אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
דרך הביוס אין לי שום שליטה על על ה- bus של ה- PCI\AGP. הדרך היחידה שאני יכול לעשות OC למחשב שלי היא באמצעות שינוי המכפיל של ה- CPU אולם לפעמים גם הוא מהווה מכשול כאשר המערכת נהיית בלתי יציבה במכפלה מסויימת (13, לדוגמא). האם יש תוכנה שבעזרתה אפשר לשלוט מהירות הבאס של ה- PCI/AGP ? מה עושים במקרה כזה ? מחליפים לוח ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני די חדש לכל נושא האובקלוקינג, והיום נראה לי שעשיתי משהו טיפשי. יש לי זיכרון DDR3 1333 , וכחלק מניסויים כאלה ואחרים שינתי את מהירות הזכרון בביוס מ- 1333 ל 1600 , וכעת המחשב נדלק כך שאין לי אפשרות להיכנס לביוס (פשוט מסך שחור ולוח האם פעיל) . מישהו יודע איך ניתן לשחזר את ההגדרות של הביוס ? לא שיניתי את המתח של הזכרון כך שהוא לא נשרף ...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אפשר לינקים לאתרים עם מדריכים, גלריות, פורומים, וכל דבר אחר שקשור אני אשמח מאוד
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בבקשה אם באתם להגיב שOC לזכרונות מיותר ... לכו . הזכרונות האלה במקור רצים על 9-9-9-24 1.5V 1600MHZ מדובר בזוג של 4GB כל אחד שרצים בDUAL (נבדק בCPUZ) ניסיתי להריץ תזומנים 12-12-12-35 1866MHZ (אין אפשרות אחרת בין 1600 לזה), 1.65V לא יכול אפילו לעשות POST . המחשב נכבה ונדלק מחדש עם הודעת שגיאה והגדרות דיפולט . PERFORMANCE ENHANCE על OFF , מעבד ללא OC . ניסיתי גם להשאיר את כל ההגדרות המקוריות ורק להעלות מתח ל1.65 וולט ולהוריד CL ל8 , לא עושה POST גם במצב כזה. הדבר היחיד שהצלחתי לחלוב זה להוריד COMMAND RATE מ2 ל1 , וזה לא עבר בדיקה כלשהי עדיין. הלוח Z77-D3H , מעבד 3570K. היו זכרונות יותר זולים ולקחתי את אלה בגלל פוטנציאל לOC של 2000-2133MHZ לפי מה שראיתי ברשת. מה הו…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד p4 1.5 GHz ולוח אם asus p4t עם בעיה קטנה : socket 423 אני רוצה לעשות לו oc ל2 ג'יגה הרץ אבל אני לא מוצא קירור שמתאים לסוקט שיש לי . הטמפ' של המעבד עומדת על 50-52 מעלות שזה מאוד גבוה !! יש לציין כי אם אני מפרק את המארז הטמפ' יורדת . המלצות למאווררים מתאימים לסוקט 423 תתקבלנה בברכה
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר את ב"חדשות" על המאווררים השקטים האלה של Scythe, שנקראים- S-FLEX. משהוא יודע מאיפה אני יכול לקנות אותם??? או מאוורים שברמה שלהם??? אפילו אם זה אומר להזמין מחול. תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעזרת איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המערכת לאחר העלת FSB כלומר תוכנה שבודקת את יציבות הלוח והזכרונות?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי P4 3000 פרסקוט על ASUS P4P800 DELUX. בזמן האחרון המחשב שלי מתכבה בפתאומיות.