אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
כמה אוברקלוק יציב אפשרי בRyzen 5000 לזיכרון ומעבד בלוח 5+3 Phases Pure Digital VRM ? למשל 5600G בלוח אם Gigabyte A520M DS3H Micro ATX AM4 64GB (2x32GB) Memory Kit – 3200MHz CL-16 – 1.35V
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המארז antec 300 i5-2500 . radeon 6870 אני לא זוכר בדיוק איזה קירור יש על המעבד. המארז כמובן מגיע עם 2 מאווררים אבל שניהם מוציאים אוויר החוצה http://img207.imageshack.us/img207/1259/img0463dq.jpg אני חושב להוסיף עוד מאווררים , יש לי מקום ל2 מקדימה ו1 בצד (בעיקרון הטמפרטורות נמוכות , המאווררים הם בשביל היופי יותר עם לד כחול או משהו) אז אני שואל איך למקם את המאווררים בכדי לא להרוס את הסירקולציה , שלא כל כך נראה לי שיש פה כי שניהם מוציאים אוויר החוצה .
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעצם זאת שאלה כפולה אני קונה Core 2 Duo 6300 Abit AB9 GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 ו Sunbeam Tuniq כמה אני יכול להגיע לדעתכם? ובכלל קניה טובה?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הקירורים של NOCTUA D14 ו C14 לגבי D14 הלוח אם שלי ASUS Z87 DELUXE והזכרון DDR3 GSKILL RIPJAWS נמצאים ברשימת תמיכה שלהם, אבל ל C14 אני לא מוצא תאימות זכרון באופן כללי לפי נתונים יבשים הם נותנים אותה זרימת אויר ואותה כמות רעש. תתקנו אותי אם אני טועה מה אתם ממליצים ? לגבי המשקל הD14 יותר כבר ב200 גרם בערך, האם זה יותר מידי כבד מה שיוביל לעקמת כלשהי ללוח אם או לתושבת של המעבד? למרות שC14 גם לא ממש קל. מה אתם חושבים על עניין המשקל , לפני כמה שנים זה היה משמעותי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
איזה מאוורר הכי שקט שאפשר לקנות בארץ, ויתאים לAMD XP1600? לא בשביל אוברקלוקינג (בינתיים) אלא בשביל השקט בראש *****שלי טימטם לי את השכל******
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה למשחה טרמית, עבור i5-2400 עם קירור סטוק אם זה משנה, לא משהו מיוחד העיקר שיעבוד. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לפני הפסקת החשמל המעבד היה מוגדר בביוס (כבר לא זוכר איך)שערך התדר היה 3.4G ובמצב טורבו 3.7G ,כלומר כמעט כל פעולה שעשיתה בווינדוס התדר היה קופץ ל 3.7G ... לאחר הפסקת החשמל הייתי צריך לאפס הגדרות לביוס ועכשיו זה מוגדר כ 3.3G והטורבו 3.4G איך אני חוזר למצב הקודם? -מבלי להתעסק במכפלות של התדר( OC רגיל אני יודע לעשות) ,אני זוכר שצריך להגדיר משהו בהגרות של הביוס אבל לא זוכר איך
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עכשיו בחורף היד קופאת לגמרי על העכבר..........אז חשבתי שאולי אפשרי איך שהוא לחמם את העכבר שיהיה נעים. יש לי רעיון בעיקרון איך לעשות את זה. אפשר להצמיד לצד הפנימי של העכבר סליל ולחשב מה צריך להיות הזרם דרכו שיחמם אותו לטמפרטורה מסויימת(זה כבר עניין אחר לחשוב עליו) האם למישהו ידוע שדבר כזה נעשה או יש רעיון איך לעשות??? :
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
EVEREST Home Edition מראה לי שהתיזמונים שלי הם 3-3-3-8 באתר של KSP תחת הזיכרונות שלי רשום: Tested at Xtra-low latency settings (2-2-2-5) at 2.75V Plug-n-FragTM Auto-Configuration Boots automatically using the Xtra-Low latency values of 2-2-2-5 [ftp=ftp://http://www.ksp.co.il/hmain.php]http://www.ksp.co.il/hmain.php[/ftp] הזה הדף שבהם הם נמצאים אלו שעולים 810 כולם מכירים את הזיכרון הזה הוא בא עם צלעות קירור והוא מיועד לאוברקלוק קטן גם הלוח שלי מיועד לאוברקלוק אבל מעולם לא עשיתי אוברקלוק אני מעוניין להתחיל עם הזיכרונות וראיתי בביוס שאני יכול לקבוע את המתח שהלוח מספק לזכרונות השלאה שלי היא האם אני ישנה את המתח ל2.75 אז אוטומתית התיזמונים ישתנו או שיש תוכנות לשינוי התיזמונים…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר את קביעת החלוקה ביחס על פי מה זה ניקבע או רצוי לקבוע ,לא מובן החלוקה הזאת קראתי כל מיני מדריכים ואין הסבר מפורט בקטע הזה הבנתי שה FSB מתחלק ל-4 וזה התדר האמיתי והזכרונות חצי ממה שהם אבל היחס ??? לדוגמא אני במחשבים שהם בלי אוברקלוק יחס 1:1 ויש אחרים שונים במקרה אני רואה בשלי 5:8 איך אפשר להבין את זה ? זה מקורי ללא שינוי
