עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by atomic rooster,

היי. אני נעזר במדריך של ספיד פאן שבסטיקי על מנת להוריד מהירות למאוורר של המעבד(מאוורר חדש). הוא קצת מרעיש לי. כרגע הוא על smart guardian. כשאני בוחר בsoftware controlled או בON\OFF הוא מרעיש יותר. תוכלו לעזור לי ? והאם אפשרות automatic fan speed שבתפריט הראשי צריכה להיות מופעלת ? (אם אני מבין נכון, אני צריך להגדיר לו מהירות מקסימלית להגיע אליה ואז לבחור בsoftware controlled) תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by matan007,

יש מעבד AMD לסוקט AM3. האם הקירור scythe ninja 2 יתאים לתושבת שלי? רשום עליו שהוא מתאים לתושבת AM2 ו- +AM2. האם זה טוב גם ל- AM3? יש גרסה REV.B לקירור הזה ועלייה רשום גם AM3, אך האם זה אומר שהגרסה הראשונית לא מתאימה? אני מתכנן לקנות אותו יד-2 ובגלל זה אין אפשרות לקנות את ה- REV.B יש למישהוא ניסיון בכך?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ido-nava,

AMD Athlon 3500+ 939 עם קירור ביג טייפון שעובד על 1400RPM CORSAIR 1024MB VALVE CL2.5 512X2 Gigabyte GA-K8N Pro SLI eVga Geforce 6800GS TDH 256mb 256bit וספק כוח HEC 480W ACE מעלות: CPU 34 GPU 53 GPU Ambient 40 כרגע לא מתוכנן אובר לכ.מסך, אולי בעתיד. בכללי הוא בסדר לאוברקלוק ?

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by StrikeEagle,

אז יש לי פה מחשב ישן שאני רוצה להתנסות עליו בOC. המפרט: INTEL E5400 2.7GHZ GIGABYTE G31M-ES2L GAINWARD NVIDIA GEFORCE GT220 1024MHZ KINGSTON 2GB RAM 800MHZ ספק ג'נרי (נראלי) ZUES 520W http://meaks.co.il/index.php?route=product/product&product_id=83 - הספק אני רוצה לעשות למעבד ולכרטיס מסך OC. לכרטיס מסך יש לי את ExpertTool של GAINWARD. מה אני צריך למעבד? עד כמה למשוך את הכרטיס מסך וכמה את המעבד? הם בכלל בנויים לזה? אני לא מתכוון להוציא לו את המיץ פשוט ללמוד את זה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Yaniv,

המאוורר שעל המעבד שלי מת. אני ממש חייב מאוורר חדש אבל אין לי מושג מה המחיר בשבילו. המחשב הוא יחסית ישן: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EG41MF-US2H זיכרון: Crucial 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz - יש 2 כאלה דיסק קשיח: Hitachi HDP725050GLA360 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 צורב: LG GH22NS40 מארז: Huntkey Hercules II H002 ספק כח: 400W HUNTKEY - אין לי מושג מה הדגם הספציפי זה כל מה שידוע לי... בהתחלה חשבתי שזה בעיה של שימון אבל מסתבר שלא.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. יש ברשותי Celeron 1.7GHz עם לוח אם של ASUS מדגם P4S533-VM עם מאוורר של Intel למעבד ועוד אחד למארז.... מה האפשרויות שלי וכמה רחוק אני יכול להגיע ?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. חג שמח, יש לי כרטיס מסך HD4870 של חברת GIGABYTE הכרטיס עצמו הוא דגם הרפרנס של ATI אתמול הוא לפתע התחיל להרעיש פירקתי את הקירור, ניקיתי אותו יסודי (לפסח ) וגם את המאורר (היה בוא מלא אבק) אבל משום מה הוא ממשיך להרעיש. מדובר על המאורר הזה http://kirma.co.il/IMG_0020.JPG יש אפשרות להחליף רק את המאורר ? אפילו מ eBay או שמומלץ להחליף את כל הקירור ? (מוכן להשקיע בסביבות ה 100 שקל) עריכה: זה הרעש, אבל הוא הרבה פחות רועש במציאות

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ariel24233,

זה לוח אחד http://www.bernard.co.il/product.asp?productid=262 וזה השני http://www.pcdepot.co.il/sale.asp?pid=88&salenum= ואם בכלל אפשר לעשות אוברקלוק לשני כי הבנתי שאי אפשר. ודבר שני שרציתי לשאול שאני עושה אוברקלוק אז אני מעלה את ה fsb של הלוח או את המגה הרץ של המעבד עד למהירות (fsb) שבה הלוח תומך? כי קראתי הרבה מדריכים ולא הבנתי אז אני אשמח אם תענו לי על זה פה..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by R9547655G,

