עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shanibh3,

היי לכולם, פרסמתי כבר הודעה בפורום מארזים, אבל רציתי להתייעץ עם מומחי הקירור גם כרגע ברשותי מארז ANTEC P180 אני בדרך להחליף את המפרט ל: 4770K + Maximus VI GTX780 או GTX760 1xSSD + 3xHDD המארז כרגע עדיין עם המאווררי סטוק, רציתי להתייעץ לגבי אפשרויות החלפת המאווררים + הוספה של עוד כמה אם נראה לכם שצריך + המלצה לקירור CPU שיתאים למארז , שמתי את העין על ה-AIO קירור מים H60 של CORSAIR, מה אתם חושבים? עוד אופציות טובות או יותר טובות? התקציב דיי גמיש, השימוש העיקרי יהיה גיימינג , לא חושב שאעשה OC תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by omery000,

ביצעתי OC לכרטיס מסך ולמעבד שלי והייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם ולקבל פידבקים או הערות לשיפור (מפרט מלא בחתימה) מעבד - i5 2500k (קירור-Antec Khuler 620) תדר - 4.5GHz מתח - 1.3V טמפ' במנוחה - 48-52 טמפ' במאמץ - 76-80 כרטיס מסך - Gigabyte GTX 670 OC תדר - 1101MHz - boost 1180MHz מתח - 1.175V טמפ' במנוחה - 40 טמפ' במאמץ - 72 אני טיפה מודאג בקשר לטמפ' המעבד, אני חושב להחליף משחה טרמית (למרות שהמערכת רק בת חודשיים), מה דעתכם? יש הצעות לשיפור?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היי, יש לי מארז Raidmax Sagitta ולפי כל הביקורות המארז אמור לקרר טוב, אבל הטמפ' לא השתנתה כלל (אותה טמפ' מהמארז הקודם - ג'נרי). לפי מה שאני רואה, המאווררים שבאו ביחד עם המארז (מאווררי Raidmax) מסתובבים אבל לא עד המהירות המקסימלית שלהם, לכל המאווררים יש ראש לבן עם 3 פינים. לכן חשבתי שאולי צריך בקר ששולט במהירות ההסתובבות, כי אני רוצה שיסתובבו במהירות המקסימלית. על איזה בקר אתם ממליצים/מציעים לי? אני שמעתי ש-Thermaltake טובים... איזה בקרים יש? 5.25 ו-3.5? איזה יותר טוב? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Bartleby,

הקירור הנ"ל גם תופס סלוט PCI כמו הקירור סטוק של ה-6800U? קישור לקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1605&products_id=7391 עריכה: מישהו פה יודע אם הקירור הזה הוא אפקטיבי בשביל כרטיס מסך (בנוסף לקירור של הכרטיס עצמו)? (לא למטרות OC אלא לעבודה בסטוק.) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1607&products_id=6207

