אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
היי ראיתי כמה תמונות של דרמלים באינטרנט מה ההסדל בין זה לבין מקדחה רגילה? הרי שניהם מסובבים "משהו" לא? אין אפשרות לשים את הגלגלים שחותכים את הפח במקדחה רגילה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש למישהו מידע אם מוכרים אותו בארץ? ואם כן אשמח לדעת איפה...ואני לא מתכוון לGT או הPLUS
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לוח אם של אסוס - Asus P8Z77-I Deluxe וקירור מים - Antec kuhler 620 ואני מחבר אליו מאוורר עם PWM ללוח יש חיבור אחד של cpu fan ואחד של chassis fan. אני יכול לחבר את המאוורר לחיבור של המעבד ואת המשאבה לחיבור של המערכת בלי בעיות? לא ממש בא לי לחכות למפצל כמה ימים...
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום יש ברשותי קירור למעבד THERMALRIGHT EXTREME עם מאוורר 120 מ"מ של SYN שעובד ב1600RPM בערך רציתי להוסיף מאוורר נוסף ושקט של 120 מ"מ בצד השני שלו(לכיוון המאוורר 120 שמוציא חום מהמארז עצמו) וככה בעצם לשפר את היעילות של הקירור אין לי את הקליפס ברזל המיוחד שאיתו תופסים את המאוורר, וגם רציתי לשאול אם זה יהיה הכי יעיל לשים את המאוורר ולא בצד הנגדי ? אז המלצה למאוורר טוב + קניה של אותו קליפס ברזל (חשוב שלמאוורר תיהיה תמיכה עם הקליפס!)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי היי , לא היתה לי ברירה , בסוף הצמדתי את הקירור הארוך (זה שתופס 4 זיכרונות בשורה) עם פד רך שהוצאתי מהקירור שיש בקירור של הגשר הצפוני מלוח אם חדש אבל פסול , בלוחות האלא של גיגבייט יש מיתחת לכל קירור פדים גמישים אבל שהם קצת דביקים , עשיתי מין מוד כזה , חתחתי מרובעים קטנים מהפד והצמדתי לכל 4 הזיכרונות , לקחתי דבק פרופוקסי (דבק שמערבבים ביד כמו פלסטלינה משתי חומרים ) ושמתי נקודה בצד של זיכרון צדדי , לאחר זאת הצמדתי את פלטת הזיכרון הארוכה לאחר שהסרתי מימנה את הפד המקורי שבא מהיצרן ,עד שאלומניום היה נקי לחלוטין , לאחר שראיתי שהכל מהודק טוב , הרצתי OCCT למשך 10 דקות , בחדר ממוזג קיבלתי 60 מעלות מקסימום בבדיקת כרטיס המסך. אני מקווה מאוד שזה יחזיק מעמד , אין סיכויי שהפלטה טיפול…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במנוחה 42 במאמץ 70 קירןר סטוק. המחשב ניתקע לכמה שניות במסך שחור שלפעמים אני רואה את העכבר או הSTART של הWINDOWS במשחקים הכל בסדר (אחרי שביטלתי את הטורבו בוסט כי הוא ציפצף לי)
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז FRACTAL R3 שאני מנסה לשמור על השקט שלו + לשפר את הקירור. היום הוספתי Noctua NF-P14 FLX לתחתית המארז, מה שיוצר אצלי מצב של 2 מאווררים מקבימה מכניסים אוויר, בתחתית מכניס אוויר ואחורי מוציא אוויר. זה הוריד לי את הטמפרטורות בזמן מאמץ בעיקר בערך ב10 מעלות. בזמן שהוספתי את המאוורר שמתי לב למשהו מוזר, חיברתי אותו לחיבור FAN 4 בלוח אם, שם הוא עבד יחסית לאט ולא אפקטיבי, אז החלפתי אותו לFAN 3 שבו הוא משתמש בכל היכולת שלו. בנוסף ראיתי שכל המאווררים שלי כנראה מקושרים לבקר מאוררים שבא עם המארז ואני לא יודע באיזו מהירות הם עובדים ואם הם משתמשים בכל היכולת שלהם כדי לשפר את זרימת האוויר. בנוסף לזה ראיתי שהמאוורר של המעבד מחובר לFAN 2 ולא לCPU FAN בלוח אם, האם זה משפיע או יכו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אנשים! ממה שקראתי ברשת, 2 גופי הקירור הבאים של THERMALTAKE הם בסדר, אבל מרעישים מאוד! BIG TYP 120VX: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_891&products_id=10102 V1: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_891&products_id=10100 ולעומתם ה COOLERMASTER HYPER N520 עושה את העבודה ושקט בהרבה:http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_891&products_id=9737 האם זה נכון? רוצה לאמת לפני קנייה 8) נ.