אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום, היום עשיתי אוברקלוק למעבד הP4 שלי והגעתי מ2.4 ל2.61. עכשיו, הטמפרטורה של המעבד במנוחה לפני האוברקלוק היתה 55 מעלות! אחרי האוברקלוק הטמפרטורה היא 58 מעלות! שניסיתי להעלות את הבאס עוד קצת, תוכניות התחילו להיתקע ולהיסגר. השאלה שלי היא אם אני יוסיף מאוורר למארז ( אני משתמש במאוורר שבא יחד עם המעבד, ולמארז יש לי רק מאוורר מקדימה..מכניס אוויר) אני יוכל לעשות אוברקלוק יותר גדול? כי אני רוצה להגיע לפחות ל2.7... הסתכלתי בכתבה על להכין את המחשב לאוברקלוק אבל היא מלפני שנה וזה כבר לא רלוונטי. אז מה בעצם אני יכול לעשות כדי שאני יעשה אוברקלוק יותר רציני?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי להלן המפרט של המחשב שלי. הוא משמש אותי HTPC ולמשחקים. מעוניין לקבל מדריך מפורט איך ניתן להגיע לאוברקלוק של 4000MHZ . מפרט המחשב: CPU Manufacturer Intel Family Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz Architecture 64-bit Internal Clock 3.0 GHz Internal Clock Maximum 3.0 GHz Display device Description ATI Radeon HD 3850 Series Manufacturer ATI Technologies Inc. Total Local Video Memory 516 MB Total Local Texture Memory 516 MB Memory Info 4 GB Mainboard info Supported Slot Types PCI, PCI Express Manufacturer Biostar Group Model TP35D2-A7 [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
NEON 8 COOLER או שאני אקנה ממישו פה ביד שניה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע היכן לקבע את המאוורר שנמצא מתחת לצורב. האם כדאי להצמיד אותו לקירור של המעבד עם אזיקון-מצד ימין שלו? או איפה שהוא כרגע יהיה עדיף? והכרטיס מסך האם כדאי שהוא יהיה ככה צמוד לספק? או כדאי להעלות אותו לPCI שלמעלה? אבל אז הוא יהיה צמוד לNB-ששם יש מאוורר קטן. בהתחשב במצב הקיים שמתואר למטה היכן יהיה הכי כדאי לשים את הכרטיס מסך ואת המאוורר? תיאור מצב קיים: משמאל לTUNIQ יש שם מאוורר SCYTHE 110CFM למעלה יש 2 מאווררים שמוצאים אחד של 85CFM ועוד אחד מה שהיה בטוניק(לא יודע כמה CFM אבל אני מניח סביבות 75) בחלק הקידמי למטה במארז יש אחד שמכניס -גם SCYTHE 110 CFM. ובדלת ממש מול הכרטיס מסך עוד אחד של SCYTHE 110CFM. עריכה: אופס שכחתי את התמונה חח [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר לשתוף אותו במים? : לא יגרם נזק? אני יודע שאלומיניום לא מחליד אבל בכל זאת שאלתי בשביל להיות בטוח
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המערכת קירור פאסיבית הכי משתלמת למעבד הספציפי הזה? עניין האוברקלוקינג לא מעניין אותי אז אשמח להמלצתכם. אני משתמש במחשב ב99% מהזמן לפוטושופ אם זה משהו שצריך לקחת בחשבון. בברכה, אורי
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, החלטתי להחליף את המאוורר הקדמי של המארז שלי. אני מרוצה מיכולת הקירור שלו, אבל לא מהרעש שהוא מפיק... החלטתי לקנות את המאוורר מ-rsm לאור ההתרשמות הטובה שלי מהם (קניתי מחשב מהם לפני כשנה ואני מאוד מרוצה ממה שקיבלתי). איזה מאוורר 120 מ"מ אתם ממליצים לי לקנות מהם? כרגע המאוורר שיש ברשותי הוא Scythe sy1225SL12H - http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html והמארז שלי הוא Cooler Master Elite 370 - http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6656
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי (יש מידע במפרט המחשב) אז בעיקרון נכנסים לביוס ומעלים לאט לאט מה שנקרא : CPU Front Side Bus Frequency ??
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי P4 ואני רוצה להחליף את המאוורר הג'נרי שלו למשהו יותר טוב אני בין האפשרויות הבאות : 1. זלמן CNPS6500B-Cu + מאורר כל שהו ללא בקרת טמפ אך חזק + NEXUS 2. VANTEC AIROFLOW + NEXUS 3. VOLCANO 7 + NEXUS - ב HIGH עם שליטה על מהירות
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש פה מישהו שיהיה מסוגל לעשות לי vmod ללוח אם (תמורת תשלום כמובן) ושיש לו מספיק ניסיון בתחום כך שהוא יכול להתחייב שהוא לא מפקשש לי שמה דברים ? הלוח הוא IC7, ואני ככל הנראה אקנה קירור מים בקרוב, כך שלא תזיק איזו תוספת וולטאג' קטנה. והערה קטנה לכל בני ה-14 שנמצאים פה - לא צריך לקפוץ, גם אני הייתי בגילכם פעם, אבל אין מצב שאני אתן לכם להלחים חיבורים על הלוח שלי.. אני בהחלט מכוון לחברה היותר מבוגרים ומנוסים פה (Amiram, Alianyn, Captaincaveman, The Byter וכולי)
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך שלי...עכשיו יש לכם את המפרט שלי בצד... יש לי את התוכנה EVGA Precision וגם את RiverTuner... אם אני משנה ידנית את התדרים לכמה אתם ממליצים לעלות את ה- memory clock ואת ה-core clock?... כרגע הם על-core clock:513 וה-memory clock:792. ומה המקסימום של טמפרטורה כדי להגיע אחרי OC בשביל לא לגרום נזק לכרטיס מסך ולמחשב. תודה רבה רבה לעוזרים!!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי רציתי לשאול מה הטמפ' המומלצת לi7 920 וכן עם איזה תוכנה כדאי לבדוק? הדביקים נראים כבר ממש לא מעודכנים.. בנוסף, אני מתכנן היום למרוח משחה טרמית חדשה על הthor's hammer שלי, הוא קירור DHT אז זה קצת מסובך לשים.. מצאתי את הכתבה הזו: http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5 קצת מסובך.. לא הצלחתי למצוא סירטון כלשהו או כתבה שמראה ספציפית על הTHOR'S HAMMER.. מישהו מכיר במקרה? בנוסף: לא יותר קל למרוח את המשחה על הCPU עצמו במקום כל הכאב ראש הזה של לשים את זה על הקירור? כל הסיבה של זה, זה לבדוק שהצלחתי למרוח כמו שצריך את המשחה.. אני מתכנן לעשות OC אחרי זה (אולי מומלץ לחכות כמה חודשים שהמשחה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למאוורר 120 מ"מ אחורי למארז, שקט ככל האפשר שעדיין עושה עבודה סבירה, שלי עושה רעשים של מסור גם אחרי ניקוי מסיבי (לחץ אוויר). תקציב לא כזה קריטי, אני מעריך שזה לא יעלה מעל 100 שקל. נתוני מחשב : GIGABYTE GA-965P-DS3 LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GT TDH 256MB DDR3 128 BIT (קירור פסיבי) INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN טמפרטורות לפי החיישן (אני בספק לגבי הדיוק של זה): טמפרטורת מערכת בממוצע 35 מעלות. טמפרטורת מעבד בממוצע 45 מעלות. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, הומלץ לי להחליף את הקירור המקורי ל Freezer 7 Pro. הסיבות - מאוורר מרעיש והיטסינק לא יעיל. כששאלתי "באמת?! למרות היצור בטכנולוגיות מתקדמות? 0.45? Netburst מאחורינו?" נענתי שכן. אני לא מתכנן OC כלל וכלל וכל מה שמעניין אותי באמת זה שקט (מבחינתי שהמעבד יעבוד ב-'70C) האם יש צדק בעניין? תודה רבה לעונים.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם קניתי כרטיס מסך Gigabyte 9800gt oc 1gb התקנתי תדרייבר הכי מעודכן של NVIDIA ואת ה-gamer HUD הכי מעודכן הוא מראה לי שהטמפרטורה של הכרטיס מסך היא תמיד 0 מעלות מישהו יודע מה הבעיה? בבקשה תעזרו לי תודה, בר
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה התקנתי את הקירור NINJA PLUS [עם המאורר] על המעבד שלי [amd athlon 64 3000+]. בהתחלה רק קניתי את הקירור בשביל השקט, כי קירור הSTOCK עשה לי חור בראש. אז התקנתי את הNINJA PLUS עם AS5 וחשבתי שהתוצאות יהיו טובות. עם הקירור סטוק המעבד במנוחה היה 36 ככה, ועם הNINJA בסביבות 32. במאמץ [פה הקירור היה אמור לעשות את ההבדל..] עם קירור הסטוק המעבד הגיע ל43 מעלות, ועם הNINJA PLUS במאמץ הוא הגיע ל41. [וזה עוד אחרי שהAS5 הפך "לבשל", לפני גם עם הNINJA המעלות היו 43] אוקיי עדיין לא איבדתי תקווה והתחלתי לעשות OC.הפסקתי ב2500 MHZ ובדקתי עם התוכנה S&M את הטמפ' והיציבות שלי. המחשב לא קרס ועבד מעולה.... אבל הטמפ' - 45 במנוחה, בעוד 60 במאמץ [ולא סיימתי את הבדיקה של הFPU כי …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה עולה הדיסקיות של הדרמל? וזה משנה הסוג של הדיסקית לסוג הדרמל ??????
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני צריך 2 קירורים למעבדי I5 2400. למעבד 1: * קירור שקט מאוד. * שהיה פלטה מאחורי הלוח אם לחיזוק, אני רואה הרבה קירורים שמוחזקים על פלסטיק וזה די מפחיד אותי. במיוחד בקירורים גדולים וכבדים. * תקציב עד 200 ש"ח. אני מתלבט בין (מדורג לפי רצון לקנות): 2 MUGEN FREEZER 13\PRO (מלחיץ אותי ההרכבה שלו, אין פלטת חיזוק) YASYA למעבד 2: * קירור שקט מהסטוק. * תקציב עד 120 ש"ח. חשבתי על FREEZER 7, אבל אני רואה שכולם ממליצים על 3 KATANA? למה? הצורה שלו קצת הזויה, הוא לא זורק אוויר חם מחוץ למארז וגם לא כל כך מקרר את לוח אם. מה גם לגבי ה TX3?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חסר לי במארז מאוורר אחורי, האם ניתן לוותר עליו ולעבוד בלי, או שרצוי לקנות אחד ולהתקין? בעבר בדקתי לו טמפרטורות והם היו בסדר.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה לעצמי מפרט למחשב שיהיה מבוסס על: 1. AMD Phenom II X4 940 Black Edition Box 2. כרטיס מסך מבוסס RADEON 4770 או 4830 או 4850 אני לא מתכנן OC, בטח לא משהו רציני בשלב זה. אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט. האם אני צריך להוסיף למפרט קירור מיוחד למעבד? במידה וכן, ראיתי מפרט שמתייחס ל Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM (שעולה 113 ש"ח בזיגזג) האם זה קירור טוב? האם יש משהו יותר שקט במחיר דומה שיתאים לי?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני הפסקת החשמל המעבד היה מוגדר בביוס (כבר לא זוכר איך)שערך התדר היה 3.4G ובמצב טורבו 3.7G ,כלומר כמעט כל פעולה שעשיתה בווינדוס התדר היה קופץ ל 3.7G ... לאחר הפסקת החשמל הייתי צריך לאפס הגדרות לביוס ועכשיו זה מוגדר כ 3.3G והטורבו 3.4G איך אני חוזר למצב הקודם? -מבלי להתעסק במכפלות של התדר( OC רגיל אני יודע לעשות) ,אני זוכר שצריך להגדיר משהו בהגרות של הביוס אבל לא זוכר איך
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם כמו שחלק ממכם כבר יודעים החלפתי את הקירור המקורי של האסוס שלי לקירור של זלמן + מאוורר של DELTA 92MM והיום בדקתי לכמה אפשר להגיע עם הקירור החדש ודיי הופתעתי לטובה הגעתי ל 500MHZ לליבה עם ממש מאט ARTIFACTS אבל כל כך קצת שקשה לראות אותם !! הזיכרון נשאר כמו שהיה לפני ההחלפה של הקירור ועומד על 820... אשמח לשמוע תגובות על ה OC מישהו שהגיע למהירות כזאת או יותר ??? תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה נשמע חבר'ה? סוף סוף יש לי זמן לבצע אוברקלוק למחשב המיועד. המפרט: מעבד: E2180 C2D לוח: P35 DS3L גי'גבייט זכרונות : Corsair 1024X2 DDR2 CL800 קירור מעבד: Bigtyphoon כרטיס מסך : HD2900PRO. ספק: Corsair VX450 טמפ': מעבד -Core1 - 34 Core2 - 40 לוח אם : 36 טמפ' כרטיס מסך - האם זה Aux? כי אם לא ..לא מצוין לי הטמפ' שלו . הבדיקה נערכה ע''י אוורסט, המחשב כבר ללא ריסט שבוע שלם. 1. האם הטמפ' בסדר? 2. איך אני מבצע,מה אני בודק,מה זה מחסופ, מה זה ארכיפקטים או איך שרומשים את זה, בגדול - איך אני עושה אוברקלוק מושלם ללא פגימת המחשב. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לצפות אלומיניום בציפוי של כרום ניקל לטובת מוד שאני מתכנן. איפה יש מקומות כאלה שמצפים וכמה יכל לעלות בערך ציפוי של פלטת אלומיניום בגודל של 15X3 סמ' ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-