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אמממ יש לי את הD805 של אינטל (מעבד כפול ליבה) , והרבה אמרו לי שיש לו פוטנציאל OC גדול . אני רוצה לעשות לו OC , אבל אני לא יודע איך להתחיל . אני אשמח אם תסבירו לי איך להתחיל ומה עושים . תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעו, אין לי כח לעשות חיפוש, והבעייה שלי היא קצת שונה, למרות שאני יודע בטוח שהיו על זה נושאים רבים. אז ככה, יש לי מעבד Athlon 1200MHz, מאוור+היטסינק פשוטים ביותר, רעשני מאוד (לפי השמיעה שלי, זה בערך 80-100db), והטמפרטורה בין 50-60 מעלות, ועוד תחשבו, זה 1200 מגה הרץ.! ואני יודע שזה נורמלי. עכשיו, אני מעוניין במאוור+היטסינק אשר יישארו גם למעבד הבא שאני אקנה (AXP 2200+)... וחשבתי לעצמי, האם Volcano 7 Plus יספיק ויקרר טוב יותר? האם יש יותר טובים ממנו?? על איזה אתם ממליצים? ואני לא מעוניין בלעשות אוברקלוק, ואני יודע שבין 50-60 מעלות למעבד, זה נורמלי, אבל בקרוב גם אני אקנה מעבד יותר חדש ואני אצטרך מאוורר חדש, אז אני מעוניין שהמאוור שאני אקנה, יישאר גם למעבד הבא... אה, ועוד שאלה…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני שם מאוורר בצד של המארז אז היא נופלת ל62 מעלות. מעבד 32, לוח אם34 וכונן קשיח 32 וכרטיס מסך 40. האם הטמפ של ICH שלי טובה?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי הרבה (באמת הרבה) על ה- Thermaltake BigTyphoon וה- Thermalright Xp-120 עכשיו אני בדילמה מה לקנות המחירים ממש דומים אבל בלי קשר למחיר אני רוצה לדעת למי יש עדיפות בביצועים לא מצאתי השוואה ישירה בינהם לכן אני עוד לא יודע המליצו לי בכל מקום על משהו אחר....הבנתי שהאנשים שקונים הן את זה והן את השני מרוצים אבל אני בכל זאת מחפש את זה בעל הביצועים היותר טובים אודה לכם אם תעזרו לי. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי Celeron 1.7GHz עם לוח אם של ASUS מדגם P4S533-VM עם מאוורר של Intel למעבד ועוד אחד למארז.... מה האפשרויות שלי וכמה רחוק אני יכול להגיע ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי מכיל כרגע שני מאוורים: 80 שנמצא בצד המחשב וזורק אוויר ישירות על הכרטיס מסך 120 שנמצא מקדימה וזורק אוויר על 4 הארד דיסקים העניין הוא כזה. הכוננים מתחממים לי לא מעט משום שהם נמצאים ממש אחד מעל השני אבל המאוורר שיש לי כרגע עושה בסך הכל את העבודה. המאוורר שעוזר לכרטיס מסך להתקרר גם עושה בסך הכל את העבודה וראוי לציין שאני לא ממש משחק במחשב. הבעיה: אני חייב מאווררים כמה שיותר שקטים. אני מפעיל אולפן הקלטות והמיקרופון (קונדנסר) רגיש כמובן להכל וניתן לשמוע את הרוח של המאוורר כמו שצריך לתוך ההקלטה. אז הרחקתי כמה שאני יכול את המיקרופון ושמתי פלאגים שעוזרים לבטל עד כמה שניתן את אלמנט הרוח אבל זה לא מספיק ואני רוצה להגיע למצב שהמאווררים של המחשב יוצרים לי כמה שפחות רעש מבלי …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלשום הגיע חלקי המחשב שהזמנתי מ KSP. זאת הפעם הראשונה שהזמתי מחשב מפורק לחלקים, ואני חייב להגיד שהחוויה של להרכיב מכלום היתה מהנה ומלמדת. עכשיו ברצוני לדאוג לקירור קצת יותר מקצועי מאשר זה שהיה לי במחשב הישן. המארז שהזמנתי הוא ה Cumpucase 6A19 - שמאוד התפעלתי מהאיכות שלו במחיר כל כך זול. חיברתי את הלוח אם, וקראתי את המדריך למריחה נכונה של חומר טרמי. השלב הבא היה לחבר את כל הכרטיסים, זיכרונות וכבלים. פה כבר נתקעתי בכמה בעיות - א) בלוח ה abit שהזמנתי, הכניסות IDE מאוד רחוקות מה Cdrom. ככה שיוצא מצב שהכבלים של ה IDE מתוחים בצורה מאוד קיצונית כדי להגיע לכוננים העליונים. האם יש אישהו פיתרון לזה? ב) המחשב נראה כמו גונגל כרגע, מליון ואחת חוטי חשמל ו IDE. האם מישהו יוכל לתת לי לינ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
א. צבעים שונים ל-SLOTS של הזכרון ולסינקים. הסלוטים בצבעי שחור וסגול והסינקים בצבע זהב. ב. מבחינת OC הוא עושה רושם מעולה בינתיים, הלוח כרגע על באס של 220 וזה ללא שינוי של מתח לצ'יפסט ועם הקירור המקורי. ג. הלוח עושה OVER VOLTING למעבד... אני בוחר 1.5V ב-BIOS והוא נותן לו 1.568. בהתחלה זה הרגיז אותי, אבל ככל שאני חושב על זה יותר אני יותר שמח... במקום המקסימום שיש לי ב-BIOS יש לי עוד 0.068V עכשיו רק נשאר לשחק עוד קצת עם הזכרון ולראות אם הוא יעמוד ב-220DDR ואם כן באיזה תזמונים..... יותר מזה אני לא עולה עד שאני אסיים לבנות את המארז החדש ואחבר בו את הקירור מים.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השגתי מאורר כמו שאתם רואים בתמונה עוד אחד, המאורר שיש בתמונה מוציא אוויר החוצה , לאיזה כיוון כדי לשים את השני שאני רוצה לשים בסלוט לידו ? האדום זה הכרטיס מסך .. האם כדאי פנימה שיאורר גם את הכרטיס מסך ויוריד קצת את הטמפ' שלו ?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/zalman-cnps9500.html בחנו אותו פה מול מערכת קירור מים ומול סידרת ה 7XXX שווה הצצה אחלה קירור!
-
שלום לכולם . רציתי לדעת למה במאמץ המתח יורד מ- 1.5 ל- 1.42 . המפרט שבחתימה (i7 2600k) . רציתי לדעת אולי אני מפספס פה משהוא בהגדרות של הביוס ( לוח extreme 4 של asrock). וגם שאני לדוגמא נותן מתח 1.55 ובודק אחרי הפעלה מחדש המתח שמופיע לי תמיד נמוך ממה שאני נותן לו(1.55 יורד ל-1.5 בערך). אני נמצא האוברקלוק של 5.0ghz אבל אני נאלץ לתת מתח גבוה בגלל שכאשר אני עושה בדיקת מאמץ המתח יורד משמעותית . אני נאלץ לתת בביוס 1.58v (שנותן לי בכלל רק1.53 ) ובמאמץ יורד ל-1.43v. אציין רק שזה לא ל-24/7 רק לבנצ'ים .
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מבצע כרגע OC ונגיד מ333X9 הרמתי ל360X9 ואני רואה שהטמפרטורה במנוחה נשארה תקינה האם יש צורך בבדיקת מאמץ? האם OCCT היא בדיקה טובה? וכמה זמן כדי להשאיר במספרים יותר גבוהים את הבידקה?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. המחשב שלי עובד ב-OC של 20%-25%, ולכן רכשתי לו את ה-Thermalright SP94 + SF 80mm. הבעיה היא שהמעבד מתחמם מאוד כ 50-52 מעלות במאמץ בכל OC אפילו הכי קטן. חשבתי שאולי הבעיה בקריאת חיישן שגויה, אבל אני ממש יכול להרגיש איך ה-SF שעובד עים החיישן המקורי שלו מתחיל להשתולל. גם כאשר אני נוגע ב-Heatsink הוא לא ממש חם, כלומר המאוורר עושה את שלו (+מזגן בחדר). אז כנראה שהבעיה ביא בין המעבד ל-Heatsink. עכשיו אני משתמש ב-ArcticSilver5. חשבתי שאולי שמתי יותר מידי(או פחות מידי) חומר, ולכן עשיתי מספר ניסיונות של מריחות משחה, אבל הטמפרטורה מסרבת לרדת. יש למישהו רעיון? אולי יש למעבד שלי בעיה?? ממש נגמרו לי כל הרעיונות!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה תמונה של המחשב עצמו + הביצועים: יש לציין שהמחשב לא נמצא במאמץ בעת הבדיקה. רציתי לשאול אם זה נראה לכם תקין או שיש פה משהו חריג? בגלל שהורדתי משחק למחשב וכבר פעמיים באמצע המשחק המחשב עשה ריסט מעצמו מה שבחיים לא קרה לי במחשב. ורציתי לשאול גם מה האחוזים בFANSFWM אומרים ומה זה AUX גם? מודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-