עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ronenur,

שלום! יש לי זיכרון כזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5958 של CORSAIR עם תזמונים מקוריים של 4-4-4-12 ותדר של 800 MHZ ואני מנסה לעשות לו אוברקלוק ל-1066 MHZ עם תזמונים של 5-5-5-18 וזה עדיין לא מצליח אני כבר די התיאשתי הווינדוס פשוט לא עולה מה לעשות? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by StarMo,

החלטתי לבדוק קצת את הקטע של טמפ' במעבד לקראת OC ראשון עתידי. אחרי 10 לופים של PCMark הטמפ' ב-Full Load הייתה ~40C. זאת טמפ' טובה, לא? למרות זאת, הטמפ' ב-Idle היא ~38C. זה נראה לי תמוה מאוד. בדר"כ ה-Idle נמוך מה-Full Load ב-10 מעלות לפחות, לא? אז למה אצלי הוא נמוך ב-2 מעלות? עוד דבר מוזר ששמתי לב אליו, זה שהטמפ' של הלוח אם לא משה מ-28 מעלות. לא כשהמעבד קורע את התחת שלו, ולא כשהוא נח. 28 מעלות תמיד. אולי החיישן דפוק?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. בשעה טובה (?) קניתי מחשב שאמור לשמש אותי גם כ HTPC. המפרט מימין. למרות שהשקעתי סכום לא מבוטל במארז וקירור CPU איכותיים יחסית המחשב מרעיש כמו טרקטור D9 שהורס בית של מבוקש בעזה. נראה לי שהמאוררים של המארז הכי מרעישים. גם ה BT לא פראייר ומייצר לא מעט רעש (21Db, עלק...). ה PSU נראה לי סביר, והכרטיס מסך לא מורגש כמעט. הטמפרטורות במנוחה: CPU 41C MB 35C GPU 52C השאלות: 1. המלצות כלליות להשקטה. רצוי בלי להוציא עוד כסף (מאוררים שקטים יותר, פוטנציומטרים , ושאר ירקות). 2. מאחר שכמו רובינו, אני מניח, גם המחשב שלי רוב היום מוריד קבצים מהאינטרנט, אין שום סיבה בעולם שהרכיבים יעבדו בקצב שעון רגיל. האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע שינויים דינאמיים של מהירויות השעון (אוטמטיים ו/או ידניים)? לצער…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by rafi-s-,

השאלה בכותרת תודה

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. איזה מאוורר יקרר לי את המעבד טוב יותר SMART FAN 2 "COOL MOD" או דלתה 80 מ"מ שמקבלים עם ההיט סינק של טרמל רייט? איזה יותר שקט?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by tramp,

