אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי - 1- הטמפרטורות רק עלו! אם קודם הייתי מקבל בסביבות 31-32 (zalman 7000, generic paste) עכשיו, עם sp94, טורנאדו 80 ו-as5 זה יושב בסביבות ה40 (טמפרטורות נמדדות עם MBM5) זה פשוט לא נראה הגיוני - הכבלים מאוד מסודרים ויש 5 מאוררי מארז, 2 מקדימה מכניסים, 2 מאחורה מוציאים ואחד בדלת מכניס שכבת הpaste מאוד, מאוד דקה 2- אני לא מצליח לשלוט על המאורר עם האנרמקס שלי (A5) - סיבוב של החוגה לא מזיז לא כהוא זה והוא ממשיך להסתובב במהירות המירבית.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. האם יש תוכנה או איזה אפליקציה בווינודס 7 ששולטת על מהירות המאוורר ? שאני אוכל לכוון אותו למשל באחוזים 0-100 כמה אני רוצה שיקרר?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני די חדש לכל נושא האובקלוקינג, והיום נראה לי שעשיתי משהו טיפשי. יש לי זיכרון DDR3 1333 , וכחלק מניסויים כאלה ואחרים שינתי את מהירות הזכרון בביוס מ- 1333 ל 1600 , וכעת המחשב נדלק כך שאין לי אפשרות להיכנס לביוס (פשוט מסך שחור ולוח האם פעיל) . מישהו יודע איך ניתן לשחזר את ההגדרות של הביוס ? לא שיניתי את המתח של הזכרון כך שהוא לא נשרף ...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ואני רוצה ליבדוק את החום שלו אני רוצה ליבדוק את החום של המעבד ושל הכרטיס מסך ואיך אני עושה בדיקת מעמץ למחשב?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי (לצערי) מעבד פנטיום 4 (סוקט 478), ליבת פרסקוט, והמאוורר המקורי עושה רעש וגם לא מקרר. אני רוצה קירור חדש למעבד, שגם יתאים לסוקטים החדשים בסביבות 175 ש"ח. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה אוברקלוק יציב אפשרי בRyzen 5000 לזיכרון ומעבד בלוח 5+3 Phases Pure Digital VRM ? למשל 5600G בלוח אם Gigabyte A520M DS3H Micro ATX AM4 64GB (2x32GB) Memory Kit – 3200MHz CL-16 – 1.35V
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. מערכת AQUATRON פועלת ללא דליפות!! (אחרי שני תיקונים קלים) אחרי שעת עבודה במצב IDEL, להלן הטמפרטורות. (טמפ' החדר בערך 28-29 מעלות)
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אתמול בבוקר עשיתי ניקוי יסודי להמאוורר של המעבד והחלפת משחת טרמי שחיברתי חזרה הטמפ פשוט עלו ב20% יותר ממה שהם היו מוקדם מפרט 4670K H87 PRO FREEZE 13 PRO CO IDLE 30-40 LOAD 66 יכול להיות שמאוור לא יושב טוב?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המעבד שלי i5-750 באוברקלוק של 3.6 במנוחה הוא על 37 מעלות במאמץ של שעה occt הוא מגיע ל65 הטמפרטורות סבירות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי חיפושים שעשיתי, לא מצאתי מישהו שעשה משהו דומה למה שאני רוצה לעשות אז אני פותח ת'רד חדש. אני רוצה לעשות אובר קלוק למעבד Pentium 4 530 - 3.0Mhz (כמו שרשום במפרט שלי) בלי להוסיף או לשנות את הרכיבים הקיימים. עד כמה מקסימום אני יכול להגיע במהירות השעון ועדין לשמור על מערכת יציבה? מה הטמפ' המקסימלית שאפשר להגיע עם המעבד? מה המתח המקסימלי המומלץ למעבד ולזכרונות? כרגע אני עובד עם OC קטן יחסית, אך יציב של מהירות שעון של 3.75. עוד דבר: הזכרונות נראים שעובדים לאט יותר. כשבדקתי ב CPU-Z נראה שלוקח להם יותר סיבובי שעון מלפני ה OC. אני אצרף תמונות לפני ואחרי בהמשך. תודה לכל המגיבים.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במידה ויש פה מישהו עם ביג ווטר, הייתי שמח לשמוע איך המארז מקורר, ומה הבדל המעלות מהקירור הקודם (וכמובן איזה קירור היה). הכונתרת שונתה מ: "הבדל ביצועים בין XP120 ל BigWater, נראה מוזר..." http://www.teschke.de/heatpipes/News/components/H2O/TT_Big_Water/tt_big_water.html הטבלה בריבוע הכחול באמצע מראה הבדל ביצועים במאמץ של 13 מעלות! (השתמשו באותו מאורר בשניהם).
