אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של: I5 750\760 (בלי OC) 5770 4GB G.SKILL RIPJAWS GigaByte h55 - s2H ראיתי את הסירטון הבא: ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות. האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200. ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחד המחשבים שלי יש בעיה. א. שאני מסתכל מה הטמפ' של ה-CPU הוא רושם בדר"כ טמפ' באיזור ה-90 וזה נראה לי לא נורמלי ע"פ מה שאני יודע. מה יכול לגרום לכזה דבר ומה ניתן לעשות? ב. כשאני עושה למחשב restart הוא לא מצליח להידלק לגמרי מחדש. הוא מתחיל להעלות את עצמו ומיד לפני המסך של ה-BIOS נכבה. צריך לתת לו כמה דקות ואז הוא מצליח להיטען רגיל ולהיפתח. זה יכול להיות קשור למעבד או שזו אולי בעיה אחרת שקשורה לספק כוח או משהו כזה? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לדוגמא המעבד שלי מגיע ל2500 בערך יציב. עכשיו השאלה שלי מה יתן ביצועים גבוהים יותר 310x8 שזה 2480 או 248x10 שזה גם 2480,מהירות הזכרונות בשתי המצבים היא 400. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את הeVGA 7800GT 256MB עם קירור סטוק ומהירויות סטוק והוא יושב על 80 מעלות בערך במאמץ של 10 דקות בATI Tool artifact scan. הדברים שניסיתי לעשות ע"מ לשפר את המצב, ולא עבדו: *דרייברים שונים - כולל הבטא האחרון. *ניסיון לניקוי הכרטיס מאבק ע"י רוח (אחרי הוצאתו מהמארז) + ניקוי המארז והמאווררים של המארז מאבק. *הפעלת המאווררים של המארז על MAX. *המאוורר של הכרטיס מסך עובד כמו שצריך, אין עליו אבק והוא מסתובב. יש לי מארז Thermaltake Soprano שבו יש מאוורר 120MM מקדימה שמכניס, מאוורר 120MM מאחורה שמוציא, ומאוורר 92MM בדלת שמכניס. הכבלים במארז מסודרים בצורה טוב ואין הפרעה למעבר של האוויר. אשמח לעזרה ותודה רבה לעוזרים :-*
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אף פעם לא עשיתי אוברקלוק, ואין לי ניסיון עם זה. לאחרונה אני מרגיש יותר ויותר שהמחשב שלי נזקק לאוברקלוק. לפי מה שאני מבין גם המחומרה שלי מתאימה לכך. השאלה עד כמה זה יועיל לי? מוסיף את המפרט שלי: Intel 5200 Ocz vendetta cpu coller dfi ut ut P35 t2r G.skill ddr2 4096mb 800MHZ CL4HK gainward GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -55MM seasonic 550W HT מארז ANTEC300 הוספתי לו עוד 2 מאוררים איכותיים והמחשב קריר.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין שני מאווררים אלו Thermaltake Silent K8 Heatpipe CPU cooler לבין: Zalman 7000 Cu :s05:
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב לי המפרט הכתוב בחתימה. מערכת הקירור שלי היא מבוססת מים (מערכת סגורה) ועד היום לא היתה שום בעיה. לאחרונה המחשב ללא הודעה מוקדמת נכבה באופן פתאומי ללא שום התראה. הבוקר, החלטתי לבדוק את מצב החום של ה-CPU וגילתי שהוא מגיע ל-100 מעלות ללא שום מאמץ מיוחד (מצב סרק) כמובן שהוא מגיע ל-100 וקורס. (כל זאת אחרי כ-7 דקות מקסימום) אגב, הרדיאטור של המערכת וכל הצנרת דיי קרירים שהוא מגיע ל-100 . מה עושים? מאיפה מתחילים? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי לקנות מעבד חדש.. 3000+ ליבת ווניס נשבר לי מהווינצ'סטר שלא עובר 2.6 אני רוצה לדעת מה השבוע שיש לו את הסיכויים הכי טובים ? ואיפה אפשר להשיג בארץ?????? תודה מראש :-*
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם הלוח אם הזה פותח מכפלה של AXP 1700 0.13 micron ובכלליות אם הוא אופציה טובה ל overclock תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
את הדבר השקוף הזה קצת גמיש שמשתמשים בו להכנת glow pad??? אני צריך כזה דחוף !!!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שאני מבקר בפורומים והתרשמתי מאוד לטובה, מקווה שאוכל להשתלב אצלכם ולתרום את חלקי. המפרט הרלוונטי שלי לבעיה: amd a64 3000+ venice E6 stepping s939 dfi lanparty ut ultra-d hynix ddr400 ocz modstream 520watt האוברקלוק: cpu @ 1800/2400mhz 200/267mhz fsb 2000/2080mhz htt 1.4/1.67v vcore ddram @ 240mhz 10:9 timing @ 3-3-3-8 2.5/2.7v במצב הזה המערכת יציבה ועוברת superpi ו-3dmark עם טמפרטורות מצויינות למרות שיש לי קירור ג'נרי של thermaltake. לכן אני משוכנע שאין בעיות טמפרטורה למערכת, הבעיה נוצרת כשאני משנה את יחס הזיכרון למעבד ל-1:1 ואז אין יציבות. האם זאת מגבלה טכנית של הזיכרון הג'נרי? או שיש מה לעשות בקשר לזה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שדגתי את המחשב לא מזמן והחלטתי לעשות קצת oc ושמתי לב שזה קצת שונה מהמעבד הקודם שלי ( AMD )ראיתי שיש אפשרות להעלות את המכפלה או את הfsb כדי לעשות oc , איך מומלץ ? אני כרגע עובד במצב הזה ולא שמתי לב לשיפור מיוחד בביצועים (קובץ מצורף)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברה אני רוצה לבנות מערכת קירור מים אבל אני לא יודע איך לבנות את הבלוק אתם יכולים למצוא לי מדריכים (המדריך בתחרות המדריכים לא מצא חן בעניי ובלוח שלי אין חורים
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי בהום סנטר ראשים לדרמל (וולף) שלי וראיתי שיש להם רק ראשים של חברת Micromot. אני שוקל לקנות ראש יהלום (חותך) ורציתי לדעת אם מישהו התנסה עם הראשים של החברה הזאת ואם יש המלצות בקשר ללקנות או לא. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הביוס לא מראה את ה- VCORE של המעבד בתפריט של הביוס (במקום שעושים את ה OC) מישהו יודע איך אפשר להחזיר אותו כמו שהוא היה לי פעם שהוא כן הראה לי את ה VCORE? דרך אגב כל זה התחיל מהרגע שהחלפתי (עכשיו) את הקירור של ARTIC COOLING (לא הספיק לOC) לקירור של SUNBEAM TOWER 120MM
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אלו הנתונים שקיבלתי מ riva tuner : $ffffffffff Display adapter information $ffffffffff ---------------------------------------------------------------- $0000000000 Description : NVIDIA GeForce FX 5600XT $0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA) $0000000002 Device ID : 0314 $0000000003 Location : bus 1, device 0, function 0 $0000000004 Bus type : AGP revision 3.0 (AGP 2.0 mode) $0000000005 AGP status : enabled $0000000006 AGP rate : 1x 2x 4x supported, 4x selected $0000000007 AGP SBA : supported, enabled $0000000008 AGP FW : supported, enabled $0000000009 Base address 0 : de000000 (memory range) $0000…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה גיליתי למה אני לא יכול לישון בלילות מאוורר הוונטק משגע אותי לפני חודש כשה קניתי אותו שמתי אותו על סינק של המעבד לא שינה כלום כיום אני זקוק לסינק חדש הינה החוקים ביצועים טובים,שקט מאוד,בתקציב של 180 שקל,לא זקוק לחורים,פועל היטב במארז מאוורר חלקית
