אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אז החלטתי לשוטט קצת ברשת ולראות יצירות מטריפות ומשונות של אנשים... כנסו לגלריה המדהימה של ModdingZone... : מממ... ומה דעתכם על ה"מודינג" :AR15: הזה?! ;D
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים. הייתי רוצה לדעת האם אני יכול לנתק מקירור הסטוק את המתאם לסוקט 1366 ולחבר אותו לקירור ייעודי לסוקט 775, כדי לחסוך את תוספת התשלום (שמגיע ל-150 ש"ח..) על קירור שמגיע כמתאים לסוקט 1366. תודה רבה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני די חדש בכל העיניין של קירור מים אבל יש לי שאלה או שתיים... רציתי לדעת האם יעזור קירור מים לשפר את ביצועי המערכת שלי? והאם בכלל הככטיס מסך שלי תומך בקירור מים? הקירורים שיש לי עכשיו זה 2 מאוררים במארז + 2 בכרטיס מסך אחד על הספק כח ואחד על המעבד זה המערכת שלי: מעבד: I5 B2400 לוח אם: Gigabyte H67M-D2-B3 RMA : 6GB DDR3 1333Mh ספק כח: HEC COMPUCASE 600W כרטיס מסך:HD7870XT תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מאווררים של panaflo בארץ ? מאוורר כזה שימש ל בדיקה של ה AX-7. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת, אני תוהה אם להוסיף עוד מאווררים למארז ישפר בהכרח את זרימת האוויר שבו וכתוצאה מכך את הטמפרטורה. המפרט: I5 2500k @ 4.2GHz + TRUE 120 Asrock Z3 Pro 8GB ram Antec NeoEco 620W כרטיס מסך עוד לא סגור, זה יהיה או 280x או gtx 770, כאשר מבחינת מערכת הקירור זה יהיה Direct CU II של אסוס, Windforce של ג'יגהבייט, או Twin Frozr של MSI. כרגע במארז יש 4 מאווררים: אחד מקדימה, אחד למעלה, אחד בצד ואחד מאחורה. יש מקום להוספת עוד 120/140 גם למעלה וגם מקדימה ואני תוהה אם הוספה של שניהם באמת תעזור. תודה לכל המסייעים, וד"א אם למישהו יש תובנה על אחת ממערכות הקירור של הכרטיסי מסך הללו יחד עם המארז הנ"ל אשמח גם לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתם בשביל הכיף בא לי לשחק קצת באוברקלוק על המחשב הישן. אם מישהו רוצה לעזור, אשמח. נתוני פתיחה: לוח P4P800-E מעבד Northwood 3.0GHz זכרונות DDR400 על הפנים של Elixir שלא יעשו אוברקלוק גם לא ל-401MHz בלי להתרסק (אולי יוחלפו אם נגלה שיש טעם). קירור סטוק של אינטל (לא יוחלף) מטרה: לראות כמה OC אפשר לעשות למעבד. ידוע לי שחלק מהדגמים האלה ידועים ביכולות OC מצוינות (3.5-3.6GHz על אוויר), בעוד שחלק נתקעים עוד לפני 3.2. מעניין איזה שלי. הלוח אמור להיות טוב ל-OC. הזכרונות - לא יסחבו, אבל אם הם מסוגלים לעבוד בתדרים נמוכים יותר מהנומינלי, אפשר להפעיל אותם במחלק 5:4, ואז כן יהיה מרווח OC מסוים למעבד. הנסיונות הראשונים שלי לא צלחו כ"כ, וכבר ב-3.15-3.2 (עם זכרונות ב-5:4) היו בעיות לעלות ל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מאוורר שיש לו רק חיבור ישיר לספק כח, אני רוצה לחבר אליו חיבור ללוח אם, איך אני עושה את זה? ולגבי חלקים, יש לי חיבור מיותר של מאוורר-לוח אם. חג שמח
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אינני טועה. רציתי לשאול האם הדבר אפשרי. שכן המקרר לא מקרר כבעבר. אשמח להמלצות לשיפור הפעולה שלו. תודה מראש, רן