השאלה בנושא. תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Fkl0ster,

יש לי ג'וק חדש בראש : לבנות לעצמי מארז חדש מעץ! מבקש תגובות/לינקים/הערות והארות/טיפים/עצות... התכנון שלי הוא לעשות אותו כמארז "שוכב", בצורה של בית עם 'גג רעפים', כשהלוח אם נמצא על ה"ריצפה של הבית". ה"ריצפה" תהיה עשויה מעץ סנדויץ' קשיח בעובי של 1 ס"מ בערך, וכל הגוף של הבית יהיה עשוי מ'דיקטים'... *פתיחת המארז תעשה דרך הגג. *דרך הארובה יצא אוויר חם באמצעות מאוורר קטן שיושתל בתחתיתה של הארובה. *פתחים כגון חלונות או חתכים למיניהם לאורכו של המארז יגלו אורות נאון בוהקים. *מבחינת קירור, אין לי שום יומרות יותר מאשר שני מאווררי 60מ"מ, אחד מכניס אוויר והשני מוציא. *הכוננים יהיו בכיוון של תחתית לוח האם, כמו גם הדיסק הקשיח, הפלופי וכפתורי הPower/Reset וכן נורות הדיסק הקשיח והPower. *ב…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום חברים... רציתי לעשות ניסוי קטן על כרטיס המסך שלי... יש לי קירור סטוק מעפן של Twin Tech http://pcgenie.co.nz/images/products/8600GT-256XS.jpg הוא בדיוק כזה... רק רשום תשם של החברה שנייה.. הטמפ' שלי ממש לא מוצאות חן בעייני ורציתי לעשות סוג של מודינג(אם ככה קוראים לזה חח).. רציתי להחליף אותו בקירור של מעבד AMD Athlon XP 1.70Ghz הקירור דיי מסיבי והוא בגודל 60X60 MM...נראה לי נחמד..יש עליו מאוורר מאד חזק שיתחבר לבקר שלי ואני אשלוט בו משם... אני בטוח שהוא יוריד לי כמה מעלות ורציתי שתתנו לי עצה איך לשים אותו.. אח שלי הציע לי להדביק אותו לכרטיס ולתמוך בו עם סוג של 4 עמודי ברזל קטנים שיצמידו אותו לכרטיס בכדי שיעביר חום כמו שצריך.. יש אפשרויות אחרות?..אני לא ממש הצלחתי לחשוב ע…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי Riva TNT 2 M64 עם 32 מגה בכרטיס של Creative CT6938 והטמפ' שלי ללא פעולה גרפית כלשהי היא 57 מעלות וזה עם מארז פתוח!! זה כנראה מה שגורם לבעיית החום במארז שלי... מה עלי לעשות כדי להוריד את הטמפ' או שבכלל לא כדאי לי להשקיע ועדיף להחליף כ. מסך וזהו...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. חברי הפורום שלום במחשב שלי יש מותקן כרגע מעבד E4300 עם קירור הסטוק שלו (כבר יותר מ-6 שנים, לא פירקתי אותו מעולם), והגיע לידי מעבד E6750 בלי קירור (כן, אני יודע שמדובר במעבדים ישנים לסוקט 775, אבל זה מה שיש לי). לפי ההשוואה הזו מהאתר של אינטל, יש להם אותו TDP של 65W. מחיפוש באינטרנט עולה כי ניתן להמהיר את ה E4300 לתדר של 3GHz ועדיין להשתמש בקירור הסטוק שלו בלי בעיה. ה E6750 עובד בתדר של 2.66GHz לעומת תדר של 1.8GHz של ה E4300, אבל מצד שני יש לו פי שתיים זיכרון Cache והוא עובד בתדר FSB גדול יותר (1333MHzב E6750 לעומת 800MHz ב E4300). הערה - אני לא מתכוון לבצע שום המהרה אלא עבודה בתדרי הסטוק בלבד (כן אני יודע - ה E4300 הוא מעבד אידיאלי לביצוע המהרה). השאלה שלי היא האם ניתן…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. איזה מאוורר אתם חושבים הכי טוב למעבד שציינתי לכם בנושא האשכול? המאוורר הנוכחי שלי מרעיש ואני לא מסוגל יותר.. אני חייב מאוורר טוב ושקט. יש הצעות?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אני לא יודע היכן לקבע את המאוורר שנמצא מתחת לצורב. האם כדאי להצמיד אותו לקירור של המעבד עם אזיקון-מצד ימין שלו? או איפה שהוא כרגע יהיה עדיף? והכרטיס מסך האם כדאי שהוא יהיה ככה צמוד לספק? או כדאי להעלות אותו לPCI שלמעלה? אבל אז הוא יהיה צמוד לNB-ששם יש מאוורר קטן. בהתחשב במצב הקיים שמתואר למטה היכן יהיה הכי כדאי לשים את הכרטיס מסך ואת המאוורר? תיאור מצב קיים: משמאל לTUNIQ יש שם מאוורר SCYTHE 110CFM למעלה יש 2 מאווררים שמוצאים אחד של 85CFM ועוד אחד מה שהיה בטוניק(לא יודע כמה CFM אבל אני מניח סביבות 75) בחלק הקידמי למטה במארז יש אחד שמכניס -גם SCYTHE 110 CFM. ובדלת ממש מול הכרטיס מסך עוד אחד של SCYTHE 110CFM. עריכה: אופס שכחתי את התמונה חח [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by bneli,

