אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קניתי לוח אם של אסוס - Asus P8Z77-I Deluxe וקירור מים - Antec kuhler 620 ואני מחבר אליו מאוורר עם PWM ללוח יש חיבור אחד של cpu fan ואחד של chassis fan. אני יכול לחבר את המאוורר לחיבור של המעבד ואת המשאבה לחיבור של המערכת בלי בעיות? לא ממש בא לי לחכות למפצל כמה ימים...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש משהו סביב ה120 שח. קירור אוויר כמובן, יהיה oc אבל כנראה בלי להעלות את המתח בשלב ראשון. לוח אם הוא Gigabyte GA-Z87P-D3. לא חשוב כ"כ הרעש, שיקרר כמה שיותר. ראיתי שהמבחר בksp הוא גדול יותר וגם זול יותר. מה שנכנס בתקציב זה בערך אלה: Arctic Alpine 11 Pro [h=1]Scythe Katana 4 [/h]Scythe Samurai ZZ Scythe Katana 4 Arctic Cooling Freezer 13 CO תודה רבה!!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני די בבאסה בגלל זה ניקיתי את המחשב לאחר שנתיים הוא היה מלא אבק עכשיו יש מאוורר שהכבל שלחו מחובר ל "cpu fan" שהוא הפסיק לעבוד עכשיו אני לא יודע אם יש מצב להחזיר את המאורר לחיים או שאני צריך לקחת את המחשב לתיקון או שאולי אפשר לתקן את זה לבד אני חייל ואני מעדיף לחסוך כסף....... כך שאם יש פיתרון טוב ולא פן לשיער כמו שאני שמתי עכשיו אני הודה לכם אולי זה בכלל הגדרות במחשב או משהו......... תודה רבה מחכה לתשובה בקוצר רוח להתראות
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של: I5 750\760 (בלי OC) 5770 4GB G.SKILL RIPJAWS GigaByte h55 - s2H ראיתי את הסירטון הבא: ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות. האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200. ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לשתף אותכם בטמפרטורת המערכת שלי ולדעת אם הם תקינות.. מישחק שעבד עליו בבדיקה הוא BT4
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי geil one BH5 שנמצאים תחת אוברקלוק דיי גבוהה וקראתי שבמתחים כאלה דרוש קירור אקטיבי. ראיתי פעם מן מאווררים קטנים של 40מ"מ שמתלבשים על הזכרונות אבל אני לא מצליח למצוא אותם עכשים. אם מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול להשיג אותם או לתת פתרון אלטרנטיבי זה יהיה מאוד נחמד
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה מה שהצלחתי להגיע.העלאת מתח גדולה יותר גם לזכרונות כבר מעלים לי את טפ' ה-NF4 ל-75 מעלות והמעבד במאמץ ל-50. האם כדאי להמשיך?מה יגביל ואיזה קירור לבקר?כי הכרטיס מסך יושב בידיוק על הבקר. [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוד רגע מתחרפן מהמחשב .. כמה רעש מכשיר חשמלי ארור יכול להוציא?! המחשב: Athlon3200+ עם XP120 וThermoflow120MM עליו. DFI nForce4 Ultra-D עם הקירור הקירור המקורי על הצ'יפסט מארז TT Soprano עם 2 טנדרבליידים וסיילנט קט שהתחרפן (בעליה של המחשב הוא נשמע כמו טרקטור ואז כשאני מביא לו כאפה הוא נרגע). כרטיס מסך GeForce 7800GT עם הקירור המקורי. אני אשמח להמלצות להשקטת המערכת כמה שיותר, תוך כדי שמירה על ביצועי קירור טובים כדי שיאפשרו OC בעתיד. תודה לכולם.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי חיפוש בכל מיני מקומות לא הגעתי למסקנה ברורה. איזה bearing הכי שקט? sleeve, ball, sleeve+ball, 2ball או אחר. ואני מוכן לשמן את המקום הזה שפותחים במרכז המאוורר פעם ב3 חודשים בערך בשביל השקט.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן לשים משחת arctic silver בכרטיס המסך או שהיא נועדה אך ורק למעבד?אודה למי שמבין בעניין ויוכל להשיב לי
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 9600GT של Gigabyte. אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך ויש לי כבר את התוכנה אז רציתי לדעת איך לעשות את האוברקלוק. אם מישהו יוכל להביא לי מדריך זה יהיה מצוין. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. כאשר עושים OC הלוח אם מתחמם ? (שלי למשל זה DS3L) אם כן - זה משהו שצריך לדעוג לגביו, או שזה לא נורא ? 2. אחרי שמסימים את ה OC מחזירים את כל ההגדרות כמו שהיה לנפי ה OC או שמשאירים (כל ה DISABLE וכאלה, בטח שלא ה FSB והמתחים) 3. במצב שה OC לא יציב מחוסר מתח - איך אני אמור לדעת איפה חסר מתח ? אפילו אם למשל אני בודק, מוסיף מתח ל CPU ועדיין זה לא עוזר, אז זה או בגשר הצפוני או בדרומי, או בעוד משהו שיש (לא זוכר איך קוראים לו) מה אני אתחיל לשחק לכל אחד במתח ? וכשאני מתחיל את ה OC עם איזה מתח להתחיל בגשרים - מאיפה אני לוקח את המתחים שלהם ? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- שמעו יש לי בעיה מוזרה. כשהייתי על 3.2GHZ ועל מתח רגיל 1.120, הטמפ' במנוחה היו על 44 +-, ומאמץ על 58+-. עכשיו מתי שאני עולה ל3.3GHZ) 370), ואני על אותו מתח, הטמפ' במנוחה גם 45+-, והבעיה שאני לא יכול לבדוק במאמץ, כי כל פעם שאני מפעיל את התוכנה OCCT, זה עושה לי: OCCT.EXE הפסיק להגיב, "בעיה כלשהי גרמה לתוכנית להפסיק לפעול כראוי. WINDOWS יסגור את התוכנית ויודיע לך אם ישנו פתרון זמין" (ויסטה). עכשיו, אני מניח שזה בגלל היציבות כי כשהייתי על 3.2 זה לא עשה לי ככה, יכלתי להפעיל את התוכנה כבדיקה המלאה, אבל מתי שאני עליתי ל3.3 זה קורה.. לדעתכם כדאי להעלות במתח? תודה לעוזרים.. עריכה: אני עם קירור סטוק, ו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
החלטתי לעשות OC לכרטיס שלי, והשתמשתי בCOOLBITS. אחרי שאני מתקין את הREGISTRY הנ"ל, אז באופצית האוברקלוק בדרייברים יש "detect optimal frequencies". עשיתי את זה, וזה החליט לעשות לי אוברקלוק מכובד מאד אני חושב לקירור הסטוק שלי, 560 לליבה ו784 לזכרונות. הרצתי 3DMARK05 וזה נתן לי שיפור גדול מאד יחסית של כ-1500 נקודות. הטמפ' עלתה מ45 בIDLE ל52-53, וישר אחרי שהרצתי 3DMARK אז נכנסתי להגדרות והסתכלתי, והטמפ הייתה 54-55... אני לא יודע אם זה נחשב לטמפ' בעומס. איך לבדוק באמת כמו שצריך טמפ' בעומס? לא היו שום ארטיפקטים ב3DMARK והכל כמו שצריך, ואם אני לא טועה אז הטמפ' סבירות לחלוטין. עכשיו לשאלות א. האם מומלץ להשתמש בDETECT OPTIMAL FREQS של COOLBITS, או שזה שם לי על FREQS יותר מ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר מסע ממושך של בחירת קרור למעבד E6400 ולוח של GIGABYTE 965P S3 החלטתי לקנות את הTUNIQ120. פתיחת האריזה הראתה סידור יפה של המרכיבים, משחה-יש, לוחות תמיכה-יש,פונטציומט-יש, ומפלצת כמעט במשקל קילו-יש. התקנה קלה- לא ממש. יש צורך בהדבקת לוחית התמיכה באחורי הלוח אם(יש דבק דו צדדי שמגיע מוכן כבר על הלוחית) השחלת הברגים מהצד האחורי ורק אז הלבשה של הגוף קרור(לאחר משיחה במשחה טרמית) ונעילת הברגים ע"י אום סגור והלבשת קפיצים. כאחד עם ידים יחסית ארכות, היה צורך בפלייר שפיץ וקורדינציה יחסית יפה לסגירה טובה של האומים. הבעיה התרחשה לאחר מכן. לאחר הרכבת כלל הרכיבים ולקראת תחילת עדכון ביוס, העמדתי את המארז. עדכון ביוס מתחיל ולאחריו נגעתי קלות עם המרפק במארז והמחשב קרס ונכבה. נסיון הדלקה-…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ללא שום בעיה...סתם ישר שמתי FSP על 350..יכול להיות אני יכול עוד להעלות! אבל אני מפחד קצת על הזכרונות שיישרפו. שמתם לב שהזכרונות עובדים חופשי! על 875MHZ המפרט: E6300 945P-S3 KINGSTON 512*2 [DC] 667MHZ 250G WD SATA II http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=162392 יכול להיות מאוחר יותר אני אעלה את הFSB ..רק תמליצו ותנו עצה מה לעשות?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני יומים ניסתי לעשות אובקלוק העליתי את SYSTEM CLOCK מ - 133 ל - 136 והכל היה מצויין העליתי את מהירות המעבד מ 1400 ל 1430 (אני יודע לא משהו רציני) ואת הבאס מ 266 ל 280 אחר כך העליתי מ מ 136 ל 142 והנה צצה לה בעייה גדולה (היה לי מסך שחור לא ראיתי כלום יותר והייתי צריך להוציא את הסוללה מלוח האם) יש לי AMD ATHLON XP 1600 ENERMAX S710-B GIGABYTE GA7VTX-H CRUCIAL 256MB DDR 2100 מישהו יודע מדוע הבעייה הזאת, ?!?!?!?! הרי האוברקלוק שעשיתי לא היה רציני בכלל והמעבד לא עבר את ה43 בטמפ' שלו
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי כרטיס מסך של לידטק - GeForce Ti4400 128MB מכוסה בצלעות ... אני רוצה לקנות Arctic Silver 3 (לא Adhesive ) בשביל המעבד שלי , והשאלה היא האם אני יכול להשתמש בארטיק גם לכרטיס המסך , כדי להגדיל את יכולות ה OC שלו , או שאני חייב את ה Adhesive ?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המאווררים של ה660ti הגיבור שלי, התפרקו והלכו לעולמם. מאחר והכרטיס בן 5 ועוד כוחו במותניו, המליצו לי לפרק את ההיטסינק, לשים משחה טרמית חדשה ולהצמיד לו 2 מאווררים של מעבד \ מארז. מה האופציות המומלצות ואיך אני מצמיד אותם לכרטיס?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. לאחרונה מאווררי הפליטה בNZXT Tempest שלי התחילו לזייף ועושים רעש סוני מעצבן שאני לא יכול לסבול. המדוברים הם השניים העליונים (פליטה) וזה שבחלון (גם פליטה), לכן אני צריך שלושה. שניים למעלה - 140 מ"מ וזה שבחלון 120 מ"מ. צריך את המלצתכם למאווררים השקטים ביותר. לצורך כך הקצבתי 150 ש"ח אבל אם דברים טובים באים ביוקר אשקול גם זאת. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. משתמש חדש לחלוטין, לא ביצעתי מעולם OC, ואני מבקש להמהיר מעבד i7-2600K. איך מתחילים? יש לינק, ווידאו או כל דבר שיכול לעזור? קראתי את הסטיקי, אבל יש לי הרגשה שמדריך עבור AMD הוא מעט שונה, וגם למיטב הבנתי מעבד ה K פועל בצורה שמאוד קל להמהיר. מדובר בלוח אם Gigabyte GA-P67A-UD3P קירור למעבד הוא ה Corsair A50 (קירור אוויר, מאוורר יחיד) הזכרונות הם של Corsair XMS3 לפני שאני מבצע כל פעולה, אשמח ללמוד (ואני מאלה שבהחלט מוכנים לקחת את הזמן וללמוד היטב לפני שהם יוצאים לפעולה) יותר. מדובר כאן על המהרה שהיא יותר לסיפוק פסיכולוגי, מאשר לייצר תוצאות בפועל. אני לא מבקש לשבור שיאים, ורוצה לשמור על המעבד בתחום הבטחון שלו. כמובן, יש לי גם הרגשה שהקירור של Corsair לא בדיוק מיועד …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אוברקלוקינג הבנתי שזה גורם למחשב לעבוד יותר ממה שהוא מסוגל אז רציתי לדעת איך אני עושה את ה אוברקלוקינג במחשב שלי תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני צריך גריז תרמי שמגיע באריזה כמה שיותר קטנה (ושיהייה נורמאלי...) תקציב- עד 50 ש"ח כולל משלוח תודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט המלא שלי מופיע בצד ימין למי שמעוניין להציץ. כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3, מתכון בזמן הקרוב להוסיף לו עוד מאורר. עומד כרגע על 4.0GHZ עם מתח של 1.48/1.5 לכל היותר. בבדיקות של שעה: במאמץ מלא אני נמצא על 60 - 62 מקסימום. במאמץ מלא (עם מזגן) אני יושב בצורה דיי נוחה על 55 מעלות! המארז שלי לא מסוג המארזים שהיצרן חשב בצורה טובה על זרימת האוויר - אבל אני חיי עם זה. הוספתי מספר מאוררים ואפילו עשיתי סוג של "קומבינה" לעוד מאורר וסה"כ אני חושב שזה תורם דיי טוב. השאלות: 1: לגבי הOC אני ישמח לשמוע דעות - אם זה לגבי המעלות או אם זה לגבי המתח. 2: היצרן מצהיר על חום מקסימלי של עד 62 מעלות. עד כמה באמת מבלי לגרום לו נזק אני יכול להמשיך? 3: הצ'פסט שלי ללא מזגן ובזמן…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-