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכוון להכין את הLCD לפי המדריך הבא: http://www.arihav.com/products/display/LCDInstallation.pdf מישהו הצליח עם זה? זה קשה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.folder&path=200302162159444941&user=neo1987 יש לי זכרון kingston 256 2700pc לוח gigabyte ga-8pe667 pro אני ראיתי משהו עם אותו מפרט כמו שלי רק זכרון של samsung שהגיע ל 150 מה אני צריך לעשות כדי להגיע למשהו כזה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום. משתמש חדש לחלוטין, לא ביצעתי מעולם OC, ואני מבקש להמהיר מעבד i7-2600K. איך מתחילים? יש לינק, ווידאו או כל דבר שיכול לעזור? קראתי את הסטיקי, אבל יש לי הרגשה שמדריך עבור AMD הוא מעט שונה, וגם למיטב הבנתי מעבד ה K פועל בצורה שמאוד קל להמהיר. מדובר בלוח אם Gigabyte GA-P67A-UD3P קירור למעבד הוא ה Corsair A50 (קירור אוויר, מאוורר יחיד) הזכרונות הם של Corsair XMS3 לפני שאני מבצע כל פעולה, אשמח ללמוד (ואני מאלה שבהחלט מוכנים לקחת את הזמן וללמוד היטב לפני שהם יוצאים לפעולה) יותר. מדובר כאן על המהרה שהיא יותר לסיפוק פסיכולוגי, מאשר לייצר תוצאות בפועל. אני לא מבקש לשבור שיאים, ורוצה לשמור על המעבד בתחום הבטחון שלו. כמובן, יש לי גם הרגשה שהקירור של Corsair לא בדיוק מיועד …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי AXP 1800 בלי קירור מיוחד והמארז כתוב במפרט... עכשיו יש סיכוי שהוא יתחמם יותר מדי?! (לא קיבלתי עדיין את המחשב) עוד דבר - המחשב יישב מתחת למזגן, האם זה יעזור משמעותית? אם לא, איזה HSF כדאי? (אבל לא משהו מפלצתי ב300 ש"ח... משהו שפשוט יעשה את העבודה) אני לא אעשה למעבד אוברקלוקינג, ואני לא מתעסק איתו, החנות מרכיבה את המחשב בשבילי... עכשיו, בלי קשר, האם סטפינג משפיע על החום? ואיך אני יודע איזה סטפינג קיבלתי? תודה מראש נ.ב. - בבקשה תענו ואל תאמרו לעשות חיפוש כי אין לי כוח לזה...
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם הטמפ' של הליבות של המעבד תקינות? לוח אם Gigabyte ep45 dsl מעבד-e8400 מארז NZXT tempest air king עשיתי OC קטן של 3.4 MHZ והעלתי את המתח ל1.168W מתחת לזה המחשב קורס נ.ב המחשב סופר נקי מאבק +החלפתי משחה טרמית לפני חודש.. וגם סידור הכבלים אינה מפריע לסירקולוציה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האלן אז ככה עשיתי oc ל7600gt של גיגה בייט,שמתי לב לאחרונה לתקיעות פעם ב 20 דקות בערך,תקיעות של מספר שניות.אני משחק במשחק רשת וכל פעם בערך בעשרים דקות יש תקיעה.ב 3dmark05 לפעמיים יש תוצאה נורמלית ,ולפעמיים נמוכה הרבה יחסית מהרגיל. לפני שבועים בערך שהרצתי ati tool במשך שעתיים לא ראיתי eroes אבל עכשיו שהרצתי אחרי 5 דקות ,הבדיקה נתקעה לכמה שניות כמו במשחק אבל בתוכנה לא היה eeror.שאני ביטלתי את ה oc לא ראיתי סוג של תקיעה או משהוא בסגנון.יכול להיות שלוח אם או זכרונות מגבילים אותי? כי הלוח ממש מעפן וזכרונות של ddr 400.טמפרטורה לא מגבילה אותי כי השיא הגיע ל68.אני לא יודע עם להוריד את הקלוקים יפתור כי במילא הקלוקים שהגעתי פחות או יותר מאוד נמוכים.760 זכרון ו600 ליבה.הסטוק זה ליבה …
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לקנות קירור לQ6600 ואני מתלבט בין המוג'ין 2 לונדטה 2 מה יהיה עדיף המארז הוא ANTEC 900 וכל שאר המפרט צד אפשר לראות... תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-