אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מדובר בלוח ASUS P5Q PRO עם מעבד Q9400, שעליו יושב גוף קירור של Thermalright Ultra-120 eXtreme עם מאורר 120. בנוסף 4 גיגה זיכרון, וכ. מסך 285GTX של גיגהבייט. המארז הוא של אורורה (גיגה בייט) עם המאוררים המקוריים. הסנסורים מראים חום של 32 מעלות צלזיוס בMB באופן רגיל, אבל במשחק 3D עולה ל45 מעלות ומשמיע אזהרה. אני מבין שייתכן שהחום של הכרטיס מסך משפיע על הסנסור. השאלה אם צריך לעשות משהו (כגון להוסיף מאורר ואיפה לשים אותו?)? תודה
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
תראו אני קונה חלקים חדשים (לוח מעבד זיכרונות) ויש לי את הקירור שיש לי עכשיו שצויין בכותרת עכשיו השאלה אם הוא יתאים לAM2 ויספיק לAMD 5200 כי כרגע ה3000+ שלי עומד על 34-36 במנוחה.
-
- 6 תגובות
- 530 צפיות
-
-
התקציב - 200 ש''ח כמה שיותר מאווררים. מארז: Cm690 מאוורר קדמי + אחורי + צדדי באו עם המארז. מאוורר עליון 80MM מוציא . קירור המעבד הוא big typhoon לא VX. מרעיש גם כן. מחפש דרכים להשקטת המארז + המלצה על מאוררים שקטים ומקררים מאזור ר''ג\ת''א. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב תשמעו, קניתי את המחשב לפני שנתיים בערך, חוץ מהכרטיס מסך, בחודשים האחרונים אני מרגיש שהוא כבר לא כמו חדש, עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק, אבל אני לא רוצה להסתכן, משהו קטן ויעיל, שיחזיר אותו לכמו שהיה חדש ולא יותר מזה. על המעבד יושב לי גוף קירור TT Big Typhon ועל הכרטיסי זיכרון יש גופי קירור פשוטים שקיבלתי בקנייה, על הכרטיס מסך זה הקירור שקיבלתי איתו אבל הבעיה שאני חייב להפעיל עם ה Rive Tuner, בקשר לכרטיס מסך, מה אני אמור לעשות עם זה??? אשכרה המאוורר לא אוטמטי זה מטמטם אותי, תודה לעוזרים! בקשר ל OC אני צריך קצת הסברים או אם אפילו יש תוכנה שתעשה את זה בשבילי, תודה הטמפרטורה, כרגע זה קצת קיצוני (לכיוון הטוב) בגלל שאני בלי חימום והיום קריר וגם המארז פתוח, נניח ש…
-
- 4 תגובות
- 488 צפיות
-
-
שלום לכם . יש לי כרטיס של חברת LEAD TECH דגם 8800 GT הטמפרטורה שלו ללא מאמץ היא 65 מעלות צלזסיוס . נראה לי שזה קצת גבוה .יש מה לעשות מלבד החלפת גוף הקירור? תודה מראש . איציק
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולם יכול להיות שאני לא עושה משהו נכון ,אבל כאשר אני מעלה את המכפלה של המעבד הנ"ל מעל 10.5 ,המחשב לא נדלק וכאשר אני מאפס את הביוס אני מקבל הודעה : The CPU core tu bus ratio or VID configuration failed אני לא מבין מה אני לא עושה נכון , ניסיתי גם להוריד את ה-FSB ל-200 ולא עוזר תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד E8400 עכשיו איך אני בודק שזה בסדר? העלתי אותו מ3גיגה הרץ ל3.6 גיגה הרץ איזה תוכנות צריך כדיי לבדוק? העלתי לו מתח ל1.200 pic http://up44.siz.co.il/up1/zdtgmdoixv1i.jpg איך אני ממשיך מפה או שצריך לתקן משהו?
-
- 9 תגובות
- 847 צפיות
-
-
המערכת שיש לי היא E5200 עם קירור סטוק לוח GIGABYTE 73pvm-s2h וזכרון קינגסטון סטיק 2 ג'יגה 800MHZ CL5 כבר התפתיתי והעלתי בביוס לבאס של 220 כלומר 2.75GHZ והוא זורם.. השאלה היא אם בכלל עם הזכרון הזה אני יכול לעשות אוברקלוק?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מארז http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502 עכשיו יש לי בצד מאוורר שמאיר באור כחול - נחמד הכל טוב ויפה. יש לי גם אור כחול בתוך המארז (הוספתי) מישהו מכיר אתר שמוכר גרילים בגודל 12MM שאני אוכל להחליף את הגריל של המאוורר שיש לי בצד (זה סתם רשת לבנה) ?
-
- 2 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי כרטיס מסך 8600GT לא החלפתי קירור.. אבל אני רוצה להחליף קירור ולעשות OC. הקירור: RIVATUNER: לפי מה שאתם רואים..לאיזה רמה אני אוכל להגיע עם קירור טוב..תמליצו לי על אחד.. אני משחק בהרבה משחקים ויש לי FPS נמוך מאד....אם אני אעשה OC יהיה לי שינוי משמעותי?.
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1513 יש קירורים גם למאבד וגם למארז, נראה טוב למי שמבין , איך המפרט בכלל לדעתו.. ואיך CM בספקי כוח לנושא: עד כמה אני יכול להגיע בOC בכיף? 3.6-8?
-
- 4 תגובות
- 506 צפיות
-
-
הכרטיס מתחמם לי אחרי 10-15 דקות משחק ומגיע לטמפרטורות של 90 מעלות ויותר .. איך אני מעלה את המהירות של המאווררים בכרטיס מסך אולי זה יעזור ?? וגם איזה דרייבר הכי מעודכן כרגע להוריד לכרטיס הזה ??? תודה אשמח אם תעזרו לי
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
לי ולחבר שלי יש אותו מחשב חוץ מהספק .. הספק שלו 550W של Crossair ושלי TX650W שלי אמור להיות יותר טוב.. עכשיו הצלו אני מצליח להגיע ב OC ל 3.8 בעבודה תמידית 24/7 ובדיקות מאמץ אם התוכנות LinX ו Prime95 הצלי אני לא מצליח בכלל.!! לא יודע למה אני אפילו לא מצליח להגיע למצב שאני נכנס ל Windows בישביל בדיקות מאמץ עכשיו הבנתי שזה אולי בגלל ה מתח הכללי. לא רק של ה CPU המפרט שלי מעודכן כמו שרשום בפרופיל.. אם אתם מוכנים להמליץ לי על מתחים בישביל ה 3.8 תודה.!![br]פורסם בתאריך: 13.02.2009 בשעה 00:45:48 עריכה.תמונות מהביוס מקווה שזה יעזור http://www.siz.co.il/my.php?i=mjmyi02zzndm.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=5emkzw0tyj3m.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=ilwmunm4zjd5.jpg[br]פורסם…
-
- 4 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום זה האשכול השני שאני כבר פותח בנושא .. האשכול הקודם לא סיפק אותי השאלה היא כזאת אני רוצה להגיע למקסימום שקט מהמחשב .. מפרט בצד הקירור העתידי למעבד הוא נינג'ה 2 בלי המאוורר שמגיע איתו עכשיו רק חסרים לי זוג מאווררי 120 לקידמת המארז ולאחוריו המליצו לי על נאנוקסיה אבל אין להשיג במקום שהוא קרוב אלי .. אני מתלבט בין נאנוקסיה לאס פלקס
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים. בדיוק היום, לאחר שכבר חשבתי שסיימתי להזמין את הכול וכל מה שנשאר זה לחכות (אין לכם מושג כמה אבא שלי שמח), קיבלתי הודעה מפנדה (בדיליי של שבועיים..) שהם לא מחזיקים במלאי (ולא מתכננים להביא בזמן הקרוב) מאווררים שכבר הזמנתי וחויבתי עליהם. אני גם מנצל את ההזדמנות לרכוש את גוף הקירור ה-V8 של CM במקום את ה-TRUE של TR, מכיוון שהוא מציג ביצועים עדיפים ועולה פחות באופן משמעותי. אני מעוניין לקבל המלצה למאוורר ה-120x120x25 (הגודל היחיד המתאים ל-V8) הכי חזק שניתן להשיג בישראל, ללא שום קשר לרעש. (חזק, משמע לחץ סטטי כמה שיותר גבוה) עד כה, תכננתי לקנות את ה-FM123 של SilverStone (לחץ סטטי של בערך 4.5mm!!!) אבל גיליתי באופן טרגי ששום חנות שמייבאת או משווקת מוצרי SilverStone לא מח…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שוקל להתחיל במלאכת ההמהרה, אך לפני כן רציתי לברר מאילו טמפרטורות עלי להישמר. כרגע התוכנה CORE TEMP מראה 39 לשתי הליבות, במהירות סטוק 12.5 * 200. SPEEDFAN מראה טמפרטורות גבוהות יותר בכ-4 מעלות, אבל EVEREST מראה כמו CORE TEMP, אז אני מאמין לו. ב-PRIME 95 הטמפרטורה מגיעה ל-52 מעלות. כשהמארז היה פתוח הכל היה קריר בהרבה, אבל אני חושש מחרקים שיחדרו אז אני סוגר. אני רוצה בשלב הראשוני להביא את המעבד ל-3 ג'יגה ורציתי לדעת עד איזו טמפרטורה אני יכול לקחת את זה. תודה.
-
- 8 תגובות
- 702 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות OC על Pentium 4 שיש לי, עפ"י מדריך שמצאתי (אמין מאה אחוז, בפורום גדול אחר). נכנסתי ל BIOS ואז Advanced BIOS Features, אבל אין שם שום דבר שקשור ל OC! יצאתי למסך הראשי של BIOS ולחצתי Ctrl+F1, ואז שוב Advanced BIOS Features, נוספו כמה אפשרויות אבל לא משהו שקשור ל OC בכלל. הלוח הוא Gigabyte GA-8VM800M. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני ארצה לבצע אוברקלוק למעבד ה i7 920 שאני ארכוש בקרוב. על איזה קירור אתם ממליצים לי שקיים בשוק היום שהוא בעצם מבחינת הביצועים מאפשר אוברקלוק הכי גבוה מהמתחרים שלו?? תודה. רז.
-
- 11 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אהלן לכולם. אז ככה, הנה המפרט שלי: מעבד: Q9550 לוח: EP45-UD3P זכרון: 4GB G.Skill DDR2-1066 MHz PI Edition קירור: OCZ Vendetta 2 כרגע אני נמצא ב-3.8 (450FSB * 8.5) על המתחים הבאים: CPU PLL: 1.5 CPU Termination: 1.34 CPU Vcore: 1.40 MCH Core: 1.3 DRAM Voltage: 2.1 Load Line Calibration: Enabled עשיתי בדיקת יציבות של 8 שעות ב-Prime95 וגם בדיקה של שעה ב-OCCT, הכל עבר חלק, טמפרטורות באיזור ה-47-50 על כל ה Cores אחרי 8 שעות. אני מנסה להגיע ל 4GHz אבל אני לא מצליח להגיע ליציבות, ניסיתי את המתחים הבאים: CPU PLL: 1.5 CPU Termination: 1.36 CPU Vcore: 1.4375 MCH Core: 1.36 DRAM Voltage: 2.1 הבדיקה הזאת החזיקה 30 דקות של Small FFT/Large FFT ב-Prime95 אבל נכשלה במבחן Blend אחרי שלוש ש…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק למעבד והגעתי לFSB 220 מFSB 200 ומעבד E4500 מ2.2 ל2.4 עכשיו שאני רוצה להמשיך להעלות את התדר לFSB 225 זה מחזיר לי את הקלוקים למצב ההתחלתי לפי מה שהבנתי הבעיה זה שהמעבד צרך יותר מתח ואני צריך להעלות את המתח ברמה אחת אבל גם הבנתי שאם אני מעלה את המתח יותר ממה שהיה בהתחלה זה מקצר את החיים של המעבד אז רציתי לדעת אם זה באמת מקצר את החיים של המעבד למרות שיש לי קירור טוב וטמפרטורה נמוכה ועוד דבר שרציתי לשאול זה אם אני מגיע לFSB 220 ואני יודע שהוא יציב ואחרי זה הוא חוזר למצב ההתחלתי ואני צריך לחזור לFSB הזה אז אני יכול ישר להעלות ל220 או שוב להעלות לאט בקפיצות של 5?
