אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אחרי שנים שלא ביקרתי פה הגיע הזמן למחשב חדש ואיתו כמה שאלות. הרכבתי מחשב עם המארז ANTEC Eleven Hundred . שמתי לב שיש בו המון פתחים אופציונליים למאווררים והשאלות הן כדלקמן? האם אני חייב SMART FEN בכדי לשלוט במהירות סיבוב שלהם? האם אפשר לחבר מאוורר פשוט לבקר שליטה במאווררים מדגם NZXT Sentry 2 ? ועל אילו מאווררים אתם ממליצים בגודל 120, שקטים ולא יקרים?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, קניתי לפני מס' ימים לוח אם של GIGABYTE - p35-ds3l, זכרונות 800MHZ של קינגסטון ומעבד E2200. המכפלה של המעבד היא 11 וה-FSB עומד אצלי על 290. מתח על 1.2625 (אני יכול להעלות עוד מתח ו-FSB אבל החום...) "הבעיה" שלי היא במהירות הזכרון - אני יכול לבחור מכפלה של 2.4 שמביאה את הזכרון בערך ל-700 (המכפלה הבאה היא 3 שמביאה את הזכרון ל-870...) או שאני יכול להוריד את ה-FSB לסביבות 270 עם מכפלה של 3 ואז הזכרון עובד על 810 אבל המעבד מקבל פחות 220 מה"צ. מה עדיף? ושאלה נוספת לבעלי C2D מסדרת E - מה הטמפרטורה המקסימלית שאתם מרשים למעבד להגיע אליה?
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני יודע שהלוח שלי בעייתי להמהרה, בדיעבד אני מצטער שלא קניתי משהו כמו הDP55WG. אבל כרגע זה מה יש. האם מישהו כאן ביצע המהרה (אפילו מינורית) עם הלוח הזה?
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
קראתי בכל מני מקומות שעדיף תזמונים של 3,3,3,11 על 2,2,2,5 או בכל אופן בנוגע ל row active delay שיהיה על 11 ולא משהו יותר נמוך אני עובד כרגע על 2,2,3,5 230 mhz זה אופטימלי??
-
- 2 תגובות
- 432 צפיות
-
-
עשיתי קצת לאפינג לסינקים שלי . במיוחד לבסיס של ה SLK-600 שהיה באמת נורא. זה לפני: וזה אחרי: וזה הסינק של P3 שיושב על ה Chip Set : והנה מבט על הקירור שעל הלוח, יש גם סינקים קטנים על המוספטים:
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין בתוכנת ניטור טמפרטורות פשוטה שנמצאים בה רוב הטמפרטורות שאני צריך לדעת..(חוץ מspeed fun שהכול שמה לא ברור) כמו nb pwm cpu gpu hd mb וכו'. יש חיה כזאת?
-
- 9 תגובות
- 600 צפיות
-
-
ביצעתי OC למעבד שלי ל 3.6 הזיכרונות שלי רצים על 1066 וה OC יציב ביותר נבדק בכמה וכמה מבחנים בלופים הבעיה שלי היא שיש לי תחושה שקבעתי ערכי מתח גבוהים מידי לרכיבים אבל אני לא בטוח אז ככה המעבד שלי הוא מסטפינג G0 עובד על 3.6 ג'יגה הרץ כרגע במתח של 1.45V הזיכרונות שלי הם מסוג OCZ REAPER X 800 בתיזמונים של 4-4-3-15 ועכשיו הם במהירות של 1066 בתיזמונים של 5-5-5-15 המתח שלהם נתון כרגע על 2.14V וגם הגשר הצפוני קיבל העלאה ל 1.31V (אני לא בטוח עד כמה זה היה נחוץ אבל זה שיפר את היציבות משום מה...) עכשיו התחושה שלי שהמתחים גבוהים מידי אם יש כאן משהו חריג אני הייתי רוצה לדעת בתודה מראש על התגובות
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
אמממ...יש לי מארז ENERMAX CS31-81L ...עד היום היו לי 3 מאווררים : אחד של 80 מאחורה מוציא , אחד של 80 מלמעלה מוציא ועוד אחד של 80 בדלת מכניס אוויר...הטמפרטורות במארז נעו מ-33 עד 36 בערך...אני מניח שזה די נורמלי . היום הוספתי עוד שני מאווררים : אחד של 120 מ"מ מכניס אויר מקדימה ועוד אחד של 80 מאחורה מוציא...הטמפרטורות השתפרו ועכשיו הן נעות בין 29-31 . עכשיו יש לי כמה שאלות : 1. מהן טמפרטורות נורמליות למארז ? והאם הטמפרטורות שלי טובות ? 2. מאוורר ה-120 מ"מ מרעיש ממש חזק . אין משהו לעשות בקשר לזה ? 3. איפה למקם את חיישן הטמפרטורה בשביל לבדוק את טמפרטרטורת המארז בצורה הכי טובה ? תודה .
-
- 7 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד AMD Athlon 2500+ ללא OC לוח MSI KT4AV הטמפרטורה של המעבד כיום היא 64 מעלות. מחפש דרכים טובות וזולות יחסית להוריד את הטמפרטורה לסביבות ה 40 מעלות. אשמח לקבל עצות,מחירים ומקומות שאפשר לרכוש מהם את הציוד הדרוש.
-
- 10 תגובות
- 772 צפיות
-
-
http://www.geocities.com/btvillarin/Downloads/Toast.zip Copy link to new window..
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
היי אז ככה, במחשב עם מעבד פנטיום 4 3GHZ נהרס הקירור, אז קניתי את הקירור המקורי של אינטל LGA 775. הרכבתי אותו, הכל עבד טוב ויפה. רק שמאוחר יותר כשאני מדליק את המחשב, הוא נתקע לדקה על מסך האפשרויות של הלוח אם, ואז המחשב נכבה. אני מניח שהמעבד מגיע לטמפ' גבוהה מידיי ומכבה את עצמו אוטומטית. את הקירור הרכבתי כמו שצריך ווידאתי שזה לא זז. קודם זה עבד מצויין, עכשיו זה מסרב לעבוד. מה הבעייה לעזאזל?
-
- 12 תגובות
- 766 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 2.4 ללא אוברקלוקינג,טמפרטורת המחשה במצב רגיל היא:42 מעלות בערך, בעת הפעלת תוכנות ,גלישה,ולמשל שאני ממיר בנרו ל- VCD לפני הצריבה אז הטמרטורה מגיעה ל-56-עד 58 מעלות.. האם זו טמפרטורה נורמלית? (לפי תוכנת SPEEDFAN)(יש לי רק שני מאווררים),שאלתי היא כזאת: יש לי מיזוג מיני מרכזי בבית,מה דעתכם שאקח צינור פשוט וקטן בקוטר נניח 1 ס"מ מתריס המזגן לאיזור המארז(לא לתוך המארז). מאוחורי המארז,והאויר הקר של המזגן פשוט יקרר את כל המארז וכך יורד את הטמפרטורות מה דעתכם?
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז קניתי את ה-zalman 7700 הענקי בעצתכם (או לפחות כעצת חלק מכם), לוח האם שלי מתאים, לא מפריע, אבל... המארז כן, יותר נכון הספק לא מספיק רחוק מהמעבד, מה עושים? מחליפים מארז? לאיזה? המלצות למשהו טוב וזול? תודה שוב! שמוליק.
-
- 8 תגובות
- 490 צפיות
-
-
http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=200&code=014 איך המוצר הזה?
-
- 14 תגובות
- 793 צפיות
-
-
מאיפה אפשר להוריד ביוס לכ.מסך שיתן יותר מתח? זה אפשרי ביכלל? כי הגעתי לגבול של הכרטיס עוד מגה הרץ אחד הוא ניתקע >: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=860244 5592 ואיך התוצאה?
-
- 6 תגובות
- 568 צפיות
-
-
-
בכמה צינורות עיבוד משתמש 6600GT וכמה אפשר לפתוח?
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
LINKADINK נתן קישור ל-OC E6300 http://www.legionhardware.com/document.php?id=606&p=2 לא הצלחתי לעשות OC בעזרת הקישור למחשב שלי, כשניסיתי לעשות זאת לקח למחשב כמה שניות יותר לאתחל וכל פעם ההגדרות בביוס שונו אוטומטי ל=AUTO אפשר לדעת למה ומה מגביל אותי?
