עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Clint Eastwood,

התייעצות! אני רוכש מפרט עם מעבד I5 750 כשבעתיד אני מתכנן לבצע עליו OC ורמת השקט חשובה (8+) הוצע לי הקירור הנ"ל: מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775 I3 I5 I7, יחידות 1 ₪192 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1418 מה דעתכם? יעשה את העבודה הן מבחינת OC והן מבחינת שקט? אגב, המארז הוא antec 300. יש צורך להוסיף עוד מאווררים? תודה על עזרתכם

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שני חורים למאוררי 80mm בצד של החלון. ושאלה בקשר למאוורר.. הוא של ABIT NF7-S והוא רועש מאוד, כמו סנדה בהילוך רביעי. מישהו יכול להמליץ לי על קירור פסיבי שיהיה גם טוב למטרות OC?

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by menas,

הרבה זמן אני שואל את עצמי-האם זה משתלם? האם כדאי להשקיע בזה? שאלות לא חסרות לי בעניין: 1)האם מערכת חלקית תספק שקט טוב? (למשל רק למעבד)? האם המאווררים האחרים במארז "הורסים" את השקט הזה ואז כל הסיפור לא כ"כ משתלם מבחינת שקט? 2)מה אם הספק? המאוורר שבתוכו לא מרעיש ו"הורס" את כל המערכת בלי קשר כמה עלתה המערכת? אותו דבר בקשר למאווררי המארז. 3)מה תוחלת החיים של מערכת קירור מים? כמה שנים היא שורדת? 4)האם יש צורך במודינג מסויים בשביל להנות עד הסוף מהמערכת? 5)האם אפשר לעשות את המודינג הזה ללא דרמל אלא רק אם מקדח כוס? 6)כמה הקירור מים נותן בביצועי OC? האם יש שיפור רציני למשל בגיימינג? 7)איך הולך נושא האחריות אם חו"ל? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם רכשתי מעבד +i7 core 975 מebay עם פאצ "זהב" - ואני מתכונן לעשות לו OC ל 4.4 השלמתי לו מפרט מחשב ורציתי לדעת אם הספק המארז והקירור מתאימים למערכת כזו עם OC כמו כן האם הלוח אם מתאים ל OC או אפשר להסתפק באחד זול יותר תודה לוח אם - ASUS P6T Deluxe V2 (X58) i7 Nehalem - ATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10112 (1544ש"ח) מארז - COOLERMASTER (RC-922) HAF 922 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5945 (523 ש"ח) ספק - Enermax Modu82+ Series (EMD625AWT) 625W PSU http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9356 (669 ש"ח) כרטיס מסך - PowerColor ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 - RETAIL http://www…

5. Started by amd,

שלום, אתמול הרסתי את המחשב נייד שלי והוצאתי לו את המסך (הדק) שיש לו, יש לו שניי חוטי הארקה ועוד שניי כבלים עבים ובכל כבל יש המון חוטים. רציתי לדעת איך ניתן לחבר את הצג הזה למחשב? יש רעיונות? מדריכים אולי? אם תרצו תמונה של המסך אני יצלם..

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מסך: DELL LCD 20´ 2007FP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - WHITE - RETAIL זיכרון: TWINMOS 4GB (1024X2) + (1024X2 DDR2 800MHz CL5 מארז: GIGABYTE TRITON 180 TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK - GZ-AX1CA ספק כוח: אנרמקס ליברטי 400W -------------------------- או שאני צריכה בשביל OC את: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום ! יש לי מפרט כזה: A64 3000+ ASUS A8N E KINGSTON VALUE CL3 + TT BIG TYPHOON הגעתי עם המעבד לתוצאה של 2660 יציב ו- 2694 לא כ"כ יציב הורדתי מחלק זיכרון ל- 133 העליתי מתח ל- 1.55 בביוס (למרות שכל התוכנות מזהות 1.58 משום מה) השארתי מכפלה על 9 הטמפרטורות שלי מצויינות, 25 במנוחה הורדתי מבפלת HT ל- X3 הבעיה היא שאני לא מצליח לעלות יותר מזה וקשה לי להאמין שהמעבד לא יכול יותר מזה (לא ידוע לי הסטפינג) קניתי את הקירור הזה ואת הלוח הזה במיוחד בשביל אוברקלוקינג ואני מאוד אתאכזב אם אני לא יצליח להמשיך מישהו יודע מה אני יכול לעשות בשביל לנסות ולהעלות את המהירות של המעבד ? תודה רבה, זה ממש ממש חשוב לי.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. האם כדאי לי לקחת את ה Athlon xp 1700+ במקום ה Athlon xp 2400+ שתכננתי לקנות בגלל שהוא יכול להגיע לאותם ביצועים בערך אחרי אוברקלוק, או להישאר עם הבחירה המקורית?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום לכולם. כרגע יש לי מאוורר רגיל של INTEL וכבר נמאס לי מהרעש שלו ואני רוצה לשדרג , אני מחפש משהו כמה שיותר שקט מהחנות KSP או IVORY במחיר 200 שקל שיתן לי תוצאות מקסימליות במינימום רעש , כנראה שאני אלך לקנות היום . תודה מראש עריכה: עכשיו אני מתלבט בין ה-Freezer 7 Pro ל-Scythe‎ Mugen II . איזה כדאי? יש אולי קירור אחר שעדיף מהם? אגב צריך לקנות גם משחה תרמית נכון? זה לא בא כלול?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Xstyle,

שמהו קנתי היןם כרטיס מסך חדש Geforce fx 5600 256mb Asus תמונה: מפרט תכנאי: http://usa.asus.com/prog/spec.asp?m=V9560/TD&langs=09# מישהו יכול להסביר לי איך עושים OC לכרטיסי מסך ביכלל אם איזה תוכנה לאן ניכנסים בישביל לעשות מישהו יכול להסביר לי?

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. ערב טוב, E5200- בביוס הטמפ' מראה על 40 מעלות בעוד ה-SPEEDFAN (המחשב במצב מנוחה) , מראה לע 60 ויש לי אייקון של להבה לאחר חציית התחום המותר בתוכנה - 50 מעלות) 1) האם הפער בגלל זיוף החיישנים או בתוכנה ומה הטמפ' הרצויות למעבד הנ"ל ?? 2) למה בSPEEDFAN אני רואה רק סימון בהגדות טמפ' , רק של אחד המאווררים ? עליו מצויין 1600RMP ועל ה-2 האחרים מצויין הערך 0 . 3) הערך של ה-CPU FAN SPEED הינו 0 .. ושל ה - SYSTEM FAN SPEED ,הינו 1600. יכול להיות שהמאוור של המארז עובד במהירות גבוהה כ"כ? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by mambo,

יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לנסות עליו אוברקלוק (בפעם הראשונה בחיים - אין לי שום ניסיון בזה). המחשב הוא סלרון במהירות של 2 Ghz עם באס של 100 מגה הרץ ומכפלה 20. הקירור הוא כמובן קירור סטוק בסיסי ורגיל. לוח האם הוא MSI 651M-L. שני מודולי זיכרון, אחד של 256 מגה והשני של 512. שניהם DDR PC3200. מה אתם אומרים - זה מחשב ששווה לנסות ללמוד ממנו על עשיית אוברקלוק? הוא יעמוד בזה? צפוי איזה נזק מיוחד?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by yakir8,

שלום את המפרט הבא ADM 64 3000+ ?K8NF-9 של GB עכשיו רציתי לדעת אך אני עושה לו OC תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. הFAN על הmsi geforce 6600GT PCIE שלי מת. MSI רוצים 35$ על "תיקון". אני לא קורא להחלפת FAN תיקון. (ליתר דיוק, 35$ לפני דמי משלוח) במחיר הזה אני כבר יכול לקנות Arctic-Cooling NV Silencer 6 Rev 2.0. האם הוא שקט יותר מהקירור המקורי? (אין לי מושג מה זה Noise Level: 0.3 Sone) האם הוא יעיל יותר? (לא מצאתי השוואה בינהם.. מישהו מכיר?) האם זה פוגע באפשרות לחבר בSLI? תודה, LAZYBOY

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. היי :-) החלטתי להמהיר את המעבד Q6600 שלי בקצת ללא שינוי מתחים, שיהיה קצת מהיר יותר מהמצב הסטנדרטי שלו ושיהיה קבוע על 3GHz. לוח האם שלי הוא GA-P35-DS3P כמו שמופיע בפרטי המערכת שלי בצד ימין. אז זה מה שעשיתי. 1. ביטלתי את ה-EIST Function ב-Advanced Bios. 2. קבעתי את המכפלה ל-9. 3. העלתי את ה-FSB ל-333. 4. את ה-Performance Enhence שיניתי ל-Extreme. 5. באותה הזדמנות גם שמתי את ה-PCI Express Frequency על 100. 6. וגם קבעתי את המכפלה של ה-System Memory ל-2.5. כשהפעלתי את המחשב ראיתי שמהירות המעבד היא רק 2GHz ולא 3 כפי שרציתי וקבעתי בביוס: אך לאחר זמן מה הבנתי שהמעבד עולה ל-3GHz רק כאשר הוא "מתאמץ" (בזמן עבודה): השאלה שלי היא האם זה נורמלי המצב הזה שבו המעבד לא יושב …

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Adirz,

AMD 64 ATHLON 3000+ BOX EPOX EP-8KDA3+ ADATA 512 DDR400 WD 120GB 7200RPM 8MB BUFFER SATA LITE ON 52X32X52 TOSHIBA 16X SAPPHIRE 9800PRO 128MB 256BIT וקניתי את המארז של COMPUCASE דגם 6A19 , ואני יודע שהוא בא עם מאורר 120 מ"מ אחד, השאלה אם המאוורר הזה יספיק לקרור כל המערכת הזאת? תודה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by moshikoko,

ראו תמונה. [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by GZA3,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4918 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=3199 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=9790 או אם יש לכם המלצה למאורר אחר כי פשוט אין לי מקום ואני נזקק למאורר במקום פלטת אלומיניום ובכל מקרה צריך להחליף את מה שיש לי כי המאורר של אסוס המקורי שלי פשוט צורח לי באוזן יותר מידי

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by HilaX3,

שלום, יש ברשותי מעבד Core i7 920, לאחר אובר קלוק הוא הומר מ-2.6GHZ ל- 3.6GHZ. יש לי מארז של Antec DF-85, עם 7 מאוררים, קירור של Nuctua, אפשר לראות במפרט של המחשב את הדגם המדוייק. השתמשתי במשחה טרמית שהגיעה עם הקירור. (אם חסרים פרטים, אוסיף) הבעיה שלי זה טמפרטורות מאוד גבוהות של המעבד. בהתלחה הטמפרטורות היו 51 מקסימום עם אובר קלוק, ולאחר מכן זה זינק ל-60. מדובר פה במעלות בלי מאמץ בכלל, אולי דפדפן אינטרנט. וגם כאשר אין כלום הטמפרטורות נשארות בין 50~60. המליצו לי לעשות בדיקת מאמץ למעבד לראות מה הטמפרטורות המקסימליות, השתמשתי בתוכנה OCCT, וכאשר הפעלתי את התוכנה, כש85 זה הטמפרטורה המקסימלית, שנייה אחרי שהוא התחיל את המבחן האמיתי הטמפרטורה זינקה ל-95 והמבחן נפסק מיד. אשמח לעזרה…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by HoLyMaN1984,

שלום לכולם, ברשותי מפרט הבא: i5-3570K (עם קירור Scythe Mugen 2) Gigabyte GA-Z77-D3H Corsair XMS3 CMX8GX3M2A1600C9 4 GB DDR3-1333 X2 AMD Radeon R9 280X 3GB ספק כוח ENERMAX 680W (כלשהו לא זוכר בדיוק) עד היום אני עם OC למעבד ישן מאוד שמחזיק יפה (4.2GHZ). חשבתי לנסות ולהקפיץ אותו עוד קצת אולי לכיוון 4.5 אם זה אפשרי ופה אני צריך את עזרת המומחים. אני מצרף פה תמונות מסך מהביוס כי אני חושב שיש הגדרות מיותרות או לא אפקטביות שיכולות למנוע ממני OC טוב. מה הייתם משנים לפי התמונות? אנא עזרתכם, ותודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by shura,

אני קניתי מעברר של VENTECH ל AMD (ביגלל שאמרו שהוא טוב) הגתי הביתה התקנתי אותו וכשניכנסתי ליבדוק מה הטמפ' היא היתה 80!!!!!!!! אני כמובן כיבלתי שוק של החיים וחיביתי מהר תמחשב כמובן פירקתי הכל ובאמת לא סמתי על הצד הנכון מאושר ושמח חשבתי שניפתרה בעיה סמתי תמישחה התרמית וחיברתי תגוף כירור עוד הפעם והפעם אם הצד הנכון !! כשהלכתי ליבדוק מה הטמפ' עוד הפעם הופתתי כי היה היתה בין 60 ל 70( הטמפ' אם המעברר שקיבלתי היה 40-50 ) כמובן ניסיתי להתקין את הגוף קירור בכל המצבים לימרוח את המישה הטרמית בכל האפשרויות שכימות !! ולרוע הופתתי שזה לא עוזר והטמפ' לא ירד מ70 !! (בדקתי והמכברר מיסתובב בסדר ב4300 סיבובים) אם תוכלו לעזור לי תודה רבה מראש!! ואני מיתנצל על השגיעות עתיב!!!!!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Athlon-WINGS,

שלום לכל הגאונים והחרשנים על המאווררים, טוב אז ככה, יש לי AMD 1200mHz ועוד איזה מאוורר, שהמליצו לי עליו מלפני שנה כשקניתי את המחשב שלי, המאוורר הזה לפי דעתי דפוק, מרעיש, ולא מקרר (ה1200 מגיע לי ל60 מעלות). אז אני רוצה לדעת אם המאוורר הזה באמת לא שווה, ובשביל זה אני צריך לדעת איך אני בודק איזה מאוורר יש לי.. אז כמו ששאלתי, איך בודקים איזה מאורר של המעבד יש לי?? ???

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by lo_toda,

יש לי קירור BUFFAOLO אבל הוא מרעיש מידי על המחשב שלי כאשר המאורר מחובר אטפר היא 23 מעלות כאשר הוא לא מחובר זה מגיע ל 50 מעלות בערך השאלה עם מותר לי?בלעדי המאורר שלו יש לי עוד שני מאווררים של 12 אינץ+עוד מאורר של הספק (12 אינץ) מה אני מסכן פה? אני לא משחק והמחשב לא נמצא ב אקסטרים אף פעם. יש לי E6600 טוב זה גירד את ה 60 גם... זה מסוכן?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לכולם אם אתם יכולים לעזור לי אני אשמח מאוד. תודה [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אהלן כולם לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך אז רשמתי את זה כאן בעיקרון אני רוצה לקנות כמה מדבקות תרמית בשביל להחליף בכרטיס מסך שלי 4870X2 הזה מתחמם כמו לא יודע מה וממה שהבנתי כדאי להחליף משחה תרמית ומדבקות תרמיות וזה בדרך כלל עוזר בלהוריד משהו כמו 10 מעלות קריטיות לפני שתצעקו שחבל ואני לא יודע מה אני עושה ופה ושם אתם צודקים אבל כרגע המערכת שלי קורסת כל כך הרבה שזה בלתי נסבל אולי אם ATI יוציאו דרייבר נורמלי שיתקן את הסיפור הזה אני אשקול שנית אבל כרגע זו הדרך בה אני בוחר עכשיו נשארה השאלה איפה אפשר לקנות מדבקות כאלה תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים