עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ברשותי פרסקוט HT 3.0 GHZ, מהסדרה 530. ברשותי גם ST (פאסיבי) שהרכבתי אותו על המעבד בחורף, אך עכשיו קיץ, חום, שרב והמעבד מתחמם לו. אם אשים על הסוניק 2 אפילו 3 מאווררים זה "יקפיא" לי את המעבד? אם כן אני רץ לקנות את זה. .swg

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by waizman,

שאלה ראשונה: קניתי SK7 ולאחר ההתקנה הטמפ' שלי השתנו מ ~38 ל ~45... הקירור הקודם שלי היה CAK II 38 של GLOBALWIN, ועם מאוורר 60 מ"מ של גרין פאואר... על ה SK7 שלי מותקן מאוורר זיגזג עם 4 לדים. על המעבד נמרחה משחת ננוטרם בלו פעמיים כדי לוודא שזה לא המשחה. בהיטסינק הקודם היה חומר טרמ רגיל. מה פשר העליה בטמפ'? שאלה שנייה: היה מודבק לי על הלמטה של ההיטסינק מדבקה כזאת שנועדה להגן עליו משריטות. לאחר ההורדה נשאר הרבה דבק על ההיטסינק. הורדתי את זה עם אלכוהול - זה בסדר? שאלה שלישית: בא לי עם ה SK7 מן 2 מדבקות כאלה שנראות כמו ספוגים. אחת מהם שחורה וארוכה, והשנייה מרובעת ולבנה... מה אלה? תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by gilad0327,

עשיתי לכרטיס שלי OC אבל אני לא יודע עם זה יצא ...הוספתי תמונה ... אני לא בטח שזה יצא בגלל שאין שום שינוי בטמפ' [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by dorratz,

שלום יש לי מחשב פנטיום 4 ויליאמט 1.6 ומארז מידי טאוור. הקירור היחיד שיש למארז הוא מאוור 80 מ"מ מאחורה, וזה כמובן לא ממש מספיק. אני רוצה לקדוח חור למאוור בצד המארז, השאלה היא: 1)איזה גודל מאוורר כדאי לקנות? 2)איזה דגם מאוור כדאי לקנות?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Night,

אני לא עושה OC, רק מחפש לבטל כמה שיותר מהרעש שהקופסא הזאת מוציאה כרגע אני עם הקירור סטוק שהתחיל לחפור קצת לאחרונה אני מחפש קירור שאוכל בעתיד להעביר למחשב הבא, כלומר שיתאים גם ל i5/i7 - האם קיים אחד כזה? תקציב- בעקרון מוכן להשקיע עד 300 ש"ח אבל מעדיף כמה שיותר זול, לכיוון ה200 אם יש... אשמח לקבל המלצות תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by azrlec,

כשאני עושה OC גבוה לQ6600 שלי, הPWM (שאין לי מושג מה זה) עולה המון בטמפרטורה! הכי גבוה, זה שהעלתי מתחים וFSB, הגעתי ל3600MHZ, הPWM הגיע ל102! יש מצב שאפילו יותר, יצאתי מיד שראיתי את זה. היום פעם הראשונה ששמתי לב לטמפרטורה בPWM. מי שיש לו את הלוח הזה, יכול להגיד לי מה הטמפרטורה שלו והמתח שהוא נתן למעבד? ומי שיודע מה הרכיב הזה, כיצד ניתן לקרר אותו? אני לא יכול להמשיך בOC בגלל הטמפרטורה המטורפת שלו. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by josephu,

תיאור קצר של המארז (מצטער שאין תמונה): ATX רגיל (חדש, בתול) עם מקום ליחסית הרבה מאווררים (4*80ממ מקדימה, 2*80 מאחורה, 1*80 על הרצפה + איפה שבא לקדוח). התאוריה - חשבתי לעצמי, אולי במקום לפתוח חורים בכל מקום במארז, אני יאטום את הפאנלים (עם טייפ איטום) כך שהקופסא במשהו שקרוב ל -AIRTIGHT, אז אני מחבר מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה ולמעלה (כמה? נראה איך המרגש), ולבסוף אני אקדח סטים של חורים קטנים בפאנלים במקומות שאני רוצה אוויר נכנס. סימני השאלה - 1. עד כמה יהיה אפשרי לאטום את המארז? 2. האם מצב של תת לחץ יעשה יותר רעש? 3. שאלת מיליון דולר - האם זה יכניס מספיק אוויר? אני קצת (מאוד) בלחץ אז אני לא מבטיח להתחיל פרויקט היום, אבל בבקשה שתפו ברעיונות...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by ScreameR,

זה דיי פשוט לעשות את זה... קחו בקבוק מלא במים תשברו מרקר ותוציאו את הספוג מתוכו שימו אותו במים ותנו לו שעה ככה... יוצא מגניב אבל איך אפשר לעשות שזה יהיה עם בועות כאלה שמים לב שזה עם בועות? איך ???