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by PeaS,

אני טס לארה"ב בעתיד הקרוב מאד (ה25.3 ליתר דיוק) ;D. אני מנחש (ניחוש פרוע לגמרי) שהמחירים שם יותר זולים, בחלק מהדברים לפחות. מישהו יודע על משהו שקשור למודינג\קירור שיש הבדל רציני במחירים שלו בין ישאל לארה"ב? אני מתכוון לדברים כמו מאווררים, דרמל (בתבתי נכון?), משהו אחר שעולה לכם בראש?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. היי, יש לי מחשב חדש שהרכבתי מחלקים: לוח GA-8IP775G של GA-8IP775G ומעבד אינטל P4 775 3.0 GHz 1M Cache. הבעיה היא שמהרגע שאני סוגר את המארז המחשב נכבה כל הזמן. כאשר אני בודק את הטמפרטורה של המעבד אני רואה שהיא נעה בין 85-103 מעלות צלזיוס.... האם יכול להיות שבגלל ההתחממות המחשב נכבה או שזה יכול לנבוע מבעיה אחרת ? (כאשר אני מסתכל ב BIOS אני רואה שתחת הסעיף של vcore רשום באדום filed - כלומר יכול להיות שיש פה גם איזה בעית חשמל - לא?, ואם יש בעיית חשמל אז האם היא יכולה לגרום למחשב לכבות?). מה אני יכול לעשות כדי לפתור את זה? באופן עקרוני מדובר על מארז ATX סטנדרטי, יש מאוורר של PIRE על המעבד + מאוורר גדול נוסף מעליו במארז (המאוורר הזה מוציא אוויר החוצה). מה לדעתכם הבעיה - חימום י…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. היי אני חדש פה קניתי לא מזמן מעבד Q6600 יש לי WIN XP 64 ביט וכשאני משחק משחקים או מריץ תוכנות עריכה כמו וירטואל דאב המעבד מגיע לטמפרורות של 80 90 ואפילו 98 מעלות בדקתי את הטמם עם תוכנת CORE TEMP הכי חדשה פניתי גם לBIOS שם הראה לי טמפ של 70 מעלות כשהמחשב עולה הטמפ היא 55 מעלות יש לי חבר עם מחשב דומה ולו המעבד מגיע ל65 גג ההבדל הוא שמארז שלו שונה אני יש לי ספק אם 2 מאוורים מאוור כלפי חוץ ומאוור לתוך המארז שנופל ישר למעבד המארז קטן מה עושים ?? יש לי אחריות פניתי לטכנאי שלי הוא אמר לי שלא צריך לבדוק עם תוכנות חיצוניות שהם משקרות ולא ייגרם נזק למעבד ושלא אדאג יש לי אחריות ל3 שנים עכשיו חברים אמרו לי שהביצועים שלי יירדו ? אני לא מרגיש שום הבדל ואין תקיעות לבינתיים .. מה ע…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אין לי ספק שזה לא בלוק/רדיאטור ברמה הגבוהה ביותר, אבל במחירים כאלו קשה שלא לשים לב לזה.. לגבי הרדיאטור אין יותר מדי מה לשער, התהיה שלי היא האם/איך הבלוק מתאים לתושבות אינטל השונות? ממה שנראה בתמונות לא מקבלים BACKPLATE אז אין אפילו איך להבריג אותו וכנראה ידרוש קימבונים נוספים, למישהו יש רעיון מה כוונת היצרן פה? http://dx.com/p/wt-016-transparent-high-position-cpu-copper-cold-head-silver-copper-black-287077 http://dx.com/p/wt-015-12cm-triple-fan-copper-computer-cooler-radiator-silver-red-black-287873

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by itaysk,

הורדתי סרטון מהאתר של AMD שמסביר על פד דבק תרמי. הם אומרים שם שאם התקנת ההיטסינק היא לטווח ארוך עדיף להשתמש בפד תרמי. הם גם אומרים שבדבק תרמי יש להשתמש רק כשההתקנה היא לטווח קצר (כמו לבדיקות של היטסינקים) כי המשחה מתפוררת או מתכלה או משהו כזה לאחר זמן רב וזה גורם למגע ישיר בין ההיטסינק למעבד. מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by captaincaveman,

פשוט מדהים.... קצת יקר, קצת רחוק, קצת מחסור בכמויות אבל את זה אני רוצה.... עוד חודש אצלי כנראה ;D LOL עשיתי COPY ללינק שכחתי לעשות PASTE :-[ http://www.employees.org/~slf/lrwb/

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Ymac,

שלום! לפני כמה ימים בניתי מחשב לחבר, מחשב נחמד++ עם 3570K ולוח Z68 של גיגהבייט (Z68X-UD3H-B3) שהוא קנה מיד2 ואני בדקתי תקינות. בכל מקרה, הוא ביקש שאעשה לו OC מתון למעבד. מה הבעיה? מכפלה פתוחה ולוח סבבה. הביוס היה מעודכן ל-F12. לא הצלחתי להעלות את המכפלה, מקסימום 38 ואז יורד חזרה ל-16. מגבלות הטורבו. אחרי חפירה ארוכה ברשת, מצאתי את הבעיה, ללוחות Z68 של גיגהבייט אין תמיכה ב-OC למעבדי אייבי. הפתרון היחיד הוא לעדכן ל-UEFI (המחליף של הביוס) שנמצא בבטא. אחרי שלקח לי שעה להביו איך לצרוב את הגרסא הזאת (שלא נתמכת ע"י כלי הצריבה של הלוח) ניגשתי מותש למלאכת האוברקלוק. העלתי מכפלה ל-44 ומתח ל-1.25. נקודת זינוק טובה. שמח וטוב לב עלינו לווינדוס, פתחתי CPU-Z ו-OCCT וכמובן realtemp TI לה…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by orpa,

המפרט: P4 1.7GHZ 2*256MB SDRAM 133MHZ WD 20GB EXCELSTOR60GB לא זוכר את דגם הלוח אך נדמה לי GIGABYTE VIRTUAL MEMORY אם זהו מידע נחוץ מכוון על 2GB ב-BIOS מראה 57-60 צלזיוס. בווינדוס לא משתנה הרבה ואפילו עלול לרדת קצת. עומס מבחינתו זה אפילו INTERNET EXPLORER שמעלה ל-75 צלזיוס. מעבר לכך העתקות בין הרדיסקים וכו' עלול להיזרק עד ל80 צלזיוס. אני רק יוסיף שביצעתי את הפעולות הבאות: *ניקוי אבק מסיבי לכל איזור המחשב, גירדתי אפילו את ההיטסינק של המעבד והכל נקי ומצוחצח ונשאב. *איפוס BIOS *הוצאת הבטריה החלפתה באחרת גם לא עזר *ניתוק ההרדיסקים- לא משפר שום דברו גם לא אחד מהם *החלפת סלוטים לזכרונות, יש בסה"כ 3 ניסיתי את כל הקומבינות, כולל החלפת הזיכרון באחד אחר שהיה לי אני רק יציין שיש קצת…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. הי חברס. אני מזמין היום קירור מים מהאתר FROZENCPU. ורציתי לדעת אם יש מצב למכס? ואם יש מצב שיקחו 30% כפריט אלקטרוני? אני מזמין כ PRIORITY והקיט הוא XSPC RASA 750 RS360.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by gigabot,

אוקיי אז נמאס לי לחכות לספק חדש עשיתי 600/1250 62 מעלות במאמץ'! אז כנראה היה שווה כל הקירור, תוצאות 3D ברגע שהספק מגיע.. ;D

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אמממ חשבתי על זה http://www.thermaltake.com/product/DCfan/Combo/a2329/a2329.asp .. אם יש אחד יותר טוב שיותר משתלם אז תתנו לינק או את השם וכו' ....

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. קניתי את החלקים של המחשב מעבד-E8400 לוח P45 של DFI זיכרונות 2X2GB 800MHZ כרטיס מסך 4870 אני רוצה לעשות OC קטן מה אמור להיות החום הנורמלי של כל אחד מהפרטים {כולל הזיכרונות והלוח אם יש דבר כזה {לא מבין בזה..}} ועד כמה אפשר לחרוג...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Bug2000,

יש לי MX400 (מחרותיים TI 200 ) הורדתי מהאינטרנט את 3DMARK עשיתי את הבדיקה קיבלתי ציון של 3100 נקודות בלי O.C האם זה טוב ? בכל אופן עשיתי O.C בתוכנה GF TWEAK ................ (אני חושב שעשיתי : ) ניכנסתי ל NVCLOCK ושיניתי ב CORE CLOCK מ-200 ל 210 וב MEMORY CLOCK מ-350 ל 360 אחרי זה עשיתי APLLY SETTINGS אחרי שעשיתי RESTART למחשב אני נכנס לתוכנה של OVERCLOCK ורואה כי אין נשמרו השינויים אשר ביצעתי למה? או שזה נשמר? אין שיניו ב 3DMARK נ.ב כמה אני צריך לקבל ב 3DMARK עם ה ג'יפה 3 TI 200

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. בוקר טוב יש לי מעבד i-7 עם 8 ליבות (ההוכחה שיש לי 8 ליבות היא כשאני נכנס לmsconfig אז הוא נותן לי להגדיר 8 ליבות לעבודת המחשב) זיכרון 8 גיגה DDR3 מערכת הפעלה win-7 ultimate -64bit\ בהגדרה די מפלצתי מבחינת היכולות שלו אני מייעד אותו בעיקר למוליטמדיה (המרות ותרגומי סרטים ברמות הגבוהות ביותר שיש full hd וצפונה) עכשיו מה שאני מחפש זה שמישהו יסביר לי בצורה פשוטה איך אני רותם את פעולת המעבד או את פעולת הליבות לריכוז על משימה אחת ספציפית(לדוגמה הדבקת כתוביות והמרת/עריכת סרט של 12 GB דבר שיכול לקחת הרבה זמן אני עובד עם cyberlink (תוכנת עריכת הוידאו אחת הטובות והיקרות שיש בשוק) ואני די חדש בכל מה שקשור לאוברקלוקינג לא רוצה לדפוק משהו ברכיבים/במערכת ההפעלה של המחשב יש תוכנת או…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by tamir6066,

היי,לפי בספיד פאן הטמפ של המעבד שלי(CORE 1 וCORE 2)הם סביב ה50 מעלות,שזאת טמפ לא אידיאלית ואני מתכוון לקנות קירור חדש.אבל שאני נכנס לביוס ובודק טמפ הוא כותב לי שהטפ סביב ה35 מעלות.עכשיו הורדתי EVEREST והCPU טמפ כתוב גם משהו כמו 30 מעלות אבל בCORE 1 ו2 כתוב 50.למה להאמין?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by pazer005,

שלום לכם. לאחר המלצה שקיבלתי ממכם פה, התקנתי שני מאווררים שקטים מקדימה ומאחורה של המארז. המטרה היא שקט עד כמה שניתן כי המחשב יושב באולפן הקלטות. המחשב עדיין מרעיש לי וכשאני מנפה את הבעיה אני יכול לומר שהמאווררים אכן יחסית שקטים אבל מה שעושה את רוב הרעש זה המאוורר של המעבד. להתחיל לרפד את פנים המארז אין לי כוח אבל לחפש מאוורר שקט יותר נראה לי הגיוני יותר. המעבד הוא I7 870 ועשיתי לו OC שהזיז אותו מ-2.93 ל-3.37. כרגע בזמן מנוחה הטמפ' שלו הן 67 בממוצע של 4 המעבדים. אני צריך מאוורר שבעצםיחליף את הקיים. יש עליו גוף קירור ששכחתי את שמו אבל יש עליו מאוורר שאפשר להחליף. אני לא סגור על הגודל שלו אבל אני יודע בוודאות שהוא לא 120 ולא 50... (מאמין שהוא 80) מקווה שזה עוזר לכם... בקיצור…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אז כמו שכתבתי בכותרת איזה היטסינק או מאורר לכרטיס מסך שלאחר הקניה יהיה קרטיב מסך! תקציב סביבות ה-150... אבל בכל זאת אם יש יותר טובים תמליצו!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Googleness,

זא ככה אני מרכיב לחברה של אמא שלי מחשב, בקיצור: מעבד- E6400 לוח אם - GA-945P-S3 של ג'יגה בייט בקיצור התקנתי רגיל כמו כל מחשב, התקנתי XP להנאתי... למחרת בבוקר (יענו היום) הדלקתי את המחשב על מנת להתקין אופיס וכל מיני דברים ובקיצור הייתי צריך לצאת. אחרי כמה שעות שחזרתי אני בדקתי באברסט והמעבד היה על 78 מעלות! מיד עברתי לביוס וגם שם זה היה ככה. רק נציין שלפני זה זה היה על 30 ומשהו... עכשיופתחתי את המארז שוב ובאמת חיברתיהכל כמו שצריך והמארז מסודר מבחינת איוורור פיקס. עברתי לביוס ושם התברר לי שהמאוורר שעל הגוף קירור מסתובב בין 700 ל900 RPM בלבד ללא שום קשר אם הSmart Fan Control מופעל או לא... בביוס זה שומר על טמפרטורה יציבה כבר כמה דקות, כמעט חצי שעה כבר. והמאורר לסרוגין עולה …

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by i-kramba,

את המאוורר של המעבד. המאוורר הזה מרעיש כמו רעידת אדמה ואני רוצה לשמן אותו .אין לי ניסיון בזה ואני לא רוצה להרוס שמה . תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by BONO,

מה זה ליבה?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. שלום... יש לי את המערכת הנל: Amd athlon ii x3 445 Asus m5a78l-m lx Kingston 4 gb ddr3 1333 Sapphire hd 6850 Seasonic ss500-et אני מחפש מארז וקירור למעבד. מתכנן overclock בינוני+ חשבתי על antec 100 וקירור cooler master hyper 212 plus אבל אני לא בטוח שהוא יוכל להכנס במארז הזה.. מה אתם אומרים? ד״א לא חייב לנצל את כל התקתיב אם אפשר בפחות תודה מראש..

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים