אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, מבקש מה הפרוצדורה לניקיון אבק ממחשב והמאווררים שלו, איך, כל כמה זמן, ממה להיזהר בניקיון, ואיזה חומר בדיוק לקנות. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המאוורר הצדדי שבמארז שלי התחיל לעשות רעשים לא נורמליים, אני צריך מאוורר טוב 80mm, כמה שיותר חזק אבל כמה שיותר שקט (השקט יותר חשוב), אם אפשר מ- pandas או ksp לא מעוניין במאוורר עם לדים ולא כאלו עם חיישנים.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשב קטן וישן, מאוורר 60mm בקידמת המארז מוביל אוויר דרך תעלה לצלעות הקירור שמעל המעבד.. הוא מחובר ב- 3 פינים, מהירותו משתנה אוטומטית ובעומס הוא נורא מרעיש.. שמתי לב גם שהמשחה הטרמית בין המעבד לגוף הקירור (הצלעות) שמעליו, התיבשה/התאדתה.. 1. לשים משחה? איזה? 2. מאווררי 60mm, מצאתי רק שניים.. בסל"ד גבוה ורעש מוצהר נמוך.. עובדים במהירות קבועה (ללא תלות בפין השלישי): EverCool EGF-6 http://www.evercool.com.tw/products/fan_egf.htm Skythe Mini Kaze 60 http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/mini-kaze-60-mm.html יש אחרים? מה אתם אומרים? תודה רבה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן קיבלתי את ה- 260GTX שלי..וכדי לקבל שיפור משמועתי בביצועים אני צריך לעשות OC למעבד. כרגע אני עם לוח אם של INTEL שלא מאפשר לי לעשות OC למעבד. אני רוצה לקנות לוח אם חדש.?יש המלצות? כמו כן לשאלה העיקרית,האם ל-E7400 יש פוטנציאל OC גבוה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ישלי את הלוח p6n sli v2 אפשר לראות בצד, רציתי לדעת איזה לוח יותר טוב לOC הP45 או P7N PLAT (פלטינום). אני יודע שהלוח שיש לי כרגע הוא לא לוח לOC אבל הוא בסדר אני יכול להחליף לאיזה לוח שאני רוצה בתור פיצוי למה שקרה לי.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
37 מעלות גם למעבד וגם ללוח אם...איך היתם מגדירים את זה? כנמוך או כגבוה? והאם יש טמפרטורת מעבד במאמץ?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אחרי שהרכבתי את הרשת על מארז ה 3D AURORA 570 זה עזר קצת בקירור המחשב אבל עדיין לא מספק אותי : יש תמונות של מפרט המחשב והטמפרטורות ותמונות של המחשב עצמו כל זה בכדי שתעזרו לי .. אני צריך כל אפשרות שיש לכם בראש בכדי לקרר יותר טוב את המחשב מה שאני יודע שאני חייב להחליף את המאווררים המקוריים של המארז כי האם ממש אבל ממש עצלים ואני צריך המלצה למאווררים שמכניסים/מוציאים הרבה אוויר אבל שיהיו שקטים מאוד תסתכלו בתמונות ותגידו מה לדעתכם כדאי לשעות ?? ( ההארדדיסק והכ.מסך מאוד חמים למשל) [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן ושוב פעם תודה לכל החברים שעזרו לי בתרדים הקודמים שלי. אז ככה, קניתי בתיאלנד קירור למעבד p4, 2400mhz שנקרא BigTyphoon ב120שקל עם משחה טרמית של Artartic Cooling אני חושב. התקנתי את הבהמה הזאת על המחשב והוא עובד נפלא (במנוחה): הלוח אם שיש לי דיי מעפן לצערי - Asus P5S33 זכרון 512ddr כרטיס מסך: Leadetk 6600GT בתוכנה EVEREST טמפרטורת המעבד שלי יושבת על 14מעלות מה שנראה כמו זיוף של החיישן כי בתוכנה של הלוח אם מראה לי 22-24 תלוי כמה זמן המחשב עובד. עכשיו לאחר שיש לי את כל הכלים והאמצעים לעשות OC מוצלח ולנסות להגיע ל2800 לפחות שהתקווה היא להגיע ל3אלף, מה שאני צריך לעשות זה: א- בדיקת טמפטרות במאמץ לפני אוברקלוק ב- להעלות את מהירות הלוח או איך שלא קוראים לזה מ133 שזה…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שכאן זה הפורום המתאים לשאלה הזאת: רציתי לדעת למה עדיף לחבר מאוור למארז, ללוח ב- 3 פינים, או ישירות לספק עם חיבור 4 פינים מולקס. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, רציתי לבקש סליחה על כל האשכולות שאני פותח בזמן האחרון פשוט....ניכנסתי לתחום הזה ממש לפני קצת זמן ואני מנסה פה כל מיני דברים עכשיו, קניתי(יותר נכון קנו לי) מאוורר של אנרמקס 120 מ"מ עם הכיוונון של עוצמת המאורר בכל אופן, ניתקתי גם מאורר מספק ישן ו...עכשיו יש לי 2 מאוררים שלא מחוברים רציתי לדעת איפה מומלץ לשים אותם...? ד.א. עכשיו יש לי מאורר אחד שמוציא אוויר שממקום קצת מתחת לספק ומאורר שני שמכניס אוויר שממקום בחלק הקידמי תחתון של המחשב...
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מדבר על משהו שאפשר לקנות בתל אביב, רמת גן או גבעתיים שיהיו לי חלקי החלפה זמינים. אבל פה בחנויות מוכרים רק את ה BIG WATER. מאז שהיחה לי את הגרסה הראשונה אי שם לפני 5 שנים שמעתי שזה השתפר והמשאבות הגיעו מהישנה המסכנה של 120 ליטר לשעה, או לדקה, איך שסופרים את זה - ל 400 ו 500 ליטר, שיחסית לטרמלטייק זה די מדהים. אז כל בעלי הניסיונות - הגידו את דעתכם עם הערכה הזאת או ערכות אחרות. הצינורות כבר חצי אינטש או עדיין 3.8, כי אני רואה בערכה של הצינורות לדוגמה גם חצי ואיני מבין איך זה מתחבר ל פתח 3.8 של המשאבה למשל או שאני מובלבל ;D
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי היי , לא היתה לי ברירה , בסוף הצמדתי את הקירור הארוך (זה שתופס 4 זיכרונות בשורה) עם פד רך שהוצאתי מהקירור שיש בקירור של הגשר הצפוני מלוח אם חדש אבל פסול , בלוחות האלא של גיגבייט יש מיתחת לכל קירור פדים גמישים אבל שהם קצת דביקים , עשיתי מין מוד כזה , חתחתי מרובעים קטנים מהפד והצמדתי לכל 4 הזיכרונות , לקחתי דבק פרופוקסי (דבק שמערבבים ביד כמו פלסטלינה משתי חומרים ) ושמתי נקודה בצד של זיכרון צדדי , לאחר זאת הצמדתי את פלטת הזיכרון הארוכה לאחר שהסרתי מימנה את הפד המקורי שבא מהיצרן ,עד שאלומניום היה נקי לחלוטין , לאחר שראיתי שהכל מהודק טוב , הרצתי OCCT למשך 10 דקות , בחדר ממוזג קיבלתי 60 מעלות מקסימום בבדיקת כרטיס המסך. אני מקווה מאוד שזה יחזיק מעמד , אין סיכויי שהפלטה טיפול…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני הפסקת החשמל המעבד היה מוגדר בביוס (כבר לא זוכר איך)שערך התדר היה 3.4G ובמצב טורבו 3.7G ,כלומר כמעט כל פעולה שעשיתה בווינדוס התדר היה קופץ ל 3.7G ... לאחר הפסקת החשמל הייתי צריך לאפס הגדרות לביוס ועכשיו זה מוגדר כ 3.3G והטורבו 3.4G איך אני חוזר למצב הקודם? -מבלי להתעסק במכפלות של התדר( OC רגיל אני יודע לעשות) ,אני זוכר שצריך להגדיר משהו בהגרות של הביוס אבל לא זוכר איך
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. הרכבתי מחשב עם לוח אם של אסוס. הבעיה היא שאחרי ההדלקה יש את ההודעה הבאה: Cpu fan error אבל המאוורר של הקרור ( arctic freezer 13pro). פועל. בביוס המאוורר מזוהה והטמפרטורה היא באזור ה 35 מעלות אחרי כמה דקות של עבודה. האם אכן יש בעיה או שאפשר לעבוד עם המחשב בצורה רגילה? תודה מראש על העזרה!!!!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המארז Transformer המאווררים עושים רעש של מטוס והאורות מפריעים לפעמים, אני מחפש פאן באס יפה ואיכותי שאני אוכל איתו להחליש את העוצמה של המאווררים ולכבות\להדליק את הנורות שעל המאווררים של המארז. אני מתלבט בין http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 לבין http://hwzone.co.il/reviews/hardcano13/ מה הבדל בינהם, מה יותר כדאי ולמה. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי Celeron 1.7GHz עם לוח אם של ASUS מדגם P4S533-VM עם מאוורר של Intel למעבד ועוד אחד למארז.... מה האפשרויות שלי וכמה רחוק אני יכול להגיע ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המארז CoolerMaster Trooper 1. Front: 120mm Red LED fan x 2, 1200 RPM, 17 dBA 2. Top: 200mm fan x 1, 1000 RPM, 23 dBA (converted to 2 x 120 / 140 mm fans) 3. Rear: 140mm fan x 1, 1200 RPM, 19 dBAn (converted to 120mm fan) 4. Side: 120mm fan x 2 (optional) 5. Bottom: 120mm fan x 2 (optional) בכללי אני כבר קניתי מחשב חדש ואני מתכנן להחליף את כל הרעש מסביב. אני מרגיש כמו חדר שרתים רק עם הרעש בלי הביצועים מה שנקרא. בעיקרון החלקים זה I3770K Noctua NH-D14 CPU Cooler Noctua NT-H1 Thermal Compound Grease 3g Asus P8Z77-V LGA1155 G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 אז בגלל שאני רוצה שקט אני רוצה להחליף גם את המאווררים בצד שאני לא אשמע כלום. זה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז FRACTAL R3 שאני מנסה לשמור על השקט שלו + לשפר את הקירור. היום הוספתי Noctua NF-P14 FLX לתחתית המארז, מה שיוצר אצלי מצב של 2 מאווררים מקבימה מכניסים אוויר, בתחתית מכניס אוויר ואחורי מוציא אוויר. זה הוריד לי את הטמפרטורות בזמן מאמץ בעיקר בערך ב10 מעלות. בזמן שהוספתי את המאוורר שמתי לב למשהו מוזר, חיברתי אותו לחיבור FAN 4 בלוח אם, שם הוא עבד יחסית לאט ולא אפקטיבי, אז החלפתי אותו לFAN 3 שבו הוא משתמש בכל היכולת שלו. בנוסף ראיתי שכל המאווררים שלי כנראה מקושרים לבקר מאוררים שבא עם המארז ואני לא יודע באיזו מהירות הם עובדים ואם הם משתמשים בכל היכולת שלהם כדי לשפר את זרימת האוויר. בנוסף לזה ראיתי שהמאוורר של המעבד מחובר לFAN 2 ולא לCPU FAN בלוח אם, האם זה משפיע או יכו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם! ;D ;D הנני רוצה לעשות OVERCLOCKING למחשב שלי הוא P2 מעבד CELERON 300 ! ???תעזרו לי בבקשה במעשיי! תודה מראש! 8)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A ומעבד I9 9900K ועשיתי לו אוברקלוק אבל אני רוצה שהמתח ירד בזמן ההמעבד במנוחה אז ראיתי כמה מדריכים והציעו להשמש בoffset voltage וגם לא רציתי המתח יהיה גבוה מדיי אז התחלתי מ-0.120- ראיתי שאכן המתח יורד ל0.6 במנוחה והרצתי CINBENCH R15 ובזמן עומס המעבד קפץ למתח של 1.45 שזה גבוה מאוד אחריי כמה שניות עצרתי את הטסט האם זה גורם נזק ללוח או למעבד אם השתמשתי במתח כזה גבוה ל15 שניות? והאם מישהו יכול להדריך אותי איך להשתמש בoffset voltage בלי שהמתח יקפוץ יותר מדיי גבוה? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 והוא כרגע עובד על מהירות 3.5GHZ עם 1.4260V ו פועל על 75-80 מעלות במאמץ. אני כבר כמעט חצי שעה עם התוכנה ORTHOS והכל נראה יציב בנתיים. השאלה שלי היא כזאת- מעלום לא הצלחתי לעשות OC עד היום בגלל ששיניתי יותר מידי הגדרות. בפעם הזאת הדבר היחיד ששיניתי היה ה BUS SPEED והמתח ולא שום דבר מעבר... אם המחשב יציב עכשיו אז הכל תקין? יש משהו קריטי בהגדרות שצריך לשנות? ונראה לכם שאני יכל להוציא עוד קצת מהמעבד? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי X800XL ג'יגה בייט והתקנתי עליו 2 מאווררים עד כמה OC הוא יחזיק? (עוד דבר מוזר: עשיתי לו באיי טי איי הכי הרבה לממורי והכי הרבה לקור והוא עדיין לא מצא ארטיפיקים. זה נורמאלי?)
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ראיתי מישהו שעשה קירור למעבד אם קרח יבש והגיע למינוס 40 מעלות (מעבד) מה זה הקרח היבש הזה? מישהו ניסה את זה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי ספק חלש ואני לא רוצה להעמיס עליו איזה קירור פסיבי יעזור לקרור?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צבעתי את האוורר בצבע כסף ושמתי לדים ירוקים ואדומים, בדקתי והכל פעל, התקנתי את המאוורר בדלת של המארז הפעלתי ולאחר כ10 דקות כל הלדים נשרפו חוץ מאחד, מישהו אולי יודע למה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-