אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ותראו מה יצא VANTEC AEROFLOW 8RDA+ 1700 JIUHB 0310 מעבד על 52 טמפרטורה המחשב לא ממש יציב קורס מידי פעם המלצה : אל תעשו את זה בבית או שעיבוי אדים של המזגן ישרפו לכם את הלוח
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכרטיס שלי מגיע אופן קבוע ( במשך חודשים...) תוך כמה דקות ל-69 מעלות C ונשאר כך כל זמן פעילות המחשב, בשעה שכל יתר רכיבי המחשב לא עוברים את ה-40 המעלות מקסימום. האם מידת חום כזו עבור כרטיס NVIDIA GeForce 8400GS תקינה או לא ? עלי לציין, כי מעל פני השטי לא מורגשת שום בעיה בתיפקודו.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
2 שאלות בבקשה : 1. אני יודע שחשוב למרוח משחה על ליבת המעבד, לפני שמרכיבים עליו את גוף הקירור, וזאת כדי להשיג קירור אופטימלי ומעבר חום מקסימלי, השאלה היא עד כמה זה באמת קריטי לשים בכלל, ועד כמה קריטי למרוח ממש שיכבה דקה ואחידה, במקום פשוט לשים מעט משחה, להרכיב את גוף הקירור, והחומר כבר ישתטח ויהיה בסדר 2. עשיתי חיפוש וקראתי שיש כל מיני משחות, מוליכות יותר (כספית), מוליכות פחות וכו' אני מעוניין לשים משחה למעבד AMD Athlon XP +2500, אבל אסור שיהיה בה שום פוטנציאל לסכנה ! כלומר, גם אם ינזל מעט / יגע קצת מהמשחה בחלקים אחרים במעבד, זה לא ישרוף ואתו, לא יעשה קצר ולא כלום. (כמו כספית למשל). על איזו משחה אתם ממליצים ? (אגב, אני צריך ממש מעט, אפשר לקנות כמות כזו קטנה ? …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני כרגע נמצא באוברקלוק של 288X10 למעבד. המחשב יציב ב Prime95 24.14 במשך יומיים שלמים, בלי שום בעיה. בזמן הרצת NFSMW, עוברות 5-15 דקות והמחשב קופא, מחייב Reset. אם אני יורד ל 280X10 הכל עובד יופי. איך ייתכן שהמחשב עומד בעומס של 100% בפריים במשך יומיים, אבל קופא במשחק שאני חושב שלא מנצל את המעבד ב100%, וגם אם כן, אחרי רבע שעה קצרה? האם מדובר בבעיה ספציפית במשחק? מישהו נתקל אולי במשהו דומה, או שיש לו ניחוש מושכל מה גורם לכך?
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לחבר שלי יש g-force 2 mx 200 או משהו כזה אז בקיצור נפל לו גוף הקירור מעל הליבה אז הוא לא ידע מה לעשות ואז אבא שלו הגיע וחשב על רעיון הוא שם דבק מגע על הליבה והגוף קירור והדביק את זה נשפכתי מצחוק ששמעתי את זה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא כל משחק . אבל בתוכנה 3DMark06 דקה אחרי נתקע. אבל המעלות 40 ומאמץ גג 48 . כתבתי במפרט בצד לכמה עשיתי ושם כבר נתקע . אבל לא העליתי בהרבה. כרגע החזרתי למצבו הרגיל שבא עם OC מהמפעל. [move]למה זה קורה ?[/move]
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! ברשותי מחשב מלפני שנתיים ואני מעוניין לשדרג את מערכת הקירור. יש לי סוניק טאוור עם מאוור 120 מ"מ עליו מצד אחד, 2 מאוורים בקייס הקדמי 80 מ"מ ועוד 120 מ"מ מאחורה. עכשיו הייתי רוצה לדעת מה אני יכול לעשות כדי לשפר את מערכת הקירור שתהיה הרבה יותר יעילה. כל אפשרות באה בחשבון - כלומר סה"כ יש לי 400 שקל. בין אם זה מאווררים, לוחות בקרה למיניהם וכדומה. העלתי תמונות. בתמונה השניה המאוורר מצד ימין.. אני מצטער על הלכלוך אני קצת מזניח אני יודע=< אז הצעות לייעול העסק יתקבלו בברכה! בתודה מראש חברים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי מכיל כרגע שני מאוורים: 80 שנמצא בצד המחשב וזורק אוויר ישירות על הכרטיס מסך 120 שנמצא מקדימה וזורק אוויר על 4 הארד דיסקים העניין הוא כזה. הכוננים מתחממים לי לא מעט משום שהם נמצאים ממש אחד מעל השני אבל המאוורר שיש לי כרגע עושה בסך הכל את העבודה. המאוורר שעוזר לכרטיס מסך להתקרר גם עושה בסך הכל את העבודה וראוי לציין שאני לא ממש משחק במחשב. הבעיה: אני חייב מאווררים כמה שיותר שקטים. אני מפעיל אולפן הקלטות והמיקרופון (קונדנסר) רגיש כמובן להכל וניתן לשמוע את הרוח של המאוורר כמו שצריך לתוך ההקלטה. אז הרחקתי כמה שאני יכול את המיקרופון ושמתי פלאגים שעוזרים לבטל עד כמה שניתן את אלמנט הרוח אבל זה לא מספיק ואני רוצה להגיע למצב שהמאווררים של המחשב יוצרים לי כמה שפחות רעש מבלי …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מודולי ה-TEC הנמכרים היום מורכבים למעשה מיחידות פלטייר + כרטיס בקרה על מהירות המאוורר ופעילות ה-TEC + רדיאטור ומאוורר. אני עובד עם קירור אוויר TRU120EX ומאחר וטמפ' החדר בקיץ הזה אינה יורדת מ-30 מעלות, חשבתי לשפר את המצב עם: לינק למוצר : http://www.petrastechshop.com/2250tec1.html הרעיון הוא לפרק את גוף הקירור, להכניס את ה-TEC בין המעבד לגוף הקירור ולהצמיד. את ה-TEC אפעיל באופן קבוע (המחשב כל הזמן ב-LOAD מלא) ע"י ספק חיצוני שיופעל ע"י ממסר כשהמחשב מופעל. יתכן שאבצע UNDERVOLT כי אין לי ענין ב-OC של מעל 3.6GHZ. כיום אני על 2.8GHZ יציב 24/7 על עומס מלא (טמפ' של כ-60 מעלות). החיסרון היחיד ב-TEC שאני מוצא הוא בעלות חשמל גבוהה. פרט לזה, אני לא מוצא בעיה טכנית - אני עובד עם…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי geil one BH5 שנמצאים תחת אוברקלוק דיי גבוהה וקראתי שבמתחים כאלה דרוש קירור אקטיבי. ראיתי פעם מן מאווררים קטנים של 40מ"מ שמתלבשים על הזכרונות אבל אני לא מצליח למצוא אותם עכשים. אם מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול להשיג אותם או לתת פתרון אלטרנטיבי זה יהיה מאוד נחמד
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דעתכם? http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=250213 ללא העלאת וולטים קירור סטוק מצב IDLE [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השגתי מאורר כמו שאתם רואים בתמונה עוד אחד, המאורר שיש בתמונה מוציא אוויר החוצה , לאיזה כיוון כדי לשים את השני שאני רוצה לשים בסלוט לידו ? האדום זה הכרטיס מסך .. האם כדאי פנימה שיאורר גם את הכרטיס מסך ויוריד קצת את הטמפ' שלו ?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עשייתי ל88GT שלי OC די חזק core-750,shader- 1875 memory 1026 הטמפ' גג גג גג ביום חם 48 עכשיו שיחקתי קצת Cod4 ופתאום נתקע המישחק ונהיו פסים ירוקים וורודים על התמונה לא מלאים רואים תתמונה אבל מפוקסל למי שרוצה לדעתי אני עם S1 +2 Scythe 120 הטמפ' בסדר גמור הכול תקין מאיפה זה יכול לנבוע אתם חושבים? זה קרה פעם אחת אני יבדוק בעוד מישחק וניראה מה יקרה נגיד שיחקתי bf2 שעה ולא קרה כלום
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר זמן רב אני מריץ את המחשב בFSB 155 במקום 133 במקור. ברשותי P4 2.66GHZ B הFSB הוא 133 במקור והמכפלה 20. כבר זמן רב אני בהמרה של 155mhz FSB וללא שום בעיות. כעת שאני מנסה לעלות ל160 המחשב נופל ישר אחרי טעינת הווינדוס. מסך כחול כזה של XP וריסט למחשב אוטומטי. ברשותי זכרונות של A DATA 200mhz הפשוטים ביותר, 2 סטיקים של 512MB מסודרים בDUAL. אני יכול לקבוע להם את התיזמונים, כרגע התזימונים על מצב אוטומטי על הכי גרוע 2.5 CAS 4 RAS TO CAS 4 RAS 8 cycle time כרגע זה נובע ממצב אוטומטי בביוס. אני יכול לקבוע מנואלי (ידני) מה יהיה כל אחד. המתח למעבד ולזכרונות קבעתי AUTO. ויחס התדר לPCI AGP נראה לי נעול, כי בחרתי בביוס על תדר של 66.6/33.3 משו כזה זכור לי. יש ל…
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי ח'ברה ויום טוב... כבר הרבה זמן שאני מנסה לבצע OC מעולה ומדוייק וזה לא בדיוק יוצא לי משום מה... כעיקרון אני נמצא עכשיו אל מתח של 1.370 ל- VCORE ובשאר המתחים לא נגעתי בכלל... עכשיו יש לי פונקציה שנקראת Multi-Steps Load-Line ויש לי בה אפשרות לכבות אותה הוא להדליק ולבחור באחת מהרמות הבאות מי 1 עד 10 עכשיו להשאיר את זה כבוי? ואילו תמונות של בדיקה PRIME 95 1 דרך אגב למה פה זה מראה לי 1.260 במתח? ועם תסתכלו ב- HWMONITOR זה כאילו נע בין 1.260 ל- 1.320... אבל אני בכלל הגדרתי בביוס 1.370 והנה כמה תמונות של הביוס: [table][tr][td][/td][td]מידת התמונה שונתה. לחץ על כאן כדי לצפות בתמונה בגודל מלא. מידת התמונה המקורית הינה 3264x2448 ומשקלה 3136KB.