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by kobibo,

קניתי את ה TT Thunderblade כידי לשפר את הקירור במארז ( מאוורר קידמי ) נראה לי שהוא מקרר טוב יותר מה GlacialTech שלי...לא משנה רק תעזרו לי להשתיק את הטרקטור הזה. לפי מה שהבנתי פה בפורום המליצו עליו בחום וטענו שכמעט ולא שומעים אותו...איפה !? מרעיש יותר מהמקרר שלי .חיברתי אותו ישירות לספק נראה לכם שאם אחבר אותו ללוח הרעש יפחת ? אנא עזרתכם אני עוד רוצה לישון קצת היום

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Lanzar,

שלום לכולם כמו שחלק ממכם כבר יודעים החלפתי את הקירור המקורי של האסוס שלי לקירור של זלמן + מאוורר של DELTA 92MM והיום בדקתי לכמה אפשר להגיע עם הקירור החדש ודיי הופתעתי לטובה הגעתי ל 500MHZ לליבה עם ממש מאט ARTIFACTS אבל כל כך קצת שקשה לראות אותם !! הזיכרון נשאר כמו שהיה לפני ההחלפה של הקירור ועומד על 820... אשמח לשמוע תגובות על ה OC מישהו שהגיע למהירות כזאת או יותר ??? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by OldSchool,

1. איזו משחה טרמית הכי טובה כיום? 2. לכמה מריחות יספיקו לי 4 גרם? 3. מה האפקט של המשחה על מחשב בן כמה שנים שמעולם לא מרחתי לו משחה טרמית? כמה טמפרטורות יירדו? במה זה יעזור? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. בס"ד שלום לכולם, המחשב שלי חזר מתיקון בשישי והטכנאי המליץ לי להוסיף קירור למחשב כי הוא די מתחמם, הוא הוסיף לי 2 מאווררים. אחד מהם הוא מאוורר עליון שנועד להוצאת אוויר והוא ממש מפריע לי. בזמן שאני משתמש במחשב אני פחות מרגיש אותו אבל אם אני משתיק את כל החדר אני שומע אותו וזה מחרפן אותי. רציתי לדעת אם יש איזה משהו יותר שקט אולי שאתם ממליצים להתקין? המאוורר שהוא התקין לי זה ZALMAN ZM-F3(SF) 12CM - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6285 המארז שיש לי הוא ANTEC P100 - http://www.antec.com/product.php?id=706702&fid=5022020&lan=nz הנה תמונה של איך הזרימת אוויר בו עובדת המאוורים שהוא הוסיף לי זה אחד למעלה ואחד מ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by allammo,

מעבד E6600 כרטיס מסך eVGA 8800GTS 320MB המעבד כמו שאתם יודעים היה על 2.4, עכשיו אחרי שמיציתי את המקסימום שאני ראיתי בביוס (30%) הוא על 3.12 הכרטיס מסך הגיע כך: זכרונות: 575 הCORE: 850 לאחר אוברקלוק: זכרונות: 700 הCORE: 1015 פה זה נעשה ע"י ATI TOOLS, בעזרת RIVATUNER העלתי את הקירור ל100% (היה על 60%) ואחרי האוברקלוק הטמפ' היו אפילו 2 מעלות פחות משהיה בלי אוברקלוק על 60% אבל יש רעש, 78% מטפל מעולה בכרטיס, 52 מעלות. עכשיו יש שאלה אחת: אני לא מצליח להעלות יותר את המעבד, פשוט לא יכול יותר מ30%... מחר אני קונה BT והייתי רוצה להמשיך עוד יותר עם האוברקלוק... כמובן שהכל נעשה בהדרגה...

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מה דעתכם, הציעו לי להחליף את ה- XP1800 0.18m הישן והמתחמם שלי ומאה שקלים תמורת XP1700 0.13m חדש וקריר ( כמובן לצורך OverClocking ). מה דעתכם על העסקה הזו - שווה ? אנא אימרו לי מה אני צריך לדרוש או לשים לב לגבי המעבד החדש... מבחינת (איך אני מזהה שזה ה- 0.13m החדש ולא הישנים ? איזה סטפינג כדאי ? וכו'... ?) תודה מראש, גיא.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם, רציתי לדעת מה בערך בטמפ' המקסימלי ל9600GT ולE7200 אני יודע שזה תלוי ומשתנה והכל אבל אני מתעניין בטווח פחות או יותר כדי שיהיה לי מושג לאן אפשר להגיע תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by StarMo,

נראה לי שזה הזכרונות.. למרות שאני יודע שזה הולך לבוא, זה לא הלוח. הלוח מתוכנן לעבוד גם עם מעבדים בעלי באס של 166, וזה מה שאני מנסה. נראה לי שזה הזכרונות, למרות שהם עושים 165 בלי בעיה.. התזמון שלה קבוע על הכי לאט (CAS3) למישהו יש רעיון?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by sambusak,

