 MB RAM 100 MHz , Motherbard: BXpro chaipst up to 100 MHz Grafic card sis 8 MB on board , אין לי בעיה של התחממות כי אני יכול ורוצה לשים מאוורר ביתי גדול על המחשב. שמעתי על שיטה להעלות את מהירות הבאס מ 66 MHz ל 100 MHz ע"י חסימת פין אחד ב slot . קראתי עליה באתר מהימן ואני מאמין שהיא נכונה. האם יש עוד שיטות ל overclocking שאני יכול לישם על המחשב שלי? אם אתם צריכים עוד מידע רק תגידו. בבקשה עזרו לי. בתודה מראש, עדי רובין
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המערכת שלי כזאת: MSI Neo2 865PE P-4 2.6GHz HT 2x1GB Ceon 3-3-3-8 400MHz Club 3D Radeon HD 3850 512MB Chieftec Green Angel 500W אני מודע לכך שהמכונה מיושנת עד כדי גיחוך, ולכן אני שואל אם יש אפשרות לסחוט ממנה עוד קצת... מה תגידו, רבותי? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הוצאתי מאורר מספק כוח ישן מאוד הוא מפוצץ באבק קשה... איך אני מנקה אותו? סבתא שלי הציעה לי לשים אותו במים חמים 24 שעות ועם מבשרת שניים לנקות אותו... רק כמה זמן ייקח למים להתייבש טוטאלית ממאורר?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעונין לקנות קירור למעבד E6300 ואני לא רוצה סתם "להתפשר" על נינג'ה כשתהיה אפשרות לקירור חזק יותר בזמן הקרוב.. למישהו יש מידע כל שהוא על זמינות של הקירורים האלה? לפי מה שקראתי בXS אין זמינות שלהם אפילו בארה"ב אז זה אומר שכדאי לוותר? תודה מראש!
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בכל מעבדת מחשבים יכולים לסדר לי מפסקים שיכבו מאווררים מסוימים?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברה, אני מעוניין לעשות למעבד שלי אוברקלוק מהירות השעון שלו קצת עתיקה 2.5GHZ. אני משתמש במעבד Q9300, ממש עכשיו סיימתי למרוח משחה טרמית ולנקות אות טוב והתוצאות שאני מקבל בלי שום אוברקלוק עדיין הם במנוחה: 41,44,48,44 שלושה ליבות במאמץ הגעתי למצב של 67-68 מעלות... עכשיו ידוע לי שאלו טמפרטורות גבוהות אז מה יהיה אחרי אוברקלוקינג ? כדי להיות בטוח, אני מרחתי את המשכה הטרמית באמצעות כרטיס דק לכל אורך המעבד באחידות, שכבה דקה וגם שכבה דקה על הקירור, מה מצבי והאם אפשר לעשות OC במצב הזה ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני דיי חדש בכל העסק של הOC ולא ממש יודע כיצד לעשות זאת.. אני רק יודע שעושים זאת דרך BIOS... המעבד שלי הוא Intel Core Duo 2.8, ידוע לי גם שצריך לפניזה קירור טוב יחסית ואני לא חושב שיש לי ממש בעיה עם זה: -ספק 600W, אומנם ג'נרי (אני חושב?) אבל דיי טוב של חברת TrendSonic. -זיכרון 4GB. -קניתי מארז Gigabyte Sumo עם מאוורר קדמי ואחורי, בנוסף קניתי מאוורר למעבד Gigabyte Volar... בכל אופן, אני צריך בבקשה מדריך מפורט צעד אחר צעד כיצד ואיך לשנות דברים בBIOS, באילו תוכנות להשתמש וכיצד להיזהר... הלוח אם שלי הוא Gigabyte G31M-ES2L. אחת הסיבות היותר עיקריות שאני רוצה לעשות את הOC היא בגלל שאני קונה כרטיס מסך חזק מאוד Asus HD5850 1GB ואני רוצה שהכרטיס מסך ינצל יותר כי הוא יכול, במ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי HD 5850 . שמתי לב שהתדרים כל הזמן קופצים בזמן שאני גולש באינטרנט . אני משתמש בפיירפוקס ובאקספלורר . האם זה קורה בגלל הפלאש ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה עושים, אני עושה אובר דרך הביוס (עיין פרטי מערכת) :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדידת טמפרטורת המעבד: איך עושים את זה? דרך הגדרות כלשהן במחשב? מכשיר כלשהו? כי אני רוצה לעשות OC אבל-בשום פנים ואופן עד שאדע את הטמפ'... מישהו יודע איך?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- שמעו יש לי בעיה מוזרה. כשהייתי על 3.2GHZ ועל מתח רגיל 1.120, הטמפ' במנוחה היו על 44 +-, ומאמץ על 58+-. עכשיו מתי שאני עולה ל3.3GHZ) 370), ואני על אותו מתח, הטמפ' במנוחה גם 45+-, והבעיה שאני לא יכול לבדוק במאמץ, כי כל פעם שאני מפעיל את התוכנה OCCT, זה עושה לי: OCCT.EXE הפסיק להגיב, "בעיה כלשהי גרמה לתוכנית להפסיק לפעול כראוי. WINDOWS יסגור את התוכנית ויודיע לך אם ישנו פתרון זמין" (ויסטה). עכשיו, אני מניח שזה בגלל היציבות כי כשהייתי על 3.2 זה לא עשה לי ככה, יכלתי להפעיל את התוכנה כבדיקה המלאה, אבל מתי שאני עליתי ל3.3 זה קורה.. לדעתכם כדאי להעלות במתח? תודה לעוזרים.. עריכה: אני עם קירור סטוק, ו…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון שמעתי כמה מקרים על אנשים שקנו מאורר לדים כחול (סמארט פאן) ונתקלו בבעיות כלשהם חשוב לציין שלא מדובר על סמארט פאן הרגיל אלא רק השקוף! בקיצור כל בעלי הסמארט השקוף שנתקלו בבעיות, מוזמנים להגיב כאן או לשלוח לי הודעה במסרים מכוון שאני אישית הזמנתי וקיבלתי מוצר שכנראה פגום (מבחינת הלחמות ו\או חיבורים) ורציתי לדעת אם זה מקרה שכיח או תופעה מוכרת תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של: I5 750\760 (בלי OC) 5770 4GB G.SKILL RIPJAWS GigaByte h55 - s2H ראיתי את הסירטון הבא: ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות. האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200. ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי את הלוח האם הזה: Gigabyte GA-G1975X עשיתי אוברקלוקינג עם ה-Stock למעבד והכי גבוה שאני מגיע זה 3.6Ghz כשאני רוצה 4Ghz זה לא נותן לוינדוס לעלות ונשאר ככה אחרי כמה פעמים זה מאפס אותו אוטומטית... מה העיה יכולה להיות?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, כבר הרבה זמן אני חושב איך לשאול את השאלה זהו. יש לי את המפרט הנ"ל <----- והאוברקלוק והכל עובד אך יש רק בעיה קטנה אבל ממש מציקה ברגע שאני מבצע RESTART לא ממשנה ממה ( ידני או אחרי התקנה של משהו) המחשב לרוב (1\100 שכן) לא עולה פשוט נשאר במסך שחור מדבר קצת אם עצמו ולא יודע מה הוא בדיוק עושה אבל אחרי זה יש כזו פרוצדורה של כיבוי לחקות 10 דקות ורק אז הוא שוב עולה רגיל בלי אוברקלוק האוברקלוק מתאפס ""||||| כל פעם אני צריך לעשות את זה אם אני עושה RESTART אם אני פשוט מכבה רגיל ואז מדליק כמובן אחרי 2-3 דקות זה עובד חלק. מה אפשר לעשות? למה זה קשור? האם יש לזה פתרון? !"תודה רבה! מראש לעוזרים !"
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
OC ל-Pentiume D805 מ-2.66GHZ ל-4.1GHZ (קירור מים)! והזיכרון עלה למהירות של 820MHZ. ראיתם במקרה את הכתבה הזאת? http://www.tomshardware.com/2006/05/10/dual_41_ghz_cores/
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי חזר מתיקון אצל סקייפיסי, הם שידרגו לי מ HD4870 ל HD4890 + הקירור הנ"ל פחות או יותר בחינם (הם היו חייבים לתת לי משהו מעבר ל HD4870, כי אני קניתי OC Edition). בקיצור הורדתי את הדרייברים רק ליתר בטחון, ונכנסתי ל control center.ב FAN speed אני רואה שגם המינימום וגם המקסימום הם על 100% מה שלא נראה הגיוני כי הצליל לא נשמע כמו 100% או אפילו 50%. נכנסתי ל Riva Tuner ואני בכלל לא רואה שם את האופציה של כרטיס המסך. איך אני אמור לשלוט ידנית במהירות המאוורר? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש קירור לI5 הכי טוב ביחס של מחיר-תועלת(250-300ש"ח). אפשר גם לחרוג קצת מהמחיר! תודה! שמעתי המלצות מצויונות על ה: Scythe’s Mugen-2 Rev. B והCooler Master’s Hyper 212 Plus מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הצלחתי להגיע ל-2.88 גיגהרץ בלי הגדרות ביוס מיוחדות (העלאת מתח ל-1.35V ובאס של 288 במכפלה 10X). בדקתי באמצעות Core Temp ואורטוס והנה התוצאות: במנוחה - 43 מעלות ל-2 הליבות. במאמץ (הפעלת אורטוס ב-Blend Test) - לאחר 5 דקות של ריצה הכי גבוה שהליבות הגיעו זה 63 מעלות (ורוב הזמן זה נע בי 59 ל-61). איך הטמפרטורות? יש מקום לעלות עוד ? יש לבצע עוד בדיקות ? (בתוכנות שונות?)
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברת החומרה הותיקה מציגה קו חדש של מאווררים לשוק הביתי, שמבוססים על טכנולוגיית Magnetic Levitation להמשך: https://hwzone.co.il/corsair-מציגה-מאווררים-עם-קירור-חדשני-מבוסס-ר/
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 3GHZ LGA775 וספק 520W ג'נרי של סנשיין משהו עכשיו, אני הייתי רוצה לעשות OC קטן למעבד, משהו שיגרום לו להיות טיפה'לה מהיר ראיתי ת'מדריך באתר ולא הכל בדיוק כמו אצלי, חלקים שם שונים ואני לא רוצה לעשות משהו לא נכון לוח אם ABIT IG 80 חשבתי אולי לתת את זה לאיזה מעבדת מחשבים שתעשה לי OC וזה יהיה בטוח יותר, השאלה, כמה זה יעלה לי? אגב אני רוצה לקנות קירור AC PRO 7 כדי שישמש אותי גם במעבדים הבאים עוד משהו? תודה מראש, גיל
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם הלוח אם הזה פותח מכפלה של AXP 1700 0.13 micron ובכלליות אם הוא אופציה טובה ל overclock תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז כמו שאתם רואים בחתימה/מפרט זה המפרט שאיתו אני מנסה לעשות OC, לוח האם ABIT מגיע עם תוכנה מיועדת ל-OC שנקראת UGURU הבעיה היא כשאני מנסה לעשות OC איתה אני בקושי ואני מדגיש את הבקושי ל-2.6 כי כל דבר אחר לא יציב מאחר והמערכת פשוט ניתקעת, אני יודע שמומלץ לעשות OC מהביוס אבל גם כאן אותם התסמינים ופה זה יותר מעצבן כי אז המערכת אפילו לא מגיע ל-POST ואני צריך לאפס את הביוס, אני יודע שאין לי זכרונות משהו אבל עד כדי כך שאפילו ל-3.5 אני לא יכול להגיע.. ד"א המעבד מגיע לטמפ' של 45-47 לפי EVERST תקין?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה פירוט המחשב: מעבד c2d e6600 קירור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT לוח: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זכרונות: g.skill f2 6400cl5 1gbnq 800MHZ וזה 4 גיגה על 4 חתיכות 1024X 4 ה OC שעשיתי: cpu clock ratio x6 cpu host frequancy 350 pci express frequancy 105 system multipier 2.0 בעקבות ה OC היתה ירידת ביצועים במשחקים לדוגמא: בזמן OC אני מקבלת במשחק מסוים 40 פרימים לשניה אחרי שאני מבטלת OC אני מקבלת 54 פרימים לשניה..
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מסוג Dell Studio 14/1458 המחשב עובד שעות רבות ביום ומשמש כמחשב נייח לרוב. אשמח אם תוכלו להמלית לי על משטח קירור שיתאים לו. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-