ב-קשה לי כבר עם כל השדרוגים הקלים האלה למחשב חדש-שמצטברים כבר לאלפי שקלים..אבל אם כבר...אז האם גוף הקירור הבא טוב ושקט יותר מה N520? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מד טמפ' חיצוני למחשב ופאנל בקרה עדיף ששני המכשירים יהיה באחד ויש כמה תנאים למועמדים : שלא יעבדו על סוללות !! ( שיתחברו לספק ) שתהיה אפשרות לכבות את המאוורר המסויים ....... ( 0 וולט ) תקציב : כמה שיותר זול יותר טוב ועד 250 שקל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 והוא כרגע עובד על מהירות 3.5GHZ עם 1.4260V ו פועל על 75-80 מעלות במאמץ. אני כבר כמעט חצי שעה עם התוכנה ORTHOS והכל נראה יציב בנתיים. השאלה שלי היא כזאת- מעלום לא הצלחתי לעשות OC עד היום בגלל ששיניתי יותר מידי הגדרות. בפעם הזאת הדבר היחיד ששיניתי היה ה BUS SPEED והמתח ולא שום דבר מעבר... אם המחשב יציב עכשיו אז הכל תקין? יש משהו קריטי בהגדרות שצריך לשנות? ונראה לכם שאני יכל להוציא עוד קצת מהמעבד? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ראיתי מישהו שעשה קירור למעבד אם קרח יבש והגיע למינוס 40 מעלות (מעבד) מה זה הקרח היבש הזה? מישהו ניסה את זה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי כרטיס מסך של לידטק - GeForce Ti4400 128MB מכוסה בצלעות ... אני רוצה לקנות Arctic Silver 3 (לא Adhesive ) בשביל המעבד שלי , והשאלה היא האם אני יכול להשתמש בארטיק גם לכרטיס המסך , כדי להגדיל את יכולות ה OC שלו , או שאני חייב את ה Adhesive ?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מפורום אנגלי אמר לי שאם אני אעשה LAPPING להיטסינק הטמפ' תרד לי מינימום ב-3 מעלות, מקסימום ב-12 מעלות וזה נשמע לי די הרבה. אז רציתי לדעת איך אני עושה LAPPING בדיוק לוולקנו 12?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוד רגע מתחרפן מהמחשב .. כמה רעש מכשיר חשמלי ארור יכול להוציא?! המחשב: Athlon3200+ עם XP120 וThermoflow120MM עליו. DFI nForce4 Ultra-D עם הקירור הקירור המקורי על הצ'יפסט מארז TT Soprano עם 2 טנדרבליידים וסיילנט קט שהתחרפן (בעליה של המחשב הוא נשמע כמו טרקטור ואז כשאני מביא לו כאפה הוא נרגע). כרטיס מסך GeForce 7800GT עם הקירור המקורי. אני אשמח להמלצות להשקטת המערכת כמה שיותר, תוך כדי שמירה על ביצועי קירור טובים כדי שיאפשרו OC בעתיד. תודה לכולם.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את הקירור הנ"ל לזיכרונות http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14549 עכשיו יש לי גם את הזלמן 9700 בשביל המעבד האם יש מצב ששני הקירורים הללו לא מתאימים לעבודה משוטפת הרי הקירור של הזלמן שואב אויר גם מאיזור הזיכרונות מה אתם ממליצים לעשות ?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף כל סוף התחדשתי בכרטיס הנ"ל. רציתי לדעת לגבי OC נמוך-בינוני לכרטיס (גירסא הרגילה ולא הTOP),כמו טמפ' מומלצות (ראיתי בפורומים השונים שהיא לא צריכה לעבור את ה70 מעלות) *הורדתי את GPU TWEK BY ASUS אך הכרטיס במאמץ עובר את ה70 מעלות (בבדיקת פורמארק ועוד תוכנות) ואז אט אט התוכנה מאפשרת למאוורר להתחיל להגביר סיבוב ועד שהוא מגיע ל 60% ומעלה המעלות מתחילות לרדת-יש לציין כי פרק זמן לא מבוטל הכרטיס נמצא סביב ה72-74 מעלות עד שהמאורר עובר 50-60% ואז הכרטיס יורד למתחת ל62. קצת נתונים על OC שעשיתי כרגע: GPU BOOST CLOCKS-1120 MEMORY CLOCK-6190 חייב לציין כי הוא לא מראה ארטיפקטים/קריסות וכד' במשחקים ובתוכנות מאמץ (מעל שעתיים בדיקה) מס' שאלות: -מה המלצתכם לגבי הכרטיס הנ"ל-האם…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. מאז שהגיע הקיץ אני לא יכול לשחק באף משחק כי המעלות אצלי נהיו מטורפות.. בחורף הכל עבד בסדר אבל עכשיו שאני נכנס למשחק נגיד טסט דריב אחרי 5 דקות כל המחשב נתקע ונהיה על המסך קווים מוזרים כאלה בצבעים ירוק כתום וחייב לעשות ריסטרט.. ועוד משהו שחשוב לציין זה אף פעם לא קרה לי אני החלפתי לוח ומעבד לבד בערך לפני 4 חודשים וכל התקופה שהיה קר שיחקתי במשחקים חדשים על הכי גבוה בלי שנתקע והתחמם יותר מידי.. אבל עכשיו שהגיע קיץ אני מנסה לשחק בכל משחק וזה נתקע אחרי כמה דקות ועושה צבעים מוזרים על המסך.. ניסיתי להוסיף מאוררים על הכרטיס מסך הוספתי עליו בחלק האחורי גם קירור קטן וגם מאורר והוספתי בחלק הקידמי שלו עוד מאורר ועדין המעלות שלו מטורפות ואי אפשר לשחק זה המעלות: http:…
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי מחבר gforce 2 mx 400 כן אני יודע שהוא לא משהו אבל עדיף מהוודו 3, שמתי על ה gforce גוף קירור ומאוור של פנטיום 2 ישן וכמובן משחה תרמית בינהם, אכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק ה default זה core clock 200 memory clock 350 אכשיו השאלה אני לא יודע מה צריך להיות ההפרש בין הליבה לזיכרון ? דוגמא: אם אני מעלה את הליבה ב-20 אז בכמה אני צריך לעלות את הזיכרון ? תודה לעוזרים !
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז כככה אני לומד כול פעם דברים חדשים על oc וכמו לכול אחד יש לי טיפה פחד לא להרוס משהו בזמן שאני עושה oc וגם היתי צריך מישהו שיעזור לי בבעיות ורב תודות לאלמוג אבל החלתתי לעשות בסופו של דבר אז קבלו מפרט +תוצאות מפרט: מעבד amd 2600 mobile זיכרון מושקין 3200 הגירסה הכחולה לוח של גיגה בייט 7N400-L1 דווקה סבבבה של לוח גוף קירור של tt וולקנו 11+ זהווו הנה תוצאות תוצאות: אז ככככה עכשיו אני נמצא על 200*11.5 מעלות 53 במנוחה ו54 55 בעבודה לי נראה שהסנסור שלי דפוק או משהו כזה אולי ממישהו יסביר לי איך זה יכול לקרות? כי יש לי משחה טרמית מעולה ומארז מאורר בצורה לא מוגזמת אבל מאוורר מתח של המעבד אני על 1.65 אז פה עצרתי כי למה להמשיך עוד מה אני יעשה יעלה עוד באס או מכפל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את הדבר השקוף הזה קצת גמיש שמשתמשים בו להכנת glow pad??? אני צריך כזה דחוף !!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היה פעם אתר שלפי צבע הלד אמר את המתח והזרם שהוא צורך. למישהו יש את הכתובת?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי קירור למעבד של Foxconn והמאוורר עושה רעש איום! הוא מסתובב ב5000RPM ומקרר לא רע בכלל (המעבד על 35-40 מעלות במנוחה) אז חשבתי שאני יוריד לו קצת את הRPM כדי שיסתום קצת את הפה אבל אני לא יודע איך. זה אפשרי?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-