שיניתי עכשיו בביוס את המכפלה מ33 ל35 (זה פעם ראשונה שאני נוגע שם בOC למראות שבלוח שלי זה לא אמור לרגש אותו) אם חייבים לעלות מתח? השארתי כל כמו שהיה רק את המכפלה שיניתי פשוט לא יודע עם הקירור יעמוד בזה וזה מה שאני רוצה לבדוק.. אומרים scythe grand kama cross 140 לא בשביל OC אבל הוא דווקא גדול ושמתי לא מאוורר יותר חזק מהמקור.. מקווה שלא התחמם יש עוד משהו שאני צריך לדעת חוץ מלראות עכשיו עם המחשב יציב ובדיקות מאמץ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by BenBezalel,

שלום לכולם... יש לי את המעבד E7400 שמגיע עם מהירות סטוק של 2.8GHZ עשיתי לו OC והגעתי איתו ל- 3.93GHZ והמתח עומד על 1.29375V הטמפ' לא עוברת את ה-60 לאחר בדיקת מאמץ מלאה עם S&M. השאלה שלי היא האם המתח לא גבוה מידי בשביל המעבד?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי, כבר כמה חודשים שאני מתלבט בין לרכוש נייד לגיימינג (Asus G75 שצריך לצאת בסוף אפריל) או מחשב נייח שיעלה לי הרבה פחות וגם יהיה יותר טוב מבחינת נתונים. העניין הוא שהמחשב הנייח האחרון שקניתי לא הצליח לקרר את עצמו כמו שצריך ויושב לי עכשיו בחדר עם צד אחד פתוח עם אלתור של מאוורר גדול שתמיד פועל וצמוד אליו.... בלי המאוורר הזה, המחשב פשוט קורס בכל משחק שאני מפעיל. לעומת זאת, לפי מה שהבנתי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה) למחשבים ניידים יש יכולת קירור הרבה יותר טובה ואפקטיבית. בנוסף גם הרבה יותר קל לנקות אותם ממחשב נייח. אבל... הם פשוט עולים ה-ר-ב-ה יותר. נכון לעכשיו יש לי 5000 ש"ח. אני כמובן יכול לחסוך עוד, אבל אני מאמין שאם אני אשקיע את זה בנייח זה יהיה מספיק בהחלט. אז מה אתם…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ShadowFlame,

אני פירקתי ליפני כחצי שעה מסך LCD ישן שהיה בטלפון בבית מלון, וניתן לי. אני רוצה לעשות בו שימוש, רק שאני לא יודע מה ואיך. והרי התמונות: מקדימה: הכבל: (קשה לראות, אבל זה 16 פינים) הצ'יפים: שוב הצ'יפים: תנו לי רעיונות ושיטות מדויקות לביצועם. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. נקנה בהמלצתי , האיכות של הדבר הקטן הזה במחיר שלו היא פנומינלית , חוץ מעניין היעדר האופציה לפילטר בגג המארז ( כנראה יוזמן מdemcifilter.com פילטר קסטום בגודל המתאים מתישהו ) כרגע הבניה "פשוטה יחסית" הלופ הרי מאוד קטן אז גם משאבת הDCP הקטנה שלו תעשה את העבודה יפה אז אני לא רואה סיבה כרגע להחליף אותה ובגלל היעדר הפילטר בתקרת המארז כרגע אני משאיר את הפאנל סגור מטעמי אבק ושקט . החומרה היא ASUS MAXIMUS VI IMPACT עם בלוק פלקסי מלא של EK . Sapphire r9 290 reference עם בלוק מלא ו-BACKPLATE רדיאטור 240 בעובי 30 מ"מ קדמי עם מאווררי SILVERSTONE FN123 דקים לשמירת מקום במארז ( עדיין מספיק חזקים ושקטים , מקסימום לא יתאימו אז יוחלפו ) רדיאטור 120 בעובי 30 מ"מ אחו…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. היום החלטתי להשמיש את ה-AC X2 ששוכב לי במגירה . שלב ראשון,פירקתי את גוף הקירור המקורי וניקיתי את הגריז (משחה טרמית) לאחר מכן מרחתי את המשחה הטרמית הזו: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=14460 (זה בכלל מתאים לכרטיסי מסך? ) עכשיו כשבאתי לחבר את החיבור חשמל של המאוור גיליתי שמהכרטיס יש כניסה למאוורר בעלת 4 פינים כאשר היציאה של ה-AC היא של 3 פינים אז ניסיתי פעם אחת לחבר מימין (להחסיר פין אחד משמאל) והמאוור לא עבד בכלל.ישר כיביתי. ניסיתי מהצד השני ,המאוורר עבד אבל לא קיבלתי בכלל מסך. בסופו של דבר החזרתי את הקירור סטוק למקומו. יש פיתרון לבעית החיבור הזו?