מה אתם חושבים? זה לסוקט A . ולא משנה הרעש ו כן אני מתכוון לעשות אןברקלוק... משאו כמו 500MHZ או 600MHZ נוו מא אתם חושבים?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אוקיי, אני רוצה לחבר איזה 5-6 לדים ללוח אם כדי שיאירו לי קצת ת'קדימה. איך אני עושה את זה נכון? פירוט בבקשה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום חברים אני צריך את עזרתכם במציאת כל לינק אפשרי המסביר על בניית באיי באס ועל איך עובד באיי באס והשאלות : האם אפשר לבנות באיי באס שבמצב של מתח נמוך הוא יתן רק רבע או שליש מהמתח המלא ? שאלה שנייה : האם באיי באס חייב להיות עם מתגים של שני מצבים ? אי אפשר מתגים של שלושה מצבים או בכלל עם פוטנטציומרים ואז אפשר לכוון את המתח כמו ווליום ? תודה :smoke:

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by yanir,

שלום. יש לי מעבד 386 דגם am386dx - 40 של איי אם די... ולוח אם כנראה של AMI אני יוכל לעשות לו אוברקלוק? כרגע אני חושב שהוא ב40 מה"צ, הייתי רוצה להגיע ל60 עם קירור מתאים כמובן (כרגע יש מאורר אחד במארז ואין על המעבד היטסינק) אפשרי?! תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by SpazaM,

יש לי את המארז antec 300 i5-2500 . radeon 6870 אני לא זוכר בדיוק איזה קירור יש על המעבד. המארז כמובן מגיע עם 2 מאווררים אבל שניהם מוציאים אוויר החוצה http://img207.imageshack.us/img207/1259/img0463dq.jpg אני חושב להוסיף עוד מאווררים , יש לי מקום ל2 מקדימה ו1 בצד (בעיקרון הטמפרטורות נמוכות , המאווררים הם בשביל היופי יותר עם לד כחול או משהו) אז אני שואל איך למקם את המאווררים בכדי לא להרוס את הסירקולציה , שלא כל כך נראה לי שיש פה כי שניהם מוציאים אוויר החוצה .

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by X7-007,

לכל מי שיש AMD64 ו INTEL אם זה SOCKET478 של אינטל או 775, או 754 ו 939 של AMD64 יש דברים שאתם פשוט לא יודעים עליהם. כל אוורקלוק מתחיל בהעלאת ה FSB אבל בשביל להעלאות FSB צריך גם לתת יותר כח למעבד VOLTAGE אבל לפעמים כל זה פשוט זה לא מספיק. משהו מגביל וזה יכול להיות: RAM - זיכרון כמובן או המהירות של הזיכרון יותר מדי גבוהה והזיכרון לא עומד בזה או התיזמונים שהם יותר מדי לחוצים והוא פשוט לא מספיק לסנכרן את המידע ויש ERRORS שגיאות. CPU - מעבד מן המובן , המעבד לא עומד במהירות צריך להעלות VOLTAGE , או שדברים אחרים קשורים לשינויים שעולים ביחד עם ה FSB בעיקרון ב AMD64 מה שנקרא HTT -HyperTransport bus כל המעבדים 754 מתחילים מ 800מגהארצ ואסור לעבור את זה, ומעבדי ה 939 מתחילים מ 10…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אוקיי אז ככה אני וחבר מתכננים לבנות מערכת קירור גז, הוא משיג קומפרסור ורדיאטור, מה עוד צריך כדי לבנות מערכת מושלמת? פרספקס כדי לבנות את הקופסא, מד טמפ', חומר בידוד , את הבלוק איך בונים? בקיצור אני צריך את עזרתכם אנשים, יעזור גם מאיפה משיגים כל דבר וכמה עולה... תודה רבה ;D

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by lm,

אני יודע שאתם לא יכולים לגלות את העתיד אבל חשבתי שאולי כן חחח סתם חשבתי אולי תוכלו לנחש בערך, זה המקרה: היום ישבתי איזה שעתיים לחתוך צלעות לזכרונות של הכרטיס מסך מאלומיניום שהיו לי מאיזה מחשב ישן ושמתי עליהם 2 מאווררים קטנים שתופסים בדיוק את כל הגודל של הצלעות ושמתי עוד מאוורר 80 מכוון עליו ועוד אחד קטן גם על הכרטיס מסך ועכשיו יש לי כאלה דברים שחורים במשחקים (ניראה לי שקוראים לזה ארטיפקטים) והגעתי לאותה תוצאה באוברקלוק לפני ששמתי את כל הקירור הזה זה הגיוני???? ד"א יש לי כרטיס FX 5200 והמהירות זיכרון עכשיו עומדת על 393 והמהירות מעבד על 320 אבל שאני מעלה את הזיכרון והמעבד(של הכרטיס מסך כמובן) אז רק הזיכרון עושה בעיות ארטיפקטים המעבד לא עושה אבל אני פוחד שאני יגזים באוברקלוק…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. רוב הלוחות המבוססים על שבבי אינטל (כרגע האופציה השפויה למשתשי קונורו) משתמשים בגוף קירור פסיבי, שקט מאוד אבל חם. קירור הגשר הצפוני יכול בהחלט לתת עוד כמה מגה הרצים נוספים ל fsb ולשפר את מצב האוברקלוק. כרגע יש היצע מוגבל יש בגופי קירור טובים לגשרים הצפונים, אבל הנה אחלה אופציה שצפויה בקרוב להגיע לארץ: tt extreme spirit 2 גוף קירור עשוי נחושת כולו עם 2 פייפים חמודים, שקט יחסית - 19DB, קל להתקנה ויושב על ציר מסתובב ככה שהוא אמור להתאים לרוב הלוחות הקיימים בשוק - בעלי ה dfi ultra/sli - אין לי שמץ אם הוא יתאים ללוח שלכם בגלל הכרטיס מסך. ניסיתי בדקתי, מדובר בגוף קירור טוב, על האינטל הוא הוריד לי 7 מעלות לעומת הגוף המקורי + מאוורר 80, ונתן עוד כמה MHZ . המחיר: בחול הוא עו…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by HoT-DoG,

שלום מה קורה? אני מתכנן מודינג וקניתי מנורת PL TUBE למישהו יש מושג בדיוק מה ההבדל בינה לבין כל מנורת פלורסנט אחרת? יהיה לי מאוורר למעלה שיוציא אוויר חם ממש ליד המנורה. היא 220V ואספקת החשמל שלה היא חיצונית אז תנו איזה הצעות מה אפשר לעשות ועוד! :D תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Component,

שלום, קניתי שנאי חשוף 300mA 3V וברצוני לבנות מיישר זרם על מנת להפעיל באמצעותו לדים. מישהו יכול להפות אותו לסרטוט מתאים, או להכין אחד בעצמו? בתודה מראש, עדי רובין.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by eegg,

אני לא מתכוון לעשות oc אבל כן רוצה לשמור על מחשב קר ושקט התקציב שלי זה עד 200 ש"ח. חשבתי כבר על אלה: ac freezer 7 pro SUNBEAM Silent Whisper SCYTHE "KATANA 775" 2 Heat Pipes CPU Cooler הכי חשוב שיהיה קר ושקט

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Spaik,

כמה עולה מקדח כוס 80 מילימטר שאני יוכל לקדוח איתו בגג של המארז 80 מילימטר אני צריך. כמה עולה בערך ברשתות ace שזר וכל אלה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. מדידת טמפרטורת המעבד: איך עושים את זה? דרך הגדרות כלשהן במחשב? מכשיר כלשהו? כי אני רוצה לעשות OC אבל-בשום פנים ואופן עד שאדע את הטמפ'... מישהו יודע איך?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yahavon028,

הנה כמה נתונים על המערכת שלי, רציתי לשאול האם היא מתאימה לאובר קלוקינג? ואם לא, מה בה מגביל אותי? לוח אם: Field Value Motherboard Properties Motherboard ID 63-3301-001169-00101111-040201-I865G$1I865XXXA6728IMS V3.3 121003 Motherboard Name MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) Front Side Bus Properties Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 200 MHz (QDR) Effective Clock 800 MHz Bandwidth 6400 MB/s Memory Bus Properties Bus Type DDR SDRAM Bus Width 64-bit Real Clock 200 MHz (DDR) Effective Clock 400 MHz Bandwidth 3200 MB/s Chipset Bus Properties Bus Type Intel Hub Interface Bus Width 8-bit Real Clock 67 MHz (QDR) Effective Clock 267 MHz Bandwidth 267 MB/s Mother…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אז חיפשתי וחיפשתי כבל Y (מפצל) איכותי שתומך ב- PWM כדי שאוכל לעשות מערך Push-Pull לקירור של המעבד ולא לוותר על ה- PWM ומצאתי את זה - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160357585105&ssPageName=STRK:MEWNX:IT אני מפרסם לטובת כל מי שחיפש ולא מצא (אומנם כבל יחסית פשוט, אך לא נפוץ...).

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by sticKMaN,

ערב טוב, אתמול המחשב שלי חזר מהמעבדה עם חומרה חדשה, אני מעוניין לבצע OC אבל אין לי את האפשרות לעלות את הFSB הינה תמונות מהBIOS: http://img13.imageshack.us/i/dsc00499jw.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00496cj.jpg/ http://img809.imageshack.us/i/dsc00497y.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00498n.jpg/ מפרט: AMD Sempron 140 - AMD Athlon Dual-Core 4400e (פתחתי ליבה נוספת למעבד) Gigabyte M68MT-D3 (Rev 2.3) 2GB Ram Kingston DDR3 GeForce 9500GT ניסיתי כבר לעשות עדכון ביוס, לא עובד. עצות...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.