פתחתי לראות את המאווררים (מאוור מעבד סטוק,מאוורר מארז קידמי) כולם עובדים כמו שצריך. ניסיתי להפעיל את המחשב ומערכת הכריזה (P4P DELUX) הכריזה שמחשב חם מידי. נתתי למחשב קצת זמן והדלקתי אותו. ביצעתי בדיקת חום בתוכנת PC PROBE של ASUS ומצאתי שחום המעבד עומד על 94 C!! לעומת זאת חום הלוח הוא 28 C. סגרתי את המחשב לכמה זמן,הדלקתי ומדדתי חום שוב הפעם 54 ועלה תוך כמה דקות ל61 והמשיך לטפס למעלה תוך שניות. והלוח 28 C כל זה כשהמארז פתוח. בקיצור אין לי ספק שהקריסות הם מהחום למרות שאני לא מאתר בעיית קירור. החלטתי לקנות מאוור מעבד חדש. אני מחפש המלצה על משהו בתקציב של 150-180,שקט,ומקרר טוב. בנוסף אני כנראה אקנ…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה מאוורר קדמי למארז חשוב לי מאוד שהוא יהיה מאוד שקט (גם אם זה יבוא על חשבון עוצמת הקירור, המחשב שלי רוב הזמן לא במאמץ) כרגע יש לי את Arctic Cooling F12 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6276 שנראה לי הוא קצת רועש (לא משהו רציני פשוט המחשב הקודם היה יותר שקט) ואני מתלבט אם להחליף אותו לאחד מאלה: Noctua NF-S12B FLX http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7355 Scythe Gentle Typhoon 120mm Fan 800RPM http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&cat=11961 Enermax UCTB12 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6412 מבחינת העוצמה לא נראה לי שיש הבדל משמעותי ביניהם, השאלה אם יש טעם להחליף לאחד מהם? גם מבחינת איכות המאוורר וגם מבחינת הרעש...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו המפרט שלי בחתימה... יש לי 1200-1300 שקל לקניית רכיבים לאוברקלוק. מהארץ ומהאתר www.compusa.com כי בן דוד שלי יהיה שם ויוכל להביא לי מה שאני רוצה. אני בטוח קונה זיכרון חדש כנראה 512mb HyperX3200 2-2-2-5 אם לא אז משהו של ocz או את הvitesta זה יעלה לי 550-600 שקל.(אל תדאגו מאיפה שאני קונה) עכשיו ההתלבטות אם לקנות מערכת קירור מים BIG WATER + ספק כח חדש כנראה טרמלטייק 410w(יד שנייה) או לקנות הארד דיסק חדש ב-400(אני צריך אחד חדש ומהיר נורמלי) וספק כח טרמלטייק 410. ב-2 האפשרויות אני מצרף כמה כבלים ואיזה תאורה.. באיזה 100-200 שקל בערך. אני מתלבט כי יש לי קירור אוויר טוב sk7+sf2 פשוט עושה רעש,ויש לי הרבה אבק בחדר ואני לא יכול כל הזמן לנקות את ההיטסינק ולמרוח ממשחות כי אין לי כ…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD AXP 2500, ושאר החלקים של המחשב מפורטים בחתימה שלי. אני ניסיתי לעשות OC למעבד, הגעתי עד למתח של 1.875 ו-193FSB. לא יכולתי לעלות FSB יותר מזה, כי הייתי מקבל מסכים כחולים או תקלות בפריים95. אז אני בטח צריך לעלות יותר מתח, אבל אם אני אעלה יותר המעבד פשוט יטוגן בצורה איטית ויישרף לי עוד חודשיים-שלוש. אז רציתי לדעת, אם "התקלה" הזאת שיש לי (כל כך הרבה מתח ורק 193FSB) היא בגלל הספק כוח הג'נרי שיש לי (350W)???? אם אני אקנה ספק 300W ART של HEC אני אוכל להגיע ל-FSB גדול יותר עם פחות מתח?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זה המפרט של המחשב הנוכחי שלי בבית- מפרט די ישן, כונן קשיח שתי כוננים קשיחים ברייד אפס של Western Digital WD1600YS 160GB 1600YS לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R זיכרון F2-6400CL4D-2GBHK : G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 כרטיס גרפי LV361 : Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT Extreme 256MB PCIe מארז וספק ANTEC SONATA III 500W מעבד Intel® Core™2 Duo Processor E4400 מותקן עליו windows 10 קצת פחות קשור אבל יש לי אל פסק למעשה המפרט לא השתנה מיום הקנייה אוגוסט 2007 , זמן התגובה שלו - כרגע לא משהו. אבל אני זוכר שלקחתי לוח אם שיתאים לשידרוג בטווח הרחוק. * מ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מפרט המחשב שלי : AMD PHENOM X6 GTX 470 לוח GIGABYTE 890GPA-UD3H ספק SEASONIC 650 מארז HAF932 הייתי רוצה לדעת האם כדאי להשקיע בקירור לצ'יפסט , בבדיקה במאמץ אני מקבל טמפרטורה של 43 מעלות על הלוח אם וגוף הקירור של הצ'יפסט רותח.. בטעות נתקלתי במוצר הבא : http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodview.asp?idproduct=252 אז יש לי כמה שאלות האם ניתן להרכיב את זה על כל לוח אם ? בלוח האם שלי יש PIPE על הצ'יפסט, אם אחליט לשים תהיה בעיה שאוריד את ה PIPE ? (הPIPE מתחבר על כמה צ'יפים על הלוח אם) האם קירור MUGEN 2 על המעבד לא יפריע לקירור הצ'יפסט ? אשמח לקבל תשובות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תשמעו אחים שלי אני קונה ככה לוח אם:DFI NF4 SLI ULTRA INFINITY: מעבד:AMD ATHLON 64 VENICE 3000 כ"מ:GIGABYTE 6600GT SLI ספק 500W זה טוב לאובר?? זה טוב למשחקים בכללית?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
הינה מה שרציתם ועכשיו קיבלתם.. פעם שעברה התלוננו פה שהביקורת שהבאתי לא מקצועית משום שלא ציינו מתח וכל שאר הפרטים החשובים... עכשיו, כבר יצאו שתי ביקורות מקצועיות יותר והביצועים? חוגגים! מדהים מה המערכת הזו עושה! ביקורת ראשונה : http://www.hardkorehardware.com/reviews/bigwater/bigwater.htm ביקורת שנייה: http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Tt_Bigwater/index.html
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אודה לעזרה והדרכה בביצוע OC מירבי ככל שאפשר למעבד הנ"ל על הלוח הנ"ל. קירור:noctua nh-d14 +2 מאווררים בתצורת PUSH-PULL. זיכון:KINGSTON DDR3-1600. אילו ערכים אצטרך להעלות ע"מ לייצב את הזיכרון על 1600,מאיזה מתח מומלץ להתחיל למעבד ואילו עוד ערכים כדאי לשנות. כעת בוצע OC עם תוכנת ASUS ועומד על 4.4GHZ,אך אני בטוח שאפשר להגיע לתוצאה הרבה יותר גבוהה,במיוחד היות ותדר הזיכרון עדיין נשאר על 1333..משום מה. אודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה הקירור אוויר הכי טוב שיש בלי להתחשב במחיר רק ביצועים נטו?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האלן אז ככה עשיתי oc ל7600gt של גיגה בייט,שמתי לב לאחרונה לתקיעות פעם ב 20 דקות בערך,תקיעות של מספר שניות.אני משחק במשחק רשת וכל פעם בערך בעשרים דקות יש תקיעה.ב 3dmark05 לפעמיים יש תוצאה נורמלית ,ולפעמיים נמוכה הרבה יחסית מהרגיל. לפני שבועים בערך שהרצתי ati tool במשך שעתיים לא ראיתי eroes אבל עכשיו שהרצתי אחרי 5 דקות ,הבדיקה נתקעה לכמה שניות כמו במשחק אבל בתוכנה לא היה eeror.שאני ביטלתי את ה oc לא ראיתי סוג של תקיעה או משהוא בסגנון.יכול להיות שלוח אם או זכרונות מגבילים אותי? כי הלוח ממש מעפן וזכרונות של ddr 400.טמפרטורה לא מגבילה אותי כי השיא הגיע ל68.אני לא יודע עם להוריד את הקלוקים יפתור כי במילא הקלוקים שהגעתי פחות או יותר מאוד נמוכים.760 זכרון ו600 ליבה.הסטוק זה ליבה …
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. מערכת AQUATRON פועלת ללא דליפות!! (אחרי שני תיקונים קלים) אחרי שעת עבודה במצב IDEL, להלן הטמפרטורות. (טמפ' החדר בערך 28-29 מעלות)
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז יש לי את ה-H100i כבר כמה ימים, והמעבד שלי ב-OC ל-4.5GHz על מתח 1.38, יציב לחלוטין. אבל נראה לי שהטמפרטורות שלי גבוהות יחסית. יש לציין שהחדר שלי בגובה של בערך 5 מטרים מהקרקע אז הוא חם יותר, אני מעריך שהטמפרטורת חדר כרגע היא 27 מעלות משהו כזה. בכל מקרה, הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא כרגע 38/42/37/41 ובבדיקת מאמץ של 10 דקות עם פריים 95 הגעתי ל- 79/81/79/78. ה-H100i שקניתי היה מחבר שלי מה שאומר שלא הושבתי אותו עם המשחה המרוחה מראש כי הוא היה מותקן אצלו כמה ימים, אז ניקיתי את המשחה מהבלוק, שמתי נקודה על המעבד והושבתי אותו. היום לא הייתי מרוצה מהטמפרטורות אז פירקתי את הבלוק, שוב ניקיתי את המעבד עם אלכוהול, שמתי נקודה של משחה שוב והושבתי את הבלוק ואותן תוצאות... אתמול גם שיחק…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום פעם ראשונה שאני מתכוון לעשות OC קראתי את מדריך להמהרת כרטיס המסך קראתי בפורום ויש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל כרטיס המסך שלי הוא HD 4770 של POWERCOLOR מספר דגם AX4770 512MD5-P הקירור של הכרטיס מסך הוא הקירור הרגיל שבא איתו ספק enermax modu82+ 425w שאר המפרט נמצא במפרט שלי בצד 1. מה הם הטמפ' המומלצות לכרטיס שלי במאמץ ובמנוחה ? איזה טמפ אסור לי להגיע אליה? בקשר לדריברים האם אחרי שאני עושה OC אני ממשיך לעדכן את הדריברים רגיל או שצריך להחזיר את המהירויות להגדרות מקוריות? או שאסור לעדכן דריברים אחרי OC ? 2. כמה נקודות OC יכול להוסיף לי לבדיקה של 3DMARK06 (בבדיקה האחרונה 10310 סביר ?) האם אני יכול לעשות OC מבחינת הספק ? בתוכנה של ATI ה CATALYST CONTROL CENTER בקטגוריה …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני ממשיך? כל שינויי שאני עושה המחשב לא עושה פוסט שיניתי מתחים במעבד על 1.575 הזכרון על 2.2 מפרט: לוח אם striker extreme asus gtx 8800 4 giga gskill 800 e6750 קירור מים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן מעבד 3570k, קירור mugen II האם זה תקין? הפרש של 13 מעלות בין הליבות? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מאוורר 120/120 mm עם 100CFM (פלוס מינוס כך באיזור הזה) החיבור לא ממש משנה.... אני לא יודע מהיכן ניתן לרכוש מאוורר שכזה.. אם משהו יודע אני אשמח מאוד לדעת יש לי יחידת קרור למעבד Thermalright XP120 עם מאוור של "סקייט נינג'ה" רק 36 CFM זה עובד לא רע אבל זה לא זה.....
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-