-
- 10 תגובות
- 817 צפיות
-
-
טמפרטורות גבוהות? יש לי אנטק 300 מחשב חדש! מעבד בוקס! חשוב להזכיר... קירור למעבד וונדטה 1 שתי מאווררים מקדימה 120 מילימטר (מכניסים אוויר), בצד אין כלום, אחד למעלה מוציא אוויר ואחד מאחורה שגם הוא מוציא אוויר... הטמפרטורות של כל ליבה: 40 של הראשון, 32 של השני, 26 של השלישי, 32 של הרביעי. נורמאלי? עדיף לשנות את כיווני האוויר של המאווררים?
-
- 70 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אוקיי עוד מעט אני קונה מחשב חדש בעזרת ה' וחשבתי לעשות לו OC עכשיו אני לא הכי מבין בזה... אז חשבתי לבקש מחנות לעשות לי... 1. איזה חנות מומלצת בשביל לבקש שיעשו OC 2. חשבתי לעשות OC מ-2.4GHz ל-3GHz כדאי? 3. חשבתי לעשות ל-Front Side Bus Speed מ-1066MHz ל-1333MHz כדאי? 4. איזה קירור כדי ואיזה מעבד לקנות box או tray? 5. איזה ספק אני צריך ואיזה מארז-(עדיף cooler master) 6. מה הסיכונים? אם החנות עושה לי אז אם תיהיה תקלה הם יתקנו בחינם? 7. כל ידע ועזרה שתוכלו לתת לי אשמח לקבל! 8. עזרה בשינוי המפרט שיהיה טוב ל-oc תקציב עד 3000 ש"ח הנה החלק הרלוונטי של המפרט שלי: (לא כולל ספק ומארז כי אני לא יודע מה כדאי...) Core 2 Quad Q6600 EP43-DS3L 2GB Kingston Value 800Mhz HD 4670 512MB GDDR3 a…
-
- 1 תגובה
- 510 צפיות
-
-
אפשר בבקשה סרטוט פנימי של בלוק קירור במים אידאלי רוצה להכין אחד
-
- 3 תגובות
- 475 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם... אני עם כרטיס של ATI HD4850 512MB.... בבדיקת יציבות/בנצמרק עם תוכנת FURMARK.. ..הכרטיס קורס .. בתדרי סטוק! 625/995... המעלות הגיעו ל84.. ובום המסך נכבה וכו.. דרך אגב ה VPU RECOVER..כבוי. יש לציין שהיו בדיקות שהכרטיס הגיע ל107 מעלות(לפני שהחלפתי קירור) ואז קרס... אז ? מזה אומר בעצם? שהכרטיס שלי דפוק? או שהתוכנה לא משהו בבדיקה? במשחקים הכל תקין אגב ובדיקות עם 3DMARK עבד אחלה וסיים (בתדרי סטוק) תודה רבה מחכה לתשובתכם... (אני מעודכן עם הדרייברים האחרונים).
-
- 6 תגובות
- 623 צפיות
-
-
יש לי לאפטופ ישן ואי אפשר לעשות כלום מהביוס. יש תוכנה שאפשר בעזרתה לעשות OC והיא עובדת?
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-