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Sweet_Tooth,

??

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by RUONXHEV50,

שלום אני עומד לקנות את המיפרט הבא: I7 920 GTX 470 SLI OCZ 6GB HEC 1000W איזו משאבה אני יכול להביא? איזה רדיאטור?(טריפל) אני צריך גם בלוקים מה המארז הכי גדול שאפשר להשיג בארץ???

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Marcoman,

אז ככה, מערכת קירור למארז כנראה אמצא עם מארז כמו שצריך. אבל: מערכת קירור למעבד, עד כמה משמעותי ? מאוורר Arctic Cooling Freezer 11 LP, האם יקר מדי או צריך יותר טוב? מה ההבדלים בעצם? CoolerMaster Hyper 212 EVO 215 ש"ח, מוגזם? אין צורך? אני מחפש אחר מערכת קירור שקטה ככל שניתן, התושבת כנראה תהיה 1155. מחכה להמלצות בבקשה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by shloosh,

http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1510457110.htm כדאי ??? ועד כמה יעזור לי באוברקלוק???

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by BioTech,

אהלן , יש לי מחשב די חזק עם כרטיס מסך חזק radon hd4850 והמחשב שלי מתחמם מהר מאוד ואז עושה רעשים. אני חושב שאין סירקולציה כמו שצריך. המצב הנוכחי הוא שיש לי שני מאוורים רציניים של 12 ס"מ, אחד בקידמת המחשב בחלק התחתון, צמוד להארד דיסק ואחד באחורה של המחשב. אחד המאוורים התקלקל אז קניתי מאוור חדש די טוב והוא יותר חזק מהשני. עכשיו השאלה שלי אליכם היא איך לסדר את המאווררים? את המאוור החזק לשים בקידמת המחשב או באחורה? (נראה לי עדיף מאחורה כי שם הוא יותר קרוב לחלל המארז ואילו המאוורר שבקידמה הוא די בצד כזה). חשבתי לעשות סירקולציה כזאת שאחד יזרים אויר פנימה ואחד יוציא איזה מהם כדאי שיעשה מה ואיך אני יודע אם הוא מזרים אויר או מוציא? הכיוון של המדבקה צריך להיות איפה .. בנוסף לכך, יש …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by nirgn975,

היי, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה הזאת. ברשותי מאוורר 200mm של חברת antec (מסוג big boy), הוא מגיע עם חיבור מולקס (זכר+נקבה-כאחד) ופוטנציומטר (3 מהירויות): במארז שלי יש פוטנציומטר מובנה שאליו המאווררים מתחברים באמצעות חיבור 3 פינים כזה: ברצוני לחבר את המאוורר הנל למארז כדי לשלוט עליו משם, (ויש לי חיבור 3 פינים כזה ממאוורר ישן שלא בשימוש). - האם זה בכלל ניתן? - האם עלי לחבר את ה'חיבור 3 פינים' במקום המולקס או במקום הפוטנציומר? - במידה והוא מחובר במקום המולקס/פוטנציומר אני צריך להסיר את החיבור השני (החיבור שנשאר)? בקיצור אודה לעזרה בעניין.. בברכה, ניר גלאון.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by MatanSar,

קורא משהו?... ההגיון אומר שלא, אבל שואל בכל מקרה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.