אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
חברים שלום, יש לי מעבד P4 3Ghz המעבד בשבוע האחרון סתם ככה התחיל להיתחמם לרמה של 100 מעלות ויותר, וכמובן שהמחשב קורס תוך כמה דקות. לפי בדיקה שערכתי המאוורים עובדים על מהירות של 2500RPM אני מדבר על המאוורר של המעבד ( של אינטל) והמאוורר של המארז, כשאני נוגע בצלעות קירור של המאוורר של המעבד הם רותחות. עכשיו מה יכולה להיות בעיה אם שניהם עובדים יכול להיות שהמעבד נדפק?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, ברשותי מארז HAF 932 ועם כל הכבוד לHigh Air Flow זה פשוט שואב אבק.. אז רציתי לשאול פה אם מישהו מכיר מקום לקנות פילטרים לאינטייק של המארז הנ"ל? (230 מ"מ מקדימה ובצד) ואם אין חיה כזאת, אז מאיזה חומר אפשר להכין פילטרים? (לא משהו חד-פעמי כמו גרביון) תודה על ההתיחסות
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
א)איך אני יכול לראות את הטמפרטורנ של המחשב שלי? (יש לי PCPartner) ב)איפה אני יכול להשיג מדריכים למודינג? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם קראתי את המאמר על קירור מעבד ע"י מיים ודי נידלקתי על הרעיון.. http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=homewatercool2.php יש לי כמה שאלות בנושא: 1) איפה אפשר לקנות את המוצר? 2) אם אני מישתמש ב 8 ליטר מיים אז אני לא צריך לא רדיאטור ולא מאוורר נכון? 3)לא קשור לנושא-איפה אני יכול לקנות פרספקס לבניית חלון למארז? 4)האם אפשר להישתמש בזכוכית? 5) האם מישהו יכול לעזור לי בהרכבת ניאון במארז? תודה מראש גיל ICQ 63160592
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון אני לא יודע מה קרה לספק שלי הוא מגיע לטמפ' של 52 וגם 62 לא יודע למה מה אני יכול לעשות בנידון ומה היא הטמפ' המקסימלית שיכולה להיות בספק
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה ... שאני בודק את המעלות באברסט הוא כותב לי במעבד 48.... ושאני בודק בתוכנה של הלוח אם שלי הוא כותב 32 הבדל של 16 מעלות!!!! זה מלחיץ אותיייי למה להאמין? מה נכון? ולמה זה ככה?? http://www.siz.co.il/my.php?i=qz2mngywf4yi.jpg
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה קצת ארוך, מקווה שהמידע יעזור לכם לעזור לי :-[ שלום לכולם, יש לי מספק שאלות בקשר לOc שאני מנסה לעשות. דבר ראשון, המפרט שלי: AMD Authlon XP 1800 (PELOMINO) Msi MS-6712 (ver 1.0) (Motherboard) Msi GeForceFX5600 VTD [glow=red,2,300]זכרון ראם Logical/Chipset 1 Memory Banks Bank 0 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 1 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Memory Module(s) Memory Module 1 : 256MB 16x(16Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 143MHz) (CL2 up to 100MHz) Memory Module 2 : 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 133MHz) (CL2 up to 100MHz)[/glow] אין לי מושג מה מה שרשמתי למעלה אומר...