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעו חברה אני צבעתי את המארז שלי בשחור יצא פשוט משהו משהו לא צריך לשייף כלום צריך רק שלוחות האלומינים והפלסטיק יהיה נקי בלי שום ליכלוך עליו ליצבוע שכבה ראשונה בעדינות בלי שום נזילות ואחרי עשר דקות אפשר כבר את השניה אני לא יודע מה בקשר ל מספר השיכבות כי אני שי צבעתי בשחור אז זה כיסה לי ישר את הלבן ומי שרוצה ליצבוע בצבע בהיר יותר יצטרך יותר שיכבות. אבל על הפלסטיק לא יורת מ 3 שיכבות כי אז כבר שיכבת הצבע עבה והצבע מיתפרק או נישרט בקלות!!!
-
טוב אז אני הולך למרוח חומר טרמי על המעבד שלי בתקווה שזה יוריד כמה טמפ אחר כך אני מתכוון לעשות אוברקלוק למעבד שלי AMD ATHLON 1600 מ1.4 ל1.68 הדרך הטובה היא פשוט להעלות את הFSB?? ועוד שאלה בקשר לחומר הטרמי צריך לחכות עד שהוא יתייבש? אני הולך למרוח NANOTHERM
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. חדש פה, חדש לעולם המחשבים. אני מנסה למצוא מקום (אתר) שבו יש השוואה בין גופי פתרונות הקירור השונים. אני לא מצליח לעשות סדר בבלאגן: בבחינת "מרוב עצים לא רואים את היער". אז מה אני מחפש? קירור שיעלה בערך 50 דולר (אני גר בארה"ב), ויהיה טוב עבור core i7-2600K (שאני מקווה שיעבור המהרה - ברגע שאלמד איך עושים זאת). לא מדובר על מעבד שעומד להפעיל את תכנית הגרעין האיראנית. יותר עבור משחקים, ועבודה כללית. אפשר לקבל הפניי או המלצה? שאלה כבדרך אגב: מכר הציע לי לרכוש ממנו קירור שנקרא Xigmatek Aegir (מקווה שאני מאיית את זה נכון) בעלות של 45 דולר. במצב חדש. מה דעתכם על כך? תודה מראש - כמו תמיד
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתם חיפשתי OC ביוטיוב, ותראו איזה מדריך מצאתי.. מקווה שמותר לפרסם ככה מדריך, אם לא תמחקו ..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר זמן רב אני מריץ את המחשב בFSB 155 במקום 133 במקור. ברשותי P4 2.66GHZ B הFSB הוא 133 במקור והמכפלה 20. כבר זמן רב אני בהמרה של 155mhz FSB וללא שום בעיות. כעת שאני מנסה לעלות ל160 המחשב נופל ישר אחרי טעינת הווינדוס. מסך כחול כזה של XP וריסט למחשב אוטומטי. ברשותי זכרונות של A DATA 200mhz הפשוטים ביותר, 2 סטיקים של 512MB מסודרים בDUAL. אני יכול לקבוע להם את התיזמונים, כרגע התזימונים על מצב אוטומטי על הכי גרוע 2.5 CAS 4 RAS TO CAS 4 RAS 8 cycle time כרגע זה נובע ממצב אוטומטי בביוס. אני יכול לקבוע מנואלי (ידני) מה יהיה כל אחד. המתח למעבד ולזכרונות קבעתי AUTO. ויחס התדר לPCI AGP נראה לי נעול, כי בחרתי בביוס על תדר של 66.6/33.3 משו כזה זכור לי. יש ל…
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע האם למצוא ריאוסטט שיתן התנגדות שיוריד את המאורר לבין 7-12 וולט או 0-12. האם 7וולט למאוורר זה מספיק שקט?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
הוא הוצע לי כקירור שקט בלא תוספת מאוורר למעבד i5 3470 . האם הוא מספיק טוב? הבנתי שקירור פסיבי תלוי בסירקולציה שבמארז. אני מתכנן לקנות את המארז הזה שמגיע עם 2 מאווררים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3819 חשבתי על אפשרות נוספת: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=247 האם זה מספיק שקט וקר? תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גאה להודיע שהמחשב שלי עובד כבר 4 ימים ביציבות מושלמת בלי ולו מאוורר אחד! נתיקתי את המאווררים של המעבד והספק כח רק כדי לראות מה יקרה, והחלטתי למתוח את זה עד הסוף... כשראיתי שהמחשב עדיין עובד אחרי 20 סבבים של הבנצ'מרקים לCPU בSANDRA החלטתי להשאיר אותו ככה, ו4 ימים לדעתי זה מספיק זמן להכריז שהוא יציב! הגעתי למצב שהרכיב הכי מרעיש זה ההארד-דיסק, מישהו יכול להמליץ ההארד-דיסק הכי שקט? (ביצועים פחות חשובים לי, אבל רעש משגע אותי!)
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוד רגע מתחרפן מהמחשב .. כמה רעש מכשיר חשמלי ארור יכול להוציא?! המחשב: Athlon3200+ עם XP120 וThermoflow120MM עליו. DFI nForce4 Ultra-D עם הקירור הקירור המקורי על הצ'יפסט מארז TT Soprano עם 2 טנדרבליידים וסיילנט קט שהתחרפן (בעליה של המחשב הוא נשמע כמו טרקטור ואז כשאני מביא לו כאפה הוא נרגע). כרטיס מסך GeForce 7800GT עם הקירור המקורי. אני אשמח להמלצות להשקטת המערכת כמה שיותר, תוך כדי שמירה על ביצועי קירור טובים כדי שיאפשרו OC בעתיד. תודה לכולם.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שווה לקנות את: Thermaltake Hardcano 12 ? http://www.thermaltake.com/accessories/hardcano/a1845.htm והקירור מים הזה: קישורים: http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0005-01BigWaterSE/cl-w0005-01.htm http://www.thermaltake.com/images/watercooling/cl-w0005-01BigWaterSE/cl-w0005-01enlarge.jpg אני רוצה לשעות אובר קלוקינג מ3.2 ל4 גיגה הרץ (אינטל) האם הדברים האלה יועילו? תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה קירור יותר טוב למעבד CoolerMaster Hyper TX3 - I5 או Scyth Shuriken Rev B? אני רוצה שהקירור יקרר כמה שיותר טוב ושיהיה כמה שיותר שקט, יכול להיות שבעתיד אני יעשה OC קטן לאיזור ה3Ghz, אז איזה קירור אתם אומרים שיותר טוב?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה את המערכת קירור של EMP אז המליצו לי לעשות OC אז איזה רכיבים אני יקח? מעבד AMD - 2500 2100 1700 איזה לקחת? לוח אם אני מעוניין ב abit nf7 sl 2.0 שווה והאם יש לו כרטיס רשת מובנה? זכרונות בזה ממש בילבלו אותי אני חשבתי על מושיקן 512 מגה 3200 תקציב 2000 שקל אשמח לקבל את הערות שלכם ארז
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-