אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אהלן, באחד הלילות הלכתי לישון והשארתי את המחשב פתוח. לא הצלחתי להירדם ותוך כדי מחשבות שונות שמעתי את המחשב והחלטתי שהוא רועש מדי, ומשם התחיל פרויקט הקירור שלי, או בעצם: החלפת כל המאווררים במארז שיהיו שקטים ככל האפשר. קצת פרטים: מארז: Antec Sonata 500 מעבד: Intel Q9300 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT 4GB RAM הרכיבו לי בחנות את המחשב, ציידו אותי בקירור למעבד GlacialTech Igloo 5600 PWN, שני מאווררים קדמיים למארז GlacialTech SilentBlade 92MM, המארז הגיע עם מאוורר 120MM אחורי והכרטיס מסך הגיע עם קירור סטוק. בירור של הרעש באותו ערב הראה כי כרטיס המסך מרעיש מאוד, בעזרת הפורום החלפתי ל-S1 עם TurboModule. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383814.0) לא יודע מה הייתה הטמפ' …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה על גוף קירור הכי שקט שיש{שמקרר טוב} בלי מגבלת תקציב{לא קירור מים..} חשבו שיתמוך בלוח אם של אינטל בוננזה 875...ובמעבד 2.8 פרסוקט{הגוף שהטכנאי שלי שם מקרר אחלה אבל הוא עושה רעש בתי נסבל..} ????????????????? ??? ??? ??? ??? תודה לעוזרים
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי אותו לפני שעה בערך קיבלתי איתו חיישן הכול !! הרכבתי אותו במחשב הפעלתי אותו והוא עובד לי על 5600RMP אני לא מצליח להוריד את המהירות והוא עושה מלא רעש !!! מה לעשות איך להוריד את המהירות ??? עם OC המעלות שלי הם 33 במעבד AMD 2500 OC ל 3200 מעלות מעולות !! עכשיו יך אני מוריד את המהירות של המאורר הרכבתי גם את ה דבר הזה שמוריד מהירות אבחל זה לא עושה כלום
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את החלקים של המחשב מעבד-E8400 לוח P45 של DFI זיכרונות 2X2GB 800MHZ כרטיס מסך 4870 אני רוצה לעשות OC קטן מה אמור להיות החום הנורמלי של כל אחד מהפרטים {כולל הזיכרונות והלוח אם יש דבר כזה {לא מבין בזה..}} ועד כמה אפשר לחרוג...
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Mugen 2 Rev. B יש אחד מאוורר ,אני רוצה עוד מאוורר אחד או החלפה 2 מאווררים יותר מתקדם וקירור יותר ? http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flow-2-120.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/scythe-s-flex-12cm-case-fan.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120-pwm.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flex-pwm-120.html מה עדיף? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצ"ב תמונה הקטע שפתחתי את המחשב, עצרתי לרגע את המאוורר של הNB וחשבתי שזה המאוורר של ה~2000RPM, לא, ספיד פאן טוענת שזה המאווורר של ה5500+ RPM (הוא מגיע בתוכנה גם למעל 6000). מוזר בכלל שהתוכנה מוצאת כזה מאוורר מהיר, המחשב ממש שקט. הכל מקרה עצרתי לרגע גם את המאוורר של המעבד ואז באמת ה2200 ירד ל0. אז הייתי בטוח, איזה יופי, ה2200 של המעבד וה~5500 של הNB, אבל אז הפעלתי את סנרה והיא החליטה שה5500 זה של המעבד. גם בטמפ' היא לא הסכימה איתה, לפי סנרה, המעבד ב42~ אבל ספיד פאן טוען שהמעבד שלני זה TEMP1 , כלומר בסביבות 32-35 מעלות? מי צודקת? לוח IS7-E VER-1.2, מעבד 2.6C, קירור מקורי של אינטל. ודר"א איך הטמפ' בכללי?
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום שלום, Amd 3200+ @ 2600 קירור - TT BT עובד על גז בשם אוויר :P 33 בפי
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ביצעתי OC לכרטיס מסך ולמעבד שלי והייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם ולקבל פידבקים או הערות לשיפור (מפרט מלא בחתימה) מעבד - i5 2500k (קירור-Antec Khuler 620) תדר - 4.5GHz מתח - 1.3V טמפ' במנוחה - 48-52 טמפ' במאמץ - 76-80 כרטיס מסך - Gigabyte GTX 670 OC תדר - 1101MHz - boost 1180MHz מתח - 1.175V טמפ' במנוחה - 40 טמפ' במאמץ - 72 אני טיפה מודאג בקשר לטמפ' המעבד, אני חושב להחליף משחה טרמית (למרות שהמערכת רק בת חודשיים), מה דעתכם? יש הצעות לשיפור?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני הגעתי לאתר כחלק מהקורס העצמי שלי בנושא אוברקלוקינג, כי הבנתי שהצעד הראשון כדי לשמור שהמערכת לא תישרף לי זה לשמור על טמפרטורה טובה. קראתי כאן את הת'רדים שעניינו אותי, ספציפית את זה שמכיל את הטמפרטורות המומלצות למעבדים שונים, וחטפתי שחור בעיניים. יש לי מחשב חביב - P4 3 ג'יגההרץ, 512 DDR, כרטיס מסך 6800 של nVidia, ולוח אם P4S800D. ממה שהבנתי, טמפרטורת המעבד אמורה להיות באיזור ה40-45, שלי לא נוחתת מתחת ל70 וזה עוד בלי הרבה מאמץ במחשב (סלציוס, לא פרנהייט). לוח האם נח באיזור ה45+, אבל המחשב עצמו רץ די טוב - בלי תקלות הנוגעות לטמפרטורה. אז... אז כדי להוציא את עצמי מהמצב הזה של שוק תמידי והתקף לב מתקרב, הייתי רוצה לקבל עצות בנוגע למערכת קירור משתלמת ושקטה. עכשיו לפני שכ…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז נמאס לי לחכות לספק חדש עשיתי 600/1250 62 מעלות במאמץ'! אז כנראה היה שווה כל הקירור, תוצאות 3D ברגע שהספק מגיע.. ;D
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כחלק משיפוץ המחשב המעט מיושן שלי החלטתי להחליף את המאוורר המרעיש שיושב על קירור המעבד. מדובר בלוח אם M2A-VM עם תושבת AM2, קירור Glacialtech 7220: http://www.hardwarest.com/product/GlacialTech-Igloo-7220-Light-17442.html השאלה שלי אם אני יכול להחליף רק את המאוורר או שיש להחליף את גוף הקירור כולו, אני שואל מכיוון שהגודל שלו נראה לי מעט לא סטנדרטי (70X70mm). הקירור עצמו עושה את העבודה ושום OC לא מתוכנן. מחפש המלצות למשהו מתאים עם דציבלים נמוכים. ואם אני כבר כאן שאלה נוספת: כדאי להתעסק עם חידוש המשחה התרמית (עברו כבר איזה 5 שנים) או שעדיף לא לגעת?בתודה,
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המאוורר של הספק ועוד מאוורר במארז הפסיקו לעבוד והמחשב נכבה כל שעתיים ולא יכולתי להדליק אותו עד שהוא התקרר מספיק. שקית חלב קפואה פתרה את הבעיה והמחשב רץ מצויין כל היום [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום החלפתי היום לוח אם, ומשום מה המאורר של המעבד (ARCTIC COOLING FREEZER-7-PRO) לא עובר כרגע את ה 550RPM, בלוח הקודם הוא היה עובד על מהירויות משתנות (ע"י speed fan) מ 1000~4000 RPM . טמפ' המעבד כרגע היא 34 מעלות שזה בסדר, אבל המהירות נמוכה... בדקתי גם בBIOS וגם ב speed fan ובשניהם הטמפ' והמהירות זהה. בלוח החדש אני גם לא יכול לשנות את המהירות של המאוורר... (הלוח החדש הוא GA-P35-DS3L ) רעיונות ? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם. לאחר המלצה שקיבלתי ממכם פה, התקנתי שני מאווררים שקטים מקדימה ומאחורה של המארז. המטרה היא שקט עד כמה שניתן כי המחשב יושב באולפן הקלטות. המחשב עדיין מרעיש לי וכשאני מנפה את הבעיה אני יכול לומר שהמאווררים אכן יחסית שקטים אבל מה שעושה את רוב הרעש זה המאוורר של המעבד. להתחיל לרפד את פנים המארז אין לי כוח אבל לחפש מאוורר שקט יותר נראה לי הגיוני יותר. המעבד הוא I7 870 ועשיתי לו OC שהזיז אותו מ-2.93 ל-3.37. כרגע בזמן מנוחה הטמפ' שלו הן 67 בממוצע של 4 המעבדים. אני צריך מאוורר שבעצםיחליף את הקיים. יש עליו גוף קירור ששכחתי את שמו אבל יש עליו מאוורר שאפשר להחליף. אני לא סגור על הגודל שלו אבל אני יודע בוודאות שהוא לא 120 ולא 50... (מאמין שהוא 80) מקווה שזה עוזר לכם... בקיצור…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם,לאחר רכישת THERMALRIGHT 120 EXTREME ורציתי להתייעץ לגבי טמפ' הקירור במנוחה ומאמץ. במנוחה (OCCT) טמפ' 47-49 ובמאמץ נוסקות לכיוון 60 ואף מעבר (עם מזגן קבוע על 23מעלות קבוע על 56) מרחתי משחה טרמית כמו שצריך והקירור עם קונפיגורציה של 2 מאווררים אחד מכניס שני מוציא. מה יכולה להיות הבעיה? יש לציין ששמתי לב לאחר הסרת המדבקה שיש על תחתית גוף הקירור 2-3 שריטות שטחיות(מעין חריטות האם קשור?). משחה תרמית:MX-2.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב עם המארז FD R4 ורציתי לדעת איזה מאווררים מומלץ לשים. זה המפרט כנראה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪906 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 - מחיר: ₪159 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪455 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪2074 קשיח למחשב שולחני: Seagate Ba…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את המערכת הבאה: AMD 64 3200 MSI K8N Neo plt Leadtek 6800GT Crucial Ballistick 4000 512MB *2 אני ראיתי בכמה מקומות שהטמפ' בכרטיס הספציפי גבוהות יותר מטמפ' של כרטיס GT דומה עם קירור Ref . Idle = 55 Load = 70 ואולי אפילו יותר כי אני בודק רק אחרי שהמשחק יוצא. אני יודע שהציפים האלה יודעים לעבוד עם טמפ' יותר גבוהות. ראיתי בעבר אנשים ששמו מאוורר יותר גדול בכרטיסים של לידטק או עשו דברים אחרים שמשפרים את נושא הקירור שלהם . למישהו יש לינק? או מישהו ניסה לשפר את הקירור בעצמו? או אולי המלצות ? תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
THERMOCHILL PA120.3 רדיאטור Danger Den Dual 5 1/4 Bay Reservoir מיכל Swiftech STORM Rev2.0 Extreme Performance Universal Water block בלוק למעבד 5 מטר צינורות טייגון. 4 יחידות -SWIFTECH HYDRX שאלה נוספת התרכיז הזה מוליך חשמל? כי הוא מתערבב עם מים האים אני צריך לקנות אחר? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש בתוכנה לניטור חום שבאה עם הלוח אם Abit Guru. אז רציתי לדעת מזה : בשעון הסלד"ים - השמות NB ו OTES !? ובשעון הטמפרטורות : PWM ו SYS (למה הכוונה בSYS יענו החום של מה...) ?? תודה רבה תום.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו יש מוסג איך בונים RELAY למשאבת מים (עבור מערכת קירור כמובן). ראיתי באיזשהו מקום אבל אני לא זוכר.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פשוט מדהים.... קצת יקר, קצת רחוק, קצת מחסור בכמויות אבל את זה אני רוצה.... עוד חודש אצלי כנראה ;D LOL עשיתי COPY ללינק שכחתי לעשות PASTE :-[ http://www.employees.org/~slf/lrwb/
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סידור החוטים במארז שלי גרוע. השתמשתי באזיקונים ואיזולירבנד והסידור עדיין ממש לא טוב. החלטתי לקנות Sleeving wires, כי הבנתי שהם הפתרון האידאלי ושהם ממש זולים. עכשיו יש לי בעיה, ראיתי 4 גדלים- 1/8", 1/4", 3/8", 1/2"- איזה מהם מתאים לחוטים של המולקס בצורה הכי טובה? ויש מקום בארץ שאפשר לקנות ממנו במחיר דומה לזה של חו"ל? (לא אכפת לי אם החוטים יהיו UV או רגילים או באיזה צבע הם, כרגע יותר אכפת לי מהסידור של המארז) תודה רבה
-
- 26 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 C2D 3.0GHZ עם קירור שקיבלתי עם המעבד עצמו(לא קניתי משהו נוסף) ולוח אם Gigabite P43 F9a מה המהירות המקסימלית שאני יוכל להגיע עם המעבד(E8400)?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה לפתוח נושא שבו נרכז את טמפ' המחשב בתגובה יש לציין טמפ' בזמן IDLE ובמאמץ קירור מים/אוויר/גז... לוח אם ומעבד עריכה: לא רשמתי את שלי IDLE: CPU:34C MB:33 במאמץ: CPU: 40C MB:34 ASUS P4S533-E P4 2.0GHZ(Northwood) קירור אוויר Spark7+ מכניס מקדימה 120mm/מוציא מאחורה SF/ מוציא מהגג Xblower/מכניסים מהחלון שתי מאורריים 80mm *אם נפתח נושא בעבר נא למחוק ולקשר אותי לאותו נושא
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ניקיתי את המחשב רק מאבק, לפני זה הוא היה עד 53 מעלות זה היה המקסימום והוא לא היה עושה רעשים של טרקטור. אחרי שניקיתי הוא ירד ל מ 35-43 ואחרי הנקיון הוא יתחיל לעשות רעשים של מפעל בניה!! מה לעשות? תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-