…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי מימוש אחריות של ה4830 שלי, קיבלתי sapphire 4850 עם קירור סטוק. אומנם שדרוג לא רע אבל הכרטיס הזה חם מאוד לעומת הקודם והורס לי את האוורור שבמארז. חבר שכבר לא צריך את הקירור הנ"ל הציע לי אותו במחיר מאוד זול (כולל מאוורר Scythe S-Flex 1600rpm). רק צריך להתארגן על פדים טרמים בשביל הספיירים (שממה שהבנתי די קשה למצא פדים בארץ. איך הקירור הנ"ל לעומת קירורים חדשים המוצעים כיום בשוק? טווח המחיר עומד על מקסימום 150 ש"ח שקט הוא אופציה שאני לא ממש רוצה עליו.. תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה לכם אני נכנס להיות מקום שלישי בטבלה בSUPER PI. כרגע אני עובד יציב על 4325MHZ ואני עובד על להעלות את התדר הסופי לאט לאט ואני יעלה את התדר זה פשוט לוקח המון זמן. ונראה לי שגם מרחתי את המשחה לא בצורה טובה. אבל אין ספק שקירור מים תיהיה ההשקעה הבאה שלי-ואתם פה בפורום תעזרו לי להרכיב בקשה. http://img217.imageshack.us/img217/2567/34552408.jpg
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה קורה אנשים קיצר יש לי מחשב בן זונה עם FREEZER 7-PRO קירור למעבד, והוא די מרעיש (לא בטירוף, אבל הוא די בולט ברעש שלו כשכל שאר המארז שקט לגמרי...) קיצר רציתי לראות אם אתם מכירים איזה תוכנה או משהו שאני אוכל לשנות את מהירות המאורר, כי נגיד בלילה הייתי רוצה להוריד אותו למינימום (גם ככה המחשב לא עושה כלום בלילה..) אני מעדיף תוכנה דינאמית (שאני אוכל לשנות את המהירות בלי לעשות RESTART או לכבות את המחשב) אם אין, אשמח לקבל דרך קבועה שפשוט עכשיו אני אוכל להוריד לו ברמה כדי שיעשה פחות רעש (יש מצב שהוא פועל עכשיו על מקסימום עוצמה ואני לא באמת צריך כזה קירור ?)
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, יש לי שאלה - לאחרונה המחשב נייד שלי - HP דגם : pavilion dv3 מתחמם בטירוף אחרי גג רבע שעה של עבודה. בגלל שכבר החלפתי את המאוורר לפני חצי שנה החלטתי לפרק את המחשב כדי לראות אם המאוורר באמת הבעיה. בקיצור, המאוורר כן עובד אבל הצינורות ברזל (איך שלא קוראים להם) שמחוברים אליו ממש ממש חמים ועוד יותר מטריד זה שלקח להם משהו כמו דקה כדי להגיע למצב הזה... ממה שקראתי באינטרנט יש משהו שנקרא משחה טרמית\חומר שמפזר את הקירור במחשב אבל אני אפילו לא יודעת אם זה המצב- השאלה שלי - האם לקנות כבר מאוורר חדש (כי הוא מגיע עם הצינורות האלה מחוברים אליו ) או שהבעיה היא אחרת ואני אולי צריכה לקנות את המשחת קסמים הזאת ? (כמובן שניקיתי אבק קודם אז זה לא הסיפור ...) זהו נראה לי …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מקווה שאתם עומדים בקצב שלי...על תדאגו, אחרי זה אני הולך למנוחה של איזה שבועים שלושה. בניסיונותי להגיע למחשב שקט, ואחרי שמערכת המים עובדת ומחוברת. עדין הרעש הפריע לי ולא בדיוק הצלחתי למצוא מה לעשות. המאוורר היחיד שנשאר להוריד הוא מאוורר הספק. אבל זה כנראה לא רעיון טוב. כסף לספק כח חדש אין לי, מה גם שאני לא כל כך בטוח מה ההבדל ברעש בין ספק רגיל של 200 ש"ח לספק "שקט" של 500 ש"ח. חיפוש מהיר באינטרנט http://www.digital-explosion.co.uk/index.php?articleID=29 גילה לי שאני לא הראשון שנתקל בבעיה. הרעיון הוא להכניס צינור נחושת בצורת U שישב על צלעות הקירור של הספק. יש לדאוג למגע מירבי בין חלקי המתחת על מנת שיעבור כל החום. הספק מתחבר בטור למערכת כולה - משאבת מים -> למעב…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה לפני כחודשיים אבא שלי החליף מאוורר במחשב (נראה לי מקורי של אינטל) כי הקודם היה עושה רעשים מוזרים. אחרי שהוא החליף הגעתי הביתה אני מרגיש את המחשב עובד לאט,אני מסתכל בתוכנה SPEED FAN על ה RPM שלו ואני מופתע לגלות שהוא עומד על מאוד נמוך.. יש לי 2 מאווררים במחשב. 