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר בבקשה שם של תוכנה לאוברקלוק למעבד דרך מערכת הפעלה ושלא יהיה CLOCKGANE תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בזמן האחרון הייתה מעט אכזה ממספר שבועות בהם מעבדי venice 3000,3200... הפגינו יכולות אובר קלוק דוחות ומפחידות.מדובר משבועות 20 ומעלה. עכשיו יצאו השבועות החדשים אשר מפתיעים ואף מצליחים לעבור את השבועות הישנים אשר נחשבו לפנינות oc.אמנם זה עדין מקרה אחד אבל המקרה היחיד שראיתי עם סטפינג כזה חדש. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70629
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום רב, יש לי בעיה עם המחשב - הוא נוטה להתכבות לעיתים קרובות מדי (בעת מאמץ). כאשר אני צופה בסרט או משחק במשחק מחשב ( Heroes of newerth ), לאחר זמן מסויים המחשב פשוט מתכבא. אחריי כמה פעמים שזה התרחש, פתחתי את המחשב מצד אחד ושמתי מאוורר שולחני רגיל עם 3 מהירויות. הדבר עזר והמחשב לא היה מתכבא למשך הרבה זמן. לאחרונה זה התחיל לעשות אותה הבעיה אפילו שהמאורר על מהירות שנייה ושלישית (OMG!) ואינני יודע בדיוק מה גורם הבעיה כאן. אני לא רוצה להשקיע כסף במאורר על המעבד ואז לגלות שזה לא קשור, או מאורר כללי למארז בלי לדעת אם זה באמת יעזור. בכל מקרה הנה שני תצלומי מסך של Speedfan . האחד לפני שנכנסתי למשחק והשני אחריי שהמחשב כבה, הדלקתי אותו וצילמתי . אני חושש שיש מצב שהבעיה היא …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. עם האוברקלוק הנוכחי (פרטים בחתימה) המעבד שלי נח על 44 מעלות ומתאמץ על 55. אני שוקל להחליף את הקירור כדי להפטר מהרעש ולדחוף את המעבד רחוק יותר, אבל מתלבט בין XP120 של ת'רמלרייט לביג-טייפון של ת'רמלטייק. למיטב הבנתי שני הקירורים עולים אותו דבר, ושניהם מתאימים ללוח שלי. ההבדל המרכזי מתבטא במשקל - ביג-טייפון שוקל כפליים מXP120 ורציתי לדעת אם תוספת המשקל והסיכון שכרוך בכך, אכן מקנים תוספת ביצועים. אשמח לראות מבחני השוואה בין השניים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... יש לי נסיון באוברקלוק וקראתי מדריכים ופה ושם אבל עדיין יש לי איזו בעיה קטנה לא סגור על מעלות תקינות ואיך להעלות ופה ושם (בלי מתחים...) אז ככה המעבד שלי זה core i 5 -750 קירור mugen 2 לוח אם DFI LanParty DK P55-T3eH9 זיכרונות 2X2 gskill 1600 בקיצור יש לי כל מה שצריך בישביל אוברקלוק חוץ מהאוברקלוק עצמו חחח המעלות שלי הן כאלה זה במאמץ עצבני ולידו במנוחה של ה cores http://img259.imageshack.us/img259/9673/32471231.jpg וזה של הcpu עצמו (שדרך אגב עדיין לא הבנתי מה ההבדלים יעני זה הליבות וזה המעבד אבל תאכלס איזה מעלות קובעות...) http://img153.imageshack.us/img153/1638/16049629.jpg נראה לי מעלות סבבה.. אבל לא בטוח אשמח לתגובות ועזרה והנה גם תמונות מדוייקותתת של הביוס שלי…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Arctic Freezer 7 pro rev2 או NZXT RESPIRE T20? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי תקציב של איזה 900 שקל אני מחפש מארז חזק ושקט אבל ממש השקט הוא המרכיב העיקרי. כוח הקירור גם די חשוב כי יש לי 2.66 ואני מתכנן oc מדי פעם עד ל3.0 ואפילו אולי קבוע. בינתיים שמתי את העין על מארז Thermaltake Highest Xaser III V1000C...
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. אני מקבל צפצופים ממחשב פנטיום 4 די ישן. בזמן שהוא דלוק כעבור זמן מסוים של שעה ומשהו או פחות הוא מתחיל לצפצף באופן קבוע למשך 10-15 דקות עד שהוא מפסיק לצפצף, והצפצופים באים והולכים עד שאני מכבה את המחשב. לכאורה יש פה בעיה חומרתית, למישהו יש מושג מה פשר הבעיה ? תודה רבה מראש על כל עזרה שתתקבל.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה דיי ברור שהספק חשמלי שעומד על כמעט 300 WATT חייב להפוך לאנרגייה כלשהי, אז כן מחשבים פולטים חום אבל כמה לעזאזל ?! מארז הP3 הישן שלי היה מברזל או משהו כזה... אולי פח עבה? לא יודע אבל הוא היה דיי קר ושנגעתי בו לא הרגשתי שום דבר מיוחד, היה תמיד דיי נעים, וזה לא שהייתה בו איזה מערכת קירור מים, היו בו רק שני מאוורים חלשים מאוד, אחד לספק ואחד למעבד... והוא גם ממש היה שקט. עכשיו עם ה (ראה מפרט) הוא כמו תנור ועוד עם 7 מאווררים בפנים (כולל ספק והכל) !!! יכול להיות שזה בגלל אלומיניום ? או אולי בגלל האוברקלוק ? אם אני שם את הפנים שלי על מארז זה בערך כמו לשים את הפנים על כביש במדבר באמצע בקיץ, ממש ממש ממש חם וזה מחמם לי פה את כל החדר ואני ממש לא אומר את זה בצחוק. אני חושב שזה בגלל…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת מס' דברים, קודם כל - קראתי את המדריך ל-OC אבל הסתבכתי קצת מכיוון שאצלי בלוח זה שונה, ישנה אפשרות שנקראת: RapidBoost - OC Jumper , ההגדרות קצת שונות שם (חוץ מהדברים הבסיסיים) - מישהו מכיר את האפשרות\משתמש בה? יש לי מעבד Q6600 ואני רוצה להגיע איתו ל3.0Ghz (לא יותר מזה כרגע) לוח אם - MSI P45 Neo-F קירור - AC Freezer 7 ספק - SeaSonic 620Watt אודה באם תוכלו לעזור בעניין נ.ב. האם הטמפ' האלה סבירות? לא קצת גבוהות מדיי? *כרגע כל המאווררים ב-Default (אני מניח, לא שיחקתי עם זה עדיין)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה פעם אתר שלפי צבע הלד אמר את המתח והזרם שהוא צורך. למישהו יש את הכתובת?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התחלתי להתקין Arctic Freezer 7 rev 2 על לוח GA-Z170-D3H במחשב חדש (פעם ראשונה שאני בונה). אחרי ששמתי את הבסיס, קיבעתי אותו עם זוגות הפינים (הבז' והמרחיב השחור) והנחתי עליו את הגוף גיליתי שהבסיס סימטרי רק לכיוון אחד, מה שאומר שאני יכול לכוון את המאוורר למעלה או למטה אבל לא קדימה או אחורה (לכיוון יציאת האוויר מהמארז). לכאורה הפתרון פשוט - להוריד את הגוף, לפרק את הבסיס ולהתקין הכל מחדש בסיבוב של 90 מעלות. רק מה? בניגוד למה שקראתי על גופי קירור אחרים, ב-AF7 הפינים לא כוללים הברגה ונראה כאילו הם בפנים כדי להישאר. ראיתי באינטרנט שמישהו הצליח להוציא אותם ללא בעיות אבל לי זה לא הלך ואני חושש שאם אפעיל עליהם יותר כוח ממה שכבר ניסיתי הם לא יהיו שמישים …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מארז gigabyte 3d aurora 570 אני מעוניין לקנות קירור למעבד של חברת noctua c-14 האם הקירור יכנס לי למארז?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מוזר לי שלא מומלץ כאן הזלמן הנ"ל. נכון שהוא עולה ב100 ש"ח יותר מהמוגן 3, אבל נראה שיותר קטן , פחות תופס מקום, (ומאפשר שימוש בזכרונות גבוהים). תקנו אותי אם אני טועה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד 5600x וקירור Corsair H100i Pro. הטמפרטורה של המעבד עולה ויורד בין 35 - 40 מעלות רק כאשר דפדפן פתוח ( chrome ). זה הגיוני? כשאני במשחק הטמפרטורה בממוצע על 50 מעלות.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חושב שאם אני יותר מידי דוחף את המעבד באוברקלוק ל 4.5Ghz וצפונה המחשב נופל בגלל בעיות של הזיכרון (ככה נראה לי) ... יש לי זיכרון Corsier 2x2Gb 1600Mhz בתזמון 9-9-9-24 אני חושב שאם אני אשנה את התזמונים של הזיכרון היה שיפור ביציבות המעבד והמערכת... איפה אפשר לקבל פרטים בנושא... ראיתי אנשים שהעבירו ל 8-7-8-20 , בגלל שאין לי מושג החלטתי לשאול.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-