-
- 9 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום, אז חזרתי מהארה"ב עם כמה חלקים חדשים + לוח וספק שקניתי בארץ והרכבתי את המערכת החדשה... הכל עובד נפלא, עכשיו הגיע הזמן לתת לה Boost אני מאמין... בגדול כרגע המטרה שלי היא להביא את המעבד לאיזור ה3.5 עד 4 ג'יגה הרץ, איפה שהוא יהיה יציב כמובן ולא חם מדי + להביא את הזכרונות למהירות בהם הם אמורים להיות - 1600Mhz... תוכלו בבקשה להמליץ לי מאיפה להתחיל? מדריכים מומלצים? משהו? המפרט המלא מעודכן פה בצד ואתם יכולים לראות. המון תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 22.04.2009 בשעה 11:19:46 אציין גם שכרגע לפי אברסט 5.01 - המעבד במנוחה באיזור ה19-20 מעלות והליבות על 33-34...משחה טרמית ששמתי - MX-2
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
היי משיטוטים פה ושם במטרה להרכיב לעצמי את המערכת הכי שקטה שאפשר אבל שתוכל לסחוב OC לא קטן (מחשב שיקנה כשתיהיה הירידה לQ6600 ובתקווה שבאותו זמן תיהיה ירידה גם לסדרת ה8800). חיפשתי מאוררי 120MM שקטים אבל שדוחפים הרבה אויר, אחד להרכבה על הקירור מעבד שזה יהיה נינג'ה כנראה או טוניק תלוי במארז שבסופו של דבר אני יבחר, והשני מאורר אחורי שמוציא אויר. בכל מקרה נתקלתי בחברה הזאת http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-74-14 שכמו שתראו המאוררים שלהם פשוט מטורפים לא להאמין לנתונים האלו 14DBA למאורר שדוחף 72CFM או 18DBA למאורר שדוחף 90CFM. מישהו יצא לו להתעסק אם המאוררים האלו? כי פשוט לא נראה לי הגיוני הנתונים האלו, ואם הם כן נכונים? איפה אפשר להשיג אותם?
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה כבר נתחן פה הרבה זמן... יש לי מעבד 1100 AMD בקרוב אולי אני ירצה לעשות לו OC והמאוורר שיש כרגע על המעבד לא מספיק כי במנוחה הטמפרטורה היא 55 מעלות ולפעמים ניכבה לי המחשב ביגלל זה... איזה מאוורר עדיף לקנות? אני מעדיף שיהיה שקט ושיקרר טוב... הציעו לי את המאוורר הבא ואמרו לי שהוא הכי טוב לזה... ZALMAN CNPS7000 מעבר לזה בדגם הזה יש תת דגמים.. איזה עדיף? והעם הוא שווה את הכסף? אולי יש משהו אחר? תודה מראש !!!
-
- 9 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שמתי לב שהמהירות של המאורר שלי לא משתנה בזמן עומס (50-60 מעלות) הוא תמיד נשאר על ה480 סל"ד וככה גם הטמ"פ בהתאם 65-75 רק כשאני מפעיל אותו ידנית (דרך RIVA) ל100% (1700 סל"ט) אז הוא לא עובר את ה50 מעלות מישהו מכיר את התופעה? עוד משהו שאני חושד שיש פה לא מעט אנשים עם כרטיסים שמאוד מתחממים אולי זה הבעיה גם אצלהם ...
-
- 2 תגובות
- 427 צפיות
-
-
שלום.. לפני כחודש קיבלתי מחשב חדש והכרטיס שלי כמו זהוכזר למעלה הוא ה-6800GT של לידטק.. קיבלתי את הכרטיס באריזתו (אני הכרבתי את המחשב אז כל רכיב קיבלתי באריזה שלו) ולאחר הפתיחה גליתי את הקירור האימתני של הלידטקים.. אני די מרוצה מהכרטיס שמריץ לי הכל חלק ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק בשביל לראות עד כמה הוא יכול להגיע. השאלה שלי היא לגבי הקירור לכרטיס.. עדיף לי לקנות קירור מיוחד (NV5) או להישאר עם גוף הקירור הענקי של לידטק? אני פשוט לא יודע כ"כ, משום שהקירור של לידטק שונה משאר הקירורים אם אני לא טועה.. ד"א אם זה פרט חשוב אז לידע כללי הכרטיס של נע בין 50-55 מעלות במנוחה.
-
- 2 תגובות
- 408 צפיות
-