1)עובד על 17 אלף RPM 2)של המעבד,עובד על 12 אלף כרגע,שלפני כן הוא היה עובד על 8 אלף. רציתי לדעת מה הפתירון של זה? ומה הבעיה שזה ככה? הרי המאוורר חדש. יש לי מעבד 775 של אינטל פנטיום 4. תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לכולם מסתבר שהמעבד שלי בכלל לא על 54 מעלות כמו שהיה כתוב בביוס(Abit nf-8) עידכנתי את הביוס ועכשיו אני מבין שהמעבד על אחלה מעלות לפני הOC הוא היה על 29-32 מעלות, 39 במאמץ לאחר OC של 200MHZ הוא על 32-33 מעלות, 40 במאמץ. לאחר OC של 400MHZ הוא על 33-35 מעלות, 42 במאמץ. אני חושב שאני אעצור ב2500MHZ. הזכרונות שלי לא משהו נכון? A-DATA CL3 אני חושב על לקנות ג'יגה זכרונות של סמסונג ולראות לאן אפשר להגיע אה כן הZalman 7700ALCU על הכי נמוך בגלל שנשברה לי כנף... יש דרך לחבר מחדש את הכנף של המאוורר שנשברה לי? או שצריך לקנות חדש? אפשר להדביק עם סופר גלו? נ.ב: הכ.מ שלי לא יכול לעבור את ה390 לליבה(במקור 250) ואת ה260(יענו 520) לזכרונות(במקור 200, יענו 400)... ישר מופיעי…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מעבד E4XXX או לחליפין E2XXX ולהגיע איתם באוברקלוק ל3GHZ ומעלה על לוח P31DS3L. התקציב שלי לקירור עומד על 100 פחות או יותר, וחשבתי לקנות את הFreezer. האם אתם חושבים שיהיה אפשרי להגיע לתדר כזה איתו ולהישאר בו 24/7 בשקט יחסי? ואם יש קירורים טובים יותר בסכום דומה, אשמח לשמוע המלצות. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 2 HD SCSI , המערכת מוציאה המון חום והם מתחממים, התקנתי מאחורה 2 מאווררים 80 ממ כי זה מה שנכנס אבל הם בקושי מוציאים אוויר עליהם. אי צריך המלצה למאוורר 80 ממ חזק מאוד וגם לא יקר. אני רוצה טורבינה. זה באמת דחוף. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש המלצות למאווררים בגדלים 120, 90, 80 שיהיו כמה שיותר שקטים! עדיף המלצות מכאלו אנשים שיש להם את המאורר \ שמעו אותו בפעולה תודה :-*
-
- 28 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה ל2 מאווררים של 80MM ואחד של 12MM ושולט מאווררים חשוב לי מאוד שהמאווררים יהיו שקטים וחזקים כמה שאפשר.. ושולט מאווררים שיהיה כמה שיותר זול וכמה שיותר טוב. ויש לי כמה שאלות: 1. זה מסובך להרכיב את ההשולט מאווררים למאווררים ולמארז? המארז שלי הוא cooler master centurion5 אני מחליף את השניים הקיימים ומוסיף אחד בדופן.. 2.יש לי שתי תוכנות לבדיקת טמפרטורות מחשב 1. speed fun 2. sensors בתוכנה הראשונה כתוב שהמעבד ב 29 מעלות ובשניה 44 מעלות.. איזה תוכנה צודקת? ובתוכנה EVEREST יש שתי CPU 1. CPU 29מעלות 2.CPU DIODE 42 מעלות רציתי לשאול מה הטמפרטורה של המעבד 44 או 29? ואם הטמפרטורה 44 מעלות בבקשה תמליצו לי גם על גוף קירור טוב וזול למעבד כי מתוכנן OC…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה נשמע? בדקתי בביוס את הטמפרטורה של הביוס והוא הראה לי 32 מעלות צלסיוס.... האם זה בסדר? ??? זה קצת לא הגיוני בגלל שהטמפרטורה אמורה להיות משהו כמו טמפרטורת החדר.... אז מה יכולה להיות הבעיה? המעבד: Intel Pentium III 600 Mhz
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לשתף אתכם ב OC שהתחלתי להתעסק איתו היום , מערכת ישנה צנועה (שהרכבתי במחיר צנוע) שרציתי לבדוק כמה באמת היא שבה מבחינה איכותית... המערכת : Asus P5B Vanilla (ie non deluxe) bios 2001 C2D E6550 with 7X multiplier 2X1GB Supertalent 800Mhz CL4 (capable of 1100 mhz ) those are 3 years old super high quality chips AC Freezer Xtreme CPU Cooler Seasonic 400w 30A PowerSuply Radeon X1950XT 256MB זה מחשב שהצלחתי לחבר ביחד לאחר שמכרתי את המחשב הקודם שלי (זה שבחתימה עם לוח DFI X48) , ולא עלה לי הרבה (חלקים בהזדמנות מכל מיני מקורות) , ורציתי לדעת איזה בצועים אני יכול להוציא , אז זה המקום לבדוק את גבולות המערכת ... קודם כל אני חייב לציין את הלוח אם , זה לוח שהושק לפני יותר מ 3 שנ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מצליח לעבור את איזור ה 2250 MHZ ולקבל מחשב יציב, אני כל הזמן שומע שאין אתלון שלא מסגול להגיע לפחות ל 2400MHZ יציב, אבל לצערי אני לא מצליח! כל מה שניסיתי בחודשים האחרונים הניב אפס תוצאות. ניסיתי כל דבר אפשרי שאני יודע עליו.. שום דבר. המחשב עולה גם על 270X9 אבל לא עובר שום בדיקה בשום תוכנת בנצ'מארק ללא קריסות או תקלות.. כשהורדתי מכפלה ל 8 הכל עבד יופי, מה שאומר שזה כנראה לא מהלוח אלא מהמעבד.. בקיצור השאלה שלי , יכול להיות שנפלתי על האתלון הכי זוועה במזרח התיכון ? או שאולי יש עוד דברים שאני יכול לנסות כדי להגיע לאזור ה 2400 יציב ? תודה (מפרט מלא בצד)
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם הסל"ד של המאוור של המעבד (סטוק) שיש במפרט של החתימה, אמור לעלות עם הגידול בשימוש ב-CPU או רק כשהטמפ' של המעבד מתחילה לטפס מעלה? למישהו יצא אולי לראות אם המאוורר הזה מגיע לסל"ד גבוה מ-3000 או אפילו 4000? התוכנה של ג'יגה ביית לא מראה אצלי את הסל"ד שלו ובאוורסט הוא לא מציג יותר מ- 2700 גם בהתחממות רצינית. פתחתי את המארז וניסיתי להקשיב אם יש עלייה בסל"ד אבל לא הצלחתי לשמוע שינוי.. :-\
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי I7 860 . כאשר אני פותח CpuZ ,Real Temp וסופר פי - אני מריץ את הסופר פי על 1M ואני רואה שהמעבד בכלל לא מתאמץ ( רק 10%) למה זה קורה? אני רואה גם ב CPUZ שהוא 2030Mhz במאמץ וב 1230Mhz במנוחה.. קראתי באתר של אינטל שהמעבד הזה עובד על 2.8Ghz במנוחה ו 3.4Ghz במאמץ... יש הסבר לדבר?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 2 כרטיסים של GIGABYTE עם הקירור הזה.R9 270X נגיד ואני מחליט לנקות ולהחליף משחה תרמית\טרמית ראיתי תמונות שיש לו גם פאדים על הזכרונת. כשמפרקים את הקירור צריך להחליף גם אותם? ואם כן ראיתי באיביי כאלה זולים ב10 שקל ל10X10. הם טובים? אם לא איזה אתם ממליצים? ואם כן איזה עובי צריך 1MM או 2MM?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי קיבלתי את המחשב החדש שלי מעבד E7500 לוח אם EP43-UD3L קירור למעבד OCZ VANDETTA 2 2 מאווררים אחורה וקדימה של 120MM מארז COOLER MASTER SILEO RC 500 תמונה מאוורסט: http://img42.imageshack.us/img42/1746/picsm.jpg תמונה מ CPU-Z http://img687.imageshack.us/img687/3259/pic2l.jpg מה דעתכם על הטמפ'? האמת ציפיתי שהמעבד יעמוד על טמפ' יותר נמוכות... תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-