[/td][/tr][/table] 2011-09…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי - 1- הטמפרטורות רק עלו! אם קודם הייתי מקבל בסביבות 31-32 (zalman 7000, generic paste) עכשיו, עם sp94, טורנאדו 80 ו-as5 זה יושב בסביבות ה40 (טמפרטורות נמדדות עם MBM5) זה פשוט לא נראה הגיוני - הכבלים מאוד מסודרים ויש 5 מאוררי מארז, 2 מקדימה מכניסים, 2 מאחורה מוציאים ואחד בדלת מכניס שכבת הpaste מאוד, מאוד דקה 2- אני לא מצליח לשלוט על המאורר עם האנרמקס שלי (A5) - סיבוב של החוגה לא מזיז לא כהוא זה והוא ממשיך להסתובב במהירות המירבית.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז יש לי פה מחשב ישן שאני רוצה להתנסות עליו בOC. המפרט: INTEL E5400 2.7GHZ GIGABYTE G31M-ES2L GAINWARD NVIDIA GEFORCE GT220 1024MHZ KINGSTON 2GB RAM 800MHZ ספק ג'נרי (נראלי) ZUES 520W http://meaks.co.il/index.php?route=product/product&product_id=83 - הספק אני רוצה לעשות למעבד ולכרטיס מסך OC. לכרטיס מסך יש לי את ExpertTool של GAINWARD. מה אני צריך למעבד? עד כמה למשוך את הכרטיס מסך וכמה את המעבד? הם בכלל בנויים לזה? אני לא מתכוון להוציא לו את המיץ פשוט ללמוד את זה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למאוורר למעבד פנטיום 4 3000Mhz... אני רוצה: שהמאוורר יקרר טוב, לפחות ברמה של המאוורר האורגינלי של פנטיום 4. ועוד משהו שחשוב לא פחות - שיהיה שקט!!! אבל שקט שקט... אם אפשר אז תכתבו גם מחיר, ואיזה לינק לאנשהו שמוכרים את המאוורר שם... תודה רבה!
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376302.msg3242006#msg3242006 קניתי את הכרטיס מסך , אך הוא רועש יחסית .. המאוורר עובד תמיד על המקסימום גם כשהוא לא משחק וקלוקים נמוכים. המאוורר מוגדר על מצב אוטומטי וגם כשאני עושה על מצב ידני ומוריד את המהירות ל20% זה לא עוזר, למי שיש הכרטיס יכול להגיד אם גם המצב אצלו דומה? השקט מהמחשב נורא חשוב לי כי אני לא מסוגל לישון עם קצת רעש . אם אני ינתק את המאוורר שבתוך הקירור מהכרטיס ויחבר מאוורר 80 על הקירור (שקט וחלש עד 1000 RPM) זה יספיק? יש לציין שהטמפ' במנוחה היא על 31 בממוצע והמארז שלי מאוורר בצורה טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני שהשתמשתי בתוכנה הטמפ שלה ATHLON 1600 היו מעבד:46 לוח אם:35 במנוחה עכשיו הם מעבד:41 לום אם:34 אני פשוט אוהב את התוכנה הזו!!! אולי עכשיו אני ימהיר ל 1.53 תגידו אני ירגיש הבדל משמעותי מ 1.4 ל1.53?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לבדוק את המשחה הטרמית או להחליף קרור? מעבד בין יומיים! 59 מעלות במאמץ.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב , המעבד שלי E6750 נמצא בOC על 3.2 הטמפרטורה היא 60 במאמץ בתוכנה האם זה נורמלי ולא מסוכן ? לדעתי המשחקים הטמפרטורה אפילו יותר נמוכה אפשר המלצה לקירור בתקציב של 200 שקל בערך ?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו ללכת עד לאזור התעשיה ולהתרוצץ ולחפש מקדח כוס זה די קשה ואין לי כוח לזה.. ועוד בכלל זה יחסית יקר לפתרון ש"גילתי".. הלכתי להום סנטר..קניתי דיסק למקדחה שמסוגל לחתוך בקלות פלדה ומתכת כלשהיא.. וקניתי משייפים למקדחה.. לקחתי את המארז של עכשיו..במלאה אני מקבל חדש עוד שבוע...(D:) ועשיתי ניסוי נגיד שאני עושה חור בצד הדלת איך אני אצליך לעשות אותו טיפה עגול ויפה.. פשוט מאוד..חתכתי בשניות קו ישר... ואם המשייפים עגלתי פה ושם..(כמובן שרוצי לחתוך קו ישר די קטן שאני עשה את זה באמת..) וזה יצא פשוט וקל ישר ויפה.. אפשר גם לעגל רק את הפינות והחור יהיה ריבועי עם פינות עגולות וזה יחסום ממש טיפה את המאוורר ככה שזה לא משפיע.. (לפי ידעתי..).. אבל בקיצור אני מרוצה שהצלחתי למצוא פתר…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-