זהו עיצוב מחדש של מארז פול טוור של MACASE KA-S80. המארז עטוף ביריעות אלומיניום וקטיפה שחורה!!! אגב, זה המארז שיקבל בשלב מסוים קירור מים.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by parAzoid,

שלום לכולם. לאחרונה התקנתי את הקירור NINJA PLUS [עם המאורר] על המעבד שלי [amd athlon 64 3000+]. בהתחלה רק קניתי את הקירור בשביל השקט, כי קירור הSTOCK עשה לי חור בראש. אז התקנתי את הNINJA PLUS עם AS5 וחשבתי שהתוצאות יהיו טובות. עם הקירור סטוק המעבד במנוחה היה 36 ככה, ועם הNINJA בסביבות 32. במאמץ [פה הקירור היה אמור לעשות את ההבדל..] עם קירור הסטוק המעבד הגיע ל43 מעלות, ועם הNINJA PLUS במאמץ הוא הגיע ל41. [וזה עוד אחרי שהAS5 הפך "לבשל", לפני גם עם הNINJA המעלות היו 43] אוקיי עדיין לא איבדתי תקווה והתחלתי לעשות OC.הפסקתי ב2500 MHZ ובדקתי עם התוכנה S&M את הטמפ' והיציבות שלי. המחשב לא קרס ועבד מעולה.... אבל הטמפ' - 45 במנוחה, בעוד 60 במאמץ [ולא סיימתי את הבדיקה של הFPU כי …

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yotam360,

יש לי כרטיס מסך 7800GT של גיגבייט (אני יודע שזה לא משהו אבל דלגו על זה) ואני לא מצליח להגיע איתו ל-500MHZ core clock ול-1.30 memory clock. האם צריך בשביל זה תוכנה ואם כן איזה כדאי???

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by lgmtk,

מקבל בקרוב Z87 DELUXE + INTEL 530 180 + I7 4770K את שאר החלקים יש לי. מחפש המלצות על קירור למעבד (ללא OC, משהו פשוט) .כמה שיותר זול. תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by nore0,

לא ידעתי שיש כזה גדול http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140_1319_2083 הוא לוקח הרבה חשמל ? ואיך הוא מבחינת הקירור ?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by driftking,

שלום לכולם, קניתי לוח מסוג הנ"ל , הבעיה שנכנסים ל BIOS תחת תפריט ADVANCED לא מוצא שום אפשרות ל OC. משהו כמו JUMPERS FREE CONFIGURATION. כאילו אפשרות ה OC נעולה או מוסתרת ב BIOS. קראתי במדריך הלוח אם שהורדתי מאתר היצרן שהלוח באמת מאפשר OC. האם צריך לעדכן BIOS?. אז בבקשה עזרתכם . תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Joli,

יש לי ספק רגיל לחלוטין עם מאורר שנראה כמו 80mm, אני הוא מרעיש (ולא בגלל ליכלוך) ואני רוצה להחליף אותו... שתי שאלות: 1. על איזה מאורר אתם ממליצים (מולץ שקט!!!) התלבטתי בין: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9288 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9291 2. השאלה השניה איך אני מחליף את המאורר? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Matrix-Hacker,

שלום אני רוצה לקנות למארז שלי את הפאנל לשליטה על מאווררים הזה - http://www.pch.co.il/docs/pd1765039785.htm כרגע יש לי 2 מאווררים במארז אחד בדלת ואחד מאחורה שגם הוא יעבור בקרוב לדלת ו Vante Aero Flow על המעבד מה דעתכם על הפאנל הזה הוא נראה יפה מאוד לדעתי וגם זה אחד הסיבות שאני בוחר בו גם ראיתי מודינג של After Shock שלדעתי יצא פצצה ויש לו כזה פאנל וזה נראה טוב אני יוכל לחבר אליו גם את המאוורר של המעבד ? אמרו לי פעם שאמרו בפורם הזה שיש לפאנל הזה הרבה בעיות זה נכון ? מה הבעיות ? *אגב אני מצטער שזה הדיון השלישי שלי בזמן כזה קצר פה פשוט יש לי כמה שאלות :-\

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מעוניין להחליף את שני המאווררים בספק HEC 400 שברשותי למאווררים שקטים יותר. המאווררים של זלמן אמורים להתאים והמחיר שלהם סביר: - מאוורר 80 מ"מ ב-33 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8410 - מאוורר 92 מ"מ ב-35 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8411 השאלה היא האם יש מאווררים שקטים עוד יותר בתקציב דומה (לא יותר מ-40 ש"ח)? תודה! נ.ב. אני לא מתכוון לבצע OC.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים