עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי קיבלתי היום את ה TT חיברתי אותו כמו שצריך רק שאין לי מושג לאן לחבר את המאווררים החיבורי מאווררים שיוצאים ממנו הם פיצול של 3\4 פינים. בכ.מסך המאוורר המקורי נכנס ל -2 פינים. בלוח עצמו יש לי מקום ל - Sys Fen 1 ו Sys Fen 2 שהם 3 פינים אבל זה לא מתאים... המרווח בין הפינים גדול מדי מכדי שהמחבר יכנס. מה עושים ? עריכה: יש את המתאים שמתחבר ל -12V לספק ויוצא ממנו שני חיבורים, אחד 0.7v והשני 12v ורק החלק של ה-3 פינים יכול להתחבר אליו. לאן מחברים ? תודה

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, אני עומד לקנות מחשב עוד כמה זמן ויש לי כמה שאלות בנוגע לקירור. אם אני לא מתכוון לעשות oc, אני יכול לשים core i5 tray בלי קירור נוסף? (המארז שהיה הוא lancool k60w http://www.lancoolpc.com/en/product/product06.php?pr_index=19&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=62) *ואם אני כן מתכוון לעשות oc? תודה, אביב

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי, יש לי מארז Raidmax Sagitta ולפי כל הביקורות המארז אמור לקרר טוב, אבל הטמפ' לא השתנתה כלל (אותה טמפ' מהמארז הקודם - ג'נרי). לפי מה שאני רואה, המאווררים שבאו ביחד עם המארז (מאווררי Raidmax) מסתובבים אבל לא עד המהירות המקסימלית שלהם, לכל המאווררים יש ראש לבן עם 3 פינים. לכן חשבתי שאולי צריך בקר ששולט במהירות ההסתובבות, כי אני רוצה שיסתובבו במהירות המקסימלית. על איזה בקר אתם ממליצים/מציעים לי? אני שמעתי ש-Thermaltake טובים... איזה בקרים יש? 5.25 ו-3.5? איזה יותר טוב? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Seaninho10,

שלום, אחרי שפתחתי ת'רד בנושא בפורום בעיות טכניות, שם אמרו לי לנקות ולרענן את המשחה הטרמית, הטמפ' של המעבד לא יורדות. טמפ' המעבד שנמדדו הן בOCCT ובSPEDDFAN הן סביבות אמצע ה-50. (57/53/56/55). זה במצב מנוחה.. רעננתי את המשחה הטרמית, לא עזר לי מי יודע מה.. הייאוש גובר :-\ . לגבי המפרט: מעבד INTEL CORE I7 860 2.8GHZ לוח אם GIGABYTE P55A-UD3 כרטיס מסך ATI RADEON HD5850 1GB DDR5 ספק CORSAIR VX 550W זכרונות KINGSTON HYPERX 2X2GB DDR3 1600MHZ מארז COOLERMASTER CM 690 II ללא ספק. ביצעתי בדיקת מאמץ עם OCCT ואחרי 53 שניות הטמפ' בליבות היו (86/86/85/86). המסקנה היחידה שאני יכול להסיק היא שהקירור הג'נרי של אינטל שכרגע יש לי פשוט לא מספיק. על איזה קירור אתם ממליצים לי? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם... שידרגתי את המעבד שלי מ E6400 ל Q9400 (עידכנתי ביוס כדי שיתמוך) הכל טוב ויפה עובד מעולה...אבל מה אני לא יכול לשנות את המתח למעבד בביוס...כשאני אני משנה לא משנה לאיזה מתח, אז אחרי ריסטרט שהוא עושה בביוס המתח קופץ לאופציה AUTO ויותר מזה הוא לא מראה כלום...אם אני שוב יעשה ריסטרט אז הוא שוב יראה לי אופציות למתחים אבל עאשר אני יבחר מתח מסויים והוא יעשה ריסטרט שוב זה יחזור לAUTO וללא כל אופציות... מה העניין כאן?למה לא נותן לי ביכלל לשנות? (עשיתי FACTORY DEFAULT לביוס והוצאתי והכנסתי את הבטריה) עדיין אותו עניין.... כרגע המעבד באוברקלוק הבא: FSB=425 DDR2=850 מתח זיכרונות =2.0V מתח גשר צפוני=1.45V אם צריך צילום מסך אני יעשה... מאוד מוזר לא יתכן שהלוח מגביל את האופציה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. היי, יש לי מחשב חדש שהרכבתי מחלקים: לוח GA-8IP775G של GA-8IP775G ומעבד אינטל P4 775 3.0 GHz 1M Cache. הבעיה היא שמהרגע שאני סוגר את המארז המחשב נכבה כל הזמן. כאשר אני בודק את הטמפרטורה של המעבד אני רואה שהיא נעה בין 85-103 מעלות צלזיוס.... האם יכול להיות שבגלל ההתחממות המחשב נכבה או שזה יכול לנבוע מבעיה אחרת ? (כאשר אני מסתכל ב BIOS אני רואה שתחת הסעיף של vcore רשום באדום filed - כלומר יכול להיות שיש פה גם איזה בעית חשמל - לא?, ואם יש בעיית חשמל אז האם היא יכולה לגרום למחשב לכבות?). מה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה? באופן עקרוני מדובר על מארז ATX סטנדרטי, יש מאוורר של PIRE על המעבד + מאוורר גדול נוסף מעליו במארז (המאוורר הזה מוציא אוויר החוצה). מה לדעתכם הבעיה - חימום י…

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. היי חבר'ס.. צריך קצת עזרה. עד כה לא התעסקתי עם הפנרין עדיין, אני יודע שהמכפלות של המרובעי ליבות נמוכה יחסית, בהנחה שאני רוצה להגיע למרובע ליבות יציב ב-4Ghz על קירור אוויר איכותי, מה צריך לקנות? מה הבאס שלוח אם סטנדרטי כמו ה-P35-DS3 מגיע אליו עם מעבדים אלו? הוא מסוגל ל-445mhz או שיש צורך בלוח יוקרתי? האם חובה Q9650 במכפלה 9? יש אותו בכלל בארץ במחיר נורמלי או שהביאו לכאן רק את ה-QX? פשוט לא ראיתי בזאפ. או שאפשר להסתפק גם ב-Q9550 במחיר יותר עממי עם מכפלת x8.5 ואולי באס גבוה אף יותר (של 475mhz)?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by monya2007,

מישהוא יכול לעזור לי? ראיתי כמה סירטונים של 8600GTS שמגיעים ל 1GHZ ובתגובות רשום שהשתמשו ב VMOD לפי מה שהבנתי זה מעלה את ה VOLTAGE אבל לא הבנתי איך אני עושה את זה זאת תוכנה או ממש MOD? אני לא מעוניין להגיע ל 1GHZ (תלוי כמה חם הכרטיס יהיה) אבל הייתי רוצה להגיע ל 800~900MHZ אם זאת תוכנה מישהוא יכול לתת לי קישור להורדה ואיך אני משתמש בזה אם זה ממש MOD זה אחד שקשה/מסוכן (לכרטיס) לעשות? תודה למי שעוזר, עמנואל.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום, מה ניתן לסחוט מהכרטיס הנ"ל עם הקירור עימו הוא מגיע? בכללי, האם יש פוטנציאל כלשהו לפתיחת צינורות או כל דבר שמאפשר ביצועים חזקים יותר? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. אם אני שם רכיבים במחשב עם כמות צריכת חשמל שהספק-כח לא יכול לספק, האם זה יכול לגרום נזק לספק או לרכיבים או שזה פשוט לא יעבוד / יעשה בעיות?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. עם המאוורר הרגיל של ינטל!! עוד שבוע וחצי אני מקבלVULCANO 7?PLUS ואז אני יעיץ ל 2400

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by 123456789,

א) רציתי לדעת כמה אני יכול להגיע מקסימום ב-oc עם המעבד זה (בלי פתיחת המכפלה). ב) איך אני יודע עם המעבד הוא סלוט אחד ומה ההבדל בין סולט אחד לכל שאר המעבדים? תודות לעוזרים :jump:

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by yakirsh4,

יש לי מחשב נייד של חברת HP בעל מעבד של intel דגם core i3 380M השאלה שלי היא מה הטפרטורה המקסימלית שלו ומה הטמפרטורה המומלצת שלו? מחיפוש באינטרנט מצאתי את התוצאה הבאה לשאלה מה הטמפרטורה המקסימלית 90°C for rPGA, 105°C for BGA (זה מהאתר של אינטל) שפה עולה לי עוד שאלה מה זה rPGA ומה זה BGA ? והשאלה השני שלא מצאתי אליה תשובה שהיא מה הטמפרטורה המומלצת? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by roey somech,

שלום לכולם קניתי מאורר למעבד katana 3 וברצוני להתקין אותו על המעבד i7 2600, יש לי לוח אם dh67blb3 של אינטל. פתחתי את המארז והוצאתי את המאורר סטוק שהיה על המעבד עכשיו השאלה שלי האם להתקין שמה את הkatana 3 ? ולאיזה כיוון ? זה דיי דחוף תודה לעוזרים (:

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. אורח athlon

פשוט מאוד תעיף את הHeat Spreader הדפוק הזה שמודבק לך על הCORE של המעבד כך שהמעבד שלך יראה כמו כל פנטיום 3 נורמאלי כשהCORE של חשוף. זה היה טריק מעולה בשביל הK62 והK63 בזמנו בשביל לסחוט עוד כמה מגה"צים. תעשה את זה גם אתה ואולי תשבור את מחסום את 1600!!!!1

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by yoav9,

הצעת נושא, אז תענה זה לא יפה ככה לנעול את התר'ד. בסדר אתה לא רוצה לגלות, אין בעיה. רק תגיד שאתה לא מוכן להגיד, אני אישית שלא מבין שום דבר בכימיה אחרי כול מה שכתבו שם חושב שזה יכול להיות די הגיוני, אבל תסביר, טיפה, לא נגנוב לך את הפטנט!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by yot,

הזמנתי מפנדה מאוורר 80 מ"מ והוא הגיע. מצאתי נגרייה שיש לה מקדח כס שמוכנה לקדוח לי חור של 80 מ"מ ב10 שקל. החלטתי טיפה אני אתקין את המאוורר. ואני עוד מעט מתחיל את העבודה. השאלה היא: האם שחכתי משהו?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אין כמו מודינג בשבת ;D הקרדיט אני חושב שהולך ל Kriz, שלא יגידו שאני מעתיק, למרות שעלה לי הרעיון עוד לפני שראיתי את העבודה שלו.... :-X אז כרגיל, תמונות..... (מצטער שאין הרבה תמונות ממהלך העבודה, הכל נמחק לי....) במציאות הכל נראה טוב יותר בחושך. אשמח לתגובות !

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. המטרה העיקרית: מהירות שעון כמה שיותר מהירה של המעבד - תוך שמירה על טמפרטורה סבירה של עד 60 מעלות בעומס, בלי הרבה רעש, ועם יציבות מוחלטת! חשוב אבל משני: מהירות שעון של ה-FSB, של ה-RAM, ותזמונים של ה-RAM. היות ומהירות השעון יותר חשובה אני חושב שכדאי להישאר עם המכפלה המקורית של 9 ולא להוריד אותה. _________________________ יש לי כבר בבית מארז סביר ביותר: Antec 3700 Black Quiet Edition, וכמו כן Scythe Ninja לקירור. אני שוקל להוסיף\להחליף לנינג'ה מאוורר. בקרוב אני קונה Q6600 ואני מחפש לוח וזיכרונות שיתאימו ל-OC (מקציב 1500-2000 ש"ח ללוח ולזכרונות). חשבתי לקנות את ה-Abit IP35 Pro ב-900 ש"ח וזיכרון OCZ DDR800 CL3 כזה ב-600 ש"ח: http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=407552 זכרונות…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by bad-sector,

מה ההבדל בין משחה תרמית לבין דבק תרמי? האם הננוטרםII הוא דבק או משחה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by XpideR,

היי אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית של המעבד הזה (e7200) כי הוא הגיע לי פעם ל 77 ולא קרה כלום אז אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה שכבר נחשבת לגבוהה במעבד הזה עריכה : שאמרתי 77 מעלות התכוונתי לכל ליבה לא למעבד עצמו תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Cupid Me,

היי, במארז של חבר יש 2 מאווררי 60 רועשים שמוציאים אוויר חם, אני מתלבט אם להחליף אותם במאוורר אחד של 80 בדלת המארז שיכניס אוויר קר - מה דעתכם? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by ברק דדון,

עזרה לגביי מתח 7\24 שלום לכולם יש לי מעבד I7-8700K שעבר דליד עם קירור NH-D15 לוח ASUS PRIME Z370-A השאלה שלי כרגע התדר 5.2 במתח 1.39 הטמפרטורה המקסימלית 70 וב5.1 המתח 1.36 טמפרטורה מקסימלית 65 השאלה שלי כמה זה שוחק את הסילקון של המעבד 1.36 מול 1.39 האם המתח שוחק יותר מטמפרטורה? והאם זה מתח ל7\24? תודה לעוזרים

24. שלום. הפד הטרמי במעבד שלי (פנטיום 4 HT) מראה סימני גסיסה. אני רוצה לנקות אותו ולמרוח משחה טרמית במקומו. הבנתי שאת השאריות אני מנקה עם אלכוהול. מה שלא ברור לי - הפד (החומר השחור) יושב על מדבקת אלומיניום כזאת... השאלה האם להסיר את המדבקה, או שלמרוח את המשחה עליה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.