עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחר שקיבלתי את המחשב שלי והרכבתי הכל, התקנתי את התוכנה שעוקבת אחרי הטמפרטורה ומהירות המאווררים. שמתי לב שהמאוורר של המעבד הוא על 3000 סל"ד, ואילו המאוורר שקיבלתי עם המארז שבא עם חיישן טמפרטורה הוא על 1500 סל"ד. רציתי לשאול האם עוצמת המאוורר קשורה לחיישן הטמפרטורה ואם לא אז איך אני יכולה לשנות את העוצמה? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. כרגע עובד על 43 מעלות. מאוורר מולו 120ממ' שמכניס אויר למארז. יש לי גוף קרור גדול, השאלה אם זה יוריד לו בכלל. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. טוב אנשים אני הולך לקנות את המאוורר הזה אז תגידו הוא טוב בכלל למארז או שעדיף את הזלמן על פניו......איך הביצועים שלו והוא שקט? טנקס! תמונה:

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by shirNoshe,

הורדתי את התוכנה והתקנתי.עשיתי חיפושים פה ובגוגל,ולא הצלחתי להבין איך עובדים אתה.הבנתי שצריך להפעיל את אופצית ה-TORTURE TEST.אבל רוב האופציות הם "בלבן".כלומר לא ניתנים לשינוי. זו תוכנה חינמית או שצריך משהו מיוחד?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Wormy,

היי, החלטתי להחליף את המאוורר הקדמי של המארז שלי. אני מרוצה מיכולת הקירור שלו, אבל לא מהרעש שהוא מפיק... החלטתי לקנות את המאוורר מ-rsm לאור ההתרשמות הטובה שלי מהם (קניתי מחשב מהם לפני כשנה ואני מאוד מרוצה ממה שקיבלתי). איזה מאוורר 120 מ"מ אתם ממליצים לי לקנות מהם? כרגע המאוורר שיש ברשותי הוא Scythe sy1225SL12H - http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html והמארז שלי הוא Cooler Master Elite 370 - http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6656

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. לפני כמה ימיפ פורסם באתר מארז שאשקרה מקפיא את המעבד. ויש לי כמה שאלות (עשיתי חיפוש ולא מצאתי...): 1.) לפי מה שאני ראיתי מוצאים את המאוורר של המעבד ובמקום זה תוקעים צינור שבוא עובד הנוזל? זה נכון. 2.) האם יש קירור כמו שהזכרתי בשאלה 1 רק למעבד או שיש עוד "צינור" לכרטיס גרפי? 3.) כמה לעזאזל זה עולה? והאם זה שווה את ההשקעה? 4.) בריא להפעיל את המערכת איתו 24/7??? 5.) כמה חשמל הוא צורך? כל מי שיענה אני יודע לו מאוד MOOMOO THANKS

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by 00Amir,

האם במערכת קירור מים יש יתרון ברעש למחשב? פעם חשבתי שמערכות מים הם ללא רעש אבל אני רואה שיש מאווררים.. כמה יתרון יש למערכת מים בעוצמת הרעש?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. שלום חברי הפורום המחשב שלי סוףסוף חזר מתיקון, עם לוח אם חדש (EP45-DS3 במקום P5N-D) ועם כרטיס מסך חדש (HD5850 במקום 9800GT SLI) להפתעתי שקיבלתי אותו גיליתי כי כבל המאוורר האחורי של המארז שלי מודבק בעזרת דבק שחור בכבל 3PIN (במקום 4PIN)-מה שמראה שהוא נקרע במעבדה ותוקן. בנוסף, גיליתי כי הקירור שהיה במחשבי שינה מיקום ובמקום שידחוף אוויר כלפי המאוורר האחורי שמוציא אוויר, הוא דוחף אוויר כלפי המאוורר של ספק הכוח שדוחף כלפיו אוויר. לפני: http://i3.photobucket.com/albums/y72/ORILA/DSCN1419.jpg אחרי: http://i3.photobucket.com/albums/y72/ORILA/DSCN1418.jpg מה זה אומר? הרי אין הבדל בלוחות מבחינת הקירור, אפשר לשים את הקירור איך שרוצים, אז למה ככה? :s05: למה שהמאוורר ידחוף…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by sagigi21,

היי.בעניין הo.c אני לא מבין גדול ולא רוצה לעשות דברים שאני לא בטוח בהם ב-100 אחוז.כיום יש לי core 2 quad q9550 2.83 ואני משתמש בתוכנה של אסוס שנקראת EPU-6 ENGINE לשנות את תדר המעבד...במצב "טורבו" אני מעלה אותו ל-+15% ולא יודע אם זה באמת מבצע המהרה כלשהי למעבד בפועל ובנוסף לא יודע איך אפשר לראות את התדר הנוכחי של המעבד לאחר "ההמהרה" שהוא מבצע. אני מכיר את המקום בביוס שמשחקים עם המתח של המעבד בשביל המהרה ולא רוצה סתם לעשות דברים שאני לא מתמצא בהם. אם מישהו יוכל לתת הסבר קצרצר על O.C בסיסי למעבד אני אודה לו מאוד. מבחינת המפרט הוא רשום בצד והאיוורור של המחשב מצויין כך שאני לא דואג. תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. NEON 8 COOLER או שאני אקנה ממישו פה ביד שניה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. הי, המאוורר המקורי על כרטיס המסך הקודם הפסיק לעבוד, אז הלכתי ל KSP לממש את האחריות, והם החליפו לי את כל הכרטיס לחדש לחלוטין בשבוע שעבר. ומאחר שאני לא מצליח למכור אותו אני מתכנן OC לכרטיס מסך החדש, ואני רוצה להערך בהתאם. קירור לזיכרון אני אוסיף אח"כ. עם הקודם הגעתי מ 250/512 למהירות 275/575 - עלוב לכל הדעות. אז לפני שאני בכלל מתחיל הפעם ...

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ScreameR,

במקום להרוס אותו :AR15: אפשר לנצל אותו לימי הקיץ החמים האלה.... קונים דבק דו צדדי מדביקים פס באורך המאוורר על המסך או גוף יותר קרוב אליכם.. קונים כזה SET לבטריות... כמו שיש בבצפר... צריך שיהיה 12 וולט ואם רוציםאפשר לקנות מתג און אוף... ונהנים מרוח... במיוחד אם יש לך וולקנו או אס אל קיי מיותר עריכה : אידיוטי אבל חמוד

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. OK הנה הדלת שאני רוצה לעשות לה חלון כמה שאלות. 1.מאיפה אני קונה פרספקס? 2.שאני קונה, אפשר בצורות או רק מרובע? 3.קל לקדוח בפרספקס? אם אני כבר בנושא, יש לכם רעיונות איזה שהוא מודינג לזה?

14. צבעתי את האוורר בצבע כסף ושמתי לדים ירוקים ואדומים, בדקתי והכל פעל, התקנתי את המאוורר בדלת של המארז הפעלתי ולאחר כ10 דקות כל הלדים נשרפו חוץ מאחד, מישהו אולי יודע למה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by adamginz,

תוצאות : רצוי לציין שלפני המעבד לא עבר את ה213

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by NaorYfrach,

הקיצר הורדתי את התוכנה כי ראיתי שהיא הכי מומלצת .. הכרטיס שלי הוא עם קירור סטוק כרגע עוד מעט אני הולך לדואר ומביא את הVT700 של זלמן ומתקין אותו על הכרטיס במקום הקירור .. אז עכשיו הפעלתי את התוכנה והכל .. ישר לחצתי על לחפש את הזיכרון הכי גבוה זה הגיע לי מ720 ל850 בערך ופתאום ניהיו עיוותים ורעשים מוזרים כאלו והכל ניהיה מטושטש לי והמחשב עשה רעש אז כיביתי אותו וזה הגיע לטמפ' של 75 מעלות וזה עדיין המשיך לחפש את המקס' בקיצור מה צריך לעשות ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום חברה. אני כרגע מתלבט בין משחות תרמיות כמו Arctic Silver 5 וCeramique 2 אם נקח בחשבון שלא עשיתי אף פעם מה שאני עומד לעשות, איזה משחה עליי להשתמש? האם לקחת Ceramique 2 כי זאת לא מוליכה חשמל במידה ואני אשים יותר מדי? אני לא רוצה לחשמל רכיבים. עכשיו בדבר עטם נחושת. זה פתרון יותר יעיל מאשר רפד תרמי אבל נראה לי לא קל למצוא אותו בארץ ולכן חשבתי להוסיף למשלוח הקיים שלי בארה"ב. האם מישהו משתמש בעטם תרמי ויודע איפה להשיג בארץ? האם אתם יודעים אם יש הבדל בין לקנות עטם תרמי מסין או מאה"ב? אני צריך במידות 20 מ''מ X 20 מ''מ X 0.5 ממ או 0.8 מ''מ אולי כמו זה אפילו. היה מומלץ להשתמש בעטם נחושת על שבבים כמו כרטיס מסך ומעבד. כשפירקתי מחשב נייד, היה רפד תרמי רק על שבב אחד ולשאר היתה משחה…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ofirl,

שלום, אני צריך לקנות קירור נורמלי למעבד מכיוון שהוא מגיע לטמפ' של מעל 70 מעלות (כרגע יש לו את הקירור שמגיע עם המעבד). הסתכלתי בפורום על הדגמים המומלצים אך יש לי עדיין כמה שאלות: 1. אני צריך מאורר שישפר לי את הטמפרטורה בצורה משמעותית, מאוורר שקט הוא לא קריטי במקרה שלי (אבל שלא יהיה טרקטור) לכן לא נראה לי שכדאי להוסיף עוד הרבה כסף בשביל מאוורר מאוד שקט, נכון? 2. יש לי P4 אך אני לא יודע מה גודל ה socket ומה הליבה, איך אני מברר זאת. (כרגע אני אפילו לא יכול להדליק את המחשב...) 3. התקציב שלי הוא 150-200 ש"ח, איזה מאורר מומלץ לתקציב זה? 4. האם הקירורים הנ"ל מגיעים עם משחה תרמית? או שצריך לקנות בנפרד? תודה לעונים.

• 28 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. כבר מרוב ביקורות ובילבולי מוח ויתרונות וחסרונות קיבלתי סחרחורת Intel Core 2 Quad Q6600 זה המעבד... זה הספק כוח.. לא יודע אם זה משנה 400W DUAL RAIL Enermax Liberty קיצר מה הקירור הכי טוב לדעתכם... עקרונית לא משנה המחיר פשוט שישאר קר!!!! אבל תיסחפו לי אם איזה קירור של חללית.. אגב קירור במים זו גם אופציה...

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by jackhammer,

שלום לכולם. אני מחפש את המאווררים של Lian Li מדגם Lian Li UNI Fan SL120 לא מצליח למצוא אותם זמינים באף אתר בחו"ל או בארץ. מה הקטע? זה דגם שהוחלף? דגם שרק עכשיו יצא ונחטף? הם אמנם לא זולים אבל הפיצ'ר שמאפשר שישור של כמה מאווררים תחת כבל אחד מאוד קורץ לי לבניית מחשב שרמת האסטטיקה מאוד חשובה (יותר מOC או ביצועי קצה). תודה מראש לעוזרים.

21. Started by kazabubu,

מעבד-P4 2.4C לוח- אסוס P4P800 זיכרונות- GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3500 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit או שעדיף לקחת את ה-3700 או משהו אחר?? קירור-אני לא מחליף את המקורי. מארז- Antec High Performance Plus View 1000 AMG Case + Window (P/S not included) -איך הוא? מה אתם אומרים,איך הפוטנציאל? יש מה לשפר?

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by eyalha,

אהלן, המחשב החדש שלי (מפרט בצד) ממש חם יחסית.. 70 מעלות + לכרטיס מסך.. 45 מעלות במנוחה לHDD.. המחשב הוא מחשב חדש, לא עשיתי OC, המארז הוא LEXA שבא עם 4 מאווררים (ועוד יש מאוורר לכרטיס מסך לספק למעבד..), למה המחשב כל כך חם?! מה לעשות??

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by ggeell,

ערב טוב , עם המחשב החדש שרכשתי שבוע שעבר , שידרגתי את הקירור למעבד מסוג SCYTHE SAMURAI Z צרפתי לינק למוצר . http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4200 המאוורר של הקירור לגמרי לא שקט (זאת לאחר בדיקה שנטרלתי את המאוורר מארז) . השאלה , האם אפשר לדעת האם זה הרעש שהוא אמור לייצר או שאולי זה מוצר פגום ? כמו כן , האם יש תוכנה שיכולה לבדוק רמת רעש כדי לאמת מול נתוני היצרן והאם ישנה תוכנה שאיתה ניתן לכוון את עוצמת המאוורר (אולי ייתכן והמהירות מירבית ולכן הרעש..לא יודע) תודה למי שעוזר.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. בסטיקיז לא מצאתי בכלל שום הדרכה בסיסית ל OC, אשמח אם תפנו אותי להדרכה כזו באופן כללי. ובאופן ספציפי לגבי Gigabyte. כמו כן, מה הכלי המומלץ בוינדוס שנותן חיווי על ה OC הקיים, תדר עבודה של מעבד תכלס (ולא כזה שלוקח את התדר כאינפורמציה מהמעבד - אלא שממש מודד אותו) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by miky,

חברה גיליתי למה אני לא יכול לישון בלילות מאוורר הוונטק משגע אותי לפני חודש כשה קניתי אותו שמתי אותו על סינק של המעבד לא שינה כלום כיום אני זקוק לסינק חדש הינה החוקים ביצועים טובים,שקט מאוד,בתקציב של 180 שקל,לא זקוק לחורים,פועל היטב